Reviews

10

Followers

0

Following

0

Βιβλία

5

Reviews

10

Followers

0

Following

0

Αγαπημένα βιβλία

5

Reviews

Μια σειρά από ατυχή γεγονότα Νο1-Η κακή αρχήΌχι μόνο για εφήβους!

Η αποτροπή του συγγραφέα στην αρχή να μην συνεχίσεις την ανάγνωση πετυχαίνει ακριβώς το αντίθετο. Κι ευτυχώς δηλαδή, ώστε να μην χάσεις μια από τις πιο διασκεδαστικές (με τον δικό της πάντα ιδιαίτερο τρόπο) ιστορίες που έχουν γραφτεί σε 13 τόμους. Μπορεί να κουβαλά την ταμπέλα της εφηβικής σειράς, όμως είναι γραμμένη έτσι που μόνο ως τέτοια δεν πρέπει να εκλαμβάνεται από οποιονδήποτε αναγνώστη, οποιασδήποτε ηλικίας.

0

Ο Asterix στους Πίκτους No 35Τίμιο!

Μετά από τα τελευταία μετριότατα τεύχη, που υπέγραφε μόνος του ο Ουντερζό, η σκυτάλη για νέες περιπέτειες των Γαλατών δόθηκε σε δυο νέους δημιουργούς. Η αλήθεια είναι πως δεν τα πήγαν άσχημα δεδομένων των συνθηκών. Έπαιξαν με το γνώριμο μοτίβο του ταξιδιού σε νέα χώρα, με σάτιρα στην εκάστοτε κουλτούρα και χωρίς τις ''χοντράδες'' που υπήρχαν σε παλιότερα τεύχη (''Χαλαλίμα'', ''Ο γιος του Αστερίξ''). Σε ορισμένα σημεία υπάρχει και το έξυπνο χιούμορ του Γκοσινί. Πρώτο δείγμα τίμιο, μα θετικό.

0

Αυτόχειρες παρθένοιΑγαπημένο!

Το πρώτο μου ''ενήλικο'' μυθιστόρημα καθώς το διάβασα πριν πολλά χρόνια. Από τις ιστορίες που τις διαβάζεις μια φορά και τις θυμάσαι για πάντα. Υπέροχη ιστορία ενηλικίωσης, αρκετά ''βαριά'' και μελαγχολική σε σημεία της αλλά με τις περιγραφές του Ευγενίδη δεν γίνεται να βαρεθείς.

0

Κίτρινο υποβρύχιοΒουτιά στο παρελθόν

Δεν περίμενα να μου αρέσει τόσο. Μαθαίνεις πολλά πράγματα για παλιότερες εποχές, ανθρώπους από πολλούς τομείς αλλά και πολλά backstage από τις πετυχημένες εκπομπές της Σεμίνας Διγενή στην κρατική και ιδιωτική τηλεόραση. Must read για όποιον του αρέσουν όλα αυτά.

0

Το μυστικό της Μπλε ΠολυκατοικίαςΜην κρινεις ποτε απο το εξώφυλλο

Όσο κακοφτιαγμένο (κατ'εμε τουλάχιστον) μοιάζει το εξώφυλλό του, ευτυχώς άλλο τόσο καλό είναι το βιβλίο. Πρωταγωνίστρια είναι η δημοσιογράφος Ελσινόρη Χατζή (που την γνωρίσαμε στο προηγούμενο βιβλίο της Ακρίτα, τον ΄΄Φόνο 5 Αστέρων΄΄) που καταπιάνεται με μια εξαιρετκά ενδιαφέρουσα υπόθεση που φτάνει μέχρι την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Θα μπορούσε άνετα να γίνει μια ωραία τηλεοπτική ή κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου.

0

Στην παγίδα του νερούBoring!

Όταν΄έχεις διαβάσει το πολύ καλό ''Κορίτσι του τρένου'' και μετά από αυτό πέφτει στα χέρια του η ''Παγίδα'' δεν γίνεται να μην απογοητευτείς. Βαρετό, αδιάφορο με περιγραφές που αντί να σε κάνουν να θες να πας παρακάτω σου δημιουργούν πλήξη.

0

22/11/63Άψογο!

Από τα λιγότερο γνωστά βιβλία του King που κακώς δεν έχει αποκτήσει την φήμη που αρμόζει σε ένα τέτοιο υπέροχο μυθιστόρημα. Στις 22 Νοεμβρίου 1963, τρεις πυροβολισμοί αντήχησαν στο Dallas. Ο Πρόεδρος Kennedy ήταν νεκρός και ο κόσμος άλλαξε. Τι θα συνέβαινε εάν μπορούσαμε να αλλάξουμε την ιστορία; Κάπως έτσι ξεκινά το ταξίδι στις ΗΠΑ των 50s-60s...

2

Αστερίξ 17 Η κατοικία των Θεών (Δεμένο)Asterix for ever!

Οι καλύτερες περιπέτειες του Γαλάτη πολεμιστή έχουν γραφτεί από το δίδυμο Γκοσινί-Ουντερζό. Κι αυτή εδώ είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο ευφυείς. Εγκαταλείποντας την τακτική της πολεμικής σύγκρουσης, ο Καίσαρας εκπονεί ένα σχέδιο κατάκτησης των ανυπότακτων Γαλατών μέσα από τον ρωμαϊκό τρόπο ζωής. Χτίζει λοιπόν δίπλα στο χωριό τους ένα συγκρότημα πολυτελών κατοικιών, οι κάτοικοι του οποίου αρχίζουν να παρασύρουν τους Γαλάτες στον εύκολο πλουτισμό και τη χλιδή.

0

Φόνος 5 αστέρωνΔεν γίνεται να μην σου αρέσει

Είχα πολύ καιρό να διαβάσω κάτι τόσο καλό στον χώρο του ελληνικού αστυνομικού μυθιστορήματος. Ευκολοδιάβαστο, καλογραμμένο και με ανατρεπτικό φινάλε. Α, και με την εξαίρετη πένα της Ακρίτα που δεν σε κάνει να βαρεθείς στιγμή.

0

Deathnote - Τετράδιο θανάτου: ΑνίαΈνα απο τα καλυτερα manga όλων των εποχών!

Με αυτόν τον τόμο (τον πρώτο από τους συνολικά δώδεκα) ξεκινάει αυτό το σπουδαίο manga που θα κερδίσει και τον πλέον απαιτητικό αναγνώστη του είδους, κι όχι μόνο. Εκεί είναι που κερδίζει το Death Note. Όλοι οι αναγνώστες θα γοητευτούν από τους χαρακτήρες και ειδικότερα από τα mind games μεταξύ Kira & L .

0