Reviews

13

Followers

0

Following

3

Βιβλία

8

Reviews

13

Followers

0

Following

3

Αγαπημένα βιβλία

8

Reviews

Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδεςΑληθινά μαγευτικό

Είναι εκπληκτικό πως ένα μυθιστόρημα μπορεί να θίγει θέματα όπως η μοναξιά, η ενδοοικογενειακή βία, ο αλκοολισμός, η εγκατάλειψη, η περιθωριοποίηση, ο ρατσισμός χρώματος και τάξης και να παραμένει τόσο απολαυστικό ! Ένα βιβλίο καλογραμμένο ,σχεδόν ποιητικό σε εξαιρετική μετάφραση της Μαργαρίτας Ζαχαριάδου, που με γοήτευσε σε κάθε του σελίδα. Ένας ύμνος στην φύση , στο μεγαλείο της Είναι η ιστορία επιβίωσης και ενηλικίωσης της μικρής Κάια στο σπιτάκι και στα νερά του βάλτου και παρακολουθούμε τον αγώνα της να επιβιώσει μέσα στην μοναξιά και εγκατάλειψη και να γνωρίσει τελικά την φιλία και την αγάπη.

0

Η μεγάλη χίμαιραΑριστούργημα

Αριστούργημα! Ένα βιβλίο που με έχει σημαδέψει από τον κορυφαίο 'Ελληνα συγγραφέα Καραγάτση. 'Ενα τρομερό ψυχογράφημα, ένα υπέροχο βιβλίο , λυρικό , με καθηλωτική γραφή. Μια σύγχρονη ελληνική τραγωδία με φόντο τον ήλιο της Σύρου και το μπλε του Αιγαίου.

0

Η μεγάλη χίμαιραΑριστούργημα

Αριστούργημα! Ένα βιβλίο που με έχει σημαδέψει από τον κορυφαίο 'Ελληνα συγγραφέα Καραγάτση. 'Ενα τρομερό ψυχογράφημα, ένα υπέροχο βιβλίο , λυρικό , με καθηλωτική γραφή. Μια σύγχρονη ελληνική τραγωδία με φόντο τον ήλιο της Σύρου και το μπλε του Αιγαίου.

0

ΜΑΡΓΚΩΣυγκινητική ιστορία

Όμορφο , συγκηνιτικό μυθιστόρημα

0

Στη ζωή νωρίς νυχτώνειΑφηγηματική δεινότητα

Εξαιρετική η αφήγηση της Πριοβόλου η οποία υπογράφει ένα πολυεπίπεδο μυθιστόρημα το οποίο θίγει πολλά κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα

0

Μέση ΑγγλίαΔιεισδυτική ματιά στη σύγχρονη Βρετανία

Ο συγγραφέας σκιαγραφεί την παρούσα κρίση της εθνικής ταυτότητας της χώρας του και γίνεται εξαιρετικός ανατόμος της κοινωνίας της Αγγλίας. Περιγράφει όλη την πορεία προς το Brexit: το δημοψήφισμα, την πόλωση, τον θυμό που σιγοβράζει , την κρίση , τα προβλήματα των Βρετανών ,τις καθημερινές μάχες των ανθρώπων και τις ματαιωμένες προσδοκίες τους τους. Υπάρχουν στιγμές που κάνει κάποιος παραλληλισμό με την κατάσταση στην Ελλάδα, ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί.

0

Η θεραπείαΠάρα πολύ ενδιαφέρον

Αγωνιώδες Ψυχολογικό θρίλερ

0

Το δέμαΔυνατό

Δυνατό θρίλερ με πολλές ανατροπές που κρατά τον αναγνώστη σε διαρκή ένταση !!!

0

ConfiteorΦιλοσοφικό μυθιστόρημα

Ένα από τα πιο αξιόλογα βιβλία του αιώνα μας εξαιρετικό, συγκινητικό ,ένα μυθιστόρημα που θέτει ερωτήματα βαθιά και φιλοσοφικά. Ερωτήματα που αφορούν θεό, τον άνθρωπο, την σκληρότητα των ανθρώπων ,το ψέμα, την ρευστότητα της αλήθειας, τον έρωτα ,την τέχνη , τα όρια της φιλίας και κυρίως την παραδοχή ότι το κακό δεν θα πάψει ποτέ να υπάρχει. Το ζητούμενο είναι πώς το διαχειρίζεσαι ο καθένας και ποιες οι αντιστάσεις του. Το βιβλίο μας μεταφέρει σε διάφορες περιόδους της παγκόσμιας Ιστορίας από το μεσαιωνικό παρελθόν της Ευρώπης και από τα μοναστήρια του XV αιώνα και την μεσαιωνική Ιερά Εξέταση, τη δικτατορία του Φράνκο , τη ναζιστική Γερμανία και τον εφιάλτη του Άουσβιτς έως τις αρχές του ΧΧ αιώνα και πίσω με την συνοδεία του διάσημου βιολιού Storioni Το βιβλίο ωστόσο παραμένει ένα δύσκολο και πολύπλοκο βιβλίο που απαιτεί μεγάλη συγκέντρωση κυρίως εξαιτίας των συχνών εναλλαγών από το τρίτο στο πρώτο πρόσωπο καθώς και τις συχνές μεταφορές στον χρόνο.

0

Ιστορία χωρίς όνομαΕξαιρετικό και συγκινητικό βιβλίο

Εξαιρετικό και συγκινητικό βιβλίο , ένα βιβλίο που με γύρισε πίσω στα παιδικά μου χρόνια και τα αγαπημένα βιβλία της Πηνελόπης Δέλτα. Το άρτιο αφηγηματικό ύφος του Κου Δανδόλου μας μεταφέρει πότε στην ατμοσφαιρική Βιέννη, πότε στην Αθήνα του 1941 στην Κηφισιά, στο αρχοντικό των Δέλτα, λίγο πριν την εισβολή των Γερμανών στην Αθήνα και το απονενοημένο διάβημα της συγγραφέως. Μας ταξιδεύει σε δυο διαφορετικές ξεχωριστές ταραγμένες περιόδους της ελληνικής ιστορίας μέσα από την ζωή αυτής της σπουδαίας προσωπικότητας.

0

Γινάτι. Ο σοφός της λίμνηςΑγαπημένος Καλπούζος !

Εξαιρετικό βιβλίο από τον αγαπημένο Γιάννη Καλπούζο. Αυτή τη φορά μας ταξιδεύει στα Ιωάννινα και σκιαγραφεί άρτια την κοινωνική ζωή της πόλης σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορική περίοδο για τη χώρα μας. Ανατρέχουμε για άλλη μια φορά στην ιστορία μας ,μαθαίνουμε ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία , μαγευόμαστε από την γραφή του και ακολουθούμε την όμορφη ιστορία του Ζώτου και της Χαβαή. Αξίζει να διαβαστεί

0

Οι ρετσίνες του βασιλιάΔυνατή και γλαφυρή πένα

Θαυμάσιο βιβλίο με την δυνατή και γλαφυρή πένα του Ισίδωρου Ζουργού

0

Οι διαθήκεςΠάρα πολύ ενδιαφέρον

Πάρα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο. Θέτει πολλά ερωτήματ και κυρίως αν θα μπορύσε πράγματι να υπάρξει το δυστοπικό καθεστώς της Γαλαάδ.

1

Όσοι αγαπιούνταιΌσοι αγαπιούνται

Είναι ένα δυνατό , συναρπαστικό μυθιστόρημα που βυθίζει τον αναγνώστη στη ζωή της Θέμιδος την οποία παρακολουθούμε από την παιδική της ηλικία και ακολουθούμε το ταξίδι της μέχρι την ενηλικίωση και τα βαθιά γεράματα. Παράλληλα παρακολουθούμε την περιγραφή της μακράς, ταραγμένης περιόδου της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας.

0