Reviews

101

Followers

5

Following

3

Βιβλία

0

Reviews

101

Followers

5

Following

3

Αγαπημένα βιβλία

0

Reviews

Ο βασιλιάς ΜοναχούληςΟ βασιλιάς Μοναχούλης

Πόσο ευτυχισμένος μπορείς να είσαι όταν είσαι μόνος; Ο βασιλίας μοναχούλης, προσπαθεί να καταπολεμήσει τη μοναξιά του μέσα από διάφορους ρόλους που δίνει στον εαυτό του και αντιμετωπίζει την καθημερινότητα προσπαθώντας να μην είναι δυστυχισμένος!!

0

ΑπαρατήρητοιΑπαρατήρητοι

Οι ιστορίες ανθρώπων που συναναστρέφονται με κόσμο, δουλεύουν και εξυπηρετούν, όμως προσπερνιούνται και παραμένουν τελικά απαρατήρητοι! Μία πρωτότυπη συλλογή διηγημάτων που μας αφηγείται την καθημερινή ζωή, την ιστορία και την αλήθεια τους! Ήρθε η ώρα να τους ακούσουμε και να τους παρατηρήσουμε!!

0

Ο λιμόςΟ λιμός

Ένα ιστορικό αστυνομικό μυθιστόρημα στα χρόνια της κατοχής. σε μια Αθήνα που κρυώνει και πεινά, ο φόνος ενός σημαντικού αξιωματικού του Γ΄Ράιχ έρχεται να ταράξει τα νερά και να ξεσκεπάσει παρανομίες, κρυφές συνεργασίες και δόλια συμφέροντα! αστυνομικό έργο με ωραία πλοκή, εξελισσόμενη αγωνία κα πολλά ιστορικά στοιχεία, ονόματα και γεγονότα που αναπτύσσονται και επεξηγούνται εύστοχα στο τέλος1

1

Το κορίτσι της ντροπήςΤο κορίτσι της ντροπής

Η σύγχρονη ματιά μιας ιστορίας αληθινών γεγονότων του δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου αλλά και μεταπολεμικών στην Ελλάδα. Η ερωτική σχέση ανάμεσα σε μία Ελληνίδα και τον κατακτητή αποτελούσε για την εποχή γεγονός προδοσίας και ντροπής. Ο καρπός αυτής της σχέσης στιγματίζεται για απάντα. Άραγε, πως συνεχίζει; Μία ιστορία για τη φρίκη του πολέμου, τις συνέπειες που μας ακολουθούν, τη λύτρωση και την αγάπη!!

0

ΛωξάντραΛωξάντρα

Μια γυναίκα δοτική, γενναιόδωρη. Μία γυναίκα καλόψυχη και βαθιά θρησκευόμενη, προστατευτική μητέρα, καλή οικοδέσποινα και εξαιρετική μαγείρισσα. Το χρονικό της ζωής της στην Κων/πολη, τα όσα τραγικά διαδραματίστηκαν, ο διωγμός και η τελική εγκατάσταση στην Αθήνα. Η ιστορία της γιαγιάς της συγγραφέα που μας γυρίζει στο χρόνο, μας ξεναγεί στην Πόλη του τότε και μας συγκινεί!!

0

Η γιατρίναΗ γιατρίνα

Σωτήρας ή διαβολοθήλυκο; Μία ιστορία βγαλμένη από αληθινά γεγονότα, που θίγει εύστοχα ζητήματα προκαταλήψεων και δεισιδαιμονιών. Με μυθιστορηματικό πεδίο δράσης την περιοχή της Αυστροουγγαρίας, στις αρχές του 20ου αιώνα, μία γυναίκα ζει ανάμεσα στο μίσος και την αγάπη και μας κρατά καθηλωμένους μέχρι το τέλος της ιστορίας της!

0

Τα τάπερ της ΑλίκηςΤα τάπερ της Αλίκης

Και επίσημα το καλύτερο ελληνικό μυθιστόρημα της χρονιάς στα βραβεία Public από τις ψήφους των αναγνωστών! Ένα μυθιστόρημα παλιάς εποχής με φόντο την Αθήνα. Χαρακτήρες σύνθετοι και καλογραμμένο, γεμάτοι προβληματισμούς και ανησυχίες, που θίγουν πολλά κοινωνικά θέματα. Μία συγγραφική πένα που αφήνει το στίγμα της σε κάθε έργο, απλή, κατανοητή, ανθρώπινη και όπου απαιτείται αιχμηρή!

0

Ζωή σε ΠόλεμοΖωή σε Πόλεμο

Ένα μυθιστόρημα - αληθινή ιστορία! Μία αυτοβιογραφία, όπως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, με ηρωίδες την ίδια τη συγγραφέα και τη μητέρα της. Μία σχέση έντονη, αγάπης και συγκρούσεων, δυσκολιών και αποδοχής. Μιας άλλης εποχής, που διαβάζεται ευχάριστα.

0

Ο Βασιλιάς τηςΟ Βασιλιάς της

Ο Μενέλαος γίνεται αφηγητής της ζωής του κα αυτού του βιβλίου, ώστε να μας εξιστορεί με τη δική του ματιά τα γεγονότα της αρπαγής της γυναίκας του και ότι τον στιγμάτισε! Ένα ευφυές μυθιστόρημα σαν να πρόκριτε για αληθινό και όχι απλώς μυθιστορηματικό. Μία γλώσσα απλή ρεαλιστική, σχεδόν "πικάντικη", που σε κρατά ως το τέλος!!

0

Μια νύχτα ακόμηΜια νύχτα ακόμη

Πόνος, απογοήτευση, αρρώστια. Και όμως, η πρωταγωνίστρια δίνει ένα ηχηρό μήνυμα ζωής, αισιοδοξίας, ελπίδας και έρωτα. Ευκολοδιάβαστο και άκρως καλοκαιρινό ανάγνωσμα. Ένα κίνητρο ζωής για όλους μας!!

1

Ο Τίμος στο αγρόκτημαΟ Τίμος στο αγρόκτημα

Χάρις σε αυτή τη σειρά, τα παιδιά δένονται με τον ήρωα Τίμο και έτσι γνωρίζουν πράγματα, καλύπτουν συναισθήματα και διδάσκονται τρόπους σωστής συμπεριφοράς. Σε αυτήν την ιστορία, ο Τίμος πηγαίνει στο αγρόκτημα των παππούδων του, όπου έρχεται σε επαφή με τα ζωάκι, τη ζωή εκεί και τις δουλειές που χρειάζεται να γίνονται καθημερινά!!

0

Ο Αρκουδάκος πετάει αεροπλάνοΟ Αρκουδάκος πετάει αεροπλάνο

Τα μικρά παιδιά αυτήν τη φορά ακολουθούν το φίλο τους, τον αρκουδάκο, στη νέα του δουλειά κα ταξιδεύουν μαζί του στα σύννεφα! Η διαδραστικότητα του βιβλίου με τις κινούμενες εικόνες προσφέρει μία δημιουργική απασχόληση, που μαθαίνει στα παιδιά το επάγγελμα του πιλότου και τα αεροπλάνα!!

0

Δώσε λύση στο μελίσσιΔώσε λύση στο μελίσσι

Οι μέλισσες έχουν ένα μοναδικό τους σύστημα οργάνωσης, συμβίωσης και παραγωγικότητας του μελιού. Τι συμβαίνει όμως όταν καλούνται να βρουν καινούργια βασίλισσα; Ένα καλογραμμένο και έξυπνο παραμύθι που μαθαίνει στα παιδιά τα μέλη της Μελισσούπολης , τις εκλογές και τη δημοκρατία!!

0

Πού είναι η κυρία ΠασχαλίτσαΠού είναι η κυρία Πασχαλίτσα

Υπέροχο βιβλίο για πολύ μικρά παιδιά. Ένα βιβλίο αφής σκληρόδετο, με έντονα χρώματα και διαφορετικές υφές για να εξοικειωθεί το παιδί. Στην τελευταία σελίδα υπάρχει καθρεφτάκι που του ανακαλύπτει τον εαυτό του.

0

Ο Αρκουδάκος μια μέρα μάστοραςΟ Αρκουδάκος μια μέρα μάστορας

Ιδανικό για τα παιδάκια που αγαπούν τα παιχνίδια ρόλων, τα "μαστορέματα" και τα διαδραστικά με κινούμενες σελίδες βιβλία! Ο αρκουδάκος γίνεται μάστορας και "μαθαίνει" τη δουλειά στους μικρούς του φίλους!

0

Ο Αρκουδάκος ταξιδεύει στο ΔιάστημαΟ Αρκουδάκος ταξιδεύει στο Διάστημα

Χρώματα, σκληρές σελίδες, κινούμενες εικόνες και η περιπέτεια... ξεκινά! Το παιδί απολαμβάνει την ευχάριστη και μικρή ιστορία του αρκουδάκου, ταξιδεύει μαζί του στο διάστημα και γνωρίζει έναν άλλο κόσμο, πολύ μακρινό από εμάς!!

0

Ο Αρκούδος και το πιάνοΟ Αρκούδος και το πιάνο

Ο αρκούδος έρχεται σε επαφή με ένα πιάνο. Μαθαίνει να παίζει, γίνεται εξαιρετικός πιανίστας και φεύγει από την οικογένεια και τους φίλους του, τους αρκούδους, για να εκπληρώσει τα όνειρα του. Πετυχαίνει, μα είναι πραγματικά ευτυχισμένος; Μία τρυφερή ιστορία για τα όνειρα, τους στόχους, την οικογένεια, τη φιλία και την πραγματική ευτυχία!!

0

Το μικρό αγόρι και τα 4 αβγάΤο μικρό αγόρι και τα 4 αβγά

Από τον τίτλο ακόμη ξαφνιάζει και ζητά προσοχή! Οι υποσχέσεις που δίνει ήδη στο εξώφυλλο εκπληρώνονται και με το παραπάνω. Η διδακτικότητα σχετικά με τη διαφορετικότητα και το ρατσισμό πραγματοποιείται μέσα από τις ευχάριστες εικόνες, το όμορφα λόγια και την περιπετειώδη ιστορία του μικρού μας ήρωα.

0

Ο Ρένος και η αφρικάνικη μουσική (Μουσικό βιβλίο)Ο Ρένος και η αφρικάνικη μουσική

Ο Ρένος για πρώτη φορά φέρνει σε επαφή τα μικρά παιδιά με ένα τόσο ιδιαίτερο και μακρινό από εμάς είδος μουσικής, την αφρικάνικη μουσική. Τα παιδιά απολαμβάνουν την ιστορία του Ρένου, τις εικόνες και την τόσο διαφορετική και ωραία μουσική, πατώντας απλώς τα κουμπιά!

0

Τικ και Τέλα: Ο καινούργιος φίλοςΤικ και Τέλα: Ο καινούργιος φίλος

Μία ιστορία της πολυαγαπημένης σειράς με θέμα την αξία της φιλίας. Ένα παραμύθι με ζωηρά χρώματα, μικρό κείμενο και κατανοητό σε όλα τα μικρά παιδιά. Μία ιστορία που βοηθά στην κοινωνικοποίηση του παιδιού, στην κατανόηση και αποδοχή μιας καινούργιας φιλίας!

0

O μπαμπάς μουO μπαμπάς μου

η σχέση πατέρα - κόρης είναι ξεχωριστή. Αυτήν την τόσο ιδιαίτερη και τρυφερή σχέση μας παρουσιάζει το συγκεκριμένο βιβλίο, με όμορφες εικόνες, σκηνές της καθημερινότητας που τους ενώνουν! Ένας πατέρας μεγαλόσωμος και προστατευτικός, ο ήρωας - πρότυπο κάθε κόρης!!

0

Η θάλασσα είδεΗ θάλασσα είδε

"Τίποτα δε χάνεται στ' αλήθεια, αν το κρατάς βαθιά μες την καρδία σου"! Η επιμονή, η υπομονή και η αγάπη της ηρωίδας για το αρκουδάκι της, που μέσα στον κύκλο της ζωής ανταμείβεται, αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τα μικρά παιδιά!!

0

Οχ χταπόδι λάθος πόδι!Οχ χταπόδι λάθος πόδι!

Χάρις στο χταπόδι, σε αυτό το ιδιαίτερο πλάσμα της θάλασσας και σε αυτό το παραμύθι, τα παιδιά ευχαριστιούνται εικόνες πολύχρωμες και ζωηρές, γνωρίζουν επαγγέλματα, μαθαίνουν να μετρούν ως το 8 και το σημαντικότερο, αναγνωρίζουν την αξία του λάθους, που διδάσκει το σωστό!!

0

Οι γραμμές στο πρόσωπο της γιαγιάς μουΟι γραμμές στο πρόσωπο της γιαγιάς μου

Οι ρυτίδες, οι γραμμές στο πρόσωπο ενός ανθρώπου φανερώνουν τις όμορφες και άσχημες στιγμές που έζησε, τα συναισθήματά που ένιωσε για αυτές. Έτσι, λοιπόν και η γιαγιά του παραμυθιού, φέρνει στο νου αυτές τις αναμνήσεις και τις εξιστορεί στην εγγονούλα της που ενδιαφέρεται να μάθει από που προήλθαν αυτές οι γραμμές. Ένα τρυφερό εικονογραφημένο, με απαλά και φωτεινά χρώματα, βιβλίο, ιδανικό για τα παιδιά και γιατί όχι και για τις γιαγιάδες!

0

Ο δικός μου θησαυρόςΟ δικός μου θησαυρός

Τα παιδιά είναι ο θησαυρός των γονιών τους. Και το αντίστροφο! Μέσα από αυτό το παραμύθι, το παιδί μαθαίνει να νιώθει όμορφα ακόμη και αν χρειαστεί να μείνει για λίγο μακριά από τους γονείς του, να νιώθει αυτοπεποίθηση και σιγουριά σε τέτοιες περιστάσεις και να ξεπερνά τους φόβους του, ξέροντας πως ο "θησαυρός" δε χάνεται!

0

Το σκοτάδι φοβάται τον ΝικόλαΤο σκοτάδι φοβάται τον Νικόλα

Ποιο παιδί δε φοβάται το σκοτάδι, όταν ξεκινά να κοιμάται μόνο; Χάρις σε αυτό το παιδικό βιβλίο, που η πρωτοτυπία του φαίνεται ακόμη και από τον τίτλο, το παιδί εξοικειώνεται αρμονικά με τη νύχτα, το σκοτάδι και τον ύπνο!!

0

Η σκάλα της αγάπηςΗ σκάλα της αγάπης

Ένα υπέροχο εικονογραφημένο παραμύθι συναισθηματικής νοημοσύνης! Ένα διδακτικό παιδικό βιβλίο που μιλά για την ομαδικότητα και τη συνεργασία, για την αξία όλων, ακόμη και αν φαινομενικά κάποιοι θεωρούνται αδύναμοι. Η δύναμη τελικά βρίσκεται στην αλληλεγγύη και την αγάπη!!

0

Ιστορίες για καλή νύχταΙστορίες για καλή νύχτα

20 μικρές εικονογραφημένες ιστορίες, ιδανικές για τον ύπνο του παιδιού σας. Μία ιστορία κάθε βράδυ, με διάφορα θέματα και νοήματα που εξάπτουν τη φαντασία των παιδιών και τα χαλαρώνουν για τη στιγμή της καληνύχτας!

0

Η εποχή των κερασιώνΗ εποχή των κερασιών

Μία ευχάριστη ιστορία απογοητεύσεων, κωμικοτραγικών καταστάσεων και έρωτα με έδρα το ρομαντικό Παρίσι!! Ένα χαλαρωτικό και τρυφερό μυθιστόρημα ιδανικό για το καλοκαίρι!!

0

1313

Ένα Δικαστικό θρίλερ, πολύ διαφορετικό από τα άλλα αντίστοιχα της κατηγορίας. Η υπόθεση κοινότυπη, αλλά η εξέλιξη της πλοκής πρωτότυπη και ανατρεπτική. Αυτό συμβαίνει, γιατί από την αρχή ο πραγματικός δολοφόνος μας είναι γνωστός και έτσι επικεντρωνόμαστε στον ψυχισμό και τα βαθύτερα του κίνητρα.

0

Οι άθλιοιΟι άθλιοι

Ιστορία, κοινωνικο-πολιτικές αναφορές, ηθικές αξίες και διλήμματα, θρησκεία και έρωτας, όλα ενταγμένα περίτεχνα στο κλασικό έργο εποχής του Βίκτωρος Ουγκώ. Με πρωταγωνιστή το Γιάννη Αγιάννη, ένα από τους γνωστότερους ήρωες της κλασσικής λογοτεχνίας, πολύ δύσκολα θα λησμονήσεις την ανάγνωση αυτού του αριστουργήματος!!!

0

Ο εκατοντάχρονος που πήδηξε από το παράθυρο και εξαφανίστηκεΟ εκατοντάχρονος που πήδηξε από το παράθυρο και εξαφανίστηκε!!

Τι σημασία έχει η ηλικία, μπροστά στη διάθεση για ζωή; Αυτό αναρωτιέται και ο ήρωας αυτού του μυθιστορήματος, που παρά τα 100 του χρόνια, αποφασίζει να ζήσει! Ένα βιβλίο αισιόδοξο και χιουμοριστικό (ίσως πιο ταιριαστό σε άντρες αναγνώστες|), που θα σε κρατήσει ευχάριστα στις σελίδες του και θα σε κάνει να γελάσεις.

1

Αγαπητέ ΘεέΑγαπητέ Θεέ!

Με λίγες σελίδες και επιστολική μορφή, το αγαπητέ Θεέ δεν πρόκειται να σας αφήσει ασυγκίνητους! Μέσα από τη ματιά ενός 10αχρονου βαριά άρρωστου παιδιού που απευθύνεται στο Θεό, συναισθανόμαστε και προβληματιζόμαστε για υπαρξιακά ζητήματα.

0

Εκείνοι που επιστρέφουνΕκείνοι που επιστρέφουν

Επτά διηγήματα με θέμα τους βρικόλακές από Ελληνικής πλευράς. Οι δύο συγγραφείς μας αποδεικνύουν περίτρανα πως γνωρίζουν πολλά για τους μύθους και τους θρύλους της χώρας. Πρωταγωνιστές τα δικά μας υπερφυσικά όντα, βρικόλακες, τελώνια και λάμιες. Ξεχασμένα Ελληνικά τοπία και παραδόσεις, ερειπωμένα σπίτια που ανατριχιάζεις. Όλα έχουν ένα φοβερό μυστικό. Ο τρόπος αφήγησης εναλλασσόμενος χρονικά στο παρόν και στο παρελθόν. Για τους λάτρεις του φανταστικού και του τρομακτικού!!!

0

Η αγάπη στην πρίζαΗ αγάπη στην πρίζα

Σε αυτό το βιβλίο ο αναγνώστης θα πάρει απαντήσεις πάνω σε ζητήματα που μας ενδιαφέρουν όλους. Είναι ευκολοδιάβαστο και διεισδύει μέσα σου. Ένα εγχειρίδιο γάμου, και λύσεις πάνω στα προβλήματα των σχέσεων. Η ανάγνωση του σε κάνει αισιόδοξο για το μέλλον γιατί πάντα υπάρχουν λύσεις.

0

ΟυρανόεσσαΟυρανόεσσα

Ένα μυθιστόρημα με ιστορικά στοιχεία έρωτες, πάθη και μυστήριο. Οι περιγραφές πολύ ωραίες που σου δημιουργούν εικόνες. Οι ήρωες ολοκληρωμένοι έχουν τα μυστικά τους και μεταφέρουν την αγωνία στον αναγνώστη. Ο λόγος απλός και καθημερινός χωρίς να κουράζει. Ένα ωραίο βιβλίο που το διαβάζεις ευχάριστα!

1

Σαν χειμωνιάτικη λιακάδαΣαν χειμωνιάτικη λιακάδα

Ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα αν και παλιό!! Διαβάζοντας το βιώνεις ένα σωρό συναισθήματα. Ζωντανοί διάλογοι, ολοκληρωμένοι χαρακτήρες των ηρώων. Αν και τους τυραννάει με πολλές δυσάρεστες καταστάσεις στο τέλος, το μήνυμα είναι αισιόδοξο και λυτρωτικό, τόσο για τους ήρωες όσο και για τους αναγνώστες! ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ!!!

0

Η ΚοκκινοσκουφίτσαΗ Κοκκινοσκουφίτσα

Να προσέχουμε και να μην εμπιστευόμαστε κανέναν. Αυτό είναι το δίδαγμα που μας προσφέρει το πλέον πιο διαχρονικό παραμύθι του κόσμου. Το βιβλίο αυτό, με τα κουμπιά να αφηγούνται σταδιακά ολόκληρο το παραμύθι, γίνεται ο καλύτερος φίλος των μικρών παιδιών.

0

Ο Τίμος πηγαίνει τον γιατρόΟ Τίμος πηγαίνει τον γιατρό

Ο γιατρός φοβίζει τα περισσότερα παιδιά. Χάρις στον Τίμο και την εικονογραφημένη ιστορία του, τα παιδιά πηγαίνουν μαζί του και βλέποντας το σαν παιχνίδι αντιμετωπίζουν το φόβο τους!!

0

Τα παιδιά σε αποστολή για να σώσουν τον πλανήτηΤα παιδιά σε αποστολή για να σώσουν τον πλανήτη

Η σωτηρία του πλανήτη ξεκινά πρώτα και πάντα από το σπίτι και τις προσωπικές, ατομικές μας προσπάθειες. Αυτό διδάσκει απλά και κατανοητά το συγκεκριμένο εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο, παραδειγματίζοντας τα παιδιά σε καθημερινές πράξεις οικολογικής συνείδησης.

0

20 σπουδαία αγόρια που άλλαξαν τον κόσμο20 σπουδαία αγόρια που άλλαξαν τον κόσμο

Κίνητρο για τα μικρά παιδιά, ώστε να έχουν όνειρα και να τα κυνηγούν, όπως οι 20 αντρικές προσωπικότητες που παρουσιάζονται σε αυτήν την εικονογραφημένη συλλογή. Η ζωή και οι επιτυχίες 20 σπουδαίων αντρών, πρότυπο για τους μικρούς αναγνώστες!!

0

O Ρένος και o ΜότσαρτO Ρένος και o Μότσαρτ

Τα βιβλία του Ρένου ψυχαγωγούν τα παιδιά και τα εξοικειώνουν με τα είδη της μουσικής. Η ιστορία του Ρένου αρχίζει και αυτή τη φορά, τα μικρά παιδιά πατώντας τα κουμπιά γνωρίζουν την κλασική μουσική του Μότσαρτ.

0

Το άσχημο παπάκιΤο άσχημο παπάκι

Μικρό, σκληρόδετο με χαρτονένιες πολύχρωμες κινούμενες εικόνες. Ιδανικό για πολύ μικρά παιδάκια που θα έρθουν σε επαφή και θα γνωρίσουν ένα από τα ωραιότερα κλασικά παραμύθια. Το ασχημόπαπο ήταν και παραμένει ένα από τα σημαντικότερα παραμύθια που μας διδάσκει να πιστεύουμε στον εαυτό μας!!!

0

Oι Τρεις ΆσοιOι Τρεις Άσοι

Μία γυναίκα και 3 άντρες. Τρείς άντρες με διαφορετικές και αλληλοσυγκρουόμενες επαγγελματικές κατευθύνσεις, όμως κολλητοί από παιδία. Αλλάζουν για χάρη μιας γυναίκας; Αυτό πραγματεύεται το τελευταίο βιβλίο της Λένας Μαντά, με μια αφήγηση που ρέει και σε κρατά ευχάριστα στην υπόθεση μέχρι τέλους. Συγκρούσεις, αναδρομές στο παρελθόν, μυστήριο και αντρική φιλία σε ένα βιβλίο κατάλληλο για το καλοκαίρι!!

1

ΜΑΡΓΚΩΜΑΡΓΚΩ

Μία γυναίκα με μυστήριο και πάθη! Μία ιστορία με χρώματα και αρώματα, φως και σκοτάδι. Ταξίδια, ιστορικά γεγονότα και ερωτικός διχασμός, όλα στο "κόκκινο", στο νέο αυτό συγκινητικό μυθιστόρημα της συγγραφέα Άννας Γαλανού!!!

0

Σκυλίσια ψυχήΣκυλίσια ψυχή

Βαθιά συγκινητικό και πρωτότυπο το συγκεκριμένο μυθιστόρημα του Κορτώ, πλαισιωμένο από τον τραγικότερο πόλεμο του περασμένου αιώνα , τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Ένα κορίτσι διαφορετικό και ο σκύλος του Χίτλερ δένονται αναπάντεχα. Μία ιστορία δραμάτικη συναισθηματική και ανθρώπινη που αξίζει να διαβαστεί!! Για μένα από τα καλύτερα του!!!!

0

Το απόλυτο βιβλίο για τη γλώσσα του σώματοςΤο απόλυτο βιβλίο για τη γλώσσα του σώματος

Ένα βιβλίο - οδηγός για όλους! Συμπληρώνει και βελτιώνει την εμπειρία στη δουλειά και την καθημερινή επικοινωνία. Με εικόνες και κεφάλαια που διαβάζονται χωρίς υποχρεωτική σειρά, αξίζει να γίνει το δεξί σας χέρι!!!

0

Τελευταία έξοδος: Ρίτα ΧέιγουορθΤελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ

Η σκληρή ζωή των φυλακών. Η ωμότητα του κόσμου. Άραγε, η αλήθεια με τη δικαιοσύνη ταυτίζονται; Και αν όχι, ποια υπερισχύει τελικά; Μία μικρή ιστορία προβληματισμού, συνειδητοποιήσεων, αξιών, αλλά και ονείρων, που ποτέ δεν είναι αργά για να πραγματοποιηθούν!!

0

Ιστορία χωρίς όνομαΙστορία χωρίς όνομα

Μυθιστορηματικά δοσμένη, η αληθινή ιστορία ενός ατελέσφορου έρωτα, αυτού της Πηνελόπης Δέλτα με τον Ίωνα Δραγούμη. Δύο σπουδαίες προσωπικότητες της ελληνικής ιστορίας, μέσα σε ένα έργο καλογραμμένο, χωρίς να είναι απαιτητικό, με πολύ συναίσθημα, συγκίνηση και πάθος!!

1

Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρεςΟ γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες

Το ταξίδι ξεκινά με την πιο διαδεδομένη ιστορία του Ιούλιου Βέρν, διασκευασμένη για παιδία νηπιαγωγείου και πρώτων τάξεων του δημοτικού. Μία διασκευή με εκτεταμένο κείμενο, πιο κοντά στο πρωτότυπο και όμορφες ανά σελίδα εικόνες.

0

Το κουνελάκι άκουγεΤο κουνελάκι άκουγε

Η σημασία του να ακούς, να καταλαβαίνεις, να κατανοείς και να συμπαραστέκεσαι κλεισμένη σε ένα τρυφερό εικονογραφημένο βιβλίο. Ένα παιδικό βιβλίο με απαλά χρώματα που συμπληρώνουν αρμονικά την ιστορία.

0

Ο Αρκουδάκος οδηγεί ασθενοφόρο!Ο Αρκουδάκος οδηγεί ασθενοφόρο!

Ο αρκουδάκος οδηγεί ασθενοφόρο και επιτρέπει στα μικρά παιδάκια να τρέξουν μαζί του, ώστε να γνωρίσουν την αξία των πρώτων βοηθειών. Οι γερές σελίδες γεμάτες κινούμενες εικόνες, προκαλούν την περιέργεια, αλλά και τα ενδιαφέρον.

0

Ο Ρένος και η ντίσκοΟ Ρένος και η ντίσκο

Χρώματα και ήχοι ντίσκο έρχονται να ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Ο Ρένος ξαναχτυπά με καινούργια ιστορία και είδος μουσικής αυτή τη φορά τη ντίσκο. Οι μουσικές όλες γνωστές και ξεσηκωτηκές δε θα σας κρατήσουν για πολύ καθιστούς. Ο χορός τώρα ξεκινά!

0

Καληνύχτα λιονταράκιΚαληνύχτα λιονταράκι

Μία πρωτότυπη και διασκεδαστική ιδέα για καληνύχτα! Τα μικρά παιδιά ανακαλύπτουν τους φίλους τους, τα ζώα, χάρις τη βοήθεια ενός χάρτινου φακού, τα αναγνωρίζουν και τα καληνυχτούν. Επίσης, ένας έξυπνος και εναλλακτικός τρόπος εκμάθησης, μέσω της διάδρασης.

0

Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρεςΟ γύρος του κόσμου σε 80 μέρες

Η κλασική ιστορία του Ιουλίου Βέρν διασκευασμένη και απευθυνόμενη στους μικρούς αναγνώστες. Μία περιπέτεια, ένα ταξίδι με υπέροχη εικονογράφηση!!

0

What the FactWhat the Fact?

Μία επιτυχημένη μεταφορά από το Youtube στο χαρτί. 40 ιστορίες εκλαϊκευμένης επιστήμης που σίγουρα δεν έχεις ξαναδιαβάσει! Ο γνωστός στους περισσότερους μέσα από το Youtube ως Mikeius, μας προσφέρει μία σειρά αποδεδειγμένων επιστημονικά γεγονότων και φαινομένων που σε προκαλούν να τα διαβάσεις μόνο από τους τίτλους τους. Με ύφος αυθόρμητο, άνετο και ευθύ που πολλές φορές μπορεί να χαρακτηριστεί ως και κυνικό, με εικόνες, σκίτσα tips και εκφράσεις - κλειδιά σε έντονο χρώμα ο Mikeius μας χαρίζει μία ωραία εναλλακτική πρόταση ανάγνωσης και γιατί όχι εκμάθησης!!

0

Η τελευταία μαύρη γάταΗ τελευταία μαύρη γάτα

Θέμα διαχρονικό και πάντα επίκαιρο με την πένα του μεγαλύτερου Έλληνα παραμυθά, Ευγένιου Τριβιζά. Μία ιστορία μυστηρίου με έντονες αναφορές σε ζητήματα ρατσισμού, ξενοφοβίας και διαφορετικότητας. Ένα παραμύθι που απευθύνεται σε όλους μας!!!

0

Το δώρο 2Το δώρο 2

Η άτυπη συνέχεια του πολυδιαβασμένου "Δώρου", που κινείται στους ίδιους ρυθμούς. Με πλούσιες και ποικίλες καθημερινές ιστορίες, μικρά κεφάλαια και επίκαιρα ζητήματα. Ένα βιβλίο ανθρωπιάς, αισιοδοξίας και αυτοβελτίωσης!!!

0

Τα γουρουνάκια της ευτυχίας (Μικρές καληνύχτες)Τα γουρουνάκια της ευτυχίας

Που βρίσκεται η ευτυχία; Με αυτόν τον προβληματισμό ξεκινά ένα αγόρι το ταξίδι του. Πάει να συναντήσει τα τρία γουρουνάκια που ζουν χωριστά, ελπίζοντας να πάρει τις απαντήσεις που ζητά! Καλογραμμένο, φωτεινό, με όμορφες σκέψεις και τοποθετήσεις για την ευτυχία.

0

Η ομάδα των πιο αστείων υπερδυνάμεων και το πλαστικό νησίΗ ομάδα των πιο αστείων υπερδυνάμεων και το πλαστικό νησί

Οι αστείες υπερδυνάμεις ενώνονται, γίνονται ομάδα και "ξαναχτυπούν" με μία ολοκληρωμένη ιστορία που θίγει ευχάριστα και κατανοητά ζητήματα οικολογίας και προστασίας του πλανήτη. Μία ιστορία ιδιαιτεροτήτων, η οποία μας διδάσκει πως με την ομαδικότητα και τη συνεργασία μπορούν να εκπληρωθούν πολύ σπουδαία πράγματα!!

0

Το απίθανο βιβλίο των πιο αστείων υπερδυνάμεωνΤο απίθανο βιβλίο των πιο αστείων υπερδυνάμεων

Κάθε φίλο και ένας ξεχωριστός υπερήρωας! Κάθε πρωταγωνιστής και μία ιδιαίτερη υπερδύναμη. Ένα χιουμοριστικό παιδικό βιβλίο για τη διαφορετικότητα και την αποδοχή της.

0

Οι μαλλιαροίΟι μαλλιαροί!!!

Μία τρυφερή, γεμάτη μουσική, ιστορία για τη διαφορετικότητα, αλλά και τη σημασία του να ανήκεις κάπου. Μία οικογένεια πρωτότυπη, κοκκινωπή και μαλλιαρή που σε διδάσκει να αγαπάς και να υποστηρίζεις τις ιδιαιτερότητες των άλλων.

0

Τα πολλά πρόσωπα του βιβλίου με τις φάτσεςΤα πολλά πρόσωπα του βιβλίου με τις φάτσες

Οι φάτσες που φανερώνουν τα συναισθήματα και δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να τις μιμηθούν μέσω του καθρέπτη που υπάρχει στην τελευταία σελίδα. Σκληρόδετο, με πολλές γκριμάτσες, αποτελεί ένα διασκεδαστικό βιβλίο!!!

0

Βράδια με βραδύποδεςΒράδια με βραδύποδες

Μία ευχάριστη πρόταση για καληνύχτα! Η μέθοδος μετρήματος στον ύπνο βοηθά για ακόμη μία φορά μέσα από αυτό το εικονογραφημένο, με σκληρές και χρωματιστές σελίδες βιβλίο.

0

Τα μαλλιά του ΌλιβερΤα μαλλιά του Όλιβερ

Με πρωταγωνιστή του βιβλίου τον μικρό Όλιβερ, τα παιδιά ανακαλύπτουν τα συναισθήματα και στο τέλος της ιστορίας έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με αυτά, μέσα από τις κατασκευές με χαρτοκόπτη που περιέχει.

0

Το μυστικό του μαύρου βράχουΤο μυστικό του μαύρου βράχου

Βιβλίο που ευνοεί θέματα οικολογίας, συνεργασίας και ανθρωπιάς. Μία ιστορία που διαδραματίζεται στη θάλασσα και ευαισθητοποιεί κάθε μικρό αναγνώστη!!!

0

Από πού έρχονται τα μωράΑπό πού έρχονται τα μωρά;

Από πού έρχονται τα παιδιά; Η προσπάθεια εξήγησης του θαύματος της γέννησης στα μικρά παιδιά αποτελεί πάντοτε μια άβολη και αμήχανη στιγμή. Οι γονείς έρχονται συχνά αντιμέτωποι με ερωτήσεις των παιδιών σχετικά με αυτό το θέμα και δυσκολεύονται να βρουν απαντήσεις. Το συγκεκριμένο εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο με παραθυράκια δίνει μία πρώτη και επιθυμητή λύση στα ερωτήματα αυτά. Με τρόπο αθώο απλό και κατανοητό απαντά, ενημερώνει και προετοιμάζει.

0

Φεγγαράκι μου λαμπρόΦεγγαράκι μου λαμπρό!!!

Το γνωστό παιδικό τραγουδάκι εύστοχα τοποθετημένο σε ένα προσχολικό βιβλίο με ήχους. Ένα βιβλίο γεμάτο με χρώματα, ζωάκια και μουσική, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί δημιουργικά από γονείς και εκπαιδευτικούς, αλλά και να λειτουργήσει εύκολα ακόμα και ως νανούρισμα!!

0

ΡεβιθοκοντούληςΡεβιθοκοντούλης

Το κλασικό παραμύθι του κοντορεβιθούλη αλλιώς!!! Με σκοτεινή και ιδιαίτερη εικονογράφηση, το παραμύθι αυτό επιβεβαιώνει τη διαφορετική προσέγγιση και οπτική της συγγραφέα, Μαρίνας Γιώτη. Η ανάγκη επιβίωσης, συνεργασίας και γενναιότητας αποτελούν κάποια από τα θέματα ανάδειξης και συνηγορούν στην απόκτηση ενός ξεχωριστού και κακογραμμένου εργαλείου γονιών και εκπαιδευτικών!!

1

Μια καρδιάΜια καρδιά

Ένα ευαίσθητο και τρυφερό, εικονογραφημένο προσεκτικά, κείμενο για όλες τις γυναίκες. Μικρές και μεγάλες. Κόρες και μητέρες, που θέλουν να κρατήσουν ζωντανές στη μνήμη τους όλες τις τόσο απλές, καθημερινές, αλλά και τόσο σημαντικές στιγμές που έζησαν και ζουν με τη μητέρα ή την κόρη τους αντίστοιχα. Μία ιστορία αγάπης που θυμίζει τη δική σου.

1

Ο Τίμος πηγαίνει στο σχολείοΟ Τίμος πηγαίνει στο σχολείο

Ένα ακόμη ωραίο εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο της σειράς, με σκληρό χρωματιστό εξώφυλλο και ιδιαίτερη υφή όπως τα υπόλοιπα. Αυτή τη φορά, ο Τίμος πηγαίνει σχολείο, και παίρνει μαζί του όλα τα παιδιά που βρίσκονται στην ίδια ηλικία και κατάσταση. Προσφέρει έμμεσα λύσεις στα ερωτήματα και τους προβληματισμούς των μικρών αναγνωστών και συμβάλλει στην εξασθένηση τυχόν αντιφάσεων και αντιστάσεων τους.

0

Ο Τίμος μαθαίνει το γιογιόΟ Τίμος μαθαίνει το γιογιό

Μία ευχάριστη ιστορία με ζωντανές εικόνες, που ωθεί τα παιδιά να ταυτιστούν με τον ήρωα - Τίμο, να γνωρίσουν τη διαδικασία του γιογιό και να νιώσουν πιο άνετα ώστε να τη δοκιμάσουν και τελικά να τη συνηθίσουν!

0

Τυφλά ψάριαΤυφλά ψάρια

Άλλη μια υπόθεση για τον αστυνόμο Καπετάνιο, που καλείται να λύση άλλον έναν μυστήριο φόνο. Ωραία πλοκή, γρήγορη ροή σε κρατάει σε αγωνία μέχρι το τέλος. Ευκολοδιάβαστο!!!!!

0

Η σκιά του ανέμουΙστορικό μυστηρίου!!!

Ένα βιβλίο μυστηρίου, μια ιστορία αγάπης και ένα μυστικό που θα αλλάξει τη ζωή ενός αγοριού για πάντα. Τι να πω γι' αυτό το μυθιστόρημα...... Τρυφερό και ρομαντικό , καλογραμμένο, σου αυξάνει την αγωνία μέχρι το τέλος. Φανταστικό, πρέπει να το διαβάσεις!!!!

0

ΘυσίαΘυσία (Η αρχή της τριλογίας)

Ένα ιστορικό αλλά και συναισθηματικό μυθιστόρημα. Η ηρωίδα πολύ δυναμική, περνάει δυσκολίες όμως γεννιέται και ένας έρωτας. Καλογραμμένο με περιγραφές που σε γεμίζουν εικόνες. Σε ταξιδεύει στην εποχή που διαδραματίζεται. Ένα υπέροχο βιβλίο από έναν υπέροχο άνθρωπο!!!

0

Η τέχνη της αγάπηςΗ τέχνη της αγάπης

Ένα βιβλίο για την αγάπη...... Η τέχνη της αγάπης απαιτεί εξάσκηση όπως κάθε τέχνη. Ο Eric From, μας δείχνει όλες τις πλευρές της αγάπης, την ρομαντική, την αγάπη για τον εαυτό μας και τον Θεό. Ένα πολύ ωραίο βιβλίο εύκολο και καλογραμμένο, για ανάγνωση ακόμη και για παιδιά άνω των 12 ετών.

0

Το φιλί του δράκουΤο φιλί του δράκου

Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα, γεμάτο συναίσθημα, μυστήριο, αγωνία και δράση. Πολύ συγκινητικό με γρήγορη ροή των γεγονότων. Καλογραμμένο κοινωνικό - αστυνομικό δράμα!!!!

0

ΝίκηΣκληρό και συγκινητικό!!!

Ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα με ωραία ροή και έντονά συναισθήματα. Δεν είναι ιστορικό μυθιστόρημα αλλά έχει πολλά ιστορικά στοιχεία, που μας βοηθάει ώστε να γνωρίσουμε τους χαρακτήρες. Αυτό που με κέρδισε ήταν η Νίκη, η γυναίκα που αγάπησε και αγαπήθηκε, όχι ιδανικά αλλά αληθινά!!!

0

Φλόγα και άνεμοςΦλόγα και Άνεμος

Ένα μυθιστόρημα αγάπης που περιστοιχίζεται από ιστορικά γεγονότα και γίνονται αναφορές επιφανειακά. Πολλά πρόσωπα γνωστά και άγνωστα που πλαισιώνουν την ηρωίδα Κύβέλη και τον Γ. Παπανδρέου. Ένα πολύ ρομαντικό βιβλίο, που βλέπουμε και την άλλη πλευρά ενός πολιτικού, αυτή του ευαίσθητου, ρομαντικού ανθρώπου!!

0

Αστέρια στην άμμοΣυγκινητικό!!!

Μια αληθινή ιστορία, ένα μυθιστόρημα γλυκό, τρυφερό και πολύ συγκινητικό. Οι ήρωες παλεύουν μέχρι να βρουν τη λύτρωση. Οι χαρακτήρες που έπλασε η συγγραφέας, ολοζώντανοι. Η γραφή αισθαντική και τρυφερή. Ο έρωτας κυριαρχεί σε όλο το βιβλίο. Υπέροχο!!!!!

0

Η σκιά του κυβερνήτηΗ σκιά του κυβερνήτη

Ιστορία και μυθοπλασία, πολύ έξυπνος ο τρόπος του συγγραφέα να διηγηθεί την ιστορία του Καποδίστρια των χρόνων που υπήρξε κυβερνήτης της Ελλάδας. Ένας φανταστικός ήρωας που ήταν ο σωματοφύλακας του, ο Πέτρος Σκοτεινός. Διηγείται με απλότητα διάφορα γεγονότα που αφορούν τη ζωή του κυβερνήτη και πτυχές προσωπικές όπως τον απαγορευμένο έρωτα του και την ευαισθησία του προς τον απλό λαό. Ένα μυθιστόρημα περισσότερο με την σκιαγράφηση του χαρακτήρα του Καποδίστρια.

3

Γυναίκες της μικρής πατρίδαςΓυναίκες της μικρής πατρίδας

Ένα ιστορικό μυθιστόρημα που ο τρόπος αφηγήσεις του είναι άλλοτε λυρικός και άλλοτε μεστός και ουσιαστικός. Γεγονότα που για τους περισσότερους είναι άγνωστα. Η φιλοπατρία όλων των ηρώων και ηρωίδων σήμα κατατεθέν. Γυναίκες που αγαπούν την Πατρίδα τους πολεμάνε και αγωνίζονται με ζηλευτό πάθος. Γυναίκες γεμάτες αγάπη και αυτοθυσία. Τα συναισθήματα είναι ποικίλα και πολυδιάστατα. Μία υπέροχη τριλογία, για τον Μακεδονικό αγώνα μόλις ξεκίνησε!!!

0

Κοιμήσου μαζί μου, μαμά!Κοιμήσου μαζί μου, μαμά!

Μία εύστοχη και τρυφερή παιδική ιστορία για τη συνήθεια των παιδιών να κοιμούνται με τους γονείς τους και πότε αυτό αλλάζει, παίρνοντάς το απόφαση, τα ίδια τα παιδιά. Μετά από ένα γεγονός, το αρκουδάκι - ήρωας της ιστορίας αποκτά τη δύναμη, τη γενναιότητα και το θάρρος να κοιμηθεί μόνο του, παραδειγματίζοντας έτσι και τους μικρούς του αναγνώστες.

0

Τι να κάνω τον θυμό μου"Τι να κάνω τον θυμό μου"

Μήπως έχεις παιδί που θυμώνει και αντιδρά έντονα; Που δεν αναγνωρίζει το συναίσθημα, αλλά και το λόγο που το βιώνει; Η ιστορία αυτή, αναπτύσσοντας με τρυφερότητα τις διάφορες πτυχές του θυμού, βοηθά τα παιδιά να αντιλαμβάνονται το συναίσθημα αυτό, να το εκφράζουν και να βρίσκουν τρόπους να το αντιμετωπίσουν.

0

Πουθενά χωρίς την κούκλα μουΠουθενά χωρίς την κούκλα μου

Απευθυνόμενο σε παιδιά προσχολικής ηλικίας που περνώντας στο επόμενο βήμα, αυτό της σχολικής προσαρμογής, χρειάζεται να αφήσουν τα παιχνίδια που αγάπησαν πολύ και τα είχαν πάντοτε μαζί τους. Έτσι είναι η ιστορία της Αναστασίας με την κούκλα της τη Στέλλα. Τα παιδιά κατανοούν με τον πιο όμορφο τρόπο τη μετάβαση που βιώνουν και τις αλλαγές που φυσιολογικά τους συμβαίνουν

0

Δεν πάω πουθενά με ξένους!Δεν πάω πουθενά με ξένους!

Αν αναζητάς ένα βιβλίο που να προετοιμάζει τα παιδιά και να τα προειδοποιεί για τις τυχόν επαφές με αγνώστους, πρόκειται για το καταλληλότερο! Με απλά κατανοητά λόγια και ζωηρή έγχρωμη εικονογράφηση, η συγγραφέας μας διηγείται την περιπέτεια και την αντίδραση που είχε η Μελίνα απέναντι σε ξένους. Οι μικροί αναγνώστες αντιλαμβάνονται μέσω μιας παιδικά δοσμένης ιστορίας τη σημαντικότητα του θέματος και τη στάση που πρέπει να διατηρήσουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις!!

0

Πού κρύβονται τα δικαιώματαΠού κρύβονται τα δικαιώματα

Ένα εικονογραφημένο βιβλίο με σχέδια ζωγραφισμένα λες και είναι από παιδιά, απλά λιτά και χρωματιστά. Εκφράζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που οφείλουν να έχουν όλοι οι μικροί ήρωες, πολίτες της κοινωνίας μας!!!

0

Κίκι και ΖακΗ μαγεία της φιλίας

Η φιλία χρειάζεται και υποχωρήσεις. Αυτό πραγματεύεται στο παιδικό της εικονογραφημένο βιβλίο η συγγραφέας Marie Kondo, η οποία παροτρύνει τα παιδιά σε ζητήματα καθαριότητας και τακτοποίησης!!

0

Ο τίμος μαθαίνει ποδήλατοΟ Τίμος μαθαίνει ποδήλατο

Ένα από τα ωραιότερα της σειράς, που επικεντρώνεται στην εκμάθηση του ποδηλάτου. Ωραίο εξώφυλλο, ζωηρά χρώματα και διδακτικό.

0

Το χατίρι του δράκουΤο χατίρι του δράκου

Όλοι κάποια στιγμή έχουμε ανάγκη από παρέα. Το ίδιο συνέβη και με το δράκο της ιστορίας που ζητά μία χάρη. Του γίνετέ άραγε το χατίρι; Ένα πολύ γλυκό κείμενο για τη μοναξιά και τη φιλία, τα βιβλία και τη διαφορετικότητα. Ένα πολύχρωμο παραμύθι, χωρίς υπερβολές, που η μεγάλη γραμματοσειρά και το θέμα του, πέρα από παιδία προσχολικής ηλικίας, απευθύνεται και σε παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού.

0

Το σκιάχτροΤο σκιάχτρο

Της Μπεθ Φέρι εικονογράφηση των Αδερφών Φαν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Μπορείς να αλλάξεις το πεπρωμένο σου; Μπορείς να νικήσεις τη μοναξιά σου; Μπορείς να βρεις έναν αληθινό φίλο; Μπορεί να υπάρξει φιλία ανάμεσα σε αταίριαστους; Κι αν ναι, πόσο μπορεί να κρατήσει; Ίσως για πάντα! Ένα σκιάχτρο μέσα σ΄ ένα θερισμένο χωράφι. Ακοίμητος φρουρός κρατάει ζώα και πτηνά μακριά από τη σοδειά. Οι εποχές αλλάζουν αλλά το σκιάχτρο μένει πάντα εκεί μονάχο. Πιστό στο καθήκον του καταδικασμένο σε μια αφόρητη μοναξιά. Μέσα του χτυπάει μια καρδιά. Όταν ένα μικρό μαύρο κοράκι πέφτει αβοήθητο το σκιάχτρο θα παραβεί τη φύση του. Θα σπάσει την ακινησία του και θα αποκαλύψει την ευαίσθητη φύση του. Σκιάχτρο και κοράκι γίνονται φίλοι, γελάνε, ονειρεύονται, αγναντεύουν τον κόσμο μαζί κι ας είναι τόσο διαφορετικοί. Όμως έρχεται η στιγμή να αποχωριστούν. Να βρει ο καθένας το δρόμο και τον κόσμο του. Ξανά μοναξιά, ραγισμένη καρδιά. Μα ο φίλος δεν ξεχνά. Γυρνά πίσω και στήνει φωλιά στο καλύτερο μέρος .Στου σκιάχτρου τη ζεστή καρδιά. Εκεί θα γεννηθεί η καινούρια ζωή, η χαρά, η αγάπη κι η ελπίδα. Τώρα το σκιάχτρο δεν θα είναι ποτέ ξανά μόνο! Έμμετρος λόγος που αγαπούν τα μικρά παιδιά, λιτός αλλά απολύτως κατανοητός. Εικόνες μαγευτικές, με ζωντανά όχι υπερβολικά χρώματα συμπληρώνουν την ιστορία.

0

Οι μέρες της ΣιωπήςΟι μέρες της σιωπής

Της Έφης Λαδά από τις εκδόσεις Πατάκη. Ένα παραμύθι για ένα σκοτεινό μάγο. Μια όμορφη αλλά επικίνδυνη κοπέλα η Φωτιά, που καταστρέφει ότι βρει στο διάβα της. Κι όταν φεύγει για αλλού αφήνει στάχτη, πόνο, δυστυχία. Εκεί έρχεται να μείνει η Σιωπή. Μια Σιωπή που επιμένει, που αγναντεύει, που περιμένει με υπομονή κι επιμονή. ’Ώσπου έρχεται μετά από καιρό ένα παιδί και μετά ένα άλλο κι άλλα για κρύψουν μέσα στο μαύρο χώμα , στην καμένη γη, ένα σπόρο, κι άλλον έναν, κι άλλον…………………………………….Και η Σιωπή μένει εκεί και περιμένει. Κι ένα πρωινό με φως δειλό η Σιωπή βλέπει πως το χώμα πρασίνισε κι ο ουρανός γέμισε πολύχρωμες πεταλούδες. Αυτό περίμενε. Κι έφυγε. Έφυγε γιατί η Ελπίδα επέστρεψε με ήχους, χρώματα και παιχνίδια. Και με παιδιά που παίζανε κάτω από πράσινα δέντρα. Πώς να μιλήσεις στα παιδιά για την απόλυτη καταστροφή και τη δυστυχία που φέρνει; Μια ιστορία σαν παραμύθι ,σαν παρηγοριά. Μια ιστορία για την καταστροφή, τη δυστυχία αλλά και την ελπίδα που ξαναγεννιέται από τις στάχτες. Συγκλονιστική η εικονογράφηση επαυξάνει δυναμικά το λόγο. (για παιδιά από 5-10 ετών)

0

Ο άρχοντας των δαχτυλιδιώνΤο ταξίδι συνεχίζεται!!!!!

Η συντροφιά του δαχτυλιδιού διαλύεται...... κάποιοι φεύγουν κάποιοι άλλοι έρχονται... Ο γκρίζος μάγος γίνεται λευκός!!! Το γκόλουμ ακολουθεί το "πολύτιμο" σε μονοπάτια δύσβατα και μακρινά. Άνθρωποι, Ξωτικά, και ο Νάνος, ενώνονται για μία ακόμη φορά για να παλέψουν με το κακό. Στο δεύτερο μέρος της τριλογίας, του J.R.R. Tolkien, θα διαβάσουμε και θα γνωρίσουμε νέους ήρωες. Έρχονται καταπληκτικές μάχες, απίστευτες περιγραφές που σε παρασύρουν ευχάριστα... το ταξίδι συνεχίζεται!!!!

0

Αφόρετα θαύματαΑφόρετα θαύματα

Ποιήματα τόσο γλυκά και μελαγχολικά, γραμμένα από την κ. Λουκίδου. Μας ταξιδεύουν οι λέξεις που χρησιμοποιεί. Τα θαύματα που ευχόμασταν κατέφθαναν και περιμένουν τα σώματα που θα τα αναδείξουν.

0

Το ΔώροΤο Δώρο

Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι πραγματικά ένα δώρο για την ψυχή του κάθε αναγνώστη!! Ευγένεια, καλοσύνη, σεβασμός, πώς μπορείς να γίνεις καλύτερος άνθρωπος χωρίς να σου κοστίσει τίποτα. Ένα χαμόγελο μια γλυκιά καλημέρα μια καλή πράξη. Μόνο κερδισμένος θα είσαι αν το διαβάσεις. Ενθαρρυντικό έξυπνο, για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες!!!

0

Αθώοι ένοχοιΑθώοι ένοχοι

Ένα βιβλίο ακόμη με ηρωίδα, την Έλσα Γληνού. Μία σειρά από άλυτους φόνους, ένα πάζλ από ανθρώπους και ζωές που περιπλέκονται μεταξύ τους με δεξιοτεχνία αφήνοντας τον αναγνώστη συνεχώς σε αγωνία. Δράση, πλοκή, συναισθήματα. Προσπαθείς μέχρι το τέλος του βιβλίου να ανακαλύψεις ποιος να είναι ο δολοφόνος. Ο καθηγητής Μεσαιωνικής ιστορίας Ιορδάνης Φωκάς; ο Στάθης Κομνηνός; ή κάποιο άλλο πρόσωπο; Επίσης τη ανακάλυψε ο δημοσιογράφος Φώτης Μπακιρτζής; δεν θα πω άλλα...... Διαβάστε το!!!!

0

Μαύρα σαν τον έβενο μαλλιάΜαύρα σαν τον έβενο μαλλιά

Ένα βιβλίο που με 'κανε να αγαπήσω την γραφή της Ελευθερίας Μεταξά. Λάτρεψα και πόνεσα με την ηρωίδα Έλσα Γληνού, μιας διακεκριμένης ψυχολόγο που συνεργάζεται με την αστυνομία στην διαλεύκανση εγκλημάτων. Η ζωή της περνάει από σαράντα κύματα, μια μεγάλη επαγγελματική επιτυχία και το μεγαλύτερο πλήγμα για την οικογένεια τη δολοφονία του άντρα της Αντρέα και της κόρης Κάτιας. Τύψεις, ενοχές, θλίψη, έντονα συναισθήματα, γρήγορη πλοκή, με ότι διαβάζεις τα κάνεις εικόνα. Θα μπορούσα να το δω στην οθόνη (ένα σενάριο). δεν το αφήνεις εύκολα από τα χέρια σου.

0

Πίστεψε μεΠίστεψε με

Ένα ψυχολογικό θρίλερ με πολλές ανατροπές. Η ηρωίδα, Κλέρ προσπαθεί να επιβιώσει στη Νέα Υόρκη και το καταφέρνει υποδύοντας διάφορους ρόλους, ώστε να παγιδεύει άντρες που απατούν τις γυναίκες τους. Αλλά τα πράγματα αλλάζουν όταν μια γυναίκα που ήθελε να χρησιμοποιήσει βρίσκεται δολοφονημένη. Η υπόθεση έχει πολύ ενδιαφέρον σε κρατάει σε αγωνία και δεν ξέρεις πραγματικά την προσωπικότητα της ηρωίδας μέχρι τις τελευταίες σελίδες, εάν είναι ο αληθινός της εαυτός ή υποδύεται έναν ρόλο ακόμη. Ευκολοδιάβαστο με λιτή γραφή για τους αναγνώστες των ψυχολογικών θρίλερ.

0

Ο άρχοντας των δαχτυλιδιώνΕπικό

Το πρώτο βιβλίο της τριλογίας του <Άρχοντα των Δαχτυλιδιών> του J.R.R. Tolkien. Χόμπιτ, Άνθρωποι, Ξωτικά, Νάνοι, Μάγοι, διαφωνούν αλλά αποφασίζουν να δημιουργήσουν την συντροφιά του δαχτυλιδιού, στο πρώτο βιβλίο δεν θα βρεις την δράση που ίσως θα περίμενες ή άκουσες, αλλά θα γνωρίσεις τους ήρωες της περιπέτειας. Ένας μοναδικός κόσμος, πλασμένος από την αρχή μέχρι το τέλος, με απίστευτες και λεπτομερής περιγραφές σε μυούν στον φανταστικό κόσμο του Τόλκιν και της Μέσης γής. Ακολουθήστε τον η περιπέτεια μόλις άρχισε!!!

1

Εφιάλτες και παραμύθια (Β' έκδοση)Εφιάλτες και παραμύθια

Μια φορά και έναν καιρό..... και κάπως έτσι ξεκινούν όλα τα παραμύθια, Τα πρώτα παραμύθια ήταν σκοτεινά και βίαια και απευθύνονταν σε μεγάλους. Ο συγγραφέας Αντώνης Τουμανίδης (toymarker) μας τα παρουσιάζει στην πιο σκοτεινή τους μορφή για γερά νεύρα. Τα συγκεκριμένα παραμύθια έχουν να μας διηγηθούν κάτι το διαφορετικό, αρκεί να είσαι έτοιμος να το ακούσεις... Από τα παραμύθια αυτά θα μάθεις πως δεν έχουν όλα καλό τέλος, και πώς το (έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα....) είναι ένα ψέμα.

0

Το άρωμαΤο άρωμα

Μία ιστορία ξεκινά, όταν ο Ζαν Μπατίστ Γκρενουίγ γεννιέται, ένα μωρό χωρίς μυρωδιά σε μια περιοχή του Παρισιού. Ένα πλάσμα απόκοσμο και διαφορετικό, αλλά με την ποιο δυνατή όσφρηση στον πλανήτη.... Η μέρα που θα αρχίσει να εργάζεται σε ένα αρωματοποιείο είναι και η αρχή της δολοφονικής του καριέρας. Η μανία του να μάθει τα πάντα για τα αρώματα και πως να τα κατασκευάσει, τον φέρνει σε ένα φονικό σερί για να φτιάξει το τέλειο άρωμα!!!! Ένα παραμύθι για ενήλικες, μια ερωτική φαντασίωση που σε παρασέρνει.....

1

Το άρωμαΤο άρωμα

Μία ιστορία ξεκινά, όταν ο Ζαν Μπατίστ Γκρενουίγ γεννιέται, ένα μωρό χωρίς μυρωδιά σε μια περιοχή του Παρισιού. Ένα πλάσμα απόκοσμο και διαφορετικό, αλλά με την ποιο δυνατή όσφρηση στον πλανήτη.... Η μέρα που θα αρχίσει να εργάζεται σε ένα αρωματοποιείο είναι και η αρχή της δολοφονικής του καριέρας. Η μανία του να μάθει τα πάντα για τα αρώματα και πως να τα κατασκευάσει, τον φέρνει σε ένα φονικό σερί για να φτιάξει το τέλειο άρωμα!!!! Ένα παραμύθι για ενήλικες, μια ερωτική φαντασίωση που σε παρασέρνει.....

1