Μη μου λες αντίο

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

8.2

Κριτικές

5

Εκδόσεις Μεταίχμιο
ISBN 9786180305999
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 5
ID #63089 | ημερομηνία: 2022-02-02
Tina | 16 κριτικές

Μη μου λες αντίο

Θέλετε κλισέ; Έχει. Θέλετε love story? Έχει κι απ' αυτό. Θέλετε γρήγορη και εύπεπτη γραφή; Ω, ναι, θα βρείτε άφθονη. Σαφώς και είναι ό,τι πρέπει για χαλαρές ώρες δίπλα στο κύμα, με τον ήλιο να χτυπά από το πλάι και το παγωτό να στάζει στην άμμο. Όμως μη ζητάτε κάτι περισσότερο. PS. Την σειρά δεν την είδα ποτέ, αλλά μου είπαν πως απείχε αρκετά από το βιβλίο.

ID #55252 | ημερομηνία: 2021-07-24
Αναστάσιος Μ | 108 κριτικές

Μη μου λες αντίο

Ένα βιβλίο με ιδιαίτερο θέμα αφού η αγάπη ενός μουσουλμάνου και μιας Χριστιανής φέρνουν συγκρούσεις στους γύρω τους. Δεν μοιάζει με την τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 καθώς πολλά είναι διαφορετικά στο βιβλίο. Ότι πρέπει για το καλοκαίρι καθώς το βιβλίο διαβάζεται εύκολα αν και στην αρχή οι πρώτες σελίδες κουράζουν. όλοι έχουμε ανάγκη να ζήσουμε το Love story. Η γραφή είναι απλή χωρίς να παρουσιάζει κάποιο λογοτεχνικό ενδιαφέρον και σε μεταφέρει στην δεκαετία του 90.

ID #32934 | ημερομηνία: 2020-08-23
Μαρία Δουζένη | 936 κριτικές

Πολύ καλό!

Στην Κομοτηνή συναντιούνται και ερωτεύονται δύο άνθρωποι που δεν επιτρέπεται να είναι μαζί. Ενάντια στη σχέση τους όλος ο περίγυρος, όχι μόνο οι οικογένειές τους αλλά όλη η κοινωνία όχι μόνο στον απομακρυσμένο Βορρά αλλά και στην Αθήνα. Μία ιστορία αγάπης με τεράστια εμπόδια.

ID #4221 | ημερομηνία: 2020-06-15
Nina | 322 κριτικές

Αγαπημένο

Μια δυνατή ιστορία αγάπης ανάμεσα σε μία χριστιανή και έναν μουσουλμάνο. Η Χριστίνα και ο Μουράτ παλεύουν για αυτό που επιθυμούν, κάποιες φορές προσπερνούν τα εμπόδια (αντιλήψεις, ηθικοί κανόνες, θρησκείες) κι άλλες φορές καταφέρνουν να βγουν νικητές.

ID #1043 | ημερομηνία: 2020-06-03
Μαρία Μπρέντα | 97 κριτικές

το αγαπώ!

Ξεκίνησα να διαβάζω το βιβλίο μη γνωρίζοντας για την τηλεοπτική σειρά. Με εντυπωσίασε η υπόθεσή του. Συνήθιζα παλιότερα να βλέπω και τούρκικες τηλεοπτικές σειρές με αποτέλεσμα να με κεντρίσει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον το γεγονός ότι μια Ελληνίδα ερωτεύτηκε έναν Τούρκο. Έχοντας επισκεφτεί και την Κομοτηνή δεν άργησα και πολύ να αγαπήσω αυτή την ερωτική ιστορία. Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί την πρώτη συγγραφική απόπειρα της κυρίας Καλλιοντζή και οφείλω να της δώσω συγχαρητήρια! Πρόκειται για μια νεανική, ρομαντική ιστορία η οποία περιλαμβάνει στιγμές όπως τα φοιτητικά χρόνια, οι πρώτοι νεανικοί έρωτες, το άγχος των πανελληνίων εξετάσεων και προβάλλει αξίες όπως την αγάπη της οικογένειας, τη δύναμη της φιλίας και του έρωτα. Με τη διεισδυτική της ματιά η συγγραφέας περιγράφει πρόσωπα, καταστάσεις, αντιλήψεις, νοοτροπίες και κατεστημένα διαφορετικών χαρακτήρων, πολιτισμών και θρησκειών χωρίς να κρατά υποκειμενική στάση απέναντί τους. Αυτό που ξεχωρίζει όμως είναι η ανάλαφρη γραφή της. Δε μπορούμε να παραλείψουμε το γεγονός ότι συναντάς τη βωμολοχία και την επανάληψη λέξεων σε πολλά σημεία του βιβλίου. Ίσως όμως αυτό να βοηθάει στη ροή του λόγου. Μπορεί για κάποιους η γραφή της να παρεξηγηθεί διότι θυμίζει κατά πολύ προφορικό και όχι γραπτό λόγο, όμως ας μη ξεχνάμε ότι είναι η πρώτη της συγγραφική απόπειρα. Διαβάζοντας την ιστορία έζησα μαζί με το Χριστίνα και τον Μουράτ το απαγορευμένο πάθος και τη σύγκρουση δύο πολιτισμών και συνειδητοποίησα πως ακόμη και στις μέρες μας έχουμε σοβαρά κοινωνικά προβλήματα. Συγκινήθηκα πολλές φορές σε διάφορα σημεία του βιβλίου. Συμπάθησα πάρα πολύ τον Φίλιππο και το θεώρησα άδικο που η συγγραφέας επέλεξε για τον Μουράτ το πρότυπο του "κακού παιδιού" και για τον Φίλιππο το πρότυπο του καλού και ευαίσθητου αγοριού. Αν και ο συνδυασμός αυτός εξυπηρετεί συγκεκριμένους σκοπούς του βιβλίου, θα ήθελα πολύ να δω τους ρόλους να αντιστρέφονται. Αδιαμφισβήτητα, αγάπησα το ζευγάρι Χριστίνα-Φίλιππος. Πιστεύω πως ταίριαζε περισσότερο η πρωταγωνίστρια με τον νεανικό της έρωτα παρά με τον Μουράτ, με έναν άνθρωπο που γνώρισε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και τον εμπιστεύτηκε από το πρώτο λεπτό. Αγάπησα αυτό το βιβλίο! Με συντρόφευε για λίγες μόνο μέρες αφού η αγωνία μου για το τι θα ακολουθήσει δεν με άφηνε σε ησυχία με αποτέλεσμα να το τελειώσω γρήγορα. Πικράθηκα με το τέλος και μπήκα σε πειρασμό να παρακολουθήσω και την τηλεοπτική σειρά στο διαδίκτυο. Μου άρεσε πολύ και ανακουφίστηκα βλέποντας το τελευταίο επεισόδιο καθώς το τέλος του έργου διαφέρει κατά πολύ από το βιβλίο. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσα να πω ότι η σειρά μου άρεσε περισσότερο από το βιβλίο. Όπως και να το κάνεις, έχει τη χάρη του το να διαβάζεις κάτι και να πλάθεις την ιστορία στο μυαλό σου έτσι όπως εσύ θες.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Μια νύχτα ακόμη (172)
Κρομμύδας Κώστας
Διόπτρα

Εβόρα (153)
Κρόμμυδας Κώστας
Διόπτρα

Μια φορά κι ένα μπορώ… (129)
Στυλιαρά Ρενέ
Queens Publication

Το βιβλίο της Κατερίνας (73)
Κορτώ Αύγουστος
Εκδόσεις Πατάκη

Μυρωδιά από σανίδι (57)
Κρομμύδας Κώστας
Διόπτρα

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία