Reviews

40

Followers

2

Following

5

Βιβλία

2

Reviews

40

Followers

2

Following

5

Αγαπημένα βιβλία

2

Reviews

Οι καταζητούμενεςΈνα καλογραμμένο και ευχάριστο στο διάβασμα νουάρ

Ένα κλασικό νουάρ βιβλίο όπου εδώ δεν χρειάζεται να στύψεις το μυαλό σου για να ανακαλύψεις τον δολοφόνο. Ο δολοφόνος είναι "δηλωμένος" από την αρχή, γίνεται κατανοητό από την αρχή της ιστορίας ποιος είναι. Τι γίνεται όμως όταν αυτόν τον άνθρωπο δεν μπορείς να τον καταγγείλεις; Όταν δεν έχεις την επιλογή να κάνεις κάτι τέτοιο; Τότε αρχίζει να καταστρώνεται ένα σχέδιο πράξεων εκδίκησης. Ένα δραματικό νουάρ για το πώς θα χειριστούν αυτή την πληροφορία οι άνθρωποι κοντά στον δολοφόνο. Ενώ ξέρουν ποιος είναι, δεν έχουν την επιλογή να τον καταγγείλουν έτσι εύκολα και να τον διώξουν από την ζωή τους. Πώς θα χειριστούν την κατάσταση ενώ έχουν αυτήν την πληροφορία; Τι θα κάνουν; Αλλιώς και χαρακτηριζόμενο ως "ψυχολογικό θρίλερ" με 3 κύριους πρωταγωνιστές και που όλα ξεκινάνε με την δολοφονία της αδελφής της Μάρτζορι, την Ντοτ. Θα σιχαθείτε τον "σύζυγο τέρας" Τέντ, θα λυπηθείτε την Μάρτζορι, την υπάκουη σύζυγο που χρειάζεται πάντα ένα "αποκούμπι" και θα θαυμάσετε την κυρία Κλερ για την ευστροφία της. Πραγματικά πανέξυπνη γυναίκα (αλλά όπως συμβαίνει συνήθως το έξυπνο πουλί από την μύτη πιάνεται, δεν θα πω άλλα όμως διαβάστε το!

0

ΧάοςΠερίεργη συλλογή διηγημάτων

Το " Χάος" είναι μια συλλογή σύντομων διηγημάτων που διαδραματίζονται στην αγροτική Ιταλία του 19ου αιώνα. Κάποιες ιστορίες μου φάνηκαν ενδιαφέρουσες και μου άρεσαν π.χ. Η απάντηση, Η γυμνή ζωή, Συνομιλία με τη μητέρα. Κάποιες μου φάνηκαν αδιάφορες π.χ. Αφηρημάδα και κάποιες με τρόμαξαν και με στεναχώρησαν π.χ. Ο άλλος γιος, Παλίνο και Μιμή. Κάποιες ιστορίες έχουν μεταφυσικό στοιχείο π.χ. Male di luna και άλλες είναι κάπως αστείες π.χ. Πολύ πολύ φίλοι.

0

Χάρισέ μου τον τελευταίο χορόΈνα βιβλίο που με γύρισε πίσω στη δεκαετία του '00

Ένα μικρό, ευκολοδιάβαστο, αρκετά ρεαλιστικό, εφηβικό μυθιστόρημα που μιλάει για την αγάπη, τον χορό και την φιλία. Η υπόθεση αφορά δύο κορίτσια της Β' Λυκείου τη Μάγδα και την Ειρήνη και την καθημερινότητά τους (την φιλία, το σχολείο, το μπαλέτο, τα αγόρια, τα οικογενειακά προβλήματα). Δύο κολλητες φίλες που αγαπούν το χορό και όνειρο τους είναι να γίνουν μεγάλες χορεύτριες. Αυτές οι δύο κοπέλες είναι τελείως διαφορετικές η μία από την άλλη και στο πώς διαχειρίζονται και αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες και τα προβλήματα. Η Μάγδα είναι πιο δυναμική, πιο τσαμπουκαλού ενώ η Ειρήνη πιο ήρεμη, πιο πράα. Αλλά, παρόλες τις διαφορές τους, τις ενώνει η δυνατή τους φιλία και η αγάπη τους για τον χορό. Ήταν ένα βιβλίο που με έκανε να ξεχαστώ και με ταξίδεψε τόσο πίσω στη δεκαετία του '00 (είδατε πως περνάνε τα χρόνια;

0

ΔράκουλαςΈνα σκοτεινό paranormal μυθιστόρημα

Ένα βιβλίο με θετικά και αρνητικά στοιχεία. Ας πάρω όμως τα πράγματα από την αρχή... Ο "Δράκουλας" είναι ένα από τα πιο γνωστά κλασικά λογοτεχνικά βιβλία φαντασίας/paranormal. Μακάβριο και σκοτεινό, γραμμένο στα τέλη του 19ου αιώνα βιβλίο που διαδραματίζεται στην Τρανσυλβανία και στο Λονδίνο του 19ου αιώνα. Θετικά: Δυνατό από μεριάς υπόθεσης και γεμάτο σασπένς, πρωτότυπο γιατί είναι γραμμένο σε μορφή επιστολών, σημειώσεων και ημερολογίου. Δεν το έχω πετύχει συχνά αυτό στα βιβλία που διαβάζω, μαθαίνουμε λίγα πράγματα για κάποιους Βαλκάνιους λαούς του 19ου αιώνα και σχετικά μικρά κεφάλαια. Αρνητικά: Πυκνογραμμένο με μικρά γράμματα βιβλίο, δεν είναι ευκολοδιάβαστο, περιττές λεπτομέρειες που με κούρασαν, εξαντλητικές περιγραφές και στερεότυπα ως προς τις συμπεριφορές ανδρών και γυναικών.

0

Το ξεκαθάρισμαΠρώτη μου επαφή με Γκρίσαμ και όχι η τελευταία

Το βιβλίο αυτό είναι η επιτομή του "Αμαρτίαι (και μυστικά στη συγκεκριμένη περίπτωση) γονέων παιδεύουσι τέκνα". Ένα πολυσέλιδο μυθιστόρημα που θα σε τραβήξει στην ιστορία του. Προσοχή όμως δεν είναι ένα ελαφρύ ανάγνωσμα. Έχει κάποιες σκληρές σκηνές. Η υπόθεση βασίζεται στο εξής σκεπτικό "Ένας αγαπητός εφημέριος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τον αγαπημενο γόνο της πόλης, έναν θρυλικό ήρωα πολέμου". Είναι χωρισμένη σε τρία μέρη. Στο παρόν του πρωταγωνιστή, στο παρελθόν του και στο μέλλον της οικογένειάς του (μετά τον θάνατό του). Έχει πολλά αλλά μικρά κεφάλαια και δίνει μια σαφή εικόνα των ΗΠΑ και της νοοτροπίας των Αμερικανών λίγο πριν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, κατά τη διάρκεια και λίγο μετά από αυτόν. Ο συγγραφέας φαίνεται ότι είναι άρτια ενημερωμένος για την εποχή την οποία αναφέρει. Από τα δικαστικά ζητήματα στις ΗΠΑ μέχρι και στη δράση των Αμερικανών στις Φιλιππίνες και της πορείας θανάτου του Μπαταάν. Είναι ένα βιβλίο πάνω στο οποίο θα μπορούσαν να γίνουν πολλών ειδών συζητήσεις για πολλά θέματα. Αυτό το μυθιστόρημα ήταν η πρώτη μου επαφή με τον Grisham. Είναι ένα αρκετά ενδιαφέρον βιβλίο από μεριάς υπόθεσης (κάλλιστα θα μπορούσε να γίνει ταινία) αλλά μου φάνηκε αρκετά βαρύ για να το ξαναδιαβάσω. Πάντως δεν θα σταματήσω με τον Grisham εδώ. Αν μου δοθεί η ευκαιρία να διαβάσω και άλλα έργα του στο μέλλον θα το κάνω.

0

Ιστορία δύο πόλεωνΈνα μυθιστόρημα που με άφησε έκπληκτη

Η "Ιστορία δύο πόλεων" είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα και από τα πιο γνωστά κλασικά λογοτεχνικά βιβλία. Παρόλο που έχω διαβάσει τη "Χριστουγεννιάτικη Ιστορία", δεν είχα συνειδητοποιήσει μέχρι τώρα την ιδιαιτερότητα της πένας του Ντίκενς, η οποία εδώ περιγράφει εκτενώς την ταραχώδη εποχή της γαλλικής επανάστασης και πως ο γαλλικός λαός κατέληξε σε αυτήν. Στην "Ιστορία δύο πόλεων", η αγάπη, η αυτοθυσία και η τόλμη κατέχουν σημαντικούς ρόλους αλλά δεν υστερεί στο χιούμορ και κυρίως στον σαρκασμό για θεσμούς και ανθρώπους μιας εποχής αρκετά πιο πριν από αυτόν στην Αγγλία και στη Γαλλία των τελών του 18ου αιώνα, την περίοδο της γαλλικής επανάστασης. Αλλά σαρκάζει με το γάντι. Και αυτό το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον στην ανάγνωση. Αυτό το μυθιστόρημα εν τέλει με κέρδισε αφήνοντας με έκπληκτη, αφού δεν περίμενα ότι θα με συγκινούσε. Την πρώτη φορά που το ξεκίνησα και διαβάζοντας τις πρώτες 100 σελίδες, το είχα αφήσει. Εκείνη την περίοδο δεν ήμουν σε θέση να το εκτιμήσω και χαίρομαι που, τώρα το καλοκαίρι, δίνοντας του μια δεύτερη ευκαιρία και διαβάζοντας το ξανά από την αρχή το εκτίμησα.

0

Η μενεξεδένια πολιτείαΠρώτη μου επαφή με συγγραφέα της γενιάς του '30

Ο Άγγελος Τερζάκης είναι ένας σημαντικός εκπρόσωπος της λογοτεχνικής γενιάς του '30. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχε τύχει ποτέ να διαβάσω ολοκληρωμένα (όχι σε αποσπάσματα) κάποιο έργο συγγραφέα της γενιάς του '30 και φυσικά δεν είχε τύχει να διαβάσω πιο πριν έργα του. Οπότε "Η Μενεξεδένια Πολιτεία" αποτέλεσε την πρώτη μου επαφή με τον Τερζάκη και το πρώτο ολοκληρωμένο έργο που διαβάζω από εκπρόσωπο της γενιάς του '30. Όσον αφορά το βιβλίο, δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε πολύ, ούτε το αγάπησα, ούτε το λάτρεψα. Δεν νομίζω ότι από μόνη μου θα το ξαναδιάβαζα. Ήταν ένα βιβλίο που με πλάκωσε λίγο ψυχικά και με εκνεύρισε σε αρκετά σημεία. Η υπόθεση αφορά μια οικογένεια διαλυμένη στη δεκαετία του '30 (;)*. Ένας πατέρας άβουλος, αθώος, αφελής, θύμα. Μια μητέρα που πέρα βρέχει, κοιτώντας το συμφέρον της και την δόξα. Ένας γιος πάνω κάτω τα ίδια με τη μάνα με περισσότερη κακία, κόμπλεξ και σκοτάδι στο μυαλό και τη καρδιά του. Και τέλος μια κόρη που ήξερε τι ήθελε, πώς το ήθελε, είχε το θάρρος της γνώμης της και ανέλαβε τον ρόλο και την φροντίδα του διαλυμένου αυτού σπιτικού σαν μητέρα. Γύρω από αυτά τα 4 κεντρικά πρόσωπα είναι και άλλα πρόσωπα που παίζουν ρόλο στην ιστορία όπως ο κερατάς Ποντικενάς και η σύζυγός του, ο Γιάννης Μαρούκης, ο βοηθός που αναγκάζεται να ωριμάσει απότομα κ.ά. Μερικά στοιχεία που έκαναν το βιβλίο πιο ενδιαφέρον ήταν: - Η Σοφία (ο μόνος χαρακτήρας που μπόρεσα να συμπαθήσω) -*Μας μιλάει ο συγγραφέας για την Αθήνα του Μεσοπολέμου (νομίζω τότε γιατί δεν το τοποθετεί χρονικά ακριβώς το έργο αυτό, οπότε υποθέτω τότε με βάση και τη χρονιά που εκδόθηκε αυτό το βιβλίο το 1937). - Ο τρόπος γραφής (λαϊκός, απλός, χωρίς φιοριτούρες αλλά με κάποιες δόσεις φιλοσοφίας). -Τα μικρά κεφάλαια και οι λίγες σελίδες που το έκαναν ευκολοδιάβαστο. - Τα αναλυτικά ψυχογραφήματα των ηρώων.

0

Ποιος σκότωσε τον κύριο ΧΈνα αλλιώτικο graphic novel

Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι μαθηματικός και μπορεί να μην είμαι αρμόδια για να του κάνω κριτική αλλά έχω να το λέω είναι ένα πολύ όμορφο graphic novel μυστηρίου που για να βρεις τη λύση πρέπει να λύσεις κάποιους μαθηματικούς "γρίφους"(να λύσεις εξισώσεις, ασκήσεις γεωμετρίας κλπ.). Στο τέλος έχει και τις βιογραφίες των ανθρώπων που αναφέρονται στην υπόθεση. Αχ αυτό το βιβλίο με γύρισε πολύ πίσω στα μαθητικά μου χρόνια που τα έκανα αυτά. Γενικά αυτό το συγκεκριμένο βιβλίο σε κάνει να βλέπεις με διαφορετικό τρόπο τα μαθηματικά, πιο ενδιαφέρον. P.S.: Έχει και τις λύσεις των "γρίφων" αυτών στο τέλος του βιβλίου.

0

Το τραγούδι του ΑχιλλέαΜυθιστόρημα για τους λάτρεις του Ομήρου

Ουσιαστικά είναι η Ιλιάδα από μία άλλη οπτική γωνία αυτή του Πατρόκλου. Πέρα από τα βασικά της ζωής του Πατρόκλου, ξεκινάει και τελειώνει ως μια ιστορία αγάπης ανάμεσα σε δύο ανθρώπους, οι οποίοι αγαπήθηκαν πολύ, τον Αχιλλέα και τον Πάτροκλο, σε μία περίοδο γεμάτη από ήρωες, δόξα, κλέος, σκοτωμούς, πολέμους και θεούς. Ως προς τα τεχνικά θέματα του βιβλίου η γραφή είναι πολύ όμορφη και το βιβλίο είναι καλογραμμένο. Έτσι όπως έχει διαμορφώσει την υπόθεση δεν είναι καθόλου βαρετό αλλά ευκολοδιάβαστο και σου κρατάει το ενδιαφέρον. Φυσικά υπήρχαν αρκετές ανακρίβειες και κάποια γεγονότα τα οποία αφαιρέθηκαν και κάποια τα οποία προστέθηκαν. Από εκεί και πέρα ήθελα να διαβάσω και λίγο τα πράγματα από την οπτική του Αχιλλέα. Θα ήταν ωραίο αν ήταν dual pov. Όσον αφορά τους χαρακτήρες θα συμπαθήσετε τον Πάτροκλο γιατί είναι τόσο καλούλης, γενναιόδωρος, σκέφτεται τους άλλους αλλά και ένας αρκετά πληγωμένος χαρακτήρας που ψάχνει την αγάπη. Μπορεί να σας ψιλοεκνευρίσει ο Αχιλλέας. Να εκτιμήσετε την Βρισηίδα και να μισήσετε τον Πύρρο, την Θέτιδα και τον Αγαμέμνονα για τις άξεστες συμπεριφορές τους. Και τέλος να θεωρήσετε τον Οδυσσέα αρκετά savage χαρακτήρα.

0

Love Her WildΜία όμορφη συλλογή ποιημάτων

Είναι μια συλλογή μικρών inspirational ποιημάτων, ανάλαφρων, καλογραμμένων και ευκολοδιάβαστων με πανέμορφες ασπρόμαυρες φωτογραφίες μέσα. Είναι το κατάλληλο βιβλίο για να το διαβάσεις ένα όμορφο καλοκαιρινό βράδυ με την συνοδεία μουσικής πιο χαλαρής, ήρεμης, ταξιδιάρικης.

0

Σ' έναν έρημο τόποΈνα ιδανικό μυθιστόρημα για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Αν κάποιος με ρωτούσε ποιο είναι ένα βιβλίο που με εξέπληξε ευχάριστα χωρίς να το περιμένω θα έλεγα αυτό εδώ. Δεν είχα τρελές προσδοκίες όταν το ξεκίνησα αλλά με εξέπληξε ευχάριστα. Είναι ένα δυνατό, καλογραμμένο, πρωτότυπο νουάρ μυθιστόρημα με φεμινιστική οπτική που καταδεικνύει τον μισογυνισμό της κοινωνίας του ήρωα (αλλά και του ίδιου του ήρωα) και με ταξιδιάρικα στοιχεία. Το θεωρώ ένα πρωτότυπο βιβλίο γιατί δεν έχει τύχει να πέσουν συχνά βιβλία στα χέρια μου που να περιγράφουν τα πράγματα από την οπτική του κακού. Βλέπουμε πως λειτουργεί το μυαλό αυτού του αντιήρωα, την τρέλα, την αλαζονεία και τον μισογυνισμό που επικρατεί στο κεφάλι του πάνω στο καθετί που κάνει. Είναι ένα ιδανικό μυθιστόρημα για τις καλοκαιρινές διακοπές. Παραλία, ξαπλώστρα, θάλασσα, ήλιος και ένα μικρό noir μυθιστόρημα

0

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΤΗΣ ΑΛΚΥΟΝΗΣΚαινούργια υπόθεση για τους Πουαρό και Κάτσπουλ

Καινούργια υπόθεση για τον Ηρακλή Πουαρό και τον επιθεωρητή Κάτσπουλ. Ο Πουαρό σε ρόλο Σέρλοκ Χόλμς και ο Κάτσπουλ σε ρόλο Γουάτσον καταγράφοντας τις περιπέτειες του φίλου του. 3 (συνδεδεμένοι μεταξύ τους) φόνοι οι οποίοι περιπλέκονται δημιουργώντας μία υπερβολικά πολύπλοκη υπόθεση για τους Πουαρό και Κάτσπουλ, έχοντας, φυσικά, να διαχειριστούν χαρακτήρες που έχουν τα δικά τους μυστικά και τις δικές του ιδιοτροπίες ο καθένας και η καθεμία.

0

BeastlyRetelling of a known fairytale

A beautiful retelling of Beauty and The Beast in a more modern edition. In comparison with the movie i think that both of them were just simply very very good.

1

Κλειστό φέρετροΜια καλή συνέχεια των μυστηρίων της Αγκάθα Κρίστι

Το "Κλειστό Φέρετρο" είναι ένα βιβλίο με αρκετά περίεργη αλλά ενδιαφέρουσα υπόθεση που μεγάλο της μέρος (σχεδόν όλο!) δεν διαδραματίζεται στην Αγγλία, χαρακτήρες (πρωτεύοντες και δευτερεύοντες) ο καθένας και η καθεμία με τη τρέλα του/της και τέλος αρκετά δραματικό.

0

Broken ThroneΌχι και άσχημο αλλά...

Ένα αποχαιρετιστήριο βιβλίο με αξιόλογο κλείσιμο για μια σειρά που με είχε ταλαιπωρήσει αρκετά. Με αυτό το βιβλίο διάβασα όλη την σειρά πάνω κάτω. Είχε τα πάντα μέσα. Χάρτες, γενεαλογικά δέντρα, από που προήλθε αυτός ο κόσμος και οι άνθρωποί του και πως δημιουργήθηκε, χρονολογίες για το πότε γεννήθηκε και πέθανε ο κάθε βασιλιάς και λίγα λόγια για τη ζωή του καθενός, περίληψη όλων των γεγονότων της σειράς αυτής (χωρίς τις περιττές λεπτομέρειες και τις πολλές POVS- just the facts), τις 2 νουβέλες (Steel Scars, Queen Song που είχαν βγει πιο παλιά), μερικές καινούργιες νουβέλες (που λύνουν κάποιες από τις απορίες που άφησε το War Storm και οδηγούν σε ένα proper ending για το #marecal), λίγα πράγματα για το πως θα εξελιχθεί ο κόσμος αυτός στο μέλλον και τις ευχαριστίες. Η μια από αυτές τις νουβέλες, όμως, μου φάνηκε αχρείαστη και τελείως άσχετη και το κακό ήταν ότι έμεινε - κατ'εμέ - ανολοκλήρωτη.

0

The MiniaturistΜυστικιστικό και μεταφυσικό θρίλερ

Η υπόθεση εκτυλίσσεται στην Ολλανδία του 17ου αιώνα και έχει 5 πρωταγωνιστικά πρόσωπα (και αρκετά δευτερεύοντα), με το σημαντικότερο πρόσωπο όλων την μινιατουρίστρια που σαν προφήτισσα προβλέπει με κάποιον τρόπο τις μοίρες όλων. Όσο προχωράει η υπόθεση εξελίσσεται σε ένα είδους μυστικιστικού και μεταφυσικού θρίλερ, όπου με αφορμή την εμφάνιση ενός κουκλόσπιτου σιγά σιγά θα αρχίσουν να βγαίνουν πολλά μυστικά στη φόρα γιατί τίποτα δεν κρύβεται από τον ήλιο και πόσο μάλλον από την ολλανδική κοινωνία του 17ου αιώνα. Είναι ένα μεγάλο βιβλίο με πολλές σελίδες αλλά μικρά κεφάλαια και καλογραμμένο. Τραβάει το ενδιαφέρον λόγω του εξωφύλλου αλλά και της απεικόνισης και της αναφοράς των ηθών, των εθίμων και της ζωής των ανθρώπων του 17ου αιώνα στην Ολλανδία.

0

Ο μαύρος γάτοςΜακάβριες και τρομακτικές ιστορίες

Όχι δεν μου άρεσε. Αλλά είχε ένα θετικό: Μικρο με λίγες σελίδες. Μπορεί να διαβαστεί σχετικά γρήγορα. Αρνητικά: πέρα από το ότι οι ιστορίες ήταν μακάβριες, με αρκετή δόση τρέλας ειδικά οι δυο πρώτες, βρήκα και μερικά ορθογραφικά λαθάκια ειδικά στην εισαγωγή για την ζωή του Πόε σε αυτή την έκδοση.

0

ΕκείνηΈνα εκπληκτικό dark retelling της ιστορίας της Χιονάτης

Όλοι γνωρίζουμε την ιστορία της Χιονάτης (κυρίως μέσα από τη ταινία της Disney). Αυτό δεν είναι ένα retelling που θα ακολουθήσει κατά γράμμα την παραδοσιακή ιστορία της Χιονάτης. Αυτό είναι ένα retelling με υπόθεση πολύ δυνατή που θα σας εκπλήξει αρκετά. Πέρα από αυτό έχει ένα επιβλητικό και σκοτεινό εξώφυλλο ταιριαστό για την ιστορία, με πολύ όμορφη γραφή. Είναι κάτι καινούργιο και πρωτότυπο που δεν περίμενα ποτέ ότι θα διαβάσω και ειδικά από Ελληνίδα συγγραφέα. Και χαίρομαι που είχα την ευκαιρία να το διαβάσω.

0

Πρώτη φοράΈνα ελαφρύ chick lit

Ένα ελαφρό και ευκολοδιάβαστο chick lit που θα σε κάνει να γελάσεις αρκετά με κάποιες σκηνές και ατάκες και θα σε συνεπάρει στη ροή της ιστορίας του γενικά. Επίσης, θα σε κάνει να χτυπάς το κεφάλι σου στο τοίχο με κάποιες βλακείες που συνέβησαν (αλλά ευτυχώς έχουμε καλό τέλος, το καλύτερο για την ακρίβεια!), να καταλάβεις (κάπως, γιατί κάνει και αυτή τις βλακείες της) τη θέση της Μπλις και να λατρέψεις τον Γκάρικ.

0

Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ: ΑΙΔΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΛΠΟΣ -Ένα βιβλίο χρήσιμο για όλες και όλους.

Ένα αξιόλογο βιβλίο, από μια έμπειρη και καταξιωμένη γυναικολόγο, που καλό είναι να υπάρχει σε κάθε βιβλιοθήκη. Ως προς τη μεριά των πληροφοριών είναι ένα ενημερωμένο, επεξηγηματικό και κατατοπιστικό βιβλίο που καταδεικνύει όχι μόνο τα διάφορα γυναικολογικά ζητήματα αλλά και καταρρίπτει μύθους που έχουμε ακούσει γύρω από αυτά. Ως προς το τεχνικό κομμάτι μου άρεσε ο χωρισμός των ενοτήτων και τα σύντομα κεφάλαια της κάθε ενότητας. Προσπαθεί να εξηγήσει τα διάφορα γυναικολογικά ζητήματα με κατανοητή γραφή, με απλό τρόπο και με αρκετές δόσεις χιούμορ.

0

VictoriaΜια διαφορετική οπτική στην ζωή της βασίλισσας Βικτωρίας

Η ιστορία μας πηγαίνει στα πρώτα χρόνια της βασίλισσας Βικτωρίας ως βασίλισσα στον θρόνο της Αγγλίας μέχρι και την πρόταση γάμου της στον Άλμπερτ. Πέρα από τα διάφορα γεγονότα που συνέβησαν στην ζωή της ως βασίλισσα και την αναφορά σε ιστορικο-κοινωνικο-πολιτικά θέματα της εποχής, κυρίως επικεντρώνεται στη σχέση της με τον κατά 40 χρόνια μεγαλύτερο πρωθυπουργό της, λόρδο Μέλμπουρν, που αρχίζει να εξελίσσεται σταδιακά ως κάτι παραπάνω από σχέση βασίλισσας - πρωθυπουργού. Ουσιαστικά το βιβλίο είναι τα πρώτα 4 με 5 επεισόδια της σειράς. Η σειρά περιλαμβάνει ατάκες και σκηνές από το βιβλίο. Απλώς το βιβλίο περιέχει κάποιες σκηνές και ατάκες που δεν ειδώθηκαν και δεν ακούστηκαν στην σειρά για χάρη συντομίας. Επίσης το βιβλίο δεν επικεντρώνεται τόσο στα άλλα δευτερεύοντα πρόσωπα όπως η σειρά (π.χ. Σκέρετ, Φρανκατέλι, Τζένκινς κ.λπ.). Ένα όμορφο, ευκολοδιάβαστο αλλά και αρκετά γλυκόπικρο βιβλίο, ειδικά όσον αφορά το ειδύλλιο/πλατωνικό έρωτα Βικτώριας - Μέλμπουρν, που αναφέρεται εδώ. Κανονικά ο Μέλμπουρν λειτουργούσε για την Βικτώρια ως πατρική φιγούρα, συμβουλάτορας και φίλος που την βοήθησε στα πρώτα βήματά της ως βασίλισσα και όχι ως υποψήφιος μνηστήρας. Απλώς εδώ η συγγραφέας δίνει μια άλλη οπτική της σχέσης Βικτώριας - Μέλμπουρν, στην οποία μπορεί να δείτε τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Αλλά δεν ξεφεύγει τελείως από την ιστορική πορεία.

0

Όμορφο φινάλεΤο τελευταίο βιβλίο μιας σειράς που μου άρεσε και δεν μου άρεσε.

Μια ιστορία δύο ετερώνυμων που έλκονται. Έχουμε δυο τελείως διαφορετικούς ανθρώπους (την Τίνα και τον Τζένσεν, το τελευταίο ζευγάρι της σειράς "Όμορφο Κάθαρμα") που μέσα από μια σειρά "απρόβλεπτων" γεγονότων θα ταιριάξουν απόλυτα, καταφέρνοντας να βρουν το HEA τους. Η αλήθεια είναι ότι ήταν σαν να διάβαζα την ιστορία του Νάιαλ και της Ρούμπι ξανά, απλώς εδώ λόγω των διάφορων "απρόβλεπτων" γεγονότων, του παρεΐστικου κλίματος (όλοι οι πρωταγωνιστές των προηγούμενων βιβλίων συμμετείχαν εδώ, αισθανόμενοι ο ένας τον άλλο σαν οικογένεια) και της τρέλας που επικρατούσε ήταν πιο ενδιαφέρουσα. Από εκεί και πέρα, πέρα από τον κανονικό επίλογο του ζευγαριού έχει και κάποιους έξτρα επιλόγους που αφορούν τους άλλους χαρακτήρες της σειράς, κλείνοντας έτσι ολοκληρωτικά τη σειρά.

0

Εργαζόμενο αγόριΒιβλίο με μηνύματα

Είναι ένα βιβλίο που δείχνει έναν κόσμο αντεστραμμένων ρόλων. Δείχνει πως θα ήταν οι γυναίκες αν είχαν θέσεις ανδρών και συμπεριφέρονταν σαν τους άνδρες. Και πως θα ήταν οι άνδρες αν είχαν θέσεις γυναικών και συμπεριφέρονταν σαν γυναίκες. Πρωτότυπο και ενδιαφέρον θέμα που δεν το έχω συναντήσει ξανά σε όσα βιβλία έχω διαβάσει. Το κακό είναι ότι είναι τίγκα στα στερεότυπα φύλων. Αναφέρονται, κυρίως, άσχημες έως και τοξικές συμπεριφορές ανδρών και γυναικών που υπάρχουν και σήμερα δυστυχώς. Δύο αστέρια για τα μηνύματα που περνάει και για τον ωραίο τρόπο γραφής.

0

Αναπάντεχη ελευθερίαΕκρηκτικό ρομάντζο εποχής

Ένα όμορφο, γεμάτο δράση, ρομάντζο εποχής, με ξεχωριστούς ήρωες και ηρωίδες (πρωταγωνιστές και μη), dual POVs και εκρηκτικό πάθος. Ένα ζευγάρι με δυναμική και χημεία from the get go. Δυο ήρωες που ξέρουν τι θέλουν και το αποκτάνε στο τέλος.

0

Θεοί Και Δαίμονες - Η ΑναμέτρησηΈνα πολύ καλό YA, fantasy+action βιβλίο ως πρώτο βιβλίο σειράς.

Μικρό σχετικά (σε αριθμό σελίδων) και, κυρίως, ευκολοδιάβαστο. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα το βαρεθείτε γιατί είναι full of action, με συγκρούσεις και με μικρή δόση ρομαντικού στοιχείου. Η όλη υπόθεση έχει πολύ ενδιαφέρον και μου άρεσε.

0

Θεοί και δαίμονες: ΣύγκρουσηΔυνατό βιβλίο!

Μια δυνατή συνέχεια για μια πολύ καλή σειρά. Δράση, περιπέτεια, κίνδυνος, βια, αίμα, προδοσίες σε συνδυασμό με έρωτα, πάθος και μεταφυσικά στοιχεία. Πλοκή γρήγορη και ευκολοδιάβαστη με εξελίξεις και ανατροπές που έρχονται και φεύγουν σε κλάσματα δευτερολέπτου και με την αγωνία να κορυφώνεται. Γραφή απλή, λιτή και κατανοητή.

0

Θεοί και δαίμονες: ΚυριαρχίαΑγαπημένο βιβλίο αυτής της σειράς.

Το τρίτο βιβλίο της σειράς αυτής ήταν και το αγαπημένο μου σε σύγκριση με τα προηγούμενα γιατί: 1. Είναι πιο informative σε σύγκριση με τα άλλα. Εδώ δίνονται περισσότερες πληροφορίες και ξεκαθαρίζεται κάπως το πως λειτουργεί το όλο σύμπαν αυτής της σειράς βιβλίων. Έτσι λύνονται και κάποιες απορίες για κάποια ζητήματα που είχαν τεθεί σε προηγούμενα βιβλία. 2. Επικέντρωση σε διαφορετικό ζευγάρι που σιγά – σιγά αρχίζει η σχέση τους να ανθίζει από το πουθενά.

0

Όμορφος ξένοςUnusual smut.

It was a little bit of an unusual smut (for me) but with a pretty handsome British Hero.

0

Όμορφο κάθαρμαΈνα συνηθισμένο smut.

Smut με εναλλασσόμενη dual pov, γρήγορη πλοκή (το καλό είναι ότι διαβάζεται γρήγορα), μπόλικες σκηνές σεξ και αρκετές δόσεις πειραγμάτων μεταξύ των πρωταγωνιστών που ηλεκτρίζουν την ατμόσφαιρα μεταξύ τους. Τώρα αν θα τους συμπαθήσετε αυτό είναι άλλη ιστορία.

0

Όμορφο ξεκίνημαΓάμος Μπένετ και Χλόης

Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι συνέβη σε αυτό το γάμο (και ειδικά την περίοδο των προετοιμασιών του). Ίσως αν έχετε διαβάσει τα προηγούμενα βιβλία και τις νουβέλες τους (ειδικά τις νουβέλες τους), τότε μπορείτε και να φανταστείτε και το πως εξελίχθηκε η όλη φάση του γάμου. Ήταν μια παρωδία. Μια πραγματική παρωδία. Δεν ήξερα αν ήθελα να γελάσω ή να κλάψω ή να χτυπήσω το κεφάλι μου στο τοίχο με αυτά που διάβαζα (ίσως πιο πολύ το τελευταίο!) Γενικά τύχαινε η μια αναποδιά μετά την άλλη σε αυτό το "άμοιρο" ζευγάρι. Θεόμουρλοι συγγενείς (ο καθένας με τα δικά του ψυχολογικά και μη προβλήματα), ατυχείς καταστάσεις, ξεσπάσματα του ζευγαριού λόγω της πίεσης του γάμου (αλλά και όχι μόνο λόγω αυτής). Βέβαια και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές δεν πάνε πίσω στη τρέλα. Η τρέλα τους ενός συμπληρώνει τη τρέλα του άλλου. Γενικά ποτέ δεν μου άρεσε ιδιαίτερα η σχέση Μπένετ-Χλόης. Μπορεί οι σκηνές σεξ μεταξύ τους να είναι καυτές αλλά σαν ζευγάρι δεν το θεωρώ ισορροπημένο. Όπως και να έχει όμως αν τα έφτιαχναν με άλλους ο καθένας που ήταν είτε πιο ήρεμοι, είτε πιο χαμηλών τόνων δεν θα το άντεχαν. Θα έφευγαν τρέχοντας ή θα τους έκαναν τη ζωή πατίνι που στο τέλος θα έφευγαν οι άλλοι. Δημιουργήθηκαν με τέτοιο τρόπο αυτοί οι χαρακτήρες για να ταιριάζουν ακριβώς ο ένας στον άλλον. Όπως το κλειδί σε μια κλειδαριά. Και με αυτό το βιβλίο επιβεβαιώθηκε η προαναφερθείσα θεωρία.

0

ΝτουέτοΠολυσέλιδο βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί.

Μια πολύ δυναμική και τραγική ιστορία για δυο δίδυμες αδελφές, οι οποίες χωρίστηκαν, όταν ήταν πολύ μικρές. Η καθεμιά έζησε τη δική της ζωή και πέρασε τα δικά της βάσανα μέχρι τελικά να βρεθούν και να γνωριστούν χρόνια αργότερα. Η υπόθεση ήταν πολύ καλή, οι χαρακτήρες αδύναμοι και δυναμικοί συγχρόνως.

0

The Last Dance and Other StoriesΕνδιαφέρον βιβλίο

Ένα μικρό βιβλίο με 10 σύντομες ιστορίες ανθρώπων (φανταστικών προσώπων) που ζουν και μένουν στην Ελλάδα (μια ιστορία εξελίσσεται στην Κύπρο). Μέσα από αυτές τις σύντομες ιστορίες πέρα από το ότι κάποιος διαβάζει για τις περιπέτειες των ηρώων που εξελίσσονται είτε σε χωριό είτε σε μια μεγάλη πόλη ,μπορεί επίσης να πάρει και μια γεύση από τα φαγητά που υπάρχουν στην Ελλάδα και την Κύπρο, τα ήθη, τις παραδόσεις, τις συνήθειες και τα έθιμα των Ελλήνων (παλιά και καινούργια) και κυρίως την νοοτροπία των Ελλήνων.

0

Ο μαγικός κήποςΑπό τα αγαπημένα μου βιβλία.

Ένα πολύ όμορφο, μικρό, καλό και απλό βιβλίο. Ήταν φανταστικό. Μου άρεσε πολύ ο χαρακτήρας της Κλαιρ. Είναι κλειστή σαν άνθρωπος. Ακόμα μου άρεσε πολύ στο τέλος του βιβλίου που έλεγε το πως μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει το κάθε λουλούδι στο φαγητό. Ενδιαφέρον. Δεν ήξερα ότι τα λουλούδια που ανέφερε είχαν τέτοιες χρήσεις. Είχε και αρκετή δόση μαγείας που το έκανε ακόμα πιο συναρπαστικό. Μακάρι να είχα αυτές τις μαγικές ιδιότητες της Ιβανελ και της Μπει. Όπως και να έχει είναι ένα τέλειο βιβλίο και αξίζει να διαβαστεί!

0

Ο λύκος της μοναξιάςΜυθιστόρημα που αξίζει να διαβαστεί

Ένα αρκετά καλό, αστυνομικό βιβλίο με ενδιαφέρουσα υπόθεση, το οποίο κάνει αναφορά σε γεγονότα 3 χρονικών περιόδων, με δυο φόνους που απέχουν ένα διάστημα 14 ετών. Έχει έντονη δράση, αγωνία και αρκετές ανατροπές χωρίς να παραλείπεται και τελείως το ρομαντικό στοιχείο.

0

Daphnis and ChloeClassic

Μια όμορφη νουβέλα που αναφέρεται, όχι μόνο στον έρωτα 2 παιδιών/εφήβων, αλλά και γενικά στην αγροτική ζωή στην Αρχαία Ελλάδα.

0

Βορράς και νότοςΣυναρπαστικό μυθιστόρημα

Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στα μέσα του 19ου αιώνα σε μια πόλη της Αγγλίας το Μίλτον. Σε αυτή τη πόλη που τα πάντα λειτουργούν και κινούνται με διαφορετικούς ρυθμούς όπως σε κάθε βιομηχανική πόλη της εποχής, σπάει αυτό το tempo μια οικογένεια του Νότου, οι Χέιλ. Αυτή η οικογένεια έρχεται σε επαφή με πολλούς ανθρώπους από πολλά στρώματα και σιγά σιγά θα γίνει ένας συνδετικός κρίκος αυτών. Μέσα σε όλα αυτά ανθεί και ένας έρωτας που ξεκίνησε από haters to lovers relationship. Σε αυτό το βιβλίο αυτό συνδυάζονται πετυχημένα δράμα, ρομάντζο, στοιχεία οικονομικής και κοινωνικής ιστορίας/κατάστασης εποχής. Όμως, είχε πολλές περιγραφές και πολλές επιβραδύνσεις που, ναι μεν αύξαναν την αγωνία για κάτι, αλλά μερικές φορές ψιλοκούραζαν.

0

Ζευγάρια που έγραψαν την ιστορία της ΕλλάδαςΜια άλλη οπτική στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας

Ένα άρτιο, πρωτότυπο και ευκολοδιάβαστο βιβλίο που αναφέρει τις ιστορίες 8 -γνωστών για την σύγχρονη ελληνική ιστορία- ζευγαριών. Μέσα από τις αναφορές σε αυτά τα ζευγάρια ναι μεν γίνεται αναφορά στον προσωπικό βίο του κάθε ζευγαριού αλλά "ξετυλίγεται" δε στον αναγνώστη η σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας και το πως αυτά τα πρόσωπα με τις πράξεις τους συνεισέφεραν στην διαμόρφωση αυτής. Ξεκινάει από τα πιο "νέα" ζευγάρια (του 20ου αιώνα) για να καταλήξει στα πιο "παλιά" (του 19ου αιώνα).

0

Ο αλχημιστήςφιλοσοφημένο και ανάλαφρο βιβλίο

Μικρό και ευκολοδιάβαστο βιβλίο με νοήματα και συμβολισμούς και ανάλαφρη ιστορία, η οποία κυλά σαν νερό. Από εκεί και πέρα έχει ένα αρκετά ρομαντικό ύφος και στυλ και το θεωρώ το κατάλληλο κουλτουριάρικο βιβλίο για να ανεβάσει κάποιος από αυτό quotes στα social media, τύπου Instagram, Facebook κ.λπ. Κατάλληλο είναι και να το πάρει κάποιος και να το διαβάσει το καλοκαίρι σε διακοπές, καθισμένος σε μια ξαπλώστρα στη παραλία ή και στο μπαλκόνι του, μαγεμένος από την έρημο, τα μυστήρια και τους ανθρώπους της.

1

Ο λόφος με τα αγριολούλουδαΣυγκινητικό

Οι ζωές δυο δυναμικών γυναικών που προσπάθησαν μέσα από κόπο, προσπάθεια και αρκετά λάθη να τα καταφέρουν, να εξελιχθούν και τέλος να βιώσουν την ευτυχία, σε διαφορετικές εποχές η καθεμία. Όμως αυτό το βιβλίο δεν είναι απλώς οι ιστορίες δυο γυναικών που απλώς προσπαθούν να ζήσουν την ζωή τους και να ξεπεράσουν τα εμπόδια που εμφανίζονται στο δρόμο τους. Αναφέρονται πολλά περισσότερα πράγματα μέσα όπως κοινωνικά στερεότυπα της εποχής της Μπέιτι (που δυστυχώς αυτά καθόρισαν την ζωή της), προκαταλήψεις κ.λπ.

0

Η Δούκισσα της ΠλακεντίαςΒιβλίο για μία εμβληματική μορφή της ελληνικής ιστορίας

Η "Δούκισσα της Πλακεντίας" είναι ένα ευκολοδιάβαστο και ανάλαφρο βιβλίο που ναι μεν κάνει αναφορά στη Σοφία ντε Μαρμπουά-Λεμπρέν (την Δούκισσα της Πλακεντίας) αλλά παράλληλα συνδυάζει πραγματικά ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα με μυθιστορηματικά στοιχεία και πρόσωπα. Το κυριότερο είναι ότι είναι πολύ informative βιβλίο πάνω στα ιστορικά πρόσωπα και στα γεγονότα (ειδικά οι τελευταίες του σελίδες).

0