Reviews

37

Followers

1

Following

2

Βιβλία

3

Reviews

37

Followers

1

Following

2

Αγαπημένα βιβλία

3

Reviews

Κλειδωμένοι στην ΑκρόποληΙδανικό για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες!

Λόγου επαγγέλματος ίσως, αναζητώ πάντα βιβλία που θα με ταξιδέψουν, αλλά ταυτόχρονα θα μου διδάξουν και κάτι. Διαπίστωσα λοιπόν και πρακτικά, ότι όχι μόνο εμένα, αλλά και τους μικρούς αναγνώστες τους κερδίζει το βιβλίο της Έλενας Δοριάκη, με το πρώτο κιόλας ξεφύλλισμα. Με τις περιγραφές του και την περιήγησή του στα σοκάκια της Πλάκας, στους διαδρόμους του Μουσείου της Ακρόπολης, αλλά και στην περήφανη Κρήτη μας, έμαθα πράγματα που κι εγώ ακόμα αγνοούσα. Ιδανικό, τόσο για γονείς όσο και για εκπαιδευτικούς που θέλουν να ξεκαθαρίσουν στα παιδιά το πέρασμα από τη μυθολογία στην ιστορία και να το εμπλέξουν και με τα ιδεώδη του πολιτισμού μας!

0

Διάφανη ψυχήΓια πραγματικά δυνατούς αναγνώστες!!!

Πόση αλήθεια αντέχεις; Με πόσους από τους χαρακτήρες θα ταυτιστείς σε αυτό το βιβλίο; Η αλήθεια είναι πικρή και καθένας που θα τολμήσει να διαβάσει την πραγματική αλήθεια, όπως την περιγράφει η Αναστασία Κορινθίου, σίγουρα θα φτάσει σε σημείο να βλέπει τους σοβάδες της ψυχής του να ξεφλουδίζουν και να εμφανίζεται αχνά η πραγματική τους διάφανη μορφή. Ένα πραγματικά δυνατό βιβλίο που ακόμη και μετά την ολοκλήρωση της ανάγνωσης, θα σε κάνει να το σκέφτεσαι για πολύ καιρό ακόμη!

0

Ο KαστανάνθρωποςΙδανικό για όσους αγαπούν τις αστυνομικές ιστορίες!!!

Ως λάτρεις της αστυνομικής λογοτεχνίας, δηλώνω ενθουσιασμένη. Πάρα πολύ καλό τόσο στην πλοκή και ακόμη περισσότερο στον τρόπο γραφής του. Ο συγγραφέας δεν χρησιμοποιεί την γραμμική αφήγηση αλλά εναλλάσσει, στα μικρά κεφάλαια, την οπτική από την οποία σου παρουσιάζει την εξέλιξη της αναζήτησης του ενόχου, εντρυφώντας στην ψυχολογική σύνθεση τόσο των αστυνομικών όσο και των θυμάτων αλλά και των-του ενόχου! Η ζωντάνια του γρήγορου λόγου του σε συνεπαίρνει μέχρι τέλους!

0

Ο Τζόρτζ και το Διαστημικό κυνήγι θησαυρούΕνα βιβλίο must για όσους μικρούς αναγνώνστες αγαπούν την επιστήμη!

Η Λούσι Χόκινγκ μαζί με τον πατέρα της, τον μεγάλο πολυβραβευμένο θεωρητικό φυσικό Στίβεν Χόκινγκ, συνεχίζουν την προσπάθειά και στο 2ο στη σειρά παιδικό μυθιστόρημά τους, να φέρουν την επιστήμη και την αγάπη για το διάστημα κοντά στους μικρούς μας αναγνώστες. Ο Τζόρτζ μαζί με την Άνι και τον νέο τους φίλο τον Έμετ θα βρεθούν αυτή τη φορά στις ΗΠΑ, στον Παγκόσμιο Οργανισμό Διαστήματος, όπου θα ανακαλύψουν ένα μήνυμα από το ρομπότ Όμηρος που βρίσκεται σε αποστολή εξερεύνησης στον πλανήτη Άρη. Άραγε κινδυνεύει να καταστραφεί στα αλήθεια ο πλανήτης Γη ή είναι όλα στη φαντασία τους; Τελικά θα καταφέρουν να λύσουν το μυστήριο το ποιος έστειλε το μήνυμα - γρίφος ή θα χαθούν για πάντα στο διάστημα κατά την αναζήτηση; Ένα εξαιρετικό βιβλίο που με την βοήθεια του Εγχειριδίου Χρήσης του Σύμπαντος φέρνει με απλά και κατανοητά λόγια, την επιστήμη κοντά στα παιδιά και την κάνει εύκολη όσο δύσκολη κι αν μοιάζει. Πραγματικά σε ταξιδεύει η περιπέτεια σε άλλους πλανήτες με τις αναλυτικές περιγραφές της και ταυτόχρονα σου μαθαίνει και πάρα πολλά πράγματα για το διάστημα και τον χώρο χρόνο ειδικότητα άλλωστε του Στίβεν Χονγκιν.

0

Η πιο τρομακτική ιστορία όλων των εποχώνΠάρα πολύ καλό!!!

Μια "τρομακτικά" καλογραμμένη ιστορία που εξιτάρει το αίσθημα του φόβου, του μυστηρίου και της φαντασίας κάθε μικρού αλλά και μεγαλύτερου αναγνώστη. "Φοβερά" στρωτή γραφή χωρίς να σε κουράσει στιγμή. Η αγωνία ξεκινάει από την πρώτη σελίδα και μέχρι την τελευταία κρατάει δέσμιο τον κάθε αναγνώστη. Ο Philip Kerr αποδεικνύει περίτρανα ότι ένας συγγραφέας νουαρ αστυνομικών μυθιστορημάτων μπορεί να ανταπεξέλθει περίτρανα και στην ακόμη πιο απαιτητική συγγραφή παιδικών ιστοριών μυστηρίου και τρόμου!!!

0Φαντασία στο κόκκινο!

Η πολυδιαφημισμένη τριλογία ENDGAME έφτασε και στα δικά μου χέρια. Μου προκάλεσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο συνδυασμός ανάγνωσης και ταυτόχρονης αναζήτησης πληροφοριών από άλλες πηγές προκειμένου να λύσεις τον γρίφο του βιβλίου και να ανακαλύψεις το πολυπόθητο κλειδί. Ήταν πρωτότυπος ο διαδραστικός τρόπος ανάγνωσης στον οποίο σε καλούσαν οι συγγραφείς να συμμετάσχεις με έπαθλο και κάποιο χρηματικό ποσό. Η ιστορία και πλοκή του στην αρχή μου άρεσε πάρα πολύ. Στην συνέχεια όσο μεγάλωνε ο αριθμός των ηρώων που συμμετείχαν στην ιστορία άρχισε να με μπερδεύει και τελικά να με κουράζει.

0

Τα 88 ντολμαδάκιαΑστείρευτες εναλλαγές!

Έχετε κι εσείς παιδιά που θέλουν κάθε βράδυ να τους διαβάζεται το ίδιο και το ίδιο παραμύθι; Ε, εδώ στα 88 ντολμαδάκια (όπως αντίστοιχα και στα 33 ρουμπίνια) θα μπορέσετε να το κάνετε χωρίς δεύτερη σκέψη. Όσες φορές κι αν διαβάσετε το παραμύθι, τόσες διαφορετικές εκδοχές για το τέλος του θα έχετε. Με την διαδραστική συμμετοχή των μικρών αναγνωστών κάθε ιστορία μπορεί να διαβαστεί ξανά και ξανά καταλήγοντας πάντα σε διαφορετικό τέλος. Μια εξαιρετική δουλειά όπως και τόσες άλλες του αγαπημένου Ευγένιου Τριβιζά!!!

0Πάντα επίκαιρο και τόσο λατρεμένο!

Ο μικρός πρίγκιπας ένα παραμύθι που κάθε φορά που θα το διαβάσεις θα ανακαλύψεις και κάτι καινούριο, θα σου ξυπνήσει και κάτι διαφορετικό, θα σε κάνει να δεις πράγματα από κάποια άλλη σκοπιά. Μοναδική η γραφή που σε ταξιδεύει στους διάφορους πλανήτες για να καταλάβεις και εσύ τη σημασία της φιλίας και το πόσο απέραντη μπορεί να είναι η αγάπη.

0

Ο ΤριγωνοψαρούληςΆψογο!

Ο Τριγωνοψαρούλης σε μια σκληρόδετη έκδοση! Η εικονογράφιση πανέμορφη, η ιστορία του με πολλά διδάγματα! Ο Τριγωνοψαρούλης ένα μικρό ψάρι που ξεχωρίζει από όλα τα άλλα στον βυθό της θάλασσας, τόσο λόγο του σχήματός του όσο και για τις επιδόσεις του στο σχολείο γιατί ... ο μικρός μας ήρωας έχει τις μαθησιακές του δυσκολίες. Δεν τα παρατάει όμως ποτέ! Κι αυτό είναι που θα σώσει και όλη την οικογένεια του βυθού! Γιατί το να έχεις κάποιες δυσκολίες και το να είσαι κάπως διαφορετικός από τους άλλους δεν σημαίνει ότι δεν είσαι ικανός να καταφέρεις ότι βάζεις στόχο!!! Εξαιρετικό βιβλίο για μικρά αλλά και για λίγο μεγαλύτερα παιδιά!

1

Ο εκατοντάχρονος που ανέβηκε στο αερόστατο και εξαφανίστηκεΟ λατρεμένος Άλαν επιστρέφει!!!

Διασκεδαστικότατο!!! Έξυπνο χιούμορ, γρήγορη και με πολλή φαντασία η νέα περιπέτεια που έχει να μας διηγηθεί ο Άλαν Κάρλσον τώρα πια 101 χρονών. Διαβάζεται απνευστί και σε ταξιδεύει αφήνοντάς σου μια ανεμελιά και ένα χαμόγελο μονίμως ζωγραφισμένο στη φάτσα σου...

0

Το μίσος"Κλασική" Σουηδική αστυνομική ιστορία

Μόλις τελείωσα το Μίσος, το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα του Έλληνα Βαγγέλη Γιαννίση με σκηνικό το Έρεμπο της Σουηδίας και αστυνομικό επιθεωρητή και κεντρικό πρωταγωνιστή έναν Έλληνα. Ως λάτρης της σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας και ενώ δεν το συνηθίζω, πρέπει να παραδεχτώ, ότι μου φάνηκε δύσκολη η αποφυγή σύγκρισης του βιβλίου του Βαγγέλη Γιαννίση με τον Νορβηγό συγγραφέα αντίστοιχων αστυνομικών μυθιστορημάτων Jo Nesbo. Η γραφή του Γιαννίση στρωτή, αρκετά γρήγορη όπως αρμόζει σε μια καλή αστυνομική ιστορία. Η πλοκή και η εξέλιξη της αναζήτησης του κατά συρροή δολοφόνου σε κρατάει πραγματικά σε εγρήγορση και οι ανατροπές υπάρχουν όπως αρμόζουν μέχρι την τελευταία στιγμή. Οι περιγραφές των σκηνών και σκηνικών των διαφόρων δολοφονιών θα μπορούσε κατ΄εμέ να είναι λιγότερο αναλυτικές και παραστατικές. Άλλωστε τα αστυνομικά μυθιστορήματα αρκούνται στις ψυχρές περιγραφές των φρικιαστικών δολοφονιών που παρουσιάζουν και αναλώνονται περισσότερο στην αναλυτική περιγραφή του ψυχισμού του ή των δολοφόνων, γιατί αλλιώς θα έπρεπε να αλλάξουν κατηγορία και να καταταχθούν στα θρίλερ. Εδώ θα προτιμούσα μια καλύτερη ισορροπία. Κατά τα άλλα πρέπει να πω ότι πραγματικά ο ελληνικής καταγωγής επιθεωρητής Άντερς Οικονομίδης δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον Χάρυ Χόλε (ξανα βγαίνει η Νεσμπομάνιακ από μέσα μου!!!) και μάλιστα αν δεν αναφερόταν ρητά στην αρχή το όνομά του μπορεί να τους μπέρδευα κιόλας!!! Υποκλίνομαι στον Βαγγέλη Γιαννίση και δηλώνω ότι θα διαβάσω χωρίς δεύτερη σκέψη και τα υπόλοιπά του βιβλία!!!

0

Νάσος το ελεφαντάκι- Η νέα παρτίδαΠολύ όμορφο!

Ο Νάσος το ελεφαντάκι επιστρέφει με μια νέα περιπέτεια! Μετά την φυγή του Νάσου από την πατρίδα του καλείται το ελεφαντάκι να προσαρμοστεί σε ένα καινούριο περιβάλλον, να κάνει νέους φίλους και να γίνει αποδεκτός από την ομάδα του. Πώς θα τα καταφέρει αυτή τη φορά το μικρό ελεφαντάκι να τα φέρει όλα αυτά εις πέρας, και τι θα γίνει μετά από έναν δυνατό σεισμό... Ε, αυτά θα πρέπει να τα διαβάσετε... Η Βιβή Καββαδά στο δεύτερό της παραμύθι καταφέρνει και πάλι να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σε πολύ σημαντικά θέματα όπως είναι η φιλία, η αποδοχή σε μια ομάδα, η αναγκαιότητα της συνεργασίας ...

0

Το σπίτι δίπλα στο ποτάμιΠολύ όμορφο!

Ένα βιβλίο που πραγματικά σε ταξιδεύει! Αρχικά θα βρεθείς στους πρόποδες ενός χωριού του Ολύμπου όπου ξεκινάει η ιστορία μιας κοπελιάς που ερωτεύεται και με τον έρωτα της ζωής της αποκτά 5 κορίτσια!!! Το ταξίδι θα συνεχιστεί σε όλα τα πλάτη και μήκη του κόσμου, μια που όλες οι κοπέλες θα ακολουθήσουν το δικό τους ταξίδι ζωής... Τελικά το ποτάμι στο μικρό χωριό του Ολύμπου όπου μεγάλωσαν θα αποτελέσει το τελικό λιμάνι της ζωής τους και όλες θα αγκυροβολήσουν εκεί βρίσκοντας την ψυχική ηρεμία την οποία όλες τους έχουν και τόσο ανάγκη ή θα τους παρασύρει μακριά του και το μόνο που θα τους μείνει είναι η γλυκιά ανάμνησή του... Ένα πραγματικά πολύ όμορφο βιβλίο που σου προκαλεί πολλαπλά συναισθήματα και δεν θέλεις να το αφήσεις από τα χέρια σου!

0

Το πείραμαΑγωνία στο κόκκικο!

Ένα πείραμα που πραγματικά σε συνεπαίρνει!!! Ο Φίτζεκ σε ένα από τα καλύτερά του βιβλία όσον αφορά την πλοκή! Πραγματικά αν δεν το τελειώσεις το βιβλίο δεν θα το αφήσεις από τα χέρια σου!

0

Ο εκατοντάχρονος που πήδηξε από το παράθυρο και εξαφανίστηκεΑνεμελιά!!!

Τι κι αν μόλις έκλεισε τα 100 του χρόνια!!! Η διάθεση για ζωή, για περιπέτεια για καλοπέραση υπάρχει ακόμη!!! Το βιβλίο αυτό θα σας κάνει σίγουρα να γελάσετε με την καρδιά σας, να ακολουθήσετε τον εκατοντάχρονο στις νέες περιπέτειες στις οποίες θα μπει η ζωή (τώρα που μόλις έκλεισε τα 100 του χρόνια!) αλλά θα σας ταξιδέψει και στο παρελθόν του εκατοντάχρονου, όπου θυμάται και διηγείται ιστορίες από τα νιάτα του!!! Πραγματικά διασκεδάζεις με την ψυχή σου με τα παθήματα και πολλές φορές το θράσος του!!!

0

Δόκτωρ Πορδαλός- Η καταστροφή του κόσμου. Ίσως...Ανακάλυψη!!!

Ο Μπούλης, η Λίζα και ο Δόκτωρ Πορδαλός θα πρέπει, στο τρίτο βιβλίο της σειράς παιδικού μυθιστορήματος του Jo Nesbo, να σώσουν τον κόσμο από την εισβολή κάποιων περίεργων εξωγήινων καμπουριαστών και βρομερών πλασμάτων!!! Μια ξεκαρδιστική ιστορία για παιδιά αλλά και όσους έχουν μείνει παιδιά και αγαπούν την φανταστική δράση!!! Ο Νέσμπο αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι εκτός από εξαιρετικός συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων μπορεί να γράψει και εξαιρετικές ιστορίες και για τους μικρούς του αναγνώστες!

0

Νάσος το ελεφαντάκι Το μακρύ ταξίδιΕξαιρετικό!!!

Πώς μπορείς να δώσεις σε μικρά παιδιά να καταλάβουν τι σημαίνει πρόσφυγας; Με την αλληγορική ιστορία ενός μικρού ελέφαντα... Στο παραμύθι της Βιβής Καββαδά, ο Νάσος το ελεφαντάκι διώκεται από λαθροκυνηγούς και αναγκάζεται να φύγει από το σπίτι του με κίνδυνο της ζωής του και να αναζητήσει ένα καινούργιο σπίτι! Το ταξίδι του δύσκολο και ακόμη πιο δύσκολη η προσαρμογή στη νέα του πατρίδα! Ένα εξαιρετικό παραμύθι που καταφέρνει να δώσει στα μικρά παιδιά να κατανοήσουν τις δύσκολες για την ηλικία τους έννοιες της προσφυγιάς, της μετανάστευσης και ταυτόχρονα να περάσει και τα οικολογικά μηνύματα που αποσχολούν όλους στην εποχή μας!

0

Νεοελληνική μυθολογίαΓέλια μέχρι δακρύων!!!

Πραγματικά είχα καιρό να διαβάσω κάτι και να γελάσω τόσο πολύ!!! Κλαίω ακόμη με κάποιες περιγραφές του Δία! Αν θέλεις να περάσεις ευχάριστα και να δεις πώς θα παρουσιάζονταν οι ζωές των θεών του Ολύμπου στις μέρες μας και με "επίκαιρο" λεξιλόγιο είναι η σωστή επιλογή!!!

0

Σμύρνη. Κυνήγι ΜαγισσώνΚυνήγι Μαγισσών;;;

Ο υπότιτλος του βιβλίου είναι λίγο παραπλανητικός. Αν κάποιος περιμένει να διαβάσει για ξόρκια, ματζούνια και μάγισσες, τότε έχει κάνει λάθος επιλογή! Πρόκειται για άλλη μια ιστορία από τις χαμένες πατρίδες. Πλέκοντας το σήμερα με το τότε ξετυλίγεται και δίνεται φως στο δράμα μιας οικογένειας που γλίτωσε την μεγάλη καταστροφή της Σμύρνης. Περισσότερο θα ταίριαζε ο υπότιτλος "απελευθέρωση από τους δαίμονες" ή "σκιές ζωής" μια που η ηρωίδα προσπαθεί να βρει την ψυχική της ισορροπία αναζητώντας και ανακαλύπτοντας την πραγματική ιστορία της οικογένειάς της. Μια ιστορία πολυδιαβασμένη που σίγουρα συγκινεί αλλά μέχρι εκεί...

0

Η γυναίκα στην καμπίνα 10Καλό!

Αν αποφασίσεις να το διαβάσεις νομίζω ότι θα σε συνεπάρει η ιστορία. Οι στιγμές αγωνίες είναι πολλές. Οι ανατροπές είναι δεδομένες. Το συνιστώ ανεπιφύλαχτα!

0

Η σκιά του ανέμουΥποκλίνομαι στην υπέροχη γραφή!!!

Πραγματικά ότι καλύτερο έχω διαβάσει!!! Ερωτεύτηκα το βιβλίο από τις πρώτες του κιόλας σελίδες. Μοναδική γραφή, υπέροχη περιγραφή και παρουσία του ψυχισμού των ηρώων, μια ξεχωριστή πραγματικά ιστορία!!! Δεν θα μείνεις στην ανάγνωση μόνο του πρώτου βιβλίου, είναι σίγουρο ότι θα αναζητήσεις και όλα τα υπόλοιπα της τριλογίας...

0

Η θέση 7ΑΤο περίμενα με αγωνία!

Ως μανιακή αναγνώστρια αστυνομικής λογοτεχνίας περίμενα με αγωνία τη νέα περιπέτεια του Fitzek. Ενώ και μόνο ο τίτλος μου προκάλεσε φοβερό άγχος, όταν διάβασα το βιβλίο δεν με ξετρέλλανε η πλοκή του. Πραγματικά έχει γράψει και πολύ καλύτερα!!!

0

Η 7η απόγονος και τα δίδυμα πετράδιαΈνα βιβλίο που σε μαγεύει!!!

Ένα μαγευτικό βιβλίο που σε ταξιδεύει... Εξαιρετικά τα μηνύματα που περνάει ο συγγραφεάς! Αξίζει πραγματικά να το διαβάσει κανείς!!!

3

Τα μαγικά μαξιλάριαΕξαιρετικό!!!

Ένα εξαιρετικό παραμύθι!!! Πραγματικά διαχρονικό με πολλά μηνύματα που περνάει τόσο στους μικρούς όσο και στους μεγάλους αναγνώστες του. Σίγουρα θα το διαβάσεις περισσότερες από μία φορές!

0

Τρελαντώνης-

Πηνελόπη Δέλτα αναμφίβολα μια τεραστίων διαστάσεων ελληνική συγγραφέας. Αποσπάσματα από τα παιδικά μυθιστορήματά της έχουν ενσωματωθεί δικαίως σε όλα τα σχολικά βιβλία. Στο βιβλίο "Ο Τρελαντώνης" με την πρώτη έκδοσή του να γίνεται το 1932, αφηγείται την ιστορία ενός καλοκαιριού που περνάει η ίδια (η Πουλουδιά όπως ονομάζεται στο βιβλίο) και τα αδέρφια της, μένοντας ένα καλοκαίρι στον Πειραιά μαζί με τη θεία και τον θείο τους. Το ατίθασο για εκείνη την εποχή αγόρι ο Αντώνης, που κρατάει ένα υπεροπτικό ύφος απέναντι στις αδερφές του και γενικά στις γυναίκες και που ποτέ δε λέει ψέματα, κάνει διάφορες σκανταλιές και μπλέκεται σε περίεργες για την εποχή καταστάσεις. Ένα κλασσικό παιδικό μυθιστόρημα το οποίο δυσκολεύει τα παιδιά της σημερινής εποχής βέβαια να ταυτιστούν με τον κεντρικό ήρωα, μια που ελάχιστα κοινά υπάρχουν πλέον με τα παιδιά και τις σκανταλιές των παιδιών της σημερινής μας γενιάς. Σε μεταφέρει σε εκείνη την περίοδο της ιστορίας της Ελλάδας όπου τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά όπως και οι δυσκολίες και ανησυχίες των παιδιών εκείνης της εποχής.

0

Εράν- βυζαντινά αμαρτήματα (πορφυρό εξώφυλλο)Αξίζει να το διαβάσεις!

Ο Καλπούζος στα καλύτερά του!!! Από όλα όσα έχω διαβάσει από τον συγκεκριμένο συγγραφέα ήταν μακράν το καλύτερο. Η Βυζαντινή εποχή στην οποία μας μεταφέρει με τις ίτριγκές της παρουσιάζεται μέσα από τα μάτια μιας γυναίκας διψασμένης για αγάπη, ενός ανθρώπου ταγμένου στον θεό και ενός στρατιώτη αφουσιουμένο που μπερδεύει το καλό με το κακό. Οι περιγραφές, το χαρακτηριστικό του Καλπούζου, είναι ακριβώς όσες πρέπει, χωρίς υπερβολές και χωρίς να κουράζουν τον αναγνώστη. Η ιστορία εξελίσσεται γρήγορα και σε κρατάει σε αγωνία μέχρι την τελευταία στιγμή!

0

Το βιβλίο της ΚατερίναςΜοναδικός!!!

Ο Κορτώ με το κλασικό για εκείνον χιούμορ που τον κάνει να ξεχωρίζει σε ένα μυθιστόρημα που δεν είναι μυθιστόρημα αλλά η αυτοβιογραφία του. Είτε θα τον λατρέψεις είτε θα τον αντιπαθήσεις. Το σίγουρο είναι ότι θα σκέφτεσαι για πολύ καιρό τα γραφόμενά του!!!

0

ΓινάτιΚλασικός Καλπούζος!

Το μυθιστόρημα αυτό του Καλπούζου μας ταξιδεύει στην ταραγμένη εποχή πριν από το 1922 και στην πρώτη δεκαετία του Μεσοπολέμου . Θα μεταφερθείς με την ιδιαίτερη περιγραφική ικανότητα του συγγραφέα στην πανέμορφη και θρυλική πόλη των Ιωαννίνων και το μαγευτικό νησί της λίμνης της. Η ζωή τότε και οι δυσκολίες της συνύπαρξη Τούρκων, Εβραίων, Βλάχων, Αλβανών και Σαρακατσάνων με όλες τις ιδιοτροπίες τους και τις ιδιαιτερότητές τους σε κάνει να ζήσεις και εσύ σε αυτή την εποχή για όσο θα κρατήσει η ανάγνωση του βιβλίου. Όσο όμορφες είναι οι περιγραφές του φυσικού περιβάλλοντος όμως, τόσο σε κάποια σημεία κουράζουν οι αναλυτικές αναφορές στη συγκεκριμένη μέρα και ώρα των διαφόρων γεγονότων που εξιστορούνται χωρίς, τις περισσότερες φορές, αυτές να παίζουν και κανέναν ουσιαστικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας. Αυτό που με απογοήτευσε όμως στο βιβλίο ήταν η έλλειψη ολόκληρου κεφαλαίου, όπως θα χρωστούσε ο συγγραφέας στον πρωταγωνιστή του Ζώτο, και την παρουσίαση της σχέσης του με τη μάνα του. ΄Ηταν σαν να βιάστηκε ο συγγραφέας να ολοκληρώσει το έργο του και έκλεισε την κατά τα άλλα εξαιρετική ιστορία, χωρίς να ολοκληρωθεί με τον σωστό τρόπο για τον αναγνώστη η κάθαρση την οποία προσδοκούσε.

0

Το κουδούνι του τρόμουΜοναδικός!!!

Όσοι αγαπούν τον Τριβιζά θα το αγαπήσουν κι αυτό. Μένοντας πάντα πιστός ο συγγραφέας στον μοναδικό τρόπο γραφής του, με τις όμορφες και ιδιαίτερες περιγραφές και την μοναδική χρήση της γλώσσας, σε ταξιδεύει αυτή τη φορά με ένα αστυνομικό μυστήριο που έχει σκαρφιστεί. Ποτέ δεν ξέρεις τι σε περιμένει στην επόμενη σελίδα...

0

Η τελευταία μαύρη γάταΕξαιρετικό

Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους! Τα θέματα τα οποία επεξεργάζεται και αναλύει είναι τόσο πολλά και πάντα επίκαιρα. Πραγματικά από τα καλύτερα που έχει γράψει ο Τριβιζάς!

0

ΈλμερΔιαφορετικότητα!

Ο Έλμερ ένα ελεφαντάκι που ξεχωρίζει από όλα τα άλλα! Ενα αλληγορικό παραμύθι που φέρνει κοντά στα παιδιά την έννοια της διαφορετικότητας. Πολύτιμος σύμμαχος στο να περάσει κανείς την έννοια της διαφορετικότητας στα παιδιά μικρής ηλικίας η αξιόλογη εικονογράφηση του βιβλίου. Πολύ καλό στο σύνολό του!

0

Οι Τρεις ΆσοιΠολύ δυνατό!

Τρία αγοράκια που η μοίρα τα θέλει να γνωριστούν σε ένα όχι και τόσο συνηθισμένο μέρος για παιδιά και να γίνουν από εκείνη τη στιγμή αχώριστοι φίλοι. Μια φιλία αληθινή που δεν υπολογίζει καταγωγή, επάγγελμα και πιστεύο. Ένα κοριτσάκι που παρόλη την αγάπη που εισπράττει από την μητέρα της, δεν διαθέτει ίχνος ενσυναίσθησης και αποτελεί την προσωποποίηση του κακού. Στις κινηματογραφικές σκηνές και περιγραφές της συγγραφέως, όπου τα τρία αγόρια οι αυτοαποκαλούμενοι τρεις άσοι μπλέκουν τις ζωές τους και οδηγούνται από μία ντάμα στο χείλος της καταστροφής, τόσο της ζωής τους όσο και της φιλίας τους, μένεις δέσμιος της ανάγνωσης μέχρι την τελευταία σελίδα. Το βιβλίο αυτό της Μαντά αποτελεί ύμνο στην φιλία και σε οδηγεί σταδιακά σε μια Χολλιβουντιανή κάθαρση!

0

Μαύρο φυλαχτόΑξίζει να το διαβάσεις!

Το Μαύρο Φυλαχτό είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα με "ιδιαιτερότητες". Συνδιάζει την αγωνία και το άγχος για απόδοση δικαιοσύνης με μία άριστη περιγραφή της πορείας της ψυχικής κατάστασης ενός ανθρώπου που προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ του "πρέπει", του "θέλω" και του "μπορώ". Η παρουσίαση της υπεράνθρωπης θέλησης των αγωνιστών του 1800 για να αντιμετωπίσουν τον τουρκικό ζυγό, σε συνεπαίρνουν απόλυτα. Ο συγγραφέας με την γρήγορη γραφή του αλλά και την ιδιαίτερη ζωντανή περιγραφική ικανότητα που διαθέτει, καταφέρνει να σε μεταφέρει στην εποχή εκείνη και να σε βάλει στη ψυχοσύνθεση του ήρωα, συμπάσχοντας κάθε στιγμή μαζί του. Ένα μυθιστόρημα που σέβεται την ελληνική ιστορία, ταυτόχρονα όμως παρουσιάζει και τις μαύρες πτυχές της κοινωνίας τότε με τις δυσαιδεμονίες και τις προκαταλήψεις της. Δεν υπάρχει σημείο στο βιβλίο που θα σε κάνει έστω και για λίγο να το βαρεθείς.

0

ΕΒΟΡΑΗ ιδανική στιγμή της ζωής!

Υπάρχει άραγε η ιδανική στιγμή της ζωής ή μήπως ο καθένας μας απλά αναζητά το τέλειο χωρίς να αντιλαμβάνεται το τι χάνει την ίδια αυτή στιγμή. Η Εβόρα είναι μια ιστορία πραγματικά συγκλονιστική. Σε μελαγχολεί, σε συγκινεί, σε κάνει και θυμώνεις με τα παιχνίδια της μοίρας. Το να αγαπάς και να διδάσκεις στους άλλους πώς πρέπει να αγαπούν τα πάντα γύρω τους είναι η μία πλευρά της ζωής. Το να το εφαρμόζεις και στην πράξη όταν η μοίρα σε χτυπάει αλύπητα είναι ένα μεγαλείο ψυχής που δεν διαθέτουν πολλοί και δεν μπορούν και πρακτικά να εφαρμόσουν ακόμη περισσότεροι. Υπάρχει η θεία δίκη που θα οδηγήσει αυτή την μελαγχολική ιστορία στην κάθαρση του αναγνώστη ή μήπως η θεωρία διαφέρει πολύ από την πράξη και η Εβόρα είναι στο χέρι του καθενός μας;

0

Η σιωπηλή ασθενήςΑνατρεπτικό!

Ο προτοεμφανιζόμενος ελληνοκύπριος Αλέξανδρος Μιχαηλίδης μπορεί κάλλιστα να συναγωνιστεί τη σκανδιναβική αστυνομική λογοτεχνία. Γρήγορη γραφή που δεν κουράζει. Κινηματογραφικές σκηνές που μαρτηρούν και την προηγούμενη ενασχόλησή του ως σεναριογράφος και ανατρεπτικό τέλος! Πραγματικά ένα βιβλίο που αν το ξεκινήσεις δεν μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου...

0

Σκοτεινός αρκτικόςΦοβερό!!!

Σκοτεινός αρκτικός ένα εθιστικό βιβλίο, το οποίο ξεκινάει με μια πικρή επίγευση ενός άγριου φονικού. Η εξέλιξή του όμως σου δημιουργεί αρχικά την επιθυμία η οποία σταδιακά μετατρέπεται σε ανάγκη να δεις (μέσα από τις πολύ ζωντανές περιγραφές) και να μάθεις (με τον ιδιαίτερο τρόπο που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας τις λέξεις) πώς θα εξελιχθεί η ιστορία του φαλαινοθυρικού. Τελικά καταλήγεις καθαρά σε μια σχέση εξάρτησης με το βιβλίο όπου θα διαβάσεις και θα επιστρέψεις να ξαναδιαβάσεις πολλές φορές κάποια σημεία του ή και ολόκληρες κάποιες σελίδες κάνοντας εικόνα αυτό που σου περιγράφει. Ποτέ δεν είχα φανταστεί «το χρώμα του υγρού πριονιδίου…» ούτε θα είχα κάνει εικόνα τον ορίζοντα «..σαν να συγχωνεύονται ουρανός και θάλασσα σε ένα υγρό υφάδι ανταριασμένου και αδιαπέραστου γκρίζου.» Τελικά ο εθισμός σου έχει ολοκληρωθεί και από εκεί που αρχικά αναρωτιόσουν, τι σχέση μπορεί να έχω εγώ με τους ήρωες ενός φαλαινοθηρικού, καταλήγεις να αγωνιάς μαζί τους και να αναμένεις καταβροχθίζοντας κάθε σελίδα, μια δικαίωση στην άγρια ιστορία τους.

0

Η δίψαΗ επιστροφή του γνωστού αστυνομικού σε όλο της το μεγαλείο!

Η επιστροφή του αστυνομικού Χάρυ Χόλε πραγματώνεται σε ένα βιβλίο "τεραστίων διαστάσεων". Σε καμιά από τις σελίδες του όμως δεν θα κομπιάσεις και σε κανένα σημείο του δεν θα βαρεθείς να κάνεις τους συνδυασμούς των στοιχείων που προκύπτουν μπας και ανακαλύψεις από μόνος σου τον/τους δράστες της υπόθεσης. Η ψυχρή και γρήγορη περιγραφή του Jo Nesbo σε όλο της το μεγαλείο...

0