Βρες χιλιάδες κριτικές & αξιολογήσεις βιβλίων!

Από αληθινούς αναγνώστες στην Ελλάδα.

αναζήτησε βιβλίο από τις κατηγορίες

προτάσεις για το καλοκαίρι!

προτάσεις για το καλοκαίρι!

οι πιο πρόσφατες κριτικές

προτεινόμενες θεματικές ενότητες

προτεινόμενες θεματικές ενότητες

τα βιβλία με τις πιο πολλές κριτικές

τελευταία αγαπημένα αποσπάσματα αναγνωστών

τελευταία αγαπημένα αποσπάσματα αναγνωστώνVirginia Woolf
Μέχρι το φάρο

«Ποιος θα τον κατακρίνει; Ποιος δε θ’ αναγαλλιάσει μυστικά όταν ο ήρωας βγάλει την πανοπλία και σταθεί στο παράθυρο να κοιτάξει τη γυναίκα και το γιο του, που πολύ μακρινοί στην αρχή, σιγά σιγά όλο και πλησιάζουν, μέχρι που χείλη και βιβλίο και κεφάλι βρίσκονται ολοκάθαρα μπροστά του, αν και είναι ακόμα υπέροχα και ξένα απ’ την ένταση της απομόνωσής του και απ’ την ερημιά των αιώνων και το χαμό των άστρων, κι αν τέλος βάζοντας την πίπα του στην τσέπη και σκύβοντας μπροστά της το μεγαλόπρεπο κεφάλι του – ποιος θα τον κατακρίνει αν προσκυνήσει την ομορφιά του κόσμου;»


Antoine de Saint-Exupéry
Ο μικρός πρίγκηπας

«"Η ζωή μου είναι μονότονη... Αν όμως μ' εξημερώσεις, η ζωή μου θα λάμψει. Θα αναγνωρίζω έναν ήχο βημάτων αλλιώτικο απ΄όλους τους άλλους. Τα βήματα των άλλων με κάνουν και χώνομαι στη γη. Τα δικά σου θα με φωνάζουν έξω απ΄τη γη, σαν να 'ναι μουσική. Ύστερα δες!... Τα στάχυα στα χωράφια δε μου θυμίζουν τίποτα... εσύ όμως έχεις χρυσαφένια μαλλιά. Έτσι, θα είναι υπέροχα όταν μ΄εξημερώσεις! Το χρυσαφένιο στάχυ θα μου θυμίζει εσένα. Και θ' αγαπάω τη βουή του ανέμου μέσα στα στάχυα." »


Mίλαν Κούντερα
Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι

«Το σκοτάδι τον ελκύει, όπως και το φως. Στις μέρες μας, το να σβήνεις το φως για να κάνεις έρωτα μοιάζει γελοίο, το ξέρει, κι αφήνει ένα μικρό φωτάκι αναμμένο πάνω απ' το κρεβάτι. Την ώρα όμως που μπαίνει μέσα η Σαμπίνα, σβήνει το φως. Η ηδονή που τον κυριεύει απαιτεί σκοτάδι. Αυτό το σκοτάδι είναι καθαρό, απόλυτο, χωρίς εικόνες ή οράματα, αυτό το σκοτάδι δεν έχει τέλος, δεν έχει σύνορα, αυτό το σκοτάδι είναι το άπειρο που ο καθένας μας κουβαλάει μαζί του (ναι, όποιος αναζητάει το άπειρο δεν έχει παρά να κλείσει τα μάτια!)"»

τα βιβλία με τις καλύτερες κριτικές

αναζήτησε βάσει χαρακτηρισμών που έδωσαν οι αναγνώστες

αναζήτησε βάσει χαρακτηρισμών που έδωσαν οι αναγνώστες

μυστηριώδες βαρετό ρομαντικό δύσκολο must-read αστείο κουραστικό διαβάζεται σε μια μέρα αγωνιώδες ανούσιο αληθινή ιστορία ακατάλληλο για ανηλίκους αριστούργημα συγκλονιστικό αδιάφορο άνευρο τρομακτικό
75
κατηγοριες βιβλιων
300.000
καταχωρημενα βιβλια
105.000
συγγραφεις
6.000
εκδοτες