Reviews

46

Followers

4

Following

8

Βιβλία

1

Reviews

46

Followers

4

Following

8

Αγαπημένα βιβλία

1

ReviewsDiscworld!!!

Αγαπημένος Terry Pratchett!!! To The colour of magic είναι το πρώτο βιβλίο από τον κόσμο του Discworld(42 novels) Ένα βιβλίο με έξυπνο χιούμορ και αγωνία.

0Έπος

Ένας κόσμος που ζει κλεισμένος σε τείχη τα οποία δομούνται ανάλογα με την κοινωνική τάξη. Έξω από τα τείχη ανθρωποφάγοι γίγαντες με ανθρώπινη μορφή που μόνο μια ειδική ομάδα μπορεί να τους εξοντώσει. Τι γίνεται όταν όμως τα τείχη γκρεμίζονται και ανθρώπινες ζωές κινδυνεύουν; Μια αιματοβαμμένη ιστορία που καθηλώνει τον αναγνώστη και ένα εκπληκτικό art work από τον mangaka που πλαισιώνει την ιστορία με τα υπέροχα σχέδια.

0Όνειρα.

Ένα βιβλίο από επιστολές και προσωπικά κείμενα του Κάφκα, που βοηθούν τον αναγνώστη να κατανοήσει λιγο καλύτερα την ψυχοσύνθεση του συγγραφέα.

0Από τα καλύτερα βιβλία που έχουν γραφτεί.

Διαχρονικό, με καυστικό χιούμορ και σατυρικο χαρακτήρα. 3 ιστορίες διαδέχονται η μια την άλλη με αποκορύφωμα αυτή του Μετρ και της Μαργαρίτα. Αλληγορικό με πολλές αναφορές στο Σταλινικό καθεστώς που δυστυχώς στιγμάτισε το συγγραφέα.

0Το Σιλμαρίλλιον

Η αρχή της δημιουργίας του κόσμου του J.R.R. Tolkien. Απίστευτη φαντασία, με υπέροχες περιγραφές, Βιβλικες αναφορές και συγκινητικές ιστορίες. Εάν σας αρέσει η λογοτεχνία του φανταστικού, σίγουρα δεν πρέπει να λείπει από τη συλλογή σας.

0Άψογο!

Μια μίνι εγκυκλοπαίδεια για τα επιστημονικά επιτεύγματα της ανθρωπότητας και τους επιστήμονες πίσω από αυτά. Διευρύνει τις γνώσεις του αναγνώστη πάνω σ αυτό τον τομέα με απλό και εκλαΐκευμένο τρόπο. Σίγουρα θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα της σειράς στη συλλογή μου.

0Έγινε η απώλεια συνήθεια.

Εξαιρετική γραφή, διαβάζεται ανεπνευστι!Η έννοια της απώλειας είχε αποδοθεί με τόσο γλυκό και συγκινητικό τρόπο, που θες απλα να αγκαλιάσεις σφιχτά το συγγραφέα. Νοσταλγικό και ανθρώπινο.

0Αγαπημένη Τριλογία.

Οι αγώνες πείνας είναι η άρρωστη επιβολή δύναμης που ασκεί η εξουσία, πάνω στον πεινασμένο και φτωχό πληθυσμό. Σκοπός των αγώνων, η καταστολή του λαού, η αποφυγή εξεγέρσεων, αλλά και η ψυχαγωγία της αριστοκρατίας. Για πόσο όμως θα παίζονται παιχνίδια στις πλάτες άλλων; Μην ξεχνάμε, η ελπίδα είναι πιο δυνατή απο το φόβο.

1Αστροφυσική για βιαστικούς.

Με εκλαικευμένο τρόπο και με χιούμορ ο Neil deGrasse Tyson, μας ταξίδευει στο χώρο και στο χρόνο της γέννησης του σύμπαντος, κάνοντάς μας μια μικρή εισαγωγή στην Αστροφυσική. Ευανάγνωστο, και κατανοητό για κάθε αναγνώστη.

0Εφηβικό.

Ένας έρωτας μιας θνητής εφήβης με έναν αιώνιο βρικόλακα. Μυστήριο, κυνηγητό και επιβίωση σε έναν κόσμο εκτός πραγματικότητας. Τελικά ο έρωτας μεταξύ 2 ανθρώπων που ανήκουν σε διαφορετικούς κόσμους μπορεί να έχει αίσιο τέλος;

1Τα τρία μικρά λυκάκια.

Ο Τριβιζάς με έξυπνο τρόπο κατέρριψε το στερεότυπο ότι ο λύκος είναι το "κακό" και επικίνδυνο ζώο. Όμορφη εικονογράφηση και αστείο κείμενο. 23 χρόνια μετά είναι ακόμα χαραγμένο στις παιδικές μου αναμνήσεις.

0Μία ιστορία φιλίας και ενηλικίωσης

Μία ιδιαίτερη φιλία αναπτύσσεται μεταξύ δύο καθόλα διαφορετικών κοριτσιών στη Νάπολη του 1950. Καθώς τα κορίτσια μεγαλώνουν και προσπαθούν να ανακαλύψουν τη θέση τους στον κόσμο, ο αναγνώστης παρακολουθεί την αλλαγή όχι μόνο των ηρωίδων, αλλά και της ίδιας της Νάπολης. Θαυμασμός, ζήλια, κίνητρο και προσπάθεια για ανέλιξη στις φτωχογειτονιές.

0Οθέλλος

Μέχρι πού μπορεί να φτάσει κάποιος εξαιτίας της ζήλειας; Ίσως ο καλύτερος ορισμός της ζήλειας να δόθηκε από τον ίδιο τον Σαίξπηρ. Ο Ιάγος θα αναφέρει: «Είναι η πρασινομάτα λάμια που χλευάζει τη σάρκα που την τρέφει». Δολοπλοκίες, ίντριγκες και παιχνίδια εξουσίας βάζουν στο στόχαστρο την αγάπη και κανείς δεν μπορεί να βγει αλώβητος.

0Ο κόσμος με άλλο μάτι.

Μήπως τελικά ο κόσμος δεν είναι τόσο κακός όσο νομίζουμε; Μήπως έχουμε λάθος αντίληψη των πραγμάτων, τα δραματοποιούμε και γι’ αυτό οδηγούμαστε σε λανθασμένες επιλογές; Μήπως, αν εξετάζαμε τα πραγματικά δεδομένα και αναγνωρίζαμε τα θετικά βήματα, θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο την κατάσταση, με πιο στοχευμένες λύσεις; Ένα βιβλίο με δεδομένα, που θα σας προσφέρει μία αισιόδοξη, πλην όμως αληθινή, θέαση του κόσμου.

0Μοναδικό!

Βασισμένο στην πραγματική εμπειρία του συγγραφέα ως αιχμαλώτου μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, το βιβλίο παρακολουθεί το οδοιπορικό του αφηγητή- ήρωα από τη σύλληψη, μέχρι την απελευθέρωσή του. Ιστορίες παράλληλα αγάπης και μίσους, ανθρωπιάς και απανθρωπιάς, που δεν θα αφήσουν κανένα ασυγκίνητο και θα δείξουν πως πολλές φορές τα μίση των λαών τα στήνουν άλλα συμφέροντα.

0Η δύναμη της βοήθειας και της ανιδιοτελούς αγάπης.

Ένας σοφός γάτο, ο Ζορμπάς, υιοθετεί από ένα περίεργο παιχνίδι της μοίρας, αλλά και της ανθρώπινης παρέμβασης στο περιβάλλον, ένα γλαρόπουλο. Ο χρόνος περνά, αλλά η φύση πρέπει να πάρει τον δρόμο της. Πώς ένας γάτος, καθηλωμένος στη στεριά, θα μάθει σε έναν γλάρο να πετάει; Μία ιστορία- μάθημα ζωής

0Δεν το αφήνεις από τα χέρια.

Ο γνωστός ντετέκτιβ Χάρι Χόλε σε μία ανατριχιαστική αστυνομική ιστορία, που θα σας κρατήσει ξύπνιους τα βράδια. Ένας δολοφόνος με ένα τραυματικό παρελθόν, απειλεί τον Χόλε, αλλά και όσους αγαπάει. Η συνέχεια στις σελίδες του βιβλίου…

0Αριστούργημα!

Διαβάζεις τους στίχους και βλέπεις την Ελλάδα, τον κόσμο, να δημιουργείται μπρος στα μάτια σου. Βουνά και θάλασσες, νησιά και στο κέντρο ο Άνθρωπος, να διεκδικεί τη ζωή του. Να αντιστέκεται και να πολεμά με όλο του το είναι. Ένας ύμνος στον άνθρωπο, ένας ύμνος δοξαστικός στην Ελλάδα.

0Ο Ελύτης δίνει φωνή στην αγάπη

Αν η αγάπη είχε φωνή, αυτά θα ήταν τα λόγια της. Το ποιητικό εγώ κραυγάζει για την αγάπη του και την απουσία, υπόσχεται αιώνια αφοσίωση και στήνει ένα καταφύγιο στον Παράδεισο για τους ερωτευμένους.

0Πώς θα ήταν η ζωή χωρίς βιβλία;

Σε μία δυστοπική κοινωνία, η εικόνα κυριαρχεί παντού και καθηλώνει τους ανθρώπους στον καναπέ, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Όλα τα βιβλία απαγορεύονται και καίγονται, θυμίζοντας τις τακτικές ολοκληρωτικών καθεστώτων. Ώσπου ένας πυρονόμος θα αναγνωρίσει την πραγματική απειλή και θα προσπαθήσει με κάθε τίμημα να αλλάξει την κατάσταση.

1Ένα μάθημα ηθογραφίας

Ένα χωριό που αναπαριστά τα πάθη του Χριστού. Πρόσωπα που ταυτίζονται με τα πρόσωπα που υποδύονται, στήνοντας ένα πραγματικό δράμα, εμποτισμένο με εικόνες της τουρκοκρατούμενης Ελλάδας. Η πορεία προς τη Σταύρωση, η πορεία ενός ανθρώπου στη σύγκρουση με τη δική του ύπαρξη και με τον κόσμο γύρω του.

0Απλά υπέροχο!

Πέντε διηγήματα- πέντε ιστορίες με ανοικτό τέλος, αναδεικνύουν το βασικό χαρακτηριστικό της σύγχρονης εποχής: τη μοναξιά και το αδιέξοδο του ανθρώπου, που εγκλωβίζεται σε κάθε είδους καταστάσεις. Μία βουτιά στη σκέψη του Σαρτρ.

0Διαβάζεται χωρίς ανάσα.

Δώδεκα διηγήματα, δώδεκα ιστορίες με τη μοναδική γραφή του Μάρκες, με κεντρικό ήρωα την έννοια του θανάτου: θάνατο έρωτα, ιδεών, εποχών, ψυχών και σωμάτων. Ένα μωσαϊκό ιστοριών που θα αγγίξουν κάθε αναγνώστη.

0Αναρχικός Τραπεζίτης

Ο πιο παράλογος συνδυασμός μπορεί να είναι και ο πιο λογικός! Τραπεζίτης και αναρχικός γίνεται; Όπως φαίνεται, μόνο αυτός μπορεί να είναι πραγματικά αναρχικός, χωρίς τη δικαιολογία ότι συμβιβάστηκε, για να πολεμήσει το σύστημα εκ των έσω. Πηγή γόνιμου προβληματισμού για τον καθένα, για τη ιδεολογία, για τη στάση ζωής μας.

0Αξίζει να το διαβάσετε!

Ένα αιρετικό βιβλίο, που αποκαλύπτει την καζαντζακική θεωρία για τον Άνθρωπο. Η σύγκρουση θεϊκής και ανθρώπινης φύσης, η μετουσίωση από την ύλη στο πνεύμα, η αρχή, εκεί που φαίνεται το τέλος. Γιατί στο κέντρο είναι πάντα ο άνθρωπος, όποιος κι αν είναι ο πειρασμός.

0Βουτιά στην ανάγνωση

Μία μοναδική αστυνομική τριλογία, προσφέρει μία πανοραμική ματιά στο Βερολίνο πριν, κατά και μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένας ντετέκτιβ φαινομενικά αμέτοχος, που, όμως, δεν μπορεί παρά να ακολουθήσει τη ροή της ιστορίας. Για τους λάτρεις του είδους, αλλά και της Ιστορίας.

0Διαχρονικά επίκαιρο

Ένας καθημερινός άνθρωπος, αντιμέτωπος με μία ανύπαρκτη κατηγορία, αποκαλύπτει την αδικία της ανθρώπινης ύπαρξης. Από τα πιο γνωστά έργα του Κάφκα, «Η δίκη» αγγίζει τον σύγχρονο αναγνώστη, που στέκεται πολλές φορές ανήμπορος μπροστά σε κάθε παραλογισμό.

0Η πιο γλυκιά ιστορία αγάπης.

Με φόντο ένα πακέτο Κάμελ, πριγκίπισσες, εξόριστοι βασιλιάδες, αναρχικοί και ηρωινομανείς στήνουν το πιο ρομαντικό σκηνικό. Η φωνή του συγγραφέα- αφηγητή πανταχού παρούσα, από κοινού με το φεγγάρι, φωτίζει μοναδικά την πλοκή.

0Α για Αριστούργημα!

Εξαιρετική γραφή, με σκοτεινό χιουμορ.Ένα ιδιαίτερο βιβλίο, που σε απορροφά και σίγουρα αξίζει να διαβαστεί.

0Μέτριο.

Πολλά υποσχόμενο βιβλίο στην περιγραφή, με μια ωραία δυστοπικη ιδέα.Η πλοκή είναι αργή και το τέλος αφήνει πολλά ερωτηματικά. Δυστυχώς δεν ήταν αυτό που περίμενα.

0Παπαδιαμάντης.

Μακάβριο και σκοτεινό. Η πολυεπίπεδη και λυρική γραφή του Παπαδιαμάντη δημιουργούν ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό. Κεντρική ηρωίδα, είναι η Φραγκογιαννού η όποια έχει μια ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση που προβληματίζει τον αναγνώστη. Ένα κοινωνικό μυθιστόρημα, με θέμα το βάρος της προίκας που κουβαλούσαν οι οικογένειες με κόρες και πως αυτό καθόριζε την μοίρα τους.

0Ο Ρένος και η ροκ

Το αγαπημένο μου απο τη σειρά. Πρόκειται για μια σειρά από μουσικά παραμύθια, όπου ο μικρός αναγνώστης μαθαίνει το είδος μουσικής και τα μουσικά όργανα(στο συγκεκριμένο της ροκ). Ο Ρένος βρίσκεται στο Λονδίνο, την πόλη της ροκ, με σκοπό να κατάφερει να ηχογραφήσει έναν δίσκο. Μια ωραία ιστορία που την πλαισιώνουν εξαιρετικες μουσικές.

0Coraline!

Αγαπημένος Neil Gaiman. Ευφάνταστη ιστορία με αρκετά ανατριχιαστικά σημεία στην πλοκή.

0Ιστορίες φαντασμάτων από την Ιαπωνία.

Ιστορίες βασισμένες σε μύθους & θρύλους της Ιαπωνίας. Η εισαγωγή είναι πραγματικά εξαιρετική. Οι ιστορίες είναι ιδιαίτερες, όχι τρομακτικές. Είναι ένα βιβλίο γνωριμίας με την Ιαπωνική κουλτούρα, που προσωπικά την βρίσκω υπέροχη.

0Τόσο γλυκό.

Όμορφο και συγκινητικό. Παρουσιάζει με τόσο ωραίο τρόπο, τον παιδικό έρωτα. Από τα πιο όμορφα παιδικά βιβλία που έχω διαβάσει.

0Αφανισμός

Αρκετά ιδιαίτερο βιβλίο. Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο από την Τριλογία της Νότιας Ζώνης, και το βιβλίο που βασίστηκε η ταινία Annihilation. Καταπληκτική ιδέα αλλά κάπου με έχασε ή ήθελε να χαθώ... Ξεκινάει πολύ δυνατά, έχει αγωνιά να ανακαλύψεις τι στο καλο συμβαίνει όμως στο τέλος σε πιάνει απόγνωση... Πολύ ωραία γραφή, εξαιρετικό concept για post apocalyptic genre, όμως το παντελώς ελλιπές τέλος, αφήνει μια πικρία στον αναγνώστη. Ευελπιστώ τουλάχιστον σε ένα από τα υπόλοιπα 2 βιβλια, να πάρω κάποιες εξηγήσεις...

0Καθηλωτικό!

Από τα βιβλία που δεν θες να το αφήσεις από τα χέρια σου. Μια σκοτεινή ιστορία αγάπης μεταξύ 2 αντιπαθέστατων ηρώων, που το τοξικό τους πάθος βυθίζει στον όλεθρο τα πάντα γύρω τους, ακόμα και τους ίδιους...

1Ο γέρος και η θάλασσα.

Τόσο ωραίο βιβλίο. Η ιστορία μπορεί να είναι απλή αλλά δυνατή και με πολλές ερμηνείες.

0Θα μείνω άνθρωπος ως το τέλος.

Μια παράλογη ιστορία με μεγάλο νόημα. Ο Ιονέσκο κατάφερε να αποτυπώσει με έναν δικό του συμβολικό τρόπο την άνοδο του ναζισμού. Ένα έργο διαχρονικό, δυνατό, με έντονη υπαρξιακή διάσταση.

0Αγαπημένη Κάρι!

Εξαιρετική απεικόνιση της εποχής. Ένα βιομηχανικό Σικάγο σε αντίθεση με την λαμπερή Νέα Υόρκη. Έρωτες, προδοσίες, έντονα συναισθήματα. Οι χαρακτήρες εξελίσσονται καθ'όλη τη διαρκεία του μυθιστορήματος. Κεντρική ηρωίδα είναι η Κάρι, η οποία δεν τα παρατάει και συνεχίζει προσπαθώντας να πετύχει τους στόχους της. Τελικά έκανε το όνειρο της πραγματικότητα;

0Φοβερό!!!

Ψυχολογικό θρίλερ, φοβερά ατμοσφαιρικό και ανατριχιαστικό. Καλύτερο τίτλο δεν θα μπορούσε να έχει διαλέξει ο συγγραφέας. Ένα βιβλίο που σίγουρα έχει εμπνεύσει αρκετούς συγγραφείς και σκηνοθέτες.

0Άψογο!

Από τα πιο ωραία δυστοπικα μυθιστόρηματα. Πολύ δράση, ωραία πλοκή. Το βιβλίο αυτό ήταν πηγή έμπνευσης για την ταινία Blade Runner. Είτε διάβασετε το βιβλίο είτε δειτε την ταινία, σίγουρα θα εκτιμήσετε την φαντασία του Philip K. Dick.

0Μια ιστορία αδικίας.

Τα παλτά κόποις κτώνται. Αυτό έκανε και ο Ακακιος. Δυστυχώς, η ζωή δεν του τα έφερε όπως τα περίμενε.

0Πανέξυπνο!!

Μικρό βιβλίο, πολύ γέλιο!!!

0Για τα κουνέλια!

Ότι και να γράψω θα είναι λίγο. Δεν έχω διαβασει ποτέ άλλο βιβλίο, που να μου δημιουργήσει τέτοια συναισθήματα. Η ματαιότητα, στις τελευταίες σελίδες, σου σπαράζει την ψυχή. Σίγουρα, το αγάπημενο μου βιβλίο και ας έκλαιγα καμία ώρα αφού το τελείωσα.

2Πλούσιο σε αλληγορία

Εξαιρετικό βιβλίο, με πολλά νοήματα. Ο κάθε αναγνώστης αντιλαμβάνεται διαφορετικά το κείμενο. Σίγουρα όμως, δύσκολα το αφήνεις από τα χέρια σου, παρ' όλη την μελαγχολία που σου προκαλεί.

0