Reviews

118

Followers

3

Following

3

Βιβλία

7

Reviews

118

Followers

3

Following

3

Αγαπημένα βιβλία

7

ReviewsΣύγχρονο κλασικό αριστούργημα!!!!!!!

Η φιλοδοξία, το χρήμα, οι ανθρώπινες αδυναμίες, τα πολιτικά παιχνίδια διατρέχουν όλο το κείμενο. Με απίστευτη μαεστρία, ο συγγραφέας σκιαγραφεί τους χαρακτήρες του κειμένου και παρά τον όγκο του έργου δεν κουράζει τον αναγνώστη. Ο Τζακ Μπέρντεν, ο ήρωας μέσα από τον οποία ξετυλίγεται η ιστορία παλεύει και εκείνος με την εξουσία και τα παιχνίδια της από τη δική όμως θέση, αυτή του δημοσιογράφου του κυβερνήτη, και καταλήγει να ανακαλύπτει και το δικό του εαυτό. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!

0Κλασική αγαπημένη Agatha...

Σαφώς και όλοι κάποτε διαβάσαμε κάποιο από τα αμέτρητα έργα της συγγραφέως. Εν προκειμένω, ένα έργο με υπέροχη πλοκή. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που το έργο μεταφέρθηκε και στη μεγάλη οθόνη. Οι δύο άλλοτε καλές φίλες θα βρεθούν αντιμέτωπες με τη μία μάλιστα να δολοφονείται και να προκαλείται ένα ντόμινο δολοφονιών. Τώρα ποιος είναι ο λόγος που η μία βρέθηκε νεκρή και τα κίνητρα του δράστη ας τα αφήσουμε να τα εξερευνήσει ο αγαπημένος μας Πουαρό...

0Σαφώς και δεν κατοικούν όλοι οι άνθρωποι τον κόσμο με τον ίδιο τρόπο...

Ένα όμορφο διήγημα που μιλά για τον εγκλεισμό στη φυλακή, την υπομονή, τις διαπροσωπικές σχέσεις, την εμπιστοσύνη. Η γλώσσα που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας είναι απλή, κατακλυζόμενη από έντονο συναίσθημα χωρίς να γίνεται μελοδραματική. Ίσως η κατάσταση του ήρωα που είναι φυλακισμένος σε ένα κελί να αποτελέσει και έναν παραλληλισμό για το πως ζούμε στη περίοδο της καραντίνας. (Jusr saying..)

1Μια όμορφη, λυρική νουβέλα..

Ο Baldwin, μέσα από την ενότητα της οικογένειας απεικονίζει τις κοινωνικές ανισότητες και ιδιαίτερα το ρατσισμό. Η αδικία, η προκατάληψη διατρέχει όλο το έργο χωρίς να γίνεται δογματικό ή κουραστικό. Με ωραία ροή λόγου, μια σύντομη νουβέλα που είναι πάντα επίκαιρη.

0Μια ιστορία ενηλικίωσης

Το πιο γωνστό έργο του συγγραφέα, Ο φύλακας στη Σίκαλη, έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές. Ο τρόπος γραφής είναι ιδιαίτερος και απλός συνάμα. Μια ιστορία ενηλικίωσης, ένας έφηβος που εναντιώνεται με όλους και κυρίως με τον εαυτό του και τα πιστεύω του, που πιστεύει ότι είναι σκληρός αλλά ταυτόχρονα δείχνει την ευαίσθητη του πλευρά. Το βιβλίο επανεκδόθηκε μετά από αρκετά χρόνια στην Ελλάδα -και ευτυχώς- γιατί η παρούσα έκδοση είναι εξαιρετική σε αντίθεση με προηγούμενες! Διαβάζεται ευχάριστα!

0Διαχρονικό..

Νέα Υόρκη: μια πόλη με δύο πρόσωπα. Το ένα αυτό των χρηματιστών και πλουσίων και το άλλο αυτών που παλέυουν για τη καθημερινή επιβίωση. Ένα εξαιρετικό βιβλίο που μιλά για τις κοινωνικές τάξεις της δεκαετίας του '20 και καταφέρνει να είναι ακόμη επίκαιρο μετά από εκατό χρόνια. Εξαιρετικός ο τρόπος γραφής καθόλου κουραστικός!

1Πως η εμμονή οδηγεί σε ένα έγκλημα πάθους

Ένας διεστραμένος ζωγράφος καλλιτέχνης με ευαίσθητες πτυχές, αφηγείται το πώς σκότωσε τη γυναίκα που ερωτεύτηκε. Μιλά για το πώς το σκοτάδι κυρίευσε τη λογική του με αποτέλεσμα να διαπράξει φόνο. Η γραφή απλή χωρίς ιδιαίτερα λογοτεχνικά τεχνάσματα. Πολύ καλό!

0Μια σύγχρονη, μεστή, ποιητική νουβέλα..

Ένα παραμύθι ασυνήθιστο που όταν το τελειώνεις είναι σαν να ξυπνάς από ένα όνειρο! Μια ποιητική νουβέλα που σου δίνει την ελπίδα ότι υπάρχει ακόμα μέλλον για την σύγχρονη λογοτεχνία. Ο τρόπος γραφής είναι καινοτόμος. Προσωπικά δεν έχω ξαναδιαβάσει κάτι με παρόμοιο στύλ γραφής. Θίγονται μέσα θέματα όπως η παιδική αθωότητα , η οικογένεια, η διαφορετικότητα.. Εξαιρετικό βιβλίο και εκδόσεις!

1"Είδα τα καλύτερα μυαλά της γενιάς μου, χαλασμένα απ'την τρέλα, λιμασμένα υστερικά γυμνά..."

Τι να πει κανείς για αυτόν τον ποιητή; Από τους κορυφαίους μιας γενιάς ολόκληρης που άφησε το στίγμα της επαναπροσδιορίζοντας τις νόρμες της λογοτεχνίας και της ποίησης. Το "Ουρλιαχτό" ίσως να είναι το δημοφιλέστερο αυτής της ποιητικής συλλογής. Παρόλα αυτά, όλα τα ποιήματα του έχουν μια ψυχεδελική μαγεία. Ασύλληπτος!!

0Διαμάντι προερχόμενο από τις βρωμιές των Ναζί

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια: όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε για τις αβρότητες των Ναζί και το Άουσβιτς. Ο Spiegelman μέσα από την εξιστόρηση του δικού του πατέρα για τα όσα έζησε στο Β' Παγκόσμιο όντως Εβραίος επιχειρεί να ξεγυμνώσει τις απάνθρωπες πρακτικές των Ναζί, αλλά και να παρουσιάσει το μετά. Πιο συγκεκριμένα, το πως ένας επιζήσαντας του ολοκαυτώματος καταφέρνει (ή και όχι) να συνεχίζει να ζει. Με κοφτερό και μετιοπαθές χιούμορ ανάλογων των περιστάσεων σε ταξιδεύει σε μια εποχή παραφροσύνης. Οι απεικόνιση των ηρώων είναι επίσης εύστοχη: οι Εβραίοι-ποντίκια, οι Γερμανοί-γάτες, οι Πολωνοί-γουρούνια, οι Αμερικάνοι-σκύλοι, οι Γάλλοι- βάτραχοι, οι τσιγγάνοι- ακρίδες... ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ!

0Ένα παραμύθι που ξεκινά με ένα πατζάρι, θα τελειώσει με τον διάβολο..

Ο Ρόμπινς, πάλι με τη μαγική του πένα (ίσως και με τη μαγική του γραφομηχανή remington), μιλά για ένα ταξίδι με αφετηρία τα αρχαία δάση της Βοημίας έως και τον 20 αιώνα. Σε όλο το ταξίδι πρωταγωνιστές ο Βασιλιάς της Βοημίας ο οποίος κατόρθωσε να αποφύγει την θανατική καταδίκη λόγω γήρας και που αργότερα βρίσκει συνοδοιπόρο σε αυτο το ανά τους αιώνες ταξίδι μια ινδή γυναικά που το έσκασε για να γλυτώσει το θάνατο εξίσου. Ως που είναι ικανός ο άνθρωπος να φτάσει για να αποφύγει τα γηρατειά; τελικά αξίζει να ζει κανείς γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει τέλος; γιατί ένα πατζάρι κλέβει τις εντυπώσεις σε όλη αυτή την ιστορία; τι απέγινε ο θεός Παν; Αυτά και άλλο πολλά, ξετυλίγει στο Άρωμα του ονείρου με μαγικό τρόπο ο συγγραφέας... Αξίζει να διαβαστεί!

0...9/11/'01...

Ένα βιβλίο με απίστευτη πρόζα, συναίσθημα! σε καθηλλωνει ο τρόπος που ο Ντελίλο επιλέγει να εισάγει και να παρουσιάσει τους χαρακτήρες του. Χαρακτήρες με έντονα συναισθηματικά προβλήματα εξαιτίας της τραγωδίας που έλαβε χώρα στις 11/9/2001. Μέσα από τους διαλόγους, αποτυπώνεται ξεκάθαρα το μετατραυματικό στρες που βιώνουν όσοι ήταν μάρτυρες της τραγωδίας. Διαβάζεται εύκολα χωρίς να μειώνεται η λογοτεχνική του αξία!

0Μια έξοχη παραβολή!

Ο Κουμανταρέας επιχειρώντας να μιλήσει για τη "ασθενική" δημοκρατία του 1946-1974, τοποθετεί δύο μεγάλες δυνάμεις να αλληλοσυγκρούονται: από τη μία τη δικαστική δύναμη (δημοκρατία) και από την άλλη η στρατιωτική (χούντα). Σε όλο το έργο οι δικαστές προσπαθούν βασισμένοι σε στοιχεία να δικαιώσουν το λοχαγό για την αδικαιολόγητη του απομάκρυνση από το σώμα, ενώ παράλληλα ο στρατός παρακωλύει το έργο τους. Μια ατενής διαμάχη ανάμεσα στη λογική και το παράλογο. Ο συγγραφέας με συνεχή ροή, χωρίς να κουράζει, παραβάλλει τις παρεμβάσεις και αυθαιρεσίες μιας ισχυρής δύναμης στη πολιτική ζωή του τόπου. Καταπληκτική γραφή χωρίς να πλατιάζει και να χάνει το ρυθμό και το ύφος της.

0Εξαιρετική η Αγγελάκη-Ρουκ!!!

Δε χρειάζονται και πολλά λόγια νομίζω για τη συγκεκριμένη ποιήτρια... Απίστευτη γραφή, που σε βάζει σε σκέψεις. Όσες φορές και να έχεις διαβάσει τα ποιήματά της, πάντα είναι σαν τη πρώτη φορά!

1Ο Χαρίτος αναλαμβάνει δράση..

Σύφμωνα με τις νέες μεθόδους του FBI, ο Χαρίτος, και όχι ο Αστυνόμος Χαρίτος, καλείται να λύσει μια υπόθεση ανάμεσα σε μια δολοφονία μεταξύ δύο Αλβανών. Όλα στην αρχή δείχνουν ότι είναι ακόμη μια υπόθεση ρουτίνας μέχρι που τα πράγματα περιπλέκονται δραματικά. Ο Μάρκαρης δεξιοτεχνικά σκιαγραφεί μια Αθήνα του '90, με τους πρωταγωνιστές της άτομα με ιδιοτροπίες, προσωπικά συμφέροντα, δολοπλοκίες, ατομιστές. Ο Χαρίτος ένας κυνικός αστυνόμος με τις παραξενιές του και τα καυστικά σχόλια του για οποιοδήποτε θέμα, καταφέρνει να γίνει συμπαθής. Εξαιρετικό νουάρ! Ανυπομονώ να διαβάσω και άλλα έργα του συγγραφέα!

0Το εργοστάσιο των μολυβιών

Ένα εξαιρετικό μυθυιστόρημα, με πρωταγωνιστή μια οικογένεια Ελλήνων που ζεί στην Αίγυπτο. Μια ξενάγηση με αφετηρία τα τέλη του 19ου αιώνα και αρχές του 20ου. Ένα ταξίδι με σταθμούς την Αίγυπτο, το Τσιμπουτί, την Ελλάδα, την Γερμανία, την Ελβετία. Μιλά για τον χριστιανισμό, τον κουμουνισμό, το φασισμό, το ρατσισμό, τα ανθρώπινα λάθη και πάθη, ιδεώδη, τα όνειρα και τις απογοητεύσεις. Ένα επαναστατικό, ιστορικό μυθιστόρημα, όπου στις σελίδες του παρουσιάζονται ο Στάλιν, ο Λένιν, ο Τρότσκι, η Ρόζα Λουξεμπουργκ, ο Μαγιακόφσκι, ο Ρεμπώ... Εξαιρετική η γραφή της Τριανταφύλλου!!

0"Όλο το κόσμο γύρισες, μα δεν είδες τίποτα..."

Μια συλλογή ποιημάτων με συμβολικό χαρακτήρα, με αρκετή δόση θάλασσας και ναυτικούς όρους. Απαιτητική γραφή του Καββαδία, η οποία δεν σε αφήνει με μια απλή ανάγνωση να κατανοήσεις το νόημα. Παρόλα αυτά είναι εξαιρετικός!

0Must read!!!

Αν είσαι γυναίκα, κορίτσι, άλλο πρέπει να το διαβάσεις αυτό το βιβλίο. Αν είσαι άντρας, αγόρι, άλλο, καλό θα ήταν να διαβάσεις αυτό το βιβλίο. Ένα αντισεξιστικό, αντιρατσιστικό βιβλίο, χωρίς κόμματα και τελείες, χωρίς ωραιοποιημένα λόγια. Χτυπά κατευθείαν στη καρδιά και το μυαλό. Ένα μεγάλο μπράβο και στις εκδόσεις με αυτό το υπέροχο εξώφυλλο!!!! Αξίζει να διαβαστεί, χωρίς δεύτερη σκέψη!

0Αθήνα: Η αιώνια μενεξεδένια πολιτεία

Μια πολιτεία που χάνει την αλλοτινή αίγλη της, που απορροφά τη ζωντάνια των κατοίκων της. Οι περιγραφές απλές, ρεαλιστικές και κατανοητές, οι ήρωες άριστα σκιαγραφημένοι. Ένα μελαγχολικό ανάγνωσμα χωρίς να είναι κουραστικό. Αυτή είναι η μενεξεδένια πολιτεία του Τερζάκη, ο οποίος αναμφίβολα ανήκει δικαίως στους κορυφαίους λογοτέχνες που μας χάρισε η δεκαετία του '30.

0Τίποτα δε χάνεται στ'αλήιθεια, αν το κρατάς βαθιά μες στη καρδιά σου...

Πρόκειται για μια αλληγορική ιστορία, όπου διδάσκει ότι όταν αγαπάς κάτι, ποτέ δε χάνεται. Η ελπίδα, η επιμονή κια η υπομονή διαχέονται σε όλο το κείμενο. Παρόλα τα χρόνια που πέρασαν, η αγάπη της μικρής Σοφίας για το αρκουδάκι της δεν έσβησε.

0Οι λέξεις δεν είναι για να πληγώνουμε..

Ένα όμορφο εικονογραφημένο κείμενο, το οποίο επισημαίνει το τρόπο που μιλάμε. Ο τρόπος που χρησιμοποιούμε τις λέξεις είναι καθοριστικός: ακόμη κι αν εκφρατούμε απότομα, δίνεται μέσα από το κείμενο ο τρόπος να επανορθώσουμε. Επίσης, στο τέλος του βίβλιου δίνονται δραστηριότητες και θέματα συζήτησης για την περαιτέρω διερεύνηση του θέματος. Κατάλληλο και ως εκπαιδευτικό εργαλείο στα χέρια των εκπαιδευτικών για την καλλιέργεια της κοινωνικής ενσυναίσθησης.

0Η εκπλήρωση των ονείρων

Τι μικρό, κίτρινο πουλάκι που είχε μεγάλα όνειρα, να γνωρίσει το κόσμο, δεν μπορούσε να πετάξει. Με τη βοήθεια του φίλου του, κατάφερε να φτιάξει μια μηχανή και να πετάξει πάνω στους ανοικτούς ορίζοντες και να εκπληρώσει το ονειρό του. Μια γλυκιά ιστορία, μέσα από την οποία επισημαίνεται η δύναμη της θέλησης και ότι ποτέ δεν πρέπει να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για τα όνειρά μας.

0Πουθενά με ξένους!

Μια αληθοφανή ιστορία, η οποία υπενθυμίζει στα παιδιά να μην ακολουθούν ξένους/γνωστούς, παρά μόνο αυτούς που οι γονείς τους έχουν δώσει άδεια. Ένα δύσκολο θέμα, διατυπωμένο με ευαισθησία. Η γραφή είναι απλή και κατανοητή.

0Μπορεί έξω από την πόρτα σας να στέκεται ένας υπέροχος καινούριος φίλος....

Ένα βιβλίο που μιλα για την καλοσύνη. Προάγει την κοινωνική ενσυναίσθηση των παιδιών, με παραδείγματα από την καθημερινότητα. Όμορφα μηνύματα και ευχάριστα! Αξίζει να διαβαστεί!!!

0Τα πράγματα αλλιώς

Μια όμορφη ιστορία με ωραία διδάγματα, όπου στο τέλος φαίνεται ότι κάποιες φορές δεν είναι άσχημο να κοιτάμε τα πράγματα με 'ενα διαφορετικό τρόπο από ότι έχουμε συνηθίσει. Η εικογράφιση βοηθά καθώς το διαβάζουμε, να δούμε πώς έβλεπε το σκαθάρι όταν ήταν γυρισμένο ανάποδα!

0Τα βιβλία ποτέ δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι...

Ένα ευχάριστο ανάγνωσμα, για τα οφέλη ανάγνωσης βιβλίων. Με απλή, κατανοήτη γλώσσα, το παιδί βλέπει την "δυνάμη" που κρύβουν τα βιβλία!

0Το βιβλίο που κουνιέται

Ένα έξυπνο, διαδραστικό ανάγνωσμα. Το παιδί καλείται να αναλαβει ενεργό δράση για να ξετυλιχτεί η ιστορία. Διαβάζεται ευχάριστα και η εικονογράφηση είναι εξαιρετική!

0Μαμούν

Ένα γλυκό παραμύθι που μιλά για τη διαφορετικότητα. Ο ήρωας μας, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, προκαλεί την αδιαφορία των υπόλοιπων ζώων του δάσους. Στη πορεία όμως, ένα γεγονός ήρθε να αλλάξει τα πράγματα. Το παραμύθι μας υπενθυμίζει ότι όλοι χρειάζεται να κρίνουμε κάποιον με βάση τον χαρακτήρα του και όχι με την εξωτερική εμφάνιση. Υπέροχη εικονογράφιση!

0"Επειδή το αδοκίμαστο είναι από αλλού φερμένο, δεν τ' αντέχουν οι άνθρωποι κι είναι νωρίς- μ'ακούς..

Μια ωδή στον έρωτα, στη πιο αγνή και τέλεια μορφή του. Ο έρωτας που διαρκεί, ο αιώνιος. Μέσα σε ένα κόσμο που ξεχνά να αγαπά, ο Ελύτης μας υπενθυμίζει το λόγο που αξίζει η καρδιά μας να χτυπά....

0Τα φαινόμενα απατούν (;)

Σίγουρα όλοι μας ξεκινήσαμε να το διαβάσουμε με τη σκέψη ότι θα δούμε τεχνικές για το πως να κερδίζουμε σε μια λογομαχία. Σαφώς και ο Σοπενχάουερ παρουσιάζει κάτι τέτοιο, αλλά δεν νομίζω ότι ο σκοπός του είναι αυτος• να μας κάνει όλους δεινούς ρήτορες. Πιστεύω ότι περισσότερο σαρκάζει τους κόλακες και τους δημαγωγούς. Αυτούς που χειρίζονται έτσι τη γλώσσα ώστε να εκπληρώσουν προσωπικές επιθυμίες. Αξίζει να διαβαστεί!

0Ίσως το πιο "φιλοσοφικό" έργο του συγγραφέα..

Το βιβλίο εκδόθηκε το 1955 και ήταν η αιτία να προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της εκκλησίας, όπου η τελευταία απαίτησε τον αφορισμό του συγγραφέα. Και όλα αυτά γιατί ο Καζαντζάκης, προσέδωσε μια πιο γήινη υπόσταση στο θεάνθρωπο, τον παρουσίασε σαν ένα ανθρώπο που γελα, ερωτεύεται μια γυναίκα και ταλανίζεται για χρόνια προκειμένου να να ανακαλύψει το σκοπό που έχει στη ζωή του. Και πάνω που το αντιλαμβάνεται, σκέψεις και ενδοιασμοί στριφογυρίζουν στο μυαλό του, όπως ακριβώς και σε έναν άνθρωπο. Μια αδιάκοπη μάχη ανάμεσα στο σώμα και τη ψυχή. Η γραφή του Καζαντζάκη καθηλωτική.

0Ένα παιδί μετράει τ' άστρα...

Ίσως να είναι το πρώτο καθαρά λογοτεχνικό βιβλίο που διαβάσα μικρή. Σίγουρα όμως συνέβαλε στην αγάπη μου για τα βιβλία. Απίστευτο βιβλίο, ένα παιδί που ζει φτωχά, προσπαθεί να επιβιώσει και να μορφωθεί. Εξαιρετικός Λουντέμης από τους καλύτερους σύγχρονους κλασσικούς συγγραφείς!!

0Άνθρωποι όλου του κόσμου, χαλαρώθτε!!!...

Ένα ψυχεδελικό κοκτέιλ από: χιούμορ, σάτιρα, ερωτισμό, κυνισμό, φύση, ευαισθησία, μια γιαγιά εξπερ στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ένας παπαγάλος και -ίσως ένας από τους πιο καλοδουλεμένους ήρωες του Ρόμπινς- ο Σουιτερς. Τρέλα, παραζαλη και ευστροφία όλα πάνε και έρχονται καθώς ο Ρόμπινς χτυπά τα πλήκτρα της Remington του. Επιεικώς απολαυστικός!

0Σέρλοκ Χολμς & Δρ Γουάτσον

Ένα ευχάριστο διάλειμμα από τα συνηθισμένα αναγνώσματα μου ο Ντόιλ φέτος. Ευφυής, ωραία γραφή και πλοκή. Διαβάζεται εύκολα και σου τραβά το ενδιαφέρον ως το τέλος! Αξίζει μια προσπάθεια!

2Η αγάπη είναι εξίσου επικίνδυνη με το μίσος (;).

Πρώτη φορά διαβάζω Γκρην και η αλήθεια είναι ότι μου άρεσε αρκετά. Ενδιαφέρουσα πλοκή, ωραίοι δομημένοι χαρακτήρες, πάντα γήινοι χωρίς φανφάρες. Στο μέλλον σίγουρα θα το ξανά διάβαζα!!!

1Εκεί που τραγουδούν οι καραβίδες

Πάντα είμαι επιφυλακτική με τα βιβλία που συζητιούνται περισσότερο και όλοι προτείνουν ανεπιφύλακτα. Τις περισσότερες φορές οι προσδοκίες δεν ικανοποιούνται, όποτε και τα αποφεύγω μέχρι νεωτέρας. Με το συγκεκριμένο, αν και επιφυλακτική στην αρχή, κέρδισε τη προσοχή μου από τις πρώτες σελίδες. Ωραία ιστορία, απλή γραφή με σύντομες εναλλαγές σε παρόν και παρελθόν. Εξίσου και η μετάφραση. Και ναι ήρθε η ώρα να προτείνω και εγώ ένα best seller ανεπιφύλακτα!!! Αξίζει το χρόνο!!!

1Αμερικανικό ειδύλλιο

Ένα εξαιρετικό δυστοπικό μυθιστόρημα με ίσως απαιτητική γραφή από τον Roth. Όλες οι συνιστώσες μαρτυρούν μια ευτυχισμένη, προνομιούχο ζωή. Παρόλα αυτά, σαν ντόμινο το ένα μετά το άλλο γεγονός επιφέρει την πτώση του άλλου, χωρίς όμως να γίνεται αντιληπτό για ποιο λόγο ξεκίνησε αυτή καθεαυτή πτώση. Μαεστρικά δομημένο, οι χαρακτήρες καλογραμμένοι. Τα οικονομικά παιχνίδια, οι πόλεμοι, τα πολιτικά σκάνδαλα, οι κοινωνικές επαναστάσεις όλα συμβάλουν στην απομυθοποίηση και κατάρευση του εύπλαστου αμερικανικού ονείρου. Εξαιρετική μετάφραση! Βιβλίο που μένει στο μυαλό για καιρό!!!!

0O Coe κάνει την Agatha να ζηλέψει λιγάκι...

Ιδιοφυής συγγραφέας• μέσα στο ίδιο του το βιβλίο γράφει άλλο ένα. Θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει ιστορικό, πολιτικό, κοινωνικό ακόμη και αστυνομικό. Εξαιρετική καυστική γραφή, με σύντομες εναλλαγές ανάμεσα σε παρόν παρελθόν και σταδιακή αλλαγή προς το τέλος χωρίς να γίνεται άμεσα αντιληπτή. Σε κρατά ως την τελευταία σελίδα. Ίσως αυτό που είπε ο Calvino, σχετικά με το ημιτελές τέλος των έργων, να προσδίδει περισσότερο στη μαγεία του συγκεκριμένου έργου. Έργο σταθμός!

0"Ζητείται ελπίς..."

Μια συλλογή διηγημάτων, τα οποία αποτυπώνουν την κατάσταση που επικρατούσε στη μεταπολεμική Ελλάδα. Οι ήρωες, απλοί, καθημερινοί άνθρωποι, ο καθένας του αναζητά την ελπίδα. Μια ελπίδα που μάλλον φαίνεται να μην γίνεται πραγματικότητα, παρόλα αυτά υπάρχει στις καρδιές και τις σκέψεις τους. Απλός, λιτός και κατανοητός λόγος χωρίς περιττά στολίδια. Ο Σαμαράκης αδιαμφισβήτητα και δικαίως είναι ένας εκ των κορυφαίων της γενιάς του.

0Απίστευτη δουλειά!

Ένα συγκλονιστικό παραμύθι, χωρίς κείμενο. Η εικονογράφηση είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΉ! Το συγκεκριμένο έργο, μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί ως αφετηρία για την καλλιέργεια της φαντασίας των παιδιών, να μπορούν τα ίδια να φανταστούν τους διαλόγους και την ιστορία. Επίσης, προσφέρει την δυνατότητα διδασκαλίας παραγωγής γραπτού λόγου σε παιδιά και με κατάλληλη διαχείριση για διδασκαλία σε παιδιά με ειδικές ανάγκες.

0Μέγας Vonnegut

Κοφτερή πένα, οξυδέρκεια, κριτική to the point απέναντι σε όλα. Μακριά από δογματισμους, ο Vonnegut, με αμέτρητο σαρκασμό μιλά για όλα όσα βλέπει να συμβαίνουν στην σημερινή Αμερική• μιλά για το θάνατο, την πολιτική, την ιστορία και δε διστάζει να αυτοσαρκαστεί. Αγαπώ!

0Great Gatsby

Ένα περίπλοκο, πολυεπίπεδο και ταυτόχρονα απλό μυθιστόρημα. Η απεικόνιση μιας γενιάς πλουσίων που κάνουν πάρτυ, προτιμούν το εφήμερο και το φαίνεσθαι, λίγο πριν το Ράιχ.

0Το καλοκαίρι μέσα από ένα βιβλίο

Ένα βιβλίο που μυρίζει καλοκαίρι και είναι από τα κλασσικά αγαπημένα μου. Τρεις αδερφές μεγαλώνουν στη Κηφισιά το 1946, μια δύσκολη πολιτικά περίοδο, και μέσα από τις συζητήσεις τους, τις ενδόμυχες σκέψεις τους εγείρει το ερώτημα: τι σημαίνει να είσαι γυναίκα;

0Ο ζωγράφος του Θεού..!

Μια πολυδιάστατη προσωπικότητα, που έζησε ελεύθερη στη Κρήτη, τη Βενετία, στο Μπασανο, στο Τολέδο και τη Ρώμη. Μια προσωπικότητα σταθερά προσηλωμένη στις πνευματικά εξαυλωμένες μορφές, η σύγκρουση του με την Ιερά εξέταση είναι μόνο μερικά στοιχεία από την ζωή του Έλληνα ζωγράφου.

0Διαμάντι

Εξαιρετικό μυθιστόρημα, μαζί με τη Αιολική Γη και το Νούμερο 31328 συμπληρώνει την τριλογία του συγγραφέα για την μικρασιατική καταστροφή. Ο τίτλος αναφέρεται σε αυτό που αναζητούν οι ήρωες του βιβλίου, τη Γαλήνη, μετά από όσα βίωσαν. Εξαιρετικό και διαχρονικό, σε μεταφέρει στην εποχή εκείνη πριν απο 100 χρόνια και νιώθεις ότι τα έζησες και εσύ χθες.

0Με Σκακιστική Ακρίβεια

Το αγαπημένο μου βιβλίο από την Αγκάθα Κρίστι! Εξαιρετική σκηνοθεσία, δομή, πλοκή, όλοι οι ήρωες σωστά παρατεταγμένοι σαν σε παρτίδα σκάκι μέχρι το τέλος. Όπου στο τέλος θα αποκαλυφθεί ο ένοχος. Εξαιρετικό!

0Πτώμα στη βιβλιοθήκη

Από τα αγαπημένα έργα της συγγραφέως. Απλή γλώσσα κατανοητή, έξυπνη πλοκή, ωραία δομή χαρακτήρων. Πολύ καλό!!

1Η εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη

Μέσα από την πένα της Διδώς Σωτηρίου, αποκαλύπτεται η αγωνία, το άγχος,η ελπίδα και ο πόνος όπως ακριβώς τα βίωσαν τα κοντινά πρόσωπα του Νίκου Μπελογιάννη. Μέσα στο έργο παρατίθενται τα τρία σπαρακτικά γράμματα της Έλλης Παππά - αδερφής της Διδώς Σωτηρίου- προς τον γιο της. Ακόμη, βλέπουμε την επιμονή της συγγραφέως για την ακριβή ιστορική λεπτομέρεια και την πρόζα που μόνο ανάλαφρη δεν είναι. Ως την τελευταία σελίδα καθηλωτικο! Εξαιρετική η Διδώ, αγαπώ τα έργα και τον τρόπο γραφής της !

0Αριστούργημα!

Ένας τεχνίτης της γλώσσας, ο Καραγάτσης, με ζωντανή αφήγηση, απίστευτη δομή των χαρακτήρων. Ο συνταγματάρχης Λιάπκιν, ένας Ρώσος που μισεί τους μπολσεβίκους έζησε και εργάστηκε όντως στη Λάρισα. Η περιγραφή των λαογραφικών στοιχείων είναι εξίσου συγκλονιστική.

0Κόλαση..

Προσωπικά ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία του συγκεκριμένου συγγραφέα. Ξανά ο αγαπημένος καθηγητής Λάνγκτον σε περιπέτειες, σε γρίφους από την θρησκεία, την ιστορία τη φιλοσοφία. Τα πολλά διαφορετικά ονόματα τοποθεσιών και έργων τέχνης δεν κουράζουν αλλά αντίθετα προσδίδουν ένα πιο ρομαντικό-διερευνητικο τόνο.

0Origin

Το πιο πρόσφατο έργο του Dan Brown, το origin, περιπλέκει πάντα με αριστοτεχνική μαεστρία την οργανωμένη θρησκεία, την επιστήμη, τη φιλοσοφία. Ο Brown μας έχει συνηθίσει σε εξαιρετικές πλοκές και δομή χαρακτήρων. Αξίζει να διαβαστεί!

0Βιβλίο Σταθμός..

Τι να πει κανείς για αυτό το έργο; Η υπόθεση ξεδιπλώνεται μέσα από τις αφηγήσεις της Νίνας και της Εκάβης, ένας μάλλον ευφάνταστος τρόπος για να επιστήσει τη προσοχή του αναγνώστη. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι κοινωνικές ανακατατάξεις. Οι ζωές των δύο ηρωίδων παρουσιάζουν μια πορεία καθοδική, προσφέροντας έτσι στο συγγραφέα την ευκαιρία να παρουσιάσει τα πολιτικά τεκταινόμενα από το 1900 ως το 1950.. ίσως από τις λίγες φορές οπου η πολιτική διαφωτίζει(;) τις ανθρώπινες σχέσεις και όχι το αντίστροφο. Εξαιρετικό!

1Πλωτή πόλη

Ρομαντικές ιστορίες έχουν γραφτεί κατά καιρούς πάρα πολλές. Προφανώς το βιβλίο δε μας λέει και κάτι καινούριο. Όμως, η Δούκα καταφέρνει να αποτυπώσει με ιδιαίτερο τρόπο τον ψυχισμό της ηρωίδας και τα παιχνίδια του μυαλού της. Ωραίος ο τρόπος γραφής της!

0Ενδιαφέρον

Το βιβλίο μιλά για τη βαθύτερη εννοια της αγάπης. Έχει παραβολές και εστιάζει αρκετά προς τον ινδουισμό και τις διδαχές του. Επαναλαμβάνεται συχνά όποτε θα μπορούσε να είναι πιο περιεκτικό. Αξίζει να διαβαστεί από αυτούς που επιθυμούν να εντρυφήσουν στις ανθρώπινες σχέσεις!

0Κάψτε τη γνώση!

Κάψτε τη γνώση! Προφανώς και όχι. Είναι συγκλονιστικό πως ενα βιβλίο που γράφτηκε πριν από 6-7 δεκαετίες, καταφέρνει με το που το διαβάζεις να σκέφτεσαι: ναι αυτό συμβαίνει τώρα, ναι ισχύει αυτό, έτσι είναι κτλ. Πολλοί έχουν αποφανθεί ότι μαζί με το 1984 και το ένας καινούργιος θαυμαστός κόσμος, συμπληρώνει μια εξαίρετη τριλογία δυστοπικών μυθιστορημάτων στα οποία η ευτυχία, η τάξη και η ασφάλεια απορρέουν από τις "αρετές" ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος. Βιβλίο σταθμός!

2Λαγέ τρέξε!

Το πλαίσιο: Αμερική πριν μερικές δεκαετίες. Ένα ζευγάρι παντρεμένο προσπαθεί να επιβιώσει από τις ενδόμυχες επιθυμίες τους. Ο σύζυγος τρέπεται σε φυγή, η σύζυγος τραγική φιγούρα η οποία πάνω στην άσχημη ψυχική υγεία της σκοτώνει το βρέφος της. Η πάλη ανάμεσα στο τι επιβάλει η στερεοτυπική κοινωνία μας με τις πραγματικές μας επιθυμίες, διατρέχουν όλο το κείμενο.

0Ενδιαφέρον

Έντονοι χαρακτήρες, αδυναμία κατανόησης και προ πάντων επικοινωνίας ανάμεσα στα μέλη μιας οικογένειας. Οι χαρακτήρες παρουσιάζονται να μεροληπτούν και να πατούν επί πτωμάτων για να επιτύχουν τους στόχους τους. Και όλα αυτά με πρωταγωνιστή ένα τετράποδο πλάσμα.

0Διαμαντάκι

Το πρώτο έργο που είχα διαβάσει από Wilde.. Δεν ξέρω τι να πω.. απίστευτη πένα, πλοκή, δυνατοί χαρακτήρες. Τα είχε όλα!!!

0Ωραίο!

Πριν καιρό διάβασα το συγκεκριμένο βιβλίο και οφείλω να ομολογήσω ότι δεν περίμενα να ενθουσιαστώ. Πρώτη φορά σε επαφή με τη γραφή του Πόε και εγώ επιφυλακτικη με έπεισε από τις πρώτες σελίδες. Σίγουρα στο μέλλον θα προσπαθήσω να διαβάσω και άλλα έργα του!

0Απορώ

Προσωπικά το προσπαθήσα. Δε με έπεισε καθόλου. Αντιθέτως. Σελίδα με τη σελίδα θύμωνα περισσότερο με αυτά που διάβαζα. Η γραφή ειναι ωραια. Απορώ εν έτει 2020, προς τι ο παροξυσμός με το συγκεκριμένο βιβλίο.

0Ανατριχιαστικό..

Πάνε χρόνια από τότε που το διάβασα πρώτη φορά, αλλά ακόμη θυμάμαι πολλά από αυτά που έγραψε ο Βενέζης. Μια συγκλονιστική μαρτυρία για την βαναυσότητα και τη φρίκη του πολέμου και πιο συγκεκριμένα της περιόδου της Μικρασιατικής καταστροφής. Απλή γλώσσα αλλά πανίσχυρη καθώς προκαλεί στον αναγνώστη ρίγη.

0Ο Ρόμπινς γράφει για τον Ρόμπινς..

Αγαπώ το Ρόμπινς και τη τρέλα που κυριεύει τη πένα του. Μας κερνάει ένα κομμάτι Ροδακινοπιτα, καθώς μας εξιστορεί βιώματα του και πως συνέλαβε τις ιδέες του για να γράψει τα έργα του. Μια υπέροχη ευκαιρία να γνωρίσουμε αυτόν τον ιδιαίτερο συγγραφέα!!

0Αύγουστος

Δε θα ξεχάσω την θλίψη μου όταν τελείωσα το εν λόγω βιβλίο.. Με έχει συνεπάρει στη μαγεία του και σελίδα με τη σελίδα ταξίδεψα σε άλλες εποχές. Δολοπλοκίες, πολιτικές και μη προδοσίες, ήθη, βασιλιάδες, απλοί χωρικοί, πόλεμοι και συμφέροντα πίσω από τις κουρτίνες όλα εκπληκτικά δομημένα από τον συγγραφέα. Δεν είναι τυχαίο που χρησιμοποίησε για την αφήγηση του τη μορφή των επιστολών! Πολύ καλό βιβλίο!!!

0Δύναμη ψυχής

Ένας συγγραφέας που με τη πένα του μας έχει χαρίσει διαμάντια. Η απλή ιστορία του ψαρά που προσπαθεί μετά κόπων και βασάνων να τιθασεύσει ένα ψάρι, αποδεικνύει ότι η επιμονή και υπομονή είναι αρετές. Στο τέλος αν και τα πράγματα δεν πήγαν ακριβώς όπως σχεδίαζε, η αποδοχή της κατάστασης υποδηλώνει ότι ακόμα κι αν το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό, αξίζει να προσπαθήσει κανείς για αυτό που θέλει να πετύχει. Εκπληκτικό βιβλίο!

1Κλασικός Μπουκόφσκι

Οι περιπέτειες του συγγραφέα προσπαθώντας να επιβιώσει σωματικά αλλά και ψυχικά. Πάντα με το κυνικό του χιούμορ καταθέτει στο χαρτί τα βιώματα και τις σκέψεις του. Αγαπημένος!

0Χωρίς λόγια ❤️

Πρώτο βιβλίο του συγκεκριμένου συγγραφέα και τον λάτρεψα! Ένα βιβλίο που μιλά για θέματα όπως η πολιτικό εξορία, η κρίση στα θεμέλια της οικογένειας, τον αποχωρισμό, το θάνατο, την αγάπη, τον πόνο, την προδοσία σε όλες τις εκφάνσεις της. Συγκλονιστικό βιβλίο, με δομημένη πλοκή και καλογραμμένους χαρακτήρες.

0Ιδιαίτερο..

Το πρώτο βιβλίο της τοκαρτσουκ που διαβάζω. Ιδιαίτερη γραφή, περνά με μαεστρία από το ένα πλαίσιο στο άλλο, χωρίς εμφανή σύνδεση μιλώντας για φαινομενικά ασύνδετα θέματα μεταξύ τους. Αν και δεν πείστηκα, ίσως στο μέλλον το ξανά πιάσω στα χέρια μου...

0Νουάρ & Attia: κορυφαίος συνδυασμός!!!

Ξεκάθαρα ένα καλογραμμένο ιστορικό-πολιτικό νουάρ μυθιστόρημα, καθιστώντας σε πρωταγωνιστή στα τραγικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Αλγέρι του '62. Ο Αττια με την πολυπρόσωπη αφήγηση επιτυγχάνει να σε κάνει μάρτυρα της τραγωδίας. Το διάβασα αναπνευστί αν και δεν είμαι φαν του νουάρ. Σίγουρα όμως με παρακίνησε να διαβάσω και τα υπόλοιπα της τετραλογίας εν καιρώ! Καμία σχέση με τα απλά αστυνομικά μυθιστορήματα!!

0Ορόσημο της παιδικής λογοτεχνίας

Δύο μικρές δεσποινίδες μεγαλωμένες στη Σάμο, με το παππού να τους διηγείται ιστορίες από τη μυθολογία και ένα ξάδερφο να τους λέει για τις φοβερές ιστορίες που έχουν σχέση με το βαλσαμωμεν καπλάνι στη βιτρίνα. Όμως, η δικτατορία του Μεταξά θα τις αναγκάσει να ωριμάσουν απότομα. Ένα παιδικό μυθιστόρημα που μέσα του εμπερικλείει ιστορικά στοιχεία.

0Εξαιρετικό!!

Μέσα από την ανάγνωση του συγκεκριμένου έργου, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη φύση και την σπουδαιότητα της, ενισχύοντας την ενσυναίσθηση.

0Μια αλληγορία

Το είχα διαβάσει μικρή μέχρι που έφτασα πανεπιστήμιο και η καθηγήτρια μας στο μάθημα της λογοτεχνίας το είχε στην ύλη. Ένα συγκλονιστικό βιβλίο όπου διαβάζεται από όλους αναπνευστί ενώ τα μυνήματα που περνά ειναι διαχρονικά. Ο Τριβιζας με τη μαγική του πένα δε χρειάζεται πια ιδιαίτερες συστάσεις. Εξαιρετικό!!!

0Ιστορικό μυθιστόρημα για παιδιά

Ένα ιστορικό μυθιστόρημα γραμμένο και για παιδιά. Απίστευτος ο τρόπος γραφής και ο τρόπος που σε παρασερνει στα γεγονότα η Δέλτα με τη πένα της...

0Αναμνήσεις...

Τη Πηνελόπη Δέλτα την αγαπώ. Θυμάμαι από μικρή τα πρώτα βιβλία που διάβασα ήταν τα δικά της. Ο Τρελαντώνης ένα άτακτο παιδί μας διδάσκει την αγάπη, την φιλία και πολλά άλλα που και ως ενήλικας όταν τα διαβάζεις δε σε αφήνουν ασυγκίνητο!!!

0Διαχρονικό!!!

Η Πηνελόπη Δέλτα μας χάρισε πολλά εκπληκτικά έργα και κυρίως μας χάρισε το παραμύθι χωρίς όνομα. μια πολιτική αλληγορία που διαβάζεται το ίδιο σε όλες τις ηλικίες! Επίσης αποσπάσματα του βιβλίου μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από εκπαιδευτικούς στα σχολεία ! Εξαιρετικό!

0Το πιο εξυπνο βιβλίο!

Ενα βιβλίο που το παιδί γίνεται και αυτός συγγραφέας, αφού οι ιστορίες και τα αινίγματα κάθε φορά οδηγούν το παιδί σε μια νέα ιστορία και αφήγηση. Διαδραστικό και κρατά το ενδιαφέρον των παιδιών στο έπακρο!

0Άνθρωπος ή λύκος; Ή και κάτι άλλο;

Καθώς ξεδιπλώνεται με αριστουργηματική γραφή το έργο του Έσσε, μας παρουσιάζονται τα σκοτεινά μονοπάτια της ψυχής. Μιλά για όλα: τους καλλιτέχνες, το θάνατο, την υποκρισία, τις ανθρώπινες σχέσεις, το πολιτισμό, την οικογένεια, την αγάπη. Ο ήρωας Χάρυ γνωρίζοντας την Ερμίνα ανακαλύπτει ένα νέο κόσμο που είτε δε γνώριζε καθόλου εξαρχής είτε απέβαλλε εκούσια για να αφιερωθεί στο λύκο μέσα του. Ένα διαμάντι της λογοτεχνίας!

0Εξαιρετική και οργανωμένη δουλειά!

Προσωπικά το συγκεκριμένο βιβλίο με βοήθησε αρκετά, δεδομένου ότι κάνω το μεταπτυχιακό μου πάνω στην ειδική αγωγή. Όχι να αντιγράφω δραστηριότητες έτοιμες όπως τις παραθέτει ο κ. Αναστασίου, αλλά αποτέλεσε αφορμή για να μπορώ να δημιουργώ και τις δικές μου. Σίγουρα είναι ένα βιβλίο για όλους: εκπαιδευτικούς και γονείς. Επίσης, αν και απευθύνεται σε συγκεκριμένη ομάδα , προσωπικά θα το πρότεινα ως εγχειρίδιο για όλα τα παιδιά ανεξάρτητα. Πολλά συγχαρητήρια και αναμένω τα επόμενα!

0Ένας ιδανικός κόσμος

Μέσα σε λίγες σελίδες αποτυπώνεται ξεκάθαρα η επιθυμία μας για να αλλάξουμε το κόσμο, χωρίς όμως εμείς οι ίδιοι να είμαστε διατεθειμένοι να αλλάξουμε. Όλοι φανταζόμαστε έναν ιδανικό κόσμο, όπου θα επικρατούν η δικαιοσύνη και η ισοτιμία αλλά ουσιαστικά κανείς δεν φαντάζεται ότι η αφετηρία για την επίτευξη ενός τέτοιου εγχειρήματος βρίσκεται μέσα μας. Πρέπει πρώτα εμείς να αναλογιστούμε τα ιδανικά μας, να τα κρίνουμε και να αναθεωρήσουμε όπου χρειάζεται. Ίσως έτσι κάποια στιγμή να ζήσουμε όλοι σε ένα κόσμο καλύτερο. Εξαιρετικό βιβλίο και η γραφή του Πεσσόα!

0Διαμάντι της παγκόσμιας λογοτεχνίας

Δεν υπάρχουν και πολλά λόγια για να χαρακτηρίσουν αυτό το ανεπανάληπτο αριστούργημα. Γραμμένο σχεδόν 2 αιώνες πριν, η λεπτομερής γραφή του, η απεικόνιση της κοινωνίας του τότε και η ιδιαίτερη και πολυδιάστατη ψυχοσύνθεση του πρωταγωνιστή σε αφήνουν άναυδο. Ένα έργο που δεν έχει ηλικία, ένα διαμάντι που λάμπει ΠΆΝΤΑ μέσα στις "λάσπες".

1Μνημειώδες έργο

Η στέπα: μια απέραντη έκταση γης. Μέσα τις εμπερικλείει όλες τις ανθρώπινες ζωές και τις σχέσεις τους με το χρόνο. Εμφανίζονται ήρωες σύμβολα: ένας παπάς, ένας έμπορος, οι μουζικοι και φυσικά ένα παιδί (το οποίο κάλιστα θα μπορούσε να παρομοιαστεί με τη σπορά, δηλαδή το μέλλον). Άνθρωποι όλων των κοινωνικών τάξεων, άνθρωποι γενναίοι και δειλοί, στοργικοί και μη, καλοί και κακοί, και άλλοι τόσοι, όλοι τους συμβάλλουν σε μια ακολουθία γεγονότων, την οποία αναδεικνύει εξαιρετικά ο Τσέχωφ.

0Ωδή στον έρωτα

Ξεκάθαρα ένα μυθιστόρημα στο οποίο ξεχειλίζει ο αισθησιασμός και το συναίσθημα. Μια ωδή στον έρωτα. Ακόμη και οι περιγραφές της σαρκικής ένωσης αποτυπώνονται με φειδωλό τρόπο χωρίς χυδαιότητα.

0Αριστούργημα!

Η υπόθεση φαινομενικά απλή. Το κουβάρι όμως ξετυλίγεται περίτεχνα μέσα από ένα ταξίδι με στάσεις την παγκόσμια τέχνη, τη θρησκεία, τη πολιτική. Ο τρόπος που τα περιπλέκει ο συγγραφέας αξίζει να επισημανθεί. Ίσως το καλύτερο του έργο που σε παρασερνει σε άλλες εποχές!

0Πάντα επίκαιρο!

Ένας απλός άνθρωπος αντιμέτωπος με μια ανύπαρκτη κατηγορία εις βάρος του, ανακαλύπτει μέσα από δύσκολα μονοπάτια τη φαυλότητα της ανθρώπινης φύσης. Ο Κάφκα ξετυλίγει τη σάπια ανθρώπινη ύπαρξη με αριστοτεχνική μαεστρία, καταλήγοντας να είναι πάντα επίκαιρος.

0Απορροφητικό!!

Οι διάλογοι ανάμεσα στη Φραννυ και το Ζουι είναι άκρως απορροφητικοί, προσφέροντας αρκετή τροφή για σκέψη. Ντυμένοι με χιούμορ, το αποτύπωμα τους μένει στο μυαλό και προκαλεί τον αναγνώστη να αναλογιστεί τα θέματα που συζητήθηκαν. Διαβάζεται αναπνευστί!

0Μυστηριώδης!

Ένα βιβλίο που σε ταξιδεύει στο μαγικό κόσμο των αρωμάτων και τη δημιουργία τους αλλά ταυτόχρονα το ταξίδι αυτό έχει συνεπιβάτη τη παράνοια. Ένας ήρωας που δε διστάζει να φτιάξει κατά τη γνώμη του το πιο όμορφο άρωμα: αυτό από ανθρώπινη σάρκα.

3Παράνοια

Ο Burroughs σε περιπέτειες που μας έχει συνηθίσει. Αναφέρεται στο τρόπο που έκανε χρήση ουσιών, το εμπόριο, τις παρενέργειες, τη φυγή του να γλυτώσει από τις αρχές, ο εθισμός του στο αλκοόλ και άλλα πολλά με τρόπο ρεαλιστικό και ώμο. Όλος ο κόσμος των ναρκωτικών, ο τρόπος που συμπεριφέρονται οι χρήστες, οι κίνδυνοι (σωματικοί και ψυχικοί) όλα είναι κρυμμένα μέσα σε αυτό το βιβλίο.

0Σκέτη παράνοια

Ένα ταξίδι στον απαίσιο κόσμο των ναρκωτικών, της κακοποίησης αγοριών από τον Burroughs, σε περίοδο που είχε ξεμείνει από ναρκωτικά. Ο τρόπος γραφής δεν κουράζει αντίθετα αναδεικνύεται ο αποκρουστικος κόσμος των ουσιών και των παρενεργειών του. Από ένα συγγραφέα-χρηστη, ο οποίος περιγράφει καταστάσεις που βίωσε και μπλέχτηκε λόγω αυτών. Αναμφίβολα αξίζει να διαβαστεί.

0Ψυχολογικό θρίλερ για γερά νεύρα..

Ο Φιτζεκ δεν χρειάζεται πλέον συστάσεις. Το πιο πρόσφατο ψυχολογικό του θρίλερ σε αφήνει άναυδο για την ωμότητα των χαρακτήρων που περιγράφει, με συνεχόμενες ανατροπές. Διαβάζεται εύκολα αν και σε κάποια σημεία η περιγραφή των βασανιστηρίων που υπέστησαν τα θυματα είναι αποκρουστική.

0Ρεσιτάλ έμπνευσης

Η κρητική ηρωίδα του έργου μια νεαρή, αγνή έφηβη χορεύτρια, η οποία με το χορό της μαγεύει τους θαμώνες. Κάθε φορά που τελειώνει μια της παράσταση πέφτει κάτω και ένα πέπλο. Ο Ρόμπινς ουσιαστικά με τα πέπλα παρομοιάζει και ένα κοινωνικό κακέκτυπο. Και όλα αυτά μέσα σε ένα μαγαζί που έχτισαν ένας Εβραίος κι ένας Άραβας και σερβίρει μια ανερχόμενη ζωγράφος...

0Ανέλπιστα καλό!

Όντως προκατειλημμένη για τη ρωσική λογοτεχνία, ότι θα είναι βαρετή και κουραστική, ήρθε πριν χρόνια ο Γκόγκολ, και μου έδειξε μια άλλη Ρωσία. Απίστευτος με δυνατή γραφή χωρίς να κουράζει (ναι αλήθεια δεν κουράζει) αφήνει μέσα από δύο αλληγορίες του να περάσουν δυνατά μηνύματα.

0Ένα ταξίδι..

Ένα έργο αποτελούμενο από ξεχωριστές και αυτοτελεις ιστορίες. Το μόνο κοινό οι δυσκολίες και οι αντιλήψεις της ρωσικής επαρχίας των χρόνων που έζησε ο Τσέχωφ. Μια καλή ευκαιρία να αφήσουμε το συγγραφέα να μας ταξιδέψει και να μας συστήσει ένα άλλο κόσμο.

0No comments ❣️

Τι είναι άραγε ο χρόνος; Τι είναι άραγε ο έρωτας; Τι τρέχει με το σύμπαν; Τι γίνεται όταν μια έκπτωτη πριγκίπισσα γνωρίζει ένα κοκκινοτριχη; τι μυστικό κρύβει τέλος πάντων ένα πακέτο τσιγάρα Κάμελ; Αυτά και άλλα πολλά απαντα ο θείος Τομ. Εξαιρετική γραφή, καθόλου κουραστική και ένας έρωτας μακριά από τα κλισέ και όσα γνωρίζαμε..!! Τα 10 αστέρια είναι λίγα!!!

0Ο Μπουκόφσκι ως ντεντέκτιβ..

Εντάξει, δεν είναι και το πιο βαθυστόχαστο έργο του αλλά δε παύει να είναι δικό του έργο, επομένως αξίζει και ευκαιρία. Ο Μπουκόφσκι ως ντεντέκτιβ προσπαθεί να εξιχνιάσει διάφορες υποθέσεις μπλέκοντας υπαρκτά και μη πλάσματα, ανθρώπους των γραμμάτων που έφυγαν από τη ζωή (ή και όχι) και όλα αυτά αναμειγνύονται με την όχι και τόσο θαρραλέα προσωπικότητα του ντεντέκτιβ. Διαβάζεται εύκολα και αναμφίβολα σε παρασερνει σε ένα τρελό ταξίδι!

0Αδιανόητο..

Η Διδώ Σωτηρίου, μια συγγραφέας που δε χρειάζεται και πολλές συστάσεις, εξιστορώντας γεγονότα μιας αναμφίβολα τραγικής περιόδου, μέσα από αυτό το έργο κατορθώνει να ενώσει παρά να χωρίσει. Μακριά από μισαλλοο και εθνικισμούς, ένα έργο που απλά μας γνωστοποιεί τη φρίκη του πολέμου.

0Μπουκόφσκι ❤️

Εδώ συναντάμε το κλασικό Μπουκόφσκι. Η περίοδος είναι λίγο πριν αρχίσει να γράφει συστηματικά. Μας αφηγείται τη δουλειά του ως ταχυδρομικός υπάλληλος και τις περιπέτειες του με αρκετή δόση χιούμορ και αυτοσαρκασμου χωρίς φυσικά να γίνεται γελοίος. Εξαιρετικός και ευφυής δίνει στον αναγνώστη αυτό που θέλει!

0Must read!!!

Από τα λίγα "πολυσυζητημένα" βιβλία που δεν με απογοήτευσαν! Ο Μουρακάμι καταφέρνει και περνά μέσα από το έργο του τόσα πολλά μηνύματα σε πάνω από 1000 σελίδες έργο χωρίς να πλατιάζει!! Θα το ξανά διάβαζα άνετα..!

1Κορυφή!!!

Η κορυφαία του είδους, μας χαρίζει απλόχερα ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που δε πρόκειται να σε απογοητεύσει με τίποτα! Ότι και να πει κανείς είναι λίγο!!!

0Εξαιρετικό!!

Μια συνεχόμενη πάλη ανάμεσα στην επιθυμία για αφοσίωση και στην επιθυμία για ελευθερία. Ο Κούντερα ξερει πως να μιλήσει για αυτό, χωρίς να κουράζει και να κάνει τον αναγνώστη να πλήττει. Εξαιρετικό!!!

0Ασύλληπτο!

Μέσα από αυτό το έργο, ο Orwell, κατορθώνει να αποτυπώσει όλες τις εκφάνσεις των δομών της κοινωνίας. Πρωταγωνιστές του: το ζωικό βασίλειο. Όλοι οι ανθρώπινοι χαρακτήρες και οι πράξεις τους μέσα συγκεντρωμένες μέσα σε 100 περίπου σελίδες. Μια πολιτική αλληγορία με αρκετό καυστικό σχόλιο που αναμφισβήτητα σε ταρακουνά.

0Σταμάτα και ΑΚΟΥ!

Μέσα σε αυτές τις σελίδες θα βρεις σίγουρα κάπου τον εαυτό σου. Στην αρχή θα παραξενευτείς, ίσως μετά θυμώσεις λίγο και τέλος να σκεφτείς τι να αλλάξεις. Για όλους έχει πει και κάτι. Δεν τη γλυτώνει κάνεις. Φιλική συμβουλή: Κάντο δώρο σε όσους το "χρειάζονται". Μετά θα σε ευχαριστούν.

0Αξεπέραστο!

Τι είναι αυτό που καθορίζει την ανθρωπότητα και τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει έναν άνθρωπο; Πως διαμορφώνει η κοινωνία το τρόπο που αντιδρούμε σε συγκεκριμένες συνθήκες; Ένας ογκόλιθος φιλοσοφικών ερωτημάτων διαχέονται μέσα από την αφήγηση του Καμύ χωρίς να ενοχλεί και να κουράζει. Ο αναγνώστης ίσως να βρει κοινά στοιχεία με τον ήρωα, αφού κάλιστα θα μπορούσε να είναι ένας από εμάς. Διαβάζεται αναπνευστί!

0Αριστούργημα!

Μέσα από τον ήρωα του βιβλίου, ένα δικηγόρο, ο Καμύ τολμά να αναδείξει και να επισημάνει απόψεις και ζητήματα που έχουν σχέση με την εξουσία, τον έρωτα, την θρησκεία τη μισαλλοδοξία κτλ. Ένας απλός αστός που γνωρίζει την αλήθεια, μια αλήθεια που κανείς δεν είναι έτοιμος να αντικρύσει. Η γραφή του αν και αγγίζει τα όρια του δοκιμίου δεν κουράζει.

0Διαχρονικό!

Ένα δυστοπικό μυθιστόρημα όπου η κυβερνώντες δημιουργούν "ανεγκεφαλα ρομπότ" για πολίτες. Αφαιρούν τη κριτική σκέψη και το νου ώστε να μην μπορούν να σκεφτούν μόνοι τους και να αναπαράγουν οτιδήποτε τους επιβάλλουν. Δε χρειάζεται να σκέφτονται, να ανησυχούν και να προβληματίζονται για περίπλοκα πράγματα και ιδέες με αντάλλαγμα να μην τους στερούν την τροφή. Μια διαδικασία που επιφέρει αναπόφευκτα εγκεφαλικό θάνατο. Ένα διαχρονικό έργο, που αφυπνίζει και διεγείρει την κριτική ικανότητα του αναγνώστη..

0Συναρπαστικό!

Θα αναρωτιέται κανείς τι κοινό μπορεί να έχει μια τσιγγάνα πριγκίπισσα, ένας μουσικός, η θρησκεία, ένας μπαμπουίνος και ένα χοτ Ντογκ. Ναι ένα χοτ Ντογκ. Λογικά τίποτα. Αλλά αν γνωρίζετε τον θείο Τομ, τότε θα υποψιαζεστε πολλά. Ένας μαέστρος της γραφής, ο Ρόμπινς, καταφέρνει να θίγει ζητήματα με αρκετή δόση χιούμορ αποφεύγοντας δογματισμους. Αφυπνίζει και ταρακουνα τον αναγνώστη να δει τα πράγματα από άλλη σκοπιά. Αυτό το πρώτο του έργο που κυκλοφόρησε έθεσε τα θεμέλια για αυτά που ακολούθησαν: Τρυποκάρυδος, άρωμα του ονείρου, αγριεμμενοι ανάπηροι επιστρέφουν από καυτά κλίματα κτλ., κάνοντας σε συνεπιβάτη σε ένα τρελό ταξίδι!

0Εξαιρετικό!!

Μια γλυκιά ιστορία χωρίς να σε κουράζει που σου μιλά κατευθείαν στη ψυχή. Για να είμαστε ευτυχισμένοι πρέπει πρώτα από όλα να αγαπάμε και να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας όπως είναι, οι πράξεις μας να έχουν ουσία και όχι να γίνονται για το φαίνεσθαι..!

1Αφοπλιστικό!!!

Ένα βιβλίο 90 σελίδων που μέσα του κρύβει τη δύναμη ψυχής που έχει ένα μικρό παιδί που παλεύει με τη λευχαιμία. Θα χαρακτήριζα αυτήν την ασθένεια "εχθρό" αλλά τελικα, ο μικρός Όσκαρ μου έμαθε ότι "η ζωή είναι ένα περίεργο δώρο. Στην αρχή το υπερεκτιμαμε: πιστεύουμε ότι αποκτήσαμε την αιώνια ζωή. Μετά το υποτιμάμε: το βρίσκουμε χάλια, πολύ μικρό, είμαστε σχεδόν έτοιμοι να το πετάξουμε. Στο τέλος, καταλαβαίνουμε ότι δεν ήταν δώρο, αλλά δάνειο". Πραγματικά ένα βιβλίο που σε αφήνει με μια γλυκόπικρη στεναχώρια και σε αναγκάζει να δεις έναν άλλο κόσμο...

0Διαχρονικό!!!

Η Διδώ Σωτηρίου, μέσα από τη γραφή της καταφέρνει να αποδώσει στο έπακρο το τρόπο που λειτουργεί η κοινωνία, αποτυπώνει την μισαλλοδοξία, τα εγκλήματα και τα ψέματα της. Παρουσιάζει με μεστό και αριστοτεχνικό τρόπο την σύγχυση που επικρατούσε εκείνη την εποχή. Ένα διαχρονικό έργο της λογοτεχνίας!!!

0Must read!!!

Ένα δυστοπικό μυθιστόρημα από τον Χάξλεϋ, γραμμένο σχεδόν 100 χρόνια πριν. Οι άνθρωποι γεννιούνται και μαθαίνουν να ζουν με ένα συγκεκριμένο τρόπο, χωρισμένοι στις κοινωνικές τάξεις τους και δεν τους επιτρέπεται να αλλάξουν τάξη. Τελειώνοντας το έργο, πλανάται ένα ερώτημα: θα είναι σε θέση ο άνθρωπος να ελέγξει την τεχνολογία ή η τεχνολογία θα ελέγχει τον άνθρωπο; Σίγουρα must read μαζί με το 1984 και το Fahrhenait 451 !!!!

0Ανατρεπτικό!

Η παρουσίαση ενός ήρωα που όλοι γνωρίζουμε από τα παιδικά μας χρόνια, του Αχιλλέα, μέσα από τα μάτια του καλύτερου του φιλου, του Πατρόκλου. Μια ευχάριστη ανάγνωση για να θυμηθούν οι παλιότεροι γεγονότα του τρωικού πολέμου και οι νεότεροι μάθουν. Η γραφή δε κουράζει και διαβάζεται αναπνευστί.

0Τα λόγια είναι περιττά..

Αυτός ο αριστοτέχνης συγγραφέας καταφέρνει μέσα από αυτό το έργο του να παρουσιάσει την ψυχολογική διάλυση ενός ατόμου που έπραξε ένα έγκλημα. Η τιμωρία ήρθε από την ίδια του τη συνείδηση. Αριστούργημα! Ένα παγκόσμιο διαχρονικό διαμάντι της λογοτεχνίας!!

0Αριστούργημα!

Μια αφήγηση μέσα από τα μάτια ενός παιδιού που αναρωτιέται γιατί οι ενήλικες γύρω του συμπεριφέρονται όπως συμπεριφέρονται. Ένας πατέρας δικηγόρος που υπερασπίζεται ένα νέγρο, του οποίου το μόνο "έγκλημα" είναι το χρώμα του δέρματος του. Διαχρονικό περνά τρομερά μηνύματα και διαβάζεται εύκολα από όλες τις ηλικίες. Ένα βιβλίο που όλοι χρειάζεται να διαβάσουν!!!!

0Πιο επίκαιρο από ποτέ..

Ο Καμύ μέσα από το έργο του "Πανούκλα" μιλά για τις οδυνηρές συνέπειες μιας πανδημίας που επέπληξε μια πόλη αλλά και σκιαγραφεί λεπτομερώς τους χαρακτήρες που είτε προσπαθούν μέσω της επιστήμης να δώσουν λύση είτε αυτούς που απλα αφήνονται στη τύχη τους και τα χέρια του Θεού..

0Must read!!!

Ο Μπουκόφσκι, ίσως ένας από τους πιο αγαπητούς συγγραφείς του περιθωρίου, σε αυτό του το έργο καταθέτει ουσιαστικά τα δύσκολα βιώματα της παιδικής του ηλικίας. Ένας πατέρας σκληρός κ αδιάφορος μια μητέρα χωρίς γνώμη και ο μικρός Τσαρλς στη μέση αντιμέτωπος με μια δυσκολη ακμή που του άφησε σημάδια εφόρου ζωής. Οι σχέσεις με τους συνομηλίκους του περιγράφονται λεπτομερώς αλλά και ο τρόπος που ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τη συγγραφή. Ίσως από τα κορυφαία βιβλία του συγγραφέα!!!!!

0Χειμαρρώδες!!!

Ένα αριστούργημα αντάξιο κλασικων έργων όπως οι αδελφοί Καραμαζοφ. Μιλάει για την ανθρώπινη ύπαρξη λέγοντας πράγματα που δύσκολα παραδέχεται ένας άνθρωπος. Ο συγγραφέας είναι σκληρός και κυνικός με όλα ακόμα και με τον ίδιο του τον εαυτό... Σίγουρα ένα βιβλίο που επιστρέφεις ξανά και ξανά για να το διαβάσεις!

0Must read again and again!! So it goes.

Kurt VONNEGUT. Μέσα από μια απλή ιστορία και με αρκετή δόση σαρκασμού καταφέρνει και θίγει θέματα όπως η φρικαλεότητες του πολεμου. Ένα βιβλίο που αφυπνίζει και προκαλεί τον αναγνώστη να αναθεωρήσει τις σταθερές του. Συγκλονιστικό. "Έτσι πάει."

0Κορυφαίο!

Ένα από τα πιο αξιόλογα έργα του συγγραφέα, μιλώντας για θέματα όπως η μοναξιά, τα γηρατειά, το εφήμερο σεξ, ο χρόνος, ο έρωτας και μνήμη. Ένα ολοκληρωμένο και περιεκτικό μυθιστόρημα χωρίς να πλατιάζει και να κουράζει τον αναγνώστη.

0Ανεπανάληπτο ταξίδι!!

Ένα βιβλίο που σε κάνει συνταξιδιώτη με τους ήρωες στις τρελές του περιπέτειες διασχίζοντας τις ΗΠΑ από τα δυτικά στα ανατολικά και πάλι πίσω. Στο συγκεκριμένο βιβλίο ο αναγνώστης διαβάζει την ιστορία όπως ακριβώς την έγραψε ο Κέρουακ χωρίς τη λογοκρισία. Ίσως η καλύτερη επιλογή για τον αναγνώστη που θέλει να γνωρίσει την περίφημη μπητ γενια!!!

0Μια κατάθεση ψυχής

Πρόκειται για ένα σύγχρονο αριστούργημα της σύγχρονης λογοτεχνίας! Η γρήγορη εναλλαγή σκηνών μεταξύ παρόν και παρελθόντος σε κρατούν σε διαρκή εγρήγορση. Μια συγκλονιστική ιστορία που εμπεριέχει 1000 χρόνια ιστορίας. Το Confiteor είναι αυτό που λέει και ο τίτλος του: "Εξομολόγηση", μια κατάθεση ψυχής του συγγραφέα που θέτει υψηλά το πήχη για τις απαιτήσεις του αναγνωστικού κοινού για τα επόμενα βιβλία του.

0