Ο Δον Κιχώτης

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

9.7

Κριτικές

6

Συγγραφέας Cervantes Saavedra Miguel de
ISBN 9789600504033
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 6
ID #28802 | ημερομηνία: 2020-08-02
Μαρία Δουζένη | 932 κριτικές

Πάρα πολύ καλό!

Το κλασικό αριστούργημα του Ισπανού συγγραφέα που μέσα από τις περιπέτειες του φαντασιόπληκτου ήρωά του που θεωρεί τον εαυτό του ιππότη που μέσα από τα κατορθώματά του θα διακριθεί . Οι συζητήσεις του με τον ακόλουθό του Σάντσο Πάντσα αποκαλύπτουν την αφηγηματική του δεξιότητα και το βάθος του λόγου του.

ID #21251 | ημερομηνία: 2020-07-15
natnat | 769 κριτικές

Η δημιουργία του μυθιστορήματος

Ο Δον Κιχώτης ορίζει ουσιαστικά το μυθιστόρημα, το πέρασμα από την επική ποίηση και τα ιπποτικα ρομάντζα στη σύγχρονη λογοτεχνία. Επιπλέον, χρησιμοποιεί και συνάμα σατιρίζει όλα τα προηγούμενα είδη γραφής, τα υπερβαίνει, αναστοχάζεται επί αυτών και καταλήγει στο πουθενά. Όλο αυτό το καθιστά ταυτόχρονα μοντέρνο και μεταμοντέρνο.

ID #19674 | ημερομηνία: 2020-07-14
Αθηνά Λεοντιάδου | 321 κριτικές

Συγκλονιστικο

Αριστουργηματικο και γεμάτο φαντασία Ο δον Κιχώτης είναι ένα υπέροχο βιβλίο που όλοι πρέπει να διαβάσουν. Υπέροχοι χαρακτήρες και φοβερές καταστάσεις που θα μας κάνουν να αναρωτηθούμε τι είναι αληθινό και τι όχι. Για τα πάντα υπάρχουν 2 όψεις: αυτό που βλέπει ο δον Κιχώτης κια αυτό που βλέπει ο υπόλοιπος κόσμος. Το λάτρεψα από την πρώτη στιγμή.

ID #14748 | ημερομηνία: 2020-07-10
ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ ΦΡΑΓΚΟΥΛΑ | 902 κριτικές

Ένα μοναδικό αριστούργημα!!

Ο Δον Κιχώτης, από τα μεγαλύτερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας και το πιο διαδεδομένο μετά τη Βίβλο, απευθύνεται στο σύγχρονο αναγνώστη. Μυθιστορηματικός ήρωας του Θερβάντες που κυκλοφόρησε το 1605 και μεταφράστηκε σχεδόν σε όλες τις γλώσσες του κόσμου, διασκευάστηκε στον κινηματογράφο, έγινε παιδικές σειρές κινουμένων σχεδίων και παγκόσμιο σύμβολο της τρέλας και του ασυμβίβαστου ρομαντισμού.

ID #14508 | ημερομηνία: 2020-07-10
ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ ΜΑΤΘΑΙΟΥ | 1138 κριτικές

Πολυ καλο!!

ο Θερβάντες εφηύρε το σύγχρονο μυθιστόρημα. Εισήγαγε τη θεματική της συμπονετικής ταύτισης και δημιούργησε ταυτόχρονα στον αναγνώστη την πίστη ότι παρακολουθεί κάτι που είναι αληθινό και συγχρόνως δεν είναι. Επινόησε, με άλλα λόγια, τις εσωτερικές και εξωτερικές εστιάσεις αφήνοντας το χνάρι του στον νεωτερικό πολιτισμό, καθώς το μαρτυρούν η διαρκής δημοφιλία του αξιαγάπητου Δον Κιχώτη

ID #3624 | ημερομηνία: 2020-06-11
El | 31 κριτικές

Έπος

Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό το συγκλονιστικό βιβλίο. Πως να μην αγαπήσεις τον Δον Κιχώτη, πως να μην συμπαθήσεις τον Σαντσο. Η μια περιπέτεια διαδέχεται την άλλη, αλλά το συγκεκριμένο δεν είναι απλά ένα βιβλίο περιπέτειας, διαθέτει χιούμορ, χαρακτήρες, πλοκή. Βιβλίο που θέλω να το έχω σε όλες τις εκδόσεις.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (98)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Λύω, σιωπή! (96)
Da Costa Mark Christopher
Πηγή

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (94)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Η φάρμα των ζώων (87)
Orwell George
Κάκτος

Ο αλχημιστής (80)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία