Reviews

6

Followers

0

Following

0

Βιβλία

2

Reviews

6

Followers

0

Following

0

Αγαπημένα βιβλία

2

Reviews

Ολική έκλειψη καρδιάςΆριστα! Ευχαριστώ για το φως

Άριστα! Ευχαριστώ για το ταξίδι, για τη νοσταλγία, για τα συναισθήματα, ευχαριστώ για τη γαλήνη που φέρατε στην ψυχή μου σε μια εποχή σκληρή και πάνω από ολα για το φως και το χαμόγελο που σκορπίσατε μέσα μου. Το διάβασα σε 2 μέρες και τελειώνοντας το ήθελα να το ξαναδιαβάσω. Για να ζήσω στη δεκαετία του 80 ξανά, να θυμηθώ τι σημαίνει Φιλία, τι σημαίνει ανθρώπινη επικοινωνία και μοίρασμα. Μόνο ψυχικά κενοί άνθρωποι δε θα καταλάβουν αυτό το βιβλίο, αλλά τι σημασια έχει; Μακριά από τις ζωές μας τέτοιοι άνθρωποι. Το συστήνω ανεπιφύλακτα!

0

ΚΑΤΩ ΑΠ ΤΗ ΜΗΛΙΑΚΑΤΩ ΑΠ΄ΤΗ ΜΗΛΙΑ, της Μαρίας Τζιρίτα, εκδόσεις Ψυχογιός

ΚΑΤΩ ΑΠ΄ΤΗ ΜΗΛΙΑ, της Μαρίας Τζιρίτα, εκδόσεις Ψυχογιός Πολλά συγχαρητήρια στη συγγραφέα. Εγραψε ένα έργο που απευθύνεται σε ανθρώπους με ψυχή, συναίσθημα, δύναμη, κότσια που λέμε στο χωριό μου. Έργο αυτογνωσίας και αυτοταπείνωσης, συγχώρεσης και μετάνοιας. Αν είστε Ανθρωποι, διαβαστε το. Αν όχι, μη μπειτε στο κόπο. Δεν γράφτηκε για εσάς

0

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΈνα ανθισμένο βιβλίο

Ένα ανθισμένο βιβλίο που αναμοχλεύει μέσα μας τα πιο αγνά συναισθήματα και μυρίζει καλοκαίρι και ανεμελιά. Μου έλειψαν λίγα περισσότερα ηθογραφικά στοιχεία της εποχής του ΄70 στην οποία αναφέρεται και αυτός είναι ο λόγος που έβαλα 8 αντί για 9 αστέρια. Θα το αγαπήσετε και αν αληθεύει πως θα γίνει και ταινια αναμένω με μεγάλο ενδιαφέρον να δω τους ήρωες να παίρνουν μορφή. Να μπορούσα να πάω και μέχρι τα Μάταλα να δω από κοντά τους τόπους στους οποίους έζησε το κορίτσι αυτό...

0

Εραστές του φωτόςΣημαντικό μήνυμα

Το αισιόδοξο μήνυμα που βγαίνει μετά από πολλές δοκιμασίες είναι αυτό που μου άρεσε περισσότερο. Η ιστορία μου φάνηκε λιγότερο δυνατή από τη φοβερή διλογία της Θεοδώρου που προηγήθηκε. Η γραφή της όπως πάντα άρτια.

1

ΣμαρώΩραία ιστορία

Σχετικά συνηθισμένη η ιστορία, υπέροχη η Σμαρώ, η Πολίτισσα ηρωίδα. Αυτή είναι ο βασικός λόγος που διαβασα το βιβλίο και δεν το μετάνιωσα. Οι περιγραφές των συναισθημάτων που βιώνει η Σμαρώ, οι εναλλαγές στη ζωή της, οι επιλογές και τα λάθη, μου τράβηξαν την προσοχή περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Ευκολοδιάβαστο, θα ήθελα ίσως να υπάρχει λίγο περισσότερο Παρίσι και λιγότερη Κωνσταντινούπολη, αλλά απόλαυσα το "ταξίδι" και στις δύο πόλεις.

0

Το προξενιό της ΙουλίαςΔυνατό βιβλίο

Ένα δυνατό βιβλίο που καταπιάνεται με ένα θέμα πολυγραμμένο. Η πρωταγωνίστρια , η Ιουλία, είναι ένα πρόσωπο που με έκανε να το αγαπήσω και να το συμπονέσω βαθιά. O συγγραφέας φροντίζει να την αποκαλεί εξαρχής "Ιουλίτσα" όχι λόγω ηλικίας αλλά εκτιμώ λόγω της άβουλης προσωπικότητας που ξετυλίγεται στις πρώτες σελίδες. Όλα βεβαίως αλλάζουν μετά, όταν ξεκινάει η ηρωίδα να πληρώνει για λάθη και πάθη άλλων, να πονά, να συνθλίβεται! Ο καταναγκαστικος γάμος της ειναι μονο η αρχη των δεινών της, το προξενιό που εξελίσεται σε ισόβια καταδίκη καθορίζει το μέλλον της με έναν τρόπο που με εξόργισε. Στα μεγάλα συν του βιβλίου οι σκηνές που διαδραματίζονται στη Λάρισα, με τους βοσκούς να με εντυπωσιάζουν ίσως γιατί είναι ένας κόσμος εντελώς άγνωστος. Ο μόνος λόγος που επιλέγω 8 και όχι 10 αστέρια, είναι το κομμάτι της ιστορίας που εκτυλίσσεται στις Φυλακές Αβέρωφ. Ενιωσα επιπλαστη την προσέγγιση του χώρου, προτιμώ πάντα πιο δημοσιογραφικές και ρεπορταζιακές καταγραφές στα βιβλία που καταπιάνονται με τέτοια θέματα.

0