Reviews

7

Followers

0

Following

0

Βιβλία

0

Reviews

7

Followers

0

Following

0

Αγαπημένα βιβλία

0

Reviews

Η πενθεράΈνα διαφορετικό βιβλιο και μια "φρέσκια" πρόταση

Ένα διαφορετικό βιβλιο που το διάβασα χάρη στην αδελδή μου, αφού εγώ δεν θα επέλεγα να αγοράσω και να δαβασω γιατί είχα σχηματισει λάθος εικόνα γι αυτό. Το θέμα πεθερά δεν με αφορα και θεωρούσα πως μπορεί να το προσεγγίσει κάποιος με δύο τρόπους. Είτε χιουμοριστικά, είτε δραματικά, τρόποι που δεν με γοητεύουν ιδιαίτερα. Τωρα που διάβασα την Πενθερά ξερω ότι υπάρχει και τρίτος τρόπος. Ο τρόπος της Παναγοπούλου. Χιούμορ, ειρωνία, αγωνία, ανατροπή ανακατεμένα όχι σαν αχταρμάς αλλά με μία συγγραφική προσέγγιση που ή σου αρέσει πολύ ή δεν σου αρέσει καθόλου. εμένα μου άρεσε. Πολύ. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι η συγγραφέας δεν πατάει πάνω σε γνωστές συνταγές και δημιουργεί ένα διαφορετικό βιβλιο, μια φρέσκια πρόταση που μένει να δούμε αν θα γίνει αποδεκτή από το κοινό που προτιμάει πάντα τα πιο οικεία (λίγο Χέμινγουει, λίγο Καμί, λίγο Σκανδιναβούς ή πολύ από Μαντά)

0

Ανάρμοστον εστιΕύγε

Εξαίρετο βιβλίο από μια συγγραφέα που κάνει συνεχώς ανοδική πορεία. Η παρατήρηση που έχω είναι ότι στα έργα της είναι φανερος ο επηρεασμός της από ξένους συγγραφείς, αλλά αυτό δεν είναι κακό στον βαθμό που παραμενει στο στάδιο της επιρροής και όχι της αντιγραφής. Εύγε!

0

Η θέση 7ΑΜια μέτρια στιγμή ενος κορυφαίου συγγραφεα

Θα μπορούσα να βάλω και λιγότερα αστέρια αν δεν τον αγαπούσα τόσο που μπόρεσα να του συγχωρέσω ένα όχι και τόσο δυνατό βίβλιο. Βρήκα από ύποπτο έως γραφικό ότι οι διάφορες σελίδες για το βιβλίο στην Ελλάδα το έκριναν αποθεωτικά. Λυπάμαι, αλλά μόνο καλό δεν κάνει στα βιβλία αυτή η τακτική!Ο άνθρωπος είναι κορυφαίος αλλά έχει και σκαμπανεβάσματα. Δεν είναι κακό να το λέμε και να το γράφουμε!

0

Λίγες και μία νύχτεςΔεν το λάτρεψα

Δεν το λάτρεψα, σε αντίθεση με τα προήγουμενα έργα του Ζουργου. Ενα αξιοπρεπες βιβλίο με άψογη απόδοση του ιστορικού πλαισίου που δεν είχε όμως εκείνα τα στοιχεία που θα το απογείωναν. Ίσως να έπαιξε ρόλο και η αργόσυστη, κουραστική έναρξη, αλλά σε πολλά σημεία έπιασα τον εαυτό μου να ζορίζεται για να το συνεχίσει μονο και μόνο γιατί το έγραψε ο συγκεκριμένος. Δεν πειράζει. Πάμε για το επόμενο.

2

Τα λαβωμένα σ' αγαπώΤόσο καλή γραφή σε ένα τόσο αδιάφορο βιβλιο

Τόσο όμορφη γραφή σε ένα τόσο αδιάφορο βιβλίο. Αν πρέπει να απαριθμήσω τι δεν μου άρεσε ίσως να δυσκολυετώ καθώς δεν βρήκα κάτι κραυγαλέα κακό αλλά πολλά που ήταν ακραία αδιάφορα, χωρίς νεύρο και συγγραφικό τσαγανό. Ενδιαφέρον το θέμα της βεντέτας, είναι τόσο πολυγραμμένο που απαιτείται πολύ ιδιαίτερος χειρισμός για να κρατήσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Θα αναμένω το επόμενο έργο της Ψαρρά την οποία δεν θα ήθελα να απορρίψω από αυτήν την μέτρια προσπάθεια.

0

Το ζεϊμπέκικο της ΚατίναςΤο κλάμα δεν θα έπρεπε να ειναι κριτήριο επιτυχίας ενός βιβλίου

Το βρήκα ακραιο, υπερβολικό, εκνευριστικά πιεστικό ως προς το να κάνει τον αναγνώστη να κλάψει. Σέβομαι πως η Παπαδάκη έχει συναισθηματική φόρτιση γράφοντας για τη μητέρα της αλλα εχει και το μελό με το ζόρι ένα μέτρο. Αντιλαβάνομαι όμως ότι υπαρχουν πολλοί αναγνώστες που κρίνουν την επιτυχία ενός βιβλίου από το πόσο κλάμα θα ρίξουν, στην ίδια λογικη με τις ταινίες του Νίκου Ξανθόπουλου, συνεπώς περιορίζομαι να βαθμολογήσω με 5 αστέρια τη γραφη της συγγραφέα και να πω "περί ορέξεως, ουδείς λόγος"

0

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφιαΔυστυχώς επίκαιρο και διαχρονικό

Ενα έργο δυστυχώς επίκαιρο που μοιάζει σαν να γραφτηκε χθες. Ο ρατσισμός, η βία, η κακοποίηση, το ψέμα, που κυριαρχούν στις σελίδες του βρίσκονται ανάμεσά μας σαν να μην πέρασε μια μέρα. Το βιβλίο αυτο έχει επίσης "αντιγραφεί" όσο λίγα από έλληνες συγγραφείς που καταπιάνονται με παρομοια θέματα σε βαθμό που αν κάποιος μπει στη διαδικασία να αποκαλύψει τις ομοιότητες θα γκρεμιστούν συθέμελα καλοστημένες facebookικές καριέρες συγγραφέων. Αυτός, είναι άλλος ένας λόγος να το διαβάσετε.

2