Reviews

217

Followers

9

Following

6

Βιβλία

1

Reviews

217

Followers

9

Following

6

Αγαπημένα βιβλία

1

Reviews

Το σπίτι με τις κούκλεςΔυνατό ψυχολογικό θρίλερ

Εξαιρετικά δυνατό ψυχολογικό θρίλερ, που κρατάει αμείωτη την ένταση της ανάγνωσης. Η επιθεωρήτρια Ελεν Γκρέις, για να παγιδεύσει τον άγνωστο serial killer πρέπει να παίξει με την σκέψη του και το κάνει πολύ επιτυχημένα.

0

Ο μαιτρ της Δευτέρας ΠαρουσίαςΈνα αναγνωστικό διαμάντι

Κορυφαίο βιβλίο, που αποτέλεσε μια από τις πιο ευχάριστες αναγνωστικές απολαύσεις. Θα μπορούσε να είναι αστυνομικό, αλλά δεν έιναι μόνο αυτό, αποτελώντας παράλληλα και μια τοιχογραφία όπου υπήρχε η Αυστροουγρική Αυτοκρατορία.

1

Οστάνδη 1936Απολαυστικό

Ευφάνταστο αφήγημα για την φιλία και την συνύπαρξη του Τσβαιχ με τον Ροτ, στην λουτρόπολη της Οστάνδης, λίγο πριν ξεσπάσει η καταιγίδα του πολέμου, που θα σαρώσει όλη την Ευρώπη στο πέρασμα της.

0

Βερολινέζικα Χρονικά (1920-1933)Ο σπουδαίος Roth και οι ανταποκρίσεις του.

Εξαιρετικά ρεπορτάζ για το Βερολίνο από το 1920 έως το 1933 συγκεντρωμένα σε ένα τόμο από τον Roth. Οξυδερκής, αποτυπώνει την καθημερινότητα των κατοίκων της γερμανικής πρωτεύουσας με σπουδαίο τρόπο και τα κείμενα διαβάζονται με περρίσιο ενδιαφέρον

0

Η δολοφονία του Ρότζερ ΆκροϊντΟ ορισμός του αστυνομικού.

Ένα από τα αγαπημένα βιβλία της Christie, και ίσως ένα από τα καλύτερα της. Πραγματική απόλαυση!

0

Το άρωμα της γυναίκας με τα μαύραΚλασικό αστυνομικό μυθιστόρημα.

Η ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο Leroux με τις διαρκείς ανατροπές και το εντεινόμενο σασπένς είναι διάχυτη καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης και όσο κορυφώνεται η πλοκή. Οι υποψίες περιστρέφονται εντέχνως σε όλα τα πρόσωπα της υπόθεσης, ενώ το ίδιο εύκολα θα μπορούσαν όλοι να είναι αθώοι. Κλασικό αστυνομικό μυθιστόρημα.

0

Στα μυστικά του βάλτου"Τα μυστικά του βάλτου" σε graphic novel.

Η διασκευή των Μυστικών του Βάλτου σε graphic novel από τους Ράγκο και Πανταζή είναι μια απόλυτα προσεγμένη και πολύ καλή δουλειά, που έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες τον τελευταίο καιρό εξαιρετικές δουλειές στην αντίστοιχη θεματική. Η έκδοση, είναι αισθητικά άρτια και μια κορυφαία επιλογή σε graphic novel.

0

Το σπίτι στην ομίχληΚαθηλωτικό.

«Το σπίτι στην Ομίχλη» αποτελεί ένα απολαυστικό σκοτεινό παραμύθι, που με το ένα πόδι ακουμπά στον «Κλέφτη του πάντοτε» του Clive Barker, ενώ με το άλλο αγγίζει την «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων».

0

Ρώτα τη σκόνηΑπολαυστικό!

Το Ρώτα τη Σκόνη, διαβάζεται με τον πλέον ευχάριστο τρόπο, διότι η συνταγή της ιστορίας περιέχει συστατικά όπως η απλότητα, η ζωντάνια, η ευαισθησία, ο ρεαλισμός -αφού πρόκειται σε μεγάλο βαθμό για πραγματικά γεγονότα της ζωής του Fante- συν το χιούμορ που υπάρχει διάχυτο στο κείμενο. Ως εκ τούτου το σημαντικό αυτό βιβλίο επιβάλλεται να διαβαστεί και να ανακαλυφθεί εκ νέου. Απολαυστικό!

0

Πρώτος άνθρωποςη ζωή του Νιλ Ο. Αρμστρονγκ

Ο "Πρώτος άνθρωπος" είναι ένα βιβλίο που μας καλεί να ρίξουμε μια εξαντλητική ματιά στη ζωή του πρώτου ανθρώπου που πάτησε το πόδι του στη Σελήνη, βασιζόμενο στην έρευνα και στο πλούτο πληροφοριών, που θεωρώ ότι αν δεν ήταν τόσο εξαντλητικές, σε σημείο να κουράζουν τον αναγνώστη, θα είχαν συμβάλει σε μια πολύ καλή βιογραφία.

0

Έγκλημα στα φιόρδΣτην παράδοση του Μάνκελ

Το "Έγκλημα στα φιόρδ" διαβάζεται απνευστί. Συμβάλει σ’ αυτό η αληθοφάνεια όσων περιγράφει ο συγγραφέας, έχοντας ως βάση την πρότερη αστυνομική του θητεία και με έναν επιθεωρητή, που γνωρίζει ότι οι υποθέσεις λύνονται σαν τα μεγάλα παζλ, στα οποία πρέπει να κολλήσεις τα κατάλληλα κομμάτια και να είσαι εξοπλισμένος με υπομονή.

0

Πρωτόγονο ένστικτΣπουδαίο σκανδιναβικό μυθιστόρημα

Στο "Πρωτόγονο ένστικτο" ο Hosrt δεν περιορίζει το ξετύλιγμα της υπόθεσης στον Ευρωπαϊκό Βορρά, αλλά περνάει και την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, απογειώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. Η ευαισθησία του στο συγκεκριμένο βιβλίο αγγίζει έντονα το θέμα της μοναξιάς, που παρατηρείται συχνά στις σύγχρονες κοινωνίες με μια φράση να είναι χαρακτηριστική "υπήρχαν άνθρωποι που ήταν αόρατοι στους άλλους".

0

Η πρηνής θέση του σκοπευτήΈνα από καλύτερα νεο-νουάρ μυθιστορήματα.

"Η πρηνής θέση του σκοπευτή" θεωρείται το καλύτερο μυθιστόρημα του Jean Patrick Manchette και όχι άδικα. Ρέποντας σαφώς προς το αστυνομικό μυθιστόρημα, διαπιστώνουμε στην πορεία της ανάγνωσης ότι το στοιχείο της πολιτικής παίζει σημαντικότατο ρόλο στην ιστορία. Ο ρυθμός που επικρατεί στο κείμενο είναι καταιγιστικός, θυμίζοντας κινηματογραφική ταινία. Οι σκηνές είναι γεμάτες από αίμα, συνεχή καταδίωξη και πολύ πιστολίδι, αφήνοντας ακμαίο το ενδιαφέρον του αναγνώστη ως το τέλος.

0

Στο ΔρόμοΤο απόλυτο road βιβλίο.

Ο Kerouac με απέριτο τρόπο μας ταξιδεύει στις ΗΠΑ της δεκαετίας του ΄50. Ένα ταξίδι που ο αναγνώστης, καλείται να βυθιστεί και πραγματικά το κείμενο έχει την ικανότητα να τον παρασύρει.

0

Η λέσχη των ανομολόγητων πόθωνΛογοτεχνία με διδάγματα.

Μια όμορφη ιστορία, αισιόδοξη στο στυλ των βιβλίων του Bucay. Η ανάγνωση της αναδεικνύει το πόσο απρόβλεπτη είναι η ζωή.

0

Το παιχνίδι της μίμησηςΈξοχο graphic novel.

"Το παιχνίδι της μίμησης", είναι ένα απόλυτα προσεγμένο graphic novel, τόσο στο κείμενο, όσο στο σχέδιο και στους χρωματισμούς. Απαιτητικό, διότι αγγίζει έννοιες πολλών επιστημονικών πεδίων και ταυτόχρονα εύληπτο γιατί η ζωή του Touring ήταν ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα καταφέρνοντας έτσι να αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση για graphic novel και να διαβάζεται με αμείωτη προσοχή.

0

Οι τρεις γυναίκες της ΚάσμπαςΑναγνωστική ανακάλυψη

Το βιβλίο του Pierre Loti, θα μπορούσε να διαβαστεί ποικιλοτρόπως. Ως ένα κλασσικό ανάγνωσμα, ως ταξιδιωτική λογοτεχνία, ως ένα είδος χρονικού και μαρτυρίας. Όπως και να το δει ο αναγνώστης πρόκειται για απολαυστικό βιβλίο.

0

Οι ΚαλοίΑπίστευτα ατμοσφαιρικό!

Η ικανότητα της Kent να αναπλάθει κόσμους, που έχουν χαθεί είναι μοναδική. Η ζωντάνια της γλώσσας της βοηθάει στα μέγιστα στο τελικό αποτέλεσμα και το βιβλίο της είναι μια ιδανική πρόταση για όσους αρέσκονται σε ιδιαίτερα, ατμοσφαιρικά και καλογραμμένα βιβλία.

0

Οι ΒοστονέζεςΈνας σπουδαίος στυλίστας

Ο Henry James, ένας πραγματικός στυλίστας της γραφής, αποδεικνύει και σ’ αυτό το βιβλίο ποιά είναι τα κριτήρια της αναγνωστικής απόλαυσης. Χωρίς να εντάσσει ιδιαίτερη δράση στην υπόθεση του, αρέσκεται να περιγράφει σκηνές εστιάζοντας στις εκφράσεις των ηρώων του έως τον πιο μικρό τους μορφασμό, με το αποτέλεσμα είναι άκρως γοητευτικό. Οι Βοστονέζες, αποτελούν σίγουρα ένα σπουδαίο βιβλίο, έχοντας την στόφα του διαχρονικού

0

Τα πλούτη μαςΒιβλιοφιλικό ανάγνωσμα.

Βιβλιοφιλικό μυθιστόρημα, που θα αγαπήσουν οι αναγνώστες του Καμύ. Με πλούσιους διαλόγους και ημερολογιακή γραφή διαβάζεται με αμείωτο ενδιαφέρον.

0

ΠοιήματαΜοναδική Δημουλά.

Αντιπροσωπευτικά ποιήματα της σπουδαίας ελληνίδας ποιήτριας Κικής Δημουλά. Ποίηση όπου οι λέξεις με τον πλέον εύπλαστο τρόπο, ανοίγουν γλωσσικά μονοπάτια.

0

Εικοσιτέσσερις ώρες από τη ζωή μιας γυναίκαςο δεξιοτέχνης Zweig

Ένα βιβλίο που το έχω διαβάσει πέντε φορές και κάθε φορά με εξάπτει και περισσότερο δεν θα μπορούσε να μην είναι καλό. Και το βιβλίο του Zweig είναι ένα από τα αγαπημένα μου. Η ψυχική ανατομή, που κάνει ο συγγραφέας στην ηρωίδα του γίνεται απόλυτα δεξιοτεχνικά.

0

Ο Οβριός - ΦαντάσματαΈξοχες ιστορίες

Δύο έξοχα, που αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο πόσο σπουδαίος συγγραφέας ήταν ο Τουργένιεφ. Απολαυστικά.

0

Ο Μαρξ στο ΣόχοΕπίκαιρο θεατρικό

Πως θα ήταν ο Μάρξ αν επέστρεφε στο σήμερα και ποιές οι αντιδράσεις του; Την υπόθεση αυτή εξετάζει με έναν πανέξυπνο τρόπο ο Zinn στο ως άνω θεατρικό έργο, το οποίο διαβάζεται και σαν νουβέλα. Ευφάνταστο.

0

1984Κλασικό

Απλά απόλυτα κλασικό και απαραίτητο ανάγνωσμα. Με ανατριχιαστικό τρόπο ο Orwell έστησε μια ιστορία για όλα αυτά που θα συνέβαιναν στην ανθρωπότητα και έπεσε διάνα. Διαχρονικό, δυστοπικό επιβάλει την ανάγνωση του.

0

Χρυσόψαρα στη σκουριά της πόληςΜια συλλογή διηγημάτων που αξίζει

Ανθρώπινες ιστορίες, που εμπνέονται από την Ελλαδά της κρίσης. Μια συλλογή διηγημάτων που αξίζει να διαβαστεί.

0

Παγανιστικές δοξασίες της Θεσσαλικής επαρχίαςΠολύ δυνατές ιστορίες, εμπνευσμένες από την ελληνική επαρχία.

Εξαιρετικές ιστορίες, που εμπνέονται από την θεσσαλική επαρχία. Μεταφυσικά στοιχεία, μυστήριο και παράδοση σε πολύ δυνατά διηγήματα.

0

Οδηγίες για οικιακούς βοηθούςΜια ταγμένη διηγηματογράφος

Όσοι πιστοί στο καλό και απαιτητικό διήγημα πρέπει να σπεύσουν να ανακαλύψουν αυτή που αποκάλεσε η κριτική "το καλύτερα φυλαγμένο μυστικό της Αμερικής". Δυνατές αυτιοβιογραφικές και βιωματικές ιστορίες.

0

Ο ΣυλλέκτηςΠρωτότυπο και ιδαίτερα απολαυστικό.

Έντονα κοινωνικά τα θέματα και θα έλεγα αποτρεπτικά για κόμικ, που επέλεξε ο Soloup να ασχοληθεί στο νέο του graphic novel, αλλά εν τέλει τα καταφέρνει περίφημα τόσο στο επιτυχημένο σχέδιο όσο και στα κείμενα, τα οποία πατάνε κυρίως στον ρεαλισμό, μπολιάζοντας όμως με στοιχεία φανταστικού όπου πρέπει. Απολαυστικός και εξαιρετικός Ο Συλλέκτης αποτελεί ένα βιβλίο, που θα λατρέψουν τόσο οι λάτρεις των κόμικ, όσο και αυτοί της καλής λογοτεχνίας.

0

Ο παίκτηςΕξαιρετική μεταφορά του Παίκτη σε graphic novel

Το έργο του σεναριογράφου Miquel Stephane ήταν εξ’ αρχής δύσκολο, αφού έπρεπε να αναμετρηθεί με τον σπουδαίο Ρώσο συγγραφέα, αλλά η προσέγγιση του κείμενου έγινε με ιδιαίτερο σεβασμό και εκτίμηση, με την ελεύθερη απόδοση του, να βρίσκεται σε σύμπνοια με το αρχικό κείμενο του Dostoyevsky, αποπνέοντας ταυτόχρονα την καθηλωτική ατμόσφαιρα που υπάρχει στο έργο. Όσον αφορά την εικονογράφηση, κυριαρχούν τα μουντά χρώματα που επιτείνουν την ατμόσφαιρα της εποχής, ενώ τόσο το σχέδιο, όσο και οι χρωματισμοί του Godart Loic είναι ιδιαίτερα ταιριαστοί με το ύφος του έργου.

0

Ο κύριος Νόρις αλλάζει τρέναΗ μαρτυρία του συγγραφέα για την προναζιστική Γερμανία

Επίκαιρο και διαχρονικό το "Ο κύριος Νόρις αλλάζει τρένα διαβάζεται πέρα από τοιχογραφία μιας ιδιαίτερα κρίσιμης εποχής για την Ευρώπη και τον Κόσμο και ως ένα είδος μαθήματος για τις τωρινές και μελλοντικές γενιές.

0

Καληνύχτα καλούδια μουΑξιόλογο

Μια καλογραμμένη ιστορία, που πατάει σε κλασικές φόρμες και διαβάζεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

1

Ο γάτοςΤο αδιέξοδο ενός γάμου.

Πως ένας γάμος, μετατρέπεται σε ένα λυσσαλέο μίσος τους ενός συντρόφου προς τον άλλον. Βαθιά ψυχική ανάλυση των ηρώων από τον Simenon σε ένα πολύ καλό βιβλίο.

0

Ο 13ος επιβάτηςΜια από τις καλύτερες ιστορίες του Μαρή.

Σίγουρα ένα από τα καλύτερα βιβλία του Μαρή. Ο αστυνόμος Μπέκας σε μεγάλα κέφια και ένα αστυνομικό που μας μεταφέρει σε άλλες εποχές με καταιγιστική δράση

0

Μεγάλοι συγγραφείς γράφουν τις πιο μικρές ιστορίες του κόσμουΜικροιστορίες από γνωστούς συγγραφείς

Μικρές ιστορίες, από πολλούς γνωστούς συγγραφείς, που ορισμένες από αυτές παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.

0

Ο παλαιοβιβλιοπώλης Μέντελ. H αόρατη συλλογήΣπουδαίος συγγραφέας.

Σπουδαίες ιστορίες από έναν σπουδαίο συγγραφέα. Αγαπημένη, η πρώτη εξ' αυτών, "ο παλαιοβιβλιοπώλης Μέντελ" με βαθύτατα νοήματα, ιδιαίτερα βιβλιοφιλική και ιδανική για γνωριμία με το έργο του Stefan Zweig.

0

Όταν όλα έχουν ειπωθείΜια πολύ καλή λογοτεχνική πρόταση

Βαθιά ανθρώπινο και συγκινητικό το βιβλίο της Griffin, μιλάει κατευθείαν στα αισθήματα του αναγνώστη.

1

Ο ζητιάνοςΑπαραίτητο

Κορυφαίο graphic novel από τον Kanello Cob, στο εμβληματικό έργο του Ανδρέα Καρκαβίτσα, τον Ζητιάνο. Πολύ καλή δουλειά.

0

Ο δήμαρχος του ΚάστερμπριτζΚλασικό

"Ο δήμαρχος του Κάστερμπριτζ" είναι ένα σπουδαίο βιβλίο, που διαβάζεται απνευστί και προσφέρει στιγμές μεγάλης αναγνωστικής απόλαυσης.

0

Ο βασιλιάς του μάμπο-μαριάτσιΕξαίρετα διηγήματα

Η γραφή του Hernandez ισορροπεί με μαεστρία ανάμεσα στο πραγματικό και στο φανταστικό, στο υπαρκτό και το εξωφρενικό, έχοντας δόσεις χιούμορ και σαρκασμού. Οι ιστορίες του δανείζονται τόσο στοιχεία της λογοτεχνίας του φανταστικού και προδίδουν επιρροές από τον μαγικό ρεαλισμό. Ο αναγνώστης απολαμβάνει τις ιστορίες του Hernandez, τις διαβάσει ακόρεστα και μαθαίνει πολλά πράγματα για την ιστορία του Μεξικού.

0

Ξένος μες στον γάμοO Kusturica ως συγγραφέας.

Η ανάγνωση των έξι διηγημάτων του Kusturica ήταν αβίαστη, ιδιαιτέρως ευχάριστη, σαν να βίωνα μια κινηματογραφική εμπειρία ταινίας του. Και είναι αλήθεια ότι η κάθε ιστορία ξεχωριστά, αλλά και όλες μαζί θα μπορούσαν να αποτελέσουν σενάριο ταινίας. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης βούιζε στα αυτιά μου νοητά η μουσική από τις μπάντες χάλκινων, ως ιδανικό soundtrack. Είναι βέβαιο ότι οι λάτρεις των ταινιών του Kusturica θα απολαύσουν τις ιστορίες του, αλλά όχι μόνο αυτοί.

0

Να σου πω μια ιστορίαΙστορίες που διδάσκουν

Ο Αργεντινός συγγραφέας, γιατρός και ψυχοθεραπευτής Jorge Bucay καταφέρνει να συνδυάσει την λογοτεχνία με την ψυχανάλυση, παραδίδοντας ένα βιβλίο που διαβάζεται απνευστί και μπορεί να βοηθήσει την αναγνώστη και στα δικά του ερωτήματα. Εξάλλου όπως τονίζει στην εισαγωγή του "Αυτές οι ιστορίες γράφτηκαν για να δείξουν ένα δρόμο. Να βρεθεί το διαμάντι που κρύβεται μέσα τους, είναι δουλειά του καθενός από εμάς".

0

Μίλενα από την ΠράγαΣυγκλονιστικό!

Πραγματικά ένα σπουδαίο βιβλίο, που εμπλουτίζει την ελληνική βιβλιογραφία γύρω από τα θέματα των στρατοπέδων συγκέντρωσης και του ολοκαυτώματος. Διαβάζοντας το συγκλονιστικό αυτό βιβλίο, από την πρώτη έως την τελευταία του σελίδα εισπράττεις την άσβηστη φλόγα για ζωή που διακατείχε την Μίλενα, ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις έως και την τελευταία της πνοή

0

Μια ολόκληρη ζωήΈνα αβόρυβο βιβλίο, που αξίζει.

Το "Μια ολόκληρη ζωή είναι ένα ιδιαιτέρως ξεχωριστό θεματικά βιβλίο, το οποίο καταπιάνεται με την απλότητα, την ησυχία και την ηρεμία της φύσης σε αντίθεση με τις πολύβουες κοινωνίες που ζούμε σήμερα, με περίτεχνη και κομψή γραφή, και ως εκ τούτου δικαιολογημένα έφτασε στην βραχεία λίστα του Man Booker International.

0

Η ζωή είναι αγρίως απίθανηΗ αυτοβιογραφία της Μαργαρίτας Καραπάνου

Η ημερολογιακή γραφή της Καραπάνου είναι ελκυστική, απίθανη όπως δηλώνει και ο τίτλος για την ζωή της και με το ιδιαίτερο ύφος που χαρακτηρίζει τα λογοτεχνικά της έργα. Τα σημειωματάρια της είναι γεμάτα από αναγνώσεις βιβλίων, ταινίες και ταξίδια. Ο αναγνώστης παρακολουθεί την έφηβη Μαργαρίτα, που μεγαλώνει πιο γρήγορα από την ηλικία της και φτάνει στην λογοτέχνη Καραπάνου, που η γραφή της μετασχηματίζεται σε μια βαθιά προσωπική φωνή με τα τόσο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Απολαυστικό από τις πρώτες σελίδες έως τις τελευταίες διαβάζεται απνευστί. Επιβάλλεται να επανεκδοθεί.

0

Μας συνέλαβαν!Μια μαρτυρία για την κατάσταση στην Τουρκία

Το "Μας συνέλαβαν!", αξίζει και πρέπει να διαβαστεί, διότι αποτελεί μαρτυρία ενός δημοσιογράφου και μια έκκληση για την ελευθεροτυπία και την δημοκρατία που βρίσκονται στον πάγο στη γείτονα χώρα, ενώ από την άλλη είναι ιδιαίτερα επίκαιρο με όλα αυτά που συμβαίνουν στη Τουρκία και ιδίως κατόπιν της σουλτανικής ενίσχυσης των εξουσιών του Ερντογάν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

0

Η ιστορία της θεραπαινίδαςΔυνατό δυστοπικό μυθιστόρημα

Μια επίκαιρη δυστοπία και ένα βιβλίο για την θέση της γυναίκας στο σύγχρονο κόσμο. Επίκαιρο και τόσο σύγχρονο μυθιστόρημα απ' την σπουδαία και αγέραστη Atwood, που διαβάζεται με αμείωτη ένταση.

0

24 ώρες στην Αρχαία ΑθήναΜια νοητή ξενάγηση στην Αρχαία Αθήνα

Ο συγγραφέας μας ξεναγεί, νοητά στην Αρχαία Αθήνα μέσω της καθημερινότητας των κατοίκων της. Έξυπνη ιδέα, γραφή κατανοητή σε ένα πρωτότυπο βιβλίο ιστορίας.

0

ΛεωφορείοΔιηγήματα σαν τις στάσεις ενός λεωφορείου.

Σε πολύ υψηλό επίπεδο και τα διηγήματα της συλλογής του Σκαμπαρδώνη, που έχουν τον τίτλο "Λεωφορείο". Με έξυπνο τρόπο ο συγγραφέας στήνει ιστορίες, που περιστρέφονται γύρω από τις 19 στ'ασεις του Λεωφορείου 10, στη Θεσσαλονίκη, τον τόπο κατοικίας του.

0

10+1 ερωτήσεις και απαντήσεις για το ΜακεδονικόΜια διαφωτιστική ματιά στο Μακεδονικό

Μια ψύχραιμη ματιά στο πολύπαθο θέμα του Μακεδονικού. Με την μορφή ερωτοαπαντήσεων οι συγγραφείς ρίχνουν με απλό τρόπο φώς σε ερωτήματα που απασχολούν τους αναγνώστες.

0

PatriotΕξαιρετικό λογοτεχνικό ντεμπούτο

Ευκολοδιάβαστο, με ρέουσα γραφή το λογοτεχνικό ντεμπούτο του Μαλανδράκη αξίζει πολύ. Με οικεία και γήινη θεματική είναι ένα σύγχρονο ανάγνωσμα.

0

Δέντρα, πολλά δέντραΑνθρώπινο

Συγκινητικό, σκληρό και συνάμα αστείο, το αυτοβιογραφικό βιβλίο της Γεωργακοπούλου είναι μια διείσδυση στη σχέση της με την μητέρα της.

0

Μνημείο πεσόντωνΣπουδαία ποιητική σύνθεση

Σπουδαία ποιητική σύνθεση γύρω κυρίως από τους όχι και τόσους γνωστούς πεσόντες του έπους της Ιλιάδας.

0

Κόμπο τον κόμποΝέα και πολλά υποσχόμενη διηγηματογράφος.

Από τις πιο αξιόλογες νέες φωνές στην ελληνική διηγηματογραφία. Με κοινή συνισταμένη το παρελθόν οι ιστορίες που στήνει η Λουκά σαγηνεύουν τον αναγνώστη.

0

Χαμηλή βλάστησηΑξιόλογη συλλογή διηγήματων

Μικρά (μπονσάι), λίγο μεγαλύτερα (πόες) και μεγάλα (θάμνοι) διηγήματα, που είναι ιδαίτερα δουλεμένα. Γραφή πυκνή, άλλοτε ειρωνική, άλλοτε με χίουμορ που προκαλούν τον αναγνώστη να αφεθεί και να παρασυρθεί.

0

Εκδρομαί μεταφοραίΑξιόλογη συλλογή διηγήματων

Μικρές ιστορίες, που εμπνέονται από την πραγματικότητα και με ευφάνταστο τρόπο φλερτάρουν με το φανταστικό.

0

Έχων σώας τας φρένας και άλλες τρελές ιστορίεςΠαιγνιώδη διηγήματα

Εκπληκτικός τίτλος για αυτή την συλλογή διηγημάτων του Χιόνη, που έχουν παιγνιώδη χροιά και συγγενεύουν με τον Μπόρχες.

0

ΓκιακΙστορίες, που άνοιξαν δρόμους

Μια σπουδαία συλλογή διηγημάτων με ισάξιες ιστορίες, που παρά την αρβανίτικη ντοπιολαλιά, γνώρισε δικαιολογημένα καθολική αποδοχή.

0

Η πίπα του Στάλιν και άλλα (αντι)σοβιετικά ανέκδοταΜια ανθολογία με πολύ γέλιο

Μια εξαιρετική ανθολογία, από ανέκδοτα μιας άλλης εποχής όταν υπήρχε η Σοβιετική Ένωση. Πικρό χιόυμορ και απολαυστικά στο σύνολο τους.

0

Τα παραλειπόμενα της ιστορίας του κόσμουΙστορικά παραλειπόμενα

Ιστορικά ευτράπελα, παράδοξα που συνέβησαν στην πορεία της ιστορίας. Μικρά κεφάλαια, που διαβάζονται με ενδιαφέρον.

0

The KeyΚλασικό

Το "The Key" του Junishiro Tanizaki, γραμμένο το 1956 είναι ένα ιδιαίτερο βιβλίο, που πιστεύω –θα μπορούσε να γραφτεί μόνο από Ιάπωνα συγγραφέα. Θέματα όπως ο γάμος, η ζωή, ο έρωτας και η ιαπωνική κοινωνία θίγονται στην ιστορία. Η γραφή του συγγραφέα αν και είναι δωρική και άμεση καταφέρνει να αγκιστρώσει τον αναγνώστη στις σελίδες του.

0

Καλημέρα σύντροφοιΜια πολύ όμορφη ιστορία

Ο Ondjaki, σίγουρα γνωρίζει τον τρόπο να διηγείται όμορφες ιστορίες και στο "Καλημέρα σύντροφοι" με τον συνονόματο ήρωα του, ο οποίος έχει πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία του συγγραφέα, το κάνει με εξαιρετικό τρόπο, με γλώσσα απλή και συνάμα απολαυστική στην ανάγνωση. Στα συν η πολύ πετυχημένη και όμορφη σύνθεση του εξωφύλλου της ελληνικής έκδοσης.

0

Και τώρα, ανθρωπάκοΑπαραίτητο

Το "Και Τώρα Ανθρωπάκο" είναι ένα σπουδαίο μυθιστόρημα για την Γερμανία του μεσοπολέμου, που αγγίζει τον αναγνώστη με τις περιπέτειες των ηρώων του, τον συγκινεί με τον αγώνα τους για επιβίωση, ενώ δεν μπορεί παρά να συμπάσχει μαζί τους.

0

Ιστορία της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίαςΗ Ιστορία της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας

Η "Ιστορία της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας" διαβάζεται ποικιλοτρόπως και ιδιαίτερα απολαυστικά. Δεν απευθύνεται μόνο στους αναγνώστες της αστυνομικής λογοτεχνίας, αλλά σε ένα ευρύτερο αναγνωστικό κοινό. Η συγκέντρωση του υλικού από τον Φιλίππου ήταν χρονοβόρα (σχεδόν είκοσι χρόνια) και κοπιαστική, αλλά το αποτέλεσμα που έχει στα χέρια του ο αναγνώστης τον δικαιώνει. Ένα βιβλίο, που σίγουρα θα μνημονεύτε μελλοντικά.

0

Νέα φινλανδική γραμματικήΚαταπληκτικό μυθιστόρημα.

Η ιστορία του Marani έχει μεγάλη δυναμική. Τα παναθρώπινα θέματα της μνήμης μαι των αναμνήσεων σε συνδυασμό με την ποιητική γραφή του συγγραφέα η οποία εντείνει την δραματικότητα της πλοκής, εκτοξεύουν το τελικό αποτέλεσμα.

0

ΤριλοβίτεςΣκληρά και εξαιρετικά διηγήματα.

Οι ιστορίες του Pancake δεν είναι ευχάριστες. Το αντίθετο μάλιστα. Είναι τραχείς, σκληρές, στα όρια του ανεκτού πολλές φορές, αλλά γοητεύουν με την αυθεντικότητα τους, την βαθιά ρεαλιστική ματιά και την λιτή μα ουσιαστική γλώσσα που είναι γραμμένες.

0

Οι ψαράδεςΛογοτεχνικό ταξίδι στη Νιγηρία

Το βιβλίο του Obioma έχει χιούμορ, διαθέτει λυρικότητα, δανείζεται μυθολογικά στοιχεία και όλα αυτά παντεύονται με απλότητα, κάνοντας τηςν ανάγνωση απόλαυση,

0

Η γυναίκα του ονείρουΦανταστική νουβέλα

Μια ιστορία από τον Collins, που ισορροπεί μαεστρικά μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας σε τέτοιο βαθμό, που βυθίζεσαι σε ένα βαθύ ονειρικό πεπλο.

0

Το τέλος μιας σχέσηςΕξαίσιο

Ένα από τα βιβλία, που αποδεικνύουν γιατί ο Green ήταν ένας σπουδαίος συγγραφέας. Η διείσδυση στον ψυχισμό των ηρώων σε συνδυασμό με το ερωτικό πάθος, την ζήλια, την ενοχή και την απώλεια και όλα αυτά με την επιδέξια πένα του συγγραφέα δημιουργούν ένα ανεπανάληπτο βιβλίο

0

Στ' αμπέλιαΜια βουτιά στις αναμνήσεις

Συγκινητικό αυτοβιογραφικό κείμενο, που δύσκολα προσπερνάς. Απ' τα παιδικά χρόνια στην ενηλικίωση, με την γραφή να ζωντανεύει τις αναμνήσεις.

0

Η Μεσσαλίνα της ΓαλλίαςΚλασική ερωτική λογοτεχνία

"Η μεσαλλίνα της Γαλλίας" είναι μια κορυφαία επιλογή ερωτικής λογοτεχνίας, στην παράδοση των κλασικών του είδους. Πρόκληση και λυρισμός γοητεύουν τον αναγνώστη.

0

Ο Στόουνερmust read

Συγκλονιστικό βιβλίο! Μπορεί ο Williams να στηρίζεται σε μια φαινομενική απλή ιστορία, αλλά ο τρόπος που διεισδύει στον πηρύνα της και η εμβάθυνση στους χαρακτήρες γίνεται με απόλυτα δεξιοτεχνικό τρόπο και μεγάλη επιδεξιότητα.

1

Δεν είμαι ο νέγρος σουΕπίκαιρο.

Ανατριχιαστικά επίκαιρο, με τα τελευταία γεγονότα αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ. Μια βαθιά ανθρώπινη ματιά στο ζήτημα των φυλετικών διακρίσεων από τον σπουδαίο James Baldwin.

0

Το λάθοςΑριστούργημα.

Ο Σαμαράκης, στο κορυφαίο του βιβλίο. Πρωτότυπο με έξυπνη υπόθεση κερδίζει τον αναγνώστη απ' την πρώτη σελίδα.

0

Το τραγούδι της σάλπιγγαςΣπουδαία διηγήματα

Η αμερικανική ενδοχώρα σε σπουδαίες ιστορίες, από έναν άγνωστο συγγραφέα, που αξίζει να ανακαλύψουμε. Εξαιρετική η μετάφραση του Γιάννη Παλαβού.

0

Στη σωφρονιστική αποικίαΜικρό αριστούργημα

Ένα κείμενο, που προφητικά, προαναγγέλλει το τι θα επακολουθήσει στην Ευρώπη και στο οποίο φαίνονται όλες οι σταθερές, που θα συναντήσουμε στο πεζογραφικό έργο του Kafka.

0

ΜούμουΣυγκινητική

Σπουδαίος συγγραφέας ο Turgenev. Με απλά υλικά δημιουργεί σπουδαίες ιστορίες και η "Μούμου", ανήκει σ' αυτή την κατηγορία. Συγκινητική, διαβάζεται και ξαναδιαβάζεται με αμειώτη απόλαυση.

0

Μπαλκόνι στο δάσοςΠοιητική γραφή

Ο Gracq στο βιβλίο του παντρεύει επιτυχημένα την πεζογραφία με την ποίηση, δημιουργώντας γλαφυρότατες εικόνες με τις λέξεις. Οι περιγραφές της δασώδης περιοχής των Αρδεννών είναι εξαιρετικές και πετυχαίνουν να οδηγήσουν τον αναγνώστη που θα σκύψει στο κείμενο στο να οσμίζεται την παρθένα φύση. Η πυκνή γραφή και το πλούσιο λεξιλόγιο συντελούν με τον τρόπο τους στο καλύτερο αναγνωστικό αποτέλεσμα

0

Μνήμη νεκρώνΟ Ρέμπους σε μια δυνατή περιπέτεια

Ο Ράνκιν στο βιβλίο του "Μνήμη νεκρών" θίγει τα ιδιαίτερα ευαίσθητα ζητήματα της Παγκοσμιοποίησης και της τρομοκρατίας και τα βάζει με τις διεφθαρμένες κυβερνήσεις και τις άπληστες πολυεθνικές εταιρείες. Ο Ρέμπους απολαυστικός, στο δικό του ρόλο και αντισυμβατικός μας ξεναγεί στο δικό του Εδιμβούργο, ένα χρόνο πριν βγει στη σύνταξη.

0

Περί φωτίσεωςΠολύ καλό και επίκαιρο.

Όποιος έχει διαβάσει έστω και ένα βιβλίο του Πορτογάλου νομπελίστα, θα είναι γνώριμος με το περίεργο ύφος, που αρέσκεται να ξετυλίγει στο χαρτί τις ιστορίες του. Με έντονα ρεαλιστικά στοιχεία το βιβλίο πραγματεύεται τα εύθραυστα όρια της δημοκρατίας, που στο όνομα της, κυβερνήσεις ασκούν την εξουσία που τους έδωσε ο λαός εις βάρος του. Ένα λαό όμως που στην ιστορία έχει μια πολύ ισχυρή αλληλεγγύη μεταξύ του, αλληλοβοηθιέται, αφυπνίζεται και «φωτίζεται»

0

Πώς έγινα βλάκαςΧιουμοριστικό

O Martin Page προσπαθεί ουσιαστικά στο πρώτο του βιβλίο να κάνει ένα συνδυασμό μυθιστορήματος και δοκιμίου και τα καταφέρνει εξαιρετικά καλά. Πανέξυπνο, ευφυές (σε αντίθεση με τον τίτλο), χιουμοριστικό και ολίγον τι τρελό το "Πως έγινα βλάκας με ενθουσίασε και επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο τον θόρυβο που είχα ακούσει πριν την ανάγνωση του.

0

Το ροτβάιλερΞεχωριστό αστυνομικό μυθιστόρημα.

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι η Rendell ασχολείται με μια αστυνομική ιστορία. H ανάγνωση του όμως αποδεικνύει ότι στο βάθος κρύβεται ο κοινωνικός σχολιασμός της αγγλικής κοινωνίας με ένα τρόπο καυστικό, ενίοτε χιουμοριστικό και προπάντων καθηλωτικό.

0

Η ιστορία του κόσμου σε 6 ποτήριαΜία ιδιαίτερη και πρωτότυπη προσέγγιση της ιστορίας

Η ανάγνωση του βιβλίου είναι πράγματι απολαυστική, όσο απολαυστικό είναι ένα ποτήρι κρύας μπύρας ή ένας αχνιστός μυρωδάτος καφές. Οι πληροφορίες που περιέχει είναι πολύ ενδιαφέρουσες και δεν επικεντρώνονται μόνο στην «βιογραφία» των ποτών που αναλύει, αλλά συνδυάζει τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες μέσα στις οποίες εμφανίστηκαν αυτά τα ποτά και τα ήθη και έθιμα που τα συνόδευαν καθ’ όλη τη διάρκεια της παγκόσμιας ιστορίας.

0

Η σκιά του ανέμουΦοβερή ατμόσφαιρα

Ο Zafon χειρίζεται με μαεστρία ένα μωσαϊκό από χαρακτήρες. Το σκηνικό ξετυλίγεται με φόντο την όμορφή πόλη της Καταλωνίας, την Βαρκελώνη και χρονικά βρισκόμαστε λίγο μετά το ξέσπασμα του ισπανικού εμφυλίου. Ο συγγραφέας μας παίρνει απ’ το χέρι και μας ξεναγεί σε μια μαγική, εξωπραγματική Βαρκελώνη, με έντονες τις ρεαλιστικές αναφορές. Μυστήριο, ατμόσφαιρα και σασπένς εναλλάσσονται σε ένα κορυφαίο βιβλίο.

0

Το πείραμαΔυνατό ψυχολογικό θρίλερ.

Ο συγγραφέας ξέρει πώς να κινήσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη, με την συνεχή ένταση να είναι παρούσα καθ’ όλη την διάρκεια της ανάγνωσης, κρατώντας κρυφή την ταυτότητα του Ψυχοσυλλέκτη. Η αγωνία για το τι θα γίνει παρακάτω, εντείνεται όσο κυλάει η ανάγνωση και το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ δυνατό ψυχολογικό θρίλερ

0

Παίρνοντας φωτιάΠως το μαγείρεμα βοήθησε την εξέλιξη του ανθρώπου

ο βιβλίο είναι ευκολοδιάβαστο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον μια και περιέχει πληροφορίες που αφορούν όλους μας. Πέρα από πολλά πειράματα και έρευνες που υποστηρίζουν την θεωρία του συγγραφέα-ερευνητή υπάρχουν κεφάλαια όπου ερευνάται η σχέση του γάμου με το μαγείρεμα και τον καταμερισμό εργασίας, ενώ για περαιτέρω έρευνα υπάρχει πλούσια βιβλιογραφία και πλήθος σημειώσεων. Αν σήμερα το μαγειρεμένο φαγητό μας φαίνεται μια τόσο απλή διαδικασία το βιβλίο του Wrangham το αναγάγει σε μια σπουδαία ανακάλυψη δίχως να έχει άδικο.

0

Φίδια στο ΣκορπιόΣτο δρόμο που χάραξε ο Mancette

Τα "Φίδια στο σκορπιό" είναι ένα βιβλίο με έντονα κοινωνικό και πολιτικό περιεχόμενο, που στηλιτεύει τα κακώς κείμενα της σύγχρονης κοινωνίας χωρίς οι ήρωες του να μένουν θεατές, αλλά αναλαμβάνοντας δράση σε πολλές των περιπτώσεων με τη βία. Η κοινωνική κριτική, που ασκείται είναι ενταγμένη στην πλοκή, ενώ σπάνιο για ελληνικό βιβλίο ο πρωταγωνιστής του είναι ένας αντιήρωας του καιρού μας, που οπλοφορεί και κάποιες φορές καθαρίζει τον τόπο από τα ανθρώπινα αποβράσματα.

0

Ο σωσίαςΣπουδαία νουβέλα

Μια εξαιρετική νουβέλα, που περιέχει τα ψήγματα ενός σπουδαιότατου συγγραφέα που θα μας χαρίσει αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Καταπιάνεται με τον ανθρώπινο ψυχισμό και πιο συγκεκριμένα με το ψυχοπαθολογικό σύνδρομο, που ονομάζεται σύμπτωμα του σωσία.

0

Το χαστούκιΣύγχρονο, κοινωνικό μυθιστόρημα

Το Χαστούκι διαβάζεται απνευστί. Είναι ένα σύγχρονο μυθιστόρημα, που δεν ωραιοποιεί καμιά κατάσταση, αντιθέτως λεει τα πράγματα με το όνομα τους και αυτό ίσως πειράξει κάποιους.

0

Πέδρο ΠάραμοΚορυφαίο

Πρώτο και συνάμα τελευταίο μυθιστόρημα του μεξικανού συγγραφέα Juan Rulfo, ο οποίος παρ' όλα αυτά άφησε ανεξίτηλα το στίγμα του τόσο στην ισπανόφωνη, όσο και στη παγκόσμια λογοτεχνία. Ο λόγος προφανής διότι πρόκειται για υφολογικό άθλο. Είναι δεδομένο ότι δεν αρκεί η μια ανάγνωσηη επιστροφή ξανά στο κείμενο ξεδιαλύνει πολλά υφολογικά ζητήματα.

0

Ο βομβιστής του ΠαρθενώναΤολμηρό

Ο Βομβιστής του Παρθενώνα είναι σίγουρο ότι δεν θα αφήσει ασυγκίνητο τον αναγνώστη ιδίως με το ιδιαίτερα ευαίσθητο από κάθε πλευρά θέμα του. Κεντρικό θέμα του, όπως δηλώνει και ο τίτλος είναι ο Παρθενώνας και το προκλητικό αίτημα κατεδάφισης μνημείων.

0

Στο καλό μυθιστόρημαΒιβλίο για βιβλιόφιλους

Το βιβλίο "Στο καλό μυθιστόρημα" είναι ιδανικό για όλους εκείνους που αρέσκονται σε βιβλιοφιλικά αναγνώσματα. Βρίθει λογοτεχνικών αναφορών και ο πυρήνας και η βασική ιδέα του βιβλίου περιστρέφεται γύρω από ένα ιδανικό και συνάμα ρομαντικό για την εποχή μας βιβλιοπωλείο, όπου υπάρχουν μόνο καλά μυθιστορήματα, χωρίς να λογαριάζεται το κόστος και το οικονομικό ρίσκο μιας τέτοιας προσπάθειας.

0

Οι λέξεις και το χρήμαΜια αισιόδοξη ματιά στο χώρο του πολιτισμού.

Ο Schiffrin στο ως άνω βιβλίο καταλήγει στο ότι η πολυφωνία και η ανεξαρτησία, είναι δύο παράγοντες σημαντικότατοι για την προαγωγή του πολιτισμού. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται το ύφος του κειμένου όπου με τρόπο απλό και κατανοητό ο συγγραφέας εκθέτει την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται παγκόσμια ο χώρος των λέξεων και προτείνει αισιοδόξες προτάσεις για την έξοδο από την κρίση και την προστασία του πολιτισμού με πιο αγνό τρόπο.

0

Μίχαελ ΚόλχααςΑριστουργηματική νουβέλα

Η διαχρονική και επίκαιρη νουβέλα του Kleist διαβάζεται απνευστί. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερες περιγραφές προσώπων, πόλεων, τοπίων, πραγμάτων όπως συνέβαινε από την πληθώρα των συγγραφέων της εποχής και παρ’ όλα αυτά το αναγνωστικό ενδιαφέρον παραμένει αναλλοίωτο. Σπουδαίος συγγραφέας.

0

Ανατομία του τρόμουΕνδιαφέρουσα μελέτη.

Το βιβλίο περιέχει σχεδόν ολόκληρή την ιστορία της ανθρωπότητας, με εστίαση όμως στην σκοπιά της τρομοκρατίας. Ευκολοδιάβαστο έχει πλήθος πληροφοριών, που μπορούν να αποτελέσουν αφορμή για προσωπική έρευνα.

0

Ο αναγνώστης του ΣαββατοκύριακουΜυθιστόρημα, διαποτισμένο από λογοτεχνία

"Ο Αναγνώστης του Σαββατοκύριακου" είναι ένα απολαυστικό βιβλίο, που καταφέρνει με ευφάνταστο τρόπο να αναδείξει την αξία της λογοτεχνίας και ταυτόχρονα να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον με την πλοκή του.

0

Η προϊστορία του σεξΜια μελέτη-ανασκόπηση της ανθρώπινης σεξουαλικότητας

"Η προϊστορία του σεξ", είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται με μεγάλο ενδιαφέρον από τον απλό αναγνώστη και αυτό γιατί αν και έχει μεγάλο πλούτο εξειδικευμένων πληροφοριών που αγγίζουν ένα ευρύ φάσμα επιστημών (Ιστορία, Ανθρωπολογία, Αρχαιολογία, Ιστορία της Τέχνης), εν τούτοις είναι γραμμένο απλά, κατανοητά με γλώσσα που δεν σκαλώνει.

0

Χαμένες ψυχέςΣχόλιο για την αμερικανική κοινωνία.

Ο Collins χρησιμοποιεί με μαεστρία την μετάβαση από το αστυνομικό μυθιστόρημα σε ένα καυστικό κοινωνικοπολιτικό σχόλιο για την αμερικανική κοινωνία και εδώ εντοπίζεται και το μεγάλο ενδιαφέρον του βιβλίου.

0

Το ΝιξΣπουδαίο.

Ένα μεγάλο βιβλίο, με ρέουσα γραφή για την πολιτική και κοινωνική κατάσταση της σύγχρονης Αμερικής.

0

Νυχτερινές ικεσίεςΗ νέα φωνή της Κολομβίας

Το μυθιστόρημα του Gamboa, με έντονη ποιητική διάθεση μας ταξιδεύει σε πολλούς τόπους, με το μαγικό τρόπο που γνωρίζουν οι Λατινοαμερικάνοι λογοτέχνες.

0

Η όγδοη μέραΣύγχρονο δείγμα ιαπωνικής λογοτεχνίας.

Το βιβλίο της Kakuta, είναι ένα σύγχρονο και επίκαιρο μυθιστόρημα,που αναφέρεται στο ζήτημα της μητρότητας και των οικογενειακών σχέσεων και διαβάζεται με αμείωτη όμως ένταση.

0

Η γυναίκα με τα άσπραΜέγιστη αναγνωστική απόλαυση.

"Η γυναίκα με τα ασπρά", αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο, γιατί ο Collins ήταν σπουδαίος συγγραφέας. Λογοτεχνικές πρωτοτυπίες, μεγάλες δόσεις μυστηρίου και ένα βιβλίο, που παρά τον όγκο του δεν θέλεις να το αφήσεις.

0

Ο πόλεμος με τις σαλαμάνδρεςΑγνοημένο δυστοπικό μυθιστόρημα

Σπουδαίο βιβλίο από τον Τσέχο Capek. Αλληγορία, ειρωνία, δυστοπία σε μια ιστορία βαθύτατα συμβολική.

0

Ένας δαίμονας στην πόρταΔυνατό μυθιστόρημα

Το "Ένας Δαίμονας στην Πόρτα" είναι ένα μυθιστόρημα ιδιαίτερης έντασης, το οποίο με ιδιαίτερο τρόπο εστιάζει στην στέρηση της ελευθερίας του ανθρώπου ή σε κάποιο μικρό σκοτεινό κελί ή σε μια ζωή που στιγματίζεται από αποτυχίες.

0

Ένα βιβλίο για πέταμαΒιβλιοφιλικό ανάγνωσμα.

Το βιβλίο του Desalmand θίγει πολλά θέματα γύρω από τον χώρο του βιβλίου με ένα παιγνιώδες και απολαυστικό τρόπο. Αποτελεί ταυτόχρονα μια σάτιρα του εκδοτικού χώρου, ένα στοχασμό πάνω στην γραφή και την ανάγνωση ισορροπώντας ιδανικά κάπου μεταξύ μυθοπλασίας και δοκιμίο

0

Oliver Sacks εν κινήσει: μια ζωήΑεικίνητη βιογραφία

Ο Oliver Sacks ήταν ένας επιστήμονας, συγγραφέας μα πάνω απ’ όλα άνθρωπος με τις δικές του αδυναμίες και τα πολλά προτερήματα του. Το "Εν Κινήσει: μια ζωή" δικαιολογεί απόλυτα τον τίτλο του, αφού αυτό που λαμβάνει και απολαμβάνει ο αναγνώστης είναι μια διαρκής κίνηση του αεικίνητου Sacks όσο αφορά την ζωή και τις προσωπικές του στιγμές αλλά και όσο αφορά την επιστήμη του και κατ’ επέκταση τους ασθενείς του για τους οποίους ήταν στο πόδι συνέχεια

0

Ο ανθρωπάκος από το ΑρχαγγέλσκΚορυφαίο

Η γραφή του Simenon ρέει σαν δροσερό ποτάμι και πάντα αποτελεί για μένα μια όαση όπου συχνά πυκνά επιστρέφω. Απλός στον τρόπο έκφρασης του, αλλά ιδιαίτερα γοητευτικός μας δίνει ένα δείγμα γραφής, που δεν ανήκει σαφώς στο αστυνομικό μυθιστόρημα, ούτε στο ψυχολογικό, αλλά έχει ευρύτερες κοινωνικές και ψυχολογικές προεκτάσεις.

0

Μπορείς να φας λεμόνι και να μην ξινίσεις τα μούτρα σουΕυφάνταστα διηγήματα.

α διηγήματα της συλλογής καταπιάνονται με πληθώρα θεμάτων, όπως οικογενειακές και ανθρώπινες σχέσεις, ανεκπλήρωτοι έρωτες, την διαδικασία της συγγραφής με βασικό χαρακτηριστικό ότι και η πιο κοινότυπη ιστορία στην πένα του Pamies μπορεί να απογειωθεί και να ξαφνιάσει τον ανυποψίαστο αναγνώστη. Στα συν ο πρωτότυπος τίτλος.

0

Η παντρειάΈνας σπουδαίος Τούρκος συγγραφέας

Βαθιά ανθρώπινο, ειλικρινές αφουγκράζεται την αγωνία του απλού, λαϊκού, έντιμου πολίτη που αγωνίζεται για τα προς το ζήν προσπαθώντας με κάθε τρόπο να μείνει έξω από σάπιους και διεφθαρμένους μηχανισμούς.

0

Ο έμπορος των καταραμένων βιβλίωνΚαλογραμμένο μεσαιωνικό θρίλερ.

Ο Marcello Simoni κατάφερε να συνθέσει στο πρώτο του βιβλίο ένα εξαιρετικό μεσαιωνικό θρίλερ, με κάθε σελίδα να ξεχειλίζει από δράση και μυστήριο.

0

Ο Έλληνας βεζίρηςΗ ιστορία του Ιμπραήμ πασά

Το βιβλίο της Hester Donaldson Jenkins διαβάζεται με αμείωτο ενδιαφέρον, γραμμένο σε γλώσσα απλή και καταφέρνει να φωτίσει, χωρίς να πλατειάσει ιδιαίτερα την ιστορία του Ιμπραήμ πασά.

0

Φλεγόμενη πόληΣκληρό, αστυνομικό μυθιστόρημα

Το βιβλίο διαβάζεται με αμείωτο ενδιαφέρον και το πιο ελκυστικό του κομμάτι είναι το σύγχρονο γλωσσικό ύφος του συγγραφέα, όπου κυριαρχούν οι πολλοί διάλογοι και οι περιγραφές των αρκετών βίαιων σκηνών με μια απερίγραπτη ζωντάνια. Από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία είναι η εκτενής αναφορά στα γεγονότα που επακολούθησαν, μετά την δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ το 1968 και οι πάμπολλες αναφορές σε τραγούδια της μαύρης μουσικής κυρίως της δεκαετίας του ’50 και του ‘60.

0

Μάρτυς μου ο ΘεόςΈνα από τα καλύτερα ελληνικά μυθιστορήματα των τελευταίων ετών

Ο Μάκης Τσίτας στο "Μάρτυς μου ο Θεός" διάλεξε ένα πιο ιδιαίτερο τρόπο να αναπτύξει την ιστορία του, που ξεφεύγει από τις παραδοσιακές μορφές του μυθιστορήματος και ισορροπεί ιδιαίτερα επιτυχημένα ανάμεσα στο κωμικό και δραματικό στοιχείο. Ο ήρωας του, ο Χρυσοβαλάντης είναι ένας άνθρωπος, μετά τα πενήντα χωρίς δουλειά, με προβλήματα υγείας ο οποίος αναλώνεται σε ένα παραληρηματικό εσωτερικό μονόλογο. Εξαιρετικό!

0

Η έκλειψηΜια βαθιά ανθρώπινη ματιά

Ο John Banville συνθέτει άλλο ένα σπουδαίο μυθιστόρημα και το κάνει με τον πιο ευφάνταστο και ταυτόχρονα απλό τρόπο. Μιλώντας κατευθείαν στην ψυχή του αναγνώστη, για καταστάσεις που σαφώς απασχολούν διαχρονικά τον άνθρωπο.

0

Η απεργία των ψηφοφόρωνΔιαχρονικό.

Διαχρονικό πέρα ως πέρα το βιβλίο του Γάλλου συγγραφέα και δημοσιογράφου καταθέτει μια άποψη για το «λίκνο» τη δημοκρατίας, τις εκλογές, που μπορεί να διαφωνεί κάνεις έντονα μαζί της, αλλά είναι απόλυτα σεβαστή, αφού στηρίζεται σε επαρκή και ατράνταχτα επιχειρήματα.

0

Σκηνές από τον βίο του Ματίας ΑλμοσίνοΈνα οικουμενικό βιβλίο

Ο Ισίδωρος Ζουργός κατάφερε με απόλυτη μαεστρία να τιθασεύσει τον απίστευτο όγκο πληροφοριών σε πολλούς τομείς της ανθρώπινης γνώσης και να τους εντάξει στην αφήγηση της ιστορίας του με ένα μοναδικό τρόπο. Το αποτέλεσμα τον δικαιώνει απόλυτα, αφού και παρά τις 800 περίπου σελίδες του βιβλίου του, η ανάγνωση κυλάει σαν γάργαρο νερό και με έναν συναρπαστικό τρόπο αγκιστρώνει τον αναγνώστη στις σελίδες του.

2

Τα μαύρα πρόβαταΑξιόλογο

Σπουδαίος συγγραφέας σκανδιναβικής λογοτεχνίας, με έντονες κοινωνικοπολιτικές αναφορές.

0

Ο Θάνατος κι ο φίλος τουΈνα μικρό διαμάντι του 19ου αιώνα.

Η υποδόρια ειρωνεία και ο διάχυτος λυρισμός σε όλο το μήκος του κειμένου συντελούν στην αναγνωστική απόλαυση της ιστορίας, η οποία θυμίζει λίγο Edgar Allan Poe, ενώ αμυδρά φέρνει στο νου την κλασσική ιστορία τον Φάουστ. Σημαντικό ότι διαβάζεται απνευστί μέσα σε ένα απόγευμα.

0

Μπλε νότες σε κόκκινο φόντοΑστυνομικό και Jazz

Ο συνδυασμός μουσικής με μυθοπλασία, πάντα ήταν κάτι που με γοήτευε και κάτι ανάλογο συμβαίνει και με το βιβλίο του Marcus Malte. Το μυθιστόρημα του όπως δηλώνει και ο τίτλος Μπλε Νότες σε Κόκκινο Φόντο, περιέχει γενναίες δόσεις μουσικής και συγκεκριμένα, τζαζ της θρυλικής δισκογραφικής Blue Note και έχει ως επίκεντρο μια τραγική ιστορία, τη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας και τα μικρά και μεγάλα δράματα που έλαβαν χώρα εκεί.

0

Το στατικό ποδήλατοΑυτοσαρκασμός και χιούμορ

Από τα πλέον δυνατά χαρακτηριστικά της γραφής του Pamies είναι ο αυτοσαρκασμός και το υποδόριο χιούμορ που κρύβεται στις σελίδες των ιστοριών του. Όσοι αρέσκονται στις μικρές φόρμες θα λατρέψουν τον Ισπανό συγγραφέα.

0

Η τέχνη της ρουτίναςΈλκει το ενδιαφέρον

Το βιβλίο του Mason Currey έλκει το ενδιαφέρον του, από τις πολλές πληροφορίες που παρέχει για την καθημερινότητα σπουδαίων προσωπικοτήτων από το χώρο κυρίως των τεχνών και των γραμμάτων, παραθέτοντας σε πολλές περιπτώσεις δικές τους κουβέντε

0

Το γονίδιο της αμφιβολίαςΑξιολογότατο

"Το γονίδιο της αμφιβολίας" στηρίζεται σε μια άκρως πρωτότυπη ιδέα, που εξελίσσεται στο μέλλον και δημιουργεί μια δυστοπική ιστορία στα χνάρια του Θαυμαστού Καινούριου Κόσμου του Χάξλευ, του Φαρενάιτ 451 του Μπραντμπερυ και του 1984 του Όργουελ. Το βιβλίο του Παναγιωτόπουλου, διαβάζεται ευχάριστα χάρη στην άμεση γλώσσα του και κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον αφού ο χαρακτηρισμός και μόνο ως επιστημονικό μυθιστόρημα το αδικεί

0

Τριάντα ημέρες με τον επιθεωρητή ΜονταλμπάνοΑπολαυστικές

Στις τριάντα ιστορίες -που διαβάζονται απνευστί- θα συναντήσουμε μια πληθώρα υποθέσεων τις οποίες καλείται να λύσει ο Σικελός επιθεωρητής Σάλβο Μονταλμπάνο. Οι περισσότερες από αυτές εκτυλίσσονται στη Βιγκάτα, την πόλη της Σικελίας όπου ζει και εργάζεται ο επιθεωρητής και η θεματική τους διαφέρει από ιστορία σε ιστορία, γεγονός που βοηθάει τον αναγνώστη να μην βαρεθεί διόλου.

0

Το πέταγμα του φλαμίνγκοΟι αναμνήσεις αφηγούνται.

Το Πέταγμα του Φλαμίνγκο διαβάζεται αβίαστα και όπως συναρπαστικές είναι οι αναμνήσεις, άλλο τόσο συναρπαστικές είναι οι ιστορίες που μας αφηγείται ο Δημήτρης Χ. Φωτόπουλος

0

Έξω χιονίζειΟλιγοσέλιδη νουβέλα, με σκόπιμη αντιηρωική ματιά.

Ο Σερέφας έχοντας μελετήσει ποικίλες πηγές και ημερολόγια στρατιωτών και χρησιμοποιώντας μεταμοντέρνα φόρμα, γράφει αυτή την νουβέλα προσεγγίζοντας την από την σκοπιά των απλών στρατιωτών στο μέτωπο της Θεσσαλονίκης που κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ειρηνικό. Οι στρατιώτες έχουν τον χρόνο χωρίς να καραδοκεί ο φόβος της σφαίρας να μας εκμυστηρευτούν τις σκέψεις τους, τη μοναξιά τους, τη νοσταλγία για την πατρίδα τους.

0

Υπερσιβηρικός - Έως την άκρη του κόσμουΤαξίδι με τον Υπερσιβηρικό.

Ο Christian Wolmar, παρουσιάζει στην μελέτη του, την ιστορία του Υπερσιβηρικού από τη σύλληψη της ιδέας για την κατασκευή του στα χρόνια της τσαρικής αυτοκρατορίας έως και την επέκταση του μετά τον θάνατο του Στάλιν και όταν τα ηνία της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης είχε ο Μπρέζνιεφ. Το βιβλίο του είναι γραμμένο με αμεσότητα και διαβάζεται πολύ εύκολα, παρ’ όλο τον μεγάλο όγκο ονομάτων, πόλεων και χρονολογιών, ταξιδεύοντας τον αναγνώστη νοερά στις σιδηροτροχιές της σιδηροδρομικής γραμμής που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία.

0

Παράξενες ιστορίες από το κινέζικο σπουδαστήριοΜια βουτιά στην παράξενη, μυστήρια και μαγική Κίνα του 17ου αιώνα.

Η γραφή του Songling ισορροπεί με μαεστρικό τρόπο ανάμεσα σε αυτό που φαίνεται και αυτό που δεν υπάρχει, έχει χιούμορ και θυμίζει παραμύθι για μεγάλα παιδιά. Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι ο μεγάλος Jorge Luis Borges συμπεριέλαβε τον Pu Songling στο μεγαλόπνοο έργο Η Βιβλιοθήκη της Βαβέλ, που είχε σκοπό να συγκεντρώσει τα μεγαλύτερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας του φανταστικού.

0

ΣοχούμΜια δυνατή ιστορία, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα.

Μια πολύ δυνατή και συγκινητική ιστορία, που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα μας προσφέρει το Σοχούμ, το πρώτο μυθιστόρημα της Γιώτας Ιωαννίδου. Η γραφή έχει γοργό ρυθμό, λυρική διάθεση, ενώ δεν λείπουν οι αναφορές στην ποντιακή διάλεκτο, οι οποίες βρίσκονται διάσπαρτες στη ροή της αφήγησης

0

Παράδεισος και κόλασηΠοιητική γραφή

Ένας σπουδαίος συγγραφέας από την μακρινή Ισλανδία, που δεν είναι αστυνομικό μυθιστόρημα, αλλά μια πυκνή, ποιητική ιστορία.

0

Οι μαγικές ιστορίες του Δον ΝτομίνγκοΦιλόδοξο λογοτεχνικό εγχείρημα

Το βιβλίο του Γιάννη Πάσχου είναι ένα πολύ φιλόδοξο, και μπορώ να πω μετά την ανάγνωση του απόλυτα επιτυχημένο λογοτεχνικό εγχείρημα. Οι ιστορίες του ξεπερνάνε τα συνήθη λογοτεχνικά τετριμμένα και πραγματικά καλούν τον αναγνώστη σε μια ανεπανάληπτη λογοτεχνική εμπειρία. Πραγματικά μια συλλογή διηγημάτων, όπου φαίνεται ότι έχει δουλευτεί αρκετά και θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη.

0

Ιστορία του λαού των Ηνωμένων ΠολιτειώνΠολιτικό και ιστορικό κόμικ.

Η Ιστορία του Λαού των Ηνωμένων Πολιτειών σε comic αποτελεί μια μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Howard Zinn, συνδυάζοντας όμως και εμπλουτίζοντας την αφήγηση με πολλά κομμάτια από την Αυτοβιογραφία του συγγραφέα. Εγχείρημα που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού διαβάζεται και ως ιστορία και ως κομικ.

0

Ιστορία του λαού των Ηνωμένων ΠολιτειώνΕξαιρετική προσέγγιση

Το βιβλίο του Zinn, αποτελεί έργο ζωής για τον Αμερικανό συγγραφέα και ακτιβιστή. Η οπτική του Zinn είναι σχεδόν αμερόπληπτη. Καταγράφει τα γεγονότα, τα αφηγείται ως θεατής και τα συχνά αποσπάσματα, από τις πλουσιότατες πηγές του διανθίζουν το κείμενο και αφήνουν την ιστορία να αυτοσυστηθεί. Με ένα απίστευτο πλούτο πηγών και μαρτυριών ανατρέχει την ιστορία της πατρίδας του από την εποχή του Κολόμβου, όταν έφτασε στην Αμερικανική ήπειρο και φτάνει στον 21 αιώνα και στον πόλεμο της τρομοκρατίας. Το αποτέλεσμα μοναδικό και διαφωτιστικό.

1

Μυρίζει αίμαΑστυνομικό, βασισμένο σε αληθινά γεγονότα

Το βιβλίο του Ράγκου,στηρίζεται σε αληθινά γεγονότα και όπως μας πληροφορεί ο συγγραφέας εισαγωγικά: "απαιτήθηκε δουλειά ενός έτους στα αρχεία των εφημερίδων, τα έγγραφα της δικογραφίας, τα πρακτικά του δικαστηρίου". Το αποτέλεσμα δικαιώνει τον συγγραφέα, αφού το "Μυρίζει Αίμα" διαβάζεται απολαυστικά συνδυάζοντας με εξαιρετική ισορροπία στοιχεία αστυνομικού μυθιστορήματος, πολιτικού θρίλερ και ντοκουμέντου.

0

Νότια των συνόρων, δυτικά του ήλιουΈξοχο!

Η γραφή του Haruki Murakami είναι μαγική και επειδή είναι δύσκολο να περιγράψεις το τι βιώνεις με την ανάγνωση και αυτού του βιβλίου, σας προτείνω εγγυημένα να ανακαλύψετε τον σπουδαίο αυτό συγγραφέα και να αφεθείτε να κυλήσετε στις σελίδες του.

0

Ο θάνατος των ανθρώπωνΚαλό.

Ο Σωτάκης ξέρει να υφαίνει επιτυχημένα κόσμους με αγχωτικό, κλειστοφοβικό κλίμα και αυτό το κάνει ιδιαίτερα επιτυχημένα και σε αυτό το βιβλίο του. Η κορύφωση της πλοκής έρχεται σταδιακά όσο προχωράει η ανάγνωση και μέχρι τα ¾ του βιβλίου είναι απολαυστική. Το κλείσιμο, παρ' όλα αυτά μου άφησε μια γλυκόπικρη γεύση.

0

Καφέ Λούκατς - Budapest NoirΜε κέρδισε από τις πρώτες του σελίδες

Το μεγάλο προτέρημα του Καφέ Λούκατς είναι η επιβλητική ατμόσφαιρα που από τις πρώτες σελίδες, έρχεται και σκεπάζει τον αναγνώστη όπως μια πυκνή ομίχλη. Χωρίς πλατειασμούς και εντυπωσιασμούς, αλλά με αρκετές αναφορές και νύξεις στο νουάρ, με έντονη νοσταλγία και ίχνη ρομαντισμού το Καφέ Λούκατς διαβάζεται σ’ ένα απόγευμα ή κατά τη διάρκεια ενός σύντομου ταξιδιού. Απόλυτα σαγηνευτικό.

0

ΑσκητικήΑπαραίτητο

Το απόσταγμα της κοσμοθεωρίας του σπουδαίου Νίκου Καζαντζάκη.

0

ΕλέναΑξίζει να το ανακαλύψετε.

Το βιβλίο του Machado de Assis κεντρίζει εξαρχής το ενδιαφέρον με την σφιχτοδεμένη και γρήγορη πλοκή του, τους ρεαλιστικούς διαλόγους, τις συχνές ανατροπές και βέβαια την κατάληξη στο τέλος που σίγουρα δεν την αναμένεις.

0

Εκτελεστές δίχως πρόσωποΣκανδιναβικό αστυνομικό, στα καλύτερα του.

Επίκαιρο όσο ποτέ, λόγω του τεράστιου προσφυγικού κύματος που σαρώνει κυρίως την χώρα μας και δευτερευόντως της Ευρώπη, αλλά και λόγω των αντιδράσεων πολλών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων ενάντια σ’ αυτό, το βιβλίο του Mankel εντάσσει πολύ έξυπνα στην πλοκή της υπόθεσης το ιδιαίτερα ευαίσθητο ζήτημα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και η ανάγνωση εξελίσσεται απολαυστικά.

0

ΔημοκρατίαΕξαιρετική δουλειά

Η "Δημοκρατία" αποτελεί ένα εξαιρετικό graphic novel, που πέρα από αναγνωστική απόλαυση, ξεχειλίζει από ιστορία, διδάγματα για το παρελθόν και το μέλλον και προβληματισμό για την πολύπαθη έννοια της ίδιας της δημοκρατίας.

0

Τα δεδουλευμέναmust-read

"Τα δεδουλευμένα" είναι μια εξαιρετική πρόταση ανάγνωσης όσον αφορά την ελληνική διηγηματογραφία, από έναν συγγραφέα που πρωτοστάτησε και συνέβαλε τα μέγιστα για να εδραιωθεί και να του δοθεί ο απαραίτητος εκδοτικός χώρος.

0

Δαιμονισμένη ταξιαρχίαΔυνατή ιστορία τρόμου.

Με λόγο που ρέει αβίαστα, από τις πρώτες σελίδες, ο συγγραφέας εισάγει τον αναγνώστη σε μια ιστορία που αν και πρώτης όψεως φαίνεται απλή στην ύφανση της, παρ’ όλα αυτά όσο προχωράει η πλοκή, προστίθενται στοιχεία που συνθέτουν μια πολύ δυνατή αφήγηση.

0

Γραφικός χαρακτήραςΙστορίες γύρω από τις αναμνήσεις

Οι ιστορίες του "Γραφικού χαρακτήρα", διαποτίζονται από ζεστασιά και τρυφερότητα. Σε γλώσσα απλή και με αρκετή αυτοβιογραφική διάθεση ο Παναγιωτόπουλος ανασύρει περασμένες αναμνήσεις που είναι σίγουρο ότι θα θυμίσουν πολλά πράγματα σε ένα ευρύ κοινό

0

Γρα-ΓρουΠρωτότυπο.

Το εξαιρετικό Γρα-Γρου, στέκει ψηλά τόσο στην πρωτοτυπία, όσο και στην αισθητική. Πρόκειται για ένα graphic novel γύρω από μια ατμοσφαιρική ιστορία, η οποία έχει βαθύτατες ρίζες στην ελληνική παράδοση και ξεχειλίζει από σεβασμό στην ελληνική επαρχία.

0

ΓΚΑΜΠΟΈνα graphic novel για τον Μάρκες

Πρόκειται για ένα κόμικ που αφορά την εμβληματική μορφή της λατινοαμερικάνικης λογοτεχνίας Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες. Ο Oscar Pantoja ανέλαβε το σενάριο του κόμικ και οι Miguel Bustos, Felipe Camago και Tatiana Cordoba συνεργάστηκαν στο σχέδιο και στο χρώμα και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά μοναδικό. Απολαυστικό!

0

Τη νύχτα, όλα τα αίματα είναι μαύραΣπαραχτικό

Σπαραχτικό και άκρως αντιπολεμικό το βιβλίο του Diop, με συγκλονιστικές περιγραφές και τόσα πολλά μηνύματα.

0

Οι ένοχοιΕυρηματική γραφή

Οι ιστορίες του Villoro μας ταξιδεύουν στο μακρινό Μεξικό με έναν τρυφερό και αστείο τρόπο. Μοναδικός ο τρόπος της αφήγησης του.

0

ΒιρτζίνιαΕξαιρετικό

Το βιβλίο του Γκρένταλ αν και μόλις εκατό σελίδων είναι μια πολύ συγκινητική, νοσταλγική ιστορία για τη χαμένη αθωότητα. Η αφήγηση διακρίνεται από αμεσότητα και λυρικότητα και σκύβει με ιδιαίτερη ευαισθησία στο ζήτημα των αναμνήσεων που πολλές φορές μας συντροφεύουν για χρόνια. Είναι με έναν ιδιαίτερα τρόπο ερωτικό, σκληρό μα συνάμα και μελαγχολικό βιβλίο που με μεγάλη ευκολία ανατρέχει τα χρόνια.

0

Για τι πράγμα μιλάω όταν μιλάω για το τρέξιμοΣυγγραφή και γράψιμο

Ο Murakami τρέχει και γράφει, γράφει και τρέχει και αυτοβιογραφείται πρωτότυπα, λιτά και ουσιαστικά σ’ αυτό το βιβλίο που δανείζεται τον τίτλο του, ελαφρώς παραφρασμένο από μια συλλογή διηγημάτων του Raymond Carver.

0

Ο άχρηστος πλανήτηςΚορυφαία διηγήματα επιστημονικής φαντασίας.

Τα διηγήματα του εν λόγω τόμου διαβάζονται με μεγάλο ενδιαφέρον από τους φαν της επιστημονική φαντασίας και όχι μόνο, οι οποίοι ανακαλύπτουν σπουδαίους συγγραφείς της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

0

ΑυτοβιογραφίαΜάθημα, η στάση ζωής του Zinn

Ο Howard Zinn προσπάθησε και σε πολύ μεγάλο βαθμό έκανε πράξη τις ιδέες του, υπερασπίστηκε τις αξίες του με ενεργή δράση παραμένοντας πιστός στα ιδανικά του. Δεν έχασε ποτέ την πίστη του και την αισιοδοξία του ότι ο κόσμος μπορεί να αλλάξει και δεν είναι διόλου τυχαίο ότι η αυτοβιογραφία του κλείνει με ένα κεφάλαιο που ονομάζεται Η προοπτική τα ελπίδας και στο οποίο τονίζει: "Το να ελπίζεις σε δύσκολους καιρούς δεν είναι ανόητος ρομαντισμός. Βασίζεται στο γεγονός ότι η ιστορία του ανθρώπου δεν είναι μόνο μια ιστορία σκληρότητας, αλλά και συμπόνιας, θυσίας, θάρρους, ευγένειας".

0

Αστοχία υλικούΚαλογραμμένο.

Η "Αστοχία Υλικού" φαίνεται ότι είναι ένα πολύ καλά σχεδιασμένο μυθιστόρημα, γι’ αυτό αξίζουν τα εύσημα στον Χατζημωυσιάδη, αφού έκτος ότι διαβάζεται απνευστί, θίγει επιτυχημένα και τόσο εύστοχα κεφαλαιώδη ζητήματα της σημερινής κοινωνίας, όπως αυτά της εργασίας και των γενετικά μεταλλαγμένων τροφίμων

0

ΑρχάγγελοιΜοναδικό

Οι "Αρχάγγελοι" είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται ποικιλοτρόπως, αποτελώντας ταυτόχρονα λογοτεχνικό ανάγνωσμα, μάθημα ιστορίας και βιογραφία, ενώ σίγουρα μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για προσωπική έρευνα.

0

Το ρεστωράν στο τέλος του ΣύμπαντοςΤο βιβλίο για μια επική βόλτα στο σύμπαν

Αν ποτέ κάποιος αποφασίσει να γυρίσει τον γαλαξία με ωτοστόπ, θα πρέπει να συμβουλευτεί τον άνθρωπο που έγραψε το Lonely Planet του διαστήματος, (Ντάγκλας Άνταμς) και να έχει υπόψη του την εξής θεωρία «που λέει πως αν ποτέ κανείς ανακαλύψει για ποιο σκοπό ακριβώς υπάρχει το Σύμπαν και τι εξυπηρετεί, θα εξαφανιστεί αμέσως και θα αντικατασταθεί από κάτι ακόμα πιο παράξενο και ανεξήγητο».

0

Ο καπνοπώληςΣπουδαίο βιβλίο.

Ο Seethaler, με τον Καπνοπώλη αποδεικνύει ότι είναι ένας σπουδαίος λογοτέχνης. Η γραφή του έχει πυκνότητα, αλλά συνάμα γοητεύει τον αναγνώστη. Ταυτόχρονα μας φέρνει αντιμέτωπους με το ιδιαίτερα ευαίσθητο ζήτημα της ευθύνης των πολιτών, σε ιδιαίτερα κρίσιμες περιόδους, όπως αυτή της προσάρτησης της Αυστρίας το 1937 και των αποφάσεων που μπορεί να καταδικάσουν ένα ολόκληρο λαό.

0

ΑστείοΙστορίες βαθιά ανθρώπινες.

Οι ιστορίες είναι έξυπνα γραμμένες χρησιμοποιώντας με μέτρο τον διάλογο και ευφάνταστα λογοτεχνικά τεχνάσματα, όπως τα εξωπραγματικά στοιχεία που εντάσσονται στην πλοκή, παντρεύοντας το πραγματικό με το φανταστικό και απογειώνοντας έτσι το τελικό αποτέλεσμα.

0

Το παιδίΣπουδαία συλλογή διηγημάτων

Η παρούσα συλλογή διηγημάτων δεν έχει τόσα μεταφυσικά στοιχεία, όσο ρεαλιστικά, που συχνά καταλήγουν -όχι αδικαιολόγητα- σε βίαιες σκηνές, παρ’ όλα αυτά ο Παλαβός καταφέρνει και μας παρουσιάζει δώδεκα ιστορίες που είναι ο ορισμός της αναγνωστικής απόλαυσης. Εξαιρετικό.

0

Τα μπλουζ του δολοφόνουΑστυνομικό μετά μουσικής

Σικάγο 1928. Γκάνγκστερ, αίμα, Al Capone, Louis Armstrong και πολύ μουσική. Αυτά είναι τα στοιχεία του βιβλίου του Ray Celestin που διαβάζεται ευχάριστα.

0

Το κουαρτέτο του ΧάρλεμΠυκνή και σπουδαία γραφή.

Πρόκειται για μια μεγάλη σάγκα, όπου τα θέματα που κυριαρχούν είναι τα πολιτικά δικαιώματα των μαύρων, οι φυλετικές και σεξουαλικές διακρίσεις, η αδερφική και όχι μόνο αγάπη, ο έρωτας, η φιλία, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης έχουμε ως νοητό soundtrack σπουδαία κομμάτια κυρίως της μαύρης μουσικής. Πολύ καλή η μετάφραση του Χρήστου Οικονόμου

0

Ένα άλλο ΜπρούκλινΜια θαυμάσια ιστορία ενηλικίωσης

Το ολιγοσέλιδο βιβλίο της Jacqueline Woodson είναι μια θαυμάσια ιστορία ενηλικίωσης. Μπρούκλιν, δεκαετία ’70, τέσσερα κορίτσια, τέσσερις φίλες είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τον πυρήνα του βιβλίου. Μια εξαιρετικά ευαίσθητη και λυρική βουτιά στο παρελθόν, όπου ζωντανεύουν οι μνήμες του σε ένα μυθιστόρημα που διαβάζεται απνευστί και ξεχειλίζει από μουσικά κομμάτια

0

Τα παιδικά χρόνια στο Βερολίνο το χίλια εννιακόσιαΤο Βερολίνο του 1900

Η εξαιρετική αποτύπωση μιας εποχής, που έχει παρέλθει, με την γλαφυρή αυτοβιογραφική πένα του Walter Benjamin.

0

Το μπλουζ του ΒερολίνουΑπολαυστικό.

Ένα έξυπνο μυθιστόρημα για την εποχή της ένωσης των δύο Γερμανιών, που αποτυπώνει τον τρόπο ζωής μιας παρέας Βερολινέζων που ζουν για το τώρα, χωρίς ιδιαίτερες φιλοδοξίες και πλάνα για το μέλλον.

0

Μόνος στο ΒερολίνοΠρεπεί να διαβαστεί.

Κορυφαίο αντιπολεμικό μυθιστόρημα, που συγκλονίζει. Απόλυτα κλασικό!

0

Ημερήσια διάταξηΣπουδαίο βιβλίο.

Όλιγοσέλιδο μυθιστόρημα, που έχει όμως τόσα πολλά να πεί. Πυκνή γραφή, υπαινικτική με δόσεις ειρωνίας, που καλεί τον αναγνώστη να αναστοχαστεί τα ιστορία γεγονότα.

0

Η γυναίκα της άμμουΕνα διαμάντι απ' την ιαπωνική λογοτεχνία

Το μυθιστόρημα του Abe δημιουργεί εξαιρετικά δυνατά αισθήματα στον αναγνώστη, που βιώνει μαζί με τον ήρωα τον εγκλωβισμό και την απέλπιδα προσπάθεια του για διαφυγή. Κυριαρχούν καταστάσεις κλειστοφοβίας, μοναξιάς και απόγνωσης σ' αυτό το σπουδαίο βιβλίο της ιαπωνικής λογοτεχνίας.

0

Ο Αριστοτέλης και η θεία δίκηΠως θα ήταν ο Αριστοτέλης ντετέκτιβ..

Η Doody πολύ έξυπνα τοποθετεί τον αρχαίο φιλόσοφο στο κέντρο της πλοκής και ουσιαστικά τον καθιστά υπεύθυνο, χάρη της ευστροφίας του και τις διεξοδικής ματιάς του να διαλευκάνει την υπόθεση. Και αυτός την βγάζει ασπροπρόσωπη. Αν ο Αριστοτέλης ήταν ντετέκτιβ, το βιβλίο της Doody, θα ήταν η καλύτερη δυνατή μαρτυρία.

0

Τα δεδομένα της ζωής μαςΈνας ύμνος ανυπακοής στα "Δεδομένα της ζωής μας"

Εξαιρετική σε σύλληψη και σε παρουσίαση η ιστορία που αφηγείται ο Μαραγκόπουλος, παραμένει φρέσκια και σίγουρα στη χώρα μας διαχρονική. Η γλώσσα του σε πολλές των περιπτώσεων δεν χαρίζεται και τα λεει έξω από τα δόντια, χρησιμοποιώντας ειρωνικό, μα κυρίως καυστικό ύφος.

0

Απόκρυφο ΒερολίνοΤαξίδι στο Βερολίνο της δεκαετίας του '20.

Ο συγγραφέας οδηγεί τον αναγνώστη στους δρόμους της πόλης, στις τοξωτές γέφυρες και στα απόκρυφα καμπαρέ όπου οι ορχήστρες παίζουν βαλς και πόλκα. Και εδώ έγκειται η αξία του βιβλίου του Hessel. Με τον περιεκτικό του λόγο και την αμεσότητα του κειμένου, εκδηλώνει σε υπερθετικό βαθμό την αγάπη του για την πόλη του Βερολίνου και καταφέρνει να αγγίξει τον αναγνώστη.

0

ΆουστερλιτςΜοναδική λογοτεχνική μαεστρία.

Το βασικό χαρακτηριστικό της γραφής του Sebald είναι ότι καταφέρνει να οικειοποιείται τις ιστορίες που συλλέγει και να τις μετατρέπει σε ενιαία αφήγηση με εξαιρετικά μεγάλη μαεστρία. Αιχμαλωτίζει τις αναμνήσεις, ανασύροντας την νοσταλγικότητα τους και αυτό αν μη τι άλλο το κάνει με ένα τρόπο μαγικό.

0

V for VendettaΕξαίρετο graphic novel.

Ο Moore έχοντας επηρεαστεί από τον Orwell, τον Huxley και τον Bradbury στήνει με το σενάριο του μια πολύ εφιαλτική και προφητική ιστορία που περιστρέφεται γύρω από την έννοια της ελευθερίας. Ο Lloyd με το εξαιρετικό του σχέδιο δίνει εικόνα στον λόγο που οδηγεί σε καταιγιστική δράση με πληθώρα νοημάτων και λογοτεχνικών αναφορών. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.

1

Νορβηγικό δάσοςMια εξαιρετική αλλά ουσιαστική άσκηση απλότητας

Η γραφή του Murakami είναι μοναδική και το συγκεκριμένο μυθιστόρημα αποτελεί μια εξαιρετική αλλά ουσιαστική άσκηση απλότητας. Κύριες θεματικές του η εμμονή του συγγραφέα γύρω από υπαρξιακά ζητήματα και κυρίως την απώλεια. Η ιστορία που αφηγείται είναι άμεση, απλή, με συναισθηματικό υπόβαθρο και αφετηρία της αποτελεί το άκουσμα του «Norwegian woods» των Beatles από τον ήρωα της ιστορίας Τόρου Βατανάμπε.

0

ΑντοχήΈνα βιβλίο που μας ταξιδεύει εκτός γής

H Αντοχή είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται με τεράστιο ενδιαφέρον, προκαλώντας δέος για το που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος. Η ανάγνωση του σε μεταφέρει στην απεραντοσύνη του σύμπαντος, βρίσκεσαι εικονικά στο ΔΔΣ και συμμερίζεσαι την ανάγκη του ανθρώπου να αγγίξει τα όρια του και να τα ξεπεράσει.

0

Άνθρωπος στο πηγάδιΈξυπνο θέμα.

Ο Ελευθερίου σκέφτηκε έξυπνα να μιλήσει πεζογραφικά και πάντα με εμφανή ποιητικά στοιχεία, πατώντας πάνω σε μια πολύ ωραία ιδέα για την συγγραφή, την ζωή και τον θάνατο. Θα μπορούσε απλώς να το κάνει και με τις μισές σελίδες.

0

Ο ανθυπολοχαγόςΑξίζει.

Εξαιρετικό το μυθιστόρημα της Grenville, μιλάει με σπουδαίο, ποιητικό τρόπο για την αξία των μικρών πραγμάτων. γραφή δε της συγγραφέως είναι μαγική. Καταφέρνει να οικειοποιηθεί με ιδιαίτερα ελκυστικό τρόπο μια ιστορία, που δίνει την εντύπωση ορισμένες στιγμές ότι ήταν και η ίδια παρούσα και την αφηγείται και αυτό που καταφέρνει είναι σπουδαίο

0

Η ιστορία του τρόμουΕνδιαφέρουσα μελέτη.

Το βιβλίο περιέχει σχεδόν ολόκληρή την ιστορία της ανθρωπότητας, με εστίαση όμως απ’ την σκοπιά της τρομοκρατίας. Ευκολοδιάβαστο έχει πλήθος πληροφοριών, που ενδεχομένως ορισμένες φορές να κουράζει, αλλά από την άλλη είναι και μια αφορμή για προσωπική έρευνα. Διαβάζοντας το κανείς απλά απορεί τελικά με τον φόρο του αίματος που χύθηκε στον βωμό της εξουσίας και των προσωπικών συμφερόντων

0

Ανατομία του αστυνομικού μυθιστορήματοςΓιατί αγαπάμε την αστυνομική λογοτεχνία

Οι εθισμένοι αναγνώστες στην αστυνομική λογοτεχνία, όπως ο υπογράφων θα βρουν σ’ αυτό τον καλαίσθητο τόμο με τα 24 κείμενα μια θεωρητική επιβεβαίωση του πάθους τους. Κείμενα, που γράφτηκαν πριν από δεκαετίες, αλλά μπορείς να ανατρέχεις ακόμη και τώρα σ’ αυτά

0

Το χάρτινο σπίτιΜια ιστορία μπολιασμένη από τον κόσμο των βιβλίων

Το μεγάλο προτέρημα στο βιβλίο του Dominguez είναι η ιστορία που πραγματεύεται. Ελκυστική από την αρχή έως το τέλος της, ξέχειλη από πάθος και μπολιασμένη στον κόσμο των βιβλίων και της λογοτεχνίας γενικότερα.

0

Ο βιβλιοπώλης του ΣελινούνταΑπολαυστικό!

Βιβλιοφιλικό και ελκυστικό. Εξαιρετική παραβολή για το διαφορετικό και την πρόσληψη του από την κοινωνία

0

Ξεχασμένα πρωτοσέλιδαΞεχασμένα πρωτοσέλιδα

Τα "Ξεχασμένα πρωτοσέλιδα" αποτελούν μια εξαιρετική πρόταση αναγνώσματος που συνδυάζει τη δημοσιογραφία με τη νεοελληνική ιστορία, εστιάζοντας με σύντομο και ιδιαίτερα επιτυχημένο τρόπο σε περιστατικά που λίγο έως πολύ είναι άγνωστα στο ευρύ κοινό ή έχουν λησμονηθεί στην πάροδο του χρόνου.

0

Νους, ψυχή και σώμα στον αρχαίο ελληνικό ψυχισμόΚατατοπιστικό!

Με απόλυτα κατανοητό τρόπο ο συγγραφέας φωτίζει το πώς η αρχαία ελληνική φιλοσοφία προσέγγισε την ουσία του ανθρώπου: τον νου, τη ψυχή και το σώμα.

0

Ποιήματα 1943-2008Σπουδαία ποίηση.

Εξαίρετα τα ποιήματα του Παυλόπουλου και η συλλογή αυτή μας τον συστήνει με τον καλύτερο τρόπο.

0

Ιστορία (κωμικοτραγική) του νεοελληνικού κράτους 1830-1974 (νέα έκδοση)must read!

η λέξη "κωμικοτραγική" είναι απόλυτα ταιριαστή στο μάθημα ιστορίας, που παραδίδει ο Ραφαηλίδης με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

0

Η Κάρι μαςΣπουδαίο

Πρόκειται για ένα σπουδαίο ρεαλιστικό ανάγνωσμα, που γράφτηκε στην αυγή του 20ού αιώνα, και συγκεκριμένα από τον Σεπτέμβριο του 1899 έως τον Μάρτιο του 1900, και που σχεδόν εκατόν είκοσι χρόνια μετά διαβάζεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, λόγω θέματος αλλά όχι μόνο.

0

ΣεληνιασμόςΚαθηλωτικό

Ένα από τα καλύτερα σκληρά μυθιστορήματα του Simenon, που διαβάζονται απνευστί.

0

Η απατημένηΚλασικό!

Η γραφή του Mann είναι πυκνή, ακόμη και στη μικρή της φόρμα. Στην "Απατημένη" η πένα του βρίσκεται σε μεγάλα κέφια. Πολύ καλό!

0

Space InvadersΑναγνωστική αποκάλυψη.

Μικρό το βιβλίο της Fernadez Silanes. Ιδιαίτερα πολιτικό, αλλά και μαγικό, όπως γνωρίζουν με το καλύτερο τρόπο να το κάνουν οι συγγραφείς της Λατινικής Αμερικής. Απόλαυση!

0

Ζήτημα τιμήςΣκληρό και δυνατό αστυνομικό μυθιστόρημα!

Το "Ζήτημα τιμής" κατατάσσεται στο αστυνομικό μυθιστόρημα, αλλά έχει πάμπολλες κοινωνικές αναφορές. Η γλώσσα του Pelecanos είναι σύγχρονη, γρήγορη, με έντονους διαλόγους και σε κάποιες περιπτώσεις ωμή, όπως αρμόζει σε ένα μυθιστόρημα δρόμου. Στα συν ότι στις σελίδες του βιβλίου ακούγονται πολλή μουσική της δεκαετίας του '70.

0

Ο άντρας που φύτευε δέντραΚλασικό οικολογικό ανάγνωσμα

Πανέμορφη, αλληγορική και απόλυτα οικολογική ιστορία με εξαιρετικά ταιριαστές ξυλογραφίες.

0

Τίποτα δε χάνεταιΕπίκαιρο, όσο ποτέ

Σκληρό και δυνατό αστυνομικό και κυρίως κοινωνικό μυθιστόρημα για την ατιμώρητη αστυνομική βία.

0

Walden ή Η ζωή στο δάσοςΑπόλυτα επιδραστικό

Το Walden, αποτελεί ένα σπουδαίο πυκνό δοκίμιο με πάμπολλες θεματικές ενότητες, που εκατόν εξήντα πέντε χρόνια μετά παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ.

0

VincentΚαταπληκτικό κόμικ.

Το πιο σπουδαίο στο εξαιρετικό όμορφο και αυτοβιογραφικό αυτό κόμικ είναι τα φωτεινά, δυνατά χρώματα, που ξεχειλίζουν σχεδόν σε κάθε σελίδα, προβάλλοντας στη σκέψη του αναγνώστη τους πίνακες του Vincent Van Gogh όπου το χρώμα έπαιζε κυρίαρχο ρόλο. Τέρψη οφθαλμών.

0

Το βαμμένο πουλίΓροθιά στο στομάχι.

Η ιστορία είναι από μόνη της πολύ δυνατή, αλλά η γραφή του Kosinski απογειώνει το συνολικό αποτέλεσμα. Με γλώσσα ωμή χωρίς καμιά περικοπή περιγράφει σκηνές απίστευτης βιαιότητας και ωμότητας. Σίγουρα χρειάζεται "γερό στομάχι" και δεν ήταν λίγες οι φορές που η αληθοφάνεια και η ωμότητα των περιγραφών με ανάγκασαν να σταματήσω για μια ανάσα. Οι υπερβολές δεν λείπουν στις περιγραφές, αλλά υποτάσσονται στα όρια της μυθοπλασίας, σε ένα βιβλίο που εν τέλει υμνείται η πάλη για ζωή και επιβίωση.

0

ΣιωπήΔιαβάζεται με αμείωτη ένταση

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, βαθιά ανθρώπινο που περιστρέφεται γύρω από το ερώτημα της πίστης του ανθρώπου στην χριστιανική θρησκεία ειδικά, αλλά και ευρύτερα κάθε θρησκείας.

0

Ο παράμεσοςΕξαιρετικό

Αγαπημένη συγγραφέας η Ogawa, με τον "Παράμεσο" να εκπλήσσει ευχάριστα με το περίεργο και αλλόκοτο του θέματος.

0

Σφαγείο νούμερο πέντεΑριστούργημα

Ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα, που διαβάζεται σε πολλά επίπεδα.

0

Τα ταμπού της ΙστορίαςΙστορικά ταμπού

Το βιβλίο του Ferro, χωρίς να με ικανοποιεί στο σύνολο του, θα πρέπει να πω ότι με ώθησε να ξανασκεφτώ και να δω από μια άλλη πλευρά όσα ήδη ήξερα. Η γραφή του είναι απλή, κατανοητή για τον μη συστηματικό γνώστη της ιστορίας και με τις διεισδυτικές του επισημάνσεις ανασύρει ταμπού που για διάφορους λόγους ήταν καλά κρυμμένα, γιατί τελικά οι αποσιωπήσεις όσο μεγάλες και όσο τρομακτικές και αν είναι αποτελούν ιστορία.

0

Ιστορία του γερασμένου παιδιούΔυνατή πολιτική αλληγορία.

Ένα βιβλίο που κρύβει μεγάλη εσωτερική δύναμη και σε παρασύρει απ’ τις πρώτες γραμμές του κειμένου.

0

Ο Αριστοτέλης ντετέκτιβΑπολαυστικό ιστορικό, αστυνομικό μυθιστόρημα.

Η Doody, χρησιμοποιεί έξυπνα τον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο Αριστοτέλη στην ιστορία της, ο οποίος με την ευστροφία του λύνει την υπόθεση που διαδραματίζεται στην Αρχαία Αθήνα.

0

33 στροφέςΜικρό διαμάντι

Οι 33 στροφές είναι ένα καταπληκτικό μικρό μυθιστόρημα, με ιδιάζουσα γραφή, που συνδυάζει την λυρικότητα με το αυτοβιογραφικό βίωμα του εγγονού του Che Guevara.

0

Η γραφομηχανούλα. Nietzsche ex MachinaΒιβλίο κόσμημα

Πρωτότυπο και μοναδικό βιβλίο με πανέμορφα σχέδια και εξαιρετικά κείμενα.

0

Κάτι θα γίνει, θα δειςΜια σπουδαία συλλογή διηγημάτων

Η παρούσα συλλογή διηγημάτων του Χρήστου Οικονόμου, αποτέλεσε οδηγό για το λογοτεχνικό είδος που λέγεται διήγημα. Οι ιστορίες του είναι βαθιά ανθρώπινες και είναι αδύνατον να μην αγγίξουν τον αναγνώστη. Καθηλωτικές!

0

Κωνσταντίνος ΚαραθεοδωρήΕξαιρετική μυθιστορηματική βιογραφία

Ο συγγραφέας, με τρόπο απλό, με λόγο που ρέει και ζωντανή αφήγηση μας συστήνει με τον καλύτερο τρόπο τον εμβληματικό επιστήμονα Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή. Το βιβλίο αποτελεί το ιδανικό έναυσμα για περαιτέρω έρευνα σε όποιον το επιθυμεί.

0

Το θαύμα της αναπνοήςΕξαιρετικά επίκαιρο!

Ο συγγραφέας στήνει μια ιστορία γύρω από μια εξαιρετική ιδέα που την αναπτύσσει με τον καλύτερο τρόπο. Ένα μυθιστόρημα για το παρόν και το μέλλον, αλληγορικό, σαρκαστικό, κλειστοφοβικό, όπου ακόμα και το "Θαύμα της αναπνοής" υποτάσσεται στο κυνήγι της σύγχρονης καταναλωτικής κοινωνίας για την απόκτηση αγαθών.

0

Η μυστική γραφήΜαεστρικό μυθιστόρημα

Ο Ιρλανδός Sebastian Barry, πλάθει μια ιστορία με ιδιαίτερη μαεστρία και πληθώρα ποιητικών αναφορών, όπου κυρίαρχο ρόλο παίζουν οι θεματικές της μνήμης και των αναμνήσεων.

0

Ο εκατοντάχρονος που πήδηξε από το παράθυρο και εξαφανίστηκεΘα γελάσετε, σίγουρα.

Αποτέλεσε ένα από τα πιο ξεκαρδιστικά αναγνώσματα των τελευταίων ετών. Απολαυστικό!

0

Η ιδιωτική μου αντωνυμίαΜικρά κείμενα σαν μια ενιαία αφήγηση.

Το βιβλίο του Χατζημωυσιάδη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σαν σύλληψη, αλλά και ως περιεχόμενο με τα κείμενα που περιλαμβάνει. Με γλώσσα δουλεμένη, προκαλεί συγκίνηση, ανασύρει μνήμες και διαβάζεται με μεγάλη αναγνωστική ένταση και απόλαυση.

0

ΕρωτόκριτοςΜοναδικό!

Ο Ερωτόκριτος των Παπαμάρκου, Ράγκου, Γούση ξανασυστήνει το λησμονημένο αυτό κείμενο σε ένα κοινό που διευρύνεται συνεχώς και που διψάει για κόμικ και ειδικότερα για graphic novel.

0

Σκοτεινός αρκτικόςΚαθηλωτική περιπέτεια

Ο Σκοτεινός Αρκτικός είναι ένα πολύ δυνατό ανάγνωσμα. Ξεκινάει σαν μια ιστορία περιπέτειας, στην πορεία προστίθενται στοιχεία από αστυνομικό μυθιστόρημα και καταλήγει ως μια σπουδαία ιστορία επιβίωσης.

0

Ιστορίες με φίδιαΙστορίες που αγγίζουν.

Καλογραμμένες ιστορίες, από τις καλύτερες των τελευταίων ετών. Στιγμιότυπα μικρά, με ευφάνταστες εκπλήξεις που κερδίζουν. Αξιολογότατη συλλογή διηγημάτων!

0

Η επιτροπήΜια ιστορία στα χνάρια του Kafka

Η επιτροπή είναι ένα σπουδαίο και δυνατό ανάγνωσμα με έντονες κοινωνικοπολιτικές αναφορές για τις αραβικές χώρες και όχι μόνο, ενώ αποτελεί μια εξαίρετη αλληγορία για κάθε είδους καθεστώτα που εγκλωβίζουν και αφανίζουν τους ανθρώπους.

0

Δεν κατοικούν όλοι οι άνθρωποι τον κόσμο με τον ίδιο τρόποΣπουδαία γραφή!

Απόλυτα δυνατή ιστορία με έναν θαυμάσιο τίτλο. Η γραφή του Dubois κατάφερε να αποσπάσει το βραβείο Goncourt, απόλυτα δικαιολογημένα, αφού ο τρόπος που αφηγείται είναι θαυμάσιος. Αξίζει η ανάγνωση κάθε σελίδας του!

0

Ο πότηςΜάθημα λογοτεχνικής γραφής.

Το αυτοβιογραφικό αριστούργημα του Fallada είναι ένα σπουδαίο βιβλίο και από τα αγαπημένα μου. Ο λόγος είναι ότι η ψυχική μετάπτωση του ήρωα και η καταβύθιση στην προσωπική του κόλαση γίνεται πραγματικά με αριστοτεχνικό τρόπο.

1

Γερμανικό φθινόπωροΑνταπόκριση από την μεταπολεμική Γερμανία

Στο Γερμανικό Φθινόπωρο ο Dagerman δεν κάνει απλώς μια καταγραφή αυτών που επιτόπια διαπιστώνει και βιώνει στη μεταπολεμική Γερμανία, αλλά συνδυάζοντας τη δημοσιογραφική πένα με λογοτεχνικές αρετές προσφέρει ένα αποκαλυπτικό βιβλίο. Απαραίτητο ανάγνωσμα!

0

Η σιωπή των κοριτσιώνΈνα μεγάλο αντιπολεμικό μυθιστόρημα!

Η Pat Barker μας προσφέρει την φεμινιστική εκδοχή της Ιλιάδας, με εξαιρετικό τρόπο. Η περιγραφή των χαρακτήρων είναι πειστική. Η γραφή της είναι δυνατή και ρεαλιστική, με τις απαραίτητες δόσεις λυρισμού όπου χρειάζεται και το παράτολμο λογοτεχνικό εγχείρημα στέφεται με επιτυχία.

1

Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδεςΠραγματική αποκάλυψη!

Λογοτεχνικό ντεμπούτο για την Owens με ένα καθηλωτικό βιβλίο, που είναι αδύνατο να αφήσει ασυγκίνητο τον\την αναγνώστη\στρια. Επιβάλλεται η ανάγνωσή του.

0

Η σιωπηλή ασθενήςΗ μέγιστη ανατροπή..

Ξεκινάς την ανάγνωση, που γίνεται απνευστί και η κατάληξη σε αφήνει πραγματικά με ανοιχτό στόμα. Σίγουρη επιλογή!

0

Όταν δεν το περιμένειςΑπολαυστικό!

Ένα βιβλίο που το απολαμβάνεις από την πρώτη έως την τελευταία του σελίδα. Ο Kirchoff χειρίζεται έξοχα την γραφή και το αποτέλεσμα καθηλώνει.

1