Reviews

11

Followers

1

Following

0

Βιβλία

0

Reviews

11

Followers

1

Following

0

Αγαπημένα βιβλία

0

ReviewsΧιουμοριστικό

Ένα πολύ ωραίο βιβλίο ειδικά για αυτούς που απολαμβάνουν την παρέα ενός σκύλου με όλα τα ευτράπελα που τη συνοδεύουν!Ιδιαίτερα χιουμοριστικό και ευχάριστο θα σας κάνει να γελάσετε και ισως να ταυτιστείτε κιόλας!!Το προτείνω ανεπιφύλακτα!!

0Κίρκη

Με μια αύρα θάλασσας και μια αίσθηση μυστηρίου η Madeline Miller μας ταξιδεύει σε τόπους μακρινούς και μυθικούς. Αυτή τη φορά όμως επιλέγει να μας διηγηθεί μια ιστορία ίσως όχι και τόσο γνωστή. Μέσα από τις περιπέτειες του Οδυσσέα γνωρίζουμε την Κίρκη, μια θεά-μάγισσα που μετέτρεψε τους συνοδοιπόρους του σε γουρούνια. Ποια ήταν όμως η Κίρκη πριν και μετά τον Οδυσσέα και γιατί έφτασε να μετατρέπει τους άνδρες «εισβολείς» στο νησί της σε γουρούνια; Ήρθε η στιγμή να πει την δική της ιστορία, όχι σαν μια μάγισσα-θεά αλλά σαν μια γυναίκα που πάλεψε μόνη της απέναντι σε κάθε αντιξοότητα.

0Αριστούργημα!

Το ΦάρεναΪτ 451, ως δυστοπικό μυθιστόρημα, μας μεταφέρει σε ένα πιο ζοφερό μέλλον, όπου οι πυροσβέστες που υπήρχαν κάποτε έχουν αντικατασταθεί από πυρονόμους με μοναδικό σκοπό να καίνε όποια βιβλιοθήκη έχει απομείνει και να συλλαμβάνουν όσους τολμούν να κρύβουν βιβλία. Συνοδοιπόροι στην ιστορία του Γκάυ Μόνταγκ και μάρτυρες της γνωριμίας του με την μικρή Κλαρίς, που του μίλησε για το παρελθόν και για τον καιρό που οι άνθρωποι δε φοβόντουσαν, βιώνουμε μαζί με τον πρωταγωνιστή την αλλαγή, τη γέννηση της σκέψης που αναδύεται σαν το φοίνικα μέσα από τις στάχτες. Βαθιά συναισθηματικό και συνάμα ατμοσφαιρικό αυτό το μυθιστόρημα σε καθιστά δέσμιο του, μέχρι την τελευταία σελίδα. ΦάρεναΪτ 451 ….η θερμοκρασία στην οποία το χαρτί των βιβλίων πιάνει φωτιά, και καίγεται…

0Ευφάνταστο!

Πιστός στο ευφάνταστο πνεύμα του και σε ηλικία άνω των 80, ο Τομ Ρόμπινς μας ανοίγει ένα φωτεινό παράθυρο στην κάθε άλλο παρά βαρετή ζωή του. Με μια χειμαρρώδη ροή αφήγησης μας παρασέρνει σε μια σειρά γεγονότων που τον οδήγησαν και τον καθόρισαν μοιραία ως ένα ξεχωριστό συγγραφέα της μετέπειτα γενιάς των μπιτ. Απολαυστικό και άκρως χιουμοριστικό δοσμένο από την εξαιρετικά πλούσια γραφή του ταραξία Τόμι! Διαβάστε το!

0Αληθινή ιστορία

Ένα αποτρόπαιο έγκλημα λαμβάνει χώρα σε μια αγροικία Βόρεια του Τορόντο. Θύματα ο ιδιοκτήτης και μια οικονόμος. Κατηγορούμενοι ένας νεαρός άντρας και η 16χρονη τότε, Γκρέις Μαρκς. Μια αληθινή ιστορία που συντάραξε τον Καναδά και απασχόλησε την τοπική κοινωνία για πολλά χρόνια μετέπειτα, συναντά τη μυθοπλασία και μετουσιώνεται σε ένα ψυχολογικό μυθιστόρημα. Κεντρικό σημείο της ιστορίας και ίσως το πιο κρίσιμο, τα κενά μνήμης που υποστηρίζει πως έχει η Γκρέις στερώντας της την οποιαδήποτε ανάμνηση των φόνων. Θα καταφέρει άραγε ο γιατρός Σάιμον Τζόρνταν να ρίξει φως στα κενά μνήμης της Γκρέις; Αν έπρεπε να αποφασίσετε εσείς τι θα λέγατε, ένοχη ή αθώα;Λογική ή παράφρων;

0Εξαιρετικό!

Για άλλη μια φορά ο Irvin Yalom μας οδηγεί μέσα από δαιδαλώδεις διαδρομές του νου σε ένα ταξίδι διαλεκτικής και φιλοσοφίας πλεγμένο με μια αριστοτεχνική γραφή. Μια ιστορία που μας διηγείται πως μπορεί να γεννήθηκε η ψυχολογία μέσα από την ιατρική και τη φιλοσοφία. Ερωτήματα και σκέψεις καθηλώνουν τον αναγνώστη που αγωνιά για την έκβαση της ιστορίας αλλά κυρίως για την εξέλιξη και την τροπή που παίρνουν οι συζητήσεις μεταξύ των πρωταγωνιστών .Η εμπειρία διαβάζοντας αυτό το βιβλίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το λιγότερο διαφωτιστική!

0Epic fantasy!

Kingdom of Ash is the 8th and final book of the “Trone of glass” series. After eight years since the first book’s release, T.O.G. series draws to an epic mesmerizing conclusion. In Kingdom of Ash, we follow the main characters through all their struggles as war erupts. Aelin, Rowan, Aedion, Manon, Dorian and all of the legendary cadre will make their final stand for their people and all Erilea to have a chance at a future. Aelin though has yet to make the hardest decision of them all and fullfil a final sucrifice. This final battle will be written on readers’ hearts forever. Are you ready to bid to this fascinating world of Sarah J. Maas a fairwell? Hankerchiefs on hand!!

0Εξαιρετικό!

Μέσα από σύντομες ερωτο-απαντήσεις, η Μαρία Ευθυμίου μας ταξιδεύει στα σοκάκια της ιστορίας, μέσα από το δικό της πρίσμα. Με σχεδόν ερωτική ευλάβεια εναποθέτει μικρές και μεγάλες στιγμές της ιστορίας που διαμόρφωσαν την κουλτούρα ολόκληρων πολιτισμών. Ποτέ η ιστορία δεν ήταν πιο ενδιαφέρουσα. Γιατί όσα κι αν ειπωθούν δεν είναι τίποτα παρά μόνο λίγα χιλιόμετρα στην ιστορία του κόσμου

0Εξαιρετικό!

Ο Κάρλος Ρούιθ Θαφόν μας ταξιδεύει για άλλη μια φορά στα μονοπάτια της Βαρκελώνης και σε ένα μυστηριώδη λαβύρινθο συνωμοσιών. Μέσα από μια άψογα δομημένη αφήγηση ξεδιπλώνεται ένα ανατριχιαστικό μυστήριο με πολλές ανατροπές που παρασέρνει τον αναγνώστη. Οι πρωταγωνιστές, χαρακτήρες αντισυμβατικοί και δυνατοί, ο καθένας με το δικό του τρόπο, αποτελούν τους πυλώνες της ιστορίας. Ποιός είναι πραγματικά ο δον Μαουρίθιο Βαλς και τι κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση του;Θα καταφέρει άραγε η Αλίθια να λύσει το μυστήριο του βιβλίου “Η Αριάδνα και ο άλικος Πρίγκιπας”; Με μια πολυδιάστατη πλοκή και αρκετό ταλέντο αυτό το βιβλίο σε αναγκάζει να το διαβάσεις απνευστί.

0Οταν όλα έχουν ειπωθεί

Άκρως συγκινητικό το "Όταν όλα έχουν ειπωθεί" σκιαγραφεί τις διαφορετικές εκφάνσεις μιας ζωής μέσα από πέντε μοναδικές προπόσεις. Στο μπαρ ενός ξενοδοχείου ένας 84χρονος κάνει πέντε προπόσεις στα πρόσωπα που σημάδεψαν με τρόπο ανεξίτηλο τη ζωή του. Με λόγο μεστό και αληθινό, η συγγραφέας συγκλονίζει τους αναγνώστες με τη δυναμική που κρύβεται στις ανθρώπινες σχέσεις. Πόσο διαφορετικοί θα είμαστε άραγε "Όταν όλα έχουν ειπωθεί"; Εις υγείαν λοιπόν, με μια έκτη πρόποση για την Ανν Γκρίφιν και το αριστούργημα της!

1Η ιστορία των μελισσών

Κάποιοι μπορεί να το θεωρήσουν υπερβολικό και πολλοί μπορεί να το απορρίψουν ως ένα κοινό βιβλίο φαντασίας. Πότέ όμως έως τώρα δεν έχει φτάσει τόσο κοντά η δυστοπία σε μια πιθανή πραγματικότητα όσο το "Η ιστορία των μελισσών". Κάνοντας το ντεμπούτο της η Μaja Lunde σε ένα ιδιαίτερο είδος λογοτεχνίας το "eco fantasy" μας μεταφέρει σε ένα πιθανό μέλλον όπου η οικολογική καταστροφή έχει αλλάξει δραματικά τη λειτουργία της ανθρώπινης κοινωνίας. Δυνατό και ιδιαίτερα προφητικό το βιβλίο αυτό προσπαθεί να αγγίξει τις χορδές της ανθρώπινης συνείδησης και της οικολογικής ευαισθησίας αλλά και να παρασύρει τον αναγνώστη σε μια αξέχαστη περιπέτεια!

0