Reviews

42

Followers

8

Following

6

Βιβλία

1

Reviews

42

Followers

8

Following

6

Αγαπημένα βιβλία

1

ReviewsΕξαιρετικό

Ένα βιβλίο που περιγράφει τη ζωή ενός απλου ανθρώπου που θέλει να αγοράσει ένα κρεβάτι από τα ΙΚΕΑ της Γαλλίας. Η ιστορία ξεκινά με τις περιπέτειες που θα αντιμετωπίσει στο δρόμο του ο φακίρης και φυσικά στον έρωτα που θα γνωρίσει. Ένα βιβλίο ευχάριστο, με αναφορές και νύξεις σε σύγχρονα κοινωνικά θέματα που μπορεί να σε κάνουν να σκεφτείς με άλλο πρίσμα τον κόσμο.

0Must read

Κατά τη γνώμη μου το καλύτερο βιβλίο του Μπουκαϊ.. Ένα βιβλίο με αυτοτελείς ιστορίες, που ίσως να φανούν σε κάποιους απλές και καθημερινές. Όμως αν εμβαθύνεις το νόημα δίνουν πραγματικά μαθήματα ζωής. Σου δείχνει με έμμεσο τρόπο πως να αντιμετωπίζεις τα γεγονότα, πως να φέρεσαι στον άνθρωπο που έχεις απέναντι σου με βασικό κριτήριο τον εαυτό σου. Ένα από τα βιβλία "οδηγούς" στην κατηγορία της αυτοβελτιωσης.

0Υπόθεση Jacob

Η Υπόθεση Jacob είναι από τα λίγα αστυνομικά μυθιστορήματα που έχω διαβάσει. Παρόλα αυτά πρόκειται για ένα κοινωνικό, ψυχολογικο,δικαστικό θρίλερ. Η πρωτοπροσωπη γραφή σε κάνει να ζεις την ιστορία στιγμή προς στιγμή. Πόσο καλά ξέρεις τον άνθρωπο που ζεις μαζί του, πόσο καλά ξέρεις το παιδί σου; Μέχρι που είσαι διατεθειμένος να φτάσεις για αυτό; Από τις πρώτες κιόλας σελίδες δεν θες να το αφήσεις. Το τέλος της ιστορίας ανατρεπτικό.

0Γράμματα στην Μονμάρτη

Και αυτό το βιβλίο του Μπαρρό αποτελεί ένα ευχάριστο ανάγνωσμα. Πώς μπορεί να από κάτι τόσο ξαφνικό και δυσάρεστο και γεννηθεί και ξεκινήσει μια αγάπη? Ένα συγκινησιακά φορτισμένο βιβλίο, που ίσως διχάσει τους αναγνώστες..

0Καθηλωτικο!

Πρόκειται για την ιστορία μιας γυναίκας που κακοποιήθηκε, μιας γυναίκας που έχει υποστεί την παθογένεια της κοινωνίας. Μια κατάθεση ψυχής που νομίζεις πως γίνεται μπροστά στα μάτια σου. Ένα μυθιστόρημα με έντονο το φεμινιστικό στοιχείο για μια κλειστή κοινωνία όπως ο Λίβανος.

0Συγκλονιστικό

Πρόκειται για το καλύτερο βιβλίο του Χρόνη Μίσσιου. Αποτελεί τη βιογραφία του συγγραφέα στην μεταπολεμική περίοδο. Η ιδιαίτερη γραφή του περιγράφει με αγάπη, στοργή τα πιο δύσκολα, τα πιο οδυνηρά βασανιστήρια που έχει υποστεί. Ο αναγνώστης γεμίζει δυνατά και δύσκολα συναισθήματα.

0Εξαιρετικό!!!

Ποιος δεν ξέρει τον "Μικρό Πρίγκιπα"? Ποιος δεν έχει ακούσει έστω για μια φορά τη φράση "Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία δεν την βλέπουν τα μάτια."? Ένα εξαιρετικό έργο γραμμένο για μικρούς και μεγάλους.

0Εξαιρετικό!!!

Θυμάμαι στην Γ Λυκείου ο καθηγητής της ιστορίας προσπαθούμε να μας κάνει το μάθημα πιο ενδιαφέρον λέγοντας και περιγράφοντας γεγονότα που δεν έχουν γραφτεί στα σχολικά βιβλία. Ένα από αυτά ήταν η Ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα με τον Ίωνα Δραγούμη και δολοφονία που διαπράχθηκε στη σημερινή περιοχή του Χίλτον. Διαβάζοντας λοιπόν αυτό το τοσο καλογραμμένο βιβλίο ζωντάνεψαν μνήμες σχολικές. Η λογοτεχνική χροιά που έδωσε ο κ Δάνδολος και σε αυτό του το βιβλίο είναι συγκλονιστική και σε ταξιδεύει σε μια εποχή άγνωστη, μια εποχή σταθμός για την εξέλιξη της Ελλάδας. Το δίλημμα της Πηνελόπης Δέλτα να διαλέξει ανάμεσα στον έρωτα ή την αγάπη των παιδιών της κρατα αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη.

0Εξαιρετικό!!!

Πόσες φορές έχεις ακούσει ιστορίες για τη Δούκισσα της Πλακεντίας;Ένα πρόσωπο που το σκεπάζει πέπλο μυστηρίου. Στο βιβλίο η κ Γαληνού έχει καταφέρει να ξεσκεπάσει κάθε σκοτεινό σημείο της ιστορίας αυτής της χαρισματικής γυναίκας με τεκμηριωμένες απόψεις και θέσεις. Έχει μεταφέρει αυτοτο μυστηριακό κλίμα στο σήμερα και το πως η γενεά της Δουκίσσης επηρεάζει το σήμερα. Αναλύει την υπόγεια μυστική Αθήνα, αναφορές γίνονται επίσης και στον λήσταρχο Νταβέλη και την φημολογούμενη σχέση του με την βασική ηρωίδα του βιβλιου. Η λύση και η κάθαρση των όλων των ηρώων έρχεται στη συνέχεια της ιστορίας στο βιβλίο "Αιώνιοι Ψίθυροι"

0Must read

Ένα βιβλίο που αναφέρεται στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Εναν πόλεμο που περιγράφεται μέσα από τα μάτια 2 παιδιών. Δύο παιδιά που η κοινωνία καθιστά εχθρούς. Όμως πολύ έντεχνα ο συγγραφέας τονίζει πως τα παιδιά δεν ενδιαφέρονται για την καταγωγη, το χρώμα ή την θρησκεία, αλλά κυριαρχεί η αγνότητα και η αθωότητα. Πολύ βαθιά νοήματα σε ένα βιβλίο που αναφέρεται σε όλες τις ηλικίες.

0Όχ χταπόδι λαθος ποδι

Είναι δύσκολο να είσαι χταπόδι, ειδικά όταν έχεις να διαχειριστεις 8 πόδια και εσύ συνεχώς τα μπερδεύεις. Θα καταφέρει ο Γιάννος να βρει τη λύση; Ακόμη μια εξαιρετική ιστορία, η ρυθμικοτητα που προκαλουν οι ομοιοκαταληξίες απογειωνουν το συγκεκριμένο παραμύθι.

0Συναισθηματική νοημοσύνη

Τα τελευταία χρόνια ένας όρος που έχει μπει βαθιά στις ζωές μας είναι η συναισθηματική νοημοσύνη. Αυτόν τον όρο προσπαθεί να εισάγει ο Gottman στο συγκεκριμένο έργο δίνοντας χρήσιμες συμβουλές σε γονείς για το πως να βοηθήσουν τα παιδιά τους να την αναπτύξουν.

0Η τέχνη της αγάπης....

Πρόκειται για ένα κλασικό δοκίμιο του Fromm ο οποίος μας περιγράφει τους τρόπους που αγαπάνε οι άνθρωποι, τα λάθη που κάνουν και πώς μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι.

0Ζευγάρια που έγραψαν ιστορία

Η κα Διβανη διαλέγει τις ιστορίες διάσημων ζευγαριών από το 1821 έως την περίοδο της χούντας και προσπαθεί να μας περιγράψει όσο πιο αντικειμενικά μπορεί τις σχέσεις τους και πως αυτές τους καθόρισαν.

0Το Παρίσι είναι μια καλή ιδεα

Η ροζαλι είναι μία ονειροπολα ιδιοκτήτρια ενός μικρού χαρτοπωλειου και έχει ειδικότητα στο να γράφει ερωτικές επιστολές για τους πελάτες της. Ώσπου τυχαία γνωρίζει τον αγαπημένο της συγγραφέα και ξεκινάνε μια φιλική σχέση μέσα από την οποία θα βρει το νόημα της ζωής της. Τρυφερό και συγκινητικό

0Τα ματωμένα χωματα

Ένα μνημειώδες έργο, σταθμός στην σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία. Η Διδώ σωτηρίου μας περιγράφει τους Βαλκανικούς Πολέμους, την Μικρασιατική καταστροφή, τον ξεριζωμό χιλιάδων ανθρώπων και τις φρικαλεοτητες ενός πολέμου δίχως τέλος. Ένα έργο για να θυμούνται οι παλιοί και να διδάσκονται οι νεότεροι.

0Το 10

Μέσα από τις ζωές μίας λαϊκής γειτονιάς του Πειραιά ο Καραγάτσης περιγράφει με αριστουργηματικο τρόπο την ζωή της μεταπολεμικης Ελλάδας. Έργο προφητικό, βαθιά συγκινητικό, ψυχρό και σκληρό. Είναι κρίμα που ο θάνατος του συγγραφέα ματαίωσε την ολοκλήρωση του.

0Εξαιρετικό

Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος μαζί με τον κ Παπαθεοδούλου έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά στην προσαρμογή των κλασσικών αυτών έργων για μικρότερες ηλικίες. Εικονογράφηση φοβερή που κάρτα αμείωτο το ενδιαφέρον του παιδιού.

0Εξαιρετικό

Ένα βιβλιο-παιχνιδι που καλλιεργεί την φαντασία του παιδιού. Προσφέρει έντονη δημιουργικότητα στα παιδιά γιατί εκείνα καθορίζουν την εξέλιξη της ιστορίας. Ένα ευφάνταστο βιβλιο όπως και τα 33 Ρουμπίνια που ακολουθούν το ίδιο μοτίβο.

0Η θάλασσα ειδε....

Ένα βιβλίο που μαθαίνει σε μικρούς και μεγάλους πως αν κάτι χάσεις στη ζωή με υπομονή και προσδοκία θα το βρεις ξανά. Εξαιρετική εικονογράφηση που θα κρατήσει το ενδιαφέρον σε κάθε παιδί.

0Αλλάζει ο άνθρωπος;

Ένα τόσο μεγάλο ερώτημα που όλους μας έχει κάνει να σκεφτουμε, να αναρωτηθούμε, να λογομαχησουμε με φίλους και συγγενείς. Στο βιβλίο του ο κ Καραγιάννης μας εξηγεί αν η αλλαγή αυτή μπορεί να συμβεί και με τι κόστος, ηθικό και συναισθηματικό. Το βιβλίο αυτό σε "αναγκάζει" να σκεφτείς και να αναθεωρήσεις ιδέες, όνειρα και προσδοκίες.

0Το αλάτι της ζωής

Ένα τόσο μικρό βιβλίο με τόσο ουσιαστικά νοήματα. Ένα βιβλίο που αξίζει καθένας μας να το διαβάσει και να το κάνει δώρο. Κάθε μικρό πρόβλημα της καθημερινότητας λύνεται τόσο απλά. Το "αλάτι" θα κάνει πιο νόστιμη τη ζωή μας.

0Πόσο ωραίο βιβλιο!

Ένα βιβλίο που διαδραματίζεται στα Αντικύθηρα. Μια παρέα παιδιών περνώντας τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο νησί ανακαλύπτει ευρήματα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων. Η λογοτεχνική χροιά που δίνει ο συγγραφέας σε ένα δύσκολο και ιδιαίτερο ιστορικό γεγονός απογειώνει το βιβλίο. Ιδανικό για τις φετινές διακοπές.

0Τα τάπερ της Αλίκης.

Είναι το πρώτο μυθιστόρημα της κ Ακρίτα που διάβασα και έμεινα έκπληκτη. Πρόκειται για βιβλίο που σε ταξιδεύει σε άλλη εποχή. Σε μια Αθήνα που μόνο από περιγραφές έχω γνωρίσει. Έντονοι και ευρηματικοί διάλογοι κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον σου.

0Εξαιρετικό

Εντυπωσιάστηκα από την τόσο έξυπνη γραφή. Ομολογουμένως δε το περίμενα. Η αστυνομική χροια, το χιούμορ, η ειρωνεία κάνουν το μυθιστόρημα βαθιά κοινωνικό για ένα τόσο πολυφορεμενο ζήτημα.

0Must Read

Ένα βιβλίο που διάβασα όταν ήμουν μικρή, μα το λάτρεψα μεγαλώνοντας. Μέσα από το κείμενο της Ματιλντα ένα παιδι μπορει να ταυτιστεί με την ηρωιδα, να αναζητήσει αλήθειες που αφορούν την διαφορετικοτητα, την επιμονή, το θάρρος και φυσικά την καλοσυνη.

0Μια φορά και ένα μπορώ......

Ένα βιβλίο γεννημενο μέσα από τους σύγχρονους καιρούς. Ένα βιβλίο που ερωτεύεσαι. Διαβάζοντας το νιώθεις όλα τα συναισθήματα να σε κατακλύζουν. Must read γιατί παίρναμε δύσκολους καιρούς.

0Εξαιρετικό.

Πόσο συγκινητικό,πόσο υπέροχο αυτό το βιβλίο. Η ιστορία της Ισμηνης σε κρατα με αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Από τα λίγα βιβλία με "πραγματικό" τέλος και όχι λογοτεχνικό, δεν υπάρχει στη ζωή πάντα happy end. Η μεταφορά στην Τοσκάνη, οι περιγραφές σε ταξιδεύουν . Αξίζει οπωσδήποτε να το διαβάσετε.

1Ο Βασιλιάς της.

Ακόμη ένα βιβλίο του κ Χωμενίδη που δεν θες να τελειώσει. Ο λόγος του περιεκτικός ενώ εισάγει μια γλώσσα πιο "μοντέρνα", πιο"σύγχρονη" που δίνει άλλον αέρα στην ιστορία του Μεγάλου. Όμορφο μυθιστόρημα.

0Τι θα ήταν η ζωή χωρίς την αγάπη μας;

Εξαιρετικό μυθιστόρημα που σε ταξιδεύει σχεδόν σε 60 χρόνια ελληνικής ιστορίας. Περιγράφεται μια εποχή χουντικού καθεστώτος και επικεντρώνεται στον έρωτα της Κυβέλης και του Ανδρέα. Εμπλέκονται πρόσωπα σταθμοί του ελληνικού πολιτισμού όπως η Μελίνα Μερκούρη και ο Χορν. Λυρικό, ποιητικό μυθιστόρημα που αξίζει να διαβασετε..

0Φοβερό!

Ένα βιβλίο που περιγράφει με απλό και κατανοητό τρόπο τον κύκλο του νερού. Ένα παιδί μέσα από την περιγραφή και την εξαιρετική εικογραφηση αντιλαμβάνεται το πόσο σημαντικό είναι το νερό για τον πλανήτη.

0Πριγκιποτο ή Πριγκιπάτο;

Ένα βιβλίο που τα έχει όλα, λίγο έρωτα, λίγο κλάμα, λίγο φεμινισμο και στο τέλος μια αστυνομική ιστορία. Ίσως ακούγεται υπερβολικό, αλλά οι φοβερές περιγραφές της συγγραφέως για την σαγηνευτική εποχή της Μπελ Εποκ προκαλούν αισθησιασμό και νοσταλγία. Αν δεν το έχεις διαβάσει, κάντο φέτος του καλοκαιρι.

0Alice in Wonderland

Ποιος δεν έχει δει την ταινία της Αλίκης στη χώρα τον θαυμάτων? Ποιος δεν έχει διαβάσει την συγκλονιστικη αυτή ιστορία? Θυμάμαι τον εαυτό μου να το διαβάζει..μου είχαν χαρακτει στη μνήμη μου για πολύ καιρο οι εικόνες της αφηγησεις. Must read από κάθε παιδι.!!!

0Συγκλονιστικό

Αλληγορικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους. Δίνει σε ένα παιδί να καταλάβει πως η υπομονή και η επιμονη θα φέρουν καρπούς. Κανείς σ αυτό τον κόσμο δεν είναι μόνος του. Υπάρχει ένα κομμάτι του εαυτού σου κάπου εκεί έξω που θα σε ολοκληρώσει.

0Άψογο!

Ένα βιβλίο ιδανικό και για γονείς και για εκπαιδευτικούς και ειδικούς παιδαγωγους που συνεργάζονται με παιδιά με ΔΕΠΥ. Εύκολο και κατανοητό, μπορεί να βοηθήσει. Το προτείνω με κλειστά μάτια!

0Ανεκτίμητη αγάπη!

Ένα εξαιρετικό δημιούργημα για την αγάπη μητέρας-κόρης. Ποια από εσάς δεν έχει ονειρευτεί, δεν έχει θαυμάσει, δεν έχει πάρει παραδείγματα από τη μαμά της? Η μητέρα είναι ο βράχος της ζωής κάθε ανθρώπου, είναι το ορόσημο. Εκεί αρχίζουν και τελειώνουν όλα! Αν δεν το έχεις δώσει στη μαμά σου είναι καιρός να το κάνεις!

1Εξαιρετικό!!!

Ένα βιβλίο που σε ταξιδεύει σε μια άλλη εποχη. Μια εποχή με ξέφρενα πάρτυ, χρυσά φόρεμα, ακριβά αυτοκινητα. Μια τραγική ιστορία αγάπης,ένας ανεκπλήρωτος έρωτας και ένας αινιγματικος πρωταγωνιστής σε καθηλώνουν για να το διαβασεις.

0Must Read

Ένα "παραμύθι" για όλες τις ηλικίες που περιγράφει τη ζωή μας. Μια ζωή φτιαγμένη με δεσμά. Ένα βιβλίο που μιλά για τη θέληση. Ο υπέροχος Μπουκάϊ μπορεί να κάνει ένα παιδί να πιστεψει στον εαυτό του και στις δυνάμεις χωρίς να φοβάται την λεπτή αλυσίδα που τον κρατάει πίσω.

0Εξαιρετικό

Δεν περίμενα πως θα μου άρεσε ένα βιβλίο με τόσο έντονο κοινωνικοπολιτικό στοιχείο. Διάβασα όμως τη Νίκη και άλλαξα γνώμη. Στο βιβλίο εκτυλίσσεται η ιστορία αυτής της γυναίκας που γεννήθηκε με βαρύ φορτίο στους ώµους, δεν το απαρνηθηκε, ούτε όµως το αφήσε να τη λυγίσει παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε.

0Must Read

Το "Δώρο 2" συνεχίζει στο ίδιο ύφος με το "Δώρο 1" να σε προκαλεί να αλλάξεις. Με μικρά και ουσιαστικά tips σε καθοδηγεί να αποφύγεις την καθημερινή ρουτίνα. Η κάθε σου μέρα γίνεται πιο ουσιαστικη για τον ίδιο σου τον εαυτό. Το ήξερες πως αγνοούμε τα δώρα που μας προσφέρει η ζωή? Εγώ πάλι δεν το είχα σκεφτεί ΠΟΤΕ μέχρι που έπιασα αυτό το βιβλίο στα χέρια μου.

1Εξαιρετικό

Ιδιαίτερο βιβλίο η "Ρένα"..προσεγγίζει την γυναικεία παρουσία στην παλιά Τρούμπα με μοναδικό τρόπο. Αφηγείται την ιστορία της μια"παλιά πουτάνα" όπως χαρακτηρίζει τον εαυτό της στον νεαρό επισκέπτη που εμφανίζεται ξαφνικά. Η Ρένα γίνεται άθελά της κομμάτι της ιστορίας - μια σαστισμένη κουκκίδα μες στο πλήθος, απ' την απεργία των καπνεργατών στη Σαλονίκη και την αιματηρή της κατάληξη μέχρι τα Δεκεμβριανά, την εξορία στα ξερονήσια, την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Μοναδικός οδηγός της η αγάπη. Αξία βραβεύτηκε ηρωίδα έμπνευση στα public book awards του 2018.

2Εξαιρετικό βιβλίο που σε ταξιδεύει στην Αθήνα του 1800. Ήρωες με όνειρα που δεν μένουν στα όρια της φαντασίας αλλά περνούν στην πράξη και την διεκδίκηση. Δυναμικές γυναίκες που ισχυροποιούν τη θέση τους σε μια καθώς πρέπει κοινωνία του 19ου αιωνα. Περιγράφεται μια Αθήνα που κανείς δεν φανταζεται, μέρη που σήμερα είναι πολυσύχναστα και κρύβουν τεραστια ιστορία και μυστικά. Σε ταξιδεύει σε μια εποχή πραγματική και αυθεντικη. Λεπτομερής περιγραφή της καθημερινής αθηναϊκής ζωης που δένουν με την ιστορία της χώρας που μόλις έχει περάσει την Τουρκοκρατια. *Η συνέχεια της ιστορίας στο 2ο βιβλίο "Διαχασμός" σου δίνει την λύση και κάθαρση των ηρώων.

1