Reviews

132

Followers

2

Following

0

Βιβλία

0

Reviews

132

Followers

2

Following

0

Αγαπημένα βιβλία

0

Reviews

Ο Πουαρό ερευνάΜικρές δόσεις μυστηρίου

Μια πολύ ωραία συλλογή μικρών ιστοριών μυστηρίου με τον διάσημο ήρωα.

0

Φόνος στην ΜεσοποταμίαΟ Hercule Poirot σε αρχαιολογική ανασκαφή

Από τα πιο ανατρεπτικά βιβλία της Agatha Christie. Ένας μοναδικός συνδυασμός μυστηρίου και περιγραφής αρχαιολογικής έρευνας.

0

Παλιά, πολύ παλιάΕνδιαφέρον και συγκινητικό

Μια εκδρομή αναψυχής του αστυνόμου Χαρίτου με την Ανδριανή στην Κωνσταντινούπολη μετατρέπετε σε κυνήγι μιας δολοφόνου. Πολύ ενδιαφέρον και συγκινητικό μυθιστόρημα, με ενδιαφέρουσα πλοκή αλλά και εξαιρετική περιγραφή εικόνων, τόπων και χαρακτήρων από την Κωνσταντινούπολη.

0

Δέκα ύποπτοι για φόνοΌταν ο προφανής ύποπτος είναι πολύ προφανής

Όπως αναφέρει και στον πρόλογο, αυτό είναι μια από τις αγαπημένες πλοκές της Agatha Christie, και όχι τυχαία. Μια πολύ ωραία πλοκή, χωρίς κοιλιές, με ανατρεπτικό τέλος, και με έναν προφανή ύποπτο ο οποίος όμως ίσως είναι πολύ προφανής. Ή μήπως όχι?

0

Το πτώμα στη βιβλιοθήκηΔεύτερη υπόθεση για τη Miss Marple

Ένα από τα πιο κλασσικά έργα της Agatha Christie με τη Miss Marple. Μια από τις πιο πρωτότυπες πλοκές, Αξίζει σίγουρα να διαβαστεί!

1

Επιβάτης για ΦρανκφούρτηΚατασκοπία και θεωρίες συνομωσίας

Μια ακόμα ωραία και διαφορετική ιστορία της Christie. Η πλοκή ρέει κάπως άνισα σε κάποια σημεία, δεν υπάρχουν αγωνίες και ανατροπές, παρά μόνο στο τέλος, το οποίο είναι κάπως απότομο. Παρόλα αυτά είναι ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί.

0

Φόνοι με αλφαβητική σειράΚρυμμένος φόνος

Μια σειρά από φόνους με βάση τα γράμματα της αλφαβήτου. Ένας δολοφόνος που προειδοποιεί τον Πουαρό. Ένα παιχνίδι γάτας και ποντικού. Από τις πιο ευρηματικές πλοκές της Christie!

0

Ο ΔράκουλαςMust read

Η απόλυτη κλασσική ιστορία τρόμου. Η αγνότητα της ψυχής και το χάσιμό της, το πέρασμα στην ενηλικίωση, οι πειρασμοί, ο φόβος για το άγνωστο, η αέναη πάλη του καλού με το κακό. Από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας κλασσικής λογοτεχνίας.

0

21 ιστορίες και Το κοράκιMust read

Απλά υπέροχη συλλογή. Το ρεπερτόριο του μοναδικού Πόε μέσα από 20 ιστορίες επιλεγμένες ιστορίες, και φυσικά το μοναδικό του ποίημα « Το Κοράκι». Must read

1

Ο ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΚΥΡΙΟΣ ΚΟΥΙΝΩραίο και ευκολοδιάβαστο

Μια συλλογή από ενδιαφέρουσες ιστορίες μυστηρίου με πρωταγωνιστές στη λύση των μυστηρίων τον κύριο Σάτερθγουεϊτ και τον «από μηχανής θεό» κ. Κουίν. Ωραίο και ευκολοδιάβαστο.

0

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΠΕΡΤΡΑΜΗ Miss Marple στο ξενοδοχείο των παιδικών της χρόνων

Ένα ξενοδοχείο με την αίγλη του παλιού. Γηραιές κυρίες και ηλικιωμένοι κληρικοί. Αμερικανοί και ευρωπαίοι επισκέπτες που αναζητούν διακοπές όπως τον παλιό καιρό. Ένας αφηρημένος κληρικός. Ή μήπως όχι? Όλα δείχνουν τόσο αρμονικά και ήσυχα όπως ένα καλοστημένο θεατρικό. Οι ήσυχες διακοπές που ήθελε να απολαύσει η Miss Marple σε ένα ξενοδοχείο στο οποίο είχε μείνει και ως παιδί στο Λονδίνο μόνο ήσυχες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, αν και με μικρή συμμετοχή της ηρωΐδας Miss Marple, και με όχι και τόσο σαφή και αναλυτικό τρόπο στην εξήγηση του μυστηρίου.

0

ΓΑΤΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑΜυστήριο σε ένα σχολείο θηλέων

Πώς συνδέεται μια σειρά από φαινομενικά ανεξήγητους φόνους σε ένα πρότυπο σχολείο θηλέων με την επανάσταση σε μια απομακρυσμένη χώρα? Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο από τη βασίλισσα της αστυνομικής λογοτεχνίας, στο οποίο συνδυάζεται το μυστήριο με την κατασκοπεία, και φυσικά με ανατρεπτικό φινάλε.

0

Το μυστήριο των εφτά ρολογιώνΕνδιαφέρον και ευκολοδιάβαστο

Ένα πολύ ενδιαφέρον μυθιστόρημα, αστυνομικό αλλά με κατασκοπευτικά παρακλάδια, με βασικούς χαρακτήρες που έχουμε γνωρίσει στο ”Το μυστικό του Τσίμνεϊς».

0

Τα Χριστούγεννα του Ηρακλή ΠουαρόΈγκλημα τα Χριστούγεννα

Οι Χριστουγεννιάτικες διακοπές του Ηρακλή Πουαρό δε θα μπορούσαν παρά να συνοδεύονται από έναν φόνο ενός απεχθούς πλούσιου ηλικιωμένου. Ο πουαρό καλείται μέσα στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα να ανακαλύψει ποιος από τους συγγενής του ηλικιωμένου είχε το μεγαλύτερο κίνητρο για να τον δολοφονήσει. Επειδή όλοι είχαν κίνητρο. Ένα βιβλίο που διαβάζεται ιδανικά τα Χριστούγεννα.

0

Ρετρό στην ομίχληΈνας φόνος από το παρελθόν

Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, το οποίο δείχνει πώς μια μακρινή ξεχασμένη ανάμνηση, η οποία βγαίνει σαν εφιάλτης στην επιφάνεια με αφορμή μια φράση από ένα θεατρικό έργο τελικά θα οδηγήσει στην εξιχνίαση μιας ξεχασμένης δολοφονίας. Μια βουτιά στη δύναμη του υποσυνείδητου. Extra clue: αναζητήστε τη φράση που παραπέμπει στη βασική ιδέα ενός άλλο βιβλίου της Christie.

0

Η ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥΈνα μυστήριο με του Τ&Τ

Σε αυτό το βιβλίο βρίσκουμε τους αγαπημένους ήρωες Τομυ και Τάπενς ηλικιωμένους, να έχουν αγοράσει ένα σπίτι στην επαρχία και να ονειρεύονται μια ήσυχη ζωή. Όταν όμως μιλάμε για τους Τ&Τ αυτό μάλλον είναι ουτοπικό να συμβεί. Ένα κωδικοποιημένο μήνυμα σε ένα παλιό παιδικό βιβλίο είναι η αφορμή για να ξεδιπλωθεί ένα έγκλημα που συνέβη πολλά χρόνια πριν. Το βιβλίο είναι αρκετά ενδιαφέρον ως ιστορία, αλλά υπάρχουν αρκετές επαναλήψεις και κοιλιές στην πλοκή. Σίγουρα αξίζει να διαβαστεί τόσο ως το τελευταίο βιβλίο με τους Τ&Τ όσο και ως το τελευταίο βιβλίο που έγραψε η Agatha Christie.

0

Το μυστήριο του Λίστερντεϊλ12 ιστορίες μυστηρίου

12 πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες μυστηρίου από τη βασίλισσα της αστυνομικής λογοτεχνίας. Μικρές και συνοπτικές ιστορίες, η κάθε μια από τις οποίες διαβάζεται απνευστί.

0

Η λέσχη φόνων της ΠέμπτηςΓλυκό και χαριτωμένο

Σε έναν οίκο ευγηρίας της αγγλικής επαρχίας μια ομάδα ετερόκλητων ηλικιωμένων, που ο καθένας έχει τη δική του μοναδική ιστορία, μαζεύεται κάθε Πέμπτη και προσπαθεί να εξιχνιάσει άλυτα εγκλήματα του παρελθόντος. Όταν όμως ένας αληθινός φόνος λάβει χώρα σε απόσταση αναπνοής, η ομάδα θα λάβει δράση και θα αποφασίσει ότι πρέπει να βοηθήσει την τοπική αστυνομία να διαλευκάνει την υπόθεση. Το χιούμορ, η εμπειρία του καθενός και η οπτική γωνία της ηλικίας των συνθέτουν ένα χαριτωμένο σκηνικό στο οποίο διαδραματίζεται η πλοκή του βιβλίου. Σίγουρα ένα ευχάριστο και χαριτωμένο ανάγνωσμα

0

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΕΛΕΙΑΈνα μυστήριο στην αρχαία Αίγυπτο

Αίγυπτος, 2000 π.χ. Η άφιξη μια παλλακίδας στο σπίτι ενός Κα-ιερέα θα σταθεί η αφορμή για να βγουν στη φόρα καλά κρυμμένα οικογενειακά μίση και πάθη. Το ήσυχο κλίμα του σπιτιού θα διαταραχθεί καθώς οι θάνατοι διαδέχονται ο ένας τον άλλο. Είναι άραγε θεϊκό ή ανθρώπινο το χέρι που σκοτώνει? Η Αγκάθα Κρίστι χτίζει ένα μυστήριο το οποίο διαδραματίζεται στην αρχαία Αίγυπτο, 4000 χρόνια πριν. Η περιγραφή των εικόνων και της καθημερινής ζωής των ανθρώπων του τότε μπλέκονται με μια σφιχτοδεμένη υπόθεση μυστηρίου. Η μαγεία της γραφής της Κρίστι ξεδιπλώνεται σε αυτό το βιβλίο, καθώς ο τρόπος που παρουσιάζονται οι χαρακτήρες και τα γεγονότα θα μπορούσαν να μεταφερθούν σε κάθε εποχή.

0

ΣΤΗΝ ΠΛΗΜΜΥΡΙΔΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣΟ Πουαρό ερευνά

Πολύ έξυπνο και ανατρεπτικό

0

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΤΗΣ ΑΛΚΥΟΝΗΣΟ Ηρακλής Πουαρό σε νέες περιπέτειες

Η αποδοχή της πρόκλησης για να αποδείξει την αθωότητα μιας κοπέλας που έχει ομολογήσει τη δολοφονία ενός ανθρώπου είναι μόνο η αρχή της περιπέτειας του Ηρακλής Πουαρό, και του πιστού του φίλου, σε αυτή τη νέα σειρά βιβλίων με ήρωα τον διάσημο ντεντέκτιβ από την Sophie Hannah, του φίλου αστυνόμου Κατσμπουλ, είναι μόνο η αρχή της αποκάλυψης μια σειράς εγκλημάτων με πρωταγωνιστές τους κατοίκους του περίφημου λόφου της Αλκυόνης. Είναι σχεδόν αναζωογονητικό να ξέρεις ότι ο διάσημος ήρωας της βασίλισσάς της αστυνομικής λογοτεχνίας ξαναζωντανεύει σε νέες περιπέτειες.

0

Ο ΓΡΙΦΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΚΡΑΦΑΤο μυστήριο ξεκινάει στο οδοντιατρείο

Ακόμα και μια, καθόλου ευπρόσδεκτη, επίσκεψη στον οδοντίατρο για τον Hercule Poirot μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από φόνους. Μια ανατρεπτική ιστορία μυστηρίου από την βασίλισσα της αστυνομικής λογοτεχνίας, με δυνατή πλοκή και κοινωνικές προεκτάσεις.

0

ΨυχώΈνα δυνατό θρίλερ

Το βιβλίο που στάθηκε η αφορμή για τη δημιουργία ενός από τα πιο δυνατά θρίλερ στη μεγάλη οθόνη. Ένα κινηματογραφικά γραμμένο βιβλίο, που διαβάζεται απνευστί.

0

Ο θρήνος του γκάνγκστερΜια μάχη ενάντια στο χρόνο

Το τρίτο μέρος της τετραλογίας του Ray Celestin βρίσκει του πρωταγωνιστές στη Νέα Υόρκη, το Νοέμβριο του 1947, σε μια κούρσα με το χρόνο. Ένας αθώος βρίσκεται στη φυλακή για μια σειρά φόνων που λέει ότι δεν έχει κάνει, και περιμένει την καταδίκη του. Ένας γκάνγκστερ προσπαθεί να ξεφύγει από τη ζωή που ζει, αλλά βρίσκεται αντιμέτωπος με τους δαίμονες από το παρελθόν του. Οι φαμίλιες των γκάνγκστερ κινούν τα νήματα της ζωής στη Νέα Υόρκη. Ο Ray Celestin αποδεικνύει και σε αυτό το βιβλίο τον εξαιρετικό τρόπο που δένει πραγματικά γεγονότα με μυθοπλασία, και όλο αυτό καταλήγει σε ένα ταξίδι του αναγνώστη στη ζωή και στην κουλτούρα παλαιότερων δεκαετιών, και όλα αυτά στολισμένα με τη μουσική του Λούις Άρμστρονγκ.

0

Τα μπλουζ του δολοφόνουΜυστήριο ντυμένο με μπλουζ

Το δεύτερο μέρος της τετραλογίας του Ray Celestin βρίσκει τον Μάικλ και την Αιντα στο Σικάγο το καλοκαίρι του 1928. Ποτοαπαγόρευση, γκάνγκστερ, εμπόριο ναρκωτικών, συνθέτουν ένα σκηνικό μυστηρίου, στο οποίο τρεις παράλληλες ιστορίες φόνων συνθέτουν το σκηνικό αστυνομικής πλοκής και μουσικής μπλουζ. Μέσα από τη μυθοπλασία ο Celestin, όπως και στο πρώτο βιβλίο αυτής της τετραλογίας, παρουσιάζει στον αναγνώστη τις κοινωνικές συνθήκες της εποχής και την ιστορία της τζαζ μουσικής.

0

Η τζαζ του δολοφόνουΈνα μυστήριο ντυμένο με μουσική τζαζ

Μια σειρά φόνων στη Νέα Ορλεάνη του 1919. Τρεις παράλληλες ιστορίες με έναν κοινό παρονομαστή, να βρεθεί ο δολοφόνος και αυτοί που κινούν τα νήματα. Εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα, «Η Τζαζ του δολοφόνου», δεν είναι μόνο μια ιστορία μυστηρίου. Είναι μια σκιαγράφηση των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών ζωής της Νέας Ορλεάνης των τελών της δεκαετίας του ’10, αλλά και μια αναδρομή στη τζαζ μουσική.

0

Τα δεκατρία προβλήματαΛύση από την άνεση του καναπέ της

«Η Miss Marple έπλεκε κάτι λευκό, μαλακό και αφράτο». Κάπως έτσι έχουμε όλο μας λίγο πολύ τη Miss Marple στο ,μυαλό μας. Σαν μια «λευκορόδινη ηλικιωμένη, η οποία δείχνει να έχει ευρεία γνώση του βάθους της ανθρώπινης φαυλότητας», όπως αναφέρει και η ίδια η Christie στον πρόλογο του βιβλίου της, αναφερόμενη στην έμπνευση της για το χαρακτήρα της Miss Marple, τη δική της γιαγιά. Δεκατρία προβλήματα. Δεκατρείς υποθέσεις που μόνο ο αφηγητής ξέρει τη λύση καλούνται να λύσουν η Miss Marple, και οι φίλοι του ανιψιού της. Δεκατρείς σύντομες ιστορίες μυστηρίου, μέσα από τις οποίες φαίνεται η περίπλοκη απλότητα του μυαλού της Miss Μarple, και η ικανότητά της να λύνει μυστήρια και να βρίσκει τους ενόχους, απλά και μόνο παρατηρώντας τους συγχωριανούς της. Άλλωστε όπως λέει και η ίδια «Η ανθρώπινη φύση είναι πάντα ενδιαφέρουσα Σερ Χένρι».

0

Το τρένο των 16:50Μια γυναίκα δολοφονείται στο τρένο

Όταν η Έλσμπεθ Μαγκίλικαντι γίνετε μάρτυρας ενός φόνου μέσα σε ένα τρένο που περνάει δίπλα από το δικό της, μόνο η φίλη της Miss Marple θα μπορούσε να την πιστέψει. Επειδή η Miss Marple ξέρει την Έλσμπεθ Μαγκίλικαντι. Η Miss Marple με τις γνώσεις της πάνω στην ανθρώπινη φύση, και με τη βοήθεια ενός αστυνομικού και μιας οικιακής βοηθού ξεδιαλύνουν ένα έγκλημα, στο οποίο το πρωταρχικό πρόβλημα είναι ένα: ποια είναι η νεκρή γυναίκα. Κάτι που αποκαλύπτεται μόνο στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου. Ένα πολύ έξυπνα γραμμένο αστυνομικό μυθιστόρημα, από τη βασίλισσα της αστυνομικής λογοτεχνίας, με τη μοναδική Miss Marple να κατευθύνει τις κινήσεις από το ζεστό καναπέ της.

0

Το ημερολόγιο μιας ξενέρωτης 13Ένα πάρτι γενεθλίων αλλιώτικο από τα άλλα

Το πάρτι που οργανώνει η Νίκι για τα γενέθλια της, μαζί με τις φίλες της Κλόι και Ζόι δε θα μπορούσε παρά να είναι μια σειρά από πολύ μπερδεμένα γεγονότα. Ένα βιβλίο που διαβάζεται σε λίγες ώρες, με χιούμορ και γλύκα, από μια συγγραφέα που έχει δημιουργήσει μια πολύ επιτυχημένη σειρά βιβλίων, με ήρωες της διπλανής πόρτας.

0

Το μυστήριο του ΣίταφορντΈνα έγκλημα για το χειμώνα

Ένα βιβλίο από τη βασίλισσα της αστυνομικής λογοτεχνίας στο οποίο το έγκλημα φαίνεται να εμπλέκεται με το υπερφυσικό. Σε ένα άγριο χιονισμένο τοπίο μια παρέα ανθρώπων στη διάρκεια μιας séance θα πληροφορηθούν για ένα φόνο. Υπερφυσικές δυνάμεις ή ένα καλά οργανωμένο τέχνασμα, ένα ακόμα παιχνίδι του μυαλού? Στα τελευταία ανατρεπτικά κεφάλαια του βιβλίου, η Christie δείχνει για ακόμα μια φορά πόσο καλή γνώστης της ανθρώπινης ψυχολογίας είναι, και καταδεικνύει μέσω του δράστη χαρακτήρες και συμπεριφορές συνήθεις σε κάθε κοινωνία.

0

Η περιπέτεια της χριστουγεννιάτικης πουτίγκαςΈνα μενού από μυστήριο

Όπως αναφέρει και η ίδια η συγγραφέας στην παρουσίαση του βιβλίου της, αυτές οι έξι ιστορίες μυστηρίου είναι μέρος ενός χριστουγεννιάτικου μενού, με δύο κυρίως πιάτα, τρία ορεκτικά και ένα σορμπέ. Το βιβλίο αποτελείται από πέντε ιστορίες με ήρωα τον Hercule Poirot και μια με ηρωΐδα τη Miss Marple. Έξι ιστορίες στις οποίες, μέσα σε λίγες σελίδες, οι δύο ήρωες της Agatha Christie, ξεδιπλώνουν όλη τους τη μαεστρία στην ανάλυση της ανθρώπινης συμπεριφοράς και την επαγωγική ανάλυση των γεγονότων. Ένα σύνολο από ιστορίες που διαβάζονται εύκολα, και μας χορταίνουν όπως ένα καλό δείπνο από έναν εκλεκτό σεφ.

0

Ο ωχρός ίππος«Αυτές οι γυναίκες στον Ωχρό Ίππο έχουν βρει κάτι που λειτουργεί»

Μια σειρά από άσχετους μεταξύ τους «φυσικούς» θανάτους. Ο βίαιος θάνατος ενός ιερέα, ο οποίος μόλις έχει επισκεφθεί μια ετοιμοθάνατοι γυναίκα, γίνεται η αφορμή για να ξετυλιχτεί ένα κουβάρι μυστηρίου, όπου το υπερφυσικό και η λογική συγκρούονται με αριστοτεχνικό τρόπο από την αιώνια βασίλισσα του αστυνομικού. Ένα από τα εντυπωσιακά στοιχεία του βιβλίου είναι ότι η πλοκή του βοήθησε ώστε να αποκαλυφθούν περιπτώσεις αληθινών εγκλημάτων, και αυτό δείχνει τη δύναμη της Christie να «διαβάζει» την ανθρώπινη ψυχολογία, να παρουσιάζει μέσα από τα βιβλία της αληθινές και διαχρονικές καταστάσεις, και την κατατάσσει στους κορυφαίους του είδους της. Ο «Ωχρός Ίππος» είναι ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί!

0

Ο Χάρι Πότερ και ο ημίαιμος πρίγκιψπολύ δυνατό

Ο δρόμος προς το τέλος ανοίγει. Οι ήρωες καταλαβαίνουν ότι η σύγκρουση είναι η μόνη επιλογή.

0

Ο Χάρι Πότερ και το κύπελλο της φωτιάςΤο τέταρτο έτος στη σχολή μαγείας

Το τέταρτο βιβλίο της θρυλικής σειρά της Rowling. Καθώς οι ήρωες αρχίζουν να μεγαλώνουν και να ωριμάζουν, τόσο οι δυσκολίες γίνονται περισσότερες, η αγωνία μεγαλώνει, και όλοι αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι πρέπει να παλέψουν για να κρατήσουν όσα αγαπάνε.

0

Ο Χάρι Πότερ και το τάγμα του ΦοίνικαΤο πέμπτο έτος στη σχολή μαγείας

Το πέμπτο βιβλίο της θρυλικής σειρά της Rowling. Οι ισορροπίες αλλάζουν στον κόσμο της μαγείας. Οι ήρωες μεγαλώνουν και να ωριμάζουν, και ο δρόμος προς την τελική μάχη ανοίγει.

0

Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτουΤο τέλος

Το τελευταίο βιβλίο της σειράς. Δυνατό και με κινηματογραφική πλοκή. Μια τέτοια σειρά δε θα μπορούσε να τελειώσει με ένα λιγότερο δυνατό βιβλίο, που διαβάζεται σε μια μέρα.

0

Ο Χάρι Πότερ και ο αιχμάλωτος του ΑζκαμπάνΤο τρίτο έτος στη σχολή μαγείας

Το τρίτο βιβλίο της θρυλικής σειρά της Rowling, με ένα πολύ γλυκό φινάλε.

0

Ο Χάρι Πότερ και η κάμαρα με τα μυστικάΤο δεύτερο έτος στη σχολή μαγείας

Το δεύερο βιβλίο της θρυλικής σειρά της Rowling, το δεύτερο έτος στην σχολή μαγείας. Οι μικροί ήρωες αντιμέτωποι με μια απειλή από τα παλιά.

0

Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθοςΗ αρχή

Το πρώτο βιβλίο της θρυλικής σειρά της Rowling, μας συστήνει έναν κόσμο όπου η μαγεία είναι αληθινή, και μας γνωρίζει του ήρωες που έμελλε να γίνουν η συντροφιά κάθε παιδιού, ανεξαρτήτου ηλικίας.

0

Μυστήριο στην ΚαραϊβικήΗ Miss Marple σε διακοπές

Ακόμα και στις διακοπές της η Miss Marple, η απίστευτα οξυδερκής ηρωΐδα της Agatha Christie, δε θα μπορούσε παρά να μελετά τους ανθρώπους και τις συμπεριφορές τους, να τους αναγάγει σε πρόσωπα από το χωριό της, και τελικά να λύνει ένα μυστήριο. Τα λόγια του Ταγματάρχη Πάλγκρέιβ για έναν δολοφόνο θα σταθούν η αφορμή για μια σειρά από καινούργιους φόνους. Η Miss Marple ως άλλη Νέμεσις θα φτάσει στο τέλος και θα αποκαλύψει ένα καλά οργανωμένο έγκλημα. Το Μυστήριο στην Καραϊβική είναι ένα πολύ ωραίο μυθιστόρημα, με τη μοναδική Miss Marple να δείχνει ότι με το μυαλό, τη λογική σκέψη της, τη μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς, την παρατηρητικότητα και το πλεκτό της, μπορεί να λύσει το οποιοδήποτε μυστήριο. Ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί.

0

ΠαραπλάνησηΑνατρεπτικό μέχρι την τελευταία σελίδα

Ένας συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων που ψάχνει τη χαμένη του έμπνευση. Δύο γυναίκες μοιραίες στη ζωή του. Μια σειρά από φόνους που ζητούν τον ένοχο. Όταν ο Ιωάννης Πατρίκιος ζητά από τη νεράιδα των αστυνομικών ιστοριών να τον βοηθήσει, δεν ξέρει ούτε ο ίδιος που θα τον οδηγήσει. Η αστυνόμος Τρύπη και η ομάδα της βρίσκονται για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με μια σειρά φόνων. Οι φόνοι σχεδόν τελετουργικοί. Και ο ένοχος είναι καλά κρυμμένος πίσω από τη «μάσκα» του. Ο Γρηγόρης Αζαριάδης, σε αυτή την καινούργια περιπέτεια της αστυνόμου Τρύπη και της ομάδας της, καταπιάνεται με ευαίσθητα κοινωνικά θέματα, και θέματα ταμπού. Ο τίτλος του βιβλίου είναι χαρακτηριστικός της πλοκής του. Ένα μυθιστόρημα γεμάτο ανατροπές, κυριολεκτικά μέχρι την τελευταία του σελίδα, αρκετά σφιχτοδεμένο, χωρίς περιττές λεπτομέρειες, και με ένα αινιγματικό φινάλε.

0

Σκοτεινός λαβύρινθοςΜια υπόθεση του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής

Ένα ακόμα ελληνικό αστυνομικό μυθιστόρημα από τον Γρηγόρη Αζαριάδη, με πρωταγωνίστρια την αστυνόμο Τρύπη και την ομάδα της. Το βιβλίο ξεκινάει με μια στυγερή δολοφονία 5 ατόμων σε ένα απομονωμένο αγρόκτημα. Η αστυνόμος Τρύπη και η ομάδα της αναλαμβάνουν την υπόθεση, ενώ παράλληλα η κόρη του θύματος, Σοφία, κάνει τη δική της έρευνα για να εντοπίσει αυτούς που έκλεισαν το συμβόλαιο θανάτου για την οικογένειά της. Παρόλο που η αστυνόμος Τρύπη και η ομάδα της είναι αυτοί που καλούνται να εξιχνιάσουν τη δολοφονία, βασική πρωταγωνίστρια του βιβλίου είναι η Σοφία Μαυρονικόλα, η οποία παίρνει το ρόλο του εκδικητή-τιμωρού, προκειμένου για να αποδώσει τη δική της δικαιοσύνη για τη δολοφονία της οικογένειάς της. Σε αρκετά σημεία η Σοφία φαίνεται να είναι πιο αποτελεσματική από την αστυνομία, και να προχωράει με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Στο τέλος του βιβλίου, ενώ ο αναγνώστης θεωρεί ότι γνωρίζει ποιος είναι ο ένοχος, και η αγωνία του περιστρέφεται γύρω από τον τρόπο που θα γίνει η απονομή δικαιοσύνης, ο Αζαριάδης κάνει την ανατροπή στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου. Ο αναγνώστης κατανοεί τις ύβρεις που έχουν διαπράξει οι πρωταγωνιστές, αλλά και τη νέμεσι των τελευταίων σελίδων. Ένα ενδιαφέρων βιβλίο

0

Ο μικρός πρίγκιπας"Μόνο τα παιδιά ξέρουν τι ψάχνουν να βρουν"

Ένα από τα ωραιότερα παραμύθια, για μικρούς και μεγάλους. Ένα βιβλίο που όσες φορές και αν το διαβάσεις, τόσες φορές νιώθεις αγάπη και συγκίνηση, και κάθε φορά μαθαίνεις και κάτι καινούργιο.

0

Έγκλημα στην οικογένεια του σερ ΤζέιμςΑγωνιώδες και ανατρεπτικό

Στα χνάρια της Miss Marple, η ηρωΐδα του της Kate Saunders, Λετίσια Ροντ, αναλαμβάνει χρέη ντεντέκτιβ, με την βοήθεια του εισαγγελέα αδελφού της, στην Αγγλία της βικτοριανής εποχής. Μέσα από τις αναμνήσεις της ηρωΐδας, η συγγραφέας μας παίρνει μαζί της στην έρευνα για το θάνατο τριών γυναικών. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου ξετυλίγεται το παρελθόν των ηρώων, που θα οδηγήσει την ηρωΐδα στη λύση του μυστηρίου, με κίνδυνο της ζωής της. Ένα ενδιαφέρον μυθιστόρημα, στο οποίο εκτός από την αστυνομική πλοκή, η συγγραφέας σκιαγραφεί την κοινωνική θέση της γυναίκας στην Αγγλία της βικτοριανής εποχής.

0

Έγκλημα κάτω από τον ήλιοΤο κακό υπάρχει παντού κάτω από τον ήλιο

Η Αρλίνα Μάρσαλ έχει την ικανότητα να προκαλεί θαυμασμό αλλά και φθόνο σε άντρες και γυναίκες σε ένα θέρετρο στο Ντέβον. Όταν βρεθεί στραγγαλισμένη, ο Ηρακλής Πουαρό αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο της δολοφονίας της. Ο περίφημος Βέλγος ντεντέκτιβ, μέσα από την πείρα του στην ανθρώπινη ψυχολογία και την ανάλυση των χαρακτήρων, προσπαθεί να λύσει το μυστήριο του φόνου της ηθοποιού, όταν όλοι φαίνεται να έχουν κίνητρο και όλοι άλλοθι για το φόνο. Έγκλημα πάθους ή μήπως κάτι πιο βαθύ και προσχεδιασμένο? Ένα ακόμα μυστήριο από την Agatha Christie σε καλοκαιρινό σκηνικό, όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

0

Έγκλημα στον ΝείλοΈγκλημα με θέα το Νείλο

Ένα από τα διασημότερα έργα της Agatha Christie, ένα από τα έργα που έχουν μεταφερθεί και στη μεγάλη οθόνη. Η δολοφονία μια πλούσιας κληρονόμου, όπου όλοι φαίνεται να έχουν λόγο να αντιπαθούν. Οι προφανείς ένοχοι, που έχουν όμως ατράνταχτα άλλοθι. Με φόντο τα ειδυλλιακά τοπία της Αιγύπτου, και μια κρουαζιέρα στο Νείλο, την οποία είχε πραγματοποιήσει και η ίδια η συγγραφές, η Christie συνθέτη ένα από τα πιο εξωτικά της μυστήρια, αγωνιώδες και ανατρεπτικό, που σε κρατάει σε εγρήγορση μέχρι τη λύση του.

0

Σφήκα σε ψάθινο κάπελοΗ τρύπα στο καπέλο δεν είναι από σφήκα

Ο Πουαρό προσπαθεί να προστατέψει μια νεαρή κοπέλα, η οποία δεν συνειδητοποιεί το πόσο πολύ κινδυνεύει, μέσα σε μια παρέα στην οποία δεν ξέρει ποιον μπορεί να πιστέψει. Ένα πολύ όμορφο βιβλίο από την Agatha Christie, όπου τα πράγματα τελικά δεν είναι όπως φαίνονται, και το θύμα τελικά δεν είναι αυτό που φαίνεται ότι είναι.

0

Ο βάτραχος στο ντιβάνιταξίδι στο κέντρο του εαυτού σου

Όπως αναφέρει και το εξώφυλλο του βιβλίου, "Ο Βάτραχος στο Ντιβάνι", του Robert de Board, είναι μια ψυχολογική περιπέτεια. Μέσα από τους φανταστικούς χαρακτήρες που δανείζεται από το βιβλιο "Ο άνεμος στις Ιτιές" του Kenneth Grahame, ο συγγραφέας περπατάει τα μονοπάτια της συμβουλευτικής ψυχοθεραπείας. Μέσα από τις συνεδρίες ψυχοθεραπείας του ήρωα Βάτραχου, αναλύονται πλευρές της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης, μέχρι το στάδιο της διαρκούς λύτρωσης τόσο του ήρωα όσο και του αναγνώστη. Το μοναδικό του βιβλίου έγκειται στο γεγονός ότι αγγίζει λεπτά και πολλές φορές επίπονα σημεία της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης, των πραγμάτων που όλοι κρύβουμε βαθιά μέσα μας, αλλά όλα αυτά είναι γραμμένα με χιούμορ και απλά λόγια, κάτι το οποίο κάνει το βιβλίο εύκολο στην ανάγνωση και ευχάριστο. Καθώς προχωράνε οι συνεδρίες του Βατράχου με τον ψυχοθεραπευτή του,μ τον Ερωδιό, τόσο ο αναγνώστης μπαίνει στη λογική και στη διαδικασία να κάνει τη δική του ανάλυση, να δουλέψει ουσιαστικά μαζί με τον Βάτραχο, ούτως ώστε να βρει και τη δική του "λύτρωση", ή τις δικές του απαντήσεις. Όσο πιο ανοιχτός είναι ο αναγνώστης στο κολυμπήσει στα βαθιά νερά της ψυχής του, τόσο πιο πολύ θα τον αγγίξει αυτό το βιβλίο. Ένα πολύ διαφωτιστικό, τρυφερό και διδακτικό βιβλίο, που διαβάζεται σε μια μέρα, αλλά που το κουβαλάς μαζί σου μια ζωή.

0

Η εξαφάνιση της γηραιάς κυρίαςήταν το καημένο το παιδί σας?

Τα λόγια μιας τροφίμου του γηροκομείου "Ηλιόλουστη Ράχη" θα σταθούν η αφορμή για τον Τόμι και την Τάπενς, να μπλεχτούν σε μια περιπέτεια, στην οποία θα κινδυνέψει η ζωή τους. Αυτό το μυθιστόρημα της Agatha Christie, που εκδόθηκε πρώτη φορά το 1968, βρίσκει τους δυο αγαπημένους ήρωες μεγαλύτερους ηλικιακά και πιο ώριμους, αλλά πάντα με την ίδια ενεργητικότητα για νέες περιπέτειες. Οι δύο ήρωες, οι μόνοι που μεγαλώνουν "μαζί" με τη δημιουργό τους είναι ένα συνηθισμένο, όσο και ασυνήθιστο ζευγάρι. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου φαίνεται τόσο η ενεργητικότητα και η βαθιά οξυδέρκειά τους, αλλά και το πόσο βαθιά αγάπη και αφοσίωση έχουν ο ένας για τον άλλο. Όσο ο Τόμι θα είναι μακριά για "δουλειά", η πάντα έτοιμα για δράση Τάπενς θα ξεκινήσει για την αναζήτηση της κ. Λάνκαστερ, κάτι που όμως θα οδηγήσει την ίδια και τον Τόμι αποκάλυψη παλιών κρυμμένων μυστικών σε ένα μικρό επαρχιακό χωριό. Οι εναλλαγές στις διάφορες σκηνές δίνουν μια όμορφη ροή στο κείμενο, χωρίς να κουράζουν με περιττές περιγραφές και επαναλήψεις. Ένα πολύ ευχάριστο μυθιστόρημα, για όσους αγαπούν αυτό το μοναδικό δίδυμο.

0

Πόλαρ - Τεύχος 3ο (Απρίλιος 2019)για όσους αγαπούν την αστυνομική λογοτεχνία.

Το Πολάρ είναι ένα σύγχρονο περιοδικό, αφιερωμένο στην αστυνομική λογοτεχνία. Μέσα από τις σελίδες του μπορούν οι λάτρεις του είδους να διευρύνουν τις γνώσεις τους πάνω στο είδος, να μάθουν πράγματα τα οποία δεν ήξεραν σχετικά όχι μόνο με την αστυνομική λογοτεχνία αλλά και τις αρχές της αστυνομικής έρευνας , να εξερευνήσουν νέες πτυχές του είδους, να ανακαλύψουν νέους ή παλαιότερους συγγραφείς που δεν γνώριζαν και νέα ή και παλαιότερα βιβλία, να διαβάσουν κριτικές βιβλίων και άλλα. Σίγουρα ένα περιοδικό το οποίο αξίζει να διαβάσουν οι λάτρεις του είδους

0

Πολάργια όσους αγαπούν την αστυνομική λογοτεχνία.

Το Πολάρ είναι ένα σύγχρονο περιοδικό, αφιερωμένο στην αστυνομική λογοτεχνία. Μέσα από τις σελίδες του μπορούν οι λάτρεις του είδους να διευρύνουν τις γνώσεις τους πάνω στο είδος, να μάθουν πράγματα τα οποία δεν ήξεραν σχετικά όχι μόνο με την αστυνομική λογοτεχνία αλλά και τις αρχές της αστυνομικής έρευνας , να εξερευνήσουν νέες πτυχές του είδους, να ανακαλύψουν νέους ή παλαιότερους συγγραφείς που δεν γνώριζαν και νέα ή και παλαιότερα βιβλία, να διαβάσουν κριτικές βιβλίων και άλλα. Όπως αναφέρει και ο σπουδαίος Πέτρος Μάρκαρης στις σελίδες αυτού του τεύχους "φτάσαμε στο σημείο να είμαστε από τις λίγες χώρες που εκδίδουν ένα σοβαρό περιοδικό αστυνομικής λογοτεχνίας: το πολάρ". Το πέμπτο τεύχος του περιοδικού, εκτός των άλλων θεμάτων, περιέχει ένα ενδελεχές αφιέρωμα στην αστυνομική λογοτεχνία της Τουρκίας και στους συγγραφείς της, μέσα από συνεντεύξεις με τους συγγραφείς, με επιμελητές βιβλίων, με απόψεις ελλήνων συγγραφέων. Σίγουρα ένα περιοδικό το οποίο αξίζει να διαβάσουν οι λάτρεις του είδους

0

Σκοτεινός τόπος (Μεταίχμιο pocket)ένα πολύ δυνατό θρίλερ

Η Λίμπι Ντέι θα κληθεί να γυρίσει στον τόπο που τη στοιχειώνει και να αντιμετωπίσει τους εφιάλτες της. Ένα πολύ δυνατό θρίλερ από τη Gillian Flynn, που δε θα μπορείτε να αφήσετε από τα χέρια σας, μέχρι την τελευταία σελίδα.

0

Αιχμηρά αντικείμενα (Μεταίχμιο pocket)Αιχμηρά αντικείμενα

Αιχμηρή πλοκή. Κινηματογραφικός ρυθμός. Τραυματισμένες ψυχές. Σώματα που έχουν μάθει να βρίσκουν ανακούφιση στον πόνο. Ένα πολύ δυνατό μυθιστόρημα από την Τζίλιαν Φλιν που διαβάζεται με μια ανάσα.

0

Το κορίτσι στη φωλιά της σφήγκαςMillennium

Παρότι είναι φρουρούμενη στο νοσοκομείο, με τη βοήθεια του Μίκαελ Μπλόμκβιστ, της ομάδας του Millennium και των στοιχείων που έχει συγκεντρώσει προσπαθεί να αποδείξει την αθωότητά της και να ξεσκεπάσει τη μυστική οργάνωση που συνεργάζεται με τον πατέρα της. Άλλο ένα δυνατό κοινωνικό θρίλερ, το τρίτο μέρος από σειρά Millennium, η τίσις για τη Λίσμπεθ Σαλάντερ

0

Το κορίτσι που έπαιζε με τη φωτιάMillennium

Όταν ένας συνεργάτης του Μίκαελ Μπλόμκβιστ, με τον οποίο ερευνούσαν σχετικά με τα κυκλωματα διακίνησης γυναικών, και η σύντροφός του, πέσουν νεκροί, η Λίσμπεθ Σαλάντερ θα βρεθεί κατηγορούμενη για το φόνο τους. Η κινηματογραφική πλοκή, η γρήγορη εναλλαγή σκηνών αλλά και ευαίσθητα κοινωνικά θέματα με τα οποία καταπιάνεται το βιβλίο το καθιστά ένα δυνατό κοινωνικό θρίλερ που αξίζει να διαβάσετε.

0

Το κορίτσι με το τατουάζMillennium

Μια από τις πιο δυνατές πένες της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας. Μια εξαφάνιση πριν από 36 χρόνια και μια σειρά από λουλούδια στον τοίχο του Χένρικ Βάνγκερ, χωρίς αποστολέα, θα σταθούν αφορμή για να βρεθούν ο Μίκαελ Μπλόμκβιστ και η Λίσμπεθ Σαλάντερ. Ένα βιβλίο που εκτός από τη δυνατή αστυνομική του πλοκή, καταπιάνεται με πολύ ευαίσθητα κοινωνικά θέματα, όπως είναι οι κοινωνικές διακρίσεις, η εκμετάλλευση των αδύναμων, ο σαδισμός. Η αρχή για μια από τις πιο δυνατές σειρές βιβλίων.

0

Σφήκα σε ψάθινο καπέλοΗ τρύπα στο καπέλο δεν είναι από σφήκα

Ο Πουαρό προσπαθεί να προστατέψει μια νεαρή κοπέλα, η οποία δεν συνειδητοποιεί το πόσο πολύ κινδυνεύει, μέσα σε μια παρέα στην οποία δεν ξέρει ποιον μπορεί να πιστέψει. Ένα πολύ όμορφο βιβλίο από την Agatha Christie, όπου τα πράγματα τελικά δεν είναι όπως φαίνονται, και το θύμα τελικά δεν είναι αυτό που φαίνεται ότι είναι.

0

Θανάσιμος κίνδυνοςανατρεπτικό

Ο Πουαρό προσπαθεί να προστατέψει μια νεαρή κοπέλα, η οποία δεν συνειδητοποιεί το πόσο πολύ κινδυνεύει, μέσα σε μια παρέα στην οποία δεν ξέρει ποιον μπορεί να πιστέψει. Ένα πολύ όμορφο βιβλίο από την Agatha Christie, όπου τα πράγματα τελικά δεν είναι όπως φαίνονται, και το θύμα τελικά δεν είναι αυτό που φαίνεται ότι είναι.

0

Ο καθρέφτης ράγισεΓιατί σκότωσαν τη Χέδερ Μπάντοκ?

Ποιος σκότωσε τη Χέδερ Μπάντοκ και γιατί? Ήταν όντως αυτή που έπρεπε να πεθάνει ή κάποιος άλλος? Η Miss Marple θα ερευνήσει ένα φαινομενικά παράλογο θάνατο. Αυτή τη φορά θα πρέπει να μπει βαθιά στην ανθρώπινη ψυχολογία και να ψάξει βαθιά στο παρελθόν για να βρει τη λύση στο παρόν. Ένα πολύ ωραίο βιβλίο της Agatha Christie, με ανατρεπτικό τέλος. Τελικά τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται.

0

Σίκαλη στην τσέπηη Miss Marple ερευνά

Μπορεί οι λίγοι κόκκοι από σίκαλη που βρέθηκαν στην τσέπη του Ρεξ Φόρτεσκιου να έχουν σχέση με το θάνατό του? Η Miss Marple θα βρεθεί στην οικεία των Φόρτεσκιου για μια προσωπική της υπόθεση, και θα αναλάβει να ερευνήσει μια σειρά από εγκλήματα. Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, με την εμφάνιση της Miss Marple σε καίρια σημεία.

0

Το μυστικό του Τσίμνεϊςπολύ ενδιαφέρον

Ένα από τα έρα της Agatha Christie, στο οποίο το ρόλο του ντετέκτιβ αναλαμβάνει ένας άγνωστος στο κοινό πρωταγωνιστής. Η "αθώα" παράδοση ενός πακέτου θα οδηγήσει τον Άντονι Κέιντ σε ένα κυνηγητό, με σκοπό να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια. Ένα πολύ ενδιαφέρον έργο.

0

Οι πρώτες υποθέσεις του Πουαρόπώς ο Poirot έχτισε τη φήμη του

Δεκαοχτώ αυτοτελείς υποθέσεις του Poirot, σε διήγηση από τον Captain Hastings. Ιστορίες με ποικίλο περιεχόμενο, που μας δείχνουν πώς ο Poirot έχτισε τη φήμη του, και έγινε ο "μεγαλύτερος ντετέκτιβ στον κόσμο". Το γεγονός ότι οι ιστορίες είναι αυτοτελείς κάνει το βιβλίο εύκολο και ευχάριστο στην ανάγνωση, χωρίς να στερείται καθόλου αγωνίας.

0

Δέκα μικροί νέγροιΚαι δεν έμεινε κανείς

Ένα από τα πιο δυνατά έργα της βασίλισσας της αστυνομικής λογοτεχνίας. Ένα τέλος που όχι απλά δεν μπορείς να προβλέψεις, αλλά που κυριολεκτικά σε σοκάρει. Ένα βιβλίο που όλοι πρέπει να διαβάσουν.

0

Οι μεγάλοι τέσσεριςΟ Poirot κινδυνέυει

Μια εγκληματική οργάνωση. Ένας άνθρωπος που θα βρεθεί στην πόρτα του Poirot. Ένας αριθμός που επαναλαμβάνεται σε μια κόλλα χαρτί: 4. Η αφορμή για ένα διεθνές κυνηγητό. Ο Poirot και ο πιστός του φίλος Captain Hastings θα βρεθούν αντιμέτωποι με ηθικά διλήμματα και αδίστακτους εγκληματίες.

0

Οι Μεγάλοι Τέσσεριςκυνηγητό διεθνών διαστάσεων

Μια εγκληματική οργάνωση. Ένας άνθρωπος που θα βρεθεί στην πόρτα του Poirot. Ένας αριθμός που επαναλαμβάνεται σε μια κόλλα χαρτί: 4. Η αφορμή για ένα διεθνές κυνηγητό. Ο Poirot και ο πιστός του φίλος Captain Hastings θα βρεθούν αντιμέτωποι με ηθικά διλήμματα και αδίστακτους εγκληματίες. Ένα πολύ ενδιαφέρον έργο, το οποίο διαβάζοντάς το έχεις την εντύπωση ότι παρακολουθείς ταινία με γκάνγκστερ.

0

ΠοντικοπαγίδαΜοναδικό

Επτά άνθρωποι αποκλεισμένοι από τα χιόνια σε μια ερημική πανσιόν. Ένας δολοφόνος που διψάει για εκδίκηση. Ένα παιδικό τραγούδι. Ένας αστυνομικός που χρησιμοποιεί κάθε τέχνασμα για να πιάσει το δολοφόνο. Ένα από τα πιο δυνατά έργα της Agatha Christie. Δεν είναι τυχαίο που αυτό το πανέξυπνο έργο της βασίλισσας της αστυνομικής λογοτεχνίας είναι η μακροβιότερη παράσταση στην ιστορία του παγκόσμιου θεάτρου αφού παίζεται στο Λονδίνο από το 1952 ως και σήμερα!

1

Hickory Dickory Dock Hickory Dickory DockΜια πανσιον με καλά κρυμμένα μυστικά

Μια σειρά από κλοπές χωρίς καμία λογική θα οδηγήσει τον διάσημο Βέλγο ντετεκτιβ στο συμπέρασμα ότι υπάρχει "κακό" σε αυτή την φοιτητική πανσιον. Και όταν μια ένοικος θα βρεθεί νεκρή, τότε ο Ηρακλής Πουαρό θα αναλάβει να ερευνήσει την υπόθεση. Πόσα μυστικά μπορεί να κρύβει ο καθένας? Πόσα "εγκληματα" μπορεί να συμβαίνουν σε μια πανσιόν. Ένα πολύ όμορφο έργο από την Agatha Christie που αξίζει να διαβάσετε στη γλώσσα που το έγραψε η συγγραφέας.

0

Το σύμπλεγμα του ΚάινHickory dickory dock

Μια σειρά από κλοπές χωρίς καμία λογική θα οδηγήσει τον διάσημο Βέλγο ντετεκτιβ στο συμπέρασμα ότι υπάρχει "κακό" σε αυτή την φοιτητική πανσιον. Και όταν μια ένοικος θα βρεθεί νεκρή, τότε ο Ηρακλής Πουαρό θα αναλάβει να ερευνήσει την υπόθεση. Πόσα μυστικά μπορεί να κρύβει ο καθένας? Πόσα "εγκληματα" μπορεί να συμβαίνουν σε μια πανσιόν. Ένα πολύ όμορφο έργο από την Agatha Christie που αξίζει να διαβάσετε.

0

Ο παραβάτης της 7ης εντολήςΗ Agatha Christie μας συστήνει τη Miss Marple

Όταν ο συνταγματάρχης Πρόθερο θα πέσει νεκρός, η πανταχού παρούσα Miss Marple θα αναλάβει δράση, για να εξιχνιάσει το φόνο. Όλοι φαίνεται να έχουν άλλοθι για την ώρα του φόνου. Ή μήπως τελικά όχι. Ένα από τα πιο γνωστά έργα της βασίλισσας της αστυνομικής λογοτεχνίας. Αυτή τη φορά η Miss Marple δε χρειάζεται να ανατρέξει σε καταστάσεις και πρόσωπα του χωριού της προκειμένου για τους συνειρμούς που οδηγούν στη λύση της υπόθεσης. Γιατί το έγκλημα έγινε στο χωριό της, δίπλα στο σπίτι της. Αξίζει να το διαβάσετε

0

Φονικό στη Ρόδοέγκλημα με άρωμα Ελλάδας

Με φόντο το νησί της Ρόδο, και ένα ερωτικό τρίγωνο που αναπτύσσεται ανάμεσα σε μια γυναίκα και δύο άντρες, ο Ηρακλής Πουαρό, ο οποίος βρίσκεται στο ελληνικό νησί για διακοπές, προσπαθεί να προλάβει ένα έγκλημα, το οποίο πολύ φοβάται ότι θα γίνει. Όταν το έγκλημα τελικά γίνεται θα διερευνήσει την υπόθεση για να αποκαλύψει την αλήθεια. Άλλο ένα μυθιστόρημα από τη βασίλισσα της αστυνομικής λογοτεχνίας, στο οποίο ενώ πιστευεις ότι έχεις κατανοήσει τα στοιχεία, η ανατροπή δε θα αργήσει να φανεί. Σε αυτό το βιβλίο περιέχονται το μυθιστόρημα "Φονικο στη Ρόδο", αλλά και κάποιες ακόμα ιστορίες της Agatha Christie.

0

Δόκτωρ Τζέκιλ και Κύριος Χάιντη πάλη ανάμεσα στο καλό και στο κακό

Ένας εφιάλτης που είχε ο συγγραφέας Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον στάθηκε η αφορμή για να δημιουργηθεί αυτή η κλασική νουβέλα φανταστικής λογοτεχνίας, που μέσα από τις δύο ξεχωριστές προσωπικότητες, αυτή του Δόκτωρ Τζέκιλ και αυτή του Κύριου Χάιντ δείχνει την πάλη ανάμεσα στο καλό και στο κακό που υπάρχει μέσα μας, και τις λεπτές ισορροπίες που πρέπει ο καθένας να κρατήσει. .

0

Όσο διαρκεί το φωςσυλλογή διηγημάτων

Μια συλλογή πιο σπάνιων διηγημάτων από τη βασίλισα της αστυνομικής λογοτεχνείας, που περιέχειο αστυνομικές ιστορίες, μυστήριο, υπερφυσικό, αλλά και καθημερινές ανθρώπινες σχέσεις. Ένα πολύ ενδιαφέρον ανάγνωστα.

0

Ξενοδοχείο Μπέρτραμη Miss Marple στα παλιά της λημέρια

Η Miss Marple, γυρίζει για λίγο στο ξενοδοχείο Μπέρτραμ, σε ένα ξενοδοχείο που είχε μείνει όταν ήταν μικρή. Το ξενοδοχείο έχει χάσει πια την παλιά του αίγλη. Όταν ο Ιρλανδός πορτιέρης του ξενοδοχείου θα δολοφονηθεί φαινομενικά καταλάθος η Miss Marple θα αναλάβει δράση για να ξεδιαλύνει την υπόθεση. Ένα από τα λίγα βιβλία της Agatha Christie, που στο φινάλε δεν έρχεται η "τίσις"

0

Σκοτεινές υποθέσειςμια συλλογή για τη Miss Marple

Μια συλλογή διηγημάτων, με πρωταγωνίστρια τη Miss Marple. Μια σειρά από αυτοτελείς ιστορίες με πρωταγωνίστρια τη ευφάνταστη γεροντοκόρη απ' το Σαιντ Μαίρη Μηντ.

0

Η χημεία του θανάτουπολύ ενδιαφέρον

Μια σειρά από φρικτά παραμορφωμένα πτώματα γυναικών θα οδηγήσει τον γιατρό Ντέηβιντ Χάντερ να ασχοληθεί ξανά με την ιατροδικαστική, και να ξυπνήσει τους παλιούς του εφιάλτες. Στο μικρό χωριό Μ¨αναμ τελικά δεν είναι όλα όπως φαίνονται, και το αρρωστημένο μυαλό του δολοφόνου είναι καλά κρυμμένο ανάμεσα στα πρόσωπα του χωριού. Ένα πολύ ωραίο μυθιστόρημα από τον Simon Becket, το οποίο σίγουρα κρατάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη, και δεν κουράζει με άσκοπες περιγραφές.

0

A Murder is Announced A Murder is Announced A Murder is Announcedσε προσκαλούμε στο φόνο που θα λάβει χώρα......

Στην τοπική εφημερίδα του Τσίπιν Κλέγκχορν δημοσιεύεται μια παράξενη αγγελία, μια πρόσκληση σε φόνο. Όταν ο φόνος γίνετε, όλοι προσπαθούν να καταλάβουν πώς έγινε. Ποιος από τους καλεσμένους δεν ήταν εκεί? Την υπόθεση αναλαμβάνει να λύσει η μοναδική Miss Marple. Ένα ευχάριστο βιβλίο από τη βασίλισσα της αστυνομικής λογοτεχνίας, με ανατρεπτικό τέλος, και μια απολαυστική και πάντα οξυδερκή Miss Marple. Είναι πάντα πολύ ενδιαφέρον να διαβάζεις ένα βιβλιο στη γλώσσα που το έγραψε η συγγραφέας.

0

Το μυστήριο του γαλάζιου τρένουφόνος στο δρόμο για τη Ριβιέρα

Σε αυτό το βιβλίο η βασίλισσα της αστυνομικής λογοτεχνίας μας ταξιδεύει με το Μπλε Τρένο προς τη Γαλλική Ριβιέρα. Ένας φόνος και μια κλοπή που μέχρι και τα τελευταία κεφάλαια του βιβλίου δεν μπορείς να καταλάβεις αν συνδέονται μεταξύ τους ή όχι. Μέχρι φυσικά να δώσει τη λύση ο Hercule Poirot.

0

Πρόσκληση σε φόνοσε προσκαλούμε στο φόνο που θα λάβει χώρα......

Στην τοπική εφημερίδα του Τσίπιν Κλέγκχορν δημοσιεύεται μια παράξενη αγγελία, μια πρόσκληση σε φόνο. Όταν ο φόνος γίνετε, όλοι προσπαθούν να καταλάβουν πώς έγινε. Ποιος από τους καλεσμένους δεν ήταν εκεί? Την υπόθεση αναλαμβάνει να λύσει η μοναδική Miss Marple. Ένα ευχάριστο βιβλίο από τη βασίλισσα της αστυνομικής λογοτεχνίας, με ανατρεπτικό τέλος, και μια απολαυστική και πάντα οξυδερκή Miss Marple.

0

Φόνος στο πρεσβυτέριοΗ Agatha Christie μας συστήνει τη Miss Marple

Όταν ο συνταγματάρχης Πρόθερο θα πέσει νεκρός, η πανταχού παρούσα Miss Marple θα αναλάβει δράση, για να εξιχνιάσει το φόνο. Όλοι φαίνεται να έχουν άλλοθι για την ώρα του φόνου. Ή μήπως τελικά όχι. Ένα από τα πιο γνωστά έργα της βασίλισσας της αστυνομικής λογοτεχνίας. Αυτή τη φορά η Miss Marple δε χρειάζεται να ανατρέξει σε καταστάσεις και πρόσωπα του χωριού της προκειμένου για τους συνειρμούς που οδηγούν στη λύση της υπόθεσης. Γιατί το έγκλημα έγινε στο χωριό της, δίπλα στο σπίτι της. Αξίζει να το διαβάσετε

0

Η λάμψηπόση αγωνία χωράει σε ένα βιβλίο?

Ένα απομονωμένο ξενοδοχείο. Μια οικογένεια. Ένα παιδί που βλέπει παραπάνω από όσα φαίνονται. Το κακό κρύβεται πίσω από κάθε γωνία. King γράφει τόσο ζωντανά, και με τόση κλιμακούμενη ένταση, που απλά ξεχνάς ότι διαβάζεις ένα βιβλίο, και οι εικόνες, οι σκηνές, οι ήχοι, τα χρώματα απλά αρχίζουν να ξεπηδούν μπροστά σου, σα να τα ζεις εσύ ο ίδιος. Από τη στιγμή που θα το ξεκινήσεις, απλά δεν μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου.

0

Το γεράκι της Μάλταςκλασσικό noir

Ένα από τα πιο γνωστά noir . Γραμμένο τον Δεκέμβρη του 1929 από τον Ντάσιελ Χάμετ, με πρωταγωνιστή έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους ντετέκτιβ, τον Σαμ Σπέιντ. Ο Χάμετ καταφέρνει μέσα από τις σελίδες του βιβλίου να δώσει κάτι από την ατμόσφαιρα και τα αρώματα της Αμερικής της δεκαετίας του '30. Διαβάζοντάς το δεν μπορείς να αποφύγεις τις εικόνες από τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ ως Σαμ Σπέιντ, στην κλασική ταινία του Τζον Χιούστον του 1941. Ένα κλασικό βιβλίο το οποίο πρέπει να διαβάσουν όλοι οι λάτρεις της αστυνομικής- noir λογοτεχνίας.

1

Οι Συνομήλικοι (επίτομο)Γεράσιμος - Ζαχαριάς - Χαράλαμπος

τρεις 'Συνομήλικοι" που χαρίζουν σπαρταριστό γέλιο. Σε αυτό τον τόμο είναι μαζεμένη όλη η σπαρταριστή κυνικότητα του μοναδικού Ζαχαρία. Κάθε σελίδα του και μια έκρηξη γέλιου.

0

Οι 12 άθλοι του ΑστερίξΟ Αστερίξ ως άλλος Ηρακλής

Οι αγαπημένοι ήρωες του μικρού Γαλατικού χωριού αυτή τη φορά καλούνται από τον Καίσσαρα να περάσουν 12 άθλους για να αποδείξουν ότι είναι Θεού. Ο Αστερίξ και ο Οβελίξ σε ρόλο «Ηρακλή», σε 12 άθλους που τους ταιριάζουν γάντι. Κλασσικό και αγαπημένο όσα χρόνια και αν περάσουν.

0

Αστερίξ και ΚλεοπάτραΟ Αστερίξ στην Αίγυπτο

Οι αγαπημένοι ήρωες του μικρού Γαλατικού χωριού ταξιδεύουν μέχρι την Αίγυπτο για να βοηθήσουν την κατασκευή ενός παλατιού, γνωρίζουν την μοναδική Κλεοπάτρα, ταξιδευουν στο Νείλο, χάνονται μέσα σε μια πυραμίδα….. Κλασσικό και αγαπημένο όσα χρόνια και αν περάσουν

0

Ο Χριστός ξανασταυρώνεταιΣυγκλονιστικό

Με αφορμή την αναπαράσταση της Σταύρωσης σε ένα επαρχιακό χωριό ο Καζαντζάκης ακουμπάει τα θέματα της ηθικής και της θρησκείας, του ήθους και της ηθικής, με μοναδικό τρόπο. Τα λόγια είναι μικρά για να περιγράψουν το εύρος της δύναμης αυτού του βιβλίου. Ένα τρομερά δυνατό βιβλίο από έναν φοβερό συγγραφέα.

0

Αιολική γηΣυγκινητικό όσο τίποτα

"Δεν είναι τίποτα. Ένα κομμάτι γη. Αιολική Γη. Γη του τόπου μας". Οι τελευταίες λέξεις αυτού του μοναδικής ομορφιάς βιβλίου του Ηλίας Βενέζη. Μια φράση που δεν μπορεί κανείς αναγνώστης του να ξεχάσει, που μένει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη του να του θυμίζει τη ζωντάνια, τις γλαφυρές περιγραφές, τη συγκίνηση αυτού του εξαιρετικού βιβλίου. Μια αληθινή ιστορία γεμάτη πόνο και άδικο. Άδικο για τους ανθρώπους ενός τόπου που γίνονται έρμαια των αποφάσεων κάποιον άλλων, που πληρώνουν απλά τις συνέπειες. Ένα βιβλίο που δε θα πρέπει να λείψει από καμιά βιβλιοθήκη.

0

Το καπλάνι της βιτρίναςΑπλά μοναδικό

"Το καπλάνι της βιτρίνας", το μοναδικής ομορφιάς βιβλίο της Άλκης Ζέη, είναι ένα μυθιστόρημα σταθμός στην ελληνική λογοτεχνία. Ένα εξαιρετικό βιβλίο, με χιούμορ και συγκίνηση, ένα κομβικό βιβλίο στη ζωή κάθε έφηβου αλλά και ενήλικου αναγνώστη. ένα βιβλίο που όλοι πρέπει να διαβάσουν. Όσοι έχουν επισκεφθεί το μουσείο φυσικής ιστορίας στη Σάμο, και έχουν δει από κοντά "το καπλάνι" στη βιτρίνα του δε μπορεί παρά να ζωντανέψουν στη μνήμη του κάθε σελίδα από αυτό το βιβλίο. ΄ Ένα αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη, πουΓγάφτηκε το 1963, ενώ η συγγραφέας βρισκόταν εξόριστη, ως πολιτικός πρόσφυγας, στη Μόσχα.

0

Άπαντα Σέρλοκ Χολμς (Τόμος Ε')Κλασσική αστυνομική λογοτεχνεία

Ο πέμπτος και τελευταίος τόμους της συλλογής, περιέχει τη συλλογή "Το σημειωματάριο του Σέρλοκ Χολμς". Ένα πολύ όμορφο έργο, που θα πρέπει να έχει στη συλλογή του κάθε λάτρης της αστυνομικής- νουάρ λογοτεχνίας.

0

Άπαντα Σέρλοκ Χολμς (Τόμος Δ')Κλασσική αστυνομική λογοτεχνεία

Ο τέταρτος από τους συνολικά 5 τόμους της συλλογής, περιέχει το διήγημα "Η κοιλάδα του φόβου", και τη συλλογή "Το σημειωματάριο του Σέρλοκ Χολμς". Στην "Κοιλάδα του Φόβου" ο Σέρλοκ Χολμς καλείται να αντιμετωπίσει τον πιο δυνατό του αντίπαλο, τον καθηγητή Τζέιμς Μοριάρτι. Ένα πολύ όμορφο έργο, που θα πρέπει να έχει στη συλλογή του κάθε λάτρης της αστυνομικής- νουάρ λογοτεχνίας.

0

Άπαντα Σέρλοκ Χολμς (Τόμος Γ')Κλασσική αστυνομική λογοτεχνεία

Ο τρίτος από τους συνολικά 5 τόμους της συλλογής, περιέχει το διήγημα "Το σκυλί των Μπάσκερβιλ", και τη συλλογή "Οι αναμνήσεις του Σέρλοκ Χολμς". Το "Σκυλί των Μπάσκερβιλ" είναι μια από τις πιο κλασικές αστυνομικές - νουάρ ιστορίες της λογοτεχνίας. Μια αστυνομική ιστορία όπου το υπερφυσικό φαίνεται να είναι το "κακό", αλλά που όλα τελικά εξηγούνται με τη μέθοδο και τη συλλογιστική του διάσημου ντετέκτιβ. Στη συλλογή "Οι αναμνήσεις του Σέρλοκ Χολμς", ο μοναδικός Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ βάζει τον ίδιο τον Χολμς σε ρόλο αφηγητή των περιπετειών του. Ένα πολύ όμορφο έργο, που θα πρέπει να έχει στη συλλογή του κάθε λάτρης της αστυνομικής- νουάρ λογοτεχνίας.

0

Άπαντα Σέρλοκ Χολμς (Τόμος Β')Κλασσική αστυνομική λογοτεχνεία

Ο δεύτερος από τους συνολικά 5 τόμους της συλλογής, περιέχει το διήγημα "Το σήμα των τεσσάρων", και τη συλλογή "Η επιστροφή του Σέρλοκ Χολμς". Στο "Σήμα των τεσσάρων" ο εμβληματικός ήρωας πρέπει να παλέψει με τους δαίμονές του και να λύσει μια σειρά από φόνους στο Λονδίνο. Στην "Επιστροφή του Σέρλοκ Χόλμς" ο Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ "ξαναζωντανεύει" τον αγαπημένο ήρωα του κοινού, μετά από απαίτησή του. Ένα πολύ όμορφο έργο, που θα πρέπει να έχει στη συλλογή του κάθε λάτρης της αστυνομικής- νουάρ λογοτεχνίας.

0

Άπαντα Σέρλοκ Χολμς (Τόμος Α')Κλασσική αστυνομική λογοτεχνεία

Ο πρώτος από τους συνολικά 5 τόμους της συλλογής, περιέχει το διήγημα "Σπουδή στο Κόκκινο", και τη συλλογή "Οι περιπέτειες του Σέρλοκ Χόλμς". Στη "Σπουδή στο Κόκκινο" ο συγγραφέας μας δείχνει τη γνωριμία ανάμεσα στον Σέρλοκ Χολμς και τον Δοκτωρ Γουάτσον. Ο τόμος περιέχει στην εισαγωγή του μια πολύ όμορφη "γνωριμία" με τον εμβληματικό ήρωα Σέρλοκ Χολμς, μια αυτοπαρουσίαση του Χολμς προς τους αναγνώστες. Ένα πολύ όμορφο έργο, που θα πρέπει να έχει στη συλλογή του κάθε λάτρης της αστυνομικής- νουάρ λογοτεχνίας.

0

Το σκυλί των Μπάσκερβιλο Holms σε comic

Η κλασική ιστορία του Sir Arthur Conan Doyle εικονογραφημένη. Ένα από τα πιο διάσημα έργα του σπουδαίου δημιουργού σε comic. Το βιβλίο μεταφέρει όλη την ένταση της ιστορίας μέσα από δυνατά σκίτσα. Ένα comic που μπορεί να διαβαστεί άνετα από ενήλικες. Αξίζει να διαβαστεί και αυτή η εκδοχή της ιστορίας.

0

The Murder at the Vicarage The Murder at the VicarageΗ Agatha Christie μας συστήνει τη Miss Marple

Όταν ο συνταγματάρχης Πρόθερο θα πέσει νεκρός, η πανταχού παρούσα Miss Marple θα αναλάβει δράση, για να εξιχνιάσει το φόνο. Όλοι φαίνεται να έχουν άλλοθι για την ώρα του φόνου. Ή μήπως τελικά όχι. Ένα από τα πιο γνωστά έργα της βασίλισσας της αστυνομικής λογοτεχνίας. Αυτή τη φορά η Miss Marple δε χρειάζεται να ανατρέξει σε καταστάσεις και πρόσωπα του χωριού της προκειμένου για τους συνειρμούς που οδηγούν στη λύση της υπόθεσης. Γιατί το έγκλημα έγινε στο χωριό της, δίπλα στο σπίτι της. Αξίζει να το διαβάσετε

0

Δέκα μικροί νέγροιΑπό τα πιο δυνατά έργα της βασίλισσας

Ένα από τα πιο δυνατά έργα της βασίλισσας της αστυνομικής λογοτεχνείας, διασκευασμένο για το θέατρο. Η ατμόσφαιρα, οι διάλογοι, οι αλλαγές των σκηνών μετατρέπει τον αναγνώστη σε θεατή.

0

The Sittaford MysteryΈνας θάνατος που προβλέπεται

Ένας βαρύς αγγλικός χειμώνας. Μια seance που προνηνείει ένα θάνατο. Μια κοπελα που δε θα διστάσει να ερευνήσει προκειμένου να σώσει τον αγαπημένο της. Μια πολύ όμορφη ιστορία της βασίλισσας της αστυνομικής λογοτεχνίας, με ανατρεπτικό φινάλε. Είναι πάντα πολύ ενδιαφέρον να διαβάζεις ένα βιβλίο στη γλώσσα του συγγραφέα.

0

Logicomixσυνδυασμός comic και μαθηματικών

Ένα πολύ ωραίο comic για όσους λατρεύουν τα μαθηματικά. 

0

Murder on the Ballarat Train: Miss Phryne Fisher Investigatesη τρίτη περιπέτεια της εντιμότατης Miss Phryne Fisher

Ένα ταξίδι με τρένο δε θα μπορούσε ποτέ να είναι ένα ήρεμο ταξίδι για την εντιμότατη Miss Phryne Fisher. Μια δολοφονία που καλείται να ερευνήσει θα την οδηγήσει σε μια σειρά από αποκαλύψεις. Η Kerry Greenwood έχει αρχίσει να βρίσκει έναν ωραίο ρυθμό, και το βιβλίο κρατάει τον αναγνώστη τόσο μέσα από την ενδιαφέρουσα πλοκή όσο και από τον υπέροχο χαρακτήρα, το απαράμιλλο στυλ και τη θανάσιμη γοητεία της Miss Phryne Fisher.

0

Flying Too High: Miss Phryne Fisher Investigatesη δεύτερη περιπέτεια της εντιμότατης Miss Phryne Fisher

Σε αυτό το βιβλίο βρίσκει τη Miss Phryne Fisher στην προσπάθειά της να αθωώσει έναν πιλότο που κατηγορείται για φόνο, ενώ παράλληλα ερευνά μια υπόθεση αρπαγής ενός κοριτσιού. Στη δεύτερη περιπέτειά της η Miss Phryne Fisher μας δείχνει πόσο καλή πιλότος είναι και μας αποδεικνύει άλλη μια φορά ότι είναι μια γυναίκα μπροστά από την εποχή της. Ένα ευχάριστο βιβλίο, αν και κάνει κοιλιά σε κάποια σημεία.

0

Miss Phryne Fisher InvestigatesΗ γνωριμία με την εντιμότατη Miss Phryne Fisher

Σε αυτό το πρώτο βιβλίο η Kerry Greenwood μας συστήνει την πρωταγωνίστριά της, την εντιμότατη Miss Phryne Fisher, μια γυναίκα ντετέκτιβ στην Αυστραλία τις αρχές του 20ου αιώνα. Κομψή, δυναμική, πανέξυπνη, δε διστάζει να κινδυνέψει προκειμένου να ανακαλύψει την αλήθεια. Ο δυναμικός και σκαμπρόζος χαρακτήρας της, το γεγονός ότι λύνει κάθε υπόθεση ντυμένη με άψογο στυλ είναι αυτό που την κάνει μοναδική. Ελεύθερο πνεύμα, είναι γυναίκα μπροστά από την εποχή της, που αρνείται να κλειστεί σε στερεότυπα. Σε αυτή την πρώτη περιπέτεια σώζει μια κοπέλα από την εξαπάτηση, και ξεσκεπάζει ένα δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών, ενώ ταυτόχρονα φλερτάρει με ένα Ρώσο χορευτή. Ένα σίγουρα ευχάριστο ανάγνωσμα.

0

Ιδιωτική υπόθεσητο έγκλημα είναι κάτι που πρέπει να προλάβει

Μια γυναίκα πλησιάζει τον συνταξιούχο Μπέκα. Ο άντρας της θέλει να τη σκοτώσει. Δεν έχει αποδείξεις και δεν μπορεί να πάει στην αστυνομία, Ζητάει να τη βοηθήσει. Στο βιβλίο αυτό βρίσκουμε τον αστυνόμο να έχει βγει στη σύνταξη. Δεν καλείται να ερευνήσει κάποιο έγκλημα. Το έγκλημα αυτή τη φορά είναι κάτι που πρέπει να προλάβει. Ένα πολύ έξυπνο αστυνομικό από τον Γιάννη Μαρή.

0

Ο δολοφόνος φορούσε σμόκινο δολοφόνος με το σμοκιν

Ένας οπερατέρ βλέπει μέσα από το παράθυρο ενός τρένου, εν μέσω καταιγίδας, έναν άντρα με σμόκιν να πετάει το πετάει το πτώμα μιας κοπέλας. Η αναζήτηση για την επιβεβαίωση αυτού που είδε θα τον οδηγήσει σε επικίνδυνα μονοπάτια. Η ζωή του θα κινδυνεύσει. Αλλά ο φονιάς πρέπει να βρεθεί. Ακόμα ένα αστυνομικό μυθιστόρημα από τον μετρ του είδους Γιάννη Μαρή.

0

Η μελωδία του θανάτουΘανάσιμη ραψωδία

Η ζωή των θαμόνων ενός ξενοδοχείου μια μικρής λουτρόπολης αναστατώνεται. Μια αυτοκτονία, ένα ατύχημα, μια δολοφονία. Όλα φαίνεται να συνδέονται με μια συγκεκριμένη μουσική. Κάθε φορά που ακούγεται η "Γαλάζια Ραψωδία" κάποιος κινδυνεύει. Ο αστυνόμος Μπέκας καλείται να εξιχνιάσει μια δολοφονία, όπου ο δολοφόνος φαίνεται αδύνατο να έχει διαπράξει το φόνο. Ένα από τα πιο γνωστά έργα του Γιάννη Μαρή, που κρατάει τον αναγνώστη σε αγωνία μέχρι το ανατρεπτικό του τέλος.

1

Έγκλημα στα παρασκήνιαένα μυστήριο για τον Μπέκα

Μια θεατρική παράσταση. Η πρωταγωνίστρια θα βρεθεί νεκρή λίγο πριν την έναρξη. 'Ένας άντρας που μπήκε στο θέατρο χωρίς να ξέρει κανείς ποιος είναι, και βγήκε χωρίς να τον δει κανείς. Ένας άντρας που δεν μπορεί να υπάρχει. Ή μήπως μπορεί; Ο αστυνόμος Γιώργος Μπέκας πρέπει να ερευνήσει μια δολοφονία. Τα ίχνη τον οδηγούν στο παρελθόν. Άραγε κρύβεται εκεί ο δολοφόνος ή μήπως όχι. Ένα από τα πιο κλασσικά έργα του Γιάννη Μαρή με πρωταγωνιστή τον Αστυνόμο Μπέκα. Ένα έργο που αξίζει να διαβαστεί.

0

Έγκλημα στο ΚολωνάκιΈνα έγκλημα για τον Μπέκα

Ατμοσφαιρικό θρίλερ από τον Έλληνα μετρ Γιάννη Μαρή. Η έρευνα για τη δολοφονία ενός ζωγράφου στο Κολωνάκι οδηγεί τους πρωταγωνιστές στο κυνήγι ενός επικίνδυνου δολοφόνου. Ένα κλασσικό αστυνομικό μυθιστόρημα από τον μοναδικό Γιάννη Μαρή.

0

Τραγωδία σε τρεις πράξειςθεατρικό έγκλημα

Ο αιφνίδιος θάνατος ενός εφημέριου σε ένα πάρτι δε δείχνει να ανησυχεί τον Ηρακλή Πουαρό. Όταν ο φίλος του, Σερ Τσαρλς Κάρτραϊτ, επιμένει ότι ο εφημέριος δολοφονήθηκε, ο Πουαρό τον θεωρεί υπερβολικό. Όταν όμως το θάνατο του εφημέριου ακολουθεί ένας δεύτερος θάνατος, μια αποδεδειγμένη δολοφονία, ο Πουαρό αναθεωρεί και αρχίζει να ερευνά. Ένα πολύ έξυπνο μυθιστόρημα, με ανατρεπτικό τέλος.

0

Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχταΑξίζει να το διαβάσετε

Ένα δυνατό βιβλίο με πρωταγωνιστή ένα παιδί με αυτισμό. Ο συγγραφέας προσεγγίζει τις ιδιαιτερότητες ενός ανθρώπου με αυτισμό, τα ταλέντα του, τον ψυχισμό του. Ένα βιβλίο που πραγματικά αξίζει να διαβάσετε.

0

Ο μυστικός αντίπαλοςη γνωριμία με τον Τόμυ και την Τάπενς

Η γνωριμία μας μετο ζευγάρι ηρώων της Agatha Christie, τον Τόμυ και την Τάπενς. Δύο νέοι μεόνειρα να γίνουν ντετέκτιβ. Μια υπόθεση που μπορεί να τους καταστρέψει. Ηνεανική τους αθωότητα τους οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια, από τα οποία θαβγουν πιο ώριμοι και πιο δεμένοι. Όμορφη και γρήγορη πλοκή με ανατρεπτικόφινάλε. 

0

Λυκόφως 4 - ΧαραυγήΤο τέλος

Το τέταρτο και τελευταίο μέρος της σειράς. Ο γάμος, το παιδί, η μεταμόρφωση, η τελική μάχη, η νέα αρχή. Η ολοκλήρωση ενός κύκλου. Η κάθαρση για τους πρωταγωνιστές. Ένα πολύ όμορφο βιβλίο για το κλείσιμο μιας πολύ όμορφης ιστορίας.

0

Λυκόφως 3: ΈκλειψηΈνα «φανταστικό» ερωτικό τρίγωνο

Στο τρίτο μέρος της ιστορίας βλέπουμε ένα τρυφερό ερωτικό τρίγωνο ανάμεσα στους πρωταγωνιστές, με φόντο την προσπάθεια να σώσουν τη Μπέλα. Τρυφερό και γλυκό όπως και τα δύο προηγούμενα.

0

Λυκόφως 2: Νέα σελήνηγλυκό και τρυφερό

Το δεύτερο μέρος της τετραλογίας. Γλυκό και τρυφερό όπως και το πρώτο βιβλίο της σειράς. Οι ερωτικές και φιλικές σχέσεις σε έναν κόσμο με βρικόλακες και λυκάνθρωπους.

0

TwilightΤρυφερό

Ένα γλυκό και τρυφερό βιβλίο, που μας ταξιδεύει σε ένα κόσμο με βρικόλακες και λυκάνθρωπους.

0

Το μυστικό της Μπλε ΠολυκατοικίαςΜια ακόμα περιπέτεια της Ελσινόρης Χατζή

Με φόντο τη θρυλική μπλε πολυκατοικία των Εξαρχείων η Έλενα Ακρίτα συνθέτει άλλο ένα αστυνομικό μυθιστόρημα, με μεστή πλοκή, χιούμορ και αγωνία. Ένα πολύ ευχάριστο και άνετο ανάγνωσμα

0

Φόνος 5 αστέρωνΜυστήριο από την πένα της Έλενας Ακρίτα

Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα γραμμένο από την καυστική και απολαυστική πένα της Έλενας Ακρίτα. Μια ιστορία με ανατροπές, με μεστή πλοκή που σου κρατάει καλή παρέα.

0

Η μυστηριώδης υπόθεση στο ΣτάιλςΗ γνωριμία με τον Πουαρό και τον Χέιστινγκς

Το πρώτο βιβλίο που έγραψε η βασίλισσα του αστυνομικού Agatha Christie. Η γνωριμια μας με τον Ηρακλή Πουαρό και τον Άρθουρ Χέιστινγκς. Ένα πολύ έξυπνα μπλεγμένο μυστήριο που σίγουρα θα σας κρατήσει σε αγωνία μέχρι τη στιγμή που ο Πουαρό θα μας δώσει τη λύση.

0

Οι άθλοι του Ηρακλήο σύγχρονος Ηρακλής της Christie

Η Christie σε αυτό το βιβλίο αναβιώνει με μοναδικό τρόπο τους 12 άθλους του Ηρακλή, προσαρμοσμένους στον δικό της ήρωα. Δώδεκα αλληγορικοί άθλοι, 12 αυτοτελής περιπέτειες με ήρωα τον διάσημο ντετέκτιβ.

0

Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα όπως τα έζησαΟ καλύτερος συγγραφέας είναι η ίδια η ζωή

Μια σειρά από εγκλήματα, όπως τα έζησε και τα κατέγραψε με τη δημοσιογραφική του πένα ο Πάνος Σόμπολος. Ένα πολύ ωραίο βιβλίο που πρέπει να διαβάσουν όλοι οι φαν της αστυνομικής λογοτεχνίας.

1

Φως στο τούνελΙστορίες βασισμένες σε αληθινά γεγονότα

Τρια δυνατά μυθιστορήματα, βασισμένα σε πραγματικά γεγονότα που έχει διερευνήσει η μοναδική Αγγελική Νικολούλη. Γρήγορη πλοκή, κινηματογραφική αφήγηση.

0

Έρωτας φονιάςΧωρίς πτώμα, δεν υπάρχει φόνος?

Χωρίς πτώμα δεν υπάρχει φόνος. Ή μήπως υπάρχει? Πόση δίψα για εξουσία και πόνο μπορεί να κρύβεται σε ένα μυαλό? Μια αληθινή ιστορία που επηρέασε τον ποινικό κώδικα της Ελλάδας. Μια ακόμα αληθινή ιστορία από την Αγγελική Νικολούλη.

1

Θάνατος με χείλη κόκκιναο θάνατος με κόκκινο κραγιόν

Άλλη μια ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα που διερεύνησε η μοναδική Αγγελική Νικολούλη. Μια ιστορία με πρωταγωνίστρια μια femme fatale, μια γυναίκα χωρίς οίκτο, μια γυναίκα αράχνη. Γρήγορη πλοκή. Διαβάζεται σε μια μέρα

1

Ονειρεύτηκα το δολοφόνο σουκινηματογραφική πλοκή

Μια ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, σε γεγονότα που ερεύνησε η μοναδική Αγγελική Νικολούλη. Μια ιστορία που σε κρατάει σε αγωνία μέχρι το τέλος του, έτσι όπως μόνο οι πραγματική ζωή μπορεί να το κάνει. Το βιβλίο είναι γραμμένο με, σχεδόν, κινηματογραφικό τρόπο και σε κάθε του σελίδα οι περιγραφές γίνονται κινούμενες εικόνες και προβάλλονται μέσα στη μηχανή προβολής του μυαλού μας.

0

Το μυστήριο του μπλε τρένουένα μυστήριο σε τρένο

Σε αυτό το βιβλίο η βασίλισσα της αστυνομικής λογοτεχνίας μας ταξιδεύει με το Μπλε Τρένο προς τη Γαλλική Ριβιέρα. Ένας φόνος και μια κλοπή που μέχρι και τα τελευταία κεφάλαια του βιβλίου δεν μπορείς να καταλάβεις αν συνδέονται μεταξύ τους ή όχι. Μέχρι φυσικά να δώσει τη λύση ο Hercule Poirot. Σε αυτό το βιβλίο γίνεται αναφορά στο χωριό Σεντ Μέρι Μιντ, και καταλαβαίνουμε για γιατί η Agatha Christie δεν έβαλε ποτέ τη Miss Marple και τον Hercule Poirot να συνυπάρχουν στην ίδια ιστορία.

0

Και δεν έμεινε κανέναςΑπό τα πιο δυνατά έργα της βασίλισσας

Ένα από τα πιο δυνατά έργα της βασίλισσας της αστυνομικής λογοτεχνίας. Μια ιστορία που όσο περισσότερο τη διαβάζεις τόσο μεγαλώνει η αγωνία σου για την επόμενη σελίδα. Ένα τέλος που όχι απλά δεν μπορείς να προβλέψεις, αλλά που κυριολεκτικά σε σοκάρει. Ένα βιβλίο που όλοι πρέπει να διαβάσουν.

0

3. Ανεπιθύμητος ΜάρτυραςΗ Αgatha Christie σε comic

Το κλασσικό μυθιστόρημα της Agatha Christie σε comic. Συμπυκνωμένο και με προσεγμένη εικογράφιση. Διαβάζεται μέσα σε λίγη ώρα.

0

Φόνος στη ΜεσοποταμίαΗ Αgatha Christie σε comic

Το κλασσικό μυθιστόρημα της Agatha Christie σε comic. Συμπυκνωμένο και με προσεγμένη εικογράφιση. Διαβάζεται μέσα σε λίγη ώρα.

0

Έγκλημα στο ΓκολφΗ Αgatha Christie σε comic

Μια πολύ ωραία προσπάθεια μεταφοράς του κλασσικού μυθυστορήματος της Agatha Christie σε comic. Συμπυκνωμένο και με προσεγμένη εικογράφιση. Διαβάζεται πολύ άνετα από ενήλικες.

0

Η αγάπη άργησε μια μέραΑπλά συγκλονιστικό

Από την στιγμή που ξεκινάς να διαβάζεις, δεν μπορείς να σταματήσεις, αν απλά δε φτάσεις στην τελευταία λέξη. Και όσο πιο πολύ διαβάζεις τόσο πιο πολύ αισθάνεσαι τον κόμπο στο λαιμό. Μια πολύ δυνατή απεικόνιση της πατριαρχικής επαρχιακής κοινωνίας μιας άλλης εποχής, που μάθαινε στα "παιδιά" της πώς να στραγγαλίζουν την ανθρώπινη προσωπικότητα. Ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα που όλοι πρέπει να διαβάσουν.

0

ΔράκουλαςAll time classic

Ένα από τα πιο κλασσικά μυθυστορήματα. Η μορφή γραφής του, μέσα από προσωπικές μαρτυρίες, γραμμένες σε μορφή ημερολογίου, το κάνει να κυλάει σα νερό, σχεδόν κινηματογραφικά. Μια πολύ προσεγμένη έκδοση, που θυμίζει βιβλιοδεσία μιας άλλης εποχής.

0

ΜαπούτσεΓροθιά στο στομάχι

Ένα πολύ δυνατό μυθιστόρημα, που σε κρατάει μέχρι το τέλος. Ένα βιβλίο που όλοι πρέπει να διαβάσουν. Το πιο συγκλονιστικό σε αυτό το μυθιστόρημα είναι ότι όσο περισσότερο το διαβάζεις τόσο περισσότερο συνειδητοποιείς τη φρικαλέοτητα του ανθρώπινου μυαλού. Θα υπάρξουν πολλές στιγμές που απλά κλείνεις το βιβλίο γιατί δεν αντέχεις να διαβάζεις άλλο, αλλά αμέσως μετά το ξανανοίγεις και συνεχίζεις, γιατί απλά δεν μπορείς να μη το συνεχίσεις.

0

Η συχνότητα του θανάτουΗ τρίτη περιπέτεια του αστυνόμου Νικολόπουλου

Το τρίτο μέρος της σειράς βιβλίων με πρωταγωνιστή τον αστυνόμο Χάρη Νικολόπουλο. Μετά από τα παλιά δισκάδικα της Αθήνας και των κόσμο των live, ο μουσικός κύκλος της συγγραφέος μεταφέρεται σε ένα έγλήμα σε ραδιοφωνικό σταθμό. Αλλά όχι μόνο. Δύο φαινομενικά ασύνδετα εγκλήματα τελικά αποδεικνύεται ότι βρίσκονται κάτω από την ίδια ομπρέλα. Ο πρωταγωνιστής μαγεύεται από μια "femme fatale" και κινδυνεύει να παρασυρθεί. Ο περίγυρός του συνεχίζει να τον απαξιώνει. Ο ήρωας παλεύει ανάμεσα στο καθήκον και τα αισθήματά του για φίλους και συγγενείς. Το φινάλε του βιβλίου γλυκόπικρο και κάπως αινιγματικό.

0

Έχουνε όλοι κακούς σκοπούςΗ δεύτερη περιπέτεια του αστυνόμου Νικολόπουλου

Το δεύτερο από μια σειρά της Χίλντας Παπαδημητρίου, με πρωταγωνιστή τον αστυνόμο Χάρη Νικολόπουλο. Σε αυτό το μυθιστόρημα βρίσκουμε τον ήρωα μας με μια επιτυχία στην καριέρα του, με την εκτίμηση και το σεβασμό μερίδας συναδέλφων του, και με την αρχή της δημιουργίας της δικής του ομάδας. Από τα παλιά δισκάδικα της Αθήνας του πρώτου βιβλίου μεταφερόμαστε στον κόσμο των συναυλιών, των καλλιτεχνών και των μάνατζερ, των "φίλων" και των "εχθρών" των. Μέσα από τους διαλόγους με τους υπόπτους και τους μάρτυρες, με τη μητέρα του, με την οικογένεια και τους συνεργάτες του, ακολουθούμε τον αστυνόμο Νικολόπουλο σε μια πορεία προς τη λύση της υπόθεσης αλλά και της επαγγελματικής του ενηλικίωσης. Το τέλος του μυθιστορήματος είναι ανατρεπτικό και τονίζει ότι τελικά 'έχουν όλοι κακούς σκοπούς".

0

Για μια χούφτα βινύλια (Μεταίχμιο pocket)Η γνωριμία με τον αστυνόμο Νικολόπουλο

Σε αυτό το μυθιστόρημα η Χίλντα Παπαδημητρίου μας γνωρίζει τον Χάρη Νικολόπουλο, έναν αστυνόμο του οποίου οι ικανότητες ακόμα δεν έχουν αναγνωριστεί. Ινδάλματά του ο Νήρο Γουλφ, ο Πουαρό και ο Σέρλοκ Χόλμς. Του αρέσει να διαβάζει "Λυχναράκια". Ο Νικολόπουλος μπορεί ίσως να θεωρηθεί μια πιο νεαρή και άγουρη εκδοχή του Αστυνόμου Μπέκα του Γιάννη Μαρή και του αστυνόμου Κώστα Χαρίτου του Πέτρου Μάρκαρη. Το μυθιστόρημα μπλέκει με μοναδικό τρόπο τη μουσική και τα παλιά δισκάδικα της Αθήνας με την αστυνομική έρευνα για μια δολοφονία, και όλα αυτά δοσμένα με χιούμορ και γλύκα. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου βλέπουμε πώς εξελίσσεται η προσωπικότητα του ήρωα σε αυτή την πρώτη "μεγάλη" υπόθεση της καριέρας του, αλλά παράλληλα και το πώς εξελίσσεται και η σχέση του με τη μητέρα του, τον οικογενειακό και κοινωνικό του περίγυρο.

1