Reviews

25

Followers

4

Following

4

Βιβλία

0

Reviews

25

Followers

4

Following

4

Αγαπημένα βιβλία

0

Reviews

Η τέχνη του πολέμουΟ πρόγονος του Clausewitz

Το αρχαιότερο εγχειρίδιο της στρατιωτικής επιστήμης γραμμένο από τον Κινέζο πολεμιστή και φιλόσοφο Σουν Τζου. Ο πόλεμος είναι ένα γεγονός απευκταίο, αν όμως συμβεί δεν έχεις άλλη επιλογή από το να νικήσεις. Όλη η γνώση από την εμπειρία των μαχών συγκεντρωμένη σε ένα βιβλίο.

0

Στρώσε το κρεβάτι σουDon't ever ever ring the bell!

Οι μεγάλες αλλαγές στη ζωή μας δεν έρχονται τυχαία αλλά μεθοδικά και βήμα-βήμα. Μια μικρή αλλαγή φέρνει μια μεγαλύτερη κι εκείνη με τη σειρά της μια ακόμη πιο μεγάλη. Υπάρχει όμως ένας απαράβατος κανόνας. Να μην εγκαταλήψεις ποτέ τον αγώνα, να μην παρατήσεις ποτέ την προσπάθεια. Από έναν Αμερικανό ναύαρχο τεσσάρων αστέρων για όλους όσους προσπαθούν στη ζωή για το καλύτερο.

0

Ελλάδα 1453-1821Οι άγνωστοι αιώνες

Άραγε πόσοι από εμάς τους Έλληνες γνωρίζουν ιστορικές λεπτομέρειες για τη περίοδο 1453-1821; Η Ελλάδα ως χώρος γεωγραφικά υποτελής ξεκινώντας χρονικά από την Άλωση της Κωνσταντινούπολής εως την Επανάσταση του 1821. Ποια η συνείδηση του Ελληνικού πληθυσμού, ποιες οι κοινωνικές, πολιτικές και θρησκευτικές συνθήκες της εποχής; Μια περιόδος αρκετά άγνωστη στους περισσότερους Έλληνες την οποια ο Brewer φέρνει στο φως με αξιόπιστες καταγραφές και ενδελεχή έρευνα.

0

Τα ψιλά γράμματα της ιστορίαςΗ ιστορία αλλιώς

Για όσους δεν αρκούνται στην πεπατημένη αφήγηση της ιστορίας, αλλά ψάχνουν τα πράγματα λίγο περισσότερο. Οι πρωταγωνιστές και οι πτυχές της Επανάστασης του 1821 από διαφορετική σκοπιά, όπως δεν έχουμε ξαναδιαβάσει από κανένα άλλο συγγραφέα.

0

Τοξικοί άνθρωποιΔηλητηριώδεις άνθρωποι

Οι τοξικοί άνθρωποι είναι σαν αόρατες πληγές. Σου απομιζούν όλη την ενέργεια , σου χαλάνε τη διάθεση, διιώχνουν το χαμόγελό από το πρόσωπό σου και σε ρίχνουν ψυχολογικά. Σε αυτό το βιβλίο ο Μπερνάντο Σταματέας τους απαριθμεί για μας ένα προς ένα δίνοντας μας παράλληλα πρακτικές συμβουλές ωστε να ξεφύγουμε από την αρνητική επιρροή τους.

0

X, Y & Z - Πώς έσπασε ο κώδικας του EnigmaΚώδικας Enigma

Ευτυχώς η προσπάθεια αποκρυπτογράφησης του μυστικού κώδικα επικοινωνίας των δυνάμεων του άξονα τελικά πέτυχε. Η ιστορία των ανθρώπων που διακινδύνευσαν τη ζωή τους για να επιλύσουν το δυσκολότερο γρίφο του Β' Παγκοσμίου. Γραμμένο από τον Dermot Turing, άλλωστε ο θείος του Alan ήταν ο άνθρωπος κλειδί που με το μαθηματικό του μυαλό έσπασε τον κώδικα Enigma, δίνοντας στους συμμάχους το πλεονέκτημα των κινήσεων μέχρι το τέλος του πολέμου.

0

Το μεγάλο φακέλωμαΑποκαλυπτικό!

Όταν ο Edward Snowden αποφάσιζε να αποκαλύψει τα πάντα γύρω από τις μυστικές υπηρεσίες και πως αυτές φακελώνουν αθόρυβα ανυποψίαστους πολίτες σίγουρα αναλογιζόταν τις επιπτώσεις. Παρ'όλα αυτά το θάρρος νίκησε τον φόβο και έτσι ο υπόγειος ρόλος της Αμερικανικής NSA έγινε για πρώτη φορά γνωστός στο ευρύ κοινό. Δεν έιναι τυχαίο ότι έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στον κόσμο.

0

Η ΑΟΖ της ΕλλάδαςΛεπτομερέστατο!

Ποια έιναι έκταση της Ελληνικής ΑΟΖ σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις; Ποια τα οφέλη ανακήρυξής ΑΟΖ για την Ελλάδα και κάθε παράκτιο κράτος; Ποια η σχέση AOZ και υφαλοκρηπίδας; Ποιος ο ρόλος του Καστελόριζου και ποιες οι παράνομες αιτιάσεις της Τουρκίας; Αυτά και άλλα σημαντικά ερωτήματα απαντώνται με τρόπο αναλυτικό και έγκυρο από έναν θεμελιωτή της ιδέας της Ελληνικής ΑΟΖ όταν ακόμα κανένας δε μιλούσε γι΄αυτή.

0

D-Day, Απόβαση στη ΝορμανδίαΗ μέρα που σώθηκε η Ευρώπη

Η σημαντικότερη μέρα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιζώντων της μεγαλύτερης απόβασης που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα. Εξαιρετική και πληρέστατη καταγραφή των γεγονότων και από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές.

0

Συλλέκτης στιγμώνΑληθινό

Τα viral διαδικτυακά αποφθέγματα ζωής του Γιάννη Πολίτη έγιναν βιβλίο. Πως θα μπορούσε να μη συμβεί άλλωστε αφού είναι ολοφάνερα προϊόν εσωτερικής τριβής και ειλικρίνιας. Αυτή είναι και η συνταγή που τα κάνει άκρως επιτυχημένα.

0

The subtle art of not giving a f*ckΣυμπαθητικό

Ένα διαφορετικό από τα συνηθισμένα βιβλίο αυτοβελτίωσης. Καλό αλλά κατα τη γνώμη μου αρκετά υπερεκτιμημένο. Σίγουρα η συναισθηματική ένταση που προσδίδει ο τίτλος του βιβλίου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το πολύ πιο ήπιο ύφος του περιεχομένου.

0

Να ζεις, ν' αγαπάς και να μαθαίνειςΕπιδραστικότατο!

Ένα από τα πιο δημοφιλή βιβλία αυτοβελτίωσης παγκοσμίως. Ξεφεύγοντας από τα καθιερωμένα, καταφέρνει να περάσει άμεσο συναίσθημα και να γεμίσει με πληρότητα και αγάπη για τη ζωή κάθε αναγνώστη.

0

Εαυτέ μου, σταμάτα να κατέβω!Εσωτερικοί καβγάδες και διάλογοι

Ένα βιβλίο που μας ξεμπλοκάρει από τις καθημερινές διενέξεις με τον εαυτό μας. Ο Πιντέρης αναλαμβάνει να επιλύσει τα εσωτερικά μας διλήμματα με την εύθυμη και ιδιαίτερη γραφή που τον χαρακτηρίζει.

0

Το απόλυτο βιβλίο για τη γλώσσα του σώματοςΤο σώμα προδίδει τη σκέψη

Ανάλυση και ερμηνεία της γλώσσας του ανθρώπινου σώματος. Η βασική μη λεκτική επικοινωνία των ανθρώπων καταγεγραμμένη με παραδείγματα και εικόνες. Εξαιρετικός βοηθός για όσους εργάζονται στο κομμάτι της επικοινωνίας και όχι μόνο.

0

Το ΔώροΈνα βιβλίο για όλους μας

Μικρές ιστορίες με αισιόδοξο τόνο. Κάθε μια τους ξεχωριστά σε κάνουν να δεις τη ζωή θετικά και να ερμηνεύσεις το μήνυμά τους όπως ταιριάζει προσωπικά σ' εσένα. Ευκολοδιάβαστο και έξυπνα στοχευμένο!

0

Μικρή ιστορία του κόσμουΜικρό και περιεκτικό!

Μια σύντομη αναδρομή των κύριων γεγονότων της Παγκόσμιας ιστορίας. Ξεκινώντας από την εποχή του λίθου και καταλήγοντας στο σήμερα, ο Gombrich καταφέρνει να συμπυκνώσει χιλιάδες χρόνια ανθρώπινης ιστορίας σε ένα μικρό αλλά περιεκτικό βιβλίο.

0

Μηδέν μηδέν μηδένΣοκαριστικό!

Θέλει μεγάλο θάρρος να γράψεις ένα βιβλίο σαν αυτό! Τα μονοπάτια των καρτέλ ναρκωτικών από τη Νότιο Αμερική στην Ευρώπη και όλο τον κόσμο. Πως η κοκαϊνη διαφθείρει συνειδήσεις και πως τελικά κινεί τα νήματα ελέγχοντας τους πάντες και τα πάντα. Σοκαριστικό και αληθινό μέχρι το τέλος. Ο Ρομπέρτο Σαβιάνο, με απόφαση του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας, έχει τεθεί υπό καθεστώς αστυνομικής προστασίας ύστερα από δημόσιες απειλές της για τη ζωή του.

0

What the FactΚλασικός Mikeius

Η εκλαϊκευμένη επιστήμη στη μοντέρνα εκδοχή της. Με άλλο αέρα και νεανική ματιά!

0

Είμαστε αστρόσκονηΣύμπαν, μια ιστορία χωρίς τέλος

Για μια ακόμη φορά ο Διονύσης Σιμόπουλος φροντίζει να απλουστεύσει την επιστήμη στα καθημερινά και ανθρώπινα μέτρα. Με τρόπο απλό και κατανοητό καταφέρνει να φέρει τον αναγνώστη σε επαφή με το σύμπαν και με όσα η καθημερινότητα δεν μας αφήνει να γνωρίσουμε.

0

Ιστορία (κωμικοτραγική) του νεοελληνικού κράτους 1830-1974 (νέα έκδοση)Ιδιαίτερο!

Η Νεότερη Ελληνική Ιστορία υπό την ανατρεπτική ματιά του Βασίλη Ραφαηλίδη. Μεστό κείμενο γεμάτο χιούμορ και ζωντάνια στο οποιο τα σύγχρονα ιστορικά γεγονότα του τόπου μας παρατίθενται ωμά και ρεαλιστικά χωρίς εξωραϊσμούς και ωραιοποιήσεις. Μια καταγραφή της ιστορίας οπως κανείς μας δεν έχει συνηθίσει.

0

The Backyard Astronomer's GuideThe Backyard Astronomer's Guide

Αυτό το βιβλίο είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για κάθε αρχάριο που θέλει να κατανοήσει και να βιώσει την πλήρη έκταση του κόσμου και του σύμπαντος γύρω μας. Ίσως το πληρέστερο βιβλίο για τον αστροπαρατηρητή και τον ερασιτέχνη αστρονόμο.

0

Η αρχή της απιθανότηταςΗ αρχή της απιθανότητας

Πως φαινομενικά απίθανα γεγονότα συμβαίνουν πιο συχνά απ΄όσο νομίζουμε; Τελικά πως λειτουργεί ο κόσμος και πως η "Αρχή της Απιθανότητας" συνδέει και ερμηνεύει άσχετες μεταξύ τους καταστάσεις; Ένα βιβλιο για τους λάτρεις των αριθμών και των πιθανοτήτων.

0

Θεωρία του πολέμουΑριστούργημα!

Μια οξυδερκής και επαναστατική ερμηνεία της θεωρίας Vom Kriege (Περί Πολέμου) του Clausewitz. Αριστουργηματικό και απόλυτα ρεαλιστικό το επίμετρο που πραγματεύεται τις γεωπολιτικές και στρατηγικές παραμέτρους ενός Ελληνοτουρκικού πολέμου.

0

Η μυθολογία των ΕλλήνωνΜυθολογία των Ελλήνων

Μια από τις πληρέστερες καταγραφές της Ελληνικής Μυθολογίας στο σύνολό της. Από έναν Ούγγρο, κληρονομιά για όλους τους Έλληνες.

0

Sapiens - Μια σύντομη ιστορία του ανθρώπουΚαταπληκτικό!

Ο κορυφαίος Ισραηλινός ιστορικός σε μια ανασκόπηση της ιστορίας του ανθρώπινου είδους. Η εξέλιξη της ανθρώπινης ιστορίας ξεκινώντας από την επικράτηση του Homo Sapiens και καταλήγοντας στον άνθρωπο οπως τον γνωρίζουμε σήμερα. Πραγματικό στολίδι για κάθε βιβλιοθήκη.

0