Ο Χάρι Πότερ και το καταραμένο παιδί

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

7.6

Κριτικές

19

Συγγραφέας Rowling J. K.
Εκδόσεις Ψυχογιός
ISBN 9786180117271
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 19
ID #45086 | ημερομηνία: 2020-12-28
the bookprint | 6 κριτικές

Ένα βιβλιο το οποίο συνεχίζει την ιστορία δεκαεννέα χρόνια μετά ... Επίσης, η μαγεία δεν απουσιάζει και ο αναγνώστης μπαίνει κατευθείαν στο κλίμα μαγεία που μόνο η J.K. Rowling μπορεί να δημιουργήσει ... Τέλος οι νέοι χαρακτήρες που προστίθενται στο ανάγνωσμα προσδίδουν έμφαση στην ιστορία και δημιουργεί ένα κλίμα συγκίνησης στον ανάγνωση .

ID #34803 | ημερομηνία: 2020-08-30
ΒΑΣΩ ΤΣΙΑΜΗ | 731 κριτικές

Η επιστροφή του Χάρι Πότερ

Ένα βιβλίο διαφορετικά γραμμένο από τη συγγραφέα καθώς είναι σε θεατρική μορφή . Ο αναγνώστης παρακολουθεί τον βασικό ήρωα ως πατέρα πλέον και σε νέες περιπέτειες.

ID #33034 | ημερομηνία: 2020-08-24
Γιώτα Κατσώνη | 1054 κριτικές

Πρωτότυπο

Ένα διαφορετικό βιβλίο από την αγαπημένη συγγραφέα αφού είναι γραμμένο σε θεατρική μορφή.19 χρόνια μετά παρακολουθούμε τους παλιούς και τους νέους χαρακτήρες του κόσμου του Harry Potter σε νέες περιπέτειες.

ID #27058 | ημερομηνία: 2020-07-26
ΕΥΗ ΒΛΟΥΤΗ | 47 κριτικές

Ο Χάρι Πότερ και το καταραμένο παιδί

Για αυτούς που αγαπούν πολύ τον Χάρι Πότερ και δεν τους έφτασαν οι πρώτες επτά περιπέτειες του, σε αυτό το βιβλίο βρίσκεται η όγδοη, που μας μεταφέρει 19 χρόνια μετά. Ο Χάρι είναι ενήλικας, παντρεμένος με παιδιά και πολύ μακριά από τις σκοτεινές εφηβικές του εμπειρίες. Έχει όμως ξεμπερδέψει οριστικά από τον Βόλντεμορτ όπως νομίζει;;; Έχει την ιδιαιτερότητα ότι είναι γραμμένο σε διαλόγους, καθώς προοριζόταν για θεατρική παράσταση και μετά τυπώθηκε σε βιβλίο και γι αυτό μας λείπουν λίγο οι υπέροχες περιγραφές συναισθημάτων, σκέψεων και τοπίων της Rowling J. K., δεν παύει, ωστόσο, να είναι η όγδοη περιπέτεια του Χάρι Πότερ!!!!!!!

ID #26705 | ημερομηνία: 2020-07-24
Πέττα Κατερίνα | 833 κριτικές

Ιδιαίτερο

Ένα περίεργο από πλευρά γραφής βιβλίο, αφού μοιάζει περισσότερο με σενάριο, παρά με μυθιστόρημα. Φαίνεται σαν μια βεβιασμένη προσπάθεια της Rowling προκειμένου να συνεχίσει την επιτυχία του Harry Potter, χάνοντας όμως το μαγικό στοιχείο της αφήγησης. Προσωπικά δεν μου άρεσε ιδιαίτερα ούτε η πλοκή αλλά ούτε και η μορφή του κειμένου.

ID #26665 | ημερομηνία: 2020-07-24
May Eve | 906 κριτικές

Αφήνει ωραία αίσθηση στους φαν

Η συνέχεια των βιβλίων με πρωταγωνιστή τον μικρό μάγο που όλοι λατρέψαμε. Ωραία ατμόσφαιρα, αρκετά καλή πλοκή, αλλά όχι σαν τα προηγούμενα. Και το ότι είναι γραμμένο σαν σενάριο μου αρέσει στα θεατρικά έργα, αλλά όχι εδώ.

ID #23599 | ημερομηνία: 2020-07-17
Μαρία Ίσσαρη | 782 κριτικές

Ο Χάρι Πότερ και το καταραμένο παιδι

Ανεξάρτητο βιβλίο από την σειρά των επτά βιβλίων Χάρι Πότερ.Γραμμενο με διαλόγους ,θεατρικό τρόπο μας πηγαίνει 19. χρόνια μετά το 7ο βιβλίο όπου ο Χάρι Πότερ είναι παντρεμένος και είναι και μπαμπάς..

ID #22454 | ημερομηνία: 2020-07-16
Άγγελος Ραυτόπουλος | 230 κριτικές

Σαφώς ωραίο βιβλίο ! Χάρι Ποτερ είναι αυτός ! Το κακό με αυτό το βιβλίο ΕΙ Άι πως αποτελεί το θεατρικό κάτι το οποίο με κούρασε λίγο !

ID #18635 | ημερομηνία: 2020-07-13
Βασιλική Τσούνη | 1816 κριτικές

Μοναδικό!!!

Ανέκαθεν ήταν δύσκολο να είσαι ο Χάρι Πότερ και δεν έχει γίνει καθόλου ευκολότερο τώρα που ο Χάρι εργάζεται σκληρά στο Υπουργείο Μαγείας, είναι σύζυγος αλλά και πατέρας τριών παιδιών που πηγαίνουν σχολείο. Ενώ ο Χάρι παλεύει με το παρελθόν του, προσπαθώντας να απαγκιστρωθεί από αυτό, ο νεότερος γιος του, ο Άλμπους, έρχεται αντιμέτωπος με το βάρος της οικογενειακής κληρονομιάς που ποτέ του δε θέλησε. Καθώς το παρελθόν μπλέκεται δυσοίωνα με το παρόν, πατέρας και γιος

ID #18388 | ημερομηνία: 2020-07-13
Έφη Καπούλα | 625 κριτικές

Επιστημονική φαντασία

Εξαιρετική πρώτη επαφή των παιδιών με την επιστημονική φαντασία.Ταυτίζονται με τον μικρό μάγο και η γραφή της Rowling τους συνεπαίρνει σε μια άλλη πραγματικότητα!Εξαιρετική επιλογή.

ID #16004 | ημερομηνία: 2020-07-11
Μαρία Καραπανάγου | 978 κριτικές

Βιβλίο

Εξαιρετικό βιβλίο επιστημονικής φαντασίας για εφήβους ! Το σενάριο του έργου. Βρισκόμαστε 19 χρόνια μετά ο Χάρι Πότερ παλεύει με τον εαυτό του ξανά.

ID #15953 | ημερομηνία: 2020-07-11
ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ ΜΑΤΘΑΙΟΥ | 1138 κριτικές

Εξαιρετικο

Δεν έχει σημασία, αν είσαι μικρός ή μεγάλος. Βλέποντας τα πράγματα με τα μάτια του Χάρι, όλοι οι αναγνώστες γίνονται για λίγο και πάλι παιδιά.

ID #11822 | ημερομηνία: 2020-07-09
Παναγιώτης Ανδρουλάκης | 16 κριτικές

Rowling J. K. - Ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί

Ως λάτρης του συγγραφικού φαινομένου "Χάρι Πότερ" από τη σπουδαία Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, δεν μπορώ παρά να νιώσω νοσταλγία διαβάζοντας "Το Καταραμένο Παιδί". Πολλά χρόνια μετά την εξάλειψη του Λόρδου Βόλντεμορτ, οι κλασικοί πλέον σ' εμάς χαρακτήρες επιστρέφουν στη σχολή μαγείας και ξορκιών, Χόγκουαρτς, στις σκοτεινές μυστήριες αίθουσες του Υπουργείου Μαγείας της Αγγλίας. Έχει σίγουρα εξαλειφθεί η γενιά του Βόλντεμορτ; Ποιες είναι οι νέες περιπέτειες του Χάρι, της Ερμιόνης, του Ρον και των απογόνων τους; Συγκλονιστικό να είσαι πλέον ενήλικας και διαβάζοντας αυτό το κείμενο να επιστρέφεις στις ατέρμονες στιγμής ανάγνωσης: την πλεύση στη Λίμνη του Χόγκουαρτς, την επιλογή κοιτώνα από το Καπέλο της Επιλογής και όλες τις περιπέτειες της χρυσής τριάδας. Αν και η σεναριακή μορφή είναι εύληπτη και ευανάγνωστη, δυσχεραίνει την ανάπτυξη των χαρακτήρων, καθώς το μόνο που μένει για να καταλάβεις τα χαρακτηριστικά τους και την ψυχοσύνθεσή τους είναι τα λόγια των ίδιων και των συνομιλητών τους.

ID #4610 | ημερομηνία: 2020-06-19
Nina | 318 κριτικές

Ευχάριστο

Δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες μου. Διαβάζεται ευχάριστα αλλά δεν ήταν κάτι εξαιρετικό όσο τα άλλα βιβλία του Harry Potter.

ID #3364 | ημερομηνία: 2020-06-10
IOANNAS LIBRARY | 27 κριτικές

Το διαβάσαμε μόνο και μόνο για να ξαναθυμηθούμε τον Χάρι Πόττερ

Φυσικά το βιβλίο αυτό δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα βιβλία της σειράς αλλά πρέπει να αναφέρω ότι η πλοκή ήταν αρκετά καλή .Το πρόβλημα είναι ίσως ότι ο τρόπος γραφής του βιβλίου ήταν λίγο κουραστικός και ότι οι χαρακτήρες δεν είχαν ενδιαφέροντα στοιχεία που να σε κάνουν να δεθείς μαζί τους .Όμως αυτό το βιβλίο έχει κάτι που σε τραβάει να το διαβάζεις ξανά και ξανά και αυτό κάνω......

ID #3066 | ημερομηνία: 2020-06-08
Αλεξάνδρα Ρούντου | 67 κριτικές

Μέτριο

Οι λάτρεις του Χάρι Πότερ θα απογοητευτούν. Αυτό το βιβλίο μας δίνει το "τέλος" της ιστορίας, καθώς μας δείχνει πώς είναι οι ήρωες σε μεγαλύτερη ηλικία. Δεν μ'άρεσε. Θα προτιμούσα να έχει μείνει στο 7ο βιβλίο της σειράς και ο καθένας να φαντάζεται την ιδανική γι' αυτόν εξέλιξη της παρέας. Επίσης, η μορφή που είναι γραμμένο (σαν θεατρικό με διαλόγους) με ξένισε.

ID #2708 | ημερομηνία: 2020-06-06
Αναστασία | 30 κριτικές

Ήθελα να μου αρέσει αλλα

Σαν μεγάλη φαν της σειράς Χάρυ Πότερ ήθελα όσο τίποτα άλλο να μου αρέσει αυτό. Το βιβλίο αλλά απλά δεν έκανε το κλικ για εμενα.

ID #2040 | ημερομηνία: 2020-06-04
Bookitocat | 23 κριτικές

Now you're just somebody that I used to know

Hello Rowling my old friend! Ο Χάρι Πότερ και το καταραμένο παιδί είναι μάλλον ένα από τα καλύτερα fanfiction του Χάρι Πότερ που έχω διαβάσει στην ζωή μου και με αυτό το σκεπτικό μπήκα να το διαβάσω, αλλιώς δεν θα το απολάμβανα καθόλου. Ας αρχίσουμε με τα κακά. Τον Άλμπους τον αντιπάθισα αρκετά και με εκνεύριζε άλλα όχι τόσο όσο η Ρόουζ, η οποία με έφτασε να θέλω να πεθάνει. Η Ερμιόνη σαν χαρακτήρας ήταν ένα πρωταπριλιάτικο αστείο και δεν θα κάνω καν το κόπο να μιλήσω για εκείνη. Ο Χάρι από την άλλη ήταν πιο ώριμος και συμπαθητικός. Τα καλά είναι ότι αγάπησα τον Σκόρπιους και απλά θέλω βιβλία με αυτόν πρωταγωνιστή και κανέναν άλλο, ενώ ο Ντράκο για μια ακόμη φορά με έβγαλε ασπροπρόσωποι. Τώρα γενικά για το βιβλίο. Το πλασάρισμα ως συνέχεια του Χάρι Πότερ (και καλά η όγδοη ιστορία) ήταν απλά λάθος. Δεν είχε τίποτα σαν συνέχεια και δεν είχε, τουλάχιστον για μένα, τα vibes του Χάρι Πότερ, έτσι όπως το γνώρισα και το αγάπησα. Ήταν καλό. Ήταν μέσες άκρες ικανοποιητικό. Είδες ξανά τα πρόσωπα που τόσο αγάπησες, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας, το διαβάσαμε γιατί μας έλειψε ο κόσμος της Μαγείας και όχι επειδή πρόσθετε κάτι. Ο κόσμος της Μαγείας αποτελεί μια ατμόσφαιρα νοσταλγίας για εμένα. Μπορεί να μην μεγάλωσα με τα βιβλία και μην με μαχαιρώσετε για αυτό, αλλά μεγάλωσα με τις ταινίες. Κάθε ταινία για μένα αποτελεί μια ξεχωριστεί ανάμνηση να πηγαίνω στον κινηματογράφο με τους γονείς μου και να γυρνάω... σπίτι μου... γιατί αυτό ήταν ο Χάρι Πότερ, το σπίτι μου. Έχω περάσει αμέτρητες ώρες βλέποντας fanmade βιντεάκια και διαβάζοντας fanfiction, ακόμα και το δικό μου fanfiction έχω γράψει. Νιώθω περισσότερο pride για τον κοιτώνα μου στο Χόγκουαρτς παρά για το ίδιο μου το σπίτι (συγνώμη μαμά). Κάποιοι είπαν ότι επειδή λατρεύουν τόσο πολύ το Χάρι Πότερ, αυτό το βιβλίο του έφερε πίσω στον κόσμο και ένιωσαν την μαγεία. Εγώ απλά ένιωσα ότι οι δημιουργοί του βιβλίου απλά με κορόιδευαν και με εκμεταλλεύονταν για να βγάλουν λεφτά. Αυτό με πείραξε περισσότερο από το γεγονός ότι οι χαρακτήρες ήταν λίγο διαφορετικοί ή από το ότι η πλοκή ήταν λίγο τραβηγμένη. Ο κόσμος της Μαγείας πάντα θα με προσελκύει και θα με τραβάει και πολύ πιθανό να διαβάσω αυτό το βιβλίο και άλλες φορές. Απλά στο πίσω μέρος του μυαλού μου θα νιώθω ότι κάτι δεν πάει καλά. All in all, το Καταραμένο παιδί αξίζει να το διαβάσετε, ήταν αρκετά καλό.

ID #314 | ημερομηνία: 2019-11-24
Normita | 179 κριτικές

-

Προφανώς δεν έχει την αίγλη και την τελειότητα των βιβλίων του Χάρι Ποτερ αλλά σίγουρα υπήρχαν πολλά καλά στοιχεία. Είναι γραμμένο σε μορφή θεατρικού που στην αρχή σε ξενίζει αλλά μετά από 20-30 σελίδες το συνηθίζεις. Η ιστορία είχε αγωνία και δράση. Απέραντη νοσταλγία καθώς το διάβαζα... <3

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Θα σ' αγαπώ ό,τι κι αν γίνει (41)
Gliori Debi
Εκδόσεις Πατάκη

Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων (23)
Carroll Lewis
Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων (23)
Carroll Lewis
Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Το λάθος αστέρι (23)
Green John
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία