Reviews

29

Followers

2

Following

4

Βιβλία

8

Reviews

29

Followers

2

Following

4

Αγαπημένα βιβλία

8

Reviews

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΤΗΣ ΑΛΚΥΟΝΗΣΚαινούργια υπόθεση για τους Πουαρό και Κάτσπουλ

Καινούργια υπόθεση για τον Ηρακλή Πουαρό και τον επιθεωρητή Κάτσπουλ. Ο Πουαρό σε ρόλο Σέρλοκ Χόλμς και ο Κάτσπουλ σε ρόλο Γουάτσον καταγράφοντας τις περιπέτειες του φίλου του. 3 (συνδεδεμένοι μεταξύ τους) φόνοι οι οποίοι περιπλέκονται δημιουργώντας μία υπερβολικά πολύπλοκη υπόθεση για τους Πουαρό και Κάτσπουλ, έχοντας, φυσικά, να διαχειριστούν χαρακτήρες που έχουν τα δικά τους μυστικά και τις δικές του ιδιοτροπίες ο καθένας και η καθεμία.

0

BeastlyRetelling of a known fairytale

A beautiful retelling of Beauty and The Beast in a more modern edition. In comparison with the movie i think that both of them were just simply very very good.

0

Κλειστό φέρετροΜια καλή συνέχεια των μυστηρίων της Αγκάθα Κρίστι

Το "Κλειστό Φέρετρο" είναι ένα βιβλίο με αρκετά περίεργη αλλά ενδιαφέρουσα υπόθεση που μεγάλο της μέρος (σχεδόν όλο!) δεν διαδραματίζεται στην Αγγλία, χαρακτήρες (πρωτεύοντες και δευτερεύοντες) ο καθένας και η καθεμία με τη τρέλα του/της και τέλος αρκετά δραματικό.

0

Broken ThroneΌχι και άσχημο αλλά...

Ένα αποχαιρετιστήριο βιβλίο με αξιόλογο κλείσιμο για μια σειρά που με είχε ταλαιπωρήσει αρκετά. Με αυτό το βιβλίο διάβασα όλη την σειρά πάνω κάτω. Είχε τα πάντα μέσα. Χάρτες, γενεαλογικά δέντρα, από που προήλθε αυτός ο κόσμος και οι άνθρωποί του και πως δημιουργήθηκε, χρονολογίες για το πότε γεννήθηκε και πέθανε ο κάθε βασιλιάς και λίγα λόγια για τη ζωή του καθενός, περίληψη όλων των γεγονότων της σειράς αυτής (χωρίς τις περιττές λεπτομέρειες και τις πολλές POVS- just the facts), τις 2 νουβέλες (Steel Scars, Queen Song που είχαν βγει πιο παλιά), μερικές καινούργιες νουβέλες (που λύνουν κάποιες από τις απορίες που άφησε το War Storm και οδηγούν σε ένα proper ending για το #marecal), λίγα πράγματα για το πως θα εξελιχθεί ο κόσμος αυτός στο μέλλον και τις ευχαριστίες. Η μια από αυτές τις νουβέλες, όμως, μου φάνηκε αχρείαστη και τελείως άσχετη και το κακό ήταν ότι έμεινε - κατ'εμέ - ανολοκλήρωτη.

0

The MiniaturistΜυστικιστικό και μεταφυσικό θρίλερ

Η υπόθεση εκτυλίσσεται στην Ολλανδία του 17ου αιώνα και έχει 5 πρωταγωνιστικά πρόσωπα (και αρκετά δευτερεύοντα), με το σημαντικότερο πρόσωπο όλων την μινιατουρίστρια που σαν προφήτισσα προβλέπει με κάποιον τρόπο τις μοίρες όλων. Όσο προχωράει η υπόθεση εξελίσσεται σε ένα είδους μυστικιστικού και μεταφυσικού θρίλερ, όπου με αφορμή την εμφάνιση ενός κουκλόσπιτου σιγά σιγά θα αρχίσουν να βγαίνουν πολλά μυστικά στη φόρα γιατί τίποτα δεν κρύβεται από τον ήλιο και πόσο μάλλον από την ολλανδική κοινωνία του 17ου αιώνα. Είναι ένα μεγάλο βιβλίο με πολλές σελίδες αλλά μικρά κεφάλαια και καλογραμμένο. Τραβάει το ενδιαφέρον λόγω του εξωφύλλου αλλά και της απεικόνισης και της αναφοράς των ηθών, των εθίμων και της ζωής των ανθρώπων του 17ου αιώνα στην Ολλανδία.

0

Ο μαύρος γάτοςΜακάβριες και τρομακτικές ιστορίες

Όχι δεν μου άρεσε. Αλλά είχε ένα θετικό: Μικρο με λίγες σελίδες. Μπορεί να διαβαστεί σχετικά γρήγορα. Αρνητικά: πέρα από το ότι οι ιστορίες ήταν μακάβριες, με αρκετή δόση τρέλας ειδικά οι δυο πρώτες, βρήκα και μερικά ορθογραφικά λαθάκια ειδικά στην εισαγωγή για την ζωή του Πόε σε αυτή την έκδοση.

0

ΕκείνηΈνα εκπληκτικό dark retelling της ιστορίας της Χιονάτης

Όλοι γνωρίζουμε την ιστορία της Χιονάτης (κυρίως μέσα από τη ταινία της Disney). Αυτό δεν είναι ένα retelling που θα ακολουθήσει κατά γράμμα την παραδοσιακή ιστορία της Χιονάτης. Αυτό είναι ένα retelling με υπόθεση πολύ δυνατή που θα σας εκπλήξει αρκετά. Πέρα από αυτό έχει ένα επιβλητικό και σκοτεινό εξώφυλλο ταιριαστό για την ιστορία, με πολύ όμορφη γραφή. Είναι κάτι καινούργιο και πρωτότυπο που δεν περίμενα ποτέ ότι θα διαβάσω και ειδικά από Ελληνίδα συγγραφέα. Και χαίρομαι που είχα την ευκαιρία να το διαβάσω.

0

Πρώτη φοράΈνα ελαφρύ chick lit

Ένα ελαφρό και ευκολοδιάβαστο chick lit που θα σε κάνει να γελάσεις αρκετά με κάποιες σκηνές και ατάκες και θα σε συνεπάρει στη ροή της ιστορίας του γενικά. Επίσης, θα σε κάνει να χτυπάς το κεφάλι σου στο τοίχο με κάποιες βλακείες που συνέβησαν (αλλά ευτυχώς έχουμε καλό τέλος, το καλύτερο για την ακρίβεια!), να καταλάβεις (κάπως, γιατί κάνει και αυτή τις βλακείες της) τη θέση της Μπλις και να λατρέψεις τον Γκάρικ.

0

Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ: ΑΙΔΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΛΠΟΣ -Ένα βιβλίο χρήσιμο για όλες και όλους.

Ένα αξιόλογο βιβλίο, από μια έμπειρη και καταξιωμένη γυναικολόγο, που καλό είναι να υπάρχει σε κάθε βιβλιοθήκη. Ως προς τη μεριά των πληροφοριών είναι ένα ενημερωμένο, επεξηγηματικό και κατατοπιστικό βιβλίο που καταδεικνύει όχι μόνο τα διάφορα γυναικολογικά ζητήματα αλλά και καταρρίπτει μύθους που έχουμε ακούσει γύρω από αυτά. Ως προς το τεχνικό κομμάτι μου άρεσε ο χωρισμός των ενοτήτων και τα σύντομα κεφάλαια της κάθε ενότητας. Προσπαθεί να εξηγήσει τα διάφορα γυναικολογικά ζητήματα με κατανοητή γραφή, με απλό τρόπο και με αρκετές δόσεις χιούμορ.

0

VictoriaΜια διαφορετική οπτική στην ζωή της βασίλισσας Βικτωρίας

Η ιστορία μας πηγαίνει στα πρώτα χρόνια της βασίλισσας Βικτωρίας ως βασίλισσα στον θρόνο της Αγγλίας μέχρι και την πρόταση γάμου της στον Άλμπερτ. Πέρα από τα διάφορα γεγονότα που συνέβησαν στην ζωή της ως βασίλισσα και την αναφορά σε ιστορικο-κοινωνικο-πολιτικά θέματα της εποχής, κυρίως επικεντρώνεται στη σχέση της με τον κατά 40 χρόνια μεγαλύτερο πρωθυπουργό της, λόρδο Μέλμπουρν, που αρχίζει να εξελίσσεται σταδιακά ως κάτι παραπάνω από σχέση βασίλισσας - πρωθυπουργού. Ουσιαστικά το βιβλίο είναι τα πρώτα 4 με 5 επεισόδια της σειράς. Η σειρά περιλαμβάνει ατάκες και σκηνές από το βιβλίο. Απλώς το βιβλίο περιέχει κάποιες σκηνές και ατάκες που δεν ειδώθηκαν και δεν ακούστηκαν στην σειρά για χάρη συντομίας. Επίσης το βιβλίο δεν επικεντρώνεται τόσο στα άλλα δευτερεύοντα πρόσωπα όπως η σειρά (π.χ. Σκέρετ, Φρανκατέλι, Τζένκινς κ.λπ.). Ένα όμορφο, ευκολοδιάβαστο αλλά και αρκετά γλυκόπικρο βιβλίο, ειδικά όσον αφορά το ειδύλλιο/πλατωνικό έρωτα Βικτώριας - Μέλμπουρν, που αναφέρεται εδώ. Κανονικά ο Μέλμπουρν λειτουργούσε για την Βικτώρια ως πατρική φιγούρα, συμβουλάτορας και φίλος που την βοήθησε στα πρώτα βήματά της ως βασίλισσα και όχι ως υποψήφιος μνηστήρας. Απλώς εδώ η συγγραφέας δίνει μια άλλη οπτική της σχέσης Βικτώριας - Μέλμπουρν, στην οποία μπορεί να δείτε τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Αλλά δεν ξεφεύγει τελείως από την ιστορική πορεία.

0

Όμορφο φινάλεΤο τελευταίο βιβλίο μιας σειράς που μου άρεσε και δεν μου άρεσε.

Μια ιστορία δύο ετερώνυμων που έλκονται. Έχουμε δυο τελείως διαφορετικούς ανθρώπους (την Τίνα και τον Τζένσεν, το τελευταίο ζευγάρι της σειράς "Όμορφο Κάθαρμα") που μέσα από μια σειρά "απρόβλεπτων" γεγονότων θα ταιριάξουν απόλυτα, καταφέρνοντας να βρουν το HEA τους. Η αλήθεια είναι ότι ήταν σαν να διάβαζα την ιστορία του Νάιαλ και της Ρούμπι ξανά, απλώς εδώ λόγω των διάφορων "απρόβλεπτων" γεγονότων, του παρεΐστικου κλίματος (όλοι οι πρωταγωνιστές των προηγούμενων βιβλίων συμμετείχαν εδώ, αισθανόμενοι ο ένας τον άλλο σαν οικογένεια) και της τρέλας που επικρατούσε ήταν πιο ενδιαφέρουσα. Από εκεί και πέρα, πέρα από τον κανονικό επίλογο του ζευγαριού έχει και κάποιους έξτρα επιλόγους που αφορούν τους άλλους χαρακτήρες της σειράς, κλείνοντας έτσι ολοκληρωτικά τη σειρά.

0

Εργαζόμενο αγόριΒιβλίο με μηνύματα

Είναι ένα βιβλίο που δείχνει έναν κόσμο αντεστραμμένων ρόλων. Δείχνει πως θα ήταν οι γυναίκες αν είχαν θέσεις ανδρών και συμπεριφέρονταν σαν τους άνδρες. Και πως θα ήταν οι άνδρες αν είχαν θέσεις γυναικών και συμπεριφέρονταν σαν γυναίκες. Πρωτότυπο και ενδιαφέρον θέμα που δεν το έχω συναντήσει ξανά σε όσα βιβλία έχω διαβάσει. Το κακό είναι ότι είναι τίγκα στα στερεότυπα φύλων. Αναφέρονται, κυρίως, άσχημες έως και τοξικές συμπεριφορές ανδρών και γυναικών που υπάρχουν και σήμερα δυστυχώς. Δύο αστέρια για τα μηνύματα που περνάει και για τον ωραίο τρόπο γραφής.

0

Αναπάντεχη ελευθερίαΕκρηκτικό ρομάντζο εποχής

Ένα όμορφο, γεμάτο δράση, ρομάντζο εποχής, με ξεχωριστούς ήρωες και ηρωίδες (πρωταγωνιστές και μη), dual POVs και εκρηκτικό πάθος. Ένα ζευγάρι με δυναμική και χημεία from the get go. Δυο ήρωες που ξέρουν τι θέλουν και το αποκτάνε στο τέλος.

0

Θεοί Και Δαίμονες - Η ΑναμέτρησηΈνα πολύ καλό YA, fantasy+action βιβλίο ως πρώτο βιβλίο σειράς.

Μικρό σχετικά (σε αριθμό σελίδων) και, κυρίως, ευκολοδιάβαστο. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα το βαρεθείτε γιατί είναι full of action, με συγκρούσεις και με μικρή δόση ρομαντικού στοιχείου. Η όλη υπόθεση έχει πολύ ενδιαφέρον και μου άρεσε.

0

Θεοί και δαίμονες: ΣύγκρουσηΔυνατό βιβλίο!

Μια δυνατή συνέχεια για μια πολύ καλή σειρά. Δράση, περιπέτεια, κίνδυνος, βια, αίμα, προδοσίες σε συνδυασμό με έρωτα, πάθος και μεταφυσικά στοιχεία. Πλοκή γρήγορη και ευκολοδιάβαστη με εξελίξεις και ανατροπές που έρχονται και φεύγουν σε κλάσματα δευτερολέπτου και με την αγωνία να κορυφώνεται. Γραφή απλή, λιτή και κατανοητή.

0

Θεοί και δαίμονες: ΚυριαρχίαΑγαπημένο βιβλίο αυτής της σειράς.

Το τρίτο βιβλίο της σειράς αυτής ήταν και το αγαπημένο μου σε σύγκριση με τα προηγούμενα γιατί: 1. Είναι πιο informative σε σύγκριση με τα άλλα. Εδώ δίνονται περισσότερες πληροφορίες και ξεκαθαρίζεται κάπως το πως λειτουργεί το όλο σύμπαν αυτής της σειράς βιβλίων. Έτσι λύνονται και κάποιες απορίες για κάποια ζητήματα που είχαν τεθεί σε προηγούμενα βιβλία. 2. Επικέντρωση σε διαφορετικό ζευγάρι που σιγά – σιγά αρχίζει η σχέση τους να ανθίζει από το πουθενά.

0

Όμορφος ξένοςUnusual smut.

It was a little bit of an unusual smut (for me) but with a pretty handsome British Hero.

0

Όμορφο κάθαρμαΈνα συνηθισμένο smut.

Smut με εναλλασσόμενη dual pov, γρήγορη πλοκή (το καλό είναι ότι διαβάζεται γρήγορα), μπόλικες σκηνές σεξ και αρκετές δόσεις πειραγμάτων μεταξύ των πρωταγωνιστών που ηλεκτρίζουν την ατμόσφαιρα μεταξύ τους. Τώρα αν θα τους συμπαθήσετε αυτό είναι άλλη ιστορία.

0

Όμορφο ξεκίνημαΓάμος Μπένετ και Χλόης

Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι συνέβη σε αυτό το γάμο (και ειδικά την περίοδο των προετοιμασιών του). Ίσως αν έχετε διαβάσει τα προηγούμενα βιβλία και τις νουβέλες τους (ειδικά τις νουβέλες τους), τότε μπορείτε και να φανταστείτε και το πως εξελίχθηκε η όλη φάση του γάμου. Ήταν μια παρωδία. Μια πραγματική παρωδία. Δεν ήξερα αν ήθελα να γελάσω ή να κλάψω ή να χτυπήσω το κεφάλι μου στο τοίχο με αυτά που διάβαζα (ίσως πιο πολύ το τελευταίο!) Γενικά τύχαινε η μια αναποδιά μετά την άλλη σε αυτό το "άμοιρο" ζευγάρι. Θεόμουρλοι συγγενείς (ο καθένας με τα δικά του ψυχολογικά και μη προβλήματα), ατυχείς καταστάσεις, ξεσπάσματα του ζευγαριού λόγω της πίεσης του γάμου (αλλά και όχι μόνο λόγω αυτής). Βέβαια και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές δεν πάνε πίσω στη τρέλα. Η τρέλα τους ενός συμπληρώνει τη τρέλα του άλλου. Γενικά ποτέ δεν μου άρεσε ιδιαίτερα η σχέση Μπένετ-Χλόης. Μπορεί οι σκηνές σεξ μεταξύ τους να είναι καυτές αλλά σαν ζευγάρι δεν το θεωρώ ισορροπημένο. Όπως και να έχει όμως αν τα έφτιαχναν με άλλους ο καθένας που ήταν είτε πιο ήρεμοι, είτε πιο χαμηλών τόνων δεν θα το άντεχαν. Θα έφευγαν τρέχοντας ή θα τους έκαναν τη ζωή πατίνι που στο τέλος θα έφευγαν οι άλλοι. Δημιουργήθηκαν με τέτοιο τρόπο αυτοί οι χαρακτήρες για να ταιριάζουν ακριβώς ο ένας στον άλλον. Όπως το κλειδί σε μια κλειδαριά. Και με αυτό το βιβλίο επιβεβαιώθηκε η προαναφερθείσα θεωρία.

0

ΝτουέτοΠολυσέλιδο βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί.

Μια πολύ δυναμική και τραγική ιστορία για δυο δίδυμες αδελφές, οι οποίες χωρίστηκαν, όταν ήταν πολύ μικρές. Η καθεμιά έζησε τη δική της ζωή και πέρασε τα δικά της βάσανα μέχρι τελικά να βρεθούν και να γνωριστούν χρόνια αργότερα. Η υπόθεση ήταν πολύ καλή, οι χαρακτήρες αδύναμοι και δυναμικοί συγχρόνως.

0

The Last Dance and Other StoriesΕνδιαφέρον βιβλίο

Ένα μικρό βιβλίο με 10 σύντομες ιστορίες ανθρώπων (φανταστικών προσώπων) που ζουν και μένουν στην Ελλάδα (μια ιστορία εξελίσσεται στην Κύπρο). Μέσα από αυτές τις σύντομες ιστορίες πέρα από το ότι κάποιος διαβάζει για τις περιπέτειες των ηρώων που εξελίσσονται είτε σε χωριό είτε σε μια μεγάλη πόλη ,μπορεί επίσης να πάρει και μια γεύση από τα φαγητά που υπάρχουν στην Ελλάδα και την Κύπρο, τα ήθη, τις παραδόσεις, τις συνήθειες και τα έθιμα των Ελλήνων (παλιά και καινούργια) και κυρίως την νοοτροπία των Ελλήνων.

0

Ο μαγικός κήποςΑπό τα αγαπημένα μου βιβλία.

Ένα πολύ όμορφο, μικρό, καλό και απλό βιβλίο. Ήταν φανταστικό. Μου άρεσε πολύ ο χαρακτήρας της Κλαιρ. Είναι κλειστή σαν άνθρωπος. Ακόμα μου άρεσε πολύ στο τέλος του βιβλίου που έλεγε το πως μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει το κάθε λουλούδι στο φαγητό. Ενδιαφέρον. Δεν ήξερα ότι τα λουλούδια που ανέφερε είχαν τέτοιες χρήσεις. Είχε και αρκετή δόση μαγείας που το έκανε ακόμα πιο συναρπαστικό. Μακάρι να είχα αυτές τις μαγικές ιδιότητες της Ιβανελ και της Μπει. Όπως και να έχει είναι ένα τέλειο βιβλίο και αξίζει να διαβαστεί!

0

Ο λύκος της μοναξιάςΜυθιστόρημα που αξίζει να διαβαστεί

Ένα αρκετά καλό, αστυνομικό βιβλίο με ενδιαφέρουσα υπόθεση, το οποίο κάνει αναφορά σε γεγονότα 3 χρονικών περιόδων, με δυο φόνους που απέχουν ένα διάστημα 14 ετών. Έχει έντονη δράση, αγωνία και αρκετές ανατροπές χωρίς να παραλείπεται και τελείως το ρομαντικό στοιχείο.

0

Daphnis and ChloeClassic

Μια όμορφη νουβέλα που αναφέρεται, όχι μόνο στον έρωτα 2 παιδιών/εφήβων, αλλά και γενικά στην αγροτική ζωή στην Αρχαία Ελλάδα.

0

Βορράς και νότοςΣυναρπαστικό μυθιστόρημα

Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στα μέσα του 19ου αιώνα σε μια πόλη της Αγγλίας το Μίλτον. Σε αυτή τη πόλη που τα πάντα λειτουργούν και κινούνται με διαφορετικούς ρυθμούς όπως σε κάθε βιομηχανική πόλη της εποχής, σπάει αυτό το tempo μια οικογένεια του Νότου, οι Χέιλ. Αυτή η οικογένεια έρχεται σε επαφή με πολλούς ανθρώπους από πολλά στρώματα και σιγά σιγά θα γίνει ένας συνδετικός κρίκος αυτών. Μέσα σε όλα αυτά ανθεί και ένας έρωτας που ξεκίνησε από haters to lovers relationship. Σε αυτό το βιβλίο αυτό συνδυάζονται πετυχημένα δράμα, ρομάντζο, στοιχεία οικονομικής και κοινωνικής ιστορίας/κατάστασης εποχής. Όμως, είχε πολλές περιγραφές και πολλές επιβραδύνσεις που, ναι μεν αύξαναν την αγωνία για κάτι, αλλά μερικές φορές ψιλοκούραζαν.

0

Ζευγάρια που έγραψαν την ιστορία της ΕλλάδαςΜια άλλη οπτική στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας

Ένα άρτιο, πρωτότυπο και ευκολοδιάβαστο βιβλίο που αναφέρει τις ιστορίες 8 -γνωστών για την σύγχρονη ελληνική ιστορία- ζευγαριών. Μέσα από τις αναφορές σε αυτά τα ζευγάρια ναι μεν γίνεται αναφορά στον προσωπικό βίο του κάθε ζευγαριού αλλά "ξετυλίγεται" δε στον αναγνώστη η σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας και το πως αυτά τα πρόσωπα με τις πράξεις τους συνεισέφεραν στην διαμόρφωση αυτής. Ξεκινάει από τα πιο "νέα" ζευγάρια (του 20ου αιώνα) για να καταλήξει στα πιο "παλιά" (του 19ου αιώνα).

0

Ο αλχημιστήςφιλοσοφημένο και ανάλαφρο βιβλίο

Μικρό και ευκολοδιάβαστο βιβλίο με νοήματα και συμβολισμούς και ανάλαφρη ιστορία, η οποία κυλά σαν νερό. Από εκεί και πέρα έχει ένα αρκετά ρομαντικό ύφος και στυλ και το θεωρώ το κατάλληλο κουλτουριάρικο βιβλίο για να ανεβάσει κάποιος από αυτό quotes στα social media, τύπου Instagram, Facebook κ.λπ. Κατάλληλο είναι και να το πάρει κάποιος και να το διαβάσει το καλοκαίρι σε διακοπές, καθισμένος σε μια ξαπλώστρα στη παραλία ή και στο μπαλκόνι του, μαγεμένος από την έρημο, τα μυστήρια και τους ανθρώπους της.

1

Ο λόφος με τα αγριολούλουδαΣυγκινητικό

Οι ζωές δυο δυναμικών γυναικών που προσπάθησαν μέσα από κόπο, προσπάθεια και αρκετά λάθη να τα καταφέρουν, να εξελιχθούν και τέλος να βιώσουν την ευτυχία, σε διαφορετικές εποχές η καθεμία. Όμως αυτό το βιβλίο δεν είναι απλώς οι ιστορίες δυο γυναικών που απλώς προσπαθούν να ζήσουν την ζωή τους και να ξεπεράσουν τα εμπόδια που εμφανίζονται στο δρόμο τους. Αναφέρονται πολλά περισσότερα πράγματα μέσα όπως κοινωνικά στερεότυπα της εποχής της Μπέιτι (που δυστυχώς αυτά καθόρισαν την ζωή της), προκαταλήψεις κ.λπ.

0

Η Δούκισσα της ΠλακεντίαςΒιβλίο για μία εμβληματική μορφή της ελληνικής ιστορίας

Η "Δούκισσα της Πλακεντίας" είναι ένα ευκολοδιάβαστο και ανάλαφρο βιβλίο που ναι μεν κάνει αναφορά στη Σοφία ντε Μαρμπουά-Λεμπρέν (την Δούκισσα της Πλακεντίας) αλλά παράλληλα συνδυάζει πραγματικά ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα με μυθιστορηματικά στοιχεία και πρόσωπα. Το κυριότερο είναι ότι είναι πολύ informative βιβλίο πάνω στα ιστορικά πρόσωπα και στα γεγονότα (ειδικά οι τελευταίες του σελίδες).

0