Reviews

10

Followers

2

Following

3

Βιβλία

0

Reviews

10

Followers

2

Following

3

Αγαπημένα βιβλία

0

Reviews

Οι Πέντε Φίλοι στο Νησί των ΘησαυρώνΓια μελλοντικούς ντεντέκτιβ

Εξαιρετική σειρά βιβλίων από την πολυγραφέστατη Enid Blyton, για παιδιά που αγαπάνε το διάβασμα αλλά και την περιπέτεια και το μυστήριο. Μικρή τα είχα διαβάσει σχεδόν όλα και τα είχα αγαπήσει πολύ. Πολύ καλή επιλογή για το καλοκαίρι αλλά και για όλο το χρόνο.

0

Ο χιονάνθρωποςΣκοτεινό και έντονο

Πολύ δυνατό αστυνομικό θρίλερ, ίσως και το καλύτερο μυθιστόρημα του Nesbo. Είναι αρκετά σκοτεινό και σε συνδυασμό με τις περιγραφές και την πλοκή γίνεται αρκετά ανατριχιαστικό, έχει δηλαδή όλα τα χαρακτηριστικά του καλού σκανδιναβικού αστυνομικού μυθιστορήματος που αρέσει σε πολλούς αναγνώστες. Η ταινία, δυστυχώς, πολύ κατώτερη των προσδοκιών οπότε μην κρίνεται το βιβλίο από την ταινία χωρίς να το διαβάσετε.

0

Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχταΟ διαφορετικός Κρίστοφερ

Η εξιχνίαση της δολοφονίας ενός σκύλου από ένα παιδί, το οποίο έχει διαγνωστεί με αυτισμό, που αναλαμβάνει το ρόλο του ντεντέκτιβ. Πολύ αξιόλογο βιβλίο για εφήβους αλλά και για ενήλικες που μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση του κόσμου όπως τον αντιλαμβάνονται τα παιδιά με αυτισμό, τον τρόπο σκέψης τους και ίσως τελικά να μπορέσει κάποιος να διερευνήσει έστω και για λίγο την καθημερινή ζωή και τους προβληματισμούς τους.

1

The DispossessedΕξαιρετικο

Ίσως ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας από την καταπληκτική Ούρσουλα Λε Γκεν. Το βιβλίο εξιστορεί τη ζωή ενός επιστήμονα που αποφασίζει να φύγει από τον πλανήτη του στον οποίο το πολιτικό σύστημα είναι η αναρχία και να πάει να ζήσει στον διπλανό πλανήτη που υπάρχει καπιταλισμός. Αυτό που καταφέρνει η Λε Γκεν καλύτερα από τον καθένα είναι ότι τα βιβλία της δεν αποτελούν μόνο μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας αλλά είναι και βαθιά πολιτικά.

0

ΌλιβερΟ διαφορετικός Όλιβερ

Ένα από τα πιο όμορφα παιδικά βιβλία που έχω διαβάσει. Ο Όλιβερ είναι διαφορετικός από τα άλλα παιδάκια και παίζει πάντα μόνος του. Κάποια στιγμή όμως βρίσκει στη διπλανή αυλή ένα κορίτσι ίδιο με αυτόν και έχει επιτέλους την παρέα που θέλει. Ένα μαγικό βιβλίο που διδάσκει τα παιδιά ότι διαφορετικός δεν σημαίνει μόνος.

0

Πώς να πιάσεις ένα αστέριΜπορείς να πιάσεις ένα αστέρι;

Πόσο εύκολο είναι τελικά να πιάσεις ένα αστέρι; Όπως αποδεικνύεται στο βιβλίο του γνωστού παραμυθοποιού Oliver Jeffers είναι αρκετά δύσκολο, όμως με προσπάθεια και επιμονή όλοι μπορούμε να πιάσουμε το αστέρι μας και ίσως τελικά να βρίσκεται πιο κοντά από όσο φανταζόμαστε!

0

Τσέρνομπιλ: Ένα χρονικό του μέλλοντοςΣυγκλονιστικό

Το Τσερνόμπιλ, αν και αποτελεί καταγραφή αληθινών γεγονότων από ανθρώπους που έζησαν από κοντά την τραγωδία κ ότι ακουλούθησε έπειτα, διαβάζεται σαν μυθιστόρημα. Οι περιγραφές των απλών ανθρώπων είναι συγκλονιστικές αλλά και αρκετά σκληρές σε πολλές περιπτώσεις. Παρ' όλη την σκληρότητα όμως αξίζει να διαβάσει κάποιος τις ιστορίες τους αφού έζησαν από κοντά ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του 20ου αιώνα.

0

Η χαρά χορεύειΓίνε σαν τη Χαρά!

Πολύ όμορφο παιδικό βιβλίο για ηλικίες από τεσσάρων χρονών. Ωραία εικονογράφηση και μαθαίνει στα παιδιά πως όταν στη ζωή σου κάνεις κάτι που σου αρέσει και περνάς καλά τότε έχεις όρεξη και για όλα αυτά που δεν σε ενθουσίαζαν παλιότερα.

0

Υπόθεση JacobΔικαστικό θρίλερ

Αρκετά έντονο συναισθηματικά δικαστικό θρίλερ. Έχει έντονες συγκινήσεις και είναι αρκετά ανατρεπτικό μέχρι το τέλος. Διαβάζεται γρήγορα και δεν κουράζει καθόλου.

0

Ψηλά τις καρδιέςΗ καθημερινή ζωή στην Ανατολική Γερμανία

Πολύ καλό! Μυθιστορηματική βιογραφία μιας οικογένειας στην Ανατολική Γερμανία. Ουσιαστικά παρακολουθεί ο αναγνώστης την ιστορία μιας χώρας που δεν υπάρχει πια μέσα από τις ζωές των ανθρώπων που γεννήθηκαν και ενηλικιώθηκαν εκείνη την περίοδο.

0