Reviews

61

Followers

27

Following

16

Βιβλία

0

Reviews

61

Followers

27

Following

16

Αγαπημένα βιβλία

0

ReviewsΠΟΛΥ ΚΑΛΟ

Ξεκίνησα αυτό το βιβλίο με πολύ ενθουσιασμό! Είναι το πρώτο, δικό τους βιβλίο που διαβάζω &είναι απο τα βιβλία εκείνα που μπαίνουν κατευθείαν στο θέμα, χωρίς να σε κουράζουν. Το τελείωσα μέσα σε λίγες ώρες, πράγμα που σημαίνει πως οι σελίδες έφευγαν πάρα πολύ γρήγορα. Η γραφή τους είναι ωραία &απλοϊκή. Σε όλη την διάρκεια του διαβάσματος είχα μια αγωνία για το τι θα γίνει μετά &πως θα εξελιχθεί η ιστορία. Η αλήθεια είναι, ότι δεν είχα καταλάβει ποιος κρύβεται πίσω απο όλα αυτά. &μου άρεσε πολύ η εξήγηση που ήρθε στο τέλος του βιβλίου. Το μόνο που μπορεί να κάνει κάποιον να δυσανασχετήσει, είναι πως η ιστορία δεν φαίνεται τόσο αληθινή. Κυρίως, ως προς την έρευνα της αστυνομίας &ως προς κάποιες πράξεις των πρωταγωνιστών. Παρόλα αυτά, δεν παύει να είναι ένα ωραίο ανάγνωσμα, που θα σας κρατήσει καλή συντροφιά.

0LOVE IT

One of my favorite books

0ΑΨΟΓΟ

Άριστη ποιότητα, τέλεια μετάφραση! Εκδόσεις Ζήτρος εγγύηση

0ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ

Μια επιστημονική μελέτη ως εμπιστευτική επιστολή σε γονείς που σκέφτονται. Ένα βιβλίο με μόλις 150 σελίδες, που απευθύνεται σε συνήθεις γονείς, που μέσα σε συνήθεις οικογένειες μεγαλώνουν συνήθη παιδιά. &όπως συνήθως συμβαίνει, όλο &κάποιο πρόβλημα προκύπτει στην πορεία. Ο Νίκος Σιδέρης, σε αυτό το βιβλίο μας εξηγεί με πολύ απλό &κατανοητό τρόπο, τους λόγους που τα παιδιά δεν χρειάζονται ψυχολόγο, αλλά γονείς! Γονείς, που να βρίσκονται στην θέση του γονιού. Γονείς, που να μην φοβούνται να πουν «όχι!» & «μη!» όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο. Γονείς που να μπορούν να “χαμηλώσουν” &να μπουν στη θέση του παιδιού χωρίς, ωστόσο, να ξεχνούν την γονεϊκή τους υπόσταση. Γονείς, που να ξέρουν ότι δεν μπορούν να φερθούν στο παιδί τους, σαν να ήταν συνομήλικος τους &να του φορτώνουν βάρη που εκείνο δεν μπορεί να αντέξει. Αυτά &άλλα πολλά, μας αναλύει σε αυτό το βιβλίο ο Νίκος Σιδέρης. Αν είστε γονιός που σας αρέσει να ψάχνεστε &να βελτιώνεστε ή αν είστε απλά σαν εμένα &σας αρέσει να διαβάζετε βιβλία που αφορούν στη σχέση γονιού-παιδιού, τότε αυτό είναι ένα βιβλίο που μπορείτε να προσθέσετε στη συλλογή &στη βιβλιοθήκη σας!

0ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ !

Ένα βιβλίο που διαβάζεται μονορούφι! Σε αυτό οφείλεται φυσικά η πολύ ωραία γραφή της συγγραφέως &το γεγονός ότι η αφήγηση γίνεται σε πρώτο πρόσωπο. Ένα βιβλίο που σαν θέμα έχει την φιλία ανάμεσα σε δυο κοπέλες. Όχι, όμως, σε φυσιολογικά πλαίσια. Καθώς η πρωταγωνίστρια μας, έχει εμμονή με τη Μαρνι &τη φιλία τους &θα κάνει τα πάντα για να είναι μαζί. Διαβάζοντας το, αυτό που ένιωθα ήταν αγωνία. Υπήρχαν στιγμές, ιδιαίτερα προς το τέλος, που η καρδιά μου χτυπούσε σαν τρελή. Όσο για την πρωταγωνίστρια, αυτό που σου προκαλεί, είναι τουλάχιστον απέχθεια. Ωστόσο, αν την δεις μέσα απο ένα διαφορετικό πρίσμα, τότε ίσως καταλάβεις πόσο άρρωστη είναι. Ενα πολύ ωραίο ανάγνωσμα για τους λάτρεις του είδους!

1ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ !

Η Ναταλί, στο πλαίσιο της διδακτορικής της διατριβής, επιστρέφει έπειτα απο πολλά χρόνια, πίσω στο μέρος όπου μεγάλωσε για να μελετήσει τον υδροβιότοπο. Ο βάλτος δίπλα στο χωριό Μοσμάρκεν, είναι άμεσα συνδεδεμένος με έναν θρύλο, ο οποίος αναφέρεται σε ανθρωποθυσίες στους Θεούς. Μια νύχτα, η Ναταλί, βρίσκει στις όχθες του βάλτου έναν άντρα αναίσθητο, με τις τσέπες του γεμάτες νομίσματα. Απο εκείνη την στιγμή, ξεκινάει η έρευνα για το τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτό τον βάλτο. Είναι απο εκείνα τα βιβλία, που φτάνεις στις 100 σελίδες χωρίς να το καταλάβεις! &το καλύτερο είναι, ότι όσο διαβάζεις, τόσο δεν μπορείς να το αφήσεις. Τουλάχιστον, αυτό έγινε σε μένα! Μου ταίριαξε πάρα πολύ ο τρόπος γραφής της συγγραφέως! Το βιβλίο χωρίζεται σε μικρά κεφάλαια &λόγω του ότι υπάρχουν δυο πρωταγωνίστριες, το σκηνικό εναλλάσσεται. Γεγονός που ενισχύει το ότι είναι ευκολοδιάβαστο &ευχάριστο. Απο τη μέση σχεδόν του βιβλίου &μετά, υπάρχει έντονο το αίσθημα της αγωνίας. Ωστόσο, είναι ένα βιβλίο που με κέρδισε, όχι τόσο για το αστυνομικό στοιχείο, καθώς θεωρώ ότι δεν ήταν αρκετά έντονο, αλλά για την ατμόσφαιρα που δημιουργούσε. Μια πολύ καλή πρώτη προσπάθεια της συγγραφέως. Αναμένω το επόμενο!

1ΚΑΛΟ

Με αφορμή μια καρτ ποστάλ που έλαβε η συγγραφέας απο έναν αγαπημένο της καθηγητή, ο οποίος βρισκόταν σε διακοπές στη Σκωτία, εμπνεύστηκε αυτό το βιβλιαράκι. Όλα ξεκίνησαν με τη φράση του καθηγητή «”Εκλεψα” μια βδομάδα και είμαι στη Σκωτία». Όλο το βιβλίο ουσιαστικά αποτελείται απο την απάντηση της συγγραφέως στον καθηγητή. Αρχίζει να του γράφει όλα αυτά τα μικρά καθημερινά πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας.. τα πράγματα που εμείς οι ίδιοι κάνουμε, κάποιες φορές ηθελημένα &άλλες φορές χωρίς να τα αντιλαμβανόμαστε.. πράγματα που αποτελούν το λεγόμενο «αλάτι της ζωής»..

0ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ !

Ένα βιβλίο που διαβάζεται απνευστί &κρατάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη αμείωτο. Το τελείωσα μέσα σε δυο μέρες. Η αλήθεια είναι, πως δεν μπορείς να δεθείς τόσο με τους χαρακτήρες του βιβλίου. Ούτε να δεις τον εαυτό σου σε κάποιον απο αυτούς. &αυτό συμβαίνει γιατί όλοι οι χαρακτήρες είναι προβληματικοί. Ναι, όλοι. Ωστόσο, αυτό δεν λειτουργεί καθόλου αρνητικά! Αντιθέτως, πιστεύω ότι βοηθάει στην πλοκή &στην εξέλιξη της ιστορίας. Καθώς είναι όλοι τόσο “χάλια” που πραγματικά δεν ξέρεις σε ποιον να ρίξεις το φταίξιμο. Την ιστορία, την μαθαίνουμε απο τρείς διαφορετικές γυναίκες. Η κάθε μια, μας λέει τα πράγματα απο την δική της οπτική. Αυτό συντελεί στο να μάθουμε καλύτερα τον χαρακτήρα τους, αλλά &των γύρω τους. Μια εκ των τριών γυναικών, είναι &η Ρέιτσελ, το κορίτσι του τρένου. Στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου, η αλήθεια βγαίνει επιτέλους στο φως. &ήταν κάτι που δεν περίμενα ποτέ, ωστόσο, ήταν πάντα εκεί...

1ΦΟΒΕΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ

Μισό χρόνο μετά απο τα γεγονότα που παραλίγο να του κοστίσουν τη ζωή, ο Άντερς προσπαθεί να βρει τις ισορροπίες στην επαγγελματική &προσωπική του ζωή. Ωστόσο, μια σπείρα παιδεραστών &ένας δολοφόνος, κάνουν την εμφάνιση τους. Ο Άντερς καλείται να αντιμετωπίσει τον άντρα με το κωδικό όνομα «Σαμαήλ» ο οποίος, εκτός των άλλων, θα φέρει στο φως μυστικά για την οικογένεια του, που θα ευχόταν να μην μάθαινε ποτέ. Το τρίτο βιβλίο της σειράς, ασχολείται με ένα δύσκολο θέμα, την παιδεραστία, που όμως ο συγγραφέας έχει χειριστεί με λεπτότητα &χωρίς πολλές περιγραφές που θα μπορούσαν να φέρουν σε δύσκολη θέση τον αναγνώστη. Πολλά τα συναισθήματα που μου δημιούργησε αυτό το βιβλίο! Διαβάζεται πραγματικά με μια ανάσα! Η αγωνία κυριαρχεί καθ’ όλη τη διάρκεια &οι αποκαλύψεις είναι τόσες πολλές που τα δεδομένα συνεχώς αλλάζουν... Έχω την αίσθηση, ότι σε κάθε επόμενο βιβλίο, ο Γιαννίσης, δίνει ακόμα περισσότερα &ανεβάζει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά! Γι’αυτό το λόγο, ανυπομονώ να διαβάσω το επόμενο, αν &δεν σας κρύβω, πως η κατάληξη αυτού του βιβλίου με στεναχώρησε λιγάκι (όσοι το έχετε διαβάσει &με νιώθετε, ελάτε να κλάψουμε μαζί στα DMs). Ωστόσο, είμαι σίγουρη πως το επόμενο θα αναπληρώσει!

0ΩΡΑΙΟ ΒΙΒΛΙΟ

Ο Ζαν Περντί, ο πρωταγωνιστής μας, είναι «λογοτεχνικός φαρμακοποιός» στο πλωτό του βιβλιοπωλείο, τη Λουλού, η οποία βρίσκεται πάντα στο λιμάνι Σανζ Ελιζέ, στον Σηκουάνα. Με την συντροφιά δυο γατιών, ο Περντί συνταγογραφεί βιβλία στους πελάτες του, που θα γιατρέψουν τις πληγές τους. Η δική του πληγή όμως, είναι ακόμα ανοιχτή. Εδώ &21 χρόνια. Μια απόφαση, ωστόσο, θα τον φέρει αντιμέτωπο με μια αλήθεια που δεν ήταν έτοιμος να διαχειριστεί. &τότε θα ξεκινήσει το δικό του ταξίδι... Αν ψάχνετε ένα βιβλίο με ανατροπές &σασπενς, τότε αυτό το βιβλίο δεν είναι για εσας. Αν, όμως, ψάχνετε για ένα ρομαντικό βιβλίο, το οποίο θα σας ταξιδέψει στην Γαλλία, θα σας μιλήσει για βιβλία &για νόστιμες συνταγές.. Ένα βιβλίο που περιέχει τόσο ωραία λόγια για υπογράμμιση, σε αρκετά σημεία.. Ένα βιβλίο που μιλάει για τον έρωτα, την απώλεια, την αποδοχή &τη δύναμη να κάνεις μια νέα αρχή.. τότε αυτό το βιβλίο θα είναι ένα πολύ ωραίο αναγνωστικό ταξίδι για εσας!

1ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ !

Ο Γιάννης, η Κατερίνα &ο Μάνος.. Τρεις ήρωες, που μέσα απο τα παιχνίδια της μοίρας θα καταλάβουν πως είναι δεσμώτες της ίδιας τους της ζωής. Οι δρόμοι τους θα διασταυρωθούν &τότε η αλήθεια θα έρθει στο φως. Ένα πολύ καλογραμμένο βιβλίο, με παράλληλες πλοκές. Στην αρχή, δυσκολευόμουν να καταλάβω, αλλά γρήγορα το τοπίο ξεκαθάρισε. Η ιστορία κυλάει πολύ γρήγορα &η αγωνία κυριαρχεί. Ένα μυστικό που παλεύει να βγει στο φως. Ένα μυστικό που έχει καθορίσει ζωές ολόκληρες. Με άγγιξε πολύ αυτή η ιστορία γιατί ασχολείται με ένα ιδιαίτερο θέμα, που δυστυχώς δεν μπορώ να σας αποκαλύψω. Πως μπορεί απο μια απλή πράξη να επηρεαστεί ολόκληρη η ζωή μας; Πως μπορεί μια πράξη να μας καθορίσει; Να αλλάξει τα πάντα. &έπειτα η μοίρα που παίζει άσχημα παιχνίδια. Ίσως όταν κάτι δεν είναι γραφτό να γίνει, δεν αφήνεται να συμβεί..

1ΦΟΒΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ !

Πρόκειται για αστυνομικό θρίλερ, με πρωταγωνιστή τον ντεντέκτιβ Ρόμπερτ Χάντερ. Ο Χάντερ, δέχεται ένα ανώνυμο τηλεφώνημα το οποίο τον στέλνει σε μια διεύθυνση στο διαδίκτυο. Εκεί, παρακολουθεί σε ζωντανή μετάδοση ένα άγνωστης ταυτότητας θύμα, ανήμπορο να αντιδράσει. Ο άγνωστος στο τηλέφωνο, αναγκάζει τον ντέντεκτιβ να πάρει μια απόφαση &έπειτα τον αναγκάζει να δει το θύμα να βασανίζεται &να δολοφονείται. Ενόσω η αστυνομία, σε συνεργασία με το FBI ψάχνουν να βρουν την ταυτότητα του θύματος &του δολοφόνου, προκύπτει &δεύτερο τηλεφώνημα. Άλλο ένα θύμα. Ωστόσο, αυτή τη φορά την απόφαση για τη μοίρα του θύματος θα την πάρει το κοινό. Μιας &αυτή τη φορά ο δολοφόνος έχει μετατρέψει τη ζωντανή μετάδοση, σε ριάλιτι. Όσο διεστραμμένο μου φαινόταν αυτό το βιβλίο, άλλο τόσο δεν ήθελα να το αφήσω απο τα χέρια μου. Περιέχει πολύ βίαιες σκηνές, τις οποίες διάβαζα &ανατρίχιαζα &ταυτόχρονα επιθεωρούσα τον χώρο γύρω μου για τυχόν απειλές

0ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ !

Η οικογένεια της Νικόλ Πομάνου, της πρωταγωνίστριας του βιβλίου, (μπορεί &όχι) αποτελείται απο τη μητέρα της &τις δυο αδερφές της. Με αφορμή το μνημόσυνο του πατέρα της, επισκέπτεται το χωριό της, το Κρυφό. Απο την αρχή του βιβλίου, καταλαβαίνουμε ότι οι σχέσεις της οικογένειας είναι διαταραγμένες. Ωστόσο, όταν η μικρή αδερφή της Νικόλ, δεν εμφανίζεται στο μνημόσυνο, οι δεσμοί της οικογένειας θα δοκιμαστούν ακόμη περισσότερο. Παράλληλα με την εξαφάνιση της μικρότερης αδερφής, στον υγρότοπο του Εθνικού Πάρκου Θράκης, η αστυνόμος Λουκίδη, παλιά συμμαθήτρια της Νικόλ, ανακαλύπτει το παραμορφωμένο πτώμα μιας γυναίκας. Λίγες ώρες αργότερα, θα ανακαλύψει &ενα ακόμα. &τα δυο πτώματα ανήκουν σε γυναίκες &έχει ακολουθηθεί η ίδια τεχνική. Κάτι που ταράζει τους κατοίκους του χωριού, καθώς οι υποψίες δείχνουν πως πρόκειται για κατά συρροή δολοφόνο. Ο αγώνας της οικογένειας να βρει το μικρότερο μέλος της, μαζί με την αγωνία να μην είναι εκείνη το επόμενο θύμα, τους οδηγεί σε συγκρούσεις. Κανείς δεν είναι αθώος. Μυστικά του παρελθόντος, καλά κρυμμένα, αποκαλύπτονται στον αναγνώστη παράλληλα με το σήμερα &έτσι αρχίζουν να συνδέονται τα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ. Μου άρεσε πολύ που σε αυτό το βιβλίο θίγονται θέματα όπως η οικογένεια, η εμπιστοσύνη, η αδελφική αγάπη, η τέχνη, ο ρατσισμός &οι κλειστές κοινωνίες. Είναι ένα καλοδουλεμένο βιβλίο, με πολλές ανατροπές, με πολύ ωραία πλοκή &σκιαγράφηση των χαρακτήρων, που αξίζει να διαβαστεί.

0ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ !

Το κάστρο είναι το δεύτερο, σε σειρά, βιβλίο με πρωταγωνιστή τον Άντερς Οικονομίδη. Η δυσκολία που είχα αντιμετωπίσει στο πρώτο βιβλίο «Το μίσος» στο να συγκρατήσω &να συνδέσω τα ονόματα, σε αυτό το βιβλίο δεν υπήρξε στιγμή. Πλέον, τα περισσότερα ονόματα είναι ήδη γνωστά, όπως επίσης &η γραφή του Γιαννίση. Το βιβλίο ξεκινάει με τον Άντερς να έχει τεθεί εκτός υπηρεσίας για κάποιο χρονικό διάστημα, κάτι το οποίο τον κράτησε μακριά &απο την οικογένεια του, καθώς τον βλέπουμε χωρισμένο απο τη Λίσμπεθ, να έχει μετακομίσει σε μια γκαρσονιέρα. Ωστόσο, η ώρα να επιστρέψει στο σώμα έχει φτάσει. Ένας οπλισμένος άντρας εισβάλλει σε ένα πολυκατάστημα &σκοτώνει όποιον βρεθεί μπροστά του. Η αστυνομία τον εντοπίζει. Νεκρό. Η υπόθεση κλείνει &όλοι επιστρέφουν στην κανονικότητα. Όλοι εκτός απο έναν. &ενώ ο Οικονομίδης προσπαθεί να εξιχνιάσει την υπόθεση, παράλληλα ανακαλύπτεται διαφθορά στο σώμα, με τα στοιχεία να γέρνουν εναντίον του. Σε αυτό το βιβλίο, η αγωνία χτυπάει κόκκινο! Απο τη μέση του βιβλίου &έπειτα οι ανατροπές δίνουν &παίρνουν! Ο αναγνώστης είναι σε μια διαρκή αμφισβήτηση των πάντων &οι σελίδες φεύγουν η μια μετά την άλλη. Ώσπου, φτάνοντας προς το τέλος η αγωνία κορυφώνεται καθώς η ζωή του Άντερς &της οικογένειας του βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο. Οι απώλειες είναι αρκετές. Χαίρομαι που έχω στα χέρια μου το επόμενο βιβλίο &δεν θα χρειαστεί να περιμένω δευτερόλεπτο προτού το αρχίσω! Αυτό το βιβλίο ήρθε για να ανεβάσει τον πήχη ακόμα ψηλότερα!

0ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ !

Μια ιδέα/συμβουλή, για κάθε μέρα του χρόνου απο την &ψυχοθεραπεύτρια Lynda Field. Τι πιο όμορφο απο το να ξεκινάει έτσι δυναμικά η κάθε σου μέρα;; ☺️

0ΤΟΣΟ ΚΑΛΟ !

Είναι το πρώτο μυθιστόρημα του Κ. Κρομμύδα, βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα. Δυο ηθοποιοί γνωρίζονται στα γυρίσματα μιας ταινίας &γίνονται ζευγάρι. Μια επίσκεψη του Δημήτρη στο νησί της μητέρας του θα φέρει στο φως αποκαλύψεις για το παρελθόν, που κανείς δεν περίμενε. Η ιστορία εξελίσσεται παράλληλα σε δυο χρόνους. Στο παρόν &στο παρελθόν. Με αυτό τον τρόπο, ο αναγνώστης μαθαίνει απο πρώτο χέρι την ιστορία &τον ρόλο που παίζουν τα άτομα του παρελθόντος. Μια δύσκολη χρονικά εποχή, σκληρή, βίαιη, απάνθρωπη. Αποφάσεις που πρέπει να παρθούν. Η πατρίδα, η οικογένεια, ο έρωτας που πρέπει να περιμένει. Οι σελίδες φεύγουν τόσο γρήγορα, η αγωνία είναι μεγάλη. Δέθηκα πολύ με την ιστορία &τους ανθρώπους του παρελθόντος. Ήταν σα να ήμουν σε μια γωνία &παρακολουθούσα τις σκηνές με κομμένη την ανάσα. Ένα συγκινητικό μυθιστόρημα που μου προκάλεσε θλίψη, ωστόσο, με άφησε με ένα αίσθημα ελπίδας &αισιοδοξίας πως ίσως κάποιος άλλος βρεθεί να τελειώσει αυτό που εσύ ξεκίνησες...

0ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ

Πολύ όμορφο ανάγνωσμα!

0ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ !

«Η Λίντια είναι νεκρή. Αλλά ακόμη δεν το ξέρουν. Πως άρχισε; Όπως καθετί: Με μανάδες &πατεράδες.» Αυτό το βιβλίο ασχολείται με ένα απο τα αγαπημένα μου θέματα. Την οικογένεια. Είμαι απο τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι όλα αρχίζουν &τελειώνουν μέσα απο την οικογένεια. Σίγουρα κάθε παιδί έχει το δικό του χαρακτήρα, όμως η οικογένεια του, έχει την μεγαλύτερη επιρροή επάνω του. Βρισκόμαστε στο Οχάιο του 1970 όταν η δεκαεξάχρονη Λίντια βρίσκεται νεκρή σε μια λίμνη κοντά στο σπίτι της. Το πως &το γιατί το ανακαλύπτουμε μέσα απο σκηνές του παρελθόντος, που προβάλλονται παράλληλα με το σήμερα. Η συγγραφέας σκιαγραφεί τον κάθε χαρακτήρα ξεχωριστά, έτσι ώστε να τον γνωρίσουμε καλύτερα. Ένας πατέρας κινέζικης καταγωγής που προσπαθούσε πάντα να ταιριάξει. Μια μητέρα που ονειρευόταν να γίνει γιατρός &να ξεχωρίσει. Ένας αδερφός κάπου κρυμμένος πίσω απο τη σκιά της αδερφής του. Μια κόρη με όλη την προσοχή στραμμένη πάνω της. Μια αδερφή που δεν βρίσκεται πουθενά. Βλέπουμε την παιδική ηλικία των γονιών &τη δική τους σχέση με τους γονείς τους. Την γνωριμία τους &έναν διαφυλετικό γάμο. Τα όνειρα που δεν κατάφεραν να εκπληρώσουν. Τις προσδοκίες που μετατοπίστηκαν στα παιδιά τους. Την έλλειψη επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια. Ένα δυνατό βιβλίο που μιλάει για τις οικογενειακές σχέσεις, για προσδοκίες, για όνειρα ανεκπλήρωτα, για φόβους, για απώλεια, για τραύματα, για τη διαφορετικότητα, την ενσωμάτωση, τη θέση της γυναίκας. Ένα βιβλίο που αξίζει να διαβάσετε!

0ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ

Η ιστορία ξεκινάει με την Μάρω Κούρτη, μια νεαρή δημοσιογράφο, η οποία καταφέρνει να πάρει μια αποκλειστική συνέντευξη απο τον γνωστό ηθοποιό Νικόλα Δούκα, ο οποίος έχει πια αποσυρθεί. Έπειτα απο αρκετές επισκέψεις, ο ίδιος ο ηθοποιός ζητάει απο τη Μάρω να αναλάβει να γράψει τη βιογραφία του &να την δημοσιεύσει δέκα χρόνια μετά το θάνατο του. Εκείνη δέχεται. Η ιστορία εξελίσσεται στο σήμερα &στην εποχή που ο Νικόλας πρωτοσυνάντησε τον έρωτα της ζωής του, τη Λυδία Ρανιέρη, αλλά &τη μετέπειτα ζωή του. Μέσα απο την αφήγηση του, μας παίρνει μαζί του στην Αθήνα του 1940. Μια ρομαντική ιστορία δυο ηθοποιών, γεμάτη έρωτα, πάθος, ζήλια αλλά &εγωισμό. Μια σχέση τόσο έντονη! Μια σχέση αγάπης &μίσους, αν σκεφτεί κανείς ότι αυτά τα δυο συναισθήματα χωρίζονται απο μια λεπτή γραμμή. Αλλά &θέατρο, παραστάσεις &αποσπάσματα απο γνωστά έργα. Είναι τόσα πολλά τα πρόσωπα με τα οποία δένεσαι σε αυτό το βιβλίο. &η ιστορία είναι τόσο δυνατή που σε παρασέρνει μαζί της σε κάθε σελίδα. Μια αποκάλυψη προς το τέλος του βιβλίου, θα έρθει να ενώσει ακόμα κάποια κομμάτια του παζλ &να μας συγκινήσει. Ένα τόσο όμορφο συγκινητικό βιβλίο γεμάτο έρωτα...Πράξη τελευταία....

1ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ

Η ιστορία ξεκινάει με τη νεαρή Τζέσικα, η οποία ζει στη Νέα Υόρκη &είναι μακιγιέζ. Μέσω μιας πελάτισσας καταφέρνει να πάρει μέρος “λαθραία” σε μια έρευνα με θέμα τις ηθικές αξίες &την ηθική, έναντι γενναιόδωρης αμοιβής. Οι ερωτήσεις που θα κληθεί να απαντήσει η Τζέσικα, θα την φέρουν αντιμέτωπη με κάποια αρνητικά στοιχεία του χαρακτήρα της &θα φέρουν στην επιφάνεια πράγματα που η ίδια προσπαθεί να κρατήσει καλά κρυμμένα. Αργότερα, θα συναντήσει απο κοντά την διοργανώτρια της έρευνας, την εντυπωσιακή ψυχίατρο Δρα. Σιλντς &τότε είναι που τα πράγματα θα αρχίσουν να γίνονται πραγματικά επικίνδυνα. Είναι ένα βιβλίο που ήθελα πολύ να διαβάσω &χαίρομαι πολύ που το έκανα! Απο τις πρώτες κιόλας σελίδες η αγωνία χτυπάει κόκκινο. Ένα μυστήριο που καλείται να λύσει ο αναγνώστης. Αποτελείται απο μικρά κεφαλαία &διπλή αφήγηση, απο τη μεριά της Τζέσικα, αλλά &απο τη μεριά της Δρα Σιλντς, η οποία απευθύνεται κυρίως στην Τζέσικα, πράγμα που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη αγωνία! Οι σελίδες έφευγαν, η μια μετά την άλλη, χωρίς να το συνειδητοποιώ, καθώς δεν μπορούσα να το αφήσω απο τα χέρια μου! Η αγωνία κορυφώνεται προς το τέλος του βιβλίου, το οποίο είναι τελείως απρόβλεπτο! Ένα πολύ καλό ψυχολογικό θρίλερ που μπορείτε να βάλετε στη λίστα σας!

0ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ !

«Τι κοινό έχει μια γυναίκα που αγγίζει κάθε επιφάνεια στο μέτρο της Αθήνας με τα απολυμαντικά της μαντιλάκια, με μιαν άλλη γυναίκα, που ακουμπά πάντα την πλάτη στον τοίχο απο φόβο να μην πέσει στο κενό της αποβάθρας;» Ειλικρινά σας μιλάω, πρώτη φορά εκνευρίζομαι τόσο πολύ με ένα βιβλίο! Είναι ένα δυνατό, ωμό, βαρύ βιβλίο/ψυχολογικό θρίλερ για γερά στομάχια &κυρίως για γερά νεύρα! Ήταν πολλές οι φορές που ένιωθα τόσο εκνευρισμένη &τόσο ανήμπορη να επέμβω στην ιστορία που έπρεπε να το αφήσω λίγο στην άκρη για να ηρεμήσω &να επανέλθω. Υπήρχαν αρκετά σημεία τα οποία δεν μπορούσα καν να διαβάσω &προσπαθούσα να το κάνω όσο πιο γρήγορα γίνεται για να τελειώνει αυτό το μαρτύριο! Είναι ένα πολύ καλογραμμένο &καλοδουλεμένο βιβλίο! Η πλοκή κυλούσε τόσο γρήγορα που οι σελίδες έφευγαν χωρίς να το καταλαβαίνω, παρά τα διαλείμματα που έκανα. Μικρά κεφάλαια με εναλλαγή των πρωταγωνιστών που σου προκαλούσε μεγαλύτερη αγωνία για την εξέλιξη της ιστορίας. Το τέλος, το οποίο λαχταρούσα να έρθει για να δω που θα καταλήξει όλο αυτό, ξεδιάλυνε το τοπίο &έφερε μια κάποια λύτρωση! Τώρα θα με ρωτήσετε, τελικά να το διαβάσω ή όχι; Εννοείται να το διαβάσετε, απλά να είστε προετοιμασμένοι. Εγώ πάντως, το θεωρώ επιτυχία της συγγραφέως ότι κατάφερε να με κάνει να νιώσω τόσα πολλά συναισθήματα, που δεν είχα ξανανιώσει μέχρι τώρα με άλλο βιβλίο &μπράβο της! Απο μένα είναι ένα μεγάλο ναι! &αν σου έλεγα ότι όλα αυτά είναι μια φούσκα ;;

0ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ !

Ομολογώ, ότι ειδικά στην αρχή, αυτή η γραφή με κούρασε, δεν μου ταιριάζει τόσο... Ωστόσο, καθώς η πλοκή κυλούσε αφοσιώθηκα στο νόημα &στα μηνύματα που σου μεταδίδει αυτό το βιβλίο, τα οποία είναι πάρα πολλά! Ο Σιντάρτα, γιος βραχμάνου, αποφασίσει να φύγει απο το σπίτι &την οικογένεια του, μαζί με τον φίλο του Γκοβίντα &να αναζητήσει την υπέρτατη αλήθεια. Στην πορεία, πήρε πολλούς διαφορετικούς δρόμους στη ζωή του.. Έγινε Σαμάνος, γνώρισε έναν έξοχο Βούδα, χωρίστηκε απο τον φίλο του, Γκοβίντα, γνώρισε τις γήινες απολαύσεις, τα πλούτη &τον έρωτα, ώσπου κατάλαβε πως είχε βγει απο το δρόμο του... Ένα ινδικό παραμύθι, μια ιστορία για την ενηλικίωση, για τη ζωή &το ταξίδι του Σιντάρτα. Ένα εσωτερικό ταξίδι που θα πρέπει να είσαι έτοιμος να κάνεις. Καθώς διάβαζα, είχα στο χέρι μου &ενα μολύβι με το οποίο σημείωνα τα πιο βασικά σημεία.. εκείνα που μιλούσαν σε μένα.. Πολύ ωραίο ανάγνωσμα.

0ΚΑΛΟ

Η Ρομάν, μια τριαντάχρονη γυναίκα έχει δημιουργήσει μια εταιρία η οποία έχει ως στόχο να σου αλλάξει νοοτροπία &να σε απαλλάξει απο την τοξικότητα. Κάθε φορά δημιουργεί ένα τμήμα με ανθρώπους διαφορετικούς μεταξύ τους, έτσι ώστε να δένουν περισσότερο σαν ομάδα &δουλεύει με αυτούς. Ωστόσο, σε αυτό το τμήμα υπάρχει &ο Μαξιμίλιαν Βογκ, διάσημος επιχειρηματίας με τρομερή τοξικότητα, ο οποίος θα της κάνει τη ζωή δύσκολη. Το δεύτερο βιβλίο της συγγραφέως ασχολείται με την τοξικότητα &το πως να απαλλαχτούμε απο αυτήν. Όπως &στο πρώτο βιβλίο της, στο τέλος του βιβλίου υπάρχει ένα εγχειρίδιο αντι-τοξικότητας στο οποίο αναλύει τις τακτικές που χρησιμοποίησε &η πρωταγωνίστρια της. Πολύ ωραίο βιβλίο, μου άρεσε εξίσου με το πρώτο, μόνο που πιστεύω ότι με τράβηξε περισσότερο σαν μυθιστόρημα, παρά σαν βοήθημα κατά της τοξικότητας. Πιο συγκεκριμένα, ήθελα να μάθω αν θα υπάρξει κάποιο ειδύλλιο ανάμεσα στους πρωταγωνιστές ή τι θα γίνει με τις ζωές των υπολοίπων, ώστε δεν έδωσα αρκετή βάση στο πρόγραμμα κατά της τοξικότητας.

0ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ !

Η ιστορία εκτυλίσσεται στη Βόρεια Ισλανδία, το 1829. Η Άγκνες Μάγκνουσντότιρ καταδικάζεται σε θάνατο για τη συμμετοχή της στη βίαιη δολοφονία του εραστή της. Έπειτα απο απόφαση, περνάει τις τελευταίες μέρες της ζωής της, ως δούλα στο αγρόκτημα του Γιόν Γιόνσον &την οικογένεια του. Όλο το βιβλίο είναι γραμμένο γύρω απο τη ζωή της Άγκνες.. Την οικογένεια της, τα μέρη που έζησε, τους ανθρώπους που γνώρισε, την επίμαχη μέρα της δολοφονίας του εραστή της, αλλά &της ζωής της στο αγρόκτημα του Γιόν Γιόνσον.. Μέσα απο τη ζωή της &τις περιγραφές της, καταλαβαίνουμε τις δύσκολες συνθήκες της εποχής, αλλά &την θέση της γυναίκας. Είναι αδύνατον να μη δεθείς μαζί της. Σου μιλάει, τη γνωρίζεις, ξέρεις τι σκέφτεται, τι νιώθει, τα πάντα. Τόσο συγκινητικό, μαγικό &ίσως πικρά όμορφο βιβλίο που θα θυμάμαι με μια θλίψη... Αξίζει να το διαβάσετε !

0ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ !

«Πως συνδέεται ένα έγκλημα που έγινε στα τέλη του 19ου αιώνα με μια σειρά ρατσιστικών δολοφονιών στο Ερεμπρο του σήμερα;» Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα του οποίου η υπόθεση εξελίσσεται στη Σουηδία. Αγάπησα τον ελληνικής καταγωγής, Άντερς Οικονομίδη, έναν οικογενειάρχη &καθώς πρέπει επιθεωρητή της αστυνομίας &μου άρεσαν πολύ σαν δίδυμο με την αρχιφύλακα Μαρία Φρέντρικσεν. Όταν ξεκίνησα την ανάγνωση του βιβλίου δυσκολεύτηκα αρκετά μπορώ να πω. Η ιδιαίτερη γραφή του Βαγγέλη Γιαννίση σε συνδυασμό με τα δύσκολα Σουηδικά ονόματα, (που διάβαζα όπως ήθελα

0ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ !

Η Ιλιάδα, μέσα απο τα μάτια της Βρισηίδας, η οποία απο βασίλισσα της Λυρνησσού, κατέληξε παλλακίδα του τρανού Αχιλλέα. Του άντρα που κατέστρεψε την πόλη της &σκότωσε μπροστά στα μάτια της, τον άντρα &τους αδερφούς της. Πως νιώθει άραγε μια γυναίκα όταν μετά απο κάτι τέτοιο είναι αναγκασμένη να πλαγιάσει με αυτόν τον άντρα; Είναι άραγε το χειρότερο που μπορεί να της τύχει; Σίγουρα όχι! Η γραφή της Barker είναι τελείως ωμή ειδικά όταν αφηγείται ερωτικές σκηνές, αλλά κυρίως, όταν αφηγείται σκηνές απο τη μάχη. Ειδικά, προς το τέλος του βιβλίου οι σκηνές απο τη μάχη αναλύονται λεπτομερώς, κάτι που σου δημιουργεί ένα μικρό σφίξιμο στο στομάχι. Ωστόσο, προσωπικά, την ήθελα αυτή τη γραφή! Πιστεύω ότι αυτος ήταν &ο καλύτερος τρόπος να μεταφέρει στον άγνωστη την κατάσταση που επικρατούσε. Το ωμό της όλης υπόθεσης. Η έλλειψη των συναισθημάτων. Η πλοκή κυλούσε πολύ ομαλά &γρήγορα. Παρότι είναι μια ιστορία γνωστή, με την πινελιά της Barker &απο την οπτική γωνία της Βρισηίδας ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον ανάγνωσμα!

1ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ..

Ο Γουίνστον Σμιθ, μας περιγράφει τη ζωή του, αλλά &τη ζωή γύρω του. Μια ζωή που κανείς δεν ονειρεύεται. Σε ένα κόσμο που συνεχώς βρίσκεται σε πόλεμο &κάτω απο απολυταρχικό καθεστώς. Ο κόσμος αυτός ελέγχεται ολοκληρωτικά απο το Κόμμα, παρακολουθείται συνεχώς απο τηλεοθόνες. Η ελεύθερη βούληση, η σκέψη, οι ανθρώπινες σχέσεις &η ανθρώπινη επαφή, ο έρωτας, είναι πράγματα ανύπαρκτα. Ακόμα &οι οικογενειακές σχέσεις είναι διαταραγμένες. Άνθρωποι κάνουν παιδιά μόνο απο υποχρέωση στο Κόμμα &έπειτα τα ίδια τους τα παιδιά, τους προδίδουν. Η ιστορία αλλάζει &ξαναγράφεται σύμφωνα με το Μεγάλο αδερφό &όποιος παραβεί τους κανόνες εξαφανίζεται. Σβήνεται απο παντού σα να μην υπήρξε ποτέ. Ακόμα &μια σκέψη αρκεί. Ένα βιβλίο που δεν απέχει &πολύ απο την πραγματικότητα. Ένα βιβλίο που με έβαλε σε σκέψεις. Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβαστεί απο όλους.

0ΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΕ ΘΕΑ

Τόσο όμορφη &προσεγμένη έκδοση! Υπέροχη υφή το εξώφυλλο, αλλά ακόμη πιο υπέροχη υφή τα εσωτερικά φύλλα του &η γραμματοσειρά! Το δωμάτιο με θέα προτείνεται σε άτομα που τους αρέσει ο ρομαντισμός &αυτή η ιδιαίτερη γραφή αυτής της εποχής. (Αλλιώς θα σας κουράσει) Το βιβλίο χάρη στη Λούσι &την ξαδέρφη της Σάρλοτ μας ταξιδεύει στην όμορφη Ιταλία (been there, done that) αλλά &στην Αγγλία, απο την οποία κατάγονται. Με πρωταγωνίστρια τη Λούσι, το βιβλίο ασχολείται με την ενηλικίωση, με τις σχέσεις γονιού-παιδιού &με την κοινωνική κριτική. Έπειτα, έρχεται η επιστροφή τους στην Αγγλία, ένας αρραβώνας που στην πορεία θα διαλυθεί, ένας έρωτας, κοινωνικές διαφορές &άγραφοι κανόνες, η υποκρισία της μεγαλοαστικής τάξης όπως την ένιωθε ο Forster &λόγια τα οποία σου φαίνεται πως είχε προβλέψει, μιας &σε μια τόσο πίσω εποχή που γράφτηκαν, τα λόγια του αφορούν άμεσα τη σημερινή κοινωνία.

0ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ !

Σε αυτό το βιβλίο η συγγραφέας μας παρουσιάζει δυο διαφορετικά σκεπτικά που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος, το παγιωμένο σκεπτικό &το σκεπτικό της ανάπτυξης. Μας μιλάει μέσα απο παραδείγματα για το κάθε σκεπτικό, καθώς &για τα αποτελέσματα του στη ζωή μας &μας ενημερώνει πως με τις κατάλληλες αλλαγές στις πεποιθήσεις &τον τρόπο σκέψης μας, μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή μας &να καταφέρουμε οτιδήποτε. Πιστεύω ότι το συγκεκριμένο βιβλίο είναι αρκετά σημαντικό &πραγματικά μπορεί να μας βοηθήσει να αντιληφθούμε κάποια πράγματα &να βελτιώσουμε τη ζωή μας σε αρκετούς τομείς!

0ΧΜΜΜ...

Θεωρείται βιβλίο αυτοβελτίωσης, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο συμφωνώ. Η συγγραφέας προσπαθεί μέσα απο δικές της εμπειρίες να δώσει ένα μήνυμα στις γυναίκες. Πως δεν είναι μόνες τους, πως τα πράγματα δεν είναι όσο τέλεια φαίνονται στο ιντερνετ, πως όλες οι γυναίκες έχουν αμφιβολίες για την εξωτερική τους εμφάνιση, τη σχέση με τον σύντροφο τους, τη δουλειά τους, το κατα πόσο είναι καλές μητέρες... Ωραίο σκεπτικό, ωστόσο με ενόχλησε το κεφάλαιο στο οποίο μιλάει για τον άντρα της στην αρχή της σχέσης τους. Δε θα με πείραζε αν ήταν κάποια άλλη σχέση, αλλά θεωρώ πως τον εκθέτει &επίσης δεν ξέρω κατά πόσο μια τέτοια σχέση μπορεί να γίνει υγιής στο μέλλον... Με άφησε με ανάμεικτα συναισθήματα.

1ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ !

Ένα μικρό, ευχάριστο &ευκολοδιάβαστο βιβλιαράκι με πολύ ωραίες προτάσεις &αποφθέγματα απο έναν μοναχό &οχι μόνο. Μιλάει για την ενσυνειδητότητα, τα πάθη, τις σχέσεις, το μέλλον, την πνευματικότητα κ.α

0ΩΡΑΙΟ

Καθημερινές ιστορίες &αντιδράσεις με μια καλύτερη προσέγγιση.. Αρκετά καλό πρώτο εγχείρημα!

0ΚΑΛΟ !

Στο βιβλίο η συγγραφέας μοιράζεται μαζί μας κάποιες συμβουλές &κάποιες ιδέες, έτσι ώστε να μας βοηθήσει να αλλάξουμε τις πεποιθήσεις μας &να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Ευκολοδιάβαστο &ευχάριστο βιβλίο..

1ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ

Ένα πολύ όμορφο βιβλίο με ωραία μηνύματα γύρω απο τις σχέσεις..

0ΚΑΛΟ

Ανάμεικτα συναισθήματα γι'αυτό το βιβλίο...

0ΚΑΛΟ

Ένα ωραίο βιβλίο που μας δείχνει μια άλλη οπτική για τα πράγματα.

0ΥΠΕΡΟΧΟ

Όλα τα βιβλία της Miller είναι υπέροχα! Αξίζει να το διαβάσετε!

0ΥΠΕΡΟΧΟ

Όλα τα βιβλία της Miller είναι υπέροχα! Αξίζει να το διαβάσετε!

0ΥΠΕΡΟΧΟ

Όλα τα βιβλία της Miller είναι υπέροχα! Αξίζει να το διαβάσετε!

0ΟΜΟΡΦΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ήταν ένα πολύ ευχάριστο &ευκολοδιάβαστο βιβλίο, με έρευνες &τα αποτελέσματα τους, καθώς επίσης &με πολύ ωραίες προτάσεις. Δυστυχώς, κάποιες ιδέες είναι δύσκολο να τις εφαρμόσεις στην Ελλάδα, καθώς δεν υπάρχουν οι υποδομές (όπως πχ ποδηλατόδρομοι). Γενικά, είχε μια δόση αισιοδοξίας &μου αρέσουν αυτά τα βιβλία!

0ΥΠΕΡΟΧΟ !

Υπέροχο βιβλίο! Το ξανά διαβάζω κατά καιρούς!

0ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ !

Ο Μόρις Χάνιγκαν κάθεται στο μπαρ ενός πολυτελούς ξενοδοχείου, πίνει το ποτό του μόνος &κάνει πέντε προπόσεις σε πέντε άτομα που σημάδεψαν τη ζωή του. Μέσα απο τις προπόσεις του, γνωρίζουμε &την ιστορία του. Σχέσεις ζωής, μυστικά, χαρές, λύπες... Μια ζωή, πέντε προπόσεις.. Πολύ ωραίο βιβλίο, διαβάστε το αν πέσει στα χέρια σας &καλού, κακού έχετε ένα πακέτο χαρτομάντιλα δίπλα σας..

1ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ !

Η Καμίγ, πάνω σε μια ατυχία, γνωρίζει τον Κλοντ. Ο Κλοντ της συστήνεται ως ρουτινολόγος &της υπόσχεται πως αν ακολουθήσει τη μέθοδο του θα βελτιώσει αισθητά τη ζωή της. Εκείνη διστάζει, όμως όταν το ξανασκέφτεται, δέχεται. Ένα βιβλίο -οδηγός αυτοβελτίωσης- θα έλεγα, το οποίο προτείνεται σίγουρα για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει να ασχολείται με βιβλία αυτού του είδους, χωρίς όμως να πέσει στα βαθιά, καθώς θα ξεκινήσει με ένα ...μυθιστόρημα! Μέσα απο την ιστορία της Καμίγ, μαθαίνουμε &εμείς τη μέθοδο του Κλοντ, η οποία είναι πολύ απλή, εύκολη, αλλά &με αποτελέσματα, που σίγουρα θα μας βοηθήσει &θα μας εξελίξει σαν άτομα. Η συγγραφέας είναι σύμβουλος &coach δημιουργικότητας &προσωπικής ανάπτυξης &βρήκα εξαιρετική την ιδέα της, να γράψει μερικές απο τις μεθόδους της, μέσα απο μια ιστορία! Είναι ένα βιβλίο με συμβουλές αυτοβελτίωσης, που ανυπομονείς να διαβάσεις τη συνέχεια &την εξέλιξη της Καμίγ &έπειτα να εφαρμόσεις τα όσα γράφονται!

1...

Τι να πει κανείς γι'αυτό το βιβλίο... Αξίζει να διαβαστεί..

1ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ !

Ένα βιβλίο που έχει ακουστεί πολύ &οχι άδικα! Πολύ καλό &σίγουρα βοηθητικό!

0ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ

Ο Ντεμιάν, ένας νεαρός φοιτητής, προσπαθεί να ανακαλύψει τον εαυτό του &απευθύνεται σε έναν ιδιόρρυθμο ψυχαναλυτή, τον Jorge. Ο Jorge απαντάει σε κάθε ερώτημα του, με μια ιστορία. Έτσι, κάθε συνάντηση, είναι &μια ιστορία με ένα βαθύτερο νόημα. Πολύ ωραίο βιβλιαράκι, πολύ ωραίες ιστορίες &λόγω αυτού, δε σας αναγκάζει να το διαβάσετε όλο με μια ανάσα. Καθώς είναι διδακτικό, ίσως χρειάζεται ακριβώς το αντίθετο, για να έχετε χρόνο να επεξεργάζεστε αυτά που διαβάζετε. Μου άρεσε πάρα πολύ! Το μόνο που ίσως, έτσι, με χάλασε λίγο ήταν ότι τον αποκαλούσε συνέχεια «χοντρό».

0ΤΟ ΑΓΑΠΗΣΑ !

Ένας αδέσποτος γάτος μας λέει την ιστορία του, μας εξηγεί πως έπαψε να είναι αδέσποτος, μας γνωρίζει τον ιδιοκτήτη του &ολα μοιάζουν υπέροχα! Μετά απο 5 χρόνια, μια ξαφνική αλλαγή στη ζωή τους θα τους οδηγήσει σε ένα μεγάλο ταξίδι, στο οποίο θα μάθουμε ακόμα περισσότερα για τον ιδιοκτήτη του γάτου. Κάθε λίγες σελίδες μαθαίνεις &μια νέα πληροφορία που σου αλλάζει τα δεδομένα &σου προκαλεί καινούρια συναισθήματα! Πιστεύω, όσοι έχετε κατοικίδια θα δεθείτε ακόμα περισσότερο μαζί τους την ώρα που θα διαβάζετε αυτό το βιβλίο! Ένα αγαπησιάρικο &συγκινητικό βιβλίο! Εγώ το αγάπησα!

0ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ !

Ο Όσκαρ, ένα δεκάχρονο αγοράκι βρίσκεται στο νοσοκομείο. Μετά απο παρακίνηση της αγαπημένης του, ηλικιωμένης νοσοκόμας Ροζ, ξεκινάει να γράφει κάποια γράμματα στο Θεό. Ένα συγκλονιστικό μικρό βιβλιαράκι. Είναι απίστευτο πόσα συναισθήματα μπορούν να χωρέσουν μέσα σε λίγες μόνο σελίδες. Τελικά, πόσο σοβαρά είναι τα προβλήματα μας;

0ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ

Πολλές ανατροπές &σε αυτό το βιβλίο, πολλοί οι ένοχοι που είχα στο μυαλό μου. Ωστόσο, ο Fitzek δε σου δίνει περιθώρια να τους ανακαλύψεις. Μου άρεσε πάρα πολύ &το κατατάσσω στα καλύτερα μου, δικά του! Εξίσου συγκινητικό προς το τέλος..

1ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ !

Ο καιρός που αφιέρωσες στο τριαντάφυλλο σου, είναι που κάνει το τριαντάφυλλο σημαντικό.. &ποιος δεν αγαπάει τον μικρό πρίγκιπα;

0ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ

Ένα βιβλίο για μικρούς αλλά &μεγάλους. Ευκολοδιάβαστο αλλά &με πολλά νοήματα. Ένας ιππότης παγιδευμένος στην πανοπλία του για χρόνια, προσπαθεί να απελευθερωθεί. Μας δείχνει τον δρόμο &την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει κάθε άνθρωπος για να απαλλαγεί απο τους φόβους, τον εγωισμό &τη μοναξιά του. Να βρει την εσωτερική του αλήθεια &να αγαπήσει πρώτα τον εαυτό του, έτσι ώστε να μπορέσει να αγαπήσει &τους άλλους, να βγει απο την πανοπλία του. Πολύ όμορφο ανάγνωσμα &για παιδιά.

0ΚΑΛΟ..

Κλασικό βιβλίο. Ωραίο τέλος &ισως διδακτικό..

0ΥΠΕΡΟΧΟ

Ένα βιβλίο το οποίο μιλάει για τη φιλία, τη διαφορετικότητα, τους οικογενειακούς δεσμούς, τον έρωτα, την αγάπη, το μίσος, την πίστη, την εξαπάτηση... Η πλοκή κυλάει τόσο ωραία που δεν μπορείς να το αφήσεις απο τα χέρια σου, θέλεις να μάθεις τι θα γίνει παρακάτω! Οι τόσο διαφορετικές ζωές των ηρώων, δένονται με τόση μαεστρία! Υπάρχουν σημεία στα οποία, συγκινήθηκα, άλλα που θύμωσα &είχα τόση αγωνία για το τέλος! Το οποίο ήταν λυτρωτικό &δε με απογοήτευσε καθόλου!

0ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ..

Η ιστορία λαμβάνει χώρα κυρίως στην Σύρο &την Αθήνα σε μια λίγο πιο πίσω εποχή. Τρείς γενιές, εφηβικοί έρωτες, φιλίες, οικογενειακά θέματα, μυστικά, ένα ταξίδι στην Αιθιοπία... Ένα βιβλίο με κάθε είδους αντιρατσιστικά μηνύματα, το οποίο εξυψώνει την αγάπη &την διαφορετικότητα.

0ΤΟ ΑΓΑΠΗΣΑ !

Ομολογώ πως ήταν το πρώτο θρίλερ που διάβασα ποτέ. Πέρα απο κάποια ψυχολογικά θρίλερ που βλέπω πολύ σπάνια, δε μου αρέσουν αυτού του είδους ταινίες (η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ) &λόγο αυτού είχα έναν φόβο &για το αν θα μπορέσω να διαβάσω το βιβλίο. Με χαρά σας ανακοινώνω, πως όχι απλά το διάβασα με μια ανάσα, αλλά με το που το τελείωσα ήθελα να το διαβάσω ξανά απ’την αρχή! Είναι ένα βιβλίο που δεν μπορείς να αφήσεις απο τα χέρια σου! Είχα στο μυαλό μου κάποια πράγματα, για ενόχους κλπ αλλά δεν έπεσα μέσα σε τίποτα! Το θεωρώ πολύ έξυπνο, το λάτρεψα, το σκεφτόμουν δυο μέρες &αν &με τίποτα δεν είμαι ο ειδικός σε αυτά, σας προτείνω να το διαβάσετε αν δεν το έχετε κάνει ακόμα!

0ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ..

Το πείραμα ήταν το πρώτο βιβλίο του Fitzek που διάβασα, ψυχολογικό θρίλερ &ομολογώ ότι με μπέρδεψε (θετικά) ο τρόπος γραφής του, που μου ήταν άγνωστος μέχρι τότε. Ο Fitzek παρουσιάζει ταυτόχρονα &μπλέκει δυο ιστορίες, η μια συμβαίνει σήμερα &έχει να κάνει με το εν λόγω πείραμα &η άλλη συνέβη πριν απο χρόνια. Αυτό με έκανε να αναρωτιέμαι ποια χρονική περίοδος θα εξελιχθεί σε θρίλερ. Δε θέλω να κάνω spoil οπότε θα προσπαθήσω να τα πω κάπως κωδικοποιημένα.. Είχα καταλάβει τη σύνδεση που υπήρχε ανάμεσα στους δυο, όπως επίσης έμεινε στο μυαλό μου &μια απο τις ατάκες της ασθενούς, ωστόσο δεν περίμενα με τίποτα το τέλος! Εκεί υπάρχει μια ανατροπή που θα αλλάξει πολλά. Μου άρεσαν επίσης &οι εξηγήσεις που δίνει. Γενικά, μου άρεσε! Ειδικά, είναι το τελευταίο στη λίστα προτίμησης μου απο τα βιβλία του.

0ΤΟ ΑΓΑΠΗΣΑ !

Αυτή τη φορά ήμουν σίγουρη πως ήξερα τι έχει γίνει, μιας που πλέον έχω διαβάσει αρκετά Fitzek. Παιδιά, ούτε κατά διάνοια! Μάλλον το τράβηξα περισσότερο στο μυαλό μου απ’οτι έπρεπε (να το κοιτάξω αυτό) Η αλήθεια είναι πως μέχρι τη μέση του βιβλίου τα πράγματα κυλούσαν ομαλά, δεν βρήκα κάτι αξιοσημείωτο

1ΥΠΕΡΟΧΟ

Γνωστή πλέον η γραφή του Fitzek, προσπάθησε να με τρελάνει για άλλη μια φορά &μπορώ να πω ότι τα κατάφερε πολύ καλά! Πλέον την έχω αγαπήσει! Όπως &τα μικρά κεφάλαια που δε σε κουράζουν καθόλου! Πολλή δράση σε αυτό το βιβλίο, πολλές ανατροπές &πείτε με περίεργη, αλλά εγώ προς το τέλος συγκινήθηκα με τα λόγια του Βίκτορ. Για μένα η θεραπεία ανήκει στα καλύτερα του!

0ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ !

Το δέμα μπορώ να πω ότι μου άρεσε πολύ! Μέχρι το κεφάλαιο 6 δεν είχα καταλάβει τι γίνεται! Είχε καεί ο εγκέφαλος μου! Σε όλο το βιβλίο ένιωθες πως ο συγγραφέας παίζει μαζί σου &σα να θέλει να σε τρελάνει! Είχα καταλάβει τι τρέχει με το γείτονα, αλλά μόνο με αυτόν. Δε περίμενα το τέλος με τίποτα! Πολλές ανατροπές &πολλοί ύποπτοι.

0ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΟ...

Ένα βιβλίο που είναι τόσο εύκολο να το αγαπήσεις, καθώς ήρθε για να μας υπενθυμίσει το δώρο της φύσης! Το πόσο τέλεια είναι φτιαγμένη! Τα πολλαπλά ωφέλη που έχει στην ψυχική, αλλά &στην σωματική μας υγεία.. Κάτι που έχουμε ξεχάσει απο καιρό λόγω της σύγχρονης ζωής &των γρήγορων ρυθμών της. Θίγει επίσης το γεγονός της κλιματικής αλλαγής &το ποσοστό ευθύνης που έχει ο άνθρωπος σε αυτό. Πρέπει να αγαπάμε τη φύση &να τη σεβόμαστε σαν τη μητέρα που μας γέννησε, γιατί χωρίς τη φύση τι θα ήμασταν; Αν όλοι μας, όταν πηγαίναμε τη βόλτα μας στη φύση, αντί να πετάμε το σκουπίδι μας κάτω, είχαμε μαζί μας μια τσάντα απορριμμάτων &τα μαζεύαμε εκεί, πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα; Αν αφήναμε για λίγο το αυτοκίνητο, για να περπατήσουμε; Μα μιλάει επίσης &για την μεγάλη μου αγάπη, τα ζώα. Τα ζώα λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο απο μας καλώς ή κακώς. Έχουν άλλους νόμους. Όμως, αλήθεια πόσο πιο ευτυχισμένοι θα ήμασταν αν μπορούσαμε να αγαπήσουμε όπως ένας σκύλος; Δεν υπάρχει άλλη αφοσίωση σαν αυτή που έχει ο σκύλος σου. Είναι πραγματικά αυτό που λένε... ο πιο πιστός σου φίλος! Αυτός που σε αγαπάει χωρίς να νοιάζεται για την εξωτερική σου εμφάνιση, το επάγγελμα σου &τη φήμη σου. Σε αγαπάει γι’αυτό που είσαι &του αρκεί που είσαι εκεί γι’αυτόν.

1ΥΠΕΡΟΧΟ

Αυτό το βιβλίο πραγματικά, σε κάνει να νιώθεις τόσα πολλά συναισθήματα, το ένα μετά το άλλο. Τα μηνύματα που περνάει; Πάρα πολλά! Μηνύματα για την εμπιστοσύνη, την φιλία, τον έρωτα, την αγάπη, την συγχώρεση, την ίδια την ζωή! Καταφέρνει να σε ταράξει, αλλά &να σε αφυπνίσει! Σας ενημερώνω πως είναι λίγο βαρύ &πως θα χρειαστείτε σίγουρα χαρτομάντιλα. Όμως, πιστέψτε με, θα κερδίσετε πολλά &το τέλος θα σας ανταμείψει.

1