Reviews

44

Followers

3

Following

3

Βιβλία

0

Reviews

44

Followers

3

Following

3

Αγαπημένα βιβλία

0

ReviewsAvada Kedavra

Επικό τέλος με τους θανάτους να συνεχίζονται και η αγωνία-δράση να φτάνουν στα ύψη... Must read!

0Half Blood Prince

Το έκτο βιβλίο της σειράς και ίσως από τα πιο αγαπημένα. Σκοτεινό με απίστευτη δράση και πλοκή. Ο Harry Potter στα καλύτερα του με ένα τέλος γεμάτο συγκίνηση.

0Πολύ δυνατό

Οι περιπέτειες συνεχίζονται και οι δυνάμεις του σκότους όλο και αυξάνονται... Δράση στο έπακρο...

0Πολύ καλό

Ο πήχης για τη σειρά των βιβλίων ανεβαίνει!

0Wow

Αγωνία και ακόμη περισσότερο μυστήριο.

0Harry Potter II

Η δράση στο δεύτερο βιβλίο της σειράς γίνεται μεγαλύτερη καθώς και το μυστήριο!

0Magical

Η αρχή του μαγικού ταξιδιού του Harry Potter! Μυστηριώδες και γεμάτο περιπέτεια το πρώτο βιβλίο! Για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες!

0Classic

Εαν θέλετε να μυήσετε τα παιδιά σας από μικρά στους ήχους της κλασικής μουσικής τότε είναι από τα ιδανικά βιβλία! Συνδυάζοντας την ιστορία με την μουσική του γνωστού μπαλέτου το βιβλίο αποτελεί ιδανική επιλογή! Επίσης αξίζει απο την ίδια σειρά και "Η λίμνη των κύκνων".

0Νέα πραγματικότητα

Ωραία ιστορία για παιδιά που οι γονείς τους έχουν χωρίσει και έχουν φτιάξει νέα οικογένεια. Βοηθάει να καταλάβουν καλύτερα την ιδιαίτερη αυτή κατάσταση και να εγκλιματιστούν στην νέα πραγματικότητα!

0Κάτι διαφορετικό

Ένα πολύ όμορφο παραμύθι για την φιλία! Λιτό με ωραία εικονογράφηση και εναν ωραίο μυθο για να περάσει το μήνυμά του. Έντονο το κινέζικο στοιχείο, τόσο στην ιστορία και στην εικονογράφηση αλλά και στο τύπωμα της σελίδας που θυμίζει πανί παραδοσιακής κινέζικης ζωγραφικής!

0Love story αλα Tolkien

Οι αναγνώστες του Σιλμαρίλλιον είναι εξοικιωμένοι ήδη με το θέμα του βιβλίου! Από τις πιο ωραίες ιστορίες, ο "απαγορευμένος" έρωτας του θνητού Beren και της ξωτικιάς Luthien! Υπέροχο βιβλίο για όποιον έχει την υπομονη πάντα να το διαβάσει στα αγγλικά! Στα συν οι πανέμορφες εικονογραφήσεις του Alan Lee! Προτιμήστε την σκληρόδετη έκδοση!

0Gondolin

Η άνοδος και η πτώση της μυστικής πόλης των ξωτικών Gondolin! Απλά μαγευτικό βιβλίο! Στα θετικά οι επιλέον εικονογραφήσεις! Επίσης κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και αγοράστε την σκληρόδετη έκδοση!!!

0One book to rule them all!

Τα δέκα αστέρια είναι λίγα για αυτήν την έκδοση! Τέλειο δέσιμο, με χοντρό εικονογραφημένο εξώφυλλο! Όλα τα βιβλία μαζεμένα σε ΕΝΑ! Τα σχέδια του Alan Lee είναι εντυπωσιακά! Αξίζει κάθε €!!!!!!!

0Happy ending?

Το τέλος της 4λογίας! Ώρα των αποφάσεων για τους ήρωες! Ο δρόμος σχεδόν προκαθορισμένος με μικρές ανατροπές! Και για έξτρα σασπένς οι Volturi κάνουν come back! Διαβάστε το!!!

0Ανεβαίνει ο πήχης

Μετά το ξανασμίξιμο της Bella και του Edward μπαίνει στο παιχνίδι και ο Jacob! Ένας εχθρος από το παρελθόν επανεμφανίζεται! Και οι απαντήσεις για όλα σε αυτήν την πολύ δυνατή συνέχεια!!! Must read!

0Edward-Bella 2

Η συνέχεια του "Λυκόφως". Σαν να μην έφταναν τα βαμπίρ, εισάγεται κ το είδος του λυκάνθρωπου.. Η Bella βρίσκεται μόνη της και χωρισμένη κ ο Edward με αυτοκτονικές τάσεις.. Όσο περίεργα και αν φαίνονται, το βιβλίο έχει ωραία ροή και διαβάζεται πολύ ευχάριστα! Πιο ωραίο ίσως από το πρώτο με έντονο το συναίσθημα της μοναξιάς!

0Back to basic

Το πρώτο βιβλιο της σειράς, του έρωτα της Bella & Edward! Αυτή άνθρωπος αυτός βρυκόλακας! Αυτά αρκούν! Ότι πρεπει για νεαρές ηλικίες που θέλουν να διαβασουν το φαινόμενο της Meyer!

0Όμορφο

Η συνέχεια κατά κάποιο τρόπο απο το πρώτο βιβλίο! Και εδώ η εικογράφηση κερδίζει ίσως όμως χάνει λιγάκι σε πλοκή! Αξίζει όπως και να χει να διαβαστεί!

0Δεσμοί φιλίας

Ένα πολύ όμορφο παραμύθι για την φιλία και την οικογένεια! Η εικονογράφηση επίσης πολύ ομορφη! Αξίζει όλη η σειρά "Νόι"!

0Δεσμοί αίματος

Ένα ωραίο παραμύθι για την σχέση ενός παιδιού (Νόι) με την γιαγιά του, και πως καταλήγουν να συσφίγξουν το δεσμό τους μέσα απο μια περιπέτειά του! Ωραία ιστορία και πολύ όμορφη εικονογράφηση!

0Συγκινητικό

Ένα όμορφο παραμύθι όπου ξετυλίγεται η ιστορία της γιαγιάς του κοριτσιού μέσα από τις ερωτήσεις του για τις γραμμές στο πρόσωπο της! Γραμμές/ρυτίδες=αναμνήσεις! Τρυφερό..

0Πρώτη γνωριμία με τη φιλοσοφία

Ένα μυθιστόρημα για να έρθεις σε επαφή με τον κόσμο της φιλοσοφίας. Μετά απο αυτό μπορεί κάποιος να ψαχτεί λιγο περισσότερο με το αντικείμενο!

0Άνευρο

Όπως και στο "Δώρο" έτσι και εδώ συνεχίζεται το ίδιο μοτίβο. Χαλαρό βιβλίο και αυτό όχι κάτι με το οποίο θα εμβαθύνεις μέσα σου κατά τη γνώμη μου...

0Καλό

Καλό αλλά οκ... Δεν είναι κάτι που τρελάθηκα. Ίσως λιγο επιφανειακό με σκέψεις που όλοι κάνουμε και απλά δεν έτυχε να κάτσουμε να γράψουμε.. Ένα χαλαρό βιβλίο.

0ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ

Κ σε αυτό το βιβλίο έχουμε το ίδιο μοτίβο πάνω κάτω του Brown χωρίς να υστερεί σε κάτι. Ευανάγνωστο και με ενδιαφέρον που σε αυτό βοηθάει κ το σκηνικό (Βατικανό - Ρώμη).

0ΑΓΩΝΙΩΔΕΣ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Μυστηριώδες που σε κρατάει σε αγωνία μέχρι κ την τελευταία σελίδα του. Ο Brown μπερδεύοντας τα όρια της ιστορίας και της συνωμοσίας, δημιουργεί ένα βιβλίο που διαβάζεται πολύ γρηγορα.

0ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Κωμωδία πεντάπρακτη, η οποία περιγράφει τις περιπέτειες που έχει μια παρέα πέντε Ελλήνων, από διαφορετικές περιοχές, εξαιτίας της γλωσσικής ασυνεννοησίας. Η γλώσσα του Βυζάντιου λόγω και των διαλέκτων των χαρακτήρων μπορεί να κουράσει, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι ένα βιβλίο που πρέπει να περάσει απαρατήρητο!

0ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ

Με ωμές περιγραφές πολλές φορές, ο Δημητρίου συνθέτει ένα βιβλίο απο 16 διηγήματα. Πρωταγωνιστές των ιστοριών: ήρωες παρεκκλίνοντες, είτε σωματικά, νοητικά, είτε ψυχολογικά, είτε η ίδια η κοινωνία και ο περίγυρος τους τους οδηγούν στην παρέκκλιση. Βασικός τους στόχος: η επιβίωση. Άκρως ρεαλιστικός αποτυπώνοντας στο σύνολο των διηγημάτων του ένα ψηφιδωτό της κοινωνίας.

0MUST READ

Μια εξαιρετική έκδοση για να έρθει κάποιος σε επαφή και να γνωρίσει την ποίηση του "ξεχασμένου" Ελιγιά! Ποίηση με νόημα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτήν των άλλων πιο γνωστών και προβεβλημένων ποιητών!

0ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ

Αποκορύφωμα της τριλογίας. Η ιστορία του δαχτυλιδιού και του δαχτυλιδοκουβαλητή Φρόντο ολοκληρώνεται σε ένα πολύ δυνατό και γεμάτο βιβλίο!

0ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Η συνέχεια της τριλογίας του "Άρχοντα των δαχτυλιδιών"! Must read!

0ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ

Κορυφαίο βιβλίο της παγκόσμιας φανταστικής λογοτεχνίας.

0ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ

Στίχοι του κλασικού τραγουδιού του John Lennon εικονογραφούνται με ήρωα ένα περιστέρι. Κουβαλάει μαζί του ένα κλαδί ελιάς και μια τσάντα ταχυδρόμου με κονκάρδα το σύμβολο της ειρήνης του 60' προσπαθώντας σαν άλλος John Lennon να ενώσει το είδος του. Το μήνυμα περνιέται όμορφα μέσα από την ωραία και απλή εικονογράφηση αυτού του αντιμιλιταριστικού παραμυθιού-τραγουδιού.

0ΜΟΝΑΔΙΚΟ

Από τα σημαντικότερα κείμενα της ελληνικής λογοτεχνίας του 19ου αιώνα. Τόσο η γλώσσα όσο και οι εικόνες που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας συνθέτουν ένα εξαιρετικό κείμενο! Με έντονο το σαρκαστικό ύφος απέναντι στην εκκλησία, ο Ροΐδης περιγράφει την ζωή της πρωταγωνίστριας και την εκλογή της ως Πάπα(-ισσα). Το τέλος του μυθιστορήματος επίσης είναι από τα πιο ωραία. Κάποιους ίσως τους δυσκολέψει η γλώσσα, γτ είναι γραμμένο στη καθαρεύουσα.

1ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΟ ΕΠΟΣ

Όποιος θέλει να αφήσει για λίγο τους serial killers των σκανδιναβών και να διαβάσει το φινλανδικό έπος και το κατεξοχήν σύμβολο της φινλανδικής λογοτεχνίας τότε η "Καλεβάλα" είναι αυτό που ψάχνει.

0ΠΟΛΥ ΜΕΤΡΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ

Μια συλλογή ποιημάτων που πραγματεύεται την κακοποίηση, την αγάπη, την απώλεια, το τραύμα κ.α αλλά νομίζω πως δεν καταφέρνει αυτό που θέλει. Και ενώ κάποια ποιήματα όντως είναι καλά η πλειοψηφία ειναι μέτρια.... Νομίζω υπερεκτιμημένο!

0ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ

Το βιβλίο είναι για παιδιά προχωρημένα και μάλλον για παιδιά μεγαλύτερα της β' γυμνασίου. Μιλά για το σεξ, και ότι αφορά το σεξ! Λέει τα πράγματα όπως είναι και όπως πρέπει να τα μαθαίνουν κ τα παιδιά! Πολύ καλό βοήθημα για τους γονείς που νιώθουν άβολα οι ίδιοι να θίξουν ή να απαντήσουν στα θέματα του βιβλίου! Ωμό και ρεαλιστικό!

0ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ

Η συγγραφέας πραγματεύεται με πολύ ωραίο και ευφάνταστο τρόπο το θέμα της διαφορετικότητας. Τελικά είμαστε διαφορετικοί ή ίδιοι αν και διαφέρουμε εξωτερικά? Το κέλυφος όπως και στα αυγά αλλάζει αλλά το περιεχόμενο είναι ίδιο! Ένα απόκτημα για τους γονείς που θέλουν να μιλήσουν στα παιδιά τους για την διαφορετικότητα!

0ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ

Ένα πολύ έξυπνο παραμύθι που μαθαίνει στα παιδιά με πολυ ωραιο και διδακτικό τρόπο την σημασία της καθαριότητας και προστασίας του περιβάλλοντος.

0ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

Αν και γραμμένο για να αφηγηθεί στα δικά του παιδιά αρχικά, το "Χόμπιτ" είναι ένα υπέροχο παραμύθι θα έλεγα για μεγάλους που αποτελεί και prequel του έπους των "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών". Και για όποιον διαβάζει και στα αγγλικά τότε οπωσδήποτε να αγοράσετε την έκδοση "The Hobbit: facsimile first edition"

0ΥΠΕΡΟΧΟ

Για κάποιον που του αρέσει το συγκεκριμένο είδος, τότε είναι βιβλίο που πρέπει να διαβαστεί οπωςδήποτε. Ο Tolkien δημιουργεί την "Θεογονία" τού δικού του κόσμου, κρατώντας τον αναγνώστη με αμείωτο ενδιαφέρον. Υπάρχει μόνο ένα μικρό κεφάλαιο που είναι καθαρά γεωγραφικό και ίσως να κουράζει. Ένα εξαιρετικό βιβλίο.

0ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ

Ένα πολύ κουραστικό βιβλίο γεμάτο ανάλυση νομικών όρων, ύπαρξη πολλών προσώπων και όχι μόνο. Μπορεί να πραγματεύεται ευαίσθητα θέματα για την εποχή (οικονομικά και κοινωνικά) και να είναι προχωρημένο για την εποχή του αλλά με το ζόρι το διάβασα...

0ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ

Με θέμα την πολύχρονη προσπάθεια ενός νεαρού Εβραίου να επανενωθεί με την οικογένειά του, ο Kosinski δημιουργεί ένα μυθιστόρημα το οποιό είναι άκρως περιγραφικό και με σκληρές εικόνες. Ο λόγος όπως χρησιμοποιείται, αλλά, και το ίδιο το θέμα του βιβλίου σε κρατάν σε αγωνία μέχρι κ το τέλος.

0ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ

Πέραν του ότι αποτελεί και το μοναδικό θεατρικό έργο του Παλαμά, η "Τρισεύγενη" αποτελεί εξαιρετικό δείγμα της ν.ε δραματουργίας του 20ου αιώνα. Με την πρωταγωνίστρια του να έχει ιδιότητες από τον πραγματικό κόσμο και από τον κόσμο των νεράιδων, ο Παλαμάς συνθέτει ένα θεατρικό για την απώλεια των ρόλων και την ελευθερία απένταντι στην στενομυαλιά της κοινωνίας! Ένα πραγματικό απόκτημα για κάθε βιβλιοθήκη!

0