Reviews

6

Followers

0

Following

1

Βιβλία

1

Reviews

6

Followers

0

Following

1

Αγαπημένα βιβλία

1

Reviews

Οι γραμμές στο πρόσωπο της γιαγιάς μουΥπέροχο ταξίδι στο πρόσωπο κάθε γιαγιάς...

Κάθε μικρή γραμμούλα στο προσωπο της γιαγιας στην ιστορία μας είναι το αποτύπωμα μιας εμπειρίας,μιας ανάμνησης, μιας ανησυχίας, μιας αγάπης...το κοριτσακι ρωτάει και η γιαγιά του περιγράφει τι κρύβεται πισω απο κάθε ρυτίδα.Η σοφία αλλα και η κούραση της γιαγιάς γίνεται ετσι ενα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού που διασκεδάζει βεβαια το μικρο εγγόνι. Τότε οι αναμνησεις ξετυλίγονται σαν μικρά κινηματογραφικά φλας μπακ, μέσα απο εικόνες που συνομιλούν υπεροχα με το λιτό κείμενο και συχνά το επεκτείνουν, το ειρωνεύονται,το ανατρέπουν. Ωραία, ζεστά χρώματα, κοντινα εικαστικά "πλάνα" στα πρόσωπα, ξεχωριστή βιβλιοδεσία.Πολύ όμορφο δώρο για μικρούς και μεγάλους.

0

Το δώρο της παπλωματούςΌταν τα υλικά αγαθά και τα χρήματα δεν έχουν αξία...

Ενα βιβλίο υμνος στην καλοσυνη. Με εικονογράφηση που θυμίζει παλιά παραμύθια και κείμενο πλούσιο σε λέξεις και σε μηνύματα διδασκει στα παιδιά την αξία της γενναιοδωρίας και πως αυτη γεμίζει τη ζωή ενός ανθρώπου.

0

Ο παππούς μου έχει φίλο έναν γίγανταΥπέροχες εικόνες σ΄ένα βιβλίο για την αποδοχή του διαφορετικού.

Άλλο ένα μικρό εικαστικό διαμαντάκι από τον συγκεκριμένο συγγραφέα εικονογράφο που αιχμαλωτίζει τον αναγνώστη από τις πρώτες σελίδες. Υπέροχες εικόνες με προσεκτικά επιλεγμένα χρώματα και μορφές που συνομιλούν με το κείμενο και δηλώνουν από μόνα τους αισθήματα, σχέσεις, χρόνους, εποχές. Ο γίγαντας, που είναι φίλος μόνο του παππού του μικρού Νικόλα, είναι πάντα παρών σ`εκείνη την πόλη όταν κάποιος έχει ανάγκη για να τον βοηθήσει. Αλλά ποτέ κανείς δεν τον βλέπει. Και δεν τον βλέπει γιατί ο γίγαντας κρύβεται επειδή όλοι τον φοβούνται. Πράγμα που μπορεί να σημαίνει βέβαια ότι δεν θέλουν να τον δούνε γιατί δεν τον αποδέχονται, αφού πρόκειται για κάποιον που είναι διαφορετικός. Και αυτή η συγκαλυμμένη περιθωριοποίηση αποτυπώνεται τόσο όμορφα εικαστικά...Με τον γίγαντα μας να έχει σχεδόν τα ίδια χρώματα με αυτά του περιβάλλοντός του σε κάθε εικόνα, να καμουφλάρεται για να μην αποκαλυφθεί και τρομάξει τον περίγυρό του αλλά να συνεχίζει ακούραστος να τους βοηθάει όλους. Ο μικρός Νικόλας όμως συνειδητοποιεί ότι ήταν λανθασμένη η αντίδρασή του όταν τον συνάντησε και θα προσπαθήσει να επανορθώσει προσφέροντάς του τη φιλία του και ενσωματώνοντάς τον μ΄ έναν συμβολικό τρόπο στην κοινωνία που ζει.

0

Ο Σίμος, η Στέλλα και το φεγγάριΗ αδελφική συνεργασία μπορεί να κάνει θαύματα!

Δυο δίδυμα αδέρφια που δεν ξέρουν να μοιράζονται, με αποτέλεσμα να μην περνάνε καλά όποτε το παιχνίδι τους καταλήγει στη διαμάχη. Και το αποτέλεσμα αυτής μπορεί να είναι τρομακτικό, όπως το να θρυμματίσουν το φεγγάρι και να βυθίσουν τον κόσμο στο σκοτάδι...Θα αντιληφθούν όμως πως με τη συνεργασία και την αλληλοβοήθεια όλα γίνονται καλύτερα, κι ότι ακόμη κι αυτό που μοιάζει ακατόρθωτο μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Ένα διασκεδαστικό βιβλίο, με έντονα χρώματα, εικόνες που λένε περισσότερα κι από το λιτό κείμενο και ευρηματική χρήση αναδιπλούμενων σαλονιών που επιφυλάσσουν εκπλήξεις στους μικρούς αναγνώστες. Το μήνυμά του σαφές: η σημασία της αρμονικής αδελφικής συνύπαρξης!

0

Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρεςΗ πιο επιτυχημένη διασκευή του Ιουλίου Βερν για μικρότερα παιδιά!

Αν τα παιδιά σας βρίσκονται στην πρωτοσχολική κυρίως ηλικία, θα τα μυήσετε στο λογοτεχνικό σύμπαν του Ιουλίου Βερν με τον καλύτερο τρόπο! Θα ταξιδέψουν στο φανταστικό και περιπετειώδες κόσμο του Φιλέα Φογκ μεσα από το υπέροχο κείμενο του Αντώνη Παπαθεοδούλου και την αριστουργηματική για μένα εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή. Διασκευή που έχει διατηρήσει την ουσία της ιστορίας και συμπυκνώνει το νόημά της με τη φράση "...νιώθω πλούσιος μόνο και μόνο που έχω την αγαπημένη μου.." Και εικόνες ποιητικές, εξωτικές που αποτυπώνουν την περιπέτεια και διεγείτουν τη φαντασία.

0

Βρισκόμαστε εδώη ουσία της ανθρώπινης ζωής σε εικόνες!

Ο αγαπημένος μας Jeffers μας παραδίδει ένα πολύτιμο εικονοβιβλίο οδηγό στην ανθρώπινη ζωή πάνω στη γη. Με εκπληκτικές εικόνες, από αυτές που ξέρει να φτιάχνει τόσο όμορφα, και λίγες λέξεις, δεμένες μεταξύ τους σαν να λέει μια ιστορία, περιγράφει στα παιδιά τον κόσμο στον οποίο έρχονται...τους εξηγεί για τη θάλασσα και τη στεριά, για το απέραντο διάστημα, για το πλήθος των ζώων και των φυτών, για τους πολλους και διαφορετικούς ανθρώπους που συνυπάρχουν, για τον χρόνο, την πρόοδο και την εξέλιξη και φυσικά για την ανοχή και την αποδοχή του διαφορετικού, για το σεβασμό και την βοήθεια. Για όλα αυτά που είναι τα πιο σημαντικά στη ζωή !

0