Reviews

25

Followers

5

Following

0

Βιβλία

0

Reviews

25

Followers

5

Following

0

Αγαπημένα βιβλία

0

ReviewsΠαιδικός ταξιδιωτικός οδηγός

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο παιδικό βιβλίο - ταξιωτικό οδηγό, κατάλληλο για παιδιά από 6 ετών με υπέροχη εικονογράφηση της Αλεξίας Λουγιάκη. Περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες και ιστορικές αναφορές, με τρόπο κατανοητό για τα παιδιά χωρίς να κουράζει. Αντιθέτως, αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία για μια πρώτη γνωριμία με την Γεωργραφία αλλά και βάση για περαιτέρω συζήτηση, αναζήτηση και δημιουργία τόσο στο σπίτι όσο και στην τάξη. Οι χειροτεχνίες εμπνευσμένες από το βιβλίο είναι εξαιρετικές και "ταξιδεύουν" δημιουργικά τα παιδιά.

0Εξαιρετικό

Το βιβλίο “Ο χορός της Θεάς” της Δήμητρας Ιωάννου είναι ένα βιβλίο αρκετά διαφορετικό από αυτά στα οποία μας έχει συνηθίσει. Μια ιστορία που ισορροπεί ανάμεσα στην αρχαιολογία και το μυστήριο, εμπλουτισμένο με μπόλικη ιστορία αλλά και έρωτα. Ένα αρχαιολογικό θρίλερ, καλογραμμένο, απρόβλεπτο, με καλοδουλεμένους χαρακτήρες το οποίο καταφέρνει με επιτυχία να ταξιδέψει τον αναγνώστη πίσω στην Αρχαία Ελλάδα. Το “Ο χορός της Θεάς” είναι ένα καλογραμμένο βιβλίο γεμάτο ιστορία και μυστήριο. Μέσα από την άριστα δομημένη πλοκή, η συγγραφέας καταφέρνει να οδηγήσει τον αναγνώστη σε ένα ταξίδι μυστηρίου γεμάτο γρίφους. Η ιστορία – γρήγορη, κινηματογραφική και γεμάτη αγωνία – ισορροπεί ανάμεσα στο αστυνομικό μυθιστόρημα και στο θρίλερ με φόντο τον έρωτα και την απώλεια. Οι χαρακτήρες άριστα δομημένοι, έξυπνα επιλεγμένοι συνεισφέρουν στην πλοκή του βιβλίου, με τρόπο ξεχωριστό. Η γραφή της κ. Ιωάννου είναι απλή και συνάμα περιγραφική, χωρίς να πέφτει στην παγίδα του ανώφελου εντυπωσιασμού. Καταφέρνει έξυπνα να ξυπνήσει στον αναγνώστη εικόνες και μνήμες οδηγώντας τον σε γνώριμα μέρη, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ενώνοντας στην ιστορία της, το παρόν με το παρελθόν με έναν αριστοτεχνικό τρόπο.

1Απολαυστικό

Το βιβλίο “Το Ταγκο της Ηλέκτρας” είναι μια ιστορία εκδίκησης και τιμωρίας. Ένα έξυπνο και απολαυστικό βιβλίο με υπέροχα δομημένη πλοκή γεμάτο έρωτα, πάθος, τύψεις, θυμό αλλά και δίψα για εκδίκηση. Η υπόθεση περιστρέφετε γύρω από το σχέδιο εκδίκησης που έχει καταστρώσει ο Σίμος Ζέπος, προκειμένου να εκδικηθεί το Λορέντζο Μελιτινό. Θα προσεγγίσει τα θύματά του με ερωτικό τρόπο, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του αλλά το δράμα δεν θα αργήσει να έρθει. Όταν το σχέδιό του αποκαλυφθεί, τότε τα θύματά του θα βρεθούν αντιμέτωπα με τον όλεθρο που θα εισβάλει στην οικογένειά τους. Γρήγορα, το θύμα θα μεταμορφωθεί σε θύτη και ποτισμένη από θυμό και δίψα για εκδίκηση, θα στήσει το δικό της σχέδιο εξόντωσης. Η εκδίκηση, ο θυμός, η τιμωρία αλλά και η αυτοκαταστροφή παίζουν τον δικό τους ρόλο στην πλοκή του βιβλίου αυτού, ενώ αρκετές είναι οι φορές που ο αναγνώστης ταυτίζεται με κάποιον από τους ήρωες του βιβλίου.

0Απρόσμενα ανατρεπτικό

Το βιβλίο "Άσπιλοι Ένοχοι" είναι ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα γεμάτο δράση και έντονη πλοκή που σε καθηλώνει από τις πρώτες του σελίδες και μέχρι το τέλος. Γεμάτο ανατροπές, κάθε σελίδα του κρύβει και ένα νέο στοιχείο που κάνει την λύση του μυστηρίου όλο και πιο μακρινή. Είναι πραγματικά ακατόρθωτο να βρεις τον πραγματικό ένοχο μέχρι την τελική αποκάλυψη. Η πλοκή είναι καλοδεμένη και κρατά το ενδιαφέρον του αναγνώστη αμείωτο. Οι χαρακτήρες, αν και απλοί καθημερινοί άνθρωποι, είναι άρτια δουλεμένοι. Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό του βιβλίου και της συγγραφικής ικανότητας της κ. Θεοφανίας Ανδρονίκου-Βασιλάκη είναι η αψογη σκιαγράφηση της κοινωνίας του χωριού. Το σκηνικό στο οποίο διαδραματίζεται η ιστορία είναι τόσο αριστοτεχνικά δουλεμένο ώστε δίνει την αίσθηση στον αναγνώστη ότι ακροβατεί σε δύο παράλληλες εποχές, καθώς θίγει με άψογο τρόπο καυτά κοινωνικά που αντιμετωπίζουν οι κλειστές κοινωνίες των χωριών, όπως η θέση της γυναίκας, η θρησκεία, ο κοινωνικός αποκλεισμός αλλά και τα προξενιά.

1Αριστοτεχνικά δομημένη πλοκή

Ένα εξαιρετικό ψυχολογικό θρίλερ με αριστοτεχνική πλοκή, γεμάτο αγωνία και εντάση από αυτά που δεν μπορείς να αφήσεις από τα χέρια σου. Η πλοκή είναι αριστοτεχνικά δομημένη, ενδιαφέρουσα με συνεχείς κορυφώσεις και ανατροπές. Η τοποθέτηση της ιστορίας σε μια επαρχιακή περιόχη της Θράκης μόνο τυχαία δεν θα μπορούσε καθώς είναι γνωστό το πόσα μυστικά κρύβουν τα χωριά εξαιτίας των αυστηρών πλαισίων τους. Επιπλέον, ο συγγραφέας, με σεβασμό και χωρίς υπερβολές, δεν διστάζει να ασχοληθεί με ευαίσθητα κοινωνικά θέματα όπως η συνύπαρξη διαφορετικών κοινοτήτων, ο κοινωνικός αποκλεισμός και η κακοποίηση. Οι χαρακτήρες πρωτότυποι και δοσμένοι με απόλυτη λεπτομέρεια, κρατούν αιχμάλωτο τον αναγνώστη μέχρι την τελευταία σελίδα, μέχρι την κορύφωση της ιστορίας. Πρόκειται για ένα βιβλίο καλοδουλεμένο, με αριστοτεχνικά δομημένη πλοκή που πραγματικά αξίζει να διαβάσετε.

0Δυνατό θρίλερ, διαβάστε το και μετά δείτε τη σειρά

Ο Χάρλαν Κόμπεν είναι ένας συγγραφέας παγκόσμιας κλάσης, από τα μεγαλύτερα ονόματα της αστυνομικής λογοτεχνίας στις Ηνωμένες Πολιτείες με πολλά βραβεία στο ενεργητικό του. Όχι άδικα θα πω, διαβάζοντας το βιβλίο αυτό. “Ο ξένος” είναι ένα ενδιαφέρον, καλογραμμένο και αγωνιώδες μυθιστόρημα γεμάτο ανατροπές και δραματική κατάληξη. Καταφέρνει να κρατά το ενδιαφέρον του αναγνώστη αμείωτο, από την πρώτη μέχρι και την τελευταία σελίδα, πράγμα πολύ σημαντικό για τα βιβλία αυτού του είδους. Δεν σας κρύβω ότι διαβάζοντάς το, μου έδωσε την εικόνα ότι το βιβλίο αυτό γράφτηκε εξαρχής με σκοπό την μεταφορά του στην οθόνη. άλλη σημεία-σημεία μοιάζει λες και πρόκειται περισσότερο για σενάριο ταινίας παρά για λογοτεχνία. Σε γενικές γραμμές το βιβλίο έχει μια υπέροχη πλοκή που δεν κουράζει τον αναγνώστη. Αν σας αρέσουν αυτου του είδους τα βιβλία, τότε πρέπει οπωσδήποτε να το διαβάσετε!

0Δυνατο, συγκινητικό γεμάτο όμορφες εικόνες

Το "Εβόρα" είναι ένα υπέροχο βιβλίο ύμνος στη φύση και στη ζωή, γεμάτο αγάπη για όλους. Τη φύση, τον εαυτό μας, τους ανθρώπους γύρω μας. Σε όλο το βιβλίο επικρατεί μια ατμόσφαιρα ηρεμίας και γαλήνης, η οποία σε καθυλώνει ακόμη περισσότερα μόλις δεις με τα μάτια σου τον πραγματικό χώρο που διαδραματίζεται η ιστορία του βιβλίου. Διότι, αν στα προηγούμενα βιβλία του Κώστα Κρομμύδα πηγή έμπνευσης ήταν κάποια αληθινή ιστορία, η έμπνευση του "Εβόρα" ήταν ο τόπος. Μια τοποθεσία μαγική, που απλά έπρεπε να την συμπεριλάβει σε κάποιο βιβλίο του! Καθώς η ιστορία του βιβλίου εξελίσσεται, συνειδητοποιείς για άλλο ένα βιβλίο ότι πρέπει να συμβιβαστείς με την πλοκή που έχει επιλέξει ο συγγραφέας. Διότι ο Κώστας Κρομμύδας δεν θα σου δώσει το τέλος που θέλεις, θα σου δώσει το τέλος που πραγματικά πρέπει να έχει η ιστορία του. Το βιβλίο "Εβόρα" είναι ένα δυνατο, συγκινητικό μυθιστόρημα γεμάτο όμορφες εικόνες, το οποίο διαβάζεται πολύ γρήγορα. Καλοδουλεμένο, με απλή και κατανοητή γλώσσα, γεμάτο προτροπές για μια καλύτερη ζωή γεμάτη νόημα. Τολμώ να πω ότι με αυτό το βιβλίο ο Κώστας Κρομμύδας φαίνεται πιο ώριμος συγγραφικά από ποτέ. Παράλληλα έχει με ένα μοναδικό τρόπο - χάρισμα να προσεγγίζει το θέμα του κάθε φορά που σε συνεπαίρνει. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που τα βιβλία του αγαπιούνται τόσο πολύ και βρίσκονται ανάμεσα στα best sellers κάθε χρόνο.

2Πανέξυπνο

Είναι ένα βιβλίο για παιδιά 4+ με εντυπωσιακή εικονογράφηση από την ίδια την συγγραφέα. Σκοπός του βιβλίου είναι να εισάγει τα παιδιά σε έννοιες όπως οι εκλογές, η δημοκρατία, η πολιτική, η αξιοκρατία, ο καταμερισμός των ρόλων και τα κριτήρια με τα οποία επιλέγουμε τους ηγέτες μας. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα βιβλίο πρώιμης αγωγής του πολιτή, το οποίο μπορεί να αποτελέσει μια πολύ καλή ευκαιρία για συζητήσεις τόσο στο σχολείο όσο και στο σπίτι. Επιπλέον το βιβλίο αυτό μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε μικροί και μεγάλοι την ιδιαίτερη κοινωνία των μελισσών, παρέχοντας μάλιστα στο τέλος του βιβλίου χρήσιμες πληροφορίες για τις μέλισσες αλλά και συμβουλές για την προστασία τους καθώς κινδυνεύουν με αφανισμό.

0Μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης

Μια ιστορία αγάπης εμπνευσμένη από τους αξέχαστους έρωτες του θεάτρου και της μεγάλης οθόνης. Ένα βιβλίο που αποτυπώνει με μοναδικό τρόπο μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα. Μια εξαιρετικά καλογραμμένη πλοκή, όπου τα αληθινά γεγονότα και η μυθοπλασία συνδυάζονται τόσο έντεχνα που εύλογα αναρωτιέσαι που ακριβώς σταματά η αλήθεια και που ξεκινά ο μύθος.

1Συγκλονιστικό

Η συγγραφέας, πρώην αστυνομικός, καταφέρνει να διατηρήσει τις ισορροπίες ενώ ταυτόχρονα εμβαθύνει στον ψυχισμό των ηρώων με μοναδικό τρόπο. Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη, καθώς στη μέση σχεδόν γίνεται μια αποκάλυψη, η οποία ανατρέπει όλα όσα έχεις διαβάσει έως τότε. Στη συνέχεια όλα όσα ακολουθούν, ρίχνουν φως σε αρκετά σκοτεινά σημεία της – έως εκείνη τη στιγμή – πλοκής αποκαλύπτοντας μια άλλη πλευρά στη συμπεριφορά των ηρώων. Είναι ένα βιβλίο δουλεμένο με μαεστρία μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια, το οποίο σου κόβει κυριολεκτικά την ανάσα τόσο με τις ανατροπές όσο και τον γρήγορο ρυθμό του, σε μια ιστορία που ομολογώ δύσκολα ξεχνιέται ακόμα και όταν το τελειώσεις.

0Εξαιρετικά καλογραμμένο

Ένα εξαιρετικό βιβλίο, καλογραμμένο με άριστα δομημένους χαρακτήρες, πλούσιο σε λαογραφικά στοιχεία, το οποίο σε μεταφέρει με επιτυχία στην ελληνική επαρχία της εποχής του Όθωνα, Μια εποχή με την οποία δεν έχουν καταπιαστεί πολλοί συγγραφείς και η γνωριμία με τα ήθη και τα έθιμά της είναι ευχάριστη για τον αναγνώστη. Σ’ αυτήν την εποχή λοιπόν εκτυλίσσεται μια δυνατή και συγκινητική ιστορία αγάπης για την οποία δεν θα σας αποκαλύψω πολλά, μιας και πρέπει οπωσδήποτε να τη διαβάσετε! Η πλοκή κυλά γρήγορα, ενώ όσο βυθίζεσαι σ’ αυτή και προχωράς, η ένταση της ιστορίας κλιμακώνεται οδηγώντας στην κορύφωση δίνοντας ένα συγκλονιστικό τέλος. Το βιβλίο «Το δάκρυ της μάντισσας» της Γιώτας Γουβέλη είναι βασισμένο σε μια θρυλική υπόθεση πάθους και φονικού, που ενέπνευσε ποιητές και συγγραφείς του προηγούμενου αιώνα και εκδικάστηκε στο Κακουργιοδικείο Μεσολογγίου. Αναφέρομαι στην υπόθεση της Μαρίας Πενταγιώτισσας, για την οποία έχουν γραφεί τόσα δημοτικά τραγούδια και η οποία – αν και με το πέρασμα των χρόνων έχει πάρει μυθικές διαστάσεις – είναι πέρα για πέρα αληθινή! Η δικογραφία μάλιστα της υπόθεσης αυτής φυλασσόταν μέχρι το 1957 στο Εφετείο Πατρών, οπότε και εξαφανίστηκε μυστηριωδώς.

0Ιδιαίτερα ενδιαφέρον

Το βιβλίο «Η Αγκάθα στο Όριαν Εξπρές» είναι ένα καλογραμμένο, ιστορικό μυθιστόρημα στο οποίο η συγγραφέας ανακατεύει με μαεστρία αληθινά και φανταστικά γεγονότα έχοντας πάντα ως επίκεντρο του βιβλίου, την Αγκάθα Κρίστι, σε μια ιστορία χτισμένη γύρω από τη ζωή της. Ακόμη και από τις πρώτες σελίδες του βιβλίου είναι εμφανές πόσο καλή έρευνα έχει κάνει η Lindsay Jayne Ashford τόσο στη ζωή της Αγκάθα Κρίστι όσο και στο κλίμα της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου, το οποίο μεταφέρεται επιτυχώς στο βιβλίο της. Όπως αναφέρει η συγγραφέας στο επίμετρο του βιβλίου, στην πραγματικότητα η Αγκάθα Κρίστι ταξίδεψε όντως στην Βαγδάτη και την Μεσοποταμία όπου και γνώρισε την Κάθριν Γούλεϊ αλλά και τον μέλλοντα σύζυγό της Μαξ Μαλόουαν, έναν πολλά υποσχόμενο Βρετανό αρχαιολόγο. Και τα δύο αυτά πραγματικά πρόσωπα, αποτελούν βασικούς χαρακτήρες του βιβλίο, καθώς η συγγραφέας φρόντισε να ακολουθήσει το παράδειγμα της Αγκάθα Κρίστι και να “ανακατέψει” επιτυχώς πραγματικά και φανταστικά γεγονότα. Ώς γνωστό, η Αγκάθα Κρίστι φρόντιζε πάντα να κρατάει λεπτομερείς σημειώσεις από τα ταξίδια της στη Μέση Ανατολή τις οποίες μετέπειτα χρησιμοποίησε στα βιβλία της «Έγκλημα στη Μεσοποταμία» αλλά και στο θρυλικό «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές».

4Σοκαριστικό

Το βιβλίο της Camilla Lackberg “Το χρυσό κλουβί” είναι ένα βιβλίο γραμμένο από μια γυναίκα και απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες! Η γλώσσα της συγγραφέως είναι ωμή και σοκάρει. Σε πολλά σημεία γεννά αισθήματα απέχθειας και αποστροφής αλλά καταφέρνει να κρατήσει τον αναγνώστη κοντά του μέχρι την τελευταία του σελίδα. Η πρωταγωνίστρια, η Φέι, δεν είναι από τις πρωταγωνίστριες που θα ταυτιστείς μαζί τους ούτε θα γίνει η αγαπημένη σου ηρωίδα. Μπορεί να μην την λυπηθείς αλλά σίγουρα θα την καταλάβεις. Είναι ένα ιδιαίτερο ψυχολογικό θρίλερ – που οριακά κατά την γνώμη μου ανήκει σ’ αυτή την κατηγορία – το οποίο μελετά την σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης, προδομένης ψυχής που ψάχνει να βρει την λύτρωση μέσα από την απόλυτη εκδίκηση. Διάβάζοντας το βιβλίο θα ομολογήσω πως σοκαρίστηκα με τον εαυτό μου όταν διαπίστωσα πόσο πολύ κατανοούσα την σκοτεινή πλευρά της πρωταγωνίστριας και δικαιολογούσα τις πράξεις της.

1Εξαιρετικά καλοδουλεμένο

Το βιβλίο “Ξέχασέ με” της Clare Mackintosh είναι ένα αριστοτεχνικά γραμμένο ψυχολογικό θρίλερ, με αφήγηση που καθηλώνει, γεμάτο ανατροπές. Ξεκινά αρκετά χαλαρά, αυτή τη φορά σε σχέση πάντα με τα προηγούμενα βιβλία της. Όσο όμως προχωρά κανείς την ανάγνωση, κατορθώνει να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον. Χωρίς υπερβολή μέχρι ΚΑΙ την τελευταία σελίδα (όσοι το έχετε διαβάσει, καταλαβαίνετε που αναφέρομαι!). Με εξαιρετικά δεμένη πλοκή, καλοδουλεμένο μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια, το βιβλίο “Ξέχασέ με” δεν κάνει κοιλιά ούτε για μια στιγμή. Η υπόθεσή του πρωτότυπη, γεμάτη αγωνία και ανατροπές. Τα βιβλία της Clare Mackintosh έχουν το προνόμιο να σε ξαφνιάζουν. Εκεί που νομίζεις ότι έχεις καταλάβει τα πάντα, έρχεται η απόλυτη ανατροπή και συνειδητοποιείς ότι τίποτα και κανένας δεν είναι όπως φαίνεται. Δεν είναι τυχαίο ότι η Clare Mackintosh θεωρείται η βασίλισσα των ανατροπών και το νέο αστέρι της αστυνομικής λογοτεχνίας.

0Άκρως πολιτικό μυθιστόρημα

Οι “Ανδρες του αίματος” του Μάνου Ελευθερίου είναι ένα άκρως πολιτικό μυθιστόρημα, γραμμένο με λυρισμό με τις λέξεις να ακροβατούν μεταξύ πεζού και ποιητικού λόγου. Εχουμε σύνολα ανθρώπων ή μάλλον την ανθρωπότητα ολόκληρη που δοκιμάζεται μέσα σε ένα σατανικά τεχνουργημένο καθεστώς ελέγχου και λογοκρισίας. Όσο αισθάνεται να απειλείται όποιος στρέφεται κατά της καθεστηκυίας τάξης, άλλο τόσο να κινδυνεύει όποιος ναρκοθετεί την τάξη αυτή με την κατά μόνας άσκησή του. Ο Μάνος Ελευθερίου σκιαγραφεί γεγονότα του πρόσφατου και του μακρινού παρελθόντος και φορά στην εξουσία το μανδύα του Τέρατος.

0Υπέροχο

Το βιβλίο «Οι Αλεξανδρινές, Η ζωή στη Νειλοχώρα» αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο την πολυπολιτιστική κοινωνία της Αλεξάνδρειας, από την αρχή της άνθησης της μέχρι και την θλιβερή παρακμή της. Πρόκειται για ένα βιβλίο ξεχωριστό, άρτια μυθιστορηματικά και ιστορικά δομημένο, ποτισμένο με μπόλικη νοσταλγία. Η γραφή της Δέσποινας Χατζή, αυθεντική και ώριμη, παρασύρει τον αναγνώστη σε ένα ταξίδι μέσα στον χρόνο. Ένα ταξίδι το οποίο αναδεικνύει το μεγαλείο του Ελληνισμού στη χώρα του Νείλου. Η δεμένη πλοκή του βιβλίου, αιχμαλωτίζει από τις πρώτες κιόλας σελίδες. Πρωταγωνίστριες του βιβλίου είναι τρεις ξεχωριστές γυναίκες τις οποίες ενώνει ένας ιδιαίτερος δεσμός. Καλοδουλεμένοι χαρακτήρες που κατακτούν γρήγορα τον αναγνώστη με τις ιστορίες τους. Μέσα από την ιστορία του βιβλίου, γινόμαστε μάρτυρες των γεγονότων που σημάδεψαν τις αποφάσεις και τη ζωή τους.

0Εξαιρετικό

Το “Μια νύχτα ακόμη” είναι ένα βιβλίο γεμάτο αλήθειες, αλήθειες που μας πονούν αλλά και μας λυτρώνουν. Μια ρεαλιστική ιστορία αναμέτρησης της ζωής με τον θάνατο. Μια ιστορία όπου η πρωταγωνίστρια τολμά να κοιτάξει τον θάνατο στα μάτια. Η μάχη είναι βέβαια άνιση, όμως μέσα από αυτή νικητής βγαίνει η θέληση για ζωή. Η θέληση να παλέψει. Το δώρο της ζωής είναι δεδομένο και δεν το εκτιμούμε όπως πρέπει. Στην πορεία της ζωής μας, τα θέλω όλων μας αντικαθιστούνται από τα πρέπει αλλά και την επιθυμία για ικανοποίηση των άλλων. Τι γίνεται όμως όταν αυτό το δώρο, λιγοστεύει; Το σοκ είναι μεγάλο. Κάπου εκεί έρχεται η αντίδραση και η δίψα να προλάβει κανείς να ζήσει όσα στέρησε ο ίδιος στον εαυτό του. Το τέλος του βιβλίου, αναμενόμενο και προδιαγεγραμμένο από την αρχή του βιβλίου, έρχεται να μας γεμίσει συγκίνηση και συναίσθημα. Ένα τέλος που αν και με συγκίνησε βαθιά, δεν θα ήθελα να είναι διαφορετικό. Η πλοκή του βιβλίου καλοδουλεμένη, γεμάτη ένταση, χρώμα και μαγευτικές περιγραφές. Με γλώσσα απλή αλλά ταυτόχρονα αφοπλιστική, χωρίς περιττά στολίδια ο Κώστας Κρομμύδας καταφέρει να μας προσφέρει ένα βιβλίο οδηγό ζωής, ένα βιβλίο σκούντηγμα στον ώμο. Το “Μια νύχτα ακόμη” είναι ένα βιβλίο που πραγματικά με “ταρακούνησε”.

2Αρκετά καλό

Το βιβλίο “Ο Γερμανός γιατρός” της Σόφη Θεοδωρίου είναι ένα υπέροχο αντιπολεμικό ιστορικό μυθιστόρημα. Αν και βασισμένο σε αληθινή ιστορία, παρόλ’ αυτά η γενικότερη πλοκή του βιβλίου είναι άψογα δομημένη με ολοκληρωμένους χαρακτήρες. Μια όμορφη, αντιπολεμική ιστορία με δυνατές περιγραφές, η οποία σε βάζει σε σκέψεις. Σκέψεις για το δράμα εκείνων των Γερμανών, που αναγκάστηκαν να συμμετάσχουν σε έναν πόλεμο ενάντια στα προσωπικά τους πιστεύω. Γιατί κακά τα ψέματα, μπορεί να μην έχουν γραφτεί πολλά – καθώς την ιστορία την γράφουν πάντα οι νικητές – αλλά υπήρξαν και αυτοί οι γερμανοί που βρέθηκαν να είναι κομμάτι ενός σκληρού στρατού κατοχής χωρίς να το θέλουν. Παρόλ’ αυτά όμως μέσα στην σκληρότητα και την φρίκη του πολέμου κατάφεραν να κρατήσουν την ανθρωπιά τους και συγχρόνως να βοηθήσουν τον ελληνικό λαό.

0Καθηλωτικό

Καθηλωτικό μέχρι την τελευταία του σελίδα, το βιβλίο “Η θέση 7Α” είναι από τα βιβλία που δύσκολα μπορείς να αφήσεις από τα χέρια σου. Ο συγγραφέας μέσα από το βιβλίο αυτό σε οδηγεί στο να δεις με διαφορετική ματιά τις πολύωρες πτήσεις. Η άριστα δομημένη πλοκή σε συνδυασμό με την έντονη αφήγηση οδηγούν τον αναγνώστη σε μια συνεχώς κλιμακούμενη αγωνία και ένταση για την έκβαση της ιστορίας. Μια ιστορία γεμάτη δράση και ανατροπές. Ίσως υπερβολική σε ορισμένα σημεία αλλά απόλυτα δικαιολογημένη. Άλλωστε ο στόχος του Sebastian Fitzek δεν είναι μας διηγηθεί μια ιστορία της διπλανής πόρτας (αλίμονο!) αλλά μια ιστορία με επίκεντρο το ανθρώπινο μυαλό. Τα όρια του ανθρώπινου μυαλού καθώς κανείς δεν ξέρει που πραγματικά μπορεί αυτό να φτάσει. Οι καλοδουλεμένοι χαρακτήρες του βιβλίου (όλοι τους ιδιαίτεροι) κεντρίζουν ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον του αναγνώστη καθώς σου δημιουργούν την επιθυμία να θέλεις να ανακαλύψεις τις σκοτεινές πτυχές τους. Ο Sebastian Fitzek έχει καταφέρει μέσα από την αριστοτεχνική γραφή του να πλέξει μεταξύ τους τις ζωές των χαρακτήρων του με έναν απίθανο τρόπο, αφήνωντας άφωνο τον αναγνώστη!

0Ρομαντικό

Το βιβλίο “Το μικρό παριζιάνικο βιβλιοπωλείο” είναι ένα ρομαντικό, πολυεπίπεδο μυθιστόρημα. Αλλιώς ξεκινά και αλλιώς τελειώνει. Αυτό όμως δεν το κάνει να παύει να είναι αληθινό, άμεσο και συγκινητικό. Ένα καλοδουλεμένο βιβλίο, μια ιστορία άριστα δεμένη, ένα βιβλίο που σε παρασύρει σε ένα μοναδικό ταξίδι. Ένα ταξίδι στην ψυχολογία και στον έρωτα, στη θέληση για ζωή και στον πόνο για το παρελθόν.

0Αρκετά καλό

Πρόκειται λοιπόν για ένα συνταρακτικό βιβλίο γεμάτο δράση. Ο Jo Nesbo καταφέρνει μέσα από το βιβλίο του να χαράξει βαθιά την ψυχή του πρωταγωνιστή του. Ο Χάρι Χόλε είναι ένας αντισυμβατικός, απελπισμένος ήρωας που όμοιός του δεν έχει υπάρξει. Το βιβλίο “Μαχαίρι” είναι μια τρανή απόδειξη γιατί ο Jo Nesbo θεωρείται ο βασιλιάς της σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας. Η πλοκή του βιβλίου συνεχίζεται από εκεί που τελείωσε «Η δίψα» και συνδετικός κρίκος θα είναι τα μαχαίρια, με ένα παραδοσιακό μαχαίρι από την Ιάβα να βρίσκεται στο επίκεντρο.

0Νοσταλγικό και ευκολοδιάβαστο

Το «Τα τάπερ της Αλίκης» της Έλενας Ακρίτα είναι ένα χιουμοριστικό, απολαυστικό και συνάμα τρυφερό και νοσταλγικό βιβλίο. Ένα βιβλίο γεμάτο χιούμορ και δάκρυ, πίκρα και γέλιο. Οι παράλληλες ιστορίες των χαρακτήρων του βιβλίου, επηρεάζονται από σημαντικά γεγονότα της εποχής και βλέπουμε πως μέσα από αυτά μεταλλάσσονται οι αντιλήψεις, η στάση ζωής, οι αποφάσεις ακόμα και οι προσωπικότητές τους. Ξεκινώντας την ανάγνωσή του σου δίνει την εντύπωση ενός ανάλαφρου βιβλίου, όμως καθώς προχωράς και βουτάς στις ιστορίες αυτών των γυναικών αντιλαμβάνεσαι ότι δεν το «Τα τάπερ της Αλίκης» δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Απλά η εξαιρετικά δομημένη αφήγηση της Έλενας Ακρίτα σε έχει ξεγελάσει. Χωρίς να το πολυκαταλάβεις, έχεις μπει βαθιά στο πετσί των πρωταγωνιστών και ζεις τις ιστορίες τους, σαν να είναι δικές σου. Όχι μόνο των πρωταγωνιστριών αλλά και των υπόλοιπων χαρακτήρων του βιβλίου. Η γραφή της Έλενα Ακρίτα είναι γεμάτη χιούμορ αλλά και καυστικές περιγραφές. Στο βιβλίο θίγονται θέματα ταμπού της εποχής όπως η ομοφυλοφιλία, τη ενδοοικογενειακή βία, η απιστία, ο σχολικός εκφοβισμός. Θέματα διαχρονικά, τα οποία μας απασχολούν ακόμα και στη σημερινή εποχή. Το κερασάκι στην τούρτα, το οποίο συμπληρώνει την μοναδική γραφή είναι το κοινωνικο-πολιτικό πλαίσιο στο παρασκήνιο του οποίου έχουν τοποθετηθεί οι ιστορίες των πρωταγωνιστών του βιβλίου. Μέσα από τις σελίδες του, ξετυλίγονται μπροστά από τα μάτια μας μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα της Ελλάδας.

0Αρκετά καλό

Το βιβλίο αυτό έχει να κάνει με το δικαίωμα της γυναίκας να απορρίπτει τις απόψεις των άλλων, ειδικά όταν κρίνεται από την εξωτερική της εμφάνιση και να επιλέγει να γίνει αυτό που πραγματικά αυτή θέλει και όχι οι άλλοι. Έτσι το βιβλίο “Η άλλη σταχτοπούτα” δεν είναι ένα βιβλίο-παραμύθι που θα σας κάνει να ονειρεύεστε γάμους, αγάπες κλπ. Είναι ένα βιβλίο, σκοτεινό θα έλεγα, το οποίο θα σας δώσει μπόλικη τροφή για σκέψεις και το κουράγιο να γίνεται αυτό που πραγματικά θέλετε, να κατακτήσετε οτιδήποτε έχετε βάλει στόχο! Πέρα τούτου, αυτό που μου άρεσε περισσότερο σε αυτό το βιβλίο ήταν η μεγάλη ανατροπή του φινάλε. Πόσο μπορεί να αλλάξουν έναν άνθρωπο οι καταστάσεις της ζωής. Όμως ο επίλογος δεν είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του βιβλίου. Το πιο σημαντικό κομμάτι είναι η διαδρομή προς το φινάλε, οι αποφάσεις που θα χρειαστεί να πάρει η πρωταγωνίστρια.

0Ένα από τα καλύτερο βιβλία των τελευταίων ετών

Πρόκειται για μια παρουσίαση της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδος μέσα από την ιστορία μιας συνηθισμένης γυναίκας που τα γεγονότα την ανάγκασαν να ζήσει μια ασυνήθιστη ζωή. Δεν είναι υπερβολή, ότι το "Όσοι αγαπιουνται" είναι πραγματικά ένα από τα καλύτερα βιβλία των τελευταίων ετών. Αμερόληπτο, χωρίς υπερβολές αλλά ταυτόχρονα τόσο περιγραφικό που πραγματικά σε ταξιδεύει και σου δημιουργεί έντονα συναισθήματα. Καλογραμμένο και λεπτομερές χωρίς όμως να κουράζει τον αναγνώστη, σε συνεπαίρνει. Είναι ένα βιβλίο, στο οποίο είναι εμφανής η έρευνα και η μελέτη που έχει γίνει ώστε να παρουσιαστούν τα γεγονότα αμερόληπτα και από τις δύο πλευρές, όπως τους αξίζει πραγματικά. Ο τίτλος του βιβλίου – εμπενευσμένος απο τον στίχο του Γιάννη Ρίτσου στον Επιτάφιο – είναι απόδειξη της προσήλωσης της συγγραφέας στην λεπτομέρεια και την προσεκτική απεικόνιση των γεγονότων.

2Μια τρυφερή ιστορία για την σημασία και την ομορφιά των απλών στιγμών στη ζωή

Μια τρυφερή ιστορία από τη βραβευμένη με το Κρατικό Βραβείο συγγραφέα Ελένη Ανδρεαδη, για τη σημασία του να απολαμβάνεις, αντί για υλικά πράγματα, στιγμές με αυτούς που αγαπάς. Πρόκειται για μια πολύ πρωτότυπη ιστορία, η οποία μιλά για την σημασία που έχουν τα απλά πράγματα στη ζωή αλλά και την ομορφιά που αυτά κρύβουν. Πράγματα απλά, τα οποία μπορεί να μην μπορούμε να τα ακούμπήσουμε, να τα κλείσουμε σε κάποιο κουτί όπως το γέλιο, η διασκέδαση, η μυρωδιά από τα φρεσκοψημένα κουλουράκια αλλά μας κάνουν την ζωή μας τόσο όμορφη. Πέρα από το βιβλίο, είναι πολύ όμορφες και οι δωρεάν δραστηριότητες που το συνοδεύουν.

0