Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ' ένα γλάρο να πετάει

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

9.1

Κριτικές

14

Συγγραφέας Sepúlveda Luis
Εκδόσεις Opera
ISBN 9789607073365
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 14
ID #60001 | ημερομηνία: 2021-09-25
Lygeri Simeionopoulou | 235 κριτικές

Η ιστορία του γάτου που έμαθε σε ένα γλάρο να πετάει

Η Ιστορία ενός γάτου που έμαθε σε ένα γλάρο να πετάει είναι πολύ γνωστή. Είναι ένα μυθιστόρημα πανανθρώπινο για την αποδοχή της διαφορετικότητας, τη σημασία της εντιμότητας, ταυτόχρονα φιλοζωικό, οικολογικό.. Δε θέλω να μιλήσω για αυτά όμως... Κάτι που σκέφτομαι έντονα εδώ και καιρό ( μην είναι κρίση μέσης ηλικίας, μην είναι επιτέλους η ενδοσκόπηση που όφειλα στον εαυτό μου, μην είναι τελοσπάντων η ανασκόπηση των χρόνων μου πάνω σε αυτή τη γη και η εναλλαγή μου σε διαφορετικούς ρόλους.. Μπορεί και όλα αυτά μαζί) είναι η αποδοχή του θανάτου, του γήρατος, του τέλματος; που θα αναγκαστούμε όλοι μας κάποια στιγμή να αντιμετωπίσουμε. Σας το λέω όμως, δεν είμαι καθόλου έτοιμη ψυχολογικά να αποδεχτώ ότι μεγαλώνω, ότι κάποια στιγμή θα πεθάνω ( πάντα θαύμαζα τον Highlander ). Καλείται λοιπόν η Κενγκά, μια γλαροπούλα στην ακμή της, κατά τη διάρκεια ενός υπερατλαντικού ταξιδιού να αποδεχτεί ότι σε πολύ λίγο θα πεθάνει, έτσι ξαφνικά και απροειδοποίητα. Και καταφέρνει, μέσα στις λίγες αυτές ώρες που της μένουν να ξεπεράσει τον εαυτό της, να πετάξει έστω και για λίγο καλυμμένη με πετρέλαιο, να βρει έναν παράξενο φίλο και να γεννήσει ένα αυγό που γι' αυτή έγινε ο αυτοσκοπός της ολοκληρώνοντας τη διαδρομή της στο μάταιο τούτο κόσμο. Χωρίς να μετανιώνει για τη βουτιά της που της στοίχισε τη ζωή, χωρίς να αναλογιζεται τι άλλο θα μπορούσε να καταφέρει, εστιάζει στο στόχο της και αφού τα καταφέρνει αφήνει την τελευταία της πνοή. Για μένα, το μεγαλείο όλου του βιβλίου κρύβεται σε αυτή την πρώτη σκηνή. Στην αποδοχή του περατου της ζωής πάνω σε αυτή τη σφαίρα, στο άδραξε τη στιγμή και στο πόσο τελικά τυχεροί είμαστε που ανάμεσα στα δισεκατομμύρια αστερόσκονης μας δόθηκε, σε εμάς μέσα από τόσους, η ευτυχία να ζήσουμε. ΥΓ. Όχι, ακόμη δεν έχω αποδεχτεί το θάνατο.

ID #45302 | ημερομηνία: 2021-01-06
Sofia | 231 κριτικές

Μια αξιαγάπητη ιστορία

...που στοχεύει κατευθείαν στην καρδιά σου. Ο Ζορμπάς, ο μαύρος και πελώριος και χοντρός γάτος. Η Κενγκα, η γλαροπουλα που πέφτει στο πετρέλαιο και πριν πεθάνει εμπιστεύεται το αυγό της στον Ζορμπά. Η Καλότυχη, που αποκαλεί τον Ζορμπά " Μαμά". Ο Άνθρωπος, που μπορεί να είναι απειλή μα και προστάτης της φύσης. Ο αγωνιστής Sepulveda, που μιλάει για μεγάλα πράγματα... φιλία, αλληλοβοήθεια, αποδοχή της διαφορετικότητας, αγάπη για τα ζώα και την φύση , με απλά απλά λόγια.

ID #35064 | ημερομηνία: 2020-08-31
ΒΑΣΩ ΤΣΙΑΜΗ | 731 κριτικές

Εξαιρετικό μυθιστόρημα

Ένα εξαιρετικό βιβλίο για τη δύναμη της φιλίας, της αλληλεγγύης και της αγάπης. Αξίζει να το διαβάσετε.

ID #27884 | ημερομηνία: 2020-07-29
Εμμανουέλα Σ. | 46 κριτικές

Η δύναμη της βοήθειας και της ανιδιοτελούς αγάπης.

Ένας σοφός γάτο, ο Ζορμπάς, υιοθετεί από ένα περίεργο παιχνίδι της μοίρας, αλλά και της ανθρώπινης παρέμβασης στο περιβάλλον, ένα γλαρόπουλο. Ο χρόνος περνά, αλλά η φύση πρέπει να πάρει τον δρόμο της. Πώς ένας γάτος, καθηλωμένος στη στεριά, θα μάθει σε έναν γλάρο να πετάει; Μία ιστορία- μάθημα ζωής

ID #25221 | ημερομηνία: 2020-07-20
ΑΝΔΡΈΑΣ ΜΠΑΤΣΙΟΣ | 37 κριτικές

Ένα μάθημα αγάπης και ευθύνης.

Ένα εκπληκτικό βιβλίο ,για μικρούς και για μεγάλους. Μια ιστορία με ένα δυνατό οικολογικό μήνυμα,ένας ύμνος για τον σεβασμό στην διαφορετικότητα,την ισότητα,την αγάπη και την φιλία.

ID #10942 | ημερομηνία: 2020-07-08
ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ ΦΡΑΓΚΟΥΛΑ | 902 κριτικές

Εξαιρετική νουβέλα!!!

Ένα παιδικό διήγημα που κατακρίνει την έλλειψη σεβασμού του ανθρώπινου είδους, στη σχέση του με τα ζώα και το φυσικό περιβάλλον του πλανήτη. Έξυπνοι χιουμοριστικοί διάλογοι με οικολογικά και ακτιβιστικά μηνύματα. Πρωταγωνιστές οι αγαπημένες μου γάτες.

ID #8793 | ημερομηνία: 2020-07-06
Κωνσταντίνα Χρυσικού | 1542 κριτικές

Ευχάριστο

Καλογραμμένο κι ευχάριστο βιβλίο για μικρούς και μεγάλους.

ID #7497 | ημερομηνία: 2020-07-03
Γωγώ Ασκιανάκη | 34 κριτικές

Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες

Ένα βιβλίο που διαβάζεται ευχάριστα, γραμμένο σαν παραμύθι. Έχει οικολογικό μήνυμα γιατί η ιστορία ξεκινάει με την ρύπανση του πλανήτη από τον άνθρωπο. Το βασικό όμως μήνυμα του βιβλίου είναι πως πρέπει να τηρούμε τις υποσχέσεις μας και να έχουμε πίστη στον εαυτό μας.

ID #6966 | ημερομηνία: 2020-07-03
Άννα Νάνη | 68 κριτικές

Εξαιρετικό

Πρόκειται για μια τρυφερη ιστορία που υμνεί την αγάπη. Μιλά για τη διαφορετικότητα και είναι ιδανικό ανάγνωσμα για όλες τις ηλικίες.

ID #6114 | ημερομηνία: 2020-06-30
elpida st | 528 κριτικές

Τρυφερό

Μια υπέροχη τρυφερή ιστορία που εξυμνεί την αγάπη, την διαφορετικότητα και τις επιπτώσεις της ρύπανσης του πλανήτη.

ID #3018 | ημερομηνία: 2020-06-07
ΚΥΔΩΝΙΑΤΗΣ ΚΡΙΤΩΝ | 56 κριτικές

Μια καλή γνωριμία και ένας αποχαιρετισμός στο Σαπουβέλδα

«Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ' ένα γλάρο να πετάει » έιναι μια πολύ καλή επιλογή για να γνωρίσουν το Σαπουβέλδα όσοι δεν τον συνάντησαν στα διαβάσματα τους και να τον απολαύσουν όσοι ήδη τον ξέρουν από το «Ένας γέρος που διάβαζε ιστορίες αγάπης» και άλλα βιβλία του. Νομίζω ότι αυτό το βιβλίο , με τη θεματική που επιλέγει, με τη μάχιμη ευαισθησία του Σαπουβέλδα για την καταστροφή των οικοσυστημάτων του πλανήτη, με την ανάδειξη της αλληλεγγύης ως πρωταρχικής αξίας, αποτελεί μια πρόταση για ανθρώπους όλων των ηλικιών και ιδιαίτερα για τους νέους. Ο Λουίς Σαπουβέλδα «έφυγε» από τη ζωή τον περασμένο Απρίλιο σε ηλικία 70 ετών νικημένος από την πανδημία και έχοντας ζήσει μια ζωή συναρπαστική. Η δημοσίευση του βιογραφικού του θα ήταν το πραγματικό spoiler της ανάρτησης καθώς αποτελεί από μόνη της ένα περιπετειώδες μυθιστόρημα, Η βαθμολογία συμβατική , ο αποχαιρετισμός από καρδιάς.

ID #620 | ημερομηνία: 2019-12-09
Άρτεμις Στεφανάτου | 39 κριτικές

Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ' ένα γλάρο να πετάει

Μια ετοιμόγεννη γλαροπούλα μεταναστεύει σε πιο ζεστές περιοχές. Σε μια στάση για να ξεκουραστεί, λερώνει τα φτερά της σε μια πετρελαιοκηλίδα. Φτάνοντας στην πλησιέστερη ακτή, στο μπαλκόνι ενός σπιτιού, εμπιστεύεται το αβγό της στον γάτο Ζορμπά. Του ζητάει να της δώσει το λόγο του ότι θα κλωσήσει το αβγό, δεν θα φάει το γλαροπούλι και θα του μάθει να πετάει. O γάτος, που είναι μαύρος και χοντρός, της δίνει το λόγο της τιμής του. Μα είναι ποτέ δυνατό να μάθει ένας γάτος σε ένα γλάρο να πετάει; Μέσα από αυτή την τρυφερή ιστορία, ο Σεπούλβεδα, μέλος της Greenpeace, γράφει για την τιμή, τη δικαιοσύνη, τη συντροφικότητα και το δικαίωμα στη διαφορετικότητα. Καταγγέλλει τη ζημιά που έχει προκαλέσει στον πλανήτη μας η ανεξέλεγκτη βιομηχανική ανάπτυξη και μας ενθαρρύνει να αγωνιστούμε για να γίνει καλύτερος και ομορφότερος αυτός ο κόσμος.

ID #551 | ημερομηνία: 2019-12-04
Βασιλική Τσούνη | 1816 κριτικές

Μοναδικό!!!

Η Χόλι χάνει ξαφνικά τον άντρα της Τζέρι, τον έρωτα της ζωής της, λόγω ασθένειας, και μαζί χάνει την γη κάτω από τα πόδια της. Εκείνο που την κρατάει είναι τα γράμματα του Τζέρι που φτάνουν στα χέρια της μυστηριωδώς, εμψυχώνοντάς την να συνεχίσει την ζωή της. Σε αυτή την κατεύθυνση βοηθούν οι φίλες της και η μητέρα της.

ID #416 | ημερομηνία: 2019-11-26
ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΣΑΪΝΙΔΟΥ | 285 κριτικές

Μοναδικό

Μια γλαροπούλα που είναι έτοιμη να γεννήσει πέφτει θύμα της θαλάσσιας ρύπανσης. Φτάνοντας στον μπαλκόνι ενός σπιτιού συναντά ένα γάτο τον Ζορμπά. Του ζητάει να του υποσχεθεί ότι θα κλωσήσει το αβγό δεν θα το φάει το γλαρόπουλο και θα του μάθει να πετάει. Ο γάτος που είναι μαύρος και χοντρός του δίνει το λόγο του. Μα είναι ποτέ δυνατόν ένας γάτος να μάθει σε ένα γλάρο να πετάει; Μια ιστορία τόσο τρυφερή που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (137)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η φάρμα των ζώων (122)
Orwell George
Κάκτος

Ο αλχημιστής (102)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (101)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Λύω, σιωπή! (98)
Da Costa Mark Christopher
Πηγή

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία