Reviews

44

Followers

11

Following

18

Βιβλία

13

Reviews

44

Followers

11

Following

18

Αγαπημένα βιβλία

13

ReviewsΚαλή γραφή

Με παιδεψε και με κούρασε αρκετά και δε θα έλεγα πως με αποζημίωσε και με ικανοποίησε στον βαθμό που περίμενα. Επίσης βρήκα την υπόθεση εξαιρετικά υπερβολική, σε μερικά σημεία τραβηγμένη απο τα μαλλιά θα τολμούσα να πω. Καλή γραφή ομολουμένως, αλλά τις περισσότερες φορές αυτό δεν είναι αρκεί για να κάνει ένα βιβλίο αξιόλογο.

2Κάτω του μετρίου

Δεν με ικανοποίησε σε καμιά περίπτωση. Άνισο και ελλιπές στο μεγαλύτερο μέρος του.

1Καλό

Από τα καλά βιβλία, εκείνα που ξεκινάς με κάποια αμφιβολία, αλλά σε κερδίζει εκατό τα εκατό.

0Ρομαντικό και νοσταλγικό

Πόσο ρομαντικό, αισιόδοξο, γοητευτικό... Σπλαχνικό και νοσταλγικό με τον χρόνο, γεμάτο αρώματα και μυρωδιές.

0Υπέροχο

Πάντα πρόχειρο πάνω στο κομοδίνο... Υπέροχο κι άκρως ερωτικό.

0Καλό

Δυνατό, γρήγορο, ασφυκτικό, σκοτεινό! Και άκρως ανατριχιαστικό. Στο σύνολο, εξαιρετικό.

0Πολύ καλό

Από τα βιβλία που ξεχωρίζουν, έχουν κάτι να σου μάθουν και μένουν στη σκέψη σου για καιρό.

1Καθηλωτικό

Καθηλώνει, από την πρώτη μέχρι και την τελευταία σελίδα. Επιβάλεται ως ανάγνωσμα.

0Καλό

Το περίμενα καλύτερο. Με απογοήτευσε ελαφρά, όχι γιατί είναι ένα κακό βιβλίο, κάθε άλλο, μα γιατί εγώ είχα δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες.

0Υπέροχο!

Σκοτεινό, μυστηριώδεις, αναπάντεχο. Παίζει με το μυαλό μας, με την αντίληψη, με τις αντοχές μας. Συγκλονιστικό!

1Μέτριο

Κουραστικό κι επαναλαμβανόμενο. Τελικά, δεν άξιζε τον κόπο να προσπαθήσω και πάλι για να βρω το κρυμμένο ταλέντο της κ. Ζαΐρη, που τόσο θαύμαζα σε μικρότερη ηλικία. (Εγώ μεγαλώσα. Αυτήν;)

5Χμ...

Δεν ξέρω ακριβώς τον λόγο, αλλά με κούρασε γρήγορα. Δεν κατάφερα να το τελειώσω ακόμη, αλλά δε βλέπω να το κάνω και σύντομα... (Κρίμα, είχα υψηλές προσδοκίες.)

1Αστείο και τρυφερό

Το αγάπησα από τις πρώτες σελίδες, το κράτησα κοντά μου, φυλαχτό και ξόρκι για τον χρόνο, το προτείνω σε όλους. Υπέροχο!

2Καλό

Αρκετά καλό. Μιλά για πράγματα και θίγει θέματα που χρίζουν προσεκτικής ανάλυσης και προσέγγισης, με σεβασμό και αυστηρή λιτότητα. Προβλέψιμο, χωρίς όμως αυτό να του αφαιρεί πόντους

0Μέτριο

Μάλλον με απογοήτευσε. Περίμενα πολλά περισσότερα, που όμως δεν ήρθαν ποτέ.

0Ανάλαφρο

Δροσερό, καλοκαιρινό, ανάλαφρο, δίχως να κουράζει και να κάνει περιττές αναλύσεις και κοιλιές. Ταιριάζει ακριβώς, τόσο στην τσάντα της παραλίας, όσο και στην ψάθινη καρέκλα της βεράντας. Θα σας αφήσει με ένα χαμόγελο ευχαρίστησης στα χείλη.

1Πολύ καλό

Από τα βιβλία που σε τραβάνε από τις πρώτες σελίδες και σε καθηλώνουν για τις επόμενες. Υπέροχο και καλογραμμένο.

1Λάθη και πάθη

Όταν θέλεις να βρεις ψεγάδια κι αδύνατα σημεία σε κάτι, θα το κάνεις ούτως ή άλλως. Όταν όμως σε παρασύρει τόσο πολύ η υπόθεση ενός βιβλίου που στο τέλος έχεις ξεχάσει τα πάντα γύρω από τα λάθη που ήθελες να του προσμετρήσεις, τότε καταλαβαίνεις πως ο συγγραφέας πέτυχε τον στόχο του. Δεν είναι ένα βιβλίο χωρίς αδύνατα σημεία. Είναι ένα βιβλίο που λατρεύεις κάθε σημείο του, δυνατό ή αδύνατο, πραγματικό ή φανταστικό, τρελό ή συνηθισμένο Εκεί έγκειται και η γοητεία του, στις μικρές πινελιές που ξεχωρίζουν πάνω στον τελειωμένο καμβά, προσδίδοντάς του μοναδικότητα και αυθεντικότητα.

11Λατρεμένο

Για κάθε ηλικία, κάθε εποχή, κάθε αναγνώστη. Όλοι θα βρουν μέσα τους το κομμάτι που τους λείπει για να συμπληρώσουν το οικοδόμημα της ύπαρξής τους, το μονοπάτι που οδηγεί στην ευτυχία. Το δύσκολο είναι να πάρεις την απόφαση να το ακολουθήσεις. Η πραγμάτωση είναι αποτέλεσμα επιμονής, πάντα...

0Μαγικό

Λίγο δύσκολο, λίγο μπερδεμένο, πολύ αναλυτικό και απίστευτα μαγικό. Θέλει χρόνο και σίγουρα θα σας πληρώσει με το παραπάνω γι' αυτό.

251 χρόνια, 9 μήνες και 4 ημέρες

Όσοι από εσάς έχετε διαβάσει το βιβλίο, δε χρειάζεται να σας πω τίποτα. Όλοι οι υπόλοιποι θα επέτρεπε να το είχατε κάνει χθες...

0Μέτριο... (Μάλλον)

Ο Κοέλιο δεν είναι από τους αγαπημένους μου συγγραφείς, το ομολογώ. Ποτέ δεν με κέρδισε απόλυτα, καθώς πάντα μου φάνταζε κάπως ψεύτικος στον λόγο. Το παρόν το έχω διαβάσει εδώ κι αρκετά χρόνια. Θα ήθελα να βρω κάτι να πω, όμως δε θυμάμαι σχεδόν τίποτα. Έτσι μένω στο εξής: Διαβάστε το, έτσι ώστε να διαμορφώσετε τη δική σας άποψη και ξεχάστε τη δική μου...

0Υπέροχο

Απίστευτος λόγος, πρωτοποριακός για την εποχή του, καινοτόμος ακόμη και σήμερα. Προτείνεται ανεπιφύλακτα.

0Καλό

Καλογραμμένο κι ενδιαφέρον. Μοναδική η γραφή και ο τρόπος που η συγγραφέας μας σκιαγραφεί τους χαρακτήρες και τα γεγονότα.

0Επικό

Κλασικό και υπέροχο. Σε ταξιδεύει με μοναδική μαεστρία σε άλλη εποχη, άλλες νοοτροπίες, διαφορετικές συμπεριφορές. Από αυτά που πρέπει οπωσδήποτε να έχεις διαβάσει,

1Μέτριο

Δεν το έχω και πολύ με τα βιβλία αυτοβοήθειας... Με το συγκεκριμένο δε, καθόλου...

0Καλό

Δεν είναι από τα αγαπημένα μου του συγγραφέα, όμως διαβάζεται με ενδιαφέρον.

0Αριστούργημα

Τρόμος δοσμένος με αριστοτεχνικό τρόπο, που έχει, νομίζω, πολλά να διδάξει ακόμη στους σύγχρονους δημιουργούς, οι οποίοι ανάγουν τα πάντα στη βία. Υπέροχη, αν και κάπως παλιομοδίτικη γραφή, που όμως δεν στερεί τίποτε από το τελικό αποτέλεσμα και μάλλον προσθέτει παρά αφαιρεί γοητεία.

2Αγαπημένο

Το λάτρεψα ως παιδί, το αγαπώ ως ενήλικας, το προτείνω ως γονέας. Από τα ωραιότερα και πιο διδακτικά παραμύθια.

0Πολύ καλό

Εξαιρετικό, και σε γραφή και σε σκέψη.

0Άψυχο (

Δεν είναι από αυτά που μου άρεσαν ιδιαίτερα. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με το χιούμορ και την ατάκα, αλλά περισσότερο με τον τρόπο σχεδίασης, θα έλεγα, που δίνει στο όλο αποτέλεσμα μια άψυχη (!) ψηφιακή εικόνα

0Κάθε ώρα είναι ώρα!

Όταν δεν ξέρεις πού να πας, τότε όλοι οι δρόμοι οδηγούν εκεί...

0Αγαπημένο

Τρυφερό, μοναδικό, υπέροχο, ονειρικό... Σε μεταφέρει σε παραμυθένιους κόσμους, παραμύθι είναι εξάλλου, με τόσο μοναδικό τρόπο, που ψάχνεις αμέσως τρόπους για να μετατρέψεις το παραμύθι σε πραγματικότητα...

0Πολύ καλό

Πολύ ενδιαφέρον, με γρήγορους και συναρπαστικούς ρυθμούς.

0Με κλειστά μάτια

Εξαιρετικό, εξαιρετικό, εξαιρετικό. Σας το είπα; Είναι εξαιρετικό...

0Καλό

Ιστορία χωρίς τίποτε ιδιαίτερο, που όμως την ξεχνάς και τη συγχωρείς κάτω από την πίεση της απολαυστικής γραφής του.

0Καλό

Αρκετά καλό, κρατά το ενδιαφέρον και κερδίζει την προσοχή μας σχεδόν καθ' όλη τη διάρκειά του.

0Αρκετά καλό

Άνω του μετρίου, δεν θα το χαρακτήριζα όμως και ιδιαίτερο. Διαβάζεται άνετα κι αβίαστα.

0Υπέροχο!

Τρυφερό και με καλή σκιαγράφηση των παιδικών χαρακτήρων, θα το αγαπήσουν όσοι είναι ή εξακολουθούν να παραμένουν παιδιά. Ίσως κι αρκετοί που έχουν φύγει πλέον απ' αυτό το στάδιο, όμως θα βρουν την ευκαιρία να επιστρέψουν με νοσταλγία.

0Υπέροχη

...Και μάθε ακόμα πως το περίσσευμα απ΄ το παλιό του λάθος κανείς δεν το χαρίζει σε κανέναν...

0Τρυφερό

Γεμάτο αγαπημένες αναμνήσεις και συγκινητικές στιγμές. Μου άρεσε και συνεχίζω να το βρίσκω υπέροχο, ανεξαρτήτως εκδόσεως.

1Αρκετά καλό

Αρκετά καλό, γρήγορο κι ευφάνταστο, όμως όχι και τόσο ιδιαίτερο όσο θέλουν να το παρουσιάζουν. Διαβάζεται άνετα κι ευχάριστα.

1Εξαιρετικό

Φυσικά είχα δει πρώτα ταινίες του Φρανκενστάιν, όμως το βιβλίο ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό. Υπέροχο, εσωτερικό, έδινε άλλη διάσταση στα κίνητρα και τους χαρακτήρες, μακριά από το -απλώς τρομαχτικό- υπόβαθρο των ταινιών. Υπέροχο!

1Κάπου με κούρασε

Δεν το βρήκα ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Μάλλον με κούρασε και γρήγορα το βαρέθηκα.

0