Reviews

79

Followers

9

Following

23

Βιβλία

6

Reviews

79

Followers

9

Following

23

Αγαπημένα βιβλία

6

Reviews

Τα κορίτσια των λουλουδιώνανατρεπτικό

Η ιστορία δυο αδερφών, της Λόρελ και της Pόζι είναι συγκλονιστική. Σε ηλικία 6 και 10 αντίστοιχα χρόνων συμμετείχαν σε ένα αποτρόπαιο έγκλημα ενός δίχρονου παιδιού . Η μεγαλύτερη αδερφή καταδικάστηκε ισόβια για φόνο ενώ η μικρότερη δεν κρίθηκε ένοχη λόγω της ηλικίας της και της δόθηκε μια νέα ταυτότητα μαζί με την οικογένεια της για να καταφέρουν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή. . Δεκαεννιά χρόνια όμως αργότερα ένα άλλο νεαρό κορίτσι αγνοείται στο ξενοδοχείο που έμενε η Ρόζι. Άραγε έχει κάποια σχέση η Ρόζι με αυτό; . Πολλες ανατροπές γεμάτες με αγωνία που σε κρατούν απορροφημένο μέχρι το τέλος. Οι σελίδες φεύγουν πολύ γρήγορα καθώς συνεχώς προκύπτουν νέα δεδομένα που σου εξάπτουν την περιέργεια και θέλεις να φτάσεις μέχρι το τέλος. . Μια διεστραμμένη ιστορία που όμως θα σου δημιουργήσει συναισθήματα, αγωνία και πολλά ερωτήματα. Ίσως τελικά τα πράγματα να μην είναι όπως φαίνονται.

0

ΠυγολαμπίδεςΈνα βιβλίο που δεν θα ξεχάσω ποτέ

Η λέξη «φιλία» δεν μπορεί να καλύψει αυτό που έχει η Τάλι και η Κέιτ. Καμία κριτική δεν μπορεί να σας προϊδεάσει για την ιστορία αυτού του βιβλίου. . Το βιβλίο αυτό θίγει τον δεσμό της φιλίας στο πέρασμα των χρόνων, τη σχέση μητέρας-κόρης, ενός ζευγαριού , της οικογένειας, της προδοσίας, των μυστικών και του δράματος. Ο ανάγνωσης ταξιδεύει βλέποντας την Τάλι και την Κέιτ να μεγαλώνουν και να ακολουθούν διαφορετικά μονοπάτια δημιουργώντας όμως ανεκτίμητες αναμνήσεις πλέκοντας η μια την ζωή της άλλης. . Για τριάντα χρόνια η Τάλι και η Κέιτ ενώνουν τις ζωές τους ξεπερνώντας τις καταιγίδες μίας φιλίας όπως είναι η ζήλια,η απογοήτευση, ο εγωισμός , ο θυμός, οι πληγές. Νομίζουν ότι έχουν ξεφύγει από όλα αυτά μέχρι που έρχεται η προδοσία.Άραγε θα είναι αυτή ικανή για να χωρίσει μία τόσο δυνατή φιλία; Ένα άτομο που σε γνωρίζει πραγματικά έχει την δύναμη να σε πληγώσει... αλλά και να σε θεραπεύσει. . Το βιβλίο αυτό έκανε την καρδιά μου να τραγουδήσει αλλά και να πονέσει. Δεν έχω διαβάσει πιο βαθιά απεικόνιση των ζητημάτων της φιλίας, της αγάπης και της οικογένειας. . Είναι δύσκολο να αφήσω πίσω μου αυτό το βιβλίο. Οι σκέψεις μου επιστρέφουν συνέχεια σε αυτό... Είναι μία ιστορία που δεν θα ξεχάσω ποτέ! Ούτε εσείς, είμαι σίγουρη!!!

0

Η απατηλή ζωή των ενηλίκωνΗ Φερράντε δεν αποτυγχάνει ποτέ!!!

Όταν ένας συγγραφέας γίνεται από τους αγαπημένους σου, κάθε νέο μυθιστόρημά του σου προκαλεί ενθουσιασμό αλλά και άγχος καθώς ανησυχείς μήπως προδώσει τις προσδοκίες σου. Αυτό όμως δεν συμβαίνει με την Φερράντε. Η ΦΕΡΡΑΝΤΕ ΔΕΝ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΕΙ ΠΟΤΕ!!! Είναι ένα μυθιστόρημα ενηλικίωσης το οποίο με την ζωντανή αφήγηση του σε τοποθετεί στο μυαλό της Τζοβάννας και σε κάνει να αισθανθείς πάλι έφηβος και να βιώσεις τον αποπροσανατολισμό και την σύγχυση εκείνης της περιόδου. Η Τζοβάννα έχει μανία να ανακαλύψει τον κόσμο των ενηλίκων και συνειδητοποιεί ότι οι ενήλικοι που αγαπά βαθιά είναι άνθρωποι περίπλοκοι, με ελαττώματα που λένε ψέματα, απιστούν, απογοητεύουν και αποτυγχάνουν. Φυσικά οι ίδιοι, ειδικά οι γονείς θέλουν να διατηρήσουν την ψευδαίσθηση της τελειότητάς τους κάτι που κάνει την ζωή της Τζοβάννας πιο δύσκολη.H Φερράντε μιλά για την δύναμη των λέξεων και πως αυτές ειδικά των γονιών επηρεάζουν την ψυχοσύνθεση των εφήβων και ορισμένες φορές τους οδηγούν στην ''βίαιη'' ενηλικίωσή τους. Η έφηβη Τζοβάννα μετακινείται σε δύο κόσμους, δύο διαφορετικές κοινωνικές τάξεις. Στα υψηλότερα σημεία της Νάπολης βρίσκεται η ελίτ, εκεί που επικρατεί αυταπάτη και στα χαμηλότερα σημεία βρίσκεται η χαμηλότερη κοινωνική τάξη όπου επικρατεί αυθεντικότητα. Θα ξεπεράσει άραγε η Τζοβάννα τα προστατευτικά τείχη της οικογένειάς της για να ανακαλύψει σε ποιον κόσμο τελικά ανήκει η ίδια; Η ιστορία εκτυλίσσεται αργά αλλά οι χαρακτήρες είναι τόσο ζωηροί που η αφήγηση είναι ζωντανή και προκαλεί έντονα συναισθήματα. Η Φερράντε δίνει πνοή στις σελίδες του βιβλίου της!!!

0Escape book

Ένα ιδιαίτερο και πρότυπο βιβλίο που στηρίζεται στην γνωστή ομώνυμη σειρά. Λύνοντας γρίφους προχωράς στην πλοκή κάτι που το κάνει πολύ ενδιαφέρον!

0Ασημένια φτερά

Είναι το πρώτο βιβλίο που διαβάζω από Camilla Lackberg. Μου άρεσε ο τρόπος που έγραφε και οι σελίδες έφευγαν πολύ γρήγορα. Ιδιαίτερη πλοκή που σου δημιουργεί αγωνία μέχρι το τέλος!

0

Τόλμησε να είσαι ευτυχισμένοςΤόλμησεεεε!!!

Ένα ευχάριστο βιβλίο που σε βοηθά να καταλάβεις πραγματικές αξίες και να τολμήσεις να ζήσεις ευτυχισμένος. Διαβάζεται εύκολα!

0

Η συνισταμένη των ανοησιών της υφηλίουΕυχάριστο βιβλίο

Μια ενδιαφέρουσα και σύντομη συζήτηση της Άλκης Ζέη με τον Θανάση Νιάρχο. Ωραίες απαντήσεις με νόημα από την αγαπημένη συγγραφέα!!!

0

Η θεραπεία του ΣοπενάουερΣυγκλονιστικό βιβλίο!

Ένα ενδιαφέρον και συγκινητικό βιβλίο που πραγματεύεται αξίες σημαντικές για τον άνθρωπο. Ο Yalom παρουσιάζει τα γεγονότα από την μεριά της ψυχανάλυσης κάτι που κάνει το βιβλίο μοναδικό! Προσφέρει απλόχερα τροφή για σκέψη!

0

Και το παραμύθι δεν τελείωσεΚαι το παραμύθι δεν τελείωσε...

Ένα παραμύθι δοσμένο με διαφορετικό τρόπο από τον αναμενόμενο με βαθιά νοήματα που απευθύνονται και σε μικρούς και σε μεγάλους!

0

ΠοιήματαΑριστούργημα

Μία υπέροχη συλλογή από την μοναδική Κική Δημουλά. Ανοίγοντας την συλλογή αυτή η εξαίρετη ποιήτρια μας προσφέρει απλόχερα ευχαρίστηση, συγκίνηση, προβληματισμό και σκέψεις αποτυπωμένες στο χαρτί με τον ομορφότερο τρόπο. Να το διαβάσετεεεε!!!

0

Άνω τελείαΈνας μικρός θησαυρός!

Ένας μικρός θησαυρός! Αν και ολιγοσέλιδο προσφέρει τεράστια τέρψη!!!

0

Όλα τα φωτεινά μέρηΑγαπημένο βιβλίο!

Ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία! Προσφάτως έγινε και ταινία αλλά σας προτείνω πρώτα να διαβάσετε το βιβλίο και μετά αν θέλετε να δείτε την ταινία. Αγγίζει σοβαρά εφηβικά θέματα τα οποία πολλοί αγνοούν ή θεωρούν ταμπού. Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει με ιδιαίτερο και μοναδικό τρόπο τα θέματα αυτά και προκαλεί βαθιά συγκίνηση και προβληματισμό. Οι ήρωες του βιβλίου καλούνται να αντιμετωπίσουν δύσκολες και δυσβάσταχτες καταστάσεις. Απευθύνεται όχι μόνο σε εφήβους αλλά και σε ενηλίκους! ''Η ελπίδα σου έγκειται στην αποδοχή της ζωής σου όπως είναι τώρα, αλλαγμένη για πάντα. Αν μπορείς να το κάνεις αυτό, θα βρεις την ηρεμία που αναζητάς''.

0

Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριεςΕυχάριστο βιβλίο

Ένα ευχάριστο και όμορφα εικονογραφημένο βιβλίο που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Με τρόπο ευχάριστο και πρωτότυπο παρουσιάζει σπουδαίες γυναίκες που αποτέλεσαν σταθμό στην ιστορία της ανθρωπότητας.

0

Συμφωνία ζωήςΣυγκινητικό βιβλίο!

Ένα μικρό και ευχάριστο βιβλίο που κρύβει όμως βαθιά νοήματα. Μέσω μίας μικρής ιστορίας ο Fredrik Backman κάνει τον αναγνώστη να συγκινηθεί και να προβληματιστεί για την αξία της ζωής!

0

Η ιστορία της θεραπαινίδαςΑριστούργημα

Ένα βιβλίο με μοναδικά και βαθύτερα νοήματα που προσφέρει τροφή για σκέψη. Μέσω της σουρεαλιστικής πλοκής η Margaret Atwood με αριστοτεχνία περνά αξίες που θίγονται σε ένα ρεαλιστικό περιβάλλον και αφυπνίζει τον αναγνώστη. Το βιβλίο αυτό είναι αριστούργημα!!!

0

Οι ΑλτρουιστέςΟι Αλτρουιστές!

Ένα ιδιαίτερο βιβλίο που μου κίνησε το ενδιαφέρον! Οι χαρακτήρες είναι έντονοι και δημιουργούν μία ένταση στην πλοκή. Μου άρεσε ο τρόπος γραφής καθώς και το θέμα του βιβλίου. Ήταν συγκινητικό σε μερικά σημεία.

0

Τα γενέθλιαΣυγκλονιστικό βιβλίο!

Ένα συγκινητικό βιβλίο φυσικά από τη Ζωρζ Σαρή. Το βιβλίο σε απορροφά και σε μεταφέρει μέσα από τα μάτια της μικρής Άννας στην εποχή της Χούντας. Η συγγραφέας παρουσιάζει τα γεγονότα από μία άλλη οπτική γωνία προσφέροντας όμορφα μηνύματα και νοήματα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις τελευταίες σελίδες... ''Υπάρχουν δύο ζωές, γιέ μου. Τη μία σ' τη χαρίζουν, την άλλη την κερδίζεις... Είσαι ελεύθερος να διαλέξεις μία από τις δύο''.

0

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!Στοχευμένες απόψεις!

Ένα σύντομο αλλά απολύτως χρήσιμο βιβλίο που στοχευμένα παρουσιάζει κάποιες απόψεις για τους γονείς και τα παιδιά. Ο τίτλος του βιβλίου είναι εύστοχος και με πολύ νόημα! Να το διαβάσετε είτε είστε γονείς είτε παιδιά!

0

Το κλαμπ των 5 π.μ.Ευχάριστο και προτρεπτικό βιβλίο!

Ο Robin Sharma είναι αγαπημένος μου συγγραφέας. Αγαπώ τον τρόπο που γράφει και την φιλοσοφία του απέναντι στην ζωή. Ο Sharma μέσω ενδελεχούς έρευνας παρουσιάζει στο βιβλίο του μία πρακτική η οποία πραγματικά ανατρέπει την ζωή σου. Είναι ένα βιβλίο με αρκετή ενέργεια το οποίο σε βοηθά να συνειδητοποιήσεις και υιοθετήσεις νέα στάση στη ζωή σου. Είναι ευχάριστο και διαβάζεται εύκολα!!!

0

Κανονικοί άνθρωποιΚανονικοί άνθρωποι!

Η Sally Rooney έχει ένα ιδιαίτερο και μοναδικό τρόπο γραφής ο οποίος σε κάνει να θέλεις να διαβάσεις το βιβλίο και να φτάσεις στην τελευταία του σελίδα. Ωστόσο, το θέμα της πλοκής δεν είναι κάτι πρωτότυπο, σε κρατά όμως στο βιβλίο το ψυχογράφημα των ηρώων!!!

1

Ένα αγόρι στο εκατομμύριοΣυγκινητικό βιβλίο!

Το συγκεκριμένο βιβλίο δεν είναι απλά ένα μυθιστόρημα, είναι ένα μάθημα ζωής! Ένα εντεκάχρονο αγόρι μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να γίνουμε καλύτεροι άνθρωπο, να αγαπάμε περισσότερο και να προσφέρουμε. Να ονειρευόμαστε και να τολμάμε αλλά και να ξεπερνάμε τις δυσκολίες ακόμη και τις πιο φρικτές απώλειες με τις οποίες θα έρθουμε αντιμέτωποι στην ζωή μας! Ένα μοναδικό βιβλίο που απευθύνεται σε εφήβους αλλά και σε ενηλίκους.

0

Ποιος θα κλάψει όταν πεθάνειςΈνα από τα αγαπημένα μου βιβλία!!!

"Η ζωή περνά πολύ γρήγορα. Και τίποτα δεν είναι πιο οδυνηρό από τη συνειδητοποίηση ότι έφτασες στο τέλος της χωρίς να αντιληφθείς τι ήταν πραγματικά σημαντικό επειδή ήσουν υπερβολικά απασχολημένος με όσα δεν είχαν αληθινή σημασία". Αυτό το βιβλίο του Robin Sharma είναι το αγαπημένο μου! Διαβάζοντάς το ανακάλυψα τι πραγματικά έχει σημασία στη ζωή και πως κάποιος μπορεί να γίνει πραγματικά ευτυχισμένος!!!

0

Little Book of LykkeΕυχάριστο βιβλίο

Το βιβλίο του Lykke είναι ένα βιβλίο που αναζητά τι κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους. Είναι ένα πολύ ευχάριστο βιβλίο που ξεφυλλίζεται εύκολα και γρήγορα

0

The subtle art of not giving a fuckΑνατρεπτικό βιβλίο!

Όταν άρχισα να διαβάζω αυτό το βιβλίο δεν μου τράβηξε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον ίσως γιατί με ενοχλούσε και λίγο ο τρόπος που εκφραζόταν ο συγγραφέας καθώς χρησιμοποιούσε βρισιές. Αρκούσαν όμως λίγες μόνο σελίδες για να αλλάξω άποψη. Το βιβλίο είναι αυτοβελτίωσης αλλά όχι του τύπου σκέψου θετικά ,χαμογέλα περισσότερο, αγάπα τους γύρω σου. Επικεντρώνεται στην ατομική ευθύνη που έχει ο καθένας στην ζωή του. Είναι άκρως προτρεπτικό και ανατρεπτικό!!!

2

Ξέχασέ μεΨυχολογικό θρίλερ!

Τελείωσα το βιβλίο σε λιγότερο από δύο ημέρες. Είναι ένα ανατρεπτικό ψυχολογικό θρίλερ που σε κρατά καθηλωμένο θέλοντας να φτάσεις το συντομότερο στην τελευταία του σελίδα.

0

Περηφάνια και προκατάληψηΈνα κλασικό αριστούργημα!

Το βιβλίο αυτό μεταφέρει τον αναγνώστη με αριστοτεχνικό τρόπο στις αντιλήψεις της Αγγλίας εκείνης της εποχής. Η πρωταγωνίστρια του βιβλίου θα πολεμήσει τα κατεστημένα και θα καταρρίψει τις ταξικές διαφορές, την ανισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα και τα κοινωνικά πρότυπα. Θα ανοίξει ένα νέο δρόμο, κερδίζοντας τον σεβασμό όλων και ζώντας έναν μεγάλο έρωτα. Ένα κλασικό αριστούργημα!

0

Υπόγειος σιδηρόδρομοςΣυγκλονιστικό βιβλίο!

Το βιβλίο αναφέρεται στην δύσκολη πορεία μίας δυναμικής γυναίκας η οποία έχει σκοπό να σπάσει τα δεσμά της σκλαβιάς. Ο δρόμος που επιλέγει για να φτάσει στην ελευθερία είναι "υπόγειος". Είναι ένα βιβλίο που θίγει με τρόπο αριστοτεχνικό τις φυλετικές διακρίσεις και την δουλεία.

0

Όσα μπορείς να δεις μόνο όταν δεν βιάζεσαιΕυχάριστο βιβλίο

Ένα βιβλίο κατανοητό, γεμάτο από σύντομες πρακτικές συμβουλές. Με σύντομο, απλό αλλά και δυναμικό τρόπο θα σας τονώσει και θα σας εμπνεύσει. Διαθέτει μία υπέροχη εικονογράφηση που θα σας χαλαρώσει και θα κάνει την ανάγνωση ευχάριστη. Το βιβλίο έχει κάτι το χαλαρωτικό, θετικό και μαγικό!!!

0

Το βιβλίο της χαράςΥπάρχει ελπίδα!

Το βιβλίο της χαράς είναι μία συζήτηση ανάμεσα στον Δαλάι Λάμα και τον Αρχιεπίσκοπο Νοτίου Αφρικής Ντέσμοντ Τούτου στην οποία θα αναφερθεί το πως μπορείς να ανακαλύψεις την χαρά και την ευτυχία και να απομακρύνεις τον πόνο και την θλίψη. Στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου παρατίθενται οι Πρακτικές της Χαράς, ένα ενδιαφέρον και βοηθητικό κεφάλαιο που αγάπησα ιδιαίτερα. Ένιωσα ότι μέσω αυτών των πρακτικών ότι μπορώ να απομακρύνω ότι με φοβίζει και να έρθω πιο κοντά με την πραγματική χαρά ΑΛΛΑ και ότι υπάρχει ελπίδα αυτός ο κόσμος να αλλάξει. Είναι ένα ευχάριστο, αισιόδοξο και με πολύ χιούμορ βίβλο. Θα το απολαύσετε!!!

0

Το ΔώροΨάξε το βαθύτερο νόημα!

Στο βιβλίο αναφέρονται πράγματα που έχεις ίσως έχει σκεφτεί, που έχεις ακούσει αρκετές φορές ή έχεις συζητήσει με τους φίλους σου όμως ο Ξενάκης τα αποτύπωσε στο χαρτί δίνοντας τους μια θετική αύρα. Φυσικά και μπορεί να μην συμφωνήσεις με όλες τις ιστορίες που αναφέρονται είτε γιατί φαίνονται κοινότυπες ή ουτοπικές. Ή να μην σου αρέσει η προφορικότητα του λόγου του. Μην στέκεσαι εκεί! Ψάξε το βαθύτερο νόημα στην κάθε ιστορία!!! Κάθε φορά που έκλεινα το βιβλίο, με έπιανα να σκέφτομαι σε βάθος τι κάνω εγώ από όλα αυτά. Στην αρχή του βιβλίου έκανα την σκέψη του τύπου εντάξει καλά τα λέει ο Ξενάκης αλλά στην πράξη δεν συμβαίνουν αυτά. Κι όμως συμβαίνουν, αν αρχίσεις και εσύ να βλέπεις την ζωή σου διαφορετικά!

0

Μάθε όπως ο Αϊνστάιν!Μάθε πως να μαθαίνεις!

Μέσα σε δεκατρία κεφάλαια ο Peter Hollins θα σας βοηθήσει να ξεκλειδώσετε τις διανοητικές σας ικανότητες και να διαχειριστείτε με τον καλύτερο τρόπο την ευφυία σας. Αρχικά, θα καταργήσει μύθους που επικρατούν γύρω από την μάθηση και σταδιακά θα αρχίζει να χτίζει τις βάσεις για τις μεθόδους εκμάθησης. Τα κεφάλαια είναι χωρισμένα έτσι ώστε σταδιακά να διαμορφώσετε το προσωπικό μοντέλο μαθησιακής συμπεριφοράς. αφομοιώνοντας όλους τους τρόπους και κλείνοντας το βιβλίο θα έχετε μάθει πως να μαθαίνετε! Είναι ένα ανάλαφρο βιβλίο που διαβάζεται πολύ γρήγορα.

0

Η δύναμη της επικοινωνίας8 εργαλεία για την φανέρωση των μυστικών της επικοινωνίας!

Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας αφηγείται προσωπικές του ιστορίες και περιστατικά που διαμόρφωσαν την δική του στρατηγική στον τομέα της επικοινωνίας. Μέσω των παραδειγμάτων και των ασκήσεων που εμπεριέχονται στο κάθε κεφάλαιο ο αναγνώστης συνειδητοποιεί ότι όσα παραθέτει ο Σάββας Τρίχας δεν είναι απλά θεωρίες αλλά λειτουργούν και στην πράξη. Είναι ένα μικρό και ευχάριστο βιβλίο

0

Η εξαφάνιση της Ρόζι ΆντερσονΑνατρεπτικό βιβλίο!

Η εξαφάνιση της Ρόζι Άντερσον είναι ένα καλογραμμένο και ανατρεπτικό βιβλίο. Η αφήγηση κινείται σε δύο επίπεδα, κάτι το οποίο απογειώνει το βιβλίο. Βρισκόμαστε στο παρόν με την Κέιτ να ψάχνει μανιωδώς στοιχεία και στο παρελθόν με την Ρόζι να ανακαλύπτει καλά κρυμμένα μυστικά και αλήθειες. Και στο τέλος θα έρθει η ανατροπή.

0

Τα κορίτσια της Νέας ΥόρκηςΤα κορίτσια της Νέας Υόρκης

Τα κορίτσια της Νέας Υόρκης είναι ένα πολυσέλιδο μυθιστόρημα, ανάλαφρο που θίγει όμως σοβαρά ζητήματα και περνά βαθύτερα μηνύματα. Ίσως θα προτιμούσα να είχε αφιερώσει λιγότερες σελίδες για τις ερωτικές περιπέτειες των κοριτσιών και να αναλύσει περισσότερο τα τελευταία κεφάλαια που ήταν μοναδικά. Η Ελίζαμπεθ σου δίνει την ευκαιρία μέσα από τα βιβλία της να γνωρίζεις τον εαυτό σου.

0

Το πείραμαΤο Πείραμα

Είναι ένα καθηλωτικό βιβλίο με άκρως πρωτότυπο θέμα. Ο Sebastian Fitzek ξέρει να παίζει πολύ καλά με το μυαλό του αναγνώστη! Ήταν το πρώτο βιβλίο που διάβασα από τον συγγραφέα και νομίζω πως ήταν μία καλή αρχή.

0

Η άλγεβρα της ευτυχίαςΕυχάριστο βιβλίο

Το βιβλίο αυτό μας διδάσκει πως να επικεντρωνόμαστε στις σχέσεις μας με τους άλλους και να δίνουμε σε συτές αγάπη χωρίς να λογαριάζουμε αν μας την ανταποδώσουν. Δεν υπάρχουν ούτε όροι ούτε όρια στην αγάπη. Ένα ευκολοδιάβαστο βιβλίο και ανάλαφρο.

0

Eat Pray LoveΠολύ ενδιαφέρον βιβλίο!

Η ηρωίδα του βιβλίου στα τριάντα της έχοντας ένα σύζυγο, ένα όμορφο σπίτι και μία επιτυχημένη καριέρα πιστεύει ότι ζει μία ευτυχισμένη ζωή. Συνειδητοποιώντας ότι η ζωή της δεν είναι έτσι, αποφασίζει να αφήσει τα πάντα πίσω της και να ταξιδέψει για να λύσει τους εσωτερικούς της προβληματισμούς. Το βιβλίο θα σας ταξιδέψει αρχικά στην ανέμελη Ιταλία, όπου η ηρωίδα θα απολαύσει το κάθε τι χωρίς περιορισμούς, έπειτα σε ένα ήσυχο μέρος στην Ινδία όπου θα νιώσει την αρμονική ισορροπία του νου και του σώματος. Τέλος, ο τελευταίος προορισμός είναι το εξωτικό Μπαλί όπου θα νιώσει ελεύθερη και θα βρει την πραγματική αγάπη. Ίσως οι μεγάλες δόσεις πληροφοριών για την κουλτούρα και την ομορφιά του κάθε μέρους να σας βομβαρδίσουν αλλά συνολικά στο τέλος το βιβλίο θα σας έχει συνεπάρει και θα σας δώσει την δύναμη να παλέψετε για την ευτυχία σας. Το παρελθόν αυτής της γυναίκας δεν διαφέρει και πολύ από εκείνο άλλων γυναικών. Η διαφορά έγκειται στο ότι αυτή η γυναίκα τόλμησε να έρθει αντιμέτωπη με τις επιλογές που είχε κάνει στο παρελθόν, να τις προσπεράσει και να αναζητήσει την πραγματική ιδανική ζωή για εκείνη.

0

Μια μέρα τον ΔεκέμβρηΜια μέρα τον Δεκέμβρη

΄΄Έσκυψα προς το μέρος του, έπιασα το κεφάλι του και φίλησα τα μαλλιά του. Τύλιξε και εκείνος τα χέρια του γύρω μου και η γνώριμη μυρωδιά του με έκανε να ξεσπάσω σε ανεξέλεγκτα κλάματα. Η κολόνια που πάντα φορούσε, το σαμπουάν που χρησιμοποιούσε, η μυρωδιά από τις μέρες του, τις νύχτες μου, την αγάπη μας΄΄. Ένα ρομαντικό και ανάλαφρο βιβλίο!!!

0

Μόνος στο ΒερολίνοΤρομερό βιβλίο!

Ένα θαυμάσιο μυθιστόρημα που έχει ως θέμα ένα σταθμό ιστορικό, τον Ναζισμό. Είναι ένα σπουδαίο και συγκινητικό βιβλίο που ο συγγραφέας έχει πετύχει να μεταδώσει ακριβώς το παλμό εκείνης της εποχής και τις μεταστροφές των ανθρώπων λόγω του Ναζισμού. Αν και πολυσέλιδο είναι ενδιαφέρον και περνούν γρήγορα οι σελίδες!

0

Αυτοί που φεύγουν κι αυτοί που μένουνΠολύ καλό!

Το τρίτο βιβλίο της τετραλογίας συνεχίζει να έχει το ενδιαφέρον με τα δύο προηγούμενα. Βλέπεις τις πρωταγωνίστριες να αλλάζουν και να μεγαλώνουν και θέλεις ακόμα περισσότερο να ρουφήξεις τις σελίδες και να φτάσεις στο τέλος!!! Ανάλαφρη και καλοκαιρινή διάθεση προσφέρει το βιβλίο

0

Το εργαστήριο με τις κούκλεςΤο εργαστήριο με τις κούκλες

Το βιβλίο αυτό δεν είναι απλά ένα μυθιστόρημα εποχής αλλά θίγει κοινωνικά ζητήματα, ξεδιπλώνει τις σχέσεις των ανθρώπων και θέτει καίριους προβληματισμούς. Η ηρωίδα διδάσκει κάτι σημαντικό: όλοι πρέπει να πραγματοποιούμε τα όνειρα μας και να διεκδικούμε αυτό που μας αξίζει, προσπερνώντας όλα τα εμπόδια.

1

Χελώνες στο άπειροΧελώνες στο άπειρο

Είναι ένα μυστηριώδες και ανάλαφρο βιβλίο. Περιέχει ωραίες αφηγήσεις και νεανικό κλίμα. Ωστόσο, εκφράζονται με εύστοχο τρόπο εφηβικές ανησυχίες! Ένα βιβλίο με μυστήριο και αγωνία αλλά και με βαθυστόχαστα νοήματα.

0

Το νέο όνομαΤο δεύτερο βιβλίο

Το δεύτερο βιβλίο της τετραλογίας μου κράτησε παρέα μόνο λίγες ώρες καθώς ήμουν ενθουσιασμένη από το πρώτο και ήθελα να ολοκληρώσω την τετραλογία. Η αφήγηση της συγγραφέως είναι ανάλαφρη και καλοκαιρινή και σου δημιουργεί την επιθυμία να διαβάζεις με την ίδια λαχτάρα μέχρι την τελευταία σελίδα. Υπέροχη ιστορία.

0

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναιΚλασικό βιβλίο!

Ένα κλασικό και ιδιαίτερο βιβλίο που θίγει υψηλές αξίες.Μου άρεσε αρκετά και θεωρώ ότι αξίζει να το διαβάσει κανείς.

0

Συζητήσεις με φίλουςΣυζητήσεις με φίλους

Το μυθιστόρημα αυτό παρουσιάζει τα συναισθήματα, την ψυχολογία και τις ετερόκλητες αντιλήψεις των χαρακτήρων. Η Sally Rooney ψυχογραφεί με μαεστρία τους χαρακτήρες και έχει όμορφο τρόπο γραφής. Όσο περνούσαν οι σελίδες, βυθιζόμουν όλο και περισσότερο στον κόσμο των ηρώων της. Η δράση πάνω στην οποία εκτυλίσσονται τα γεγονότα είναι απλή αλλά ταυτόχρονα ορμητική. Οι χαρακτήρες παλεύουν να ορίσουν τι είναι σωστό και τι λάθος, για το τι ήταν, τι είναι και τι ιδανικά θα ήθελαν να είναι.

0Συγκινητικό βιβλίο

Πρωταγωνιστές του βιβλίου είναι δύο έφηβοι που πάσχουν από καρκίνο. Ο τρόπος που αντιμετωπίζεται το θέμα αυτό είναι θετικός κάτι το οποίο σηματοδοτεί πολλά μηνύματα για τον αναγνώστη. Είναι μία τρυφερή και συγκινητική ιστορία για την αξία της ζωής. Θεωρώ ότι το βιβλίο αυτό δεν απευθύνεται μόνο σε εφήβους αλλά και σε ενηλίκους. Διαβάστε πρώτα το βιβλίο και μετά δείτε την αντίστοιχη ταινία.

0

Αχανής μοναξιάΠολύ ωραίο βιβλίο

Αυτό το βιβλίο μου άφησε μία ιδιαίτερη αίσθηση. Συνειδητοποίησα ότι σε πολλούς ανθρώπους δεν δίνεται η δυνατότητα να κάνουν τις δικές τους επιλογές, να κάνουν λάθη και να φανούν αδύναμοι! Οι συνθήκες δεν τους το επιτρέπουν. Έτσι και η Λένι, η πρωταγωνίστρια του βιβλίου δεν είχε άλλη επιλογή, έπρεπε να είναι δυνατή. Έζησε ένα πατέρα στοργικό αλλά και ένα πατέρα βίαιο. Δεν ήξερε ότι μπορούσε να αγαπά και να μισεί τον ίδιο άνθρωπο ταυτόχρονα! Έζησε με μία μητέρα που δεχόταν τον αρρωστημένο έρωτα του συζύγου της και φοβόταν να τον αντιμετωπίσει. Η Λένι όμως έκανε αυτό που αποφεύγουν πολλοί. Γύρισε στο παρελθόν και αντίκρισε κατάματα την αλήθεια και τότε απελευθερώθηκε. Αξίζει να το διαβάσετε!!!

1

Η Έλενορ Όλιφαντ είναι απολύτως καλάΙδιαίτερο βιβλιο

Ένα βιβλίο με ιδιαίτερο χαρακτήρα και καλή γραφή. Δίνει ένα μάθημα ζωής αυτό το βιβλίο: να μην κρίνουμε με τόση ευκολία τους ανθρώπους και δή τους ΄΄διαφορετικούς΄΄. Η Έλενορ Όλιφαντ είναι ένα άτομο με ιδιαίτερη προσωπικότητα, μεγαλωμένη με βιώματα δύσκολα, με βάρη που κανένας δεν έπρεπε να κουβαλάει, με φόβους που κανείς δεν την βοήθησε να εξαφανίσει, με αγκαλιές που ποτέ δεν πήρε. Ένα όμορφο βιβλίο με βαθιά νοήματα!

0

Η κότα που ονειρευόταν να πετάξειΕυχάριστο βιβλίο

Είναι ένα μικρό και ευχάριστο βιβλίο. Με ανάλαφρο τόνο θίγει αξίες σημαντικές για τον άνθρωπο. Μέσω της αλληγορίας δίνονται στον αναγνώστη βαθυστόχαστα μηνύματα και το σημαντικότερο όλων είναι να μην σταματάμε να ελπίζουμε και να είμαστε μεγαλόψυχοι δίνοντας απλόχερα την αγάπη μας.

0

Έντεκα λεπτάΈντεκα λεπτά

Ένα ευκολοδιάβαστο βιβλίο που πραγματεύεται την ιστορία μίας νεαρής κοπέλας που έγινε πόρνη. Ο Coelho Paulo μέσα από την ιστορία της κοπέλας περνά πολλά μηνύματα για τον έρωτα και την αγάπη.

0

Ανεμοδαρμένα ύψηΚλασικό καλό μυθιστόρημα

Ένα φοβερό μυθιστόρημα παγκοσμίου βεληνεκούς που αξίζει να διαβάσετε. Έντονοι χαρακτήρες, δύσκολες αποφάσεις και μία ιδιαίτερη ιστορία αγάπης. Ένα βιβλίο που αποτελεί σταθμό για την κλασική λογοτεχνία.

0

Ιστορίες να σκεφτείςΕυχάριστο βιβλίο

Είναι ένα μικρό και ευχάριστο βιβλίο. Διαβάζεται εύκολα λόγω του ανάλαφρου τόνου. Πάλι με το μοτίβο των ιστοριών ο Μπουκάι περνάει τα μηνύματα που επιθυμεί και ο αναγνώστης σκέφτεται και αναθεωρεί.

0

Λίγη ζωήΣυγκινητικό

Ένα έντονο βιβλίο με έντονες αφηγήσεις. Ο ήρωας είναι ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας που έχει υποστεί βίαιες και τραγικές καταστάσεις. Είναι ένα άκρως συγκινητικό βιβλίο που θίγει σοβαρά ζητήματα. Είναι πολυσέλιδο και στην αρχή μου δημιούργησε μια σύγχυση με τους χαρακτήρες αλλά αυτό λύθηκε μετά από κάποιες σελίδες.

0

Μικρές φωτιές παντούΜικρές φωτιές παντού

Ένα βιβλίο που διαβάζεται ευχάριστα παρότι αναφέρεται σε σημαντικά κοινωνικά ζητήματα. Η αφήγηση είναι καλή και οι σελίδες φεύγουν γρήγορα.

1

ΚίρκηΚίρκη

Η Miller Madeline με ευρηματικό τρόπο καθιστά την Κίρκη επίκαιρη και τονίζει ένα κοινωνικό θέμα, την θέση της γυναίκας στην κοινωνία. Η αφήγηση είναι ιδιαίτερη και σε συνεπαίρνει στον κόσμο της μυθολογίας.

1

Η γιαγιά μου σας χαιρετά και ζητάει συγγνώμηΑγαπημένο βιβλίο!

Αγαπώ τον Backman Fredrik και τον τρόπο που γράφει. Είναι ένα βιβλίο που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Ο ανάλαφρος τόνος του συγγραφέα κάνει το βιβλίο πολύ ευχάριστο αλλά συγχρόνως περνά βαθιά και όμορφα μηνύματα με ευρηματικό τρόπο. Μέσα από τα παραμύθια της γιαγιάς της ηρωίδας διαφαίνεται όλη η πραγματικότητα. Ένα όμορφο και συγκινητικό βιβλίο για εφήβους αλλά και ενήλικες!

0

Έθιμα ταφήςΣυγκλονιστικό

Είναι συγκλονιστικό βιβλίο και βασίζεται σε αληθινή ιστορία. Το διάβασα μέσα σε μία μέρα. Μου προκάλεσε συγκίνηση. Θίγονται κοινωνικά και ηθικά ζητήματα, ζητήματα επιβίωσης και ελευθερίας. Είναι ένα έντονο και βαθυστόχαστο βιβλίο.

1

Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari τουΑπό τα αγαπημένα μου βιβλία

O Robin Sharma είναι ένας από τους αγαπημένους μου συγγραφείς. Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι το πρώτο που διάβασα από εκείνον και είχα εντυπωσιαστεί. Είναι ένα βιβλίο με βαθιά νοήματα τα οποία παραδίδονται με μαεστρία από τον Sharma. Διαβάζεται πολύ ευχάριστα και σου δίνει πολλά κίνητρα για να αναθεωρήσεις και να βελτιώσεις τον τρόπο σκέψης σου!

0

Ο εκατοντάχρονος που πήδηξε από το παράθυρο και εξαφανίστηκεΕυχάριστο βιβλίο

Είναι ένα ευχάριστο βιβλίο που σου προκαλεί γέλιο. Διαβάζεται πολύ εύκολα!

1

ConfiteorΕντυπωσιακό βιβλίο

Το έχω διαβάσει εδώ και αρκετό καιρό αλλά πολλές φορές το φέρνω στο μυαλό μου. Ένα φοβερό μυθιστόρημα με τρομερή αφήγηση και βαθυστόχαστο ύφος που πραγματεύεται ουσιαστικά ζητήματα. Είναι πολυσέλιδο αλλά αυτό μην σας τρομάζει. Αξίζει!!!

0Συγκινητικό

Ένα συγκινητικό βιβλίο που σε αγγίζει σε βάθος. Μία αφήγηση γεμάτη έντονες στιγμές ιστορικές και κοινωνικές. Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσετε.

0

Να σου πω μια ιστορίαΌμορφες ιστορίες

Είναι ένα ανάλαφρο βιβλίο που απαρτίζεται από μικρές ιστορίες που λειτουργούν ως παραδείγματα και προσφέρουν η κάθε μία τους και από ένα διαφορετικό δίδαγμα. Διαβάζεται εύκολα.

1

Ματωμένα χώματαΑριστούργημα

Ένα βιβλίο με τρομερή αφήγηση που σε αγγίζει βαθιά. Οφείλουμε όλοι να έχουμε διαβάσει αυτό το βιβλίο που αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της χώρας μας που δεν πρέπει να ξεχάσουμε.

0Το αγαπημένο μου βιβλιο

Το έχω διαβάσει πάνω από δέκα φορές και πάλι νιώθω την επιθυμία να το πιάσω στα χέρια μου και να το αρχίσω πάλι. Είναι για όλες τις ηλικίες και τα μηνύματα που περνάει είναι εύστοχα και απολύτως χρήσιμα.

0

Η Φάρμα των ΖώωνΔιαχρονικό βιβλίο

Ένα βιβλιο που αντικατοπτρίζει με μαεστρία μια κοινωνία. Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί τα ζώα για να πετύχει τον σκοπό αυτό και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Ένα άκρως διαχρονικό βιβλίο.

0

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφιαΜοναδικό βιβλίο

Είναι ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία. Θυμάμαι ακόμα εκείνο το απόγευμα που εφτασα στην τελευταία σελίδα. Ευχόμουν να μην τελειώσει. Συγκλονιστική αφήγηση με μοναδική πλοκή. Έχει βαθιά νοήματα! Πρέπει να το διαβασετε!!!

0

Η τιμή και το χρήμαΚλασικό βιβλιο

Ένα κλασικό βιβλιο που μεταφέρει τις αντιλήψεις της τότε εποχής και τα κοινωνικά στερεότυπα! Είναι μικρό και ευκολοδιάβαστο!

0

ΑστραδενήΕξαιρετική Ευγενία Φακίνου

Εξαιρετική η Ευγενία Φακίνου. Ένα ιδιαίτερο βιβλίο με ωραία αφήγηση. Δυστυχώς το τέλος είναι στενάχωρο. Διαβάζεται μέσα σε λίγες ώρες!

1

Στη σκιά της πεταλούδαςΠολύ καλό βιβλιο

Ήταν το πρώτο βιβλίο του που διάβασα. Με καθήλωσε από τις πρώτες σελίδες! Είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα με έντονες αφηγήσεις που θα χαραχθούν στην μνήμη σας.

0Αριστούργημα

Μια ιστορία που σε καθηλώνει. Ένα αριστούργημα που όλοι πρέπει να έχουμε διαβάσει. Βεβαίως, διδάσκεται και στο σχολείο. Οποίος δεν το έχει διαβάσει, επιβάλλεται να το διαβάσει!!!

0

Πόσο θα ζήσεις ακόμα γιαγιάΑγαπώ Άλκη Ζέη

Ένα συγκινητικό βιβλιο που διαβάζεται γρήγορα και εύκολα. Αγαπώ τόσο πολύ την Αλκή Ζέη, την συγγραφέα των παιδικών μας χρόνων!!!

0

Την Κυριακή έχουμε γάμοΤην Κυριακή έχουμε γάμο

Ένα ωραιο και ευχάριστο βιβλίο! Διαβάζεται πολύ εύκολα! Ήταν το πρώτο βιβλίο του Ξανθούλη που διάβασα και μου άφησε καλή εντύπωση! Ωστόσο,το δεύτερο δεν μου άρεσε τόσο.

0

Το νούμερο 31328Άριστουργημα

Ένα βιβλιο που οφείλουμε να έχουμε διαβάσει. Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο! Πρέπει να το διαβασετε!!!

0Κλασικό!

Ένα βιβλιο που αξίζει να διαβάσεις. Σε μεταφέρει στο παλμό της τότε εποχής με την λεπτομερή σκιαγράφηση των χαρακτήρων. Αν και δεν πρόλαβε να το ολοκληρώσει, η γλώσσα και το ύφος είναι σε υψηλά επίπεδα!

0

ΔέσποιναΠολύ καλό

Ένα πολύ καλό βιβλίο. Συγκινητικό. Νιώθω ότι δεν πρέπει να πω τίποτα, γιατί τίποτα δεν είναι αρκετό για να περιγράψει αυτό που διάβασα και ένιωσα. Ο πόνος μιας μάνας προκαλεί βαθιά συγκίνηση. Παρότι έχει στενάχωρο θέμα είναι ευκολοδιάβαστο. Εγώ προσωπικά όταν πιάνω ξανά στα χέρια μου το βιβλίο συγκινούμαι ακόμα μετά από τρεις μήνες. Για άλλη μία φορά ο Κορτώ άγγιξε κάτι πολύ βαθιά μέσα μου.

0

Μικρό χρονικό τρέλαςΕυκολοδιάβαστο

Είναι ευκολοδιάβαστο και σύντομο. Ενδιαφέρον και συγκινητικό! Ωστόσο, αν θέλετε να διαβασετε Κορτώ, ξεκινήστε με το βιβλιο της Κατερίνας

0

Η φόνισσαΑριστούργημα

Ένα πασίγνωστο βιβλίο που οφείλουμε να έχουμε διαβάσει! Σε μεταφέρει ακριβώς στην εποχή και στις συνθήκες που επικρατούσαν τότε, στις αντιλήψεις της τότε κοινωνίας.

0Μοναδικό βιβλίο

Ένα από τα βιβλία που οφείλουμε να έχουμε διαβάσει! Κλασική λογοτεχνία και μοναδικός Καραγάτσης

0

Το βιβλίο της ΚατερίναςΕξαιρετικό βιβλίο

Είναι μοναδικό βιβλίο. Αγγίζει λεπτά σημεία της καρδιάς. Αληθινή ιστορία που παραδίδεται με μαεστρία από τον Αύγουστο Κορτώ. Ξεπερνάει κάθε ταμπού και μιλά ανοιχτά!

0