Reviews

10

Followers

0

Following

0

Βιβλία

0

Reviews

10

Followers

0

Following

0

Αγαπημένα βιβλία

0

Reviews

Το χάρτινο καραβάκι της μαμάςΤο χάρτινο καραβάκι της μαμάς

Μία ιστορία για μαθητές των πρώτων τάξεων του Δημοτικού με απλή γλώσσα και σύνταξη. Κρατάει το ενδιαφέρον ζωντανό από την αρχή μέχρι το τέλος, ενώ η εικονογράφηση του κάνει ακόμα πιο ευχάριστη την ανάγνωση.

0

Στον πλανήτη της φαντασίαςΣτον πλανήτη της φαντασίας

Ένα παραμύθι φαντασίας με πολύ χιούμορ της σειράς Βατόμουρο, που όμως το κείμενο του παρουσιάζει μερικές αδυναμίες κυρίως λόγω της σύνταξης και ορισμένων εννοιών που μπορεί να δυσκολέψουν τους μικρούς αναγνώστες. Είναι αισθητή σε όλη την ιστορία η αγωνία του συγγραφέα για την τεχνολογία που κατακλύζει τη ζωή μας και τις επιπτώσεις που έχει αυτό.

0

Ο Βασίλης και οι θυμωμένες ζωγραφιέςΟ Βασίλης και οι θυμωμένες ζωγραφιές

Ένα εξαιρετικό βιβλίο το οποίο αναφέρεται στην σπατάλη των φυσικών πόρων και στην ανακύκλωση. Η γλώσσα του απλή και με χιούμορ καταφέρνει να περάσει στα παιδιά πολλά μηνύματα για το περιβάλλον. Μπορεί πολύ εύκολα να αξιοποιηθεί και από δασκάλους που θέλουν να ασχοληθούν με θέματα που αφορούν το περιβάλλον και την ανακύκλωση, μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας.

0

Άριστα 10!Χαριτωμένο και διδακτικό!

Η ηρωίδα του βιβλίου ανυπομονεί για ένα Άριστα το οποίο μπορεί πολύ εύκολα να πάρει αν “παρανομήσει”. Οι συμμαθητές της είναι εκεί για να τη βοηθήσουν, παρόλα αυτά εκείνη επιλέγει το δύσκολο δρόμο και εν τέλει ανταμείβεται. Το βιβλίο αναφέρεται σε αξίες όπως η αξιοπρέπεια, η υπευθυνότητα και η εκπαίδευση. Μέσα από εύκολες λέξεις και σύντομες προτάσεις, ο συγγραφέας καταφέρνει να περάσει ένα μήνυμα σχετικά με την ακεραιότητα και τη φιλοτιμία στους μικρούς αναγνώστες.

0

Τα μαγικά μαξιλάριαΤα μαγικά μαξιλάρια

Άλλη μια εξαιρετική ιστορία του Τριβιζά. Ένα βιβλίο με χιούμορ και ταυτόχρονα σοβαρό που αναφέρεται σε θέματα όπως η δημοκρατία, η εκπαίδευση και η γενναιότητα. Η πλοκή σου κρατάει το ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος, ενώ παράλληλα ο κορυφαίος παραμυθάς έχει κατορθώσει να περνάει ένα υπέροχο μήνυμα.

0

ΑμαλίαΈνα παιδί και η δύναμη του

Ένα μικρό κορίτσι η Αμάλια βρίσκεται σε μια πολύβουη λαϊκή αγορά και ενώ νομίζεις ότι θα χαθεί μέσα στις πολυάριθμες φιγούρες και τις φωνές των μεγάλων εκείνο ξαφνικά στέκεται πάνω σε ένα πλαστικό καφάσι. Την ίδια στιγμή ο πολύβουος κόσμος ξεχνά τις κραυγές και όλα γίνονται διαφορετικά. Εξαιρετικό βιβλίο για θεατρικό παιχνίδι, το οποίο γίνεται μια όμορφη δραματοποίηση, ιδιαίτερα αν σας αρέσει να εναλλάσσετε τις φωνές, ώστε να είναι και πιο ευχάριστο για τα παιδιά. Μια πολύ γλυκιά ιστορία που δείχνει τη δύναμη της θέλησης και της αποφασιστικότητας.

0

ΜαμούνΚαλογραμμένο και ευχάριστο

Το βιβλίο Μαμούν είναι ένα πρωτότυπο και καλογραμμένο βιβλίο με πολύ χιούμορ και έναν πολύ γλυκό και συμπαθητικό ήρωα τον Ξου. Ο Ξου είναι ένα περίεργο πλάσμα και έχει ένα απωθητικό όνομα, αλλά καταφέρνει στο τέλος να βρει την αληθινή φιλία. Η ιστορία δείχνει στους μικρούς μας φίλους πως με αγάπη, υπομονή και λίγο πείσμα όλα είναι δυνατά και μπορείς να νικήσεις κάθε στερεότυπο και φόβο. Ευχάριστο στην ανάγνωση και πρωτότυπο.

0

Οι περιπέτειες των Άλφρεντ και Αγκάθα 1: Τα δέκα πουλιά ΈλστερΠολύ καλό!

Είναι ένα βιβλίο μυστηρίου το οποίο μπορεί να κρατήσει το ενδιαφέρον όλων των παιδιών, αφού μέσα από την ανάγνωση έρχονται αντιμέτωπα με μια όμορφη φιλία ανάμεσα σε δύο διαφορετικά και ξεχωριστά παιδιά, ενώ ταυτόχρονα θα νιώσουν και τα ίδια πως εξιχνιάζουν διάφορα μυστήρια και ζουν ευφάνταστες περιπέτειες . Αν το παιδί σας είναι μεταξύ 8 και 11 ετών και θέλετε να του δείξετε πως η δύναμη του μυαλού και η χρήση της λογικής είναι τα καλύτερα εργαλεία για την επίλυση των δύσκολων καταστάσεων τότε αυτό το βιβλίο και η συνέχεια του είναι η κατάλληλη επιλογή.

0

Η κυρία Καμηλοπάρδαλη ήταν σοφήΥπέροχο

Μια χαριτωμένη ιστορία που αξίζει να δωρίσουμε σε παιδιά που θέλουμε να κατανοήσουν την αξία των βιβλίων. Έχει κατανοητή γλώσσα και είναι ιδανικό για παιδιά που έχουν κατακτήσει το μηχανισμό ανάγνωσης (Α' και Β' Δημοτικού). Ταυτόχρονα βοηθάει τους μικρούς αναγνώστες να συνειδητοποιήσουν πως δεν υπάρχουν καλά ή κακά ζώα, απλά όλα έχουν το ένστικτο της επιβίωσης.

0

Ο «τρελός»Αξίζει να διαβαστεί από κάθε παιδί.

Ο «τρελός» του Κωνσταντίνου Βλαστάρη είναι ένα βιβλίο το οποίο ανήκει στη σειρά «Χωρίς σωσίβιο» και ενδείκνυται για παιδιά της Α' και Β' δημοτικού. Ο συγγραφέας με τη βοήθεια μιας αλληγορίας, σου εξιστορεί μια εξαιρετική ιστορία φιλίας και σε μεταφέρει πάνω σε μία σκακιέρα και μέσα από μια παρτίδα σκάκι προσπαθεί να περάσει πολλαπλά μηνύματα. Το κυριότερο μήνυμα είναι εκείνο της έννοιας της φιλίας και τι οφείλει να κάνει ένας άνθρωπος για τον φίλο του όταν βρεθεί σε μια δύσκολη κατάσταση. Ταυτόχρονα, μέσα από την ανάγνωση οι μικροί μας φίλοι μπορούν να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με το σκάκι. Ας μη ξεχνάμε ότι το σκάκι θεωρείται από πολλούς το καλύτερο παιχνίδι στρατηγικής και αυτοσυγκέντρωσης και οξύνει τη σκέψη. Είναι ένα βιβλίο που με τη βοήθεια ενός από τα πιο γνωστά παιχνίδια στον κόσμο αναφέρεται σε θέματα όπως είναι η φιλία, ο σεβασμός, η αυτοθυσία και η αγάπη.

0