Reviews

528

Followers

18

Following

3

Βιβλία

0

Reviews

528

Followers

18

Following

3

Αγαπημένα βιβλία

0

ReviewsΣυγκλονιστικό

Ο ρόλος ενός κλόουν, να ψυχαγωγεί το κοινό και η ψυχή του στέκονται αντικρυστά και συγκρούονται. Ένας πληγωμένος άνθρωπος καταθέτει τις απόψεις του για πολιτικά, κοινωνικά και ανθρώπινα ζητήματα απογυμνωμένος από φίλτρα ωραιοποίησης.

0Υπέροχο

Ο Γουέλς «τρέχει» χρόνια μπροστά από την εποχή του και μας παραδίδει ένα έργο φαντασίας το οποίο μοιάζει αληθινό. Η ανθρώπινη απληστία και η ανάγκη για δύναμη έχουν τρομακτικές επιπτώσεις και η φύση της ανθρώπινης ύπαρξης δεν αποδεικνύεται ικανή να αγκαλιάσει το διαφορετικό.

0Υπέροχο και σκοτεινό

Ένα λεηλατημένο σπιτι και ένα αποτρόπαιο έγκλημα ταράζουν μια μικρή κοινωνία στην Νορβηγία. Οι έρευνες οδηγούν σε απρόοπτα γεγονότα τα οποία φτάνουν βαθιά στις ρίζες της κοινωνίας.

0Χρήσιμο

Μια ενδιαφέρουσα υπόθεση για την αξία των χρημάτων, τον μόχθο για την απόκτηση τους και την ευκολία στην σπατάλη τους. Απλές και κατανοητές εικόνες για να κρατούν το ενδιαφέρον των παιδιών και να περάσουν τα σημαντικά νοήματα που περιγράφονται.

0Πολύ καλό

Δυο νέοι γνωρίζονται και νιώθουν ένα ανεξήγητο δέσιμο. Μια σχέση που συμπληρώνεται από μια ψυχή που τους φανερώνει μυστικά του παρελθόντος και του μέλλοντος. Ενδιαφέρουσα υπόθεση που κυλάει σαν νεράκι και εντυπωσιάζει τον αναγνώστη.

0Εξαιρετικο

Ιστορία μυστηρίου και έξυπνη υπόθεση με μαθηματικούς γρίφους που συναρπάζει τον αναγνώστη. Είτε έχετε σχέση με τα μαθηματικά, είτε τα απεχθάνεστε θα τα λατρέψετε στο συγκεκριμένο βιβλίο διότι συνδυάζει την αγωνία με την επιστημονική τεκμηρίωση. Χανόμαστε στον κόσμο του βιβλίου, στους γρίφους που ζητούν λύση και σε μια βιβλιοθήκη.

0Τέλειο

20 σπουδαίοι επιστήμονες και πρόσωπα που επηρέασαν την ανθρωπότητα με την καινοτομία και τις ιδέες τους. Εξαιρετικό μάθημα ζωής για τους μικρούς αναγνώστες, εκπαιδευτικό περιεχόμενο και πηγή έμπνευσης μέσα από υπέροχη εικονογράφηση και απόδοση.

0Ενδιαφέρον

Ο Ρόμπινς με την παγκόσμια επιρροή του θα καταγράψει τις ιδέες και την οπτική του για την ζωή στο συγκεκριμένο βιβλίο. Προτροπή για ανάπτυξη πιο δυναμικών χαρακτήρων και της εξωτερίκευσης των χαρισμάτων που κρυβουμε μέσα μας. Πως θα πετύχουμε αυτά που θέλουμε και πως θα εκπληρώσουμε τους στόχους μας;

0Εξαιρετικό

Εγκλήματα που ακολουθούν ένα περίεργο τελετουργικό και ένας μίτος που φτάνει πίσω στην ιστορία. Εξαιρετική δομή της πλοκής, ιδιαίτερη σύλληψη ιδέας και φοβεροί χαρακτήρες. Το συστήνω ανεπιφύλακτα.

0Εκπαιδευτικό

Μια γλυκιά καμηλοπάρδαλη με πρόβλημα οράσεως δεν θέλει να βάλει γυαλιά. Δεν αισθάνεται καλά με αυτά και αρνείται να τα φορέσει. Εκπαιδευτική ιστοριούλα για να ενθαρρύνει παιδάκια να φορέσουν γυαλιά και να βλέπουν καλά.

0Καλό

Η ιστορία ενηλικίωσης δυο γυναικών τις οποίες δένει μια στενή φιλία. Οι ζωές τους πάλλονται και ηρεμούν με τα χρόνια. Το πρώτο μέρος μιας σειράς τεσσάρων βιβλίων για δυο γυναίκες καθημερινές, οι οποίες βάλλονται από τις συνθήκες της κοινής πορείας τους και επιβιώνουν χάρη στο συναίσθημα.

0Πολύ ενδιαφέρον

Μια γυναίκα χωρίζει και βιώνει την απώλεια σε όλες τις εκφάνσεις. Μια ιστορία για έναν έρωτα που χάθηκε και άφησε τος στάχτες του στην καρδιά της ηρωίδας. Στενάχωρο και ρεαλιστικό, αγγίζει τον αναγνώστη σε κάθε του σελίδα.

0Τέλειο

Ένα αστεράκι θα πέσει από τον ουρανό και μια παρεούλα ζώων θα σπεύσει να το βοηθήσει. Ένα βιβλίο που προάγει την συναισθηματική νοημοσύνη και διδάσκει στα παιδιά την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά. Υπέροχη εικονογράφηση με απίθανες φάτσες ζώων.

0Τέλειο

Μια αραχνούλα φτιάχνει τον ιστό της ασταμάτητα. Τίποτα δεν την σταματά και κανείς. Ένα μικρό βιβλιαράκι με σκληρά φύλλα για να γνωρίσουν τα παιδάκια τα ζωάκια και να μαγευτούν από τα χρώματα του.

0Υπέροχη ιστορία

Ένα άλογο και μια λεύκα γνωρίζονται και μεταξύ τους δημιουργείται μια μοναδική σχέση. Θα έρθουν αντιμέτωποι με τις διακρίσεις και τις προκαταλήψεις, την ειρωνία και την απομόνωση όμως εκείνοι θα ψάξουν τον τρόπο για να μην χωριστούν. Υπέροχη ιστορία για την αγάπη και τον δρόμο της προς την επιφάνεια.

0Υπέροχο

Απλοί άνθρωποι οι οποίοι ζουν χαμένοι στην ρουτίνα και καθημερινότητα τους. Η πένα της συγγραφέως όμως τους δίνει φωνή και χρώμα ώστε να ενταχθούν και στην δίκη μας καθημερινότητα. Θα ταυτιστούμε με τα πρόσωπα του βιβλίου και οι μέρες τους θα γίνουν και δικές μας.

0Πολύ καλό

Μια εξαιρετική μνεία στις ψυχικές ασθένειες και ένα ανθρώπινο δράμα που δεν γίνεται να μας αφήσει ασυγκίνητους. Η μητέρα του συγγραφέα πάλεψε με την ασθμαίνεις της και κατάφερε μέσα από την αγάπη που έδωσε και έλαβε να αντεπεξέλθει και να σταθεί δυνατή. Ένας άρρηκτος δεσμός που όπως απεδείχθη μπορεί να νικήσει τα πάντα.

0Πολύ ενδιαφέρον

Η ζωές τριών φίλων χωρίζονται όταν ο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος θα φτάσει στο κατώφλι τους. Θα συναντηθούν όμως πάλι στην Λευκάδα και η σχέση τους θα δοκιμαστεί. Είναι η φιλια τους πιο δυνατή από την πέτρα ή η φρίκη του πολέμου θα τους χωρίσει για πάντα;

0Υπέροχο

Η ιστορία ζωής της συγγραφέως μέσα από τις δυσκολίες που αντιμετώπισε με την μητέρα της. Η αγάπη της μιας για την άλλη τις όπλισε με δύναμη και αισιοδοξία να παλέψουν για ένα καλύτερο αύριο και μας συγκινούν με την προσπάθεια τους. Ένα από τα καλύτερα βιβλία της Μαντά.

0Πολύ καλό

Μια ενδιαφέρουσα και αστεία περιπέτεια ενός γάτου μαγικού που βρίσκεται ξαφνικά ανάμεσα σε μια οικογένεια με κάστορες και βγαίνει από τα γνωστά νερά του. Τι θα συμβεί στον γατούλη; Υπέροχη και πολύ έξυπνη η υπόθεση της ιστορίας που κρατά τον μικρό αναγνώστη σε αγωνία.

0Ενδιαφέρον

Η ζωή της Ιρίνα ακολουθεί από νεαρή ηλικία μια ασταθή πορεία μακριά από τον οικογενειακό της κύκλο. Θα επιστρέψει λοιπόν στο σπιτι όπου μεγάλωσε για να καλύψει τα κενά του παρελθόντος και να χρίσει μια νέα σχέση. Στην προσπάθεια της όμως, ατυχίες και περίεργα γεγονότα θα της κλείσουν τον δρόμο. Τί συμβαίνει με την οικογένεια της και ποιες είναι οι ρίζες της; Ένα μυστικό για την καταγωγή της θα της αλλάξει όλη την ζωή.

0Ενδιαφέρον

Μια έξυπνη υπόθεση που σε κρατά σε αγωνία μέχρι το τέλος με το συνεχές κυνηγητό και τις κατά συρροή δολοφονίες. Ώμο και ρεαλιστικό με σκοτεινό υπόβαθρο από το οποίο δεν λείπει ένας ιδιαίτερος κεντρικός χαρακτήρας.

0Ενδιαφέρον

Αρκετά ενδιαφέρουσα πλοκή με σκληρές περιγραφές. Σαν κλασικό σκανδιναβικό αστυνομικό μυθιστόρημα δεν λείπει η βάναυση περιγραφή των φόνων και το μελαγχολικό φόντο. Η αποκάλυψη είναι ευφάνταστη αλλά λιγάκι υπερβολική. Θα το πρότεινα σε όσους αγαπούν την Mo Hayder.

0Πολύ καλό

Εξαιρετική η συνέχεια των ιστοριών και διδαγμάτων. Ισάξιο του πρώτου και αγαπημένου βιβλίου. Ο Ξενακης κατορθώνει με απλό και κατανοητό τρόπο να μας μεταδώσεις την αγάπη του για την ζωή και την αισιοδοξία του. Δεν πρέπει να λείπει από τος βιβλιοθήκες μας ώστε να ανατρέχουμε στις ιστορίες του.

0Υπέροχο

Σε συνέχεια του βιβλίου «Το βιβλίο των αστείων υπερδυνάμεων» θίγονται θέματα σχετικά με την οικολογία, την σχέση του ανθρώπου με την φύση και τις ενέργειες που μπορούμε να κάνουμε για βελτίωση της κατάστασης. Η ομαδική εργασία και η θέληση είναι τα βασικά όπλα για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή.

0Τέλειο

Ο κάθε ήρωας της ιστορίας έχει κάποια ιδιαίτερη υπερδύναμη που τον κάνει να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους. Πρόκειται για τα μοναδικά χαρακτηριστικά που διαθέτουν και θα βοηθήσουν τα μικρά παιδιά που θα διαβάσουν το βιβλίο να ανακαλύψουν την δικιά τους υπερδύναμη.

0Συγκλονιστικό

Ένα έργο εξαιρετικά επίκαιρο και σκληρό. Αιχμηρός λόγος για τον ρατσισμό και τις φυλετικές διακρίσεις που με τα τελευταία γεγονότα στην Αμερική. Ο Μπόλντγουιν συγκεντρώνει γεγονότα και αποσπάσματα από την ταινία και μας παραδίδει ένα εξαιρετικό έργο που θα σας μείνει αξέχαστο.

0Υπέροχο

Ο αγαπημένος μας Ελμερ σε μια ιστορία για την απλότητα και την καθημερινότητα. Τα μικρά πράγματα είναι αυτά που θα έπρεπε να μας κάνουν ευτυχισμένους στην ζωή και όχι το συνεχές κυνήγι απόκτησης αυτών που δεν έχουμε. Η απλή ζωή και η ευτυχία σε κάθε μας βήμα είναι επιλογή για τον Έλμερ και εμάς.

0Ωραίο

Ενδιαφέρουσα ιστοριούλα για μικρά παιδιά με παραδείγματα καλής συμπεριφοράς. Δυο παιδάκια διδάσκουν στους μικρούς αναγνώστες την αξία της καλής συμπεριφοράς και τον κακό αντίκτυπο που έχει στους άλλους η αγενής συμπεριφορα.

0Υπέροχο

Μια υπέροχη μικρή ιστορία για να γαλουχηθούν τα παιδιά στην ευγένεια, τους καλούς τρόπους και την προθυμία. Πολύ σημαντικό ανάγνωσμα για μικρά παιδιά με υπέροχες εικόνες και κείμενο.

0Υπέροχο

Μια ενδοσκοπική αφήγηση της συγγραφέως και μια εκ βαθέων «εξομολόγηση» της σχέσης της με την μητέρα της. Το ύφος της είναι τολμηρό και χωρίς ενδοιασμούς, και καρφώνει τον αναγνώστη σαν λεπίδα. Οι μικρές δόσεις χιούμορ απαλύνουν τον γενικότερο τόνο του βιβλίου και αφήνουν μια γλυκόπικρη ανάμνηση.

0Πολύ χρήσιμο

Ένα πολύ χρήσιμο βιβλιαράκι για να μάθουν τα παιδιά την αξία της υπομονής. Η ιστορία του βιβλίου είναι ευχάριστη και απλή για να την κατανοούν τα παιδιά. Θα λύσει τα χέρια στους γονείς και θα εκπαιδεύσει τα παιδιά.

0Υπέροχο

Όλη η ανέμελη παιδική ηλικία της Πενέλοπε είναι αποτυπωμένη σε έναν πίνακα ζωγραφισμένο από τον αγαπημένο πατέρα της. Όλη η αγάπη, η ευτυχία και η άγνοια σε έναν καμβά. Μεγαλώνοντας όμως όλα άλλαξαν. Ένας γάμος χωρίς αγάπη και ένας άτυχος έρωτας σφράγισαν την δυστυχία της. Απαγγειο στος δυσκολίες θα της προσφέρουν μόνο τα παιδιά της, τα οποία χρειάζονται την βοήθεια της για ένα καλύτερο αύριο. Θα μπορέσει η Πενέλοπε να απαρνηθεί το παρελθόν της για να εξασφαλίσει το μέλλον των παιδιών της; Εκπληκτική ιστορία για τον κύκλο της ζωής και για όσα θεωρούμε δεδομένα.

0Υπέροχο

Με φόντο το Μεξικό κατά την επανάσταση εκτυλίσσεται μια δυνατή ιστορία έρωτα. Ένα τρίπτυχο πάθους και φλόγας μεταξύ της Εμίλιας, ενός νεαρού επαναστάτη και ενός γοητευτικού γιατρού. Η ζωή της πορεύεται με οδηγό την καρδιά της και αναζητά την γαλήνη στους ταραγμένους καιρούς. Η ροή του λόγου και των διαλόγων είναι ευχάριστη, άμεση και με διάσπαρτες δόσεις χιούμορ.

0Τέλειο

Δυο αγόρια γνωρίζονται και κάνουν παρέα σε ένα απομονωμένο μέρος όπου τίποτα τριγύρω δεν έχει ενδιαφέρον. Το ένα με όμορφα καθαρά ρούχα και το άλλο με μια ριγέ πιτζάμα. Ένας φράχτης που τους χωρίζει θα είναι και το μόνο εμπόδιο στην φιλία που αναπτύσσεται μεταξύ τους. Αλλά τίποτα δεν είναι αρκετό να κρατήσει μακριά το ένα από το άλλο. Μια βαθιά συγκινητική ιστορία για την φρίκη του πολέμου και την αθώα μάτια της παιδικής ψυχής.

0Υπέροχο

Ο μικρός Άλφι δεν γνωρίζει τι θα πει πόλεμος και όταν ο Πρώτος Παγκόσμιος ξεσπά ο πατέρας του θα κληθεί να λάβει μέρος. Ο Άλφι θυμώνει και αρνείται να καταλάβει γιατί έπρεπε να φύγει ο πατέρας του. Τον χάνει για χρόνια μέχρι την ημέρα που βλέπει το όνομα του σε ένα χαρτί νοσοκομείου. Τι του έχει συμβεί και γιατί δεν γύρισε;

0Υπέροχο

Η μητέρα «κουβαλά» την αγάπη για το παιδί της σαν εύθραυστο αντικείμενο. Είναι το πιο αγαπημένο της πρόσωπο και το αγαπά άνευ όρων. Το βιβλίο «Μια μέρα» λοιπόν μεταφέρει σαν ύμνο αυτόν τον αναπόσπαστο δεσμό και συγκινεί κάθε μανούλα και παιδί.

0Υπέροχο

Μια μικρή φώκια παίζει με τα πλαστικά που βρίσκει στην θάλασσα. Είναι ευτυχισμένη και το διασκεδάζει, πιστεύει πως αυτά που βρίσκει είναι παιχνίδια. Όμως μια μέρα θα ανακαλύψει την τραγική αλήθεια. Είναι η Φωτουλα η φώκια ασφαλής στην θάλασσα με τα πλαστικά τριγύρω;

0Υπέροχο

Κάθε ρυτίδα στο πρόσωπο της γιαγιάς συμβολίζει κάποια εμπειρία ζωής. Όσο πιο πολλές είναι τόσο πλούσια είναι η ζωή της. Τρυφερή ιστορία για να την διαβάσουν οι γιαγιάδες στα αγαπημένα τους εγγόνια που θα φέρει πιο κοντά τα παιδιά στον κύκλο της ζωής.

0Συγκινητικό

Που πήγε ο παππούς; Γιατί δεν βρίσκετε πια κοντά μας; Μια υπέροχη και τρυφερή ιστορία για την απώλεια. Ένα μήνυμα που παρόλη την στεναχώρια που προκαλεί είναι απαραίτητο για να έρθουν τα παιδιά πιο κοντά στην διαχείριση της απώλειας.

0Χρήσιμο

Μια ιστορία για να μάθουμε στα παιδιά μας πως δεν πρέπει να απευθύνονται σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν. Για να διατηρήσουμε την οικογένεια μας ασφαλή πρέπει να μάθουμε στα παιδιά τα όρια της. Μια ωραία ιστορία με σημαντικό μήνυμα.

0Αριστούργημα

Ένας γιος αναζητά της ρίζες του και τον άγνωστο πατέρα του στον τόπο που γεννήθηκε. Έναν διαλυμένο τόπο που δεν θυμίζει σε τίποτα το παρελθόν. Πασχίζει να τηρήσει την υπόσχεση που έδωσε στην μητέρα του οδηγείται σε κρυφά μονοπάτια. Το λογοτεχνικό ύφος του συγγραφέα ανεπανάληπτο και μοναδικό. Ένα έργο μοναδικό το οποίο απαιτεί πολλές αναγνώσεις για να απορροφηθεί εξ ολοκλήρου.

0Υπέροχο

Δυο αδέρφια που μεγαλώνουν στην Πάτρα μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό. Ενηλικιώνονται και ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους. Οι πορείες τους συγκλίνουν μετά από καιρό για να διαπιστώσουν το χάσμα που δημιουργήθηκε και τους χωρίζει. Αρκεί ο δεσμός του παρελθόντος να τους φέρει και πάλι κοντά ή το μεσοδιάστημα τους άλλαξε για πάντα;

0Υπέροχο

Στην συνέχεια του εξαιρετικού «Μισή ζωή» συναντάμε πάλι τον Τσαντραν ο οποίος λαμβάνει με πείσμα τα ηνία της ζωής του. Συμμετέχει σε ένα πολιτικό κίνημα στην Ινδία και φυλακίζεται. Ταξιδεύει στην Αγγλία και πάλι βρίσκεται στο κέντρο μιας επισφαλούς κατάστασης. Ένα ενδοσκοπικό ταξίδι, για την αναζήτησή της ψυχικής ισορροπίας και του πραγματικού εαυτού.

0Εξαιρετικό

Ο Τσαντραν ζει φτωχικά στην πολύβουη Ινδία και ονειρεύεται μια άλλη ζωή. Στην αναζήτησή μιας καλύτερης τύχης μεταναστεύει στην Αγγλία και έπειτα στην Αφρική. Ένα ταξίδι στον κόσμο και στα βαθύτερα σοκάκια της ψυχής μας, εκεί που κατοικούν στριμωγμένα τα όνειρα και οι προσδοκίες μιας ζωής που συνεχώς αναζητά την ολοκλήρωση.

0Τέλειο

Τρία αδέρφια, γόνοι της Πορτογαλίας μεγαλώνουν στην Ανγκόλα στα χρόνια της αποικιοκρατίας. Επιστρέφουν στην πατρίδα τους και αποφασίζουν να συναντηθούν ύστερα από 15 χρόνια, όμως το ένα εμπόδιο διαδέχεται το άλλο και δεν το κατορθώνουν. Μέσα από τις ζωές τους αναδύεται το όραμα της Πορτογαλίας να αναδείξει το «μεγαλείο» της στην Αφρική. Ένα «μεγαλείο» πλαισιωμένο από τη φρίκη και τα δεινά εκείνων που δεν ζήτησαν να συμμετέχουν σε αυτό. Τελικά ποιο είναι το κόστος της απόφασης των λίγων;

0Υπέροχο

Ο γιος ενός πρώην υπουργού, του Σαλαζάρ, θα καταθέσει πρώτος και δεκαοχτώ ακόμη πρόσωπα θα τον διαδεχτούν στο «βήμα». Ο ιεροεξεταστής στέκει σιωπηλός και παρακολουθεί τις καταθέσεις μαζί με τον αναγνώστη και ολόκληρη η ιστορία της Πορτογαλίας τα τελευταία τριάντα χρόνια θα αποκαλυφθεί μέσα από τις ζωές τους. Βαθιά αποκαλυπτικό και αιχμηρό, το απίστευτο αυτό έργο του Αντούνες διατηρεί μια από τις καλύτερες θέσεις στην παγκόσμια λογοτεχνία και σε προκαλεί να το διαβάσεις.

0Υπέροχο

Μια μητέρα εγκαταλείπει την κόρη και τον σύζυγο της, ενώ εκείνοι μένουν πίσω και την αποζητούν. Χτίζουν έτσι τον δικό τους μικρόκοσμο περιτριγυρισμένο από δέντρα που τα κλαδιά, τους αγκαλιάζουν σαν τα χέρια της γυναίκας. Ο πατέρας πλάθει τον κόσμο αυτό για να τον αλείψει σαν βάλσαμο στην «πληγή» της κόρης του. Μια τρυφερή ιστορία που συγκινεί και αγγίζει με θέρμη τον αναγνώστη σαν τρυφερό χάδι.

0Καθηλωτικό

Ένα σκληρό χαστούκι στο μάγουλο του αναγνώστη το οποίο αφήνει μια αίσθηση ικανοποίησης. Αυτό είναι το συναίσθημα που προκαλεί το συγκεκριμένο έργο. Η σκληρή πραγματικότητα των φυλακών των Η.Π.Α αποτυπώνεται ωμά, πιστή στο μοτίβο γραφής του Κίνγκ. Βίαιες πράξεις, τρέλα και απομόνωση σε συνδυασμό με τον εγκλεισμό και το παρελθόν των κρατουμένων συγκροτούν ένα περιβάλλον πέρα από τα όρια του νου. Η λέξη σωφρονισμός χάνει το νόημα της και τη θέση της λαμβάνει η απόγνωση. Εξαιρετική στιγμή του συγγραφέα που μας καθηλώνει.

0Πολύ ενδιαφέρον

Οι φυλακές της παιδικής μας ηλικίας ξεκλειδώνουν με την ανάγνωση του βιβλίου και βγάζουν στην επιφάνεια τα απωθημένα βιώματα μας. Όλες οι πράξεις και τα ερεθίσματα που λάβαμε ως παιδιά μας καθορίζουν ως ενήλικες. Χρήσιμο βιβλίο για να έρθουμε σε επαφή με τον εαυτό μας και να ερμηνεύσουμε καταστάσεις της παιδικής μας ηλικίας.

0Τέλειο

1939 η θύελλα των στρατευμάτων του Χιτλερικό εισβάλλει στην Ευρώπη και σπέρνει χάος και πανικό. Μερικά χρόνια αργότερα η Σαρλοτε καταφεύγει στην Αγγλία με ένα κρυμμένο μυστικό. Ένα υπέροχο ιστορικό μυθιστόρημα που διαβάζεται εύκολα και δεν κουράζει. Η ιστορία της Σαρλοτε είναι καταπληκτική και το φόντο «ζωντανεύει» στα μάτια μας.

0Αποκάλυψη

Στην Κέρκυρα του 1822 διαδραματίζεται η ιστορία δυο γυναικών απλών. Η μια 7 χρόνων παντρεύεται και η άλλη στα 20 της χρόνια κλέφτηκε από Βρετανό αξιωματικό. Οι ζωές τους ακολουθούν μια πορεία γεμάτη κίνδυνο και απόσταση από την πατρίδα τους. Στα νέα τους βήματα στον Καναδά, και εκεί που όλα μοιάζουν να έχουν κατασταλάξει ένας έρωτας θα ταράξει πάλι τα νερά για τις δυο γυναίκες. Εξαιρετική συγγραφέας που γνώρισα φέτος το καλοκαίρι και σίγουρα θα αναζητήσω ξανά.

0Συγκλονιστικό

Μια σκληρή ιστορία με αποκαλύψεις που δημιουργούν ρίγη στον αναγνώστη. Μια κόρη η οποία ανακαλύπτει την σκοτεινή πλευρά του πατέρα της και αλλάζει η ζωή της. Ένα θύμα που έχει το ίδιο αίμα με εκείνη και ένα συνεχές κυνηγητό θα την καθορίσουν.

0Εξαιρετικό

Ένας οδηγός για τος λειτουργίες του σώματος μας. Προσφέρει βασικές γνώσεις που μας αφορούν για να κατανοήσουμε την απίστευτη «μηχανή» που λέγεται Σώμα. Άμυνες, ζωτικές λειτουργίες και αισθήσεις είναι μερικά από αυτά που μαθαίνουμε διαβάζοντας το.

0Υπέροχο

Ένα σκυλί μπορεί να σε αγαπήσει τόσο ώστε να κάνει τα πάντα για να είναι μαζί σου. Έτσι και η σκυλίτσα της ιστορίας θα διανύσει χιλιόμετρα προκειμένου να βρεθεί με τον άνθρωπο της. Μια ιστορία για την άνευ όρων αγάπη και τον δεσμό που αναπτύσσεται μεταξύ ενός ανθρώπου και ενός σκύλου.

0Υπέροχο

Ένα από τα καλύτερα βιβλία του συγγραφέα για να εξελιχθούμε πνευματικά. Τρόποι για να το επιτύχουμε υπάρχουν πολλοί και παρουσιάζονται στις σελίδες του βιβλίου. Απλό και κατανοητό με ευρύτερες προεκτάσεις.

0Πολύ ενδιαφερον

Ο Μπουκαι μας παρουσιάζει και «ξεμπροστιάζει» θα μπορούσα να πω τα κλασσικά παραμύθια με τα οποία μεγαλώσαμε. Θα αντιληφθούμε τα νοήματα τους διαφορετικά και θα αναλογιστούμε τα παιδικά μας χρόνια και τα ερεθίσματα που λάβαμε.

0Εξαιρετικό

Η ιστορία της Ελλάδος από το 1830 έως το 1974 αποδίδεται από τον Ραφαηλίδη με τρόπο απλό και καθόλου κουραστικό. Δεν αναφέρει μόνο τα θετικά γεγονότα αλλά και τους προδότες, τους δωσίλογους και όσους έβλαψαν την χώρα με τος πράξεις τους.

0Τέλειο

Οι μέλισσες είναι έντομα με εξαίρετη κοινωνική δομή και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διαβίωσης πολλών ειδών φυτών. Η χρησιμότητα τους στο οικοσύστημα, το εσωτερικό της κυψέλης και η ζωή τους περιγράφονται και απεικονίζονται άψογα για την κατανόηση τους από τους μικρούς αναγνώστες.

0Υπέροχο

Μια χαμένη παντόφλα θα σημάνει την έναρξη ενός πολέμου για πολλά γέλια. Απίθανοι χαρακτήρες και φοβερές ατάκες συγκροτούν μια φοβερή ιστορία για τους μικρούς αναγνώστες.

0Υπέροχο

Όσα συμβαίνουν και θάβονται μέσα μας με την πάροδο των ετών θα βγουν κάποια στιγμή στην επιφάνεια. Οι ψυχοσωματικές ασθένειες εμφανίζονται ακριβώς για τον παραπάνω λόγο και σοφό είναι να ακούμε το σώμα μας για να μένουμε υγιείς.

0Υπέροχο

Ιστορίες που έρχονται στο φως χάρη στην ταλαντούχα συγγραφέα. Άνθρωποι ταλαιπωρημένοι και οδηγημένοι στα όρια της εξαθλίωσης αγωνίζονται για την επόμενη μέρα. Όμως η επόμενη μέρα επαναλαμβάνεται και ο ήλιος δεν «σκάει» από τα σύννεφα. Ο εχθρός είναι διττός και περικυκλώνει τις ψυχές τους δίχως συμπόνια. Υπέροχες ιστορίες για την εποχή της γερμανικής κατοχής και του Εμφυλίου.

1Ενδιαφέρον

Μια μαρτυρία που μας φέρνει κοντά σε αυτό που αποκαλούμε «άλλο κόσμο». Η εξιστόρηση αυτή μπορεί να απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με τη μεταθανάτια ζωή ή να γεννήσει νέα. Εξαρτάται από τον εκάστοτε αναγνώστη.

0Εξαιρετικό

Η αληθινή ιστορία της σχέσης του συγγραφέα με την δεύτερη γυναίκα του. Δυο άνθρωποι θαλασσοδερνονται από το πάθος τους και ταυτόχρονα πνίγονται στην τρικυμία. Ο συγγραφέας θυμάται και αναπολεί την σχέση του με την προηγούμενη γυναίκα του και την χρησιμοποεί σαν αντίβαρο της κατάστασης. Ένας ύμνος στην αγάπη και ένα εξαιρετικό έργο της μεταπολεμικής ολλανδικής πεζογραφίας.

0Αριστούργημα

Ο αλληγορικός τίτλος που επέλεξε ο Λόντον, από μόνος του αρκεί για να αγκιστρώσει με πυγμή τον αναγνώστη στο εξώφυλλο και να τον αναγκάσει να διαβάσει το περιεχόμενο. Εκεί δε, θα εγκλωβιστεί σε ένα κείμενο τόσο πλούσιο και εκφραστικό που δημιουργεί ρίγη ανατριχίλας για τα επερχόμενα γεγονότα. Η συντετριμμένη ανθρωπότητα θα δείχνει το πάτημα του «τακουνιού», ή θα επαναστατήσει; Ένα βιβλίο πολύ μπροστά από την εποχή του και τρομακτικά προφητικό.

0Συγκλονιστικό

Με ύφος απολογητικό και θλιμμένο αποδίδεται η βαρβαρότητα του πολέμου και η αποδόμηση των ανθρώπων. Εκείνοι που «έπεσαν» από τον εχθρό έχυσαν το αίμα τους σε έδαφος το οποίο απορροφά και καλύπτει κάθε ίχνος βιαιοπραγίας. Το αίμα κυλάει πορφυρό στις φλέβες όλων των ανθρώπων και το σκοτάδι ρίχνει το πέπλο του για να εξισορροπήσει το χρώμα του δέρματος που το περιβάλλει. Διαβάστε το βιβλίο νύχτα, «εκεί που όλα τα αίματα είναι μαύρα» για να οδηγηθείτε στοργικά στο κέντρο της ιστορίας. Εκεί που ο θάνατος του καλύτερου του φίλου γεμίζει ενοχές και θλίψη τον ήρωα.

0Καλό

Μια γυναίκα ταξιδεύει στην Καραϊβική για να βρει τον αδερφό της και να διαλευκάνει την υπόθεση ενός πλούσιου προγόνου της και ενός φόνου. Στην αναζήτησή της θα έρθει αντιμέτωπη με την σκληρή όψη της αποικιοκρατίας και θα αποκαλυφθούν όλες οι σκοτεινές πτυχές της. Ενδιαφέρουσα ιστορία γραμμένη όμως με μια έκφραση λόγου που κουράζει.

0Πολύ καλό

Δυο ιστορίες που αποκαλύπτονται διαδοχικά με διαφορά ενός σχεδόν αιώνα. Οι δυο κεντρικές ηρωίδες ενώνονται στον Όρμο του Φάρου και όλα τα μυστικά έρχονται στην επιφάνεια κάτω από το δυνατό φως του. Ένας φάρος που φωτίζει τις ζωές τους παροχές τις δυσκολίες. Υπέροχο το ταξίδι στο παρελθόν και η σύνδεση που προκύπτει κόβει την ανάσα.

0Εκπληκτικό

Ο κόσμος του Ραμπελαί αποτυπώνεται τέλεια μέσα από τα έργα του. Ένας κόσμος γκροτέσκος γεμάτος υπερβολές και λαϊκά πανηγύρια. Ο ίδιος βίωσε τον κόσμο έτσι όπως τον ανέδειξε και μάγεψε τον αναγνώστη με τις παράδοξες αναφορές του. Θα ταξιδέψετε πίσω στον Μεσαίωνα και την Αναγέννηση και θα «βιώσετε» τις εποχές με μοναδικό τρόπο.

0Ενδιαφέρον

Ένα ημερολόγιο γραμμένο από κάποιον που εργάζεται σε βιβλιοπωλείο. Αρκετά ενδιαφέρουσες περιπτώσεις και περιστατικά με πελάτες. Κωμικές στιγμές και περίεργες καταστάσεις που όσοι εργάζονται στον χώρο θα ταυτιστούν πλήρως.

0Υπέροχο

Ένας ελέφαντας είναι δεμένος σε μια μικρή αλυσίδα που άνετα μπορεί να σπάσει. Όμως γιατί δεν απελευθερώνεται; Τελικά ότι θελουμε στην ζωή είναι μέσα στο μυαλό μας και εξαρτάται από εμάς αν θα γίνει ή όχι. Μια τρυφερή ιστορία για την δύναμη που κρύβουμε μέσα μας και τις συνθήκες που μας περιορίζουν.

0Υπέροχο

Μετά την Οκτωβριανή επανάσταση η Κίρα θα γνωρίσει τον έρωτα σε δυο πρόσωπα. Έναν αριστοκράτη νεαρό και έναν κομμουνιστή. Τα γεγονότα που τους πλαισιώνουν δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στον έρωτα και έρχονται σε αντίθεση με τα κοινωνικά δεδομένα. Μια ιστορία διαχρονική που δεν επιτάσσεται στις τάσεις τις εποχής ούτε στις κακουχίες. Το δίλημμα όμως είναι επίπονο για την Κίρα..

0Ρομαντικό

Δυο νέοι με διαφορετικές ζωές θα γνωριστούν και η ζωή τους θα αλλάξει. Σε ένα μαγευτικό τοπίο θα έρθουν κοντά και θα ερωτευθούν δίχως δεύτερες σκέψεις. Είναι ο έρωτας το βάλσαμο για δυο πολύπλοκες ζωές; Θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τα προβλήματα του παρελθόντος;

0Υπέροχο

Η Ελπίδα ταξιδευει παράνομα για Αυστραλία με στόχο να εκπληρώσει τα όνειρα της. Θα γνωρίσει άλλους ανθρώπους με κοινή πορεία και θα προσπαθήσει να ξεφύγει από το παρελθόν της. Μια μαγευτική ιστορία που μας εντάσσει στο κλίμα της μετανάστευσης και των κρυμμένων μυστικών που μας κυνηγούν.

0Ενδιαφέρον

Μια καλή ιστορία για τον Ελληνισμό της Σμύρνης και την πορεία του. Πρόκειται για μια υπέροχη αφήγηση μέσα από τα μάτια της κεντρικής ηρωίδας, η οποία θυμάται την πόλη της με αγάπη, θαυμασμό και τρυφερότητα. Η ροή του λόγου κυλάει σαν νερό και μας παρασύρει στα αρώματα και τις γεύσεις της πόλης.

0Πολύ καλό

Ένας ταξιδιώτης καταφθάνει στην Ρώμη και προσκαλείται σε μια ομάδα που όλοι την αποκαλούν Καμπαλα. Μια κλειστή «παρέα» η οποία οργανώνει συγκεντρώσεις και προσκαλεί ενδιαφέροντα πρόσωπα με απώτερο σκοπό. Η σκοπιά τους για την ζωή είναι ιδιαίτερη και μόνο στο τέλος θα ανακαλύψουμε τι πραγματικά συμβαίνει.

0Υπέροχο

Ένα κοριτσάκι που χάνει το παιχνίδι του στην θάλασσα θα μας διδάξει την αξία των αγαπημένων μας πραγμάτων και προσώπων, η οποία δεν χάνεται ότι κι αν συμβεί. Η αγάπη μένει άσβηστη στην καρδιά μας και κρατά ζωντανά αυτά και αυτούς που έχουν χαθεί.

0Ανατριχιαστικό

Ένα κορίτσι που ξυπνά δίπλα σε ένα πτώμα και χωρίς να γνωρίζει πως βρέθηκε εκεί. Ένας ατελείωτος αγώνας για την επιθεωρήτρια Γκρέις κόντρα στον χρόνο γιατί ο δολοφόνος είναι ακόμα εκεί έξω και απειλεί να διαπράξει κι άλλο φόνο.

0Καθηλωτικό

Ένας ξένος που τελικά είναι πιο γνωστός από ότι περιμένεις. Ένας άγνωστος που γνωρίζει τα πάντα και εισχωρεί στην ζωή σου. Ξέρει όντως τα πάντα και πως θα σε επηρεάσει; Καθηλωτικό μυθιστόρημα που μας αφυπνίζει από την καθημερινότητα και μας ταρακουνά!

0Ενδιαφέρον

Ένα πολύ ενδιαφέρον μυθιστόρημα για την βαρβαρότητα του πολέμου και την εξαθλίωση των ανθρώπων κατά την διάρκεια του. Είναι η ζωή της Ντούι Άγιου, μιας γυναίκας που κακοποιήθηκε από τα ιαπωνικά στρατεύματα κατά την επέλαση τους στην Ινδονησία. Η γυναίκα οδηγήθηκε σε σκοτεινά μονοπάτια και γέννησε τρεις πανέμορφες κόρες. Οι ζωές των κοριτσιών θα ενώσουν την οικογένεια και η νεογέννητη αδερφή τους θα φέρει αναστάτωση. Υπέροχο χρονικό που κρατά τον αναγνώστη σε αγωνία παρά τον ωμό τρόπο απόδοσης των γεγονότων.

0Υπέροχο

Ένα μικρό ποντικάκι που ονειρεύεται κάτι πολύ μακρινό. Το όνειρο του μοιάζει άπιαστο αλλά εκείνο δεν τα παρατάει. Υπέροχη ιστορία για παιδάκια 3-6 ετών για να μάθουν από μικρή ηλικία να κυνηγούν τις επιθυμίες και τα όνειρα τους.

0Υπέροχο

Ο μικρός Νικόλας, είναι ο μικρός πιτσιρίκος ο οποίος μπλέκει σε περιπέτειες με την παρέα του. Ένας από τους πιο αγαπημένους παιδικούς ήρωες που μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια και τις ξέγνοιαστες στιγμές. Τα παιδιά ηλικίας 8 περίπου ετών θα τον λατρέψουν.

0Υπέροχο

Μέσα από το συγκεκριμένο βιβλίο του συγγραφέα θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε τον φόβο που μας προκαλεί ο θάνατος. Να επεξεργαστούμε και να ξεπεράσουμε με λιγότερο επώδυνο τρόπο την απώλεια και τις επιπτώσεις της.

0Τέλειο

Για όποιον ενδιαφέρεται για το σύμπαν αλλά δεν έχει χρόνο να αφοσιωθεί σε βαρείς τόμους αστροφυσικής μπορεί να διαβάσει αυτό το μικρό βιβλίο. Μετά από ένα χαμένο στοίχημα μια ομιλία μας αποκαλύπτει τα μυστικά για τις μαύρες τρύπες, τι συμβαίνει στον χρόνο και την διαστρέβλωση του και τις πληροφορίες που χάνονται..

0Πολύ ενδιαφέρον

Μικρές αληθινές ιστορίες ψυχοθεραπείας που αφήνουν άναυδο τον αναγνώστη. Τι πυροδοτεί μια νεύρωση; Είναι ο περίγυρος, ο εαυτός μας ή η απώθηση; Εξαιρετική αφήγηση ιδιαίτερων περιστατικών νεύρωσης και θεραπείας.

0Υπέροχο

Ιστορίες για την σεξουαλικη διαταραχή, τις κλίσεις, τις ορέξεις και το φύλο. Ο Freud προσπαθεί να ορίσει την έννοια της σεξουαλικότητας υπό διαφορετικές συνθήκες, τι αποτελεί διαστροφή και τι όχι, την έννοια του φυσιολογικού και τα όρια.

0Υπέροχο

Δέκα ιστορίες ψυχοθεραπείας με κεντρικό άξονα τον έρωτα. Ιστορίες αγάπης που οδήγησαν σε τραγικές καταστάσεις και ιδιόρρυθμες. Μέσα από τα περιστατικά αυτά ο συγγραφέας αναζητά τον εαυτό του και εξερευνά τους άλλους ψάχνοντας για απαντήσεις. Καθηλωτικό μέχρι το τέλος.

0Έξυπνο

Ο ανιψιός του Θείου Πέτρου θα ανακαλύψει πως ο θείος του ήταν ένας πανέξυπνος μαθηματικός που ασχολήθηκε με την εικασία του Γκολντμπαχ. Τα μονοπάτια που οδηγούν σε αποκαλύψεις ανακατεύουν την ζωή του και αναμοχλεύουν τις καταστάσεις.

0Υπέροχο

Το βιβλίο αυτό περιγράφει με απλό και διασκεδαστικό τρόπο τις επιθυμίες που έχουμε. Το «τυρί» του καθενός είναι διαφορετικό. Άλλος θέλει μια δουλειά, άλλος ένα σπιτι ή ένα αυτοκίνητο, όλοι όμως θελουμε κάτι παραπάνω από αυτό που ήδη έχουμε. Ένας τρόπος για να αντιληφθούμε τι θελουμε πραγματικά στην ζωή μας και να το κυνηγήσουμε.

0Ενδιαφέρον

Η κόρη της πρωταημγωνιστριας του πρώτου βιβλίου «Η Αιγύπτια» θα ερωτευτεί έναν νεαρό και μαζί με ένα άλλο ζευγάρι θα μας «απεικονίσουν» την ζωή στην Αίγυπτο και θα μας αναμίξουν στους μύθους και την ιστορία της.

0Υπέροχο

Δυο νέοι από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα θα παντρευτούν χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Ο καθένας βρίσκεται σε άλλο μήκος κύματος και αυτό αρχίζει να βγαίνει στην επιφάνεια. Οι δρόμοι τους χωρίζουν και ακολουθούν το πεπρωμένο τους. Όμως στην Αίγυπτο του 1790 τα πάντα είναι επισφαλή.

0Ενδιαφέρον

Στην Βενετία του 18ου αιώνα όλα μοιάζουν γιορτινά με τους κατοίκους να βρίσκονται σε ευθυμία φορώντας τις μάσκες τους. Μια πόλη ρομαντική και γραφική που κάτω από τα κανάλια της κρύβει δυσωδία. Έτσι και ο ήρωας της ιστορίας, αριστοκράτης και ευγενής χάνει τις συζύγους του υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, τα βλέμματα και οι ψίθυροι τον περιτριγυρίζουν. Είναι όντως ένοχος ή κάτι άλλο συμβαίνει; Έξυπνο μυθιστόρημα με εξαίρετο φόντο που ξεδιπλώνεται αργά.

0Υπέροχο

Μια κοπέλα θέλει να ξεφύγει από το μοτίβο που επικρατεί στο νησί της, το οποίο την θέλει παντρεμένη με ναυτικό. Η αδερφή της είναι στην ίδια μοίρα και η μητέρα τους επιθυμεί να τις παντρέψει χωρίς την θέληση τους. Ένα πανέμορφο νησί που εγκλωβίζει τις νέες κοπέλες όμως εκείνες είναι σαν τον άνεμο που το δέρνει και επιθυμούν να φύγουν μακρυά. Μαγευτική η αφήγηση της συγγραφέως σε αυτό το ευαίσθητο θέμα.

0Όχι το καλύτερο βιβλίο της

Ο Μιχάλης είναι ένας ήρωας που η ζωή δεν του φέρθηκε καλά και του επιφυλάσσει ακόμη περισσότερα δεινά. Παντρεύτηκε νέος, ακολούθησε ριψοκίνδυνο επάγγελμα και γνώρισε με την ψυχή του τον πόνο, ένα πόνο ικανό να τον εξοντώσει. Θα καταφέρει να ξεφύγει από την δυστυχία; Ένα μυθιστόρημα που εξοντώνει ψυχικά και τον αναγνώστη με τις συνεχόμενες δραματικές καταστάσεις που βιώνει ο ήρωας. Κι όμως αποτελεί μάθημα ζωής.

0Πολύ ενδιαφέρον

Πέντε γυναίκες, με πέντε διαφορετικές ιστορίες. Κάθε μια ακολουθεί το δικό της μονοπάτι στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα με κοινό και σταθερό σημείο το σπιτι τους δίπλα στο ποτάμι. Εξαιρετικό μυθιστόρημα για τις εναλλαγές της ζωής, τα όνειρα που χάνονται και τον έρωτα.

0Αριστούργημα

Η Αθήνα, μια πόλη γεμάτη από ειδυλλιακά σοκάκια και μενεξεδες, χάνει την αίγλη της και ακολουθεί την πορεία των σύγχρονων ανθρώπων με τα προβλήματα τους. Η αλλαγή αυτή συνάδει με τα πρόσωπα της ιστορίας τα οποία ακολουθούν πτωτική πορεία. Ένα υπέροχο χρονικό με μαγικές περιγραφές της Αθήνας και των κατοίκων της.

0Πολύ καλό

Ένας δολοφόνος με πάθος για την τζαζ ακολουθεί έναν παράδοξο τρόπο για να επιλέξει τα θύματα του. Οι κάτοικοι της Νέας Ορλεάνης είναι συνταραγμένοι. Η ιστορία είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, τα οποία εξελίχθησαν σε μια πολύ με συμμορίες, διαφθορά και εγκλήματα υπό τους ήχους της τζαζ.

0Υπέροχο

Τρεις ζωές συγκλίνουν απρόσμενα μετά από ένα ατύχημα. Είναι η ιστορία μια κοπέλας από την Γουατεμαλα, ενός άνδρα από την Νέα Υόρκη και της γειτόνισσας του. Θα τους αφηγηθεί ιστορίες για την πατρίδα της και την ίδια την ζωή της. Μια ζωή που παρ’ όλες τις δυσκολίες κρατάει μια σπίθα αισιοδοξίας ζωντανή.

0Αριστούργημα

Το όνειρο στο κύμα με τα βουκολικά στοιχεία του και τον ρομαντισμό του κρατά μια από τις υψηλότερες θέσεις στην λογοτεχνία και είναι ένα διήγημα που δεν μπορεί να το βαρεθεί κανείς όσες φορές κι αν το διαβάσει.

0Απίστευτο ποιητικό έργο

Η σονάτα του σεληνόφωτος αποτελεί ένα ποίημα για την ζωή, τον έρωτα και τις μαγικές καθημερινές στιγμές. Ένα ποίημα που κάθε του στίχος επιδέχεται πολυσέλιδης ανάλυσης. Είναι μια ονειρική λογοτεχνική στιγμή που όσες φορές και αν διαβαστεί δεν χάνει την αξία του.

0Αριστούργημα

Η γριά Χαδούλα με την ιδιαίτερη αντίληψη της για τα κορίτσια και την μοίρα τους διαπράττει ένα έγκλημα που αλλάζει την λογοτεχνική κληρονομιά της νεοελληνικής πεζογραφίας. Το έγκλημα της δεν πηγάζει από την κακιά και την διαστροφή αλλά από την κοινωνική προκατάληψη και την «καταραμένη» φύση των θηλυκών (κατά την άποψη της). Η δικαιοσύνη έρχεται με έναν διττό τρόπο και για την ίδια αλλά και για την τοπική κοινωνία. Αναμφίβολα ένα αριστούργημα που άφησε κρυστάλλινο αποτύπωμα στην παγκόσμια πεζογραφία.

0Υπέροχο

Ένας μικρός ήρωας μας ξεναγεί στην Ανατολική Γερμανία. Μια χώρα σκληρή η οποία λειτουργεί σαν καταστροφέας ονείρων. Η μητέρα του ήρωα ως μέλος του Κόμματος, ο παππούς του που υπηρέτησε κατά την γαλλική επανάσταση και ο άλλος παππούς του ο ναζιστής, αποτυπώνουν μια εξαιρετική τοιχογραφία, μέσα από τρεις γενιές.

0Μαγικό

Ένας καθρέφτης αποτελεί πύλη που οδηγεί σε έναν παράλληλο κόσμο και ο μικρός Αχιλλέας εισέρχεται σε αυτόν. Είναι ένας κόσμος με δράκους, μασκοφόρους και μυστικά. Θα μάθει τα μυστικά του ή είναι επικίνδυνα;

0Συγκλονιστικό

Τρεις γυναίκες με μαγικές δυνάμεις θα συναντήσουν έναν ξένο που θα τις αναστατώσει. Οι ζωές τους περιπλέκονται διότι εκείνος είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που φαίνεται.

0Απλό και κατανοητό

Μια εκπληκτική και πλούσια σύνοψη για την επιστήμη της αστροφυσικής. Ο συγγραφέας είναι εξαίρετος επιστήμονας και αποτελεσματικός «δάσκαλος». Δεν είναι εύκολο για συνοψίσεις μια επιστήμη με τεράστιο φάσμα και να κρατήσεις αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Μοναδικός στο είδος του, λοιπόν και περιεκτικός.

0Υπέροχο

Η ζωή του Βαν Γκονγκ μέσα από μια διαφορετική προσέγγιση. Η οπτική της γυναίκας του είναι πολύ διαφορετική από τα όσα γνωρίζουμε και ο Guenassia μας περιγράφει μια εναλλακτική ιστορία για το τέλος του. Μαγευτική η απεικόνιση της πόλης που έζησε και συγκεκριμένα χρώματα συνθέτουν ένα μοναδικό έργο, όπως και οι πίνακες του μεγάλου ζωγράφου.

0Πολύ ενδιαφέρον

Μια ιστορία για τον έρωτα σε ένα περιβάλλον που περιτριγυρίζεται από μύθους και θρύλους. Βρισκόμαστε άλλωστε στο Λονδίνο του 1893 και οι θρύλοι αποτελούν σημείο αναφοράς. Το ενδιαφέρον εντείνεται όταν η κεντρική ηρωίδα συνεργάζεται με ένα εφημέριο και οι απόψεις τους συγκρούονται. Η κοπέλα υποστηρίζει την επιστήμη και ο εφημέριος την θρησκεία. Αυτό που θα τους ενώσει όμως είναι κάτι άλλο.

0Υπέροχο

Δυο νέοι θα ερωτευτούν κεραυνοβόλα και θα περάσουν ένα σύντομο διάστημα «κολλημένοι» και παθιασμένοι. Εκείνη περιμένει τηλεφώνημα του αλλά αυτό δεν έρχεται και ο χρόνος περνά. Η αγωνία της παρατείνεται και ο αναγνώστης αναζητά τον λόγο της απουσίας του τόσο έντονα όσο εκείνη.

0Υπέροχο

Έχοντας ως φόντο την Κροατία της δεκαετίας του 60’ η μοίρα δυο νέων θα τους ενώσει, για να τους χωρίσει. Και πάλι από την αρχή. Είναι τελικά το πεπρωμένο τους κοινό ή ακολουθεί ξεχωριστή πορεία; Δυο ιστορίες παράλληλες που τέμνονται μόνο σε μερικά σημεία, αφηγούνται τις ζωές τους και κατακλύζουν τον αναγνώστη από συναισθήματα χαρμολύπης.

0Ρομαντικό

Δυο παιδιά που γνωρίζονται από μικρή ηλικία θα μεγαλώσουν υπό διαφορετικές συνθήκες και θα συναντηθούν ξανά. Δεν θα είναι η πρώτη φορά καθώς η μοίρα τους ενώνει σε πολλές στιγμές της ζωής τους. Θα ακολουθήσει ο καθένας την πορεία του και θα αναπολούν πάντα τις κοινές τους εμπειρίες. Γλυκό μυθιστόρημα για τα όνειρα, τον έρωτα και τις στιγμές που μετρούν στην ζωή μας.

0Ρομαντικό

Μετά την κρίση στον γάμο της, η Άννα θα περάσει ένα καλοκαίρι στο ελληνικό νησί από το οποίο κατάγεται. Εκεί θα αλλάξει η ζωή της όταν θα βρει κάποια «χαμένα» γράμματα της θείας της και θα γυρίσει πίσω στον χρόνο ακολουθώντας την νοητή πορεία των γραμμάτων. Οι ρίζες και η ιστορία της οικογένειας της είναι πολύ διαφορετικά από ότι νόμιζε και ο χείμαρρος των αποκαλύψεων δεν έχει σταματημό.

0Υπέροχο

Με πολύ απλό και ενίοτε ώμο λόγο ο κεντρικός ήρωας μας διαπερνά συναισθηματικά καθώς μας αποκαλύπτει την ψυχολογική του κατάσταση. Ένας άνδρας 55 ετών χωρίς σκοπό πλέον βρίσκεται σε διχασμό. Να παρατήσει την οικογένεια του ή να μείνει; Μέχρι που στην ζωή του εμφανίζεται ένας σκύλος- θηρίο και ξαφνικά δένεται μαζί του. Θα βρει ενδιαφέρον, θα ταυτιστεί και θα αγαπήσει το σκυλί που δεν ήθελε. Καταπληκτικός συγγραφέας σε ένα τρυφερό θέμα για την κρίση ηλικίας ενός άνδρα.

0Τρυφερό

Ένας σκυλάκος όχι όπως οι άλλοι. Με την περίεργη εμφάνιση του δεν φαινόταν πως θα ευτυχήσει, όμως στην κατάλληλη αγκαλιά τολμά να ονειρεύεται και να μας εμπνέει.

0Πολύ ενδιαφέρον!!!!

Στον κόσμο που ζούμε τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Καλά κρυμμένες φυλές και μυστικές συμφωνίες δρουν κάτω από την επιφάνεια και επηρεάζουν την ανθρωπότητα. Μια κοινότητα Αγγέλων που έχει αναλάβει μια αποστολή θα έρθει στο φως!! Από τα πιο ιδιαίτερα βιβλία που έχω διαβάσει με καταιγιστική δράση!!!!!

0Υπέροχο

Δυο νέοι που τους δένει μόνο το κοινό σχολείο και τα κοντινά μεταξύ τους σπίτια. Θα ερωτευθούν σε μια «απαγορευμένη» εποχή, του Μεσοπολέμου, και θα βιώσουν την φτώχεια, την προσφυγιά και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις μιας κοινότητας πολυπολιτισμικής. Θα ξενιτευτούν και θα ταλαιπωρηθούν για να μπορέσουν να βγουν δυνατοί από το «σκοτάδι».

0Αποκαλυπτικό

Ένα γράμμα θα αναστατώσει την καθημερινότητα δυο αδελφών και η ίντριγκα αναπτύσσεται μεταξύ μιας οικογένειας. Η αιχμηρή Μαρία της μις Μαρπλ είναι εκεί άγρυπνη για να δώσει φως στο μυστήριο.

0Τέλειο

Η μις Μαρπλ εξιχνιάζει τον φόνο ενός συνταγματάρχη μέσα στο πρεσβύτεριο. Τα βλέμματα πέφτουν στον υπεράνω υποψίας εφημέριο εξαιτίας ενός λόγου που δεν αρμόζει σε ιερωμένο. Τι συνέβη τελικά στον συνταγματάρχη; Ποιος τον ήθελε νεκρό;

0Υπέροχο

Ένας Έλληνας κροίσος κείτεται νεκρός και όλα δείχνουν πως ο θάνατος του προήλθε από φυσικά αιτία. Όμως υπάρχουν πολλοί ύποπτοι και ακόμα περισσότεροι λόγοι για τον φόνο του. Καταπληκτικοί χαρακτήρες που ξεδιπλώνουν τα μυστικά τους κάτω από την τεράστια έπαυλη.

0Τέλειο!

Μια δολοφονία και πέντε ύποπτοι σαν μικρά γουρουνάκια. Ο Πουαρό θα αναλάβει να διαλευκάνει την υπόθεση και όλα θα ανατραπούν. Ένα ακόμα διαμαντάκι από τα χέρια της Κρίστι!

0Τέλειο

Ένας δολοφόνος που σκοτώνει με αλφαβητική σειρά. Ένας ψυχασθενής που ακολουθεί κάποιο ρυθμό ή συμπτώσεις; Ένα φοβερό αστυνομικό μυθιστόρημα με ιδιοφυή τρόπο λύσης του μυστηρίου.

0Τέλειο

Πως βρέθηκε το πτώμα στην βιβλιοθήκη και ποιος κρύβεται πίσω από τον φόνο; Ένα αιματηρό αίνιγμα αναλαμβάνει να εξιχνιάσει η αγαπημένη μας μις Μαρπλ με τον γνωστό της αθόρυβο τρόπο.

0Τέλειο!

Από τις καλύτερες και πιο έξυπνες ιστορίες την Κρίστι! Ένα νησί στην απομόνωση και δέκα συνδαιτημόνες. Οι φόνοι ακολουθούν ο ένας τον άλλον. Θα σταματήσουν; Ή κάποιο σατανικό μυαλό έχει άλλα σχέδια;

0Σκληρό

Ένα αγόρι στην Ανατολική Ευρώπη βιώνει με τον πιο βάναυσο τρόπο την επέλαση του Β Παγκόσμιου Πολέμου. Η ιστορία του συγκλόνισε το αναγνωστικό κοινό και προκάλεσε αντιδράσεις. Είναι μια πραγματικότητα που δεν αντέχουν τα μάτια και έτσι επιλέγουν να την αποκηρύξουν. Μπορεί να κρυφτεί ένας ελέφαντας πίσω από ένα φύλλο; Έτσι και η ιστορία βγαίνει στο φως και είναι αδύνατο να μην αγγίξει τον αναγνώστη.

0Τέλειο

Έξυπνη ιστορία με έναν ατίθασο νέο που πάει κόντρα σε όλα. Πάντα κενό αυτό που δεν πρέπει και μπλέκει σε περιπέτειες. Δεν αναφέρει το όνομα του για έναν έξυπνο λόγο και μας το αποκαλύπτει μόνο στο τέλος της ιστορίας.

0Υπέροχο

Υπέροχες μικρές ιστορίες για παιδιά 6-8 ετών με αφηγήτρια μια γιαγιά που τα κάνει όλα μαγικά. Κάθε ιστορία και ένα νόημα, κάθε μια για έναν σκοπό.

0Καταπληκτικό

Υπέροχη ιστορία φαντασίας με μάγους, απίστευτα πλάσματα δράση και έρωτα σε μια επιτυχημένη σύνθεση. Ο κόσμος που πλάθεται μπροστά στα μάτια του αναγνώστη είναι ονειρικός, αλλά πολύ διαφορετικός από την παλαιότερη αίγλη του. Ένας μάγος που ανατρέπει τα πάντα και επιβάλλει το θέλημα του βάζει σε κίνδυνο τα πλάσματα του Ελντ. Η ιστορία και η ατμόσφαιρα του με μάγεψαν από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα και δεν ήθελα με τίποτα να τελειώσει.

0Τέλειο

Μια μητέρα που αρχίζει να έχει απώλεια μνήμης, επισκέπτεται ένα γιατρό που της ανακοινώνει πως βρίσκεται στα πρώτα στάδια του Αλτσχάιμερ. Η ίδια και η οικογένεια της καταρρακώνονται και προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν όλοι μαζί. Αλλά είναι μια πάθηση που δυστυχώς την απομονώνει από τον περίγυρο της και χάνει την προσωπικότητα της. Συγκινητική ιστορία που πολλοί αναγνώστες θα ταυτιστούν αν έχουν ηλικιωμένους με αυτήν την πάθηση.

0Υπέροχο

Μια υπέροχη και τρυφερή προσέγγιση της καθημερινότητας μέσα από υπέροχα λόγια που μας γαληνεύουν και μας δίνουν δύναμη. Η απλή και σχεδόν ποιητική γραφή του ηρεμούν τον αναγνώστη και γεμίζουν την καρδιά του.

0Εξαιρετικό

Ο Γιωσαφατ μας προτείνει τρόπους διαπαιδαγώγησης και σωστής ανατροφής των παιδιών δίνοντας μας απλά παραδείγματα. Αποτελεί όμως και μια εξαιρετική ανασκόπηση των παιδικών μας χρόνων με την οποία ερχόμαστε σε εσωτερική ισορροπία.

0Υπέροχο

Υπέροχη ιστορία για να αντιληφθούν τα παιδιά την έννοια της σειράς, της δικαιοσύνης και της προσπάθειας. Όλα έχουν τον σκοπό τους σε ένα παιχνίδι και πρέπει να προσπαθούμε για το καλύτερο.

0Ενδιαφέρον

Πολύ καλή απόδοση της εποχής του 1970 στην Αμερική μέσα από γεγονότα που αλλάζουν τις ζωές των ηρώων. Μια πόλη αφιερωμένη στην τέχνη, τον έρωτα και τα όνειρα των ανθρώπων της που μεταβάλλονται. Πλούσιο φωτογραφικό υλικό και χειρόγραφες σελίδες συγκεντρώνονται σε μια πολύπλευρη και ενδιαφέρουσα ιστορία.

0Υπέροχο

Μια υπέροχη ιστορία για το Αφγανιστάν που ξετυλίγεται μέσα από το βλέμμα του μικρού Αμίρ. Για να αποδείξει την αξία του στον αυστηρό πατέρα του θα συμμετάσχει σε ένα αγώνα με χαρταετούς αλλά δεν θα εξελιχθεί όπως περίμενε. Η επέλαση της Ρωσικής λαίλαπας θα φέρει τον πόνο και την σκληρή φύση του πολέμου στην πόρτα τους. Μια δραματική αλλά υπέροχη ιστορία για τις επιπτώσεις του πολέμου.

0Ενδιαφέρον

Σε αυτή την ιστορία η Φρίντα επανέρχεται στο ρόλο της ύποπτης για μια δολοφονία. Θα πρέπει να αποδείξει την αθωότητα της και ταυτόχρονα να βρει τον ένοχο. Πολύ καλή εξέλιξη και αναπάντεχο τέλος.

0Πολύ ενδιαφέρον

Μετά την μετακόμιση της Φρίντα για να βρει λίγη ηρεμία, μια παλιά της φίλη θα την ταράξει. Η κόρη της χρειάζεται βοήθεια και πρέπει να αναλάβει δράση. Το παρελθόν της χτυπάει την πόρτα και δεν είναι για ευχάριστο λόγο.

0Πολύ ενδιαφέρον

Μια γυναίκα και μητέρα βρίσκεται αγόρι δολοφονημένη. Η Φρίντα θα αναλάβει πάλι την εξιχνίαση της υπόθεσης ως βοηθός του επιθεωρητή Καρλσον. Η πλοκή έξυπνη και η δράση συνεχής, θα σας κρατήσει σε αγωνία έως την τελευταία σελίδα.

0Πολύ ενδιαφέρον

Η Φρίντα σε μια ακόμη υπόθεση δολοφονίας. Αναλαμβάνει να διαλευκάνει μια υπόθεση με έναν νεκρό άντρα και διαταραγμένη ψυχολογικά γυναίκα. Επίσης, γρήγορη δράση και εναλλαγές που εξελίσσονται σε μια αποκαλύψεις.

0Εξαιρετικό

Η Φρίντα μια ψυχοθεραπεύτρια εμπλέκεται σε μια υπόθεση δολοφονίας ενός μικρού αγοριού, για να βοηθήσει την αστυνομία στην δύσκολη έρευνα της. Ένας ασθενής της έχει περίεργη ανάμιξη στην υπόθεση ή μήπως όχι; Καταιγιστική δράση από δυο εξαιρετικούς συγγραφείς.

0Έξυπνο

Η Κλαρίσα αισθάνεται συνέχεια τον συνάδελφο της πιο κοντά από ότι θα έπρεπε. Ένα βράδυ το περνάει μαζί του και από τότε μια σκιά βρίσκεται συνέχεια πίσω της. Οι συνθήκες αλλάζουν όταν μια υπόθεση απαγωγής έρχεται στο προσκήνιο.

0Πολύ ενδιαφέρον

Αυτό πιο χρειάζεται κάποιος για να πετύχει δεν είναι πάντα κατάρτιση αλλά θέληση. Μπορεί να φτάσουμε σε ένα καλό επίπεδο και να θεωρούμε πως είμαστε ικανοποιημένοι αλλά πάντα υπάρχει το καλύτερο εκεί έξω. Και αυτό έρχεται μόνο μέσα από την προσπάθεια που καταβάλλουμε για να το επιτύχουμε.

0Υπέροχο και «ρομαντικό»

Υπέροχο ανάγνωσμα για βαθιά βιβλίοφιλικούς αναγνώστες που απολαμβάνουν την έννοια του «καλού βιβλίου». Ένας ρομαντικός ήρωας που επιδιώκει να αποκτήσει το ιδανικό βιβλιοπωλείο. Πλούσια λογοτεχνική αφήγηση που συχνά εστιάζει σε δημοφιλή αναγνώσματα και μια ιδέα που συγκρούεται με τα δεδομένα του κέρδους.

0Ευχάριστο

Μια καλή βιογραφία της διάσημης Φρίντα Κάλο διασκευασμενη για παιδιά 8-10 ετών. Το δυναμικό πνεύμα και η πρωτοπορία της άφησαν το αποτύπωμα τους στην ιστορία της τέχνης. Το έργο και το όνομα της θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένα στα κατάστιχα της ιστορίας.

0Μας ταξιδεύει

Η Κορίννα, διάσημη καλλιτέχνης της εποχής του 18ου αιώνα γνωρίζει έναν Σκοτσέζο και η κοινή πορεία τους ξεκινά. Μας ξεναγεί στα γραφικά στενάκια της Ιταλίας, στα χρώματα της πόλης και στην αρχιτεκτονική της. Απίστευτο χρονικό της Ευρώπης κατά τον 18ο αιώνα και μια τρυφερή ιστορία έρωτα.

0Ευχάριστο

Υπέροχη ιστορία μια νεράιδας του πατινάζ για κορίτσια 7-8 χρόνων. Η μικρή Κορίνα με τις φιγούρες της επάνω στον πάγο μας εντυπωσιάζει.

0Υπέροχο

Από τα καλύτερα βιβλία της συγγραφέως. Θα μας εισάγει στις σκέψεις και το μυαλό της και θα μιλήσει κατευθείαν στην καρδιά μας. Όλοι χρειαζόμαστε γύρω μας ανθρώπους να τους αγαπάμε και να μας αγαπούν για να είμαστε ευτυχισμένοι.

0Απίθανο παραμύθι

Μια καταπληκτική ιστορία για μικρούς και μεγάλους που μας μαγεύει, μας συγκινεί και μας δίνει το καλό παράδειγμα. Μια γυναίκα που ράβει παπλώματα για όσους τα έχουν ανάγκη ξυπνά τα όνειρα των ανθρώπων. Η ιστορία ξεδιπλώνεται αριστοτεχνικά και μέσα από την απίθανη εικονογράφηση της θα την αγαπήσουμε!

0Τέλειο

Πάμε πίσω στην προϊστορία να γνωρίσουμε τους δεινόσαυρους με συντροφιά τον Αρκουδακο. Μεγάλοι δεινόσαυροι με τεράστια δόντια και μικρότεροι που τρώνε μόνο φυτά, μας ξεναγούν στον τόπο τους.

0Έτοιμοι για ταξίδι!

Πάμε ένα ταξίδι με τρένο να γνωρίσουμε κι αλλά μέρη με τον Αρκουδακο στο πρώτο βαγόνι! Υπέροχη ιστορία!

0Περιπετειωδες

Ο μικρός μας αρκουδάκος οδηγεί στην Φόρμουλα και μας ξεσηκώνει με την ταχύτητα του. Τέλειο για τα μικρά μας παιδάκια.

0Εκπαιδευτικό

Γνωρίστε τα ζωάκια του ζωολογικού κήπου με τον μικρό μας φίλο. Μια βόλτα στα «σπιτάκια» τους και στα χαρακτηριστικά τους.

0Τέλειο

Τέλεια περιπέτεια που μας ταξιδεύει στο παρελθόν να γνωρίσουμε του ιππότες και τα κάστρα. Ο Αρκουδάκος γίνεται ιππότης και μας ξεναγεί στο εσωτερικό ενός κάστρου και στην ζωή των ιπποτών.

0Τέλεια περιπέτεια

Ο Αρκουδάκος και οι πειρατές σε μια εξωτική περιπέτεια γεμάτη θησαυρούς και ταξίδια.

0Περιπετειώδες

Όσα παιδάκια θέλουν να ζήσουν την εμπειρία και να βρεθούν ως πιλότοι μέσα σε ένα αεροπλάνο, ο Αρκουδάκος τους μεταφέρει μέσα στο πιλοτήριο.

0Τέλειο

Πάμε για δουλειά με τον Αρκουδακο. Θα σκάψουμε, θα σηκώσουμε βάρη και θα κατασκευάσουμε με την ιστορία αυτή. Όλα διαδραστικά μέσω των κινουμένων εικόνων.

0Πάμε για διάσωση

Ο Αρκουδάκος σε πυροσβεστικό όχημα σπεύδει να διασώσει εγκλωβισμένους και φλεγόμενα κτήρια. Οι εικόνες που κινούνται είναι τέλειες.

0Ιδανικό για καλοκαίρι

Ένας βυθός που κρύβει εκατοντάδες είδη ζωής περιμένει τον μικρό Αρκουδακο να τον ανακαλύψει. Θα γνωρίσουμε κι εμείς με το μωράκι μας τον υπέροχο κόσμο του βυθού.

0Τέλεια περιπέτεια

Ο αρκουδάκος είναι σε αυτήν την ιστορία οδηγός ασθενοφόρου και σώζει ζωές. Με υπέροχο μήνυμα θα τρέξουμε μαζί του στον αγώνα για την αλληλεγγύη.

0Τέλειο

Ο μάστορας αρκουδάκος αυτή την φορά σε μια περιπέτεια γεμάτη επισκευές και μαστορέματα. Τέλειες οι κινούμενες εικόνες.

0Τέλειο

Το ιδανικό βιβλιαράκι για τους μικρούς σας ποδοσφαιριστές. Συντροφιά με τον αρκουδάκο θα μυρίσουμε το γρασίδι του γηπέδου και θα βάλουμε πολλά γκολ.

0Υπέροχο

Ο μικρός αρκουδάκος σε μια διαστημική περιπέτεια που ζωντανεύει με τις εικόνες που κινούνται. Διαστημικός πύραυλος εκτοξεύεται, πλανήτες και αστέρια σε τρελό «χορό».

0Έξυπνο

Μια γυναίκα που παρατηρεί τους γείτονες της ανακαλύπτει ένα τρομερό μυστικό. Είναι όμως αλήθεια αυτό που ισχυρίζεται ή παρενέργεια από το ποτό; Εξαιρετικά ιδιοφυές και ανατρεπτικό, αιχμαλωτίζει τον αναγνώστη στο δωμάτιο της ηρωίδας σαν ένα αόρατο πρόσωπο που παρακολουθεί στενά και αθόρυβα την κάθε της κίνηση.

0Συγκινητικό

Μια νεανική ιστορία έρωτα που γεννιέται μέσα από στις μαύρες μέρες μιας ασθένειας που ταλαιπωρεί την κοπέλα. Ένας νέος γεμάτος αγάπη και στοργή θα της χαρίσει στιγμές ευτυχίας και έρωτα προτού εκείνη «σβήσει».

0Υπέροχο

Στην Γερμανία και την Γαλλία δυο παιδιά μεγαλώνουν κάτω από διαγμφορετικες συνθήκες. Ο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος όμως χτυπάει την πόρτα τους και ο καθένας του θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα γεγονότα. Πίσω από ένα θλιβερό φόντο εκτυλίσσεται μια ιστορία για αυτούς που παρά τις αντιξοότητες παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο προσθέτοντας τον δικό τους «λίθο» σε έναν κόσμο που γκρεμίζεται.

0Υπέροχο

Ένα άκληρο ζευγάρι που κατοικεί σε έναν φάρο βρίσκει την αχτίδα φωτός στην ζωή του, όταν βρίσκει ένα μωρό και αποφασίζει να το μεγαλώσει. Το μωρό όμως δεν είναι ορφανό και έτσι ξεκινά η στροφή τους προς την ανατροπή.

0Υπέροχο

Ένα νέο παιδί που μαστιγώνεται από την ζωή. Μια ιστορία ενηλικίωσης, πόνου και σκληραγώγηση που με το την τελευταία του σελίδα μας κρατά δέσμιους.

0Ρομαντικό

Ένα ζευγάρι πιο ερωτευμένο και από τον ίδιο τον Έρωτα θα σβήσει με την επέλαση μιας ασθένειας. Οι μήνες περνούν και ένα γράμμα κάθε φορά φτάνει στην αγαπημένη για να της θυμίσει τα όσα έζησαν και να της δώσει ελπίδα. Από τις πιο ρομαντικές και συγκινητικές ιστορίες αγάπης που έχουν γραφτεί. Ένα βιβλίο για πολύ κλάμα...

0Τέλειο

Ένα κοριτσάκι που ανακαλύπτει τον μαγικό κόσμο τον βιβλίο σε μια εποχή που μόνο μαγική δεν είναι. Ο πόλεμος και η υποδούλωση είναι παντού και απλώνουν τα «πλοκάμια» τους. Μια φιλία γεννιέται και ανθίζει. Είναι όμως αυτό αρκετό για βρει την ευτυχία;

0Έπος

Ένας ληστής που διαπράττει ένα έγκλημα γίνεται στόχος ενός επίμονου αστυνομικού που η σύλληψη του εγκληματία του γίνεται εμμονή ιδέα. Ο Γιάννης Άι Γιάννης ανεβαίνει κοινωνική τάξη και εξαφανίζεται. Γνωρίζει μια μικρή κοπέλα και την υιοθετεί. Από τότε αλλάζει όλη του η ζωή, το παρελθόν όμως δεν ξεχνά και επιστρέφει σαν σκιά.

0Υπέροχο

Μια κότα που αποφασίζει να κάνει αυτό που καμία άλλη δεν μπορεί, να πετάξει. Ένας στόχος καθόλου εύκολος αλλά όχι ακατόρθωτος. Η κοτούλα αυτή μας εμπνέει να την ακολουθήσουμε στην υλοποίηση των ονείρων της και να βάλουμε μπροστά και τα δικά μας. Τα εμπόδια είναι μόνο για να τα ξεπερνάμε!

0Θυσία

Μια μητέρα που πλάθει έναν φανταστικό κόσμο για να προστατέψει το παιδί της από την σκληρή πραγματικότητα. Έναν κόσμο μαγικό και ονειρικό όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Ο ενήλικος πια γιος της αφηγείται την εμπειρία του και μας συγκινεί.

0Πρωτότυπο

Ένας ήρωας βγαλμένος από βιβλίο φαντασίας αποφασίζει να ξεφύγει από μια «υποχρέωση» και ξεκινά ένα μακρύ ταξίδι. Ένας γύρος του κόσμου που αποτελεί και γυρισμό στα ενδότερα της καρδιάς του. Θα αποκτήσει νέες εμπειρίες και θα ξεπεράσει τα βάρη που κουβαλά.

0Ιδιαίτερο

Ένα βιβλίο βαθιά αλληγορικό με τα φτερά της θλίψης να σκεπάζουν τους ήρωες και τον αναγνώστη. Η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου αφήνει στο στίγμα της στους «εναπομείναντες» με τρόπο ευαίσθητο και συνάμα σπαρακτικό. Ο λόγος σχεδόν ποιητικός και «βαθύς» που μας αγγίζει κατευθείαν στην ψυχή.

0Αξιομνημόνευτο

Το περιπετειώδες ταξίδι του ήρωα και ενίοτε του συνοδοιπόρου του στους αχανείς δρόμους της Αμερικής μας «γυρίζει» σε μια εποχή με αλλά δεδομένα. Ονειροπόλοι ταξιδιώτες, ανοιχτοί ορίζοντες και εξαιρετικοί χαρακτήρες μας γεννούν την ανάγκη για απομόνωση σε ένα κλειστό δωμάτιο όπου θα απολαύσουμε την κάθε λέξη.

0Αριστούργημα

Δυο άνδρες διαφορετικοί σε όλα, ο ένας ψηλός και μεγαλόσωμος και ο άλλος κοντός και μικροκαμωμένος. Η μοίρα τους έφερε κοντά για κάποιο λόγο, συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο και επιβιώνουν για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Όμως τίποτα δεν μένει σταθερό και τα πάντα ανατρέπονται.

0Υπέροχο

Μια μεγάλη προσωπικότητα και μια τεράστια γυναικεία δύναμη. Μέσα από την μυθική ιστορία της Κίρκης αντλούμε δύναμη και θαυμάζουμε την προσωπικότητα της. Η Κίρκη είναι μια γυναίκα που η επιρροή της μένει σταθερή και επιβλητική. Σίγουρα μας μένει αξέχαστη.

0Τρυφερή ιστορία

Ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα για την αγάπη μας για τα ζώα και την σχέση μας μαζί τους. Κάθε άνθρωπος που έχει ζωάκι και τα αγαπά, σίγουρα θα μαγευτεί από το συγκεκριμένο. Τα ζώα πάντα έχουν να μας διδάξουν τος μεγαλύτερες αξίες της ζωής, αρκεί να τους δώσουμε την ευκαιρία.

0Υπέροχο

Ο Ζαν Μπατιστ αποφασίζει να συνθέσει το καλύτερο και πιο μεθυστικό άρωμα του κόσμου. Παρασύρεται από το πάθος του και χάνει κάθε μέτρο. Ένας χαρακτήρας παραδομένος στον στόχο του που μας διχάζει. Πρόκειται για ιδιοφυΐα ή για ένα διαταραγμένο μυαλό; Ο Ζισκιντ σίγουρα μας μέθα με την εξαιρετική αφήγηση του.

0Πολύ ενδιαφέρον

Καταπληκτική αφήγηση για την Σπιναλόγκα και την απομόνωση των λεπρών εκεί. Ένας κόσμος διαφορετικός που σταμάτησε τον χρόνο μέχρι και τον τελευταίο κάτοικο του. Άνθρωποι που εγκατέλειψαν τις οικογένειες τους για να τους προστατέψουν από την φοβερή και θανατηφόρα ασθένεια που τους μάστιζε.

0Πολύ καλό

20 μικρές ιστορίες οι οποίες εκφράζουν ανθρώπους και συνθήκες. Όλοι οι χαρακτήρες είναι διαφορετικοί μεταξύ τους και «μπλέκονται» σε άσχετες καταστάσεις. Εκφράζονται όμως με λόγο στρωτό, κατά στιγμές ποιητικό και με μπόλικους ιδιωματισμούς. Κοινός παρανομαστής τους το εφήμερο και η αλλαγή.

0Υπέροχο

Ο συγγραφέας μας παρουσιάζει τις μορφές της αγάπης και την επίδραση της στην ανθρώπινη συμπεριφορά και ψυχοσύνθεση. Ένας άνθρωπος μπορεί να αλλάξει μπροστά στον αγαπημένο του και να χάσει την ταυτότητα του. Αξίζει να το διαβάσετε!

0Καταπληκτικό

Μια ιστορία αλληγορική που αναφέρεται σε σύγχρονους «Ροβινσώνες». Μικρά παιδιά που μετά από ένα ατύχημα ξεμένουν σε ένα νησί και κάνουν τα πάντα για την επιβίωση. Η ανθρώπινη φύση δεν διαχωρίζει ηλικίες και έρχεται στην επιφάνεια σε απελπιστικές καταστάσεις.

0Καταπληκτικό

Ένα αγόρι που μένει στην Φλόριντας κατά την δεκαετία του 60’ θα κάνει ένα μικρό σφάλμα και θα βρεθεί εσώκλειστο στο αναμορφωτήριο Νίκελ. Η καταδίκη αυτή θα του αλλάξει την ζωή διότι στο αναμορφωτήριο θα βιώσει ένα κολαστήριο. Μια ιστορία βασισμένη σε αληθινά περιστατικά και κατέστρεψε τος ζωές χιλιάδων παιδιών. Θα ανατριχιάσετε.

0Μαγική ιστορία

Η Σταχτοπούτα ζει στο σπιτι της μητριάς της με τις θετές αδερφές της. Έχει μια σκληρή ζωή που δεν της προσφέρει την ευτυχία. Οι αδερφές και η μητριά της την κακομεταχειρίζονται και τις υπηρετεί. Όταν όμως αποφασίζει να παρακούσει τις εντολές τους η ζωή της αλλάζει. Θα παρευρεθεί στον χορό του πρίγκηπα και μια ιστορία έρωτα θα γεννηθεί από τις στάχτες. Υπέροχη ιστορία για να μας διδάξει πως η ζωή έχει γυρίσματα, δεν πρέπει να χάνουμε τις ελπίδες μας και πρέπει να είμαστε δυνατοί.

0Υπέροχο

Με ιδιαίτερη εικονογράφηση αυτή είναι η ιστορία ενός γάτου με αμφίεση που ξεσηκώνει τους μικρούς αναγνώστες. Μια ιστορία που μας εμπνέει να ακολουθούμε τα όνειρα μας και μας προσφέρει στιγμές γέλιου.

0Τέλεια ιστορία

Η Γουέντι και τα αδέρφια της ζουν στο Λονδίνο με τον σκύλο- κουβερναντα τους. Μια συνηθισμένη νύχτα γνωρίζουν ένα μικρό αγόρι που πετά και μπαίνει στο δωμάτιο τους. Μαγεμένα από το ιδιαίτερο αυτό αγόρι, το ακολουθούν σε έναν κόσμο που τα παιδιά δεν μεγαλώνουν ποτέ. Και έτσι αρχίζει η μεγάλη περιπέτεια. Νεράιδες, πειρατές και ένας απίστευτος κόσμος θα τους παρασύρει. Αυτή είναι η χώρα του Ποτέ και θα τους μείνει αξέχαστη.

0Συγκινητικό

Η θλιβερή ιστορία ενός αλόγου με το λευκό σημάδι στο μέτωπο που όλοι αγαπάμε. Ένας άθλος για επιβίωση και μια ασβέστη φιλία. Διαβάζοντας το θα αποκτήσουμε μια αντιπροσωπευτική εικόνα πολλών ζώων που κακοποιούνται και θα ευαισθητοποιηθούμε, θα κρατήσουμε την αγάπη που μας δένει με τα ζώα και θα συγκινηθούμε. Ένα βιβλίο που μπορεί να είναι «απλό» κρύβει όμως πληθώρα νοημάτων για τις δυσκολίες της ζωής.

0Υπέροχο

Ένα κλασικό παραμύθι σταθερής αξίας που καταλήγει να είναι επίκαιρο. Ένα μικρό κορίτσι που φεύγει από το σπιτι της για να φροντίσει την άρρωστη γιαγιά της. Στον δρόμο όμως θα συναντήσει εμπόδια και αγνώστους που θέλουν το κακό της. Η επικαιρότητα του θέματος έρχεται ως αρωγός των γονιών στην προστασία των παιδιών τους από τους ξένους. Είναι μια καλή αφορμή για να τους « περάσουν» το μήνυμα πως δεν πρέπει να μιλάμε σε αγνώστους.

0Πολύ ενδιαφέρον.

Ένας ήρωας που «εισχωρεί» σε μια πλούσια οικογένεια και περιπλέκει την κατάσταση όταν σχετίζεται με μια από τις κόρες του ιδιοκτήτη. Η ζωή του αλλάζει και βρίσκεται πλέον σε διαφορετικό μονοπάτι. Θα περάσει από πολλές δύσκολες καταστάσεις για να επιβιώσει και θα ανακαλύψει πως το πεπρωμένο και η μοίρα επιφυλάσσουν στιγμές που δεν είναι στο χέρι μας να ελέγξουμε.

0Πολύ καλό

Και σε αυτήν την ιστορία η συγγραφέας εντυπωσιάζει με μια υπόθεση πάλι ιδιοφυής. Ακολουθούμε την κεντρική ηρωίδα σε μια ιστορία που μας «μπερδεύει» και δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε την αλήθεια από το ψέμα.

0Καταπληκτικό

Τέλεια ιστορία μυστηρίου με ψυχολογικές προεκτάσεις που με έκανε να απομονωθώ από τον κόσμο για όσο την διάβαζα. Απίστευτα έξυπνη πλοκή και αναπάντεχο κλείσιμο της ιστορίας που με εξέπληξε ευχάριστα! Το διάβασα δυο φορές και το προτείνω ανεπιφύλακτα.

1Υπέροχο

Υπέροχη συγγραφέας που θα μείνει για πάντα αξέχαστη μέσα από τα έργα της Αλκη Ζέη, αυτήν την φορά μια μια διαφορετική ιστορία που την εκφράζει και την συγκινεί. Συνεπαίρνει όμως και τον αναγνώστη καθώς είναι συναισθηματικά δεμένος με το πρόσωπο της συγγραφέως.

0Τέλειο

Η υπέροχη, ήρεμη και μελωδική τζαζ για τα αυτάκια των μικρών μας παιδιών ζωντανεύει μέσα από αυτό το υπέροχο βιβλιαράκι με πρωταγωνιστή τον γλυκό μας Ρένο.

0Τέλειο

Ροκ μουσική και ροκ ήρωες ξεπετάγονται από τις σελίδες του βιβλίου και παθιάζονται τον μικρό αναγνώστη και τον εκπλήσσουν.

0Τέλειο

Τέλειες μελωδίες από την εποχή της ντίσκο θα σηκώσουν το παιδάκι σας για χορό σε ξέφρενους ρυθμούς. Τέλεια επιλογή για ακόμη μια φορά με αναδρομή στο παρελθόν.

0Υπέροχο

Η αγαπημένη μας όπερα και οι δημοφιλέστερες άριες ξεπετάγονται από τις σελίδες του βιβλίου μα τον γνωστό πρωταγωνιστή μας Ρένο.

0Υπέροχο

Σε αυτήν την ιστορία με τον Ρένο θα γνωρίσουμε τον διάσημο συνθέτη Βιβάλντι και θα ακούσουμε τις υπέροχες μελωδίες του.

0Υπέροχο

Διαβάστε την ιστορία του μικρού Μότσαρτ και παρασυρθείτε από τις μελωδίες του μέσα από την ιστορία του Ρένου.

0Υπέροχο

Για να συνδυάσετε ανάγνωση και ήχο στα παιδιά σας επιλέξτε τον Ρένο και την Μπάντα του που θα σας ξεσηκώσουν με τις μελωδίες τους.

0Υπέροχο

Υπέροχη ιστορία για να ακούσει το παιδί ήχους και μελωδίες από διάσημες ορχήστρες. Για παιδιά έως 3 ετών.

0Υπέροχο

Υπέροχο βιβλίο για παιδιά έως 3 ετών που συνοδεύεται από ήχους οργάνων και μελωδιών της Αφρικής. Τέλεια εικονογράφηση και πολύ καλός ήχος.

0Τρυφερό

Τρυφερή ιστορία για την αγάπη της μητέρας στο παιδί της. Θέλει να το προστατεύει και να το κάνει να νιώθει ασφάλεια σε όλες τις στιγμές της ζωής του. Άνευ όρων και περιορισμών η μάνα δίνεται ολοκληρωτικά στο μικρό της.

0Καλό

Μια ιστορία έρωτα που γεννιέται ξαφνικά μεταξύ δυο νέων, ή υπήρχε θαμμένη; Ο έρωτας έρχεται εκεί και όταν δεν το περιμένεις και το καλύτερο είναι να τον αποδεχτείς και να τον αγκαλιάσεις για να σε αποζημιώσει. Όχι πρωτότυπο, αλλά διαβάζεται εύκολα.

0Υπέροχο

Μια τρυφερή ιστορία για να αντιληφθούν τα παιδιά την έννοια της ισότητας και να μην κάνουν διακρίσεις. Πολύ γλυκιά ιστορία και πολύχρωμων η εικονογράφηση πλαισιώνουν τις σελίδες του.

0Ενδιαφέρον

Πολύ καλή και απλή ανάλυση του τι είναι Σύμπαν για να τον κατανοήσουν όλοι. Τα παιδιά μέσα από απλές έννοιες και παραδείγματα εισάγονται στο απέραντο σύμπαν και νιώθουν μέρος του. Πολύ χρήσιμο για όσους γονείς θέλουν να εξηγήσουν την έννοια αρμυρή στα παιδιά τους. Στο συγκεκριμένο ένας παππούς αστροφυσικός εξηγεί τις παραπάνω έννοιες στην εγγονή του.

0Ενδιαφέρον

Εξαιρετική μελέτη του Σιμοπουλου για την ουσία του Σύμπαντος, τις φιλοσοφικές μας αναζήτησης και την θέση μας σε αυτό. Ένα αχανές Σύμπαν που κάποιους τους τρομάζει και άλλους τους γοητεύει. Απολαυστικό μέχρι την τελευταία σελίδα.

0Μαγικό

Υπέροχη ιστορία για έναν άνθρωπο που μισούσε τις γιορτές, ήταν τσιγκούνης και κακός. Όμως όλοι έχουμε την επιλογή της αλλαγής με την κατάλληλη ώθηση. Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους που κάθε χρόνο να το διαβάσω ζούμε ποτέ δεν το χορταίνουμε. Πάντα θα μας θυμίζει το πνεύμα των Χριστουγέννων.

0Καταπληκτικό

Η εκπαίδευση και διαπαιδαγώγηση των παιδιών αποτελούν πρωταρχικό στόχο των γονιών και των εκπαιδευτικών. Στην συγκεκριμένη μελέτη θα αντιληφθούμε πως πρέπει να συμβάλλουμε θετικά στην ανάπτυξη των παιδιών, αλλά και να αναπτύξουμε την απαραίτητη ενσυναίσθηση. Είναι βασικό να κατανοούμε τις ανάγκες τους και τον τρόπο που σκέφτονται για να τα βοηθήσουμε να εξελιχθούν.

0Καταπληκτικό

Καταπληκτική μελέτη που τεκμηριώνει έννοιες σχετικές με τον τρόπο που εκφραζόμαστε και επικοινωνούμε με τους άλλους. Κατανοητή γραφή και εύκολη στην ανάγνωση, είναι πολύ χρήσιμο για εκπαιδευτικούς και όχι μόνο. Αξίζει τον χρόνο μας.

0Πολύ ενδιαφέρον

Μια πολύ καλά δομημένη σύνοψη της επιστήμης της Ψυχολογίας που μπορούν να διαβάσουν όλοι. Γραμμένη σε απλή γλώσσα και κατανοητή, εισάγει τον αναγνώστη, τον πιο άπειρο, στην έννοια της. Βασικοί όροι και περιστατικά που παρουσιάζονται άψογα.

0Υπέροχο

Ένα παιδί σαν οκά τα αλλά. Ή μήπως όχι; Μια μητέρα που αγωνία για το παιδί της και θα κάνει τα πάντα. Ένα φοβερό μυστικό τους κρατάει δέσμιους και η οικογένεια τους απειλείται. Ανατρεπτική πλοκή και άψογα δομημένου χαρακτήρες αγκιστρώνουν τον αναγνώστη!

0Φοβερή ιστορία

Ένας έρωτας γεννιέται σαν γιασεμί μέσα σε μια εποχή γεμάτη τσουκνίδες θλίψης. Αντιμετωπίζει γεγονότα που καθυστερούν την αναπτυξή του και τον αφήνει σταθερό. Δυο τελείως διαφορετικοί χαρακτήρες που όμως είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον. Θα σας συνεπάρει.

0Ενδιαφέρον

Ένα αρκετά ευχάριστο βιβλίο για όσους θέλουν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και όσα τους προβληματίζουν. Διαβάζεται σε σύντομο χρονικό διάστημα και δεν κουράζει.

0Έξυπνο

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που εκτυλίσσεται στην Αίγυπτο και μπλέκει την ιστορία με τα μαθηματικά. Ένας ήρωας που «ταξιδεύει» στην αρχαιότητα για να «λύσει» αρχαία μαθηματικά προβλήματα.

0Υπέροχο

Ο Γιου-Τζίν είναι ένας γιος υπόδειγμα. Καλός μαθητής, αξιέπαινος και πετυχημένος. Μέχρι που μια μέρα βρίσκει το πτώμα της μητέρας του και ο διχασμός μέσα του ξεπροβάλλει. Είναι ο γιος που όλοι πίστευαν ή κρύβει κάποιο σκοτεινό μυστικό; Αν σας άρεσε το «Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κεβιν» θα το λατρέψετε.

0Υπέροχο

Ένας γιος που μεγαλώνοντας θέλει να γίνει «Μαίρη Ποππινς» και ένας πατέρας με προκαταλήψεις θα έρθουν σε σύγκρουση. Η ελευθερία μάχεται με τα στερεότυπα σε μια ιστορία τρυφερή και συγκινητική.

1Ατμοσγμφαιρικό

Δυο πτώματα με κομμένα χέρια θα απασχολήσουν τις αστυνομικές αρχές του Μπέλφαστ. Σε μια εποχή όπου οι ταραχές και η διαφθορά είναι καθημερινότητα όλη κατάσταση εντείνεται ακόμα περισσότερο. Πολύ ωραία υπόθεση και εξαιρετικός κεντρικός ήρωας σε ένα πολιτικό αστυνομικό μυθιστόρημα που αφήνει το στίγμα του.

0Έπος

Ο Ισμαηλ είναι ένας απλός άνθρωπος ο οποίος βάζει στόχο στην ζωή του να πιάσει την μεγάλη λευκή φάλαινα υπό αντίξοες συνθήκες και ένα ατελείωτο κυνηγητό. Φουρτούνες και καταιγίδες μοιάζουν ως απλά παιχνίδια μπροστά στο πείσμα του, που κινεί βουνό. Αγγίζει τα όρια της τρέλας και έχει αναπάντεχη κατάληξη. Αριστούργημα, απλά και το πείσμα ενός ανθρώπου σε όλο του το μεγαλείο!

0Πολύ καλό!

Πολύ καλή η δουλειά της συγγραφέως που ταξιδεύει τον αναγνώστη σε μια μακρινή φανταστική παραλία. Συνεχείς ανατροπές και απλοί χαρακτήρες σε καταστάσεις που μας καθηλώνουν. Μια βορινή παραλία που όσο μαγευτική και αν περιγράφεται κανεις δεν θέλει να την επισκεφτεί. Τι μυστικά κρύβει;

0Υπέροχο

Μια υπέροχη ιστορία έξι εφήβων που συναντιούνται και γνωρίζονται σε μια θερινή κατασκήνωση. Η σχέση τους ωριμάζει και συσφίγγεσαι στο πέρασμα των χρόνων. Ο καθένας τους ακολουθεί μια ξεχωριστή πορεία και με το πέρασμα των ετών η σχέση τους δοκιμάζεται. Υπέροχη τοιχογραφία της ζωής κατά το 70’ και φοβερό μωσαϊκό έξι ζώων που μπλέκονται.

0Υπέροχο

Η ιστορία της οικογένειας Φον Τραμπ διασκευασμένη για νεαρούς αναγνώστες στα απέραντα βουνά και την μεγαλοπρεπή οικία τους στην Αυστρία.

0Απίστευτο

Μια οικογένεια που αποφασίζει να αποκλειστεί για τον χειμώνα σε ένα πελώριο ξενοδοχείο για να το συντηρεί βρίσκεται μπλεγμένη σε μια ιστορία φαντασμάτων και παράνοιας. Η τρέλα καραδοκεί και οι ζωές τους κινδυνεύουν. Καταπληκτικό φόντο και καλοδουλεμένοι χαρακτήρες με τον κεντρικό ήρωα σε εξέχουσα θέση.

0Ανατριχιαστικό

Ως που θα έφτανες για να έχεις πάλι κοντά σου το αγαπημένο σου κατοικίδιο; Θα κατέφευγες σε σκοτεινά και μαγικά μέσα; Θα σου αρκούσε αυτό ή θα ήθελες και κάτι παραπάνω; Καταιγιστική αφήγηση, στο επιτυχημένο μοτίβο του συγγραφέα που μέσα από το σκοτάδι του μας δίνει μια αχτίδα φωτός.

1Απίστευτο

Ο Κίνγκ στο συγκεκριμένο μυθιστόρημα βγαίνει από το καλούπι του και μας χαρίζει μια συγκινητική ιστορία ενός ανθρώπου που καταδικάζεται άδικα σε θανατική ποινή. Οι δεσμοφύλακες του «Πράσινου μιλίου» θα εκπλαγούν από ένα θαύμα και θα αναθεωρήσουν τα δεδομένα τους. Καταπληκτική στιγμή του συγγραφέα που θα θυμάμαι για πάντα!

0Απίστευτος αγώνας για επιβίωση

Ένας γουνέμπορος στα Βραχώδη Ορη. Έρχεται αντιμέτωπος με μια αρκούδα που τον τραυματίζει σοβαρά. Δυο συνεργάτες του, τον εγκαταλείπουν ετοιμοθάνατο και στο έλεος της μοίρας του. Ο θάνατος όμως δεν έρχεται και η εκδίκηση φουντώνει μέσα του. Είναι αυτή που τον κρατάει ζωντανό μέσα στην άγρια φύση και τον δικαιώνει.

0Τρυφερό

Υπέροχη ιστορία μιας κοπέλας που μετακομίζει στην Νέα Υόρκη με το τεράστιο σκύλο της, ράτσας μαστίφ. Η σχέση τους στενεύει με τις αλλαγές στην ζωή της και αντιμετωπίζουν μαζί τις ευχάριστες και δύσκολες στιγμές. Ένας ύμνος στην άνευ όρων αγάπη και ένα τέλειο βιβλίο για όσους αγαπούν τα ζώα.

0Πολύ καλοό

Καλή η συνέχεια του «Μπρούτζινου καβαλάρη» με αρκετές αναφορές στο πρώτο βιβλίο και την εξέλιξη του μεγάλου έρωτα της Τατιάνας και του Αλεξαντερ. Η συνέχεια ελλοχεύει κινδύνους για τους δυο ήρωες και μυστικά του παρελθόντος που στοιχειώνουν τον Αλεξάντερ και επηρεάζουν την Τατιανα.

0Υπέροχο

Διάσημες γυναίκες με σπουδαία κληρονομιά συγκεντρώνονται σε αυτό το καταπληκτικό βιβλίο για να εμπνεύσουν τις μικρές αναγνώστριες (και τις μεγαλύτερες) και να αντλήσουν δύναμη για το μέλλον.

0Ιδιαίτερο

Ένα ιδιαίτερο βιβλίο που διδάσκει στα παιδιά την ενσυναίσθηση μέσα από την εμπειρία την μικρής πρωταγωνίστριας η οποία δοκιμάζει τα παπούτσια των άλλων και «μπαίνει» στην θέση τους. Ιδανικό για παιδιά 4-6 ετών.

0Μαγικό

Υπέροχη ιστορία που διδάσκει αξίες στους μικρούς αναγνώστες και στους γονείς τους και τους εισάγει σε έναν κόσμο μαγικό. Σε έναν κόσμο όπου ένας δράκος καταπίνει τον Ήλιο, μικρά κορίτσια γελάσουν να γίνουν αστέρια και αλλά πολλά. Υπέροχη και η εικονογράφηση της Ελίζας Βαβούρη!

0Υπέροχο

Στην ειρηνική για την περίοδο Θεσσαλονίκη, κατά τον Α’ παγκόσμιο πόλεμο κάποιο στρατιώτες μας εκμυστηρεύονται τος σκέψεις τους. Αναμνήσεις φρικτές και σκληρές που προσπαθούν να τις απωθήσουν. Περίεργες στιγμές και δύσκολες συνθήκες ξετυλίγονται με ευλαβικό τρόπο μέσα από τις σελίδες. Ένα βιβλίο αξιομνημόνευτο.

0Τέλειο

Το πτώμα ενός μικρού κοριτσιού ανατριχιάζει την κοινωνία του Όσλο και δυο ντετέκτιβ αναλαμβάνουν την υπόθεση. Ο σαδιστής δολοφόνος κυκλοφορεί ελεύθερος και μικρά παιδιά κινδυνεύουν. Πρέπει να ενεργήσουν άμεσα και αποτελεσματικά.

0Τελειο

Άλλη μια υπόθεση που αναλαμβάνουν οι δαιμόνιοι ντετέκτιβ Χολγκερ και Μία θα μας ανατριχιάσει. Ένα πτώμα μιας 17χρονης κοπέλας τοποθετημένο επάνω σε φτερά κουκουβάγιας θα έχει καλό τέλος. Ένας δολοφόνος που σπάει τα στερεότυπα και οι φόνοι συνεχίζονται.

0Συνταρακτικό

Δυο ιδιαίτεροι ντετέκτιβ που αναλαμβάνουν να διαλευκάνουν την υπόθεση του αγοριού με κέρατα στο κεφάλι θα φέρει στην επιφάνεια μυστικά παλαιοτάτων υποθέσεων. Μια φοβερή και ανατρεπτική περιπέτεια που ταράζει τον αναγνώστη και τον ξεβολεύει από την καρέκλα του.

0Καταπληκτικό

Υπέροχη περιπέτεια με τον γλυκό δράκο Καρύδα που εμπλέκεται σε μια ιστορία με πειρατές. Έξυπνη αφήγηση και συναρπαστική εξέλιξη μαγεύουν τους μικρούς αναγνώστες. Είναι μια πολύ καλή πρόταση για παιδιά 7 ετών που θέλουν να γνωρίσουν τον κόσμο των βιβλίων.

0Συνταρακτικό

Σε μια εποχή σκληρή και βάναυση ένας κατακρεουργημένος άνδρας εμφανίζεται ξαφνικά και ένα κουβάρι ανατριχιαστικών αποκαλύψεων ξετυλίγεται, για την εποχή όπου κυριαρχούν οι «ισχυροί».

0Συγκλονιστικό

Εξαιρετική η ιστορία ενός χαρισματικού νέου που διαπρέπει και χαίρεται τον θαυμασμό όλου του χωριού. Στο σχολείο τον έχουν πρότυπο, οι γονείς του είναι υπερήφανοι και ο κοινωνικός περίγυρος τον θαυμάζει. Ο νεαρός κουβαλάει το βάρος όλων στις πλάτες του. Πως θα εξελιχθεί η πορεία του; Ο Εσσε δεν θα μπορούσε να αποδώσει με καλύτερο τρόπο το άγχος των μαθητών για το σχολείο.

0Μαγικό

Μαγική και τραγική ιστορία της κατάστασης που επικρατεί σε μια φυλακή. Άνθρωποι εξαρτημένοι, τραγικά πρόσωπα και δεσμοφύλακες σε μια δίνη θλίψης και πόνου. Η μόνη τους ελπίδα τα ναρκωτικά που τους εισάγουν σε έναν άλλο κόσμο και ξεχνούν για λίγο τον πόνο τους.

0Έκπληξη

Ο μελέτη του συγγραφέα με εντυπωσίασε. Αναζήτησε τις επιστολές του Διαδόχου Κων/νου και της Ιταλίδας ερωμένης του, οι οποίες βρίσκονταν στα αρχεία 3 διαφορετικών χωρών αλλα και γραμμένες σε 3 διαφορετικές γλώσσες. Η εύρεση και η ταυτοποίηση των επιστολών είναι από μονο του ένα τιτάνιο έργο, ποσο μάλλον όταν αυτές αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές του Βασιλέα αλλά και πολλές πληροφορίες για τα μεγάλα γεγονότα της εποχής.

0Αρκετά ενδιαφέρον

πρόκειται για τη συνέχεια του πρώτου βιβλίου της σειράς για τον Εθνικό Διχασμό, ασχολείται με θέματα που προέκυψαν μετά την μικρασιατική καταστροφή και εν πολλοίς ΄'άγνωστα , όπως η ενσωμάτωση των αλλοεθνών και των προσφύγων αλλα και οι θρησκευτικές αντιπαραθέσεις της εποχής.

0Ευκολοδιάβαστο

Η πιο πρόσφατη και πληρέστερη μελέτη για τα γεγονότα που οδήγησαν τη χωρα στον εθνικό Διχασμό . Διαβάζεται πολύ ευχάριστα και είναι μια πολύ καλή αρχή για κάποιον που θέλει να μελετήσει την συγκεκριμένη εποχή

0Ψύχραιμη και αντικειμενική προσέγγιση

Άρτια βιογραφία του ηγέτη της πρώτης φιλολαικής απολυταρχίας στην Ευρώπη. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, διαβάζοντας τη ζωή του Μεταξά, ο αναγνώστης μεταφέρεται σε όλους τους σταθμούς της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας

0Σύγγραμμα πανεπιστημιακού επιπέδου

Ότι πληρέστερο κυκλοφορεί σχετικά με την νεότερη και σύγχρονη ευρωπαική ιστορία. Περιλαμβάνεται στην υποχρεωτική βιβλιογραφία αρκετών μεταπτυχιακών προγραμμάτων της Ελλάδας. Εμβαθύνει κυρίως στη διπλωματική και πολιτική ιστορία της Ευρώπης από την εποχή του Ναπολέοντα έως την πτώση του τείχους του Βερολίνου. Ο αναγνώστης πρέπει να έχει γερές βάσεις στη συγκεκριμένη περίδιο για να μπορέσει να ακολουθήσει τη ροή του βιβλίου

0Σύγγραμμα πανεπιστημιακού επιπέδου

Ότι πληρέστερο κυκλοφορεί σχετικά με την νεότερη και σύγχρονη ευρωπαική ιστορία. Περιλαμβάνεται στην υποχρεωτική βιβλιογραφία αρκετών μεταπτυχιακών προγραμμάτων της Ελλάδας. Εμβαθύνει κυρίως στη διπλωματική και πολιτική ιστορία της Ευρώπης από την εποχή του Ναπολέοντα έως την πτώση του τείχους του Βερολίνου. Ο αναγνώστης πρέπει να έχει γερές βάσεις στη συγκεκριμένη περίδιο για να μπορέσει να ακολουθήσει τη ροή του βιβλίου

0Ευχάριστο και ενδιαφέρον

Το βιβλίο μας μεταφέρει στην εποχή της Μπελ Επόκ, όταν η Πάτρα , η λεγόμενη Δευτερεύουσα, ζούσε την χρυσή εποχή της όντας το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, μια πολη κοσμοπολίτικη και νεοτεριστική

0Κλασικό

Δεν χωράνε πολλά λόγια για το κλασικό αριστούργημα του Δάφνη. Ίσως το κορυφαίο ιστορικό τεκμήριο σχετικά με την εποχή του Μεσοπολέμου στην Ελλάδα. Φωτίζει και τις πιο καλά κρυμμένες πτυχές της εποχής από ελαφρώς βενιζελική σκοπιά.

0Κρυφό διαμάντι

Άλλη μια πολύ καλή μελέτη από την Λένα Διβάνη. Το θέμα εν πολλοίς άγνωστο, φέρνει στο φως την ανθρώπινη πλευρά των ηγετών που επηρέασαν την πορεία της Ελλάδα αλλα και τον ρόλο που έπαιξαν οι γυναίκες δίπλά τους.

0Ρομάντσο στην καρδιά του πολέμου

ο σύγγραφέας μέσω του μυθιστορήματος μας μεταφέρει στον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897 οπου και εκτυλίσσεται ένα ρομαντικό ειδύλλιο στο περιθώριο των συγκούσεων. Υπάρχουν αρκετές ιστορικές περιγραφές , σε κάποιες περιπτώσεις όχι και τόσο κολακευτικές για την Ελλάδα.

0Αριστούργημα

Το μεγαλειώδες αυτό μυθιστόρημα είναι ίσως η πληρέστερη περιγραφή της πραγματικότητας και της φρίκης του πολέμου. Κορυφαίο αντιπολεμικό σύγγραμμα που είχε ως αποτέλεσμα να να κυνηγηθεί ακόμα και η ιδια η οικογένεια του συγγραφέα από τους Ναζι

0Ενδιαφέρον

Ένα πολύ σύντομο αλλά περιεκτικό βιβλίο για να βρούμε την εσωτερική μας γαλήνη και ηρεμία με τον πιο απλό και κατανοητό τρόπο. Όλοι χρειαζόμαστε την ηρεμία στην ζωή μας γιατί είναι μέρος της ευτυχίας μας.

0Τέλειο

Μια καταπληκτική προσέγγιση της τέχνης της πειθούς και ένα ιδανικό εγχειρίδιο για όσους θέλουν να την εξελίξουν. Ο μεγάλος Σοπενάουερ μας μας εισάγει στην ικανότητα να αγορεύουμε με τέτοιο τρόπο που να γινόμαστε πειστικοί στους άλλους και τελικά να «κερδίζουμε» στην λογομαχία.

0Σκοτεινό

Στο χιονισμένο τοπίο έξω από το παράθυρο ενός μικρό αγοριού ένας χιονάνθρωπος με το φουλάρι της μητέρας του είναι η αρχή για την αναζήτησή της σκοτεινής αλήθειας. Ο ντετέκτιβ Χάρι Χόλε θα αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης της χαμένης μητέρας και κρυμμένα μυστικά θα αρχίσουν να βγαίνουν στην επιφάνεια. Καταπληκτικός και αινιγματικός ο κεντρικός ήρωας και εξαιρετική λύση του μυστηρίου.

0Συγκλονιστικό

Ο καφκικός λόγος και κόσμος είναι μοναδικός στο είδος του. Το παράλογο σε όλο του το μεγαλείο. Ένας άνδρας βρίσκεται στο εδώλιο του νόμου χωρίς καν να γνωρίζει τον λόγο. Μια παράλογη ιστορία που παραδόξως είναι πιο λογική από αυτό που φαίνεται.

0Συγκλονιστικό

Το επικό κλείσιμο της τριλογίας αποζημιώνει τον αναγνώστη. Εκπληκτικές μάχες, νέα δεδομένα και η αγωνία στο ζενίθ. Μια συγκλονιστική στιγμή της λογοτεχνίας πμ του φανταστικού που δεν είναι τυχαία ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία!

0Καταπληκτικό

Η μάχη στην «Μέση Γη» συνεχίζεται και ο Φρόντο είναι πιο κοντά στον προορισμό του. Όλος ο κόσμος εξαρτάται από αυτόν και το «δαχτυλίδι» που κουβαλά. Καταπληκτική συνέχεια της «Συντροφιάς του δαχτυλιδιού» που μας συνεπαίρνει.

0Έπος

Ο μαγικός κόσμος του Τόλκιν ξεδιπλώνεται μπροστά μας και ιδιαίτερα όντα, ξωτικά, μάγοι, χόμπι και άνθρωποι μπλέκονται σε έναν απίστευτο κόσμο που φλέγεται. Η ιδιοφυΐα του συγγραφέα αποδεικνύεται συνεχώς και αυτή είναι μόνο η αρχή του έπους.

0Αρκετά καλό

Τέσσερα νέα παιδιά δένονται με ένα κοινό μυστικό. Ένας μυστηριώδης άντρας που τους επισκέπτεται μετά από ένα ατύχημα τους αλλάζει την ζωή. Από τότε, τίποτα πια δεν θα είναι το ίδιο και οι ζωές τους βρίσκονται σε κίνδυνο. Θα καταφέρουν να ξεφύγουν από την παγίδα του χρόνου;

0Υπέροχο

Εξαιρετική ιστορία για την δράση της Στάζι κατά τον Ψυχρό πόλεμο και των τακτικών της. Ένα νεκρό κορίτσι είναι η αφορμή για να ψαχτεί η δράση της και να έρθουν κρυμμένα μυστικά στο φως. Η αστυνόμος Μιλερ που αναλαμβάνει την υπόθεση αρχίζει να ανακαλύπτει περισσότερα από όσα «πρέπει» και βάζει σε κίνδυνο την ζωή της. Καταιγιστική δράση και ψυχρό περιβάλλον κρατούν δεμένο τον αναγνώστη.

0Εξαιρετικό

Αριστοτεχνική αφήγηση και συγκλονιστικές περιγραφές δημιουργούν συναισθήματα ευφορίας στον αναγνώστη και τείνουν ένα τρυφερό χέρι που χαϊδεύει τον ώμο του. Οι λέξεις σκάνε σαν πυροτεχνήματα έξω από τις σελίδες και θαμπώνουν τα μάτια. Αυτά αισθάνθηκα διαβάζοντας τις ιστορίες του βιβλίου.

1Ενδιαφέρον

Ωραία ιστορία που μας πηγαίνει πίσω στο 766 μ.Χ. Εκεί που τα μυστικά απειλούν να ανατρέψουν τα πάντα. Τρεις άνθρωποι στο κέντρο των εξελίξεων και ένα φόντο άγνωστο στο σήμερα. Ευανάγνωστο βιβλίο από εναν εξαιρετικό συγγραφέα.

0Υπέροχη ιστορία

Κατά το 1963 μια κοπέλα έχει όλα όσα θέλει. Δουλειά, πλούσιο φίλο και είναι κοντά στον γάμο. Όταν όμως αναλαμβάνει να μεταφράσει υποθέσεις του παρελθόντος δίπλα σε έναν Καναδό δικηγόρο θα αλλάξει η πραγματικότητα που γνώριζε έως τώρα. Τα αρχεία που μεταφράζει είναι καταθέσεις για εγκλήματα πολέμου. Τα φρικτά γεγονότα που έλαβαν χώρα, πριν χρόνια την στοιχειώνουν και την αφυπνίζουν. Μια συγκλονιστική ιστορία που δίνει γροθιά στο στομάχι του αναγνώστη.

0Ενδιαφέρον

Ένας μικρός οδηγός για την αυτάρκεια, την σύνεση και την εκτίμηση όσων έχουμε. Οι σπατάλες και τα υλικά αγαθά χρειάζονται περιορισμό και μέσα από τις σελίδες του βιβλίου θα αναθεωρήσετε για τις επόμενες αγορές σας, και όχι μόνο.

0Γεμάτο αρώματα

Πολύ καλό ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα για την φιλία δυο γυναικών που δοκιμάστηκε και χάθηκε. Μετά την τυχαία συνάντηση του στα σοκάκια του Μαρόκου θύμησες θα έρθουν στην επιφάνεια και η ζωές τους θα ταραχτούν. Μια εξαφάνιση περιπλέκει την ιστορία και τα μυστικά επιτέλους αποκαλύπτονται.

0Μαγικό

Τρεις ιστορίες που εξυμνούν τις αισθήσεις του ανθρώπου. Δυστυχώς υπολείπονται δυο που ο συγγραφέας δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει πριν τον θάνατο του. Στα τρία που έχουμε την τύχη μα διαβάσουμε, για την όσφρηση, την γεύση και την ακοή ακολουθούμε τους ήρωες σε περιπέτειες αναζήτησης της πεμπτουσίας των αισθήσεων.

0Εκπληκτικό

Καταπληκτική έρευνα του αλχημιστή Φουλκανελλι που αναζήτησε το ελιξίριο της αιώνιας ζωής. Ένα όνομα που από μόνο του αποτελεί μυστήριο και κρύβει τα μεγαλύτερα μυστικά. Κρυμμένα μυστικά και σύμβολα κρύβονται και στους καθεδρικό θα ναούς ανά τον κόσμο που δημιουργούν ένα μονοπάτι για την αποκάλυψη.

0Ένα σύντομο ταξίδι στον Μεσαίωνα

Ένα σπάνιο βιβλίο που περιέχει αρχαία μυστικά μαγείας είναι το κέντρο της ιστορίας. Κλίκες, κυνηγητό και εγκλήματα περιβάλλονται γύρω του και οι ανατροπές δεν σταματούν. Εξαιρετική ατμόσφαιρα γεμάτη αγωνία και μυστικά που αποκαλύπτονται διαδοχικά. Ο Σιμονι κινείται στο ύφος του Dan Brown και μας καθηλώνει.

1Υπέροχο

Η κλασική ιστορία της Ντόροθι, του Σκιάχτρου, του Τσίγκινου και του Λιονταριού μέσα στον μαγικό κόσμο του Οζ. Μια χώρα πανέμορφη και με ανθρώπους γεμάτους καλοσύνη η οποία απειλείται από τις διαθέσεις της κακιάς μάγισσας.

0Πολύ καλό

Μια ιστορία βγαλμένη από εξωτικά παραμύθια για μάγισσες και ξωτικά. Μια ηρωίδα ανάμεσα σε δυο κόσμους και αντιμέτωπη με έναν κίνδυνο που την απειλεί. Μια μαγευτική αφήγηση που μας φέρνει αντιμέτωπη με τον εαυτό μας, την συνεχή πάλη με τις βαθύτερες προεκτάσεις μας και την διαχείριση των χαρισμάτων μας.

0Μαγικό

Μια κακιά μάγισσα που απειλεί να εξαφανίσει τα κάλαντα από τις γιορτές γιατί τα μισεί. Κάνει ότι μπορεί για να μένει μακριά και από αυτά και από τα παιδιά, όμως το σχέδιο της δεν θα γίνει πραγματικότητα. Υπέροχη κακιά μάγισσα για να αντιληφθούν τα παιδιά την επιρροή του κακού στον κόσμο και την μαγεία των γιορτών. Διαβάστε το οπωσδήποτε στα παιδιά σας.

0Μαγευτικό

Πολύ ωραίο πάντρεμα δυο λαών Ελλάδας και Γερμανίας μέσα από τον κοινό σκοπό δυο ανθρώπων που προσπαθούν να δώσουν ελπίδα και στον εαυτό τους και σε άλλους. Ωραία ιστορία με πολλά στοιχεία για την γερμανική κατοχή σε ένα ελληνικό νησί και την «συνύπαρξη» κατακτητών και κατακτημένων.

0Σε ταξιδεύει

Κατά το 1942 σε ταραγμένους καιρούς η Σάμπα αποφασίζει να καταταγεί στις υπηρεσίες του στρατού για την ψυχαγωγία των στρατιωτών. Θα αντιμετωπίσει τις κακουχίες, τον πόνο, αλλά θα αποκτήσει και τη δύναμη να σταθεί στα πόδια της. Υπέροχη ιστορία που ταξιδεύει τον αναγνώστη σε χώρες μακρινές.

0Μαγευτικό

Μια ιστορία για το Βιετνάμ και τους ανθρώπους του. Μια χώρα ταλαιπωρημένη όπου οι κάτοικοι επιβιώνουν δύσκολα και καταπιεσμένα. Η κεντρική ηρωίδα του βιβλίου μας φέρνει πιο κοντά στις ψυχές των ανθρώπων, αντιμέτωπη με τον προσωπικό της αγώνα.

0Ανατρεπτικό

Την απόπειρα δολοφονίας της δεσποινίδος Στανγκερσον σε ένα δωμάτιο χωρίς ίχνη παραβίασης θα αναλάβει να εξιχνιάσει ένας ντετέκτιβ με τον συνεργάτη του. Μια αποκαλυπτική ιστορία πάθους ξεδιπλώνεται και τα φαινόμενα απατούν. Καθηλώνει τον αναγνώστη σε έναν κόσμο που έρθει παρέλθει.

0Αποκαλυπτικό

Ένα νεαρό ζευγάρι που καταδικάζεται άδικα για τον φόνο της μικρής της αδερφής, αποφυλακίζεται και επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος. Θα έρθουν αντιμέτωποι με μια κοινωνία γεμάτη προκατάληψη και θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν τι συνέβη «εκείνη τη νύχτα». Αποκαλυπτικό και ρεαλιστικό, μια ένεση αδρεναλίνης στον αναγνώστη.

0Μαγευτικό

Ένας έμπορος μεταξιού στην Γαλλία ταξιδεύει στα βάθη της Ιαπωνίας για την αναζήτησή αυγών μεταξοσκώληκα. Το ταξίδι του θα τον γεμίσει με εμπειρίες, αρώματα και χρώματα.

0Συγκλονιστικό

Καταπληκτική ιστορία επιβίωσης ενός πατέρα με τον γιο του σε έναν χαμένο πια κόσμο. Μια ελπίδα σωτηρίας τους περιμένει στην θάλασσα και είναι αυτή που τους κρατάει ζωντανούς. Οι δυσκολίες και τα εμπόδια ασταμάτητα αλλά έχουν ο ένας τον άλλον.

0Συγκλονιστικό

Ένας τυχοδιώκτης θα βρει μια βαλίτσα με χρήματα και αποφασίζει να την κρατήσει. Ο τόπος του δεν τον χωράει πια και αποφασίζει να φύγει μακριά για μια νέα ζωή. Ένα «φάντασμα» τον ακολουθεί και το κυνηγητό αυτό αποκαλύπτει την καταβύθιση μιας κοινωνίας στην διαφθορά, την βία και το κακό που κυριαρχεί. Ο εσωτερικός διχασμός του ενσαρκώνεται αλληγορικά με τον δολοφόνο που τον ακολουθεί και συμβολίζει την «κακή» πλευρά που κρύβει μέσα του. Μια πλευρά που αναδύθηκε μέσα από την μαύρη κοινωνία που την πυροδότησε.

0Αριστούρημγημα

Ένας συγγραφέας που αποφασίζει να περάσει τις διακοπές του στην Βενετία για να χαλαρώσει, «ταράζεται» στην θέα ενός νεαρού αγοριού που τον μαγνητίζει. Μέσα σε μια «θανατερή» ατμόσφαιρα ο συγγραφέας έρχεται αντιμέτωπος με τον ίδιο του τον εαυτό, τα «στεγανά» και την συνείδηση του παρασυρμένος από έναν αναπάντεχο έρωτα. Μην το αφήσετε να σας «ξεφύγει».

0Συγκλονιστικό

Ένα πτώμα στο παγωμένο βουνό κοντά σε ένα πανεπιστήμιο θα φέρει τον αστυνομικό Πιέρ Νιεμάν αντιμέτωπο με μια τρομερή αποκάλυψη. Ωμή και σκληρή αφήγηση και συνεχείς ανατροπές συνθέτουν ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα που δημιουργεί ρίγη στον αναγνώστη.

0Πολύ καλό

Ο Γκρανζέ θα μας βάλει για ακόμη μια φορά στον σκοτεινό του κόσμο όπου οι φόνοι, τα πτώματα και το αίμα έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Με την αιχμηρή και ωμή γραφή του ακολουθούμε την ανατριχιαστική πορεία για την λύση του «γρίφου» μέχρι να ανακαλύψουμε την αλήθεια.

0Εξαιρετικό

Μια νεαρή κοπέλα και ένα άλογο έχουν στενή σχέση και δεν μπορούν να αποχωριστούν ο ένας τον άλλο. Μέχρι την στιγμή που ένα ατύχημα ανατρέπει τα πάντα και για τους δυο. Έρχονται αντιμέτωποι με την σκληρή πλευρά της ζωής και θα παλέψουν μαζί. Αρωγός της προσπάθειας τους θα είναι ο γητευτής που ψιθυρίζει μυστικά στα αυτιά του αλόγου και λειτουργεί σαν βάλσαμο για τις ψυχές τους. Μια συγκλονιστική και συγκινητική ιστορία για τα αναπάντεχα της ζωής που πρέπει να αγκαλιάζουμε, για να βγούμε πιο δυνατοί.

0Συγκλονιστικό

Μια από τις πιο δημοφιλείς και πετυχημένες ιστορίες της Αγκάθα Κρίστι. Ένα τρένο, ένας φόνος και πολλοί ύποπτοι. Χωρίς κανένα τρόπο διαφυγής και μέσα σε κλειστοφοφικες καμπίνες εκτυλίσσεται η εκπληκτική αυτή εξιχνίαση του εγκλήματος από τον Ηρακλή Πουαρό. Τελικά, η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο...

0Καταιγιστικό

Δυο κορίτσια που αγνοούν τον κίνδυνο που τους χτυπάει την πόρτα και μια κοπέλα που το αντιλαμβάνεται. Δεν αναφέρει κάτι και αυτό στοιχίζει σε ένα από τα δυο κορίτσια. Μήπως έπρεπε να είχε πει κάτι νωρίτερα για να σώσει και τον εαυτό της; Καταιγιστική δράση και έξυπνη πλοκή. Θα «κολλήσετε» στις σελίδες του.

0Τρυφερό

Ένα τρυφερό παραμύθι για την δύναμη της αγάπης και τον άρρηκτο δεσμό της μάνας με το παιδί της. Η πιο δυνατή σχέση που υπάρχει, εξυμνείται μέσα από την ιστορία μιας μαμάς αλεπουδίτσας και του μικρού της. Διαβάστε το για εσάς και στα παιδιά σας.

0Εξαιρετικό

Μια πολυσέλιδη μελέτη για την ανάπτυξη του ατόμου, την διαμόρφωση της προσωπικότητας και την «ζώνη επικείμενης ανάπτυξης» των νέων. Από την αρχή της ζωής μέχρι και την ενηλικίωση, το άτομο διαμορφώνεται και εξελίσσεται ακατάπαυστα. Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί έχουν καθοριστικό ρόλο και καλό είναι να διαβάσουν το συγκεκριμένο βιβλίο καθότι τεκμηριώνει την επιστημονική θεωρία με παραδείγματα από πραγματικά περιστατικά. Θα το ξαναδιάβασα διότι μια φορά δεν αρκεί!

0Καταπληκτικό

Ιστορίες που αποπνέουν τεράστια ερωτήματα και προβληματίζουν τους ήρωες και τον αναγνώστη. Ταυτιζόμαστε, αναθεωρούμε και φιλοσοφούμε την ζωή και την ίδια την ύπαρξη μας. Ο Κούντερα μας εισάγει στο μυαλό και τις σκέψεις του με απίστευτη τέχνη και μας αγκιστρώνει στις σελίδες του.

0Αυγκλονιστικό

Στην πτέρυγα των θανατοποινιτών τα πράγματα είναι επίπονα και ψυχοφθόρα. Ή μήπως όχι; Ο θανατοποινίτης, του οποίου το έγκλημα δεν μαθαίνουμε ποτέ, αντικρίζει τον κόσμο γύρω του με μαγικό τρόπο. Οι λέξεις αποκτούν άλλο νόημα και η καθημερινότητα αλλάζει όψη. Τα πρόσωπα γύρω του γίνονται μέρος της ζωής του και τα παρακολουθεί στενά. Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει άλλωστε γνωρίζοντας το τέλος του; Απίστευτη και ιδιοφυής απόδοση του μικρόκοσμου της φυλακής και ένας «μαγεμένος τόπος» για τον αναγνώστη.

0Τέλειο

Υπέροχη ιστορία της ζωής ενός σκύλου που κακοποιείται και περνάει τον δικό του γολγοθά μέχρι να βρει αυτό που του αξίζει. Ένας άνθρωπος και ένας σκύλος μπορούν να αναπτύξουν πολύ δυνατή σχέση, ένας άνθρωπος και ένας σκύλος ο οποίος είναι κατά 3/4 λύκος μπορεί;

0Υπέροχο

Ένας σκύλος που από την ήσυχη ζωή με τον άνθρωπο του βρίσκεται ξαφνικά δεμένος σε έλκηθρο και μαστιγωνεται, αλλάζει συμπεριφορά και ξυπνά μέσα του το άγριο ζώο. Η φύση τον καλεί και δεν μπορεί παρά να την ακολουθήσει.

0Τρυφερό

Ιστορίες για να μάθουμε να εκτιμάμε τα απλά πράγματα στην ζωή. Για να αντιληφθούμε και να σεβαστούμε το διαφορετικό και να ανακαλύψουμε τα όρια μας. Ένα αισιόδοξο βιβλίο για να βρούμε την αγάπη, τον έρωτα και την ευτυχία στην ζωή μας.

0Ενδιαφέρον

Ολόκληρη η ζωή και δράση του Εσκομπαρ μέσα από τα μάτια του γιου του. Ένας άνθρωπος με αρνητικό «ρεκόρ» φόνων και εγκλημάτων. Δεν θα μπορούσε να παρουσιαστεί πιο καθαρά από το τον τρόπο που τον αντίκριζε ο γιος του.

0Υπέροχο

Ένα λογοτεχνικό κόσμημα το οποίο πρέπει να βρίσκεται σε καφές βιβλιοθήκη. Δεν προορίζεται μόνο για νεαρούς αναγνώστες καθότι τα βαθύτερα νοήματα και το φόντο του αγγίζουν και τους μεγαλύτερους. Θα αντικρίσετε την Αθήνα κατά την Κατοχή, θα εκτιμήσετε την απλότητα της ζωής και του έρωτα.

0Ευχάριστο

Ένα μικρό κορίτσι που βρίσκεται εγκαταλελειμμένο θα μεγαλώσει σε ένα μοναστήρι και θα διδαχθεί την ζωή μέσα από τέσσερις τοίχους. Αποφασίζει να εγκαταλείψει τις μοναχές και να πάρει την ζωή στα χέρια της. Ένας πόλεμος θα σταθεί εμπόδιο στα όνειρα της και θα την σφυρηλατήσει. Υπέροχη ιστορία για την δύναμη που κρύβουμε μέσα μας και τα διλήμματα της ζωής.

1Σε ταξιδεύει

Κατά τος τελευταίες μέρες του Β’ παγκόσμιου πολέμου μια μάνα αποχωρίζεται την κόρη της. Ένα ταξίδι και πολλά χιλιόμετρα θα τις χωρίσουν και εμείς μένουμε θεατές του πόνου. Μπορεί όμως να σβήσει η αγάπη μιας μάνας για το παιδί της;

1Συγκλονιστικό

Ο Γκάτσμπυ τα έχει όλα, ομορφιά πλούτη, ανθρώπους και όλα δείχνουν άψογα στα πάρτυ που διοργανώνει. Όμως τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Ένα κρυμμένο μυστικό και ένα άσβηστο πάθος τον στοιχειώνει και του αλλάζει την ζωή. Για άλλη μια φορά ο Φιτζέραλντ μας οδηγεί σε έναν κόσμο μυστικό μέσα από τα μάτια του αφηγητή που τα έζησε.

0Μαγικό

Όλα μοιάζουν υπέροχα στη ζωή του ζευγαριού Νταιβερ. Περιτριγυρισμένοι από φίλους, πλούτη, προικισμένοι με ομορφιά και γοητεία μοιάζουν να έχουν τα πάντα. Είναι όμως πραγματικά ευτυχισμένοι ή όλα είναι μια «βιτρίνα»; Αριστοτεχνική δεξιοτεχνία της πορείας ενός ζευγαριού που τα έχει όλα και τίποτα. Καμία φορά η ζωή παίζει άσχημα παιχνίδια και το σημαντικό είναι να έχουμε την δύναμη να τα αντιμετωπίσουμε.

0Γροθιά στο στομάχι

Ένα απλό χαστούκι ταράζει την μικρό- κοινωνία μιας γειτονιάς και πυροδοτεί εντάσεις μεταξύ των γονέων. Το χέρι χτύπησε ένα παιδί που δεν ήταν δικό του και η ισορροπία χάνεται. Μέχρι που σταματάει η ελευθερία του ενός και πως που ξεκινάει του άλλου; Φοβερή τοιχογραφία μιας μικρό-κοινωνίας που αποχρωματίζεται από ένα τόσο μικρό γεγονός.

0Καλό

Ένας νέος που ζει για να υλοποιήσει τα όνειρα του έρχεται αντιμέτωπος με ψυχολογική καταπίεση και χάνει την δύναμη του. Η σταδιακή κατάπτωση του ήρωα συγκινεί τον αναγνώστη ο οποίος ενστερνίζεται την κατάσταση που βιώνει μέχρι να σπάσει τα στερεότυπα και τος προκαταλήψεις.

0Συγκλονιστικό

Δράκουλας ή αλλιώς « το ημερολόγιο ενός βρυκόλακα». «Βγαλμένο από σκοτεινές ιστορίες και τρόμο ένα τέρας που τρέφεται με αίμα και καίγεται από το φως, θα μας διδάξει την αξία της ζωής και του πάθους. Εξαιρετική σκιαγράφηση του ήρωα από ψυχολογική και συμπεριφορές δίκη σκοπιά. Ένας μύθος που ζωντανεύει στο παρόν μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου.

0Έξυπνο

Ένα έξυπνο πάντρεμα αστυνομικής πλοκής και ψυχανάλυσης για να εισαχθούμε στο μυαλό των εγκληματιών και των ψυχαναλυτών. Στρωτή γραφή χωρίς περιττά στοιχεία, που δεν κουράζει. Αξίζει να το διαβάσετε.

0Καταπληκτικό

Μια τρυφερή ιστορία έρωτα που δοκιμάζεται κάτω από την φρίκη του πολέμου των προκαταλήψεων και των δυσκολιών. Μια νέα κοπέλα αριστοκρατικής καταγωγής και ένας φτωχός νέος θα μεγαλώσουν μαζί και χωριστά μόνο για να σκληραγωγηθουν από τα βιώματα τους και να βγουν νικητές. Υπέροχοι χαρακτήρες και τέλεια εικόνα στο φόντο για να ξετρελάνει τον αναγνώστη.

0Υπέροχο

Η έννοια της δημιουργίας δεν πρέπει να μπαίνει σε καλούπια, ούτε να κρίνεται. Η παιδική φαντασία και δημιουργηκοτητα είναι αστείρευτη και αποτελεί κινητήριο μοχλό στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του παιδιού. Ο Ρονταρι μας παρουσιάζει τρόπους εξέλιξης και προόδου με απλή γλώσσα για δασκάλους και γονείς.

1Υπέροχο

Θεωρείς πως γνωρίζεις τι είναι πραγματικό και τι όχι; Πως αυτό που κατονομάζεις, είναι το ίδιο και για τον διπλανό σου; Κι αν τελικά τίποτα δεν είναι όπως το αντιλαμβανόμαστε; Εξαιρετική απόδοση περιπτώσεων νεύρωσης από έναν καταπληκτικό επιστήμονα.

0Συγκλονιστικό

Ένα αφήγημα που λειτουργεί σαν μαχαίρι και χαράζει στην καρδιά μας τραύματα, ντροπή και απέχθεια. Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος και τι μπορεί να πράξει; Ας μην ξεχνάμε αυτά που θεωρούμε δεδομένα στην ζωή καθότι για κάποιους δεδομένος είναι μόνο ο πόνος.

0Από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει

Ένα συγκλονιστικό ψυχογράφημα ενός ανθρώπου «κατατρεγμένου» σε μια κοινωνία «έξυπνη». Τελικά ποιος είναι ηλίθιος και ποιος έξυπνος; Ο Ντοστογέφσκι απαντά με αριστοτεχνικό τρόπο σε ερωτήματα καίριας σημασίας και μας παραδίδει ένα έργο με κρυστάλλινο αποτύπωμα για να δοκιμάσουμε την συνείδηση μας.

0Πολύ ενδιαφερον

Ένας πολύ έξυπνος τρόπος να κατανοήσουμε την σημασία των ανθρώπων γύρω μας. Δεν έχει σημασία το IQ αλλά ο ρόλος όλων στο κοινωνικό σύνολο. Ενδιαφέρουσα προσέγγιση του θέματος με απλό και κατανοητό λόγο.

0Υπέροχο

Ολόκληρη η ουσία την ανθρώπινης ύπαρξης σε λίγες μόνο σελίδες. Πως να βάλετε αλάτι στην ζωή σας για να της δώσετε νοστιμιά. Αυτή είναι η λογική και κατεύθυνση του βιβλίου και το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι 40’ ανάγνωσης.

0Δραματικό

Ολόκληρη η κοινωνία της Κίνας σε ένα βιβλίο. Λογοτεχνικός άθλος και ταυτόχρονα μια δραματική αφήγηση ενός βιοπαλαιστή αγρότη. Ένα βιβλίο που από την στιγμή που θα γυρίσετε την τελευταία σελίδα θα το θυμάστε για πάντα.

0Αλληγορικό

Μια ιστορία για μια χώρα που ταξιδεύει επάνω στο νερό μεταφέροντας 4 ανθρώπους στην Αμερική. Η «Πέτρινη σχέδια» κουβαλά την ιστορία των ανθρώπων της Ευρώπης με τα θετικά και αρνητικά στοιχεία τους. Έξυπνη ιδέα και υπέροχη η απόδοση της στο χαρτί.

0Συγκλονιστικό

Ένας άνδρας που φτάνει στο τέλος της ζωής του θα αναπολήσει στιγμές του παρελθόντος και τότε τα «ποτάμια που κυλούν» γίνονται χείμαρρος αναμνήσεων που τον πνίγουν. Η παιδική ηλικία, η ενηλικίωση και τα επόμενα, μέχρι το παρόν, χρόνια γεμίζουν με δάκρυα τα μάτια του αναγνώστη και ζωγραφίζουν υπέροχες εικόνες για μια ζωή που χάνεται.

0Μαγικό

Ένας ήρωας που ηρωικά «πιάνει» τον τεράστιο ξιφία μετά από πολυήμερο κόπο θα επιστρέψει στο χωριό του ικανοποιημένος. Θα μας συγκινήσει με την προσπάθεια του και θα αντιληφθούμε τις μάζες που πρέπει να δίνουμε στην ζωή για να πετύχουμε τους στόχους μας και να επικεντρωνόμαστε εκεί.

0Πολύ ευχάριστο

Μια ιδιαίτερη ιστορία η οποία καθοδηγήθηκε από την ενδοσκόπηση του κεντρικού ήρωα μετά το έμφραγμα που υπέστη. «Ο μοναχός που πούλησε την Φεράρι του» δίνει πνοή αισιοδοξίας και ελπίδας στον αναγνώστη μέσα από την απλότητα του λόγου. Μια ιστορία- έμπνευση για κάθε άνθρωπο.

0Καθηλωτικό

Η μαγευτική και γεμάτη πάθος αφήγηση ξεχειλίζει από συναισθήματα και κυλάει σαν νερό μέσα στις σελίδες του βιβλίου. Δυο πολύ σημαντικά πρόσωπα που έχουν αφήσει το σημάδι τους στην παγκόσμια ιστορία θα δεθούν με τα δεσμά της αγάπης και θα πονέσουν. Είναι το τραγούδι του Αχιλλέα μαγικό; Η ιστορία το αποκαλύπτει.

0Φοβερό

Ένας γιος που κρατάει ζωντανή την μνήμη και το έργο του πατέρα του μέσα από την μαγική και ωμή αφηγησή του. Ένας πατέρας που πάλεψε και άφησε το στίγμα του και είναι άδικο να ξεχαστεί. Η δολοφονία του αποτέλεσε και την αφορμή για να καταγράφει η ζωή του από τα τρεμάμενα χέρια του γιου του. Θα σας καθηλώσει.

0Υπέροχο

Στην πόλη της Αλεξάνδρειας κυριαρχεί ένα πολυεθνικό μωσαϊκό και στο κέντρο της μια οικογένεια Ελλήνων που «ανθεί». Σε αυτήν την πολύχρωμη και γεμάτη αρώματα πόλη, θα ακολουθήσουμε τα βήματα της οικογένειας και θα χαθούμε στα γραφικά δρομάκια.

0Συγκλονιστικό

Δύο γυναίκες στην μέση ενός αιματηρού πολέμου, η μια τελείως διαφορετική από την άλλη. Από την μια θα εμπνευστούμε για να συνεχίσουμε να κυνηγάμε με πάθος τα όνειρα μας άσχετα με τις εξωτερικές «παρεμβολές». Από την άλλη να επιβιώνουμε υπό αντίξοες συνθήκες και καταπίεση. Καταιγιστική αφήγηση και δυνατοί χαρακτήρες συνθέτουν το μαγευτικό τραγούδι του «Αηδονιού».

0Υπέροχο

Ο πραγματικός έρωτας δεν περιορίζεται ακόμη και αν ανάμεσα στους ερωτευμένους μεσολαβούν κάγκελα. Μια υπέροχη ιστορία γεμάτη πάθος και χορό για να χορέψετε κι εσείς στην αίθουσα χορού με τους κεντρικούς ήρωες.

0Έπος

Ή ιστορία ξεκινάει από το 1947 και φτάνει μέχρι το σήμερα. Οι ζωές 4 οικογενειών που αποκλίνουν αλλά όλες προσπαθούν να επιβιώσουν και να εξελιχθούν. Μια αριστουργηματική αφήγηση για την ενηλικίωση, τον μόχθο και την κάθαρση.

0Κάθαρση

Η τριλογία κλείνει με τον πιο απίθανο τρόπο και ανατρέπει την καθημερινή μας ρουτίνα. Μας οδηγεί σε βαθύτερες αναζητήσεις και αναθεώρηση της πραγματικότητας.

0Αποκαλυπτικό

Η συνέχεια της «Πόλης» έρχεται για να μας αποκαλύψει νέα δεδομένα και να μας καθηλώσει σε ένα απίστευτο κυνηγητό. Ο κόσμος αλλάζει και η ζωή προσπαθεί να επιβιώσει. Ποιος θα κυριαρχήσει;

0Απόκοσμο

Ένας ταξιδιώτης μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα ξυπνάει σε μια κλινική χωρίς μνήμη. Οι άνθρωποι γύρω του είναι υπερβολικά ευγενικοί και δείχνουν ευτυχισμένοι. Είναι όμως αλήθεια ή πρόκειται για έναν μανδύα που καλύπτει κάποιο μυστικό. Εξαιρετική πλοκή και πολυδιάστατοι χαρακτήρες πλαισιώνονται από ένα περιβάλλον εξωπραγματικό.

0Μαγευτικό

Υπέροχες ιστορίες βγαλμένες από την ζωή των ανθρώπων του Μεσοπολέμου και έπειτα, οι οποίες ζωντανεύουν τις καθημερινές δυσκολίες και κακουχίες που βίωναν τότε. Το ψυχικό σθένος και τα όνειρα τους προσπαθούσαν να επικρατήσουν και να τους δώσουν ελπίδες για ζωή.

0Αποκαλυπτικό

Μια καταπληκτική μελέτη και απόδοση του υλικού που «κρύβεται» στο κενό του διαστήματος και όμως παράγει ενέργεια. Δεν είναι τελικά το κενό, ένα τίποτα που νομίζουμε, αλλά το μεγαλύτερο κομμάτι του σύμπαντος και επηρεάζει το σύνολό του.

0Αριστούργημα

Μια συγκλονιστική ηρωίδα που ο δυναμισμός της έρχεται σε αντίθεση με την άπειρη νεανική της φύση και την οδηγεί σε σφάλματα. «Κρατάει» τον εαυτό της σε έναν έρωτα που καίει σε σιγανή φωτιά, μέχρι να γίνει πυρκαγιά, και να την παρασύρει.

0Αξιομνημόνευτο

Ο Έκο μας εισάγει σε έναν κόσμο που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Έναν κόσμο όπου οι μυστικές κλίκες, τα μυστήρια, η θρησκεία και η ιστορία μπλέκονται αριστοτεχνικά. Σπάνια θα βρεθεί κάποιος που να μην μαγεύτηκε από αυτό το αριστούργημα.

0Συγκλονιστικό

Μια υπέροχη αφήγηση της ζωής του Αλκιβιάδη και των κατορθωμάτων του, μέσα από την ρεαλιστική ματιά του Πρεσφιλντ. Θα σας ταξιδέψει σε έναν άλλο κόσμο πίσω στον χρόνο.

0Ένα μικρό διαμάντι

Καταπληκτικές μικρές ιστορίες επιβαρυμένες με θλίψη, δεσμούς αίματος και συγκίνηση. Ο Παπαμαρκος μας ταξιδεύει μέσα από τα μάτια των ηρώων του σε καταστάσεις και βιώματα που δύσκολα θα ξεχάσουμε.

0Συγκλονιστικό

Η θλιβερή ιστορία του Σόλομον Νορθαμπ που ξεδιπλώνει μπροστά στα μάτια μας την σκληρή ζωή των σκλάβων και τα βασανιστήρια που υπέμεναν. Θα σας συγκινήσει.

0Συγκλονιστικό

Η σκληρή αλήθεια πίσω από την ζωή της συγγραφέως προκαλεί ρίγη και δάκρυα στον αναγνώστη. Αναφέρεται σε έθιμα που καταστρέφουν τις ψυχές των γυναικών και όχι μόνο.

0Υπέροχο

Κανεις δεν μπορεί να φανταστεί την ιστορία που κρύβει μια ταπισερί. Η Σεβαλιέ για ακόμη μια φορά μας μεταφέρει πίσω στον χρόνο και συγκεκριμένα στον 15ο αιώνα προκειμένου να μας αφηγηθεί την ιστορία πίσω από ένα έργο τέχνης.

0Μαγικό

Μια ιστορία βγαλμένη από έναν πίνακα και μια κοπέλα που επηρέασε έναν μεγάλο ζωγράφο και του άλλαξε την ζωή. Αυτό είναι το κορίτσι με το σκουλαρίκι το οποίο μας μεταφέρει με απίστευτη μαγεία στον 17ο αιώνα.

0Έξυπνο

Μια κοπέλα κείτεται νεκρή και ένα πέπλο μυστηρίου περιβάλλει τον θάνατό της. Ποιος ήθελε να την βλάψει και γιατί; Η συναρπαστική εξέλιξη της ιστορίας κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι την τελευταία σελίδα.

0Απίστευτη πλοκή

Η γυναίκα του Νικ ξαφνικά εξαφανίζεται χωρίς κανένα ίχνος. Ο ίδιος θα προσπαθήσει να ανακαλύψει τι της έχει συμβεί και μια απίστευτη αποκάλυψη τον περιμένει.

0Ανατρεπτικό

Μετά την εξαφανισή της η μικρή Ανι δεν είναι πια η ίδια και ο αδερφός της θα προσπαθήσει να ανακαλύψει τι της συνέβη. Τραγικές αποκαλύψεις και συνεχής αγωνία προκαλούν στον αναγνώστη κρίσεις άγχους για την συνέχεια.

0Καταιγιστικό

Μια παραγωγός ντοκιμαντέρ θα ταράξει την ζωή του συνταξιούχου Ντέιβ και θα τον βάλει πάλι στο τιμόνι της δράσης. Η καταιγιστική δράση και η ανατρεπτική πλοκή του θα σας συναρπάσει.

0Σκοτεινό

Για ακόμη μια φορά ο Ντέιβ Γκαρνευ θα μπλεχτεί σε μυστικές κλίκες και άγριες δολοφονίες. Ένας λαβύρινθος αποκαλύψεων θα τον οδηγήσει στην αλήθεια.

0Συναρπαστικό

Αν κάποιος μπορούσε να μπει στο μυαλό σου και να διαβάσει τος σκέψεις σου, τι θα έκανες; Ο πρώην αστυνομικός Ντέιβ Γκάρνευ αναλαμβάνει να εξιχνιάσει μια σειρά φόνων που του τρελαίνουν το μυαλό. Με κίνδυνο την ίδια του την ζωή θα οδηγηθεί σε σκοτεινά μονοπάτια προκειμένου να λύσει το μυστήριο.

0Μαγευτικό

Τα όνειρα είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για τον άνθρωπο. Αν του τα κλέψεις γίνεται άβουλο όν ή εξεγείρεται; Μια υπέροχη ιστορία από τον Τριβιζά που μας παρακινεί να ακολουθούμε τα όνειρα μας και να παλεύουμε για αυτά με σθένος.

0Ωμό και ρεαλιστικό

Η ιστορία ενός νέου που μεγαλώνει σε ένα θλιβερό περιβάλλον, περιτριγυρίζεται από ένα συγκαλυμμένο έγκλημα που έχει μείνει ατιμώρητο. Σκληρό, ωμό και συγκινητικό, το «Τίποτε δεν χάνεται» μας εισάγει σε έναν κόσμο βίας όπου η κάθαρση μοιάζει σαν «καρότο μετά το μαστίγιο».

0Συγκλονιστικό

Η καταπληκτική ιστορία της Μάγδας Γκεμπελς, της «πρώτης κυρίας του Γ’ Ράιχ» και μια φοβερή ιστορία υπό τις σκοτεινές τελευταίες μέρες του Β’ παγκόσμιου πολέμου.

0Μυστηριώδες

Μετά το καταπληκτικό «Η αλήθεια για την υπόθεση Χάρρυ Κεμπερτ» ο Ντίκερ επιστρέφει με μια ακόμη συνταγή επιτυχίας! Ένα συνονθύλευμα αποκαλύψεων αφυπνίζει την τοπική κοινωνία της επαρχίας Χάμπτονς, μετά την εξαφάνιση μιας δημοσιογράφου.

0Ανατρεπτικό

Ένα συνηθισμένο αγόρι, μερικά σημειώματα γραμμένα με κιμωλία και ένα παιχνίδι με μακάβριο τέλος. Τελικά ποιος είναι ο άνθρωπος κιμωλία;;; Έξυπνο μυθιστόρημα με προεκτάσεις σε ευαίσθητα θέματα που αφορούν τους μαθητές και όχι μόνο...

0Ένα ταξίδι στον χρόνο

Καταπληκτικό βιβλίο για το χτίσιμο του καθεδρικού ναού της Βαρκελώνης κατά τον 14ο αιώνα, πλαισιωμένο από ήρωες που μπλέκονται στα δίχτυα του έρωτα, της εκδίκησης και της πίστης. Αν σας άρεσαν «Οι στυλοβάτες της γης» θα το απολαύσετε.

0Μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο

Υπέροχο μυθιστόρημα με κεντρική ηρωίδα την Τρισεύγενη η οποία καταγράφει περιστατικά από την ζωή της, πολέμους, κακουχίες και βιώματα, μέσα από μια γλώσσα σχεδόν ποιητική και πλούσια σε ιδιωματισμούς που θα σας ταξιδέψουν στην ορεινή Κορινθία.

0Επαναστατικό

Υπέροχη αλληγορία για την ανισότητα των κοινωνικών τάξεων. Η ελίτ της κοινωνίας οργανώνει τους «Αγώνες πείνας», με πολίτες από τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, υποβάλλοντας τους σε θανατηφόρους αγώνες, κατά τους οποίους αλληλοσφαγιαζονται για την επιβίωση τους.

0Καταπληκτικό

Ο Antunes περιγράφει για ακόμη μια φορά τις φρικτές επιπτώσεις της αποικιοκρατίας των Πορτογάλων στην Ανγκόλα, μέσα από τα μάτια ενός αξιωματικού και της οικογένειας του. Παλεύει κόντρα στον ρατσισμό και την εχθρότητα της κοινωνίας για τον υιοθετημένο γιο του, και φτάνει στα όριά του.

0Πολύ ενδιαφέρον

Με υπέροχο τρόπο ο Κρισναμούρτι μας εισάγει στα βαθύτερα στρώματα του μυαλού και της επίδραση της κοινωνίας στην λειτουργία του. Μια ενδιαφέρουσα οπτική της ένταξης του ανθρώπου στην κοινωνία και τον έλεγχο του από αυτήν.

0Μαγικό και ποιητικό

Με γραφή που σε πολλά σημεία θυμίζει ποιητικό λόγο ο Basho μας ταξιδεύει σε ένα μαγευτικό μονοπάτι γεμάτο εμπειρίες, αρώματα και μαθήματα ζωής. Το λάτρεψα!

0Υπέροχο

Υπέροχη ιστορία για την αγάπη, την απώλεια και τις μνήμες μας που καμία φορά είναι το μόνο που μας κρατάει σταθερούς στα πόδια μας. Σε αυτήν την ιστορία όλα ξεκινούν με ένα γράμμα που ξυπνά τον πρωταγωνιστή από την «λήθη» και του υπενθυμίζουν αυτά που έζησε.

0Ενδιαφέρον

Οι Βίκινγκς ήταν ένας λαός ευπροσάρμοστος, βίαιος, κοντά στους θεούς τους και καλοί οικογενειάρχες. Σε αυτό το βιβλίο θα περιγραφονται οι συνήθειες και τα έθιμα ενός σκληροτράχηλου λαού που ακολούθησε μια σπουδαία πορεία στην ιστορία. Το συστήνω στους λάτρεις της ιστορίας.

0Αξιομνημόνευτο

Ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και πιο συγκεκριμένα στην δράση των «κουνελιών» κατά το 1939 ενάντια στην γερμανική λαίλαπα. Το βιβλίο θα αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στην μνήμη του αναγνώστη.

0Υπέροχο

Ένα βιβλίο βασισμένο στην ιδέα του «88 ντολμαδάκια» που ξεσηκώνει τον αναγνώστη. Ή συνέχεια της ιστορίας είναι στο χέρι μας.

0Μαγικό

Μια ιστορία χωρίς τέλος ή πολλές ιστορίες σε ένα βιβλίο; Αυτό εξαρτάται από τον αναγνώστη και τις επιλογές του. Ένα πανέξυπνο βιβλίο από τον αγαπημένο μας Τριβιζά.

0Τεκμηριωμένη μελέτη από έναν ειδήμονα της περιόδου

Ο συγγραφέας έχει υπηρετήσει ως πρέσβης της Μ. Βρετανίας στην Αθήνα και είναι σε βάθος γνώστης της περιόδου του Μεσοπολέμου σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το βιβλίο είναι ουσιαστικά η διδακτορική του διατριβή της δεκαετίας του '70. Αντικειμενική ανάλυση χωρίς "παρωπίδες". Μου άφησε την αίσθηση δικαίωσης της αντιβενιζελικής πλευράς.

0Πολύ καλό

Μια γλυκιά ιστορία για τα ινδάλματα μας και πως μας επηρεάζουν. Είναι όμως ένα νόμισμα με δυο όψεις και πρέπει να κοιτάμε πάντα την θετική πλευρά και το καλό παράδειγμα που μπορούν να μας δώσουν. Έτσι και ο μικρός ήρωας του βιβλίου έρχεται αντιμέτωπος με αυτό το ερώτημα.

0Υπέροχο

Ένα υπέροχο χρονικό ενός έρωτα μέσα από το οποίο αντιλαμβανομαστε πως η αγάπη είναι συναίσθημα που σμιλεύεται. Ξεκινάει ως κάτι ακατέργαστο και στην συνέχεια δουλεύεται για να αγγίξει την τελειότητα. Όμως υπάρχει το τέλειο;

0Καλό

Ένας καλός οδηγός για να βελτιώσουμε τον εαυτό μας σε διαπροσωπικό επίπεδο. Η απόδοση του είναι απλή και κατανοητή όποτε διαβάζετε ευχάριστα.

0Τρυφερό

Μια τρυφερή ιστορία για τον έρωτα δυο ανθρώπων με διαφορά ηλικίας που έρχεται αντιμέτωπη με προκαταλήψεις. Η ιστορία λαμβάνει χώρα σε ένα ειδυλλιακό τοπίο στην Ιταλία και εμείς απολαμβάνουμε όλα τα αρώματα και την μαγεία του.

0Για την σχέση μας με τους άλλους

Μια πολύ ωραία απόδοση της αλληλεπίδρασης και επαφής μας με τους άλλους. Ένας «οδηγός» για να πορευτούμε χέρι- χέρι στην ζωή μας με αυτόν που μας ταιριάζει.

0Ενδοσκοπικό

Η σειρά «Φύλλα πορείας» του Μπουκάι είναι ένας τρόπος να έρθουμε σε επαφή με την ψυχανάλυση και την ψυχολογία από μια πιο απλή σκοπιά. Στο συγκεκριμένο βιβλίο θα έρθουμε κοντά στον εαυτό μας και θα αναλογιστούμε την ύπαρξή μας.

0Σύντομο και περιεκτικό

Μια περιεκτική σύνοψη της ιστορίας του κόσμου. Ένα ρεαλιστικό ταξίδι στον χρόνο από τα πρώτα χρόνια έως και σήμερα.

0Μαγικό

Μια απίθανη ιστορία για ένα παιδί που εισέρχεται σε έναν μαγικό κόσμο και γίνεται ήρωας.

0Πολύ καλό

Ένα καλογραμμένο βιβλίο για την ζωή της Πηνελόπης Δέλτα, μια γυναίκα με πάθος και αστείρευτη έμπνευση η οποία μας χάρισε μια διαχρονική κληρονομιά.

0Υπέροχο

Σημαντικά ιστορικά πρόσωπα της ψυχανάλυσης και της φιλοσοφίας συναντιούνται, σε ένα μοτίβο γύρω από την αληθινή δύναμη της σχέσης.

0Αριστούργημα

Ένα μοναδικό λογοτεχνικό έργο που συγκινεί τον αναγνώστη και μένει για πάντα χαραγμένο στην καρδιά του!

0Υπέροχο

Μοναδικός τρόπος χρήσης του γραπτού λόγου από έναν «μαέστρο» του είδους!

0Πολύ καλό

Καλά πλαισιωμένο μυθιστόρημα το οποίο εκτυλίσσεται μετά την πτώση την οθωμανικής αυτοκρατορίας.

0Υπέροχο

Ένας οδηγός λεωφορείου που αποφασίζει να μεταφέρει κάθε παιδί στην πατρίδα του. Ένα υπέροχο βιβλίο για την μετανάστευση που συγκινεί.

0Μαγικό

Υπέροχη ιστορία για την αναζήτησή του νοήματος της ζωής μέσω των ταξιδιών και της ενδοσκόπησης.

0Συγκλονιστικό

Ο ήρωας της ιστορίας ανακαλύπτει την αγάπη του για τη λογοτεχνία και ακολουθεί μονοπάτια που του αλλάζουν τη ζωή.

0Τολμηρό

Μια ιδιοφυής αντίληψη της κοινωνίας μέσα από την σκοπιά της επιστημονικησ φαντασίας. Ίσως το ωραιότερο μυθιστόρημα για την πολιτική που έχει γραφτεί.

0Υπέροχο

Ένα μυθιστόρημα που «ξεδιπλώνει» την ιστορία της φιλοσοφίας μέσα από τις σελίδες του.

0Τέλειο

Μια σύντομη και αλληγορική ιστορία για την ανεξάντλητη αγάπη της μητέρας.

0Συγκλονιστικό

Η εσωτερική σύγχυση και αμφισβήτηση του ήρωα, γεννά ερωτήματα για την φύση του ανθρώπου.

0Αριστούργημα

Ένας άνθρωπος που έζησε για χρόνια απομονωμένος από τον πολιτισμό επιστρέφει σε αυτόν και χάνει κάθε ελπίδα.

0Αριστούργημα

Μια γυναίκα που ανεβαίνει κοινωνική τάξη, σε μια κοινωνία γεμάτη ίντριγκα. Αριστουργηματική η απόδοση της μετάβασης από την ταπεινή καταγωγή στην ελίτ.

0Φανταστικό

Απίστευτη καταγραφή της εύθραυστης ανθρώπινης ύπαρξης μέσα από τη σκοπιά ενός γιατρού.

0Ρεαλιστικό

Καταπληκτικό μυθιστόρημα που σκιαγραφεί άψογα την απόφαση ζωής της ηρωίδας να γίνει χορτοφάγος.

0Έπος

Το πιο πλήρες βιβλίο για την ψυχοσύνθεση των ανθρώπων που βίωσαν την προεπαναστατική περίοδο στην Ρωσία.

0Καθηλωτικό

Η πιο ρεαλιστική απόβαση εξωγήινων στην Γη που θα σας κάνει να αναρωτιέστε αν είναι πραγματικότητα ή φαντασία.

0Εξαιρετικό

Μια καταπληκτική ιστορία για την υποδούλωση και έναν κόσμο που χάνεται.

0Υπέροχο

Απολαυστικό μυθιστόρημα για την φιλοδοξία, τον έρωτα και τον κοινωνικό περίγυρο που καμία φορά αναστέλλει τα όνειρα μας.

0Μαγικό

Ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα με φόντο το Άμστερνταμ του 1686 γεμάτο ανατροπές και ίντριγκες.

0Υπέροχο

Υπέροχες εναλλαγές εποχών και προσώπων, ένα έργο τέχνης και δυο ιστορίες, καθιστούν το μυθιστόρημα αυτό, απαραίτητο ανάγνωσμα για τους λάτρεις του είδους.

0Τρυφερό

Μια υπέροχη ιστορία που μας θυμίζει τις εποχές που καθόμασταν μπροστά στο τζάκι και ακούγαμε τις ιστορίες της γιαγιάς μας.

0Καταπληκτικό

Η ηρωίδα του βιβλίου σπάει τα δεσμά μιας ανδροκρατούμενης κοινωνίας και στέφεται βασίλισσα του υποκόσμου.

0Εκπληκτικό

Με φόντο την ορεινή Ήπειρο, ένας ήρωας επιστρέφει στο χωριό του και γεμίζει τον ελεύθερο χρόνο του με την εξιχνίαση ενός φόνου. Με γραφή σχεδόν ποιητική, ακολουθούμε τα βήματα του ήρωα σε μια ιστορία προδοσίας.

0Μαγικό

Από την πρώτη κιόλας μέρα του Χάρι Πότερ στο σχολείο μαγείας Χογκουαρτς, εθιζόμαστε σε έναν κόσμο γεμάτο μάγους, μυθικά όντα και μυστικά.

0Αριστούργημα

Μια εκπληκτική ιστορία που εκτυλίσσεται το 1840 κατα τους δύσκολους καιρούς της βιομηχανικής επανάστασης.

0Υπέροχο

‘Μπορεί να υπάρξει ένας κοσμος χωρίς μέλισσες; Μια φοβερή ιστορία -ύμνος για τον πλανήτη μας που κινδυνεύει σε τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδους.

0Υπέροχο

Μια υπέροχη νουαρ τριλογία η οποία συνδυάζει την αγάπη, το ψάρεμα, την τζαζ και την μετανάστευση υπό τα φώτα του λιμανιού της Μασσαλίας.

1Έπος

Ένας επιστάτης βρίσκει ένα μπουκάλι που κρύβει κάποιο μυστικό υλικό και μια απίστευτη ιστορία ξεκινά. Ένα βιβλίο ορόσημο που μαγεύει τον αναγνώστη με την θεματολογία και τις προεκτάσεις του.

0Υπέροχο

Μια ιδιαίτερη ιστορία αγάπης που «διπλώνει» μετά τις περιπέτειες της και εκτυλίσσεται επάνω σε ένα κουτί τσιγάρων.

0Υπέροχο

Μια απίστευτη ιστορία από την οπτική ενός αγέννητου μωρού. Μια μητέρα η οποία επιδιώκει την «ελευθερία» της και ένας εραστής δέσμιός της.

0Πολύ καλό

Η Λουίζα, μια νέα κοπέλα, πορεύεται μόνη της στην ζωή και ακολουθεί τα βήματα της που την οδηγούν στην Νέα Υόρκη. Εκεί θα βρεθεί ανάμεσα σε διλήμματα και αποφάσεις που θα της αλλάξουν τη ζωή.

0Τρυφερό και συγκινητικό

Μια νεαρή κοπέλα και ένας πονεμένος από την ατυχία νεαρός θα συναντηθούν και θα αναθεωρήσουν τα πάντα για την ζωή. Μια τρυφερή ιστορία αγάπης που θα σας κάνει να δακρύσετε.

0Υπέροχο

Μια υπέροχη ιστορία ενηλικίωσης με φόντο την μαγευτική πόλη της Νέας Υόρκης.

0Αριστούργημα

Ένα διαμάντι της κλασικής λογοτεχνίας που όλοι πρέπει να έχουμε στην βιβλιοθήκη μας, διότι είναι αδύνατο να το διαβάσουμε μόνο μια φορά.

0Εξαιρετικό

Μια εκπληκτική ιστορία με κέντρο μια νεαρή κοπέλα, η οποία βιώνει μια εποχή φόβου, παρακμής και λογοκρισίας, υπό το βλέμμα του «γαλατά».

0Εξαιρετικό

Ενας νεαρός που λόγω των συνθηκών αναγκάζεται να μεταναστευσει στην Αμερική και να αναζητήσει την τύχη του εκεί, χάνει κάθε επαφή με την πατρίδα του. Όπως του αναφέρει όμως ο παππούς του: «το αίμα είναι πιο πηχτό από το νερό...». Ένα σύγχρονο μικρό διαμάντι της βουλγαρικής λογοτεχνίας που αξίζει να το διαβάσετε!

0Σπαρακτικό

Ιστορίες από το Τσερνόμπιλ, αληθινές μαρτυρίες και η συγγραφέας στο κέντρο του πόνου.

0Αριστούργημα

Φοβερή ιστορία που αναπτύσσει την ιδέα της κοινωνίας και της επίδρασης της στο άτομο.

0Συγκινητικό και ρομαντικο

Ανάλαφρη και τρυφερή ιστορία αγάπης που δοκιμάζεται μέσα από δυσκολίες. Ένας αναπάντεχος έρωτας που εξελίσσεται και αγωνιούμε να μάθουμε πως ολοκληρώνεται.

0Τρυφερό

Τρυφερή ιστορία έρωτα που εκτυλίσσεται σε μια πρωτεύουσα γεμάτη αρώματα και χρώματα.

0Πολύ καλό

Το «κλείσιμο» της τριλογίας με μια εξίσου μαγευτική ιστορία που συναρπάζει.

0Υπέροχο

Υπέροχη συνέχεια της «Σκιάς του ανέμου» σε μια ατμόσφαιρα γοτθική και σκοτεινή.

0Ατμοσφαιρικό

Απίστευτη πλοκή και συναρπαστική εξέλιξη σε έναν «μαγικό» κόσμο, τον κόσμο των λησμονημένων βιβλίων που κείτονται στο κοιμητήριο τους.

0Ατμοσφαιρικό

Το καλύτερο βιβλίο της Αλιέντε! Υπέροχη ατμόσφαιρα και μαγευτική γραφή. Μια ιστορία φαντασμάτων και αναμνήσεων που ζωντανεύει στα μάτια μας.

0Συναρπαστικό

Το πτώμα ενός άνδρα κείτεται με ένα κενό στην θέση της καρδιάς. Τι έχει συμβεί; Έξυπνη πλοκή και εξαιρετική λύση του μυστηρίου.

0Υπέροχο

Μαγικός Γκαλάν που μας παρασύρει στην δίνη της αναζήτησης της αγάπης και των ονείρων.

0Ευχάριστο

Μια τρυφερή ιστορία για τα παιχνίδια της μοίρας και το πεπρωμένο. Οι ιστορίες δυο ανθρώπων που απομακρύνονται για να διασταυρωθούν αποτελούν σημάδι της μοίρας για να ανθίσει ένας έρωτας.

0Εξαιρετικό

Ένα βαθυστόχαστο δοκίμιο για την σχέση του ανθρώπου με την φύση και την προσπάθεια γεφύρωσης του πολιτισμού με την ακατέργαστη φύση του ανθρώπου.

0Καταπληκτικό

Μια ιστορία για την εφηβεία και τους προβληματισμούς της μέσα από την ιδιαίτερη σκοπιά του Μουρακάμι.

0Συγκλονιστικό

Ένας απίθανος ήρωας που μας «βυθίζει» στην λαγνεία το πάθος και την κατάπτωση του.

0Αριστούργημα

Ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία. Συγκινητικό, ρομαντικό, μυστηριώδες και ατμοσφαιρικό.

0Πολύ καλό

Υπέροχο βιβλίο για ανεκπλήρωτους έρωτες που συγκινεί.

0Υπέροχο

Μαγική ιστορία που συναρπάζει και εκπλήσσει. Ένας ήρωας που «ζωντανεύει» ενώ θα έπρεπε να είναι πεθαμένος ταράσσει την ζωή ενός δημοσιογράφου και τον βάζει σε περιπέτειες.

0Ατμοσφαιρικό

Έξυπνο μυθιστόρημα που διαβάζεται ευχάριστα και μας ταξιδεύει στην Ρωσία.

0Υπέροχο

Εξαιρετικό δικαστικό θρίλερ που μεταφέρθηκε και στην «μικρή οθόνη». Ένας πατέρας που αναλαμβάνει την υπεράσπιση του γιου του σε μια υπόθεση δολοφονίας.

0Υπέροχο

Εξαιρετικός McGregor αυτή την φορά με μια ιστορία μυστηρίου

0Υπέροχο

Εξαιρετικός McGregor αυτή την φορά με μια ιστορία μυστηρίου.

0Ρομαντικό

Μια απίστευτη ιστορία αγάπης που αναδύεται μέσα από τις στάχτες του πολέμου.

1Θυελλώδες

Μια υπέροχη ιστορία αγάπης που εκτυλίσσεται στην Σκοτία και μαγεύει τον αναγνώστη.

0Υπέροχο

Ένα εκπληκτικό βιβλίο που εισάγει τον αναγνώστη στην κοινωνία της Αιγύπτου και πραγματεύεται την κατάπτωση του ανθρώπου.

0Μυστηριώδες

Πανέξυπνη υπόθεση και στοιχεία μυστηρίου εμπνευσμένα από την ιστορία της Τέχνης.

0Καταπληκτικό

Ένας συλλέκτης βιβλίων αναζητά τος πιο σπάνιες εκδόσεις και εμείς «χανόμαστε» στον μυστικό του κόσμο.

0Υπέροχο

Πολύ έξυπνο και καλοδουλεμένο βιβλίο. Κατακλύζεται από μια μαγική ατμόσφαιρα που παρασύρει τον αναγνώστη στις σελίδες του.

0Πολύ συγκινητικό

Μια μαγική και συγκινητική ιστορία για την αγάπη των γονιών στο παιδί τους.

0Υπέροχο

Καταπληκτική ιστορία που «μαγεύει» τον αναγνώστη. Δεν θα το αφήσετε ούτε για ένα λεπτό.

0Υπέροχο

Φοβερή ιστορία που μαγεύει τον αναγνώστη. 2 γυναίκες σε διαφορετικές χρονικές περιόδους αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον.

0Υπέροχο

Μια υπέροχη ιστορία που θα σας ταξιδέψει και θα σας συναρπάσει. Η εναλλαγή μεταξύ των δυο χρόνων εντείνει την αγωνία!

0Πολύ καλό

Ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα του συγγραφέα που συγκινεί αλλά ταυτόχρονα γεμίζει αισιοδοξία τον αναγνώστη.

0Εκπληκτικό

Το έντονο πάθος ενός ζευγαριού είναι ταυτόχρονα και η καταστροφή τους. Μαζί θα ζήσουν τον απόλυτο έρωτα και την καταστροφή και ο αναγνώστης μένει θεατής μιας απίστευτης ιστορίας που συγκλονίζει.

0Ευχάριστο

Μια διαφορετική ερωτική ιστορία που θα σας οδηγήσει σε έναν λαβύρινθο περιπέτειας.

0Έξυπνο

Στην «Γυναίκα της καμπίνας 10» τα πάντα κυλούν αντίστροφα προς την φορά του νερού και οδηγούν σε έναν χείμαρρο αποκαλύψεων. Ανατρεπτικό βιβλίο από την αρχή μέχρι το τέλος.

0Υπέροχο

Μετά την πτώση ενός αεροπλάνου 2 οικογένειες έρχονται σε αντιπαράθεση και μόνο ένας άνθρωπος μπορεί να τους δώσει την λύση. Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που θα σας γεμίσει με ανάμεικτα συναισθήματα.

0Έξυπνο

Μια ιστορία που θα σας συναρπάσει και θα σας εκπλήξει. Το τέλος είναι αναπάντεχο! Ανατρεπτικο και ενδιαφέρον με υπέροχους χαρακτήρες καλά δομημένους.

0Έπος

Η συναρπαστική συνέχεια του «οι στυλοβάτες της γης» που δεν θα αφήσετε από τα χέρια σας.

0Ευχάριστο

Η Ελενορ δηλώνει πως είναι καλά μέχρι που κάποια απρόοπτα ανατρέπουν τα δεδομένα της. Ένα ιδιαίτερο μυθιστόρημα που θα σας κάνει να γελάσετε και να κλάψετε .

0Συναρπαστικό

Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα κατασκοπείας και έρωτα το οποίο λαμβάνει χώρα το 1941 και μας εισάγει στον μυστικό του κόσμο.

0Έπος

Ένα τρομερό αφήγημα για το χτίσιμο ενός καθεδρικού ναού κάτω από ένα πέπλο διαφθοράς, ίντριγκας και έρωτα.

0Υπέροχο

Ένα κορίτσι που βρίσκεται ξαφνικά από το ορφανοτροφείο σε μια πλούσια οικογένεια και η ζωή της φαίνεται απλή, μέχρι που το παρελθόν της χτυπάει την πόρτα. Μια φοβερή ιστορία που θα σας ταξιδέψει στα βάθη της Αυστραλίας

0Απίστευτο

Μια αριστοτεχνική αφήγηση των πιο σκοτεινών ανθρώπων της ιστορίας. Μια συνάντηση που αλλάζει το μέλλον της Ευρώπης.

0Ανατριχιαστικό

Ο King «κεντάει» ένα υφαντό τρόμου και μυστηρίου που θα σας κρατήσει ξύπνιους!

0Υπέροχο!

Μια εξαιρετική αφήγηση της ιστορίας μιας οικογένειας και ταυτόχρονα μια «απεικόνιση» της κοινωνίας.

1Σπαρακτικό

Η αληθινή ιστορία δυο κοριτσιών που πουλήθηκαν ως νύφες από τους γονείς τους.

0Σπαρακτικό

Μια φοβερή αληθινή ιστορία που συγκινεί και συνέχεια του «Πουλημένες».

0Ένα βιβλίο που σε ταξιδεύει

Μια υπέροχη και τρυφερή ιστορία που θα σας ταξιδέψει μέσα από τα μάτια ενός ήρωα χτυπημένου από την μοίρα. .

0Αστείο

Βιώματα του συγγραφέα που θα χαράξουν ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπο του αναγνώστη.

0Συγκλονιστικό

Μια οικογένεια που μεταφέρει την σωρό της μητέρας σε άλλη επαρχία μέσα από μια σειρά περιπετειών και κακουχίες. Μια ιστορία που αφήνει το στίγμα της στην καρδιά κάθε αναγνώστη!

0Συγκλονιστικό

Από τη μια, η δομή μιας οικογένειας που διαλύεται με την πάροδο του χρόνου και από την άλλη, ο αναγνώστης που βιώνει την ιστορία σαν να είναι μέρος της. Θα σας αφήσει άφωνους.

0Συγκλονιστικό

Ένα απίστευτα βαθυστόχαστο βιβλίο για την κατάπτωση ενός ανθρώπου, που μας συγκλονίζει.

1Συγκλονιστικό

Ένα βιβλίο με ιδιαίτερη έκφραση λόγου, φοβερή πλοκή και εκπληκτική κατάληξη.

0Υπέροχο

Μια τρομερή αφήγηση της ιστορίας του ανθρώπινου είδους.

0Ατμοσφαιρικό και σκοτεινό

«Μαύρη» ατμόσφαιρα και σκοτεινά γεγονότα μας παρασύρουν σε μια ιστορία που θα «στρίψει την βίδα» του μυαλού μας.

0Συγκλονιστικό

Μια εξαιρετική ιστορία για τις δεισιδαιμονίες και τα μαγικά όντα που «ρύθμιζαν» τις ζωές των ανθρώπων, σε μια «άλλη» εποχή.

0Ανατρεπτικο

Μια υπόθεση που φέρνει τα θύματα αντιμέτωπα με τραγικά διλήμματα, να χάσουν την ζωή του ή να πάρουν μια. Πολύ έξυπνη πλοκή και εξαιρετικό τέλος.

0Συναισθηματικό

Ο συγγραφέας με βαθιά ενδοσκοπικό ύφος και συγκίνηση μας παραδίδει μια εξαιρετική ιστορία- ύμνο για τον πατέρα.

0Υπέροχο

Μια καταπληκτική ιστορία που ξεκινάει με την ιστορία κατασκευής του αυτοκινήτου και εξελίσσεται σε μια απίστευτη οικογενειακή, και όχι μόνο, ιστορία.

0Πολύ καλό!

Ένας υπέροχος μικρός οδηγός για να βρείτε την ευτυχία.

0Πολύ καλό

Ένα υπέροχο βιβλίο για να γνωρίσετε τον δανέζικο τρόπο ζωής. Τον τρόπο για την απλή και ευτυχισμένη ζωή. Γιατί πόσα χρειαζόμαστε πραγματικά στην ζωή μας; Θα τα ανακαλύψουμε ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του βιβλίου και θα αποκτήσουμε πιο απλή σκοπιά για την ζωή.

0Πολύ καλό

Ένα υπέροχο βιβλίο για να γνωρίσετε τον δανέζικο τρόπο ζωής.

0Αριστούργημα

Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσουν όλοι!

0Υπέροχο

Η υπόθεση της ιστορίας μας μεταφέρει στην Κολομβία του χθες και του σήμερα και μας εκπλήσσει με τις αποκαλύψεις της.

0Έξυπνο

Καλοδουλεμένοι χαρακτήρες και ένα καλά κρυμμένο μυστικό.

0Η τελετουργία

Ανατριχιαστικό από την πρώτη μέχρι την τελευταία.

0Ανατριχιαστικό

Πολύ καλό αστυνομικό θρίλερ. Έξυπνη πλοκή και μια ανατριχιαστική αποκάλυψη.

0Υπέροχο

Μια οικογένεια που ασχολείται με την ανατροφή μιας ράτσας σκύλων έρχεται αντιμέτωπη με αναπάντεχα γεγονότα που τους αλλάζουν τη ζωή.

0Τρυφερό

Μια γλυκιά ιστορία που μας διδάσκει την μοναδικότητα της ύπαρξης.

0Υπέροχο

Ένα πανέξυπνο βιβλίο που αξίζει να διαβάσετε. Υπέροχοι χαρακτήρες, ανατρεπτική πλοκή και αναπάντεχο τέλος.

0Συγκλονιστικό

Μέχρι που μπορεί να φτάσει κάποιος απλά και μόνο από τον οίκτο του για κάποιον άλλο; Ο Τσβάιχ ξεδιπλώνει αριστοτεχνικά μια ιστορία, η οποία βασίζεται στο ερώτημα αυτό.

0Αριστούργημα!

Ένα μικρό διαμάντι της παγκόσμιας λογοτεχνίας το οποίο αξίζει να διαβάσει κανείς! Ένας σκακιστής που απείχε για χρόνια από το σκάκι βρίσκεται σε ένα πλοίο και συμμετέχει σε μια παρτίδα. Αυτή ήταν και η αρχή της νεύρωσης που ήρθε στην επιφάνεια.

0Βαθυστόχαστο

Μια σύντομη ιστορία που ανατρέπει τα δεδομένα της καθημερινότητας και κάνει τον αναγνώστη να αναρωτιέται για την ίδια την ύπαρξή του.

0Συγκλονιστικό

Τι να πει κανείς για αυτόν τον αριστοτέχνη συγγραφέα. Τα λόγια περισσεύουν..

0Αστείο

Ένας παππούς που αρνείται να συμβιβαστεί και μας ξεσηκώνει με τις τρελές περιπέτειές του.

0Έξυπνο

Μια υπέροχη και αστεία ηρωίδα η οποία μας γεμίζει με αισιοδοξία μέσα από τις περιπέτειές της.

0Πολύ καλό

Μια υπέροχη ιστορία που κρατά καλά δεμένο τον αναγνώστη στις σελίδες του.

0Γλυκύτατο

Πολύ ωραία και τρυφερή ιστορία για τα αναπάντεχα που μας επιφυλάσσει η ζωή.

0Ανατρεπτικό

Ένας κόσμος χάους περιτρυγυριζει τον ήρωα και τίποτα δεν μένει σταθερό. Θα ολοκληρώσει την θεραπεία; Πολύ έξυπνη ιδέα και εξαιρετική απόδοσή της.

0Πολύ έξυπνη ιδέα

Πως μπορεί να ολοκληρωθεί μια ιστορία που δεν αρχίζει ποτέ; Μόνο ο Καλβίνο μπορεί να μας κρατήσει σε αγωνία για την εξέλιξή της.

0Κλασική αξία, αγαπημένη συγγραφέας

Ένα από τα βιβλία που θυμάμαι ακόμη από την παιδική μου ηλικία!

0Φοβερή ιστορία

Ένας λατρεμένος μικρός ήρωας που με άγγιξε κατευθείαν στην καρδιά.

0Μαγικό

Μια εξαιρετική ιστορία για να εκτιμήσουμε τον χρόνο που μας έχει δοθεί.

0Απίστευτο

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα και "δυνατά" βιβλία που διάβασα ποτέ!! Από την στιγμή που το πιάνεις στα χέρια σου δεν γίνεται να το αφήσεις πριν ολοκληρώσεις και την τελευταία σελίδα του.

0Ιδιαίτερο

Μια εξαιρετική σκιαγράφηση της κεντρικής ηρωίδας η οποία πάσχει από μια σπάνια πάθηση.

0Υπέροχο

Ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει και έχει χαραχτεί στην μνήμη μου.

0Εθιστικό

Συνομωσίες, γρίφοι, περιπέτεια και ένα ατελείωτο κυνηγητό συνιστούν το καθηλωτικό αυτό μυθιστόρημα του Brown που μεταφέρθηκε και στην μεγάλη οθόνη.

0Μαγευτικό μέσα απο την απλότητά του

Ένα βιβλίο για την ενηλικίωση και την επαφή του ανθρώπου με την φύση που λειτουργεί σαν βάλσαμο για την ψυχή.

0Πανέξυπνο

Πόσοι τρόποι υπάρχουν άραγε για να ξεφύγουμε από την ρουτίνα της καθημερινότητας; Σε αυτό το ερώτημα, και όχι μόνο, μας απαντάει ο συγγραφέας μέσα από μια ιστορία απλή, καθημερινή αλλά καθόλου συνηθισμένη.

0Καταπληκτικό

Αφήγηση που σε μαγεύει και ύμνος για την ανθρώπινη ζωή και τον κύκλο της.

0Υπέροχο

Άλλη μια εξαιρετική στιγμή του συγγραφέα. Το λιγότερο, ίσως, δημοφιλές βιβλίο του, μα θα έπρεπε να ισχύει το αντίθετο!

0Εξυπνο και βαθυστόχαστο

Ιστορίες γραμμένες για κάθε είδους πόλη, πόλεις που αντικατοπτρίζουν ανθρώπινες και κοινωνικές συμπεριφορές, συμπεριφορές που οδηγούν στην αποδόμηση της έννοιας της κοινωνικότητας και το αντίστροφο. Αυτές είναι οι αόρατες πόλεις του ταλαντούχου Καλβίνο!

0Υπέροχο

Τρείς ιστορίες γραμμένες από την μαγική πένα του Καλβίνο που ταξιδεύουν, καθηλώνουν και προβληματίζουν τον αναγνώστη.

0Τρυφερό

Μια υπέροχη τρυφερή ιστορία που εξυμνεί την αγάπη, την διαφορετικότητα και τις επιπτώσεις της ρύπανσης του πλανήτη.

0Συγκινητικό

Υπέροχο, τρυφερό, συγκινητικό και ευκολοδιάβαστο. Γραμμένο από την τρυφερή σκοπιά ενός μικρού παιδιού και αποτελεί ύμνο για την ζωή.

0Αριστούργημα!

Το απόλυτο βιβλίο για ενδοσκόπηση! Μια εκπληκτική ιστορία για το νόημα της ζωής και την ανθρώπινη ύπαρξη.

0Αριστούργημα!

Συγκλονιστική ιστορία με βαθύτερες προεκτάσεις για την ανθρώπινη φύση.

0Συγκλονιστικό!

Ένα σύντομο βιβλίο με τεράστιες προεκτάσεις σε όλες τις εκφάνσεις τις ανθρώπινης ύπαρξης.

0Επίκαιρο όσο ποτέ

Ένα βιβλίο το οποίο περιγράφει τέλεια τις επιπτώσεις μιας πανδημίας στην κοινωνία και την προσωπικότητα του ατόμου.

0Υπέροχο

Πολυδιάστατο μυθιστόρημα, με έντονο το στοιχείο της ενδοσκόπησης.

0Εξαιρετικό!

Υπέροχη και συγκινητική ιστορία με αληθινά στοιχεία, η οποία λαμβάνει χώρα στην μακρινή Ισλανδία.

0Ευχάριστο

Μια μικρή, αλλά πλούσια σε νόημα, ιστορία που ηρεμεί την ψυχή του αναγνώστη.

0Ευχάριστο

Πολύ ωραία ιδέα με ευχάριστη αφήγηση. Οι ιστορίες είναι έξυπνες και προσφέρουν αγαλλίαση στον αναγνώστη όπως και στον κεντρικό ήρωα του βιβλίου.

0Υπέροχο

Υπέροχες μικρές ιστορίες για περισυλλογή.

0Ευχάριστο

Μικρές ιστορίες που γεμίζουν αγάπη και αισιοδοξία τον αναγνώστη.

0Εξαιρετικό!

Μια δυστοπική ιστορία η οποία "αφυπνίζει" και «ανοίγει την όρεξη» για ανάγνωση, κόντρα σε κάθε διάθεση ελέγχου της σκέψης και λογοκρισίας.

1Δυστοπικό!

Υπέροχη αφήγηση και επίκαιρο θέμα.

0Ιδιαίτερο

Ιδιαίτερη ιστορία για την αναζήτηση της αιώνιας νιότης, η οποία "αλλάζει κατεύθυνση" στα τελευταία κεφάλαια.

0Ευχάριστο

Μια ευχάριστη ιστορία για να εκτιμήσουμε αυτά που έχουμε.

0Μαγικό

Ατμοσφαιρικό βιβλίο με υπέροχη αφήγηση!!!

0Συγκλονιστικό!

¨Οι πύλες της φωτιάς¨ περιγράφουν την εκπαίδευση των Σπαρτιατών και την μάχη των Θερμοπύλων με τρόπο που "εντάσσει τον αναγνώστη στην ιστορία"!

0Αριστούργημα!

Εξαιρετικό και βαθυστόχαστο!

0Υπέροχο

Ένα μικρό αριστούργημα που 'γεμίζει" την ψυχή του αναγνώστη!

0Ευχάριστο

Μια γλυκιά ιστορία, ιδανική "συντροφιά" για το καλοκαίρι!! Ένας «μικρός« άνθρωπος ο οποίος ανέλαβε ένα μεγάλο έργο για να χαρίσει χαμόγελα στους ανθρώπους γύρω του.

0Αγωνιώδες

Μια αξιόλογη περιπέτεια που κρατάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη!

0Εξαιρετικό!

Η καλύτερη στιγμή του Fitzek!!! Μοναδική ατμόσφαιρα μυστηρίου και ανατροπών που τρελαίνουν και εκπλήσσουν τον αναγνώστη.

0Καθηλωτικό

Άρτιο αστυνομικό μυθιστόρημα που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη.

0ΤΕΛΕΙΟ!

Το πιο εθιστικό και ατμοσφαιρικό ψυχολογικό θρίλερ που διάβασα ποτέ!!!! Ένας ρεπόρτερ, μια μυστηριώδης δολοφονία και ένας σκοτεινός σκηνοθέτης που μας βυθίζει σε έναν κόσμο ψυχοπάθειας, τρόμου και αγωνίας όπου τα πάντα αμφισβητούνται.

0Καταπληκτικό

Ένα από τα απολαυστικότερα αστυνομικά βιβλία που διάβασα ποτέ! Βία, ναρκωτικά, μέλη της χιλιάνικης χούντας και περίεργες δολοφονίες μας εισάγουν σε έναν κόσμο διαφθοράς, που μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό.

0Ανατρεπτικό

Η Αλίσια έχει μια φαινομενικά τέλεια ζωή μέχρι να διαπράξει φόνο. Από εκείνη την ημέρα και έπειτα βυθίζεται στην απόλυτη σιωπή. Μια ιστορία που σε κρατάει σε αγωνία μέχρι το τέλος!

0Αριστούργημα!

Μια συγκλονιστική ιστορία που καθηλώνει, εκπλήσσει και συγκλονίζει τον αναγνώστη.

0Συγκλονιστικό!

Ο συγγραφέας, απαλλαγμένος από στερεότυπα, κατορθώνει με αριστοτεχνικό τρόπο να απεικονίσει τις αληθινές επιπτώσεις της αποικιοκρατίας στην Αφρική.

0Εξαιρετικό!

Ο Ζουργός για μια ακόμη φορά "ταξιδεύει" τον αναγνώστη με την δύναμη της πένας του.

0Ατμοσφαιρικό

Υπέροχες μικρές ιστορίες, εμπνευσμένες από τραγικά γεγονότα, οι οποίες "πλημμυρίζουν" τον αναγνώστη με συναισθήματα.

0Θα μείνει για πάντα στην μνήμη μου.

Τέσσερα νέα παιδιά "δεμένα" με ισχυρούς δεσμούς φιλίας προσπαθούν να ακολουθήσουν τα όνειρά τους σε μια πόλη που "τρέχει". Ένας μεγάλος έρωτας γεννιέται, αλλά το μυστικό που είναι καλά κρυμμένο, θα αλλάξει τα πάντα.

0Συγκλονιστικό!

Ένα άρτιο λογοτεχνικά μυθιστόρημα που εξυμνεί την αγάπη ενός γιού για τον πατέρα του και συνάμα μια καθηλωτική περιγραφή των δεινών του πολέμου.

0Ο "μεγάλος αδελφός" είναι εδώ.

Ένα από τα πιο προφητικά βιβλία που καθηλώνει τον αναγνώστη από την πρώτη σελίδα!

0Η φάρμα των ζώων

Ένα από τα πιο συγκλονιστικά και τολμηρά βιβλία που διάβασα ποτέ!

1Ο ήχος των πραγμάτων όταν πέφτουν

Ένα ατμοσφαιρικό βιβλίο το οποίο "ζωντανεύει" την σύγχρονη ιστορία της Κολομβίας με αφορμή την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου.

0Ένα άλλο Μπρούκλιν

Μέσα από τα αθώα μάτια ενός κοριτσιού, σκιαγραφείται με αριστοτεχνικό τρόπο η εικόνα μιας πόλης που προσπαθεί να νικήσει τους δαίμονες της.

0