Reviews

34

Followers

3

Following

3

Βιβλία

16

Reviews

34

Followers

3

Following

3

Αγαπημένα βιβλία

16

ReviewsΈνα καταπληκτικό ταξίδι στον κόσμο του Βυζαντίου.

Με συνεπήρε ο Ζουργός με την γραφίδα του με τον γλαφυρό τρόπο που αφηγείται τα γεγονότα. Παρακολουθούμε τη ζωή του Σταυράκιου Κλαδά από την παιδική του ηλικία στο Δορύλαιο μέχρι τα γηρατειά του στην Κωνσταντινούπολη και μεταφερόμαστε σε μια εποχή ζοφερή και δύσκολη, αυτή των Κομνηνών αυτοκρατόρων σαν να ζούμε κι εμείς εκεί. Το καλύτερο βιβλίο που έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό από έναν συγγραφέα που προσωπικά θεωρώ από τους πλέον αξιόλογους σύγχρονους Έλληνες συγγραφείς. Η ελληνική γλώσσα στα καλύτερα της, απίστευτος πλούτος λέξεων και παραστατικότητα εικόνων.

0Υπέοχο βιβλίο

Το δεύτερο βιβλίο της Kristin Hannah που διάβασα μετά το Αηδόνι κι αυτό υπέροχο με εξαιρετική γραφή. Ιστορικό μυθιστόρημα που τοποθετείται σε μια από τις πιο οδυνηρές περιόδους της Αμερικανικής ιστορίας, τη Μεγάλη Ύφεση και το Dust Bowl, περιγράφοντας τις τραγωδίες, τη φτώχεια, την πείνα, την ανεργία, τις θυσίες που έγιναν στο Τέξας και την Καλιφόρνια από τις αρχές της δεκαετίας του 1920 έως τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Παρακολουθούμε την ιστορία μέσα από τα μάτια της μαχητικής Έλσας η οποία μεγάλωσε σε μια οικογένεια χωρίς αγάπη όμως γνωρίζοντας τον άντρα που αγάπησε μεταμορφώθηκε σε αγρότισσα και μητέρα δυο παιδιών. Η μεγάλη ξηρασία ανατρέπει την ζωή της , την αναγκάζει σε φυγή από τον τόπο της όπου παλεύει να σώσει και να μεγαλώσει τα παιδιά της κάτω από οδυνηρές συνθήκες.

0Υπέροχο και συγκηνητικό

Η δύναμη των δύο αδερφών με άγγιξε πραγματικά. Ακολουθώντας μέσα απο τις σελίδες του τον όλεθρο του πολέμου, τις φρικαλεότητες εκείνης της ζοφερής εποχής, την κακοποίηση , την εξαθλίωση και τη φρίκη που βίωσε ο άμαχος πληθυσμός στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου αναρωτήθηκα πως επιτρέπουμε να γίνονται ακόμα πόλεμοι.

1Συγκλονιστικό και βαθιά ανθρώπινο

Το βιβλίο αυτό σε σημαδεύει και προκαλεί έντονα συναισθήματα. Είναι βαθιά ανθρώπινο και συγκινητικό Αν και γραμμένο από μια νέα συγγραφέα έχει εκπληκτικές περιγραφές του Ισλανδικού τοπίου και της καθημερινής ζωής το 1830.

1Το παρελθόν καθορίζει την πορεία μας στη ζωή

Το βιβλίο με αφορμή το σπίτι που αποτελεί τον ασφαλή χώρο για κάθε παιδί μιλάει για την παιδική ηλικία ,την δύναμη της αδελφικής αγάπης και πόσο η οικογένεια και η δυναμική της καθορίζει τη ζωή μας στο μέλλον ως ενήλικες

0Απρόσμενες εξελίξεις και ανατροπές σε ένα ψυχολογικό θρίλερ

Απρόσμενες εξελίξεις και ανατροπές , μυστήριο και αγωνία σε ένα βιβλίο με αναφορές στην αρχαία Ελληνική τραγωδία, την μυθολογία , τα Ελευσίνια μυστήρια.

0Συγκινητικό και θλιβερό

To Σάγκι Μπέιν είναι ένα συγκινητικό βιβλίο βαθιά κοινωνικό που μιλάει για την αγάπη , τον εθισμό και την διαφορετικότητα. Την άνευ όρων αγάπη ανάμεσα στην βυθιζόμενη στον αλκοολισμό Άγκνες και τον γιό της Σάγκι που αναλαμβάνει την ευθύνη παρά το νεαρό της ηλικίας του να σώσει τη μητέρα του από τον εαυτό της, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζει τα δικά του προβλήματα επιβίωσης αλλά και μεγαλώματος. Το βιβλίο όμως είναι βουτηγμένο παράλληλα στη θλίψη και τη μιζέρια αφού θίγει τα ζητήματα της αστικής αποξένωσης, της εξαθλίωσης, της φτώχειας, της μοναξιάς της σωματικής και ψυχολογικής κακοποίησης αλλά και της απόγνωσης.

0Βιβλίο με γρήγορη πλοκή, αγωνία, πολλές ανατροπές

Θεωρώ πολύ αξιόλογο για τους λάτρεις του είδους καθώς είναι αρκετά σκοτεινό , συχνά ανατριχιαστικό έχει γρήγορη πλοκή ,δράση και πολλές ανατροπές. Αυτό που συνδέει τις δολοφονίες, είναι η κακοποίηση παιδιών, ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα που προβληματίζει τον αναγνώστη και κάνει το βιβλίο ακόμα πιο συναρπαστικό. Το βιβλίο όπως μαθαίνω μεταφέρθηκε και στην οθόνη ως τηλεοπτική σειρά που πιστεύω θα έχει ενδιαφέρον.

0Τι σημαίνει τελικά ν’ αγαπάς; Πόσα, και πόσο βαθιά συναισθήματα μπορεί να αναπτύξει ένα ρομπότ ?

«Πιστεύεις στην ανθρώπινη καρδιά;… Η ανθρώπινη καρδιά. Νομίζεις πως υπάρχει τέτοιο πράγμα; Κάτι που καθιστά τον καθέναν από μας ιδιαίτερο και μοναδικό; Κι αν υποθέσουμε ότι υπάρχει, τότε δεν νομίζεις πως προκειμένου να μάθεις την Τζόσι ουσιαστικά, θα πρέπει να μάθεις όχι μόνο τους τρόπους της, αλλά και ό,τι υπάρχει βαθιά μέσα της; Δεν θα πρέπει να μάθεις και την καρδιά της;» Η Κλάρα ένα πλάσμα τεχνητής νοημοσύνης, εμμονική θαυμάστρια του ήλιου και της θετικής του ενέργειας πάνω στην ίδια αλλά και στους ανθρώπους. Διαθέτει ιδιαίτερη παρατηρητικότητα και ενσυναίσθηση που αυξάνεται μέσω της ενισχυτικής μάθησης. Η Κλάρα επιδιώκει στο κατάστημα μέσα στο οποίο πωλείται, να επιλεχθεί από τη δεκατετράχρονη Τζόσι η οποία είναι βαριά άρρωστη πράγμα που τελικά συμβαίνει και η Κλάρα μετακομίζει στο σπίτι. Τα ερωτήματα που θέτει το βιβλίο είναι πολλά : Τι κάνει τον άνθρωπο μοναδικό ? Μπορούν τα ρομπότ να αντικαταστήσουν τον άνθρωπο ? Τι θ’ απογίνουμε με την μόλυνση του πλανήτη μας;

0Τρυφερό κι ευχάριστο βιβλίο

Το βιβλίο αποτελεί ψυχογράφημα έξι διαφορετικών χαρακτήρων αλλά μελετά και τις μεταξύ τους σχέσεις με επίκεντρο το όμορφο και ζεστό καφέ της Μόνικα. Προσπαθεί να απαντήσει στο ερώτημα κατά πόσο οι σχέσεις των ανθρώπων είναι ειλικρινείς ενώ θίγει θέματα όπως η μοναξιά , ο εθισμός , η κατάθλιψη, η εικονική πραγματικότητα των social media. Είναι γλυκό βιβλίο και διαβάζεται ευχάριστα

0Ένα βιβλίο που αξίζει να διαβάσουν τα παιδιά και γιατί όχι και οι μεγάλοι

Είναι ένα βιβλίο που παραθέτει ιστορικά δεδομένα μέσα από τις περιπέτειες του Νι Πι του “ τελευταίου πειρατή του Αιγαίου” Φουρτούνες, ναυμαχίες, μονομαχίες δολοπλοκίες και προδοσίες κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών καθώς τα μεταφέρουν ιστορικά στην περίοδο της επανάστασης του ’21.

0Σκοτάδι, ανείπωτη θλίψη μέσα από τα μάτια ενός 10χρονου παιδιού

Το βιβλίο βραβευμένο με International Booker 2020 και γραμμένο από τον νεαρό Μαριέκε Λούκας Ρίνεβελντ που δηλώνει (non-binary) είναι ένα “αφόρητο βιβλίο” που επιβεβαιώνει τον τίτλο του. Πραγματικά σκληρό , κλειστοφοβικό μιλά για την κακοποίηση σε όλες τις μορφές της και την σεξουαλική, την θρησκοληψία και τον ανείπωτο πόνο που προκαλεί η απώλεια, η ενοχή και η έλλειψη αγάπης.

0Κοινωνικό μυθιστόρημα με αστυνομική πλοκή

Η ιστορία του βιβλίου διαδραματίζεται σε ένα μακρινό χωριό στα βορειοανατολικά σύνορα της χώρας μας όπου “συνυπάρχουν” χριστιανικές και μουσουλμανικές κοινότητες. Περιγράφονται οι σχέσεις των ανθρώπων στην τοπική κοινωνία που καθορίζονται από την καταγωγή , τη θρησκεία, το φύλο. Επίσης το βιβλίο καταπιάνεται με θέματα όπως η διαφθορά της τοπικής αστυνομίας, η βία κατά των γυναικών, τα αδιέξοδα στις οικογενειακές σχέσεις. Μυστήριο, αγωνία, ωραία ατμόσφαιρα και εντυπωσιακές περιγραφές.

0Ένα βιβλίο με πολλά μηνύματα

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τον Στίβενς - επαγγελματία μπάτλερ έναν κύριο αξιοπρεπή, απόλυτα συνεπή και ακέραιο, τελειομανή αφοσιωμένο στην δουλειά και τα καθήκοντά του. Το βιβλίο του βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας συγγραφέα μιλάει για την αξιοπρέπεια, τις αποφάσεις που παίρνουμε στην ζωή , τις αναμνήσεις, τις χαμένες ευκαιρίες, την αυτογνωσία.

1Ο δύσκολος δρόμος της εφηβείας

Το βιβλίο πραγματεύεται την εφηβεία κα την πορεία προς την ενηλικίωση. Παρακολουθούμε τα αισθήματα και τις ανασφάλειες της νεαρής Τζοβάνα καθώς μεγαλώνει στην κοινωνία της Νάπολης με τις κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες . Η Τζοβάνα μπαίνει σιγά σιγά στον κόσμο των ενηλίκων ενώ έρχεται αντιμέτωπη με τα ψέματα , την ηθική και την υποκρισία των μεγάλων

2Δυνατή φιλία

Ένα υπέροχο μυθιστόρημα όπου η δυναμική της σχέσης των δύο κεντρικών ηρωίδων , η διαχρονική φιλία των δυο κοριτσιών της Έλενας Γκρέκο και της Λίλας Τσερούλο αιχμαλωτίζει τον αναγνώστη. Το βιβλίο μας μεταφέρει στην πολύβουη Νάπολη , περπατάμε στα σοκάκια της και ακολουθούμε τα κορίτσια από την παιδική τους ηλικία προς την ενηλικίωση μέσα στην άψογα σκιαγραφημένη κοινωνία της Νάπολης.

0Βαθιά συγκινητικό και ανθρώπινο

Πολύ συγκινητικό βιβλίο! Ο Γιάννης Καλπούζος έχει βάλει τη δική του σφραγίδα στο ιστορικό μυθιστόρημα και ως λάτρεις της ιστορίας θα διδαχθούμε πολλά για την Ιστορία του Πόντου και την τραγωδία των Ποντίων

1Μελαγχολικό

Βαθιά ανθρώπινο μυθιστόρημα

1Το έπος ολοκληρώνεται

Το έπος ολοκληρώνεται , και οι ήρωες μας θα συναντηθούν , θα βρουν ο ένας τον άλλο μετά από την περιπετειώδη περιπλάνηση τους στον κόσμο του Μουρακάμι

0Παράλληλες ιστορίες

Οι παράλληλες ιστορίες συνεχίζονται με πλήθος φανταστικά στοιχεία και υπερβάσεις

0Φαντασμαγορικό

Μία ιστορία αγάπης, η οποία διαδραματίζεται το 1984. Η Αομάμε και ο Τένγκο θα διασχίσουν τον τόπο και το χρόνο, θα βαδίσουν ανάποδα σε ημερολόγια και χάρτες, θα περιπλανηθούν και θα ρισκάρουν τα πάντα μέσα στο άκρως ποιητικό και επικίνδυνο σύμπαν του Μουρακάμι για να βρουν ο ένας τον άλλον.

0Αληθινά μαγευτικό

Είναι εκπληκτικό πως ένα μυθιστόρημα μπορεί να θίγει θέματα όπως η μοναξιά, η ενδοοικογενειακή βία, ο αλκοολισμός, η εγκατάλειψη, η περιθωριοποίηση, ο ρατσισμός χρώματος και τάξης και να παραμένει τόσο απολαυστικό ! Ένα βιβλίο καλογραμμένο ,σχεδόν ποιητικό σε εξαιρετική μετάφραση της Μαργαρίτας Ζαχαριάδου, που με γοήτευσε σε κάθε του σελίδα. Ένας ύμνος στην φύση , στο μεγαλείο της Είναι η ιστορία επιβίωσης και ενηλικίωσης της μικρής Κάια στο σπιτάκι και στα νερά του βάλτου και παρακολουθούμε τον αγώνα της να επιβιώσει μέσα στην μοναξιά και εγκατάλειψη και να γνωρίσει τελικά την φιλία και την αγάπη.

0Αριστούργημα

Αριστούργημα! Ένα βιβλίο που με έχει σημαδέψει από τον κορυφαίο 'Ελληνα συγγραφέα Καραγάτση. 'Ενα τρομερό ψυχογράφημα, ένα υπέροχο βιβλίο , λυρικό , με καθηλωτική γραφή. Μια σύγχρονη ελληνική τραγωδία με φόντο τον ήλιο της Σύρου και το μπλε του Αιγαίου.

0Συγκινητική ιστορία

Όμορφο , συγκηνιτικό μυθιστόρημα

0Αφηγηματική δεινότητα

Εξαιρετική η αφήγηση της Πριοβόλου η οποία υπογράφει ένα πολυεπίπεδο μυθιστόρημα το οποίο θίγει πολλά κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα

0Διεισδυτική ματιά στη σύγχρονη Βρετανία

Ο συγγραφέας σκιαγραφεί την παρούσα κρίση της εθνικής ταυτότητας της χώρας του και γίνεται εξαιρετικός ανατόμος της κοινωνίας της Αγγλίας. Περιγράφει όλη την πορεία προς το Brexit: το δημοψήφισμα, την πόλωση, τον θυμό που σιγοβράζει , την κρίση , τα προβλήματα των Βρετανών ,τις καθημερινές μάχες των ανθρώπων και τις ματαιωμένες προσδοκίες τους τους. Υπάρχουν στιγμές που κάνει κάποιος παραλληλισμό με την κατάσταση στην Ελλάδα, ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί.

0Πάρα πολύ ενδιαφέρον

Αγωνιώδες Ψυχολογικό θρίλερ

0Δυνατό

Δυνατό θρίλερ με πολλές ανατροπές που κρατά τον αναγνώστη σε διαρκή ένταση !!!

0Φιλοσοφικό μυθιστόρημα

Ένα από τα πιο αξιόλογα βιβλία του αιώνα μας εξαιρετικό, συγκινητικό ,ένα μυθιστόρημα που θέτει ερωτήματα βαθιά και φιλοσοφικά. Ερωτήματα που αφορούν θεό, τον άνθρωπο, την σκληρότητα των ανθρώπων ,το ψέμα, την ρευστότητα της αλήθειας, τον έρωτα ,την τέχνη , τα όρια της φιλίας και κυρίως την παραδοχή ότι το κακό δεν θα πάψει ποτέ να υπάρχει. Το ζητούμενο είναι πώς το διαχειρίζεσαι ο καθένας και ποιες οι αντιστάσεις του. Το βιβλίο μας μεταφέρει σε διάφορες περιόδους της παγκόσμιας Ιστορίας από το μεσαιωνικό παρελθόν της Ευρώπης και από τα μοναστήρια του XV αιώνα και την μεσαιωνική Ιερά Εξέταση, τη δικτατορία του Φράνκο , τη ναζιστική Γερμανία και τον εφιάλτη του Άουσβιτς έως τις αρχές του ΧΧ αιώνα και πίσω με την συνοδεία του διάσημου βιολιού Storioni Το βιβλίο ωστόσο παραμένει ένα δύσκολο και πολύπλοκο βιβλίο που απαιτεί μεγάλη συγκέντρωση κυρίως εξαιτίας των συχνών εναλλαγών από το τρίτο στο πρώτο πρόσωπο καθώς και τις συχνές μεταφορές στον χρόνο.

0Εξαιρετικό και συγκινητικό βιβλίο

Εξαιρετικό και συγκινητικό βιβλίο , ένα βιβλίο που με γύρισε πίσω στα παιδικά μου χρόνια και τα αγαπημένα βιβλία της Πηνελόπης Δέλτα. Το άρτιο αφηγηματικό ύφος του Κου Δανδόλου μας μεταφέρει πότε στην ατμοσφαιρική Βιέννη, πότε στην Αθήνα του 1941 στην Κηφισιά, στο αρχοντικό των Δέλτα, λίγο πριν την εισβολή των Γερμανών στην Αθήνα και το απονενοημένο διάβημα της συγγραφέως. Μας ταξιδεύει σε δυο διαφορετικές ξεχωριστές ταραγμένες περιόδους της ελληνικής ιστορίας μέσα από την ζωή αυτής της σπουδαίας προσωπικότητας.

0Αγαπημένος Καλπούζος !

Εξαιρετικό βιβλίο από τον αγαπημένο Γιάννη Καλπούζο. Αυτή τη φορά μας ταξιδεύει στα Ιωάννινα και σκιαγραφεί άρτια την κοινωνική ζωή της πόλης σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορική περίοδο για τη χώρα μας. Ανατρέχουμε για άλλη μια φορά στην ιστορία μας ,μαθαίνουμε ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία , μαγευόμαστε από την γραφή του και ακολουθούμε την όμορφη ιστορία του Ζώτου και της Χαβαή. Αξίζει να διαβαστεί

1Δυνατή και γλαφυρή πένα

Θαυμάσιο βιβλίο με την δυνατή και γλαφυρή πένα του Ισίδωρου Ζουργού

0Πάρα πολύ ενδιαφέρον

Πάρα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο. Θέτει πολλά ερωτήματ και κυρίως αν θα μπορύσε πράγματι να υπάρξει το δυστοπικό καθεστώς της Γαλαάδ.

1Όσοι αγαπιούνται

Είναι ένα δυνατό , συναρπαστικό μυθιστόρημα που βυθίζει τον αναγνώστη στη ζωή της Θέμιδος την οποία παρακολουθούμε από την παιδική της ηλικία και ακολουθούμε το ταξίδι της μέχρι την ενηλικίωση και τα βαθιά γεράματα. Παράλληλα παρακολουθούμε την περιγραφή της μακράς, ταραγμένης περιόδου της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας.

0