Reviews

32

Followers

3

Following

3

Βιβλία

8

Reviews

32

Followers

3

Following

3

Αγαπημένα βιβλία

8

Reviews

Τα 39 σκαλοπάτιαΑνατρεπτικό και καθηλωτικό

Μυστήριο, αγωνία, περιπέτεια, περιγραφές με γλαφυρότητα και δυνατοί χαρακτήρες συνθέτουν ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα καταδίωξης που καθηλώνει.

0

Η μεταμόρφωσηΚλασσικό και ρεαλιστικό

Η "Μεταμόρφωση" είναι ένα από τα λίγα ολοκληρωμένα έργα του Κάφκα το οποίο κυκλοφόρησε όσο ο ίδιος ακόμη ζούσε. Πρόκειται για ένα διήγημα απλά γραμμένο, όπου παρουσιάζει με απόλυτο ρεαλισμό και λεπτομέρεια τη μεταμόρφωση ενός ανθρώπου σε κατσαρίδα, την απόρριψη που υπέστη από την οικογένειά του καθώς και την ενοχή και τιμωρία που επέβαλλε στον εαυτό του για την κατάληξή του, όπου τελικά ο θάνατος του θα αποτελούσε λύτρωση για όλους. Μέσα από αυτή την ουσιαστικά αδύνατη κατάσταση ο συγγραφέας καταδεικνύει το πόσο ανήμπορος καθίσταται κάποιος απέναντι στα πρότυπα της κοινωνίας και της οικογένειας και επιπλέον περιγράφει το πώς η μικροπρέπεια και ο εγωισμός επικρατούν έναντι της φροντίδας, της ευαισθησίας και της αγάπης.

2

Η μεγάλη χίμαιραΈνα ταξίδι στα άγνωστα λιμάνια της γυναικείας συνείδησης

Ένα βιβλίο, σαν μια αρχαία τραγωδία, που στοχεύει στην ψυχογράφηση του χαρακτήρα της κεντρικής ηρωίδας. Η Μαρίνα είναι μια πολύ όμορφη Γαλλίδα, που ερωτεύεται τον Έλληνα ναυτικό Γιάννη, τον παντρεύεται κι αποφασίζει να τον ακολουθήσει στο νησί του. Παρότι στο τέλος αφήνει ένα αίσθημα μελαγχολίας στον αναγνώστη, το μυθιστόρημα αυτό αποτελεί ωδή προς τη γυναικεία ψυχοσύνθεση, όπως και το πώς ο έρωτας από λυτρωτικός γίνεται καταστροφικός.

0

Η μεγάλη χίμαιραΈνα ταξίδι στα άγνωστα λιμάνια της γυναικείας συνείδησης

Ένα βιβλίο, σαν μια αρχαία τραγωδία, που στοχεύει στην ψυχογράφηση του χαρακτήρα της κεντρικής ηρωίδας. Η Μαρίνα είναι μια πολύ όμορφη Γαλλίδα, που ερωτεύεται τον Έλληνα ναυτικό Γιάννη, τον παντρεύεται κι αποφασίζει να τον ακολουθήσει στο νησί του. Παρότι στο τέλος αφήνει ένα αίσθημα μελαγχολίας στον αναγνώστη, το μυθιστόρημα αυτό αποτελεί ωδή προς τη γυναικεία ψυχοσύνθεση, όπως και το πώς ο έρωτας από λυτρωτικός γίνεται καταστροφικός.

0

Όταν η ανάσα γίνεται αέρας"Δεν μπορώ να συνεχίσω. Θα συνεχίσω"

Ο Paul Kalanithi υπήρξε ένας πολύ πετυχημένος και γνωστός νευροχειρουργός. Στο διήγημα αυτό περιγράφει κάθε πτυχή της ζωής του, την παιδική του ηλικία, την απόφασή του να ασχοληθεί με την ιατρική, το σεβασμό που έτρεφε για τους ασθενείς του και εν τέλει τη γενναία του στάση απέναντι στη μάχη που έδινε με την αρρώστια του. Ένα βιβλίο που ουσιαστικά αποτελεί κατάθεση ψυχής, που σε κάνει να καταλάβεις και να νιώσεις τον άνθρωπο αυτό, καθώς και να θαυμάσεις τη δυναμικότητα που δεν τον εγκατέλειψε μέχρι και τον θάνατό του.

0

Ο προφήτηςΈνα βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη

Είναι το πιο δημοφιλές και αγαπητό έργο του Χαλίλ Γκιμπράν. Με ποιητική χροιά ο συγγραφέας πραγματεύεται θέματα της καθημερινής ζωής του ανθρώπου, όπως είναι η οικογένεια, η φιλία, ο γάμος, η αγάπη, η ελευθερία, ο θάνατος. Ένα βιβλίο που πραγματικά είναι ικανό να εμπνεύσει και να συγκινήσει τον αναγνώστη.

0

Η αίθουσα του θρόνου“Κάποια μέρα η αυτού μεγαλειότης ο εαυτός μας, θα περάσει στην αίθουσα του θρόνου με τους αυλικούς τ

Ο Τάσος Αθανασιάδης μας ταξιδεύει σε ένα φανταστικό κυκλαδίτικο νησί τη δεκαετία του '60 όπου μία παρέα νέων απολαμβάνει τις καλοκαιρινές της διακοπές. Το βιβλίο καταπιάνεται με φιλοσοφικά θέματα, όπου ο κάθε πρωταγωνιστής βιώνει διαφορετικά μέσα από τη δική του καθημερινότητα, το καλό και το κακό, το ηθικό και το ανήθικο, το κοινωνικό καθήκον, τη γαλήνη της ψυχής. Επιπλέον, αναπτύσσει θέματα σχετικά με τη θρησκεία, τη γεωγραφία, τη βοτανολογία και την αρχαία ελληνική γραμματεία. Οι διάλογοι είναι άκρως ζωντανοί, η αφήγησή του χαρακτηρίζεται από γλαφυρότητα, ενώ η σκιαγράφηση των χαρακτήρων είναι αρκετά προσεγμένη καθιστώντας το μυθιστόρημα αυτό ένα πραγματικό αριστούργημα.

0

Ο καλόγεροςΈνα μυθιστόρημα που διαβάζεται με ... ευλάβεια!

Δεν πρόκειται απλώς για ένα γνήσιο δείγμα γοτθικού μυθιστορήματος, αλλά για ένα κλασικό κι εμβληματικό έργο που επηρέασε πολλούς μετέπειτα συγγραφείς. Αποτελεί ένα αριστοτεχνικά δομημένο μυθιστόρημα, πυκνογραμμένο, με τολμηρές περιγραφές και συμβολικό περιεχόμενο. Σε όλο το βιβλίο κυριαρχούν στοιχεία, όπως ο θρησκευτικός δογματισμός, η λαγνεία, η βία, η μαγεία, μέσα από τα οποία ο Μάθιου Λιούϊς στοχοποιεί κι απογυμνώνει την υποκρισία και την ανηθικότητα του κλήρου, καθώς και το σκοταδισμό που επέβαλλε στους πιστούς την εποχή εκείνη.

2

Ο λιμόςΈνα βιβλίο που φωτίζει την πιο σκοτεινή περίοδο της Κατοχής

Πρόκειται για ένα δυναμικό μυθιστόρημα που έχει ως επίκεντρο τη δολοφονία ενός Γερμανού αξιωματικού το 1941 στην Αθήνα, την περίοδο του μεγάλου λιμού. Παράλληλα με την εξιχνίαση αυτού του εγκλήματος ο συγγραφέας αποκαλύπτει την κόλαση μέσα στην οποία ζούσαν οι Αθηναίοι την περίοδο εκείνη, τη φτώχεια, την πείνα, την εξαθλίωση και την ταπείνωση που υπέστησαν τόσο από τους Ναζί όσο και από τους δωσίλογους, καθώς επίσης και τον αγώνα των Ελλήνων ομογενών να βοηθήσουν την Ελλάδα. Η αφήγηση προσφέρει δυνατές συγκινήσεις, ενώ στην πλοκή συνδυάζεται άρτια το αστυνομικό στοιχείο με τα ιστορικά γεγονότα της εποχής.

0

Οι φόνοι της κίσσαςΈνα βιβλίο μέσα σε ένα βιβλίο!

Η Σούζαν Ράϊλαντ, επιμελήτρια βιβλίων του εκδοτικού οίκου Κλόβερλιφ, διαβάζει το χειρόγραφο του τελευταίου αστυνομικού μυθιστορήματος του Άλαν Κόνγουέϊ, του πιο διάσημου συγγραφέα τους, με τίτλο "Άγριες Κίσσες". Η πλοκή του εκτυλίσσεται σε ένα χωριό της Βρετανίας το 1955, όπου ο ντετέκτιβ Άττικους Πυντ ερευνά δύο φόνους. Η Σούζαν, όμως, διαπιστώνει ότι ο συγγραφέας δεν έχει στείλει το τέλος της ιστορίας του και μαθαίνει ότι είναι πλέον νεκρός. Μπαίνοντας η ίδια στο ρόλο του ντετέκτιβ θα ερευνήσει όχι μόνο που βρίσκονται οι χαμένες σελίδες αλλά και που οφείλεται ο θάνατος του Κόνγουέϊ. Πρόκειται για ένα πολύ καλό αστυνομικό μυθιστόρημα, όπου συνάμα αναβιώνει η ατμόσφαιρα των βιβλίων της Αγκάθα Κρίστι. Με ιδιαίτερη ευρηματικότητα ο Horowitz παραθέτει δύο ιστορίες, ναι μεν διαφορετικές χρονικά, όμως με πολλά κοινά σημεία μεταξύ τους, οι χαρακτήρες των οποίων είναι πολύ καλά δομημένοι.

0

Ο δερματοστίκτης του ΆουσβιτςΈνα συγκλονιστικό διήγημα

Η Χέδερ Μόρρις μετουσίωσε την αληθινή ιστορία του Λάλε Σοκολόφ σ' ένα υπέροχο και συγχρόνως συγκλονιστικό διήγημα. Ο Σοκολόφ υπήρξε κρατούμενος στο Άουσβιτς, όπου χάραζε αριθμούς στα χέρια των φυλακισμένων. Αποκαλύπτει τις θηριωδίες των Ναζί κάνοντας τον αναγνώστη να συγκινείται από τα βασανιστήρια τόσων αθώων ανθρώπων, προκαλεί θαυμασμό γιατί χάρη στην εξυπνάδα κι εφευρετικότητά του βοήθησε πολλούς κρατούμενους, ενώ ευχάριστη νότα σε όλο το βιβλίο αποτελεί η αγάπη του για τη μετέπειτα σύζυγό του, που έδωσε και στους 2 κουράγιο και δύναμη ν' αγωνιστούν για την επιβίωσή τους.

0

Δρ Τζέκυλ κος ΧάιντΈνα κλασσικό διήγημα διττής σημασίας

Στο πασίγνωστο αυτό έργο του ο Στίβενσον εστιάζει στη διχασμένη φύση του ανθρώπου. Η ιστορία είναι αρκετά δομημένη και μέσα από τη μεταμόρφωση του δόκτωρος Τζέκυλ σε κύριο Χάϊντ ο συγγραφέας ουσιαστικά τονίζει τη διαφορά ενός ανθρώπου πολιτισμένου από έναν αγροίκο, όπως επίσης και τον άλυτο δεσμό καλού και κακού.

0

Μην πας ποτέ στην ΚαζαμπλάνκαΟ Χιου Λόρι μας αποδεικνύει ότι εκτός από ταλαντούχος ηθοποιός είναι και πολύ καλός συγγραφέας

Ο Τόμας Λανγκ, πρώην στρατιωτικός, προσλαμβάνεται να σκοτώσει έναν επιχειρηματία. Αλλάζει όμως γνώμη και αντί να το κάνει αποφασίζει να ειδοποιήσει το θύμα του. Εκεί θα γνωρίσει την κόρη του επιχειρηματία και θα εμπλακεί σε ίντριγκες, συνωμοσίες και τρομοκρατικές ενέργειες. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό μυθιστόρημα με καταιγιστική δράση, καυστικό χιούμορ, ένταση στους διαλόγους και χαρακτήρες προσεκτικά δομημένους, που πραγματικά δεν θα θέλει κανείς να το αποχωριστεί.

0

Η ουράνια προφητείαΜοναδικό και ιδιαίτερο

Πρόκειται για μια δυνατή ιστορία γεμάτη περιπέτεια όπου μας βοηθά να κατανοήσουμε τις διάφορες συμπτώσεις στη ζωή μας, τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους και να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας.

0

Η ΜάγισσαΆλλη μια περιπέτεια με πρωταγωνιστές την Ερίκα Φαλκ και τον Πάτρικ Χεντστρέμ

Στο συγκεκριμένο της βιβλίο η Lackberg ασχολείται περισσότερο με κοινωνικά ζητήματα, αφιερώνοντας ελάχιστα κομμάτια στο κεντρικό θέμα πάνω στο οποίο έχει βασιστεί και ο τίτλος, γεγονός που δεν το κατατάσσει τόσο στην κατηγορία του αστυνομικού μυθιστορήματος. Η πλοκή, ωστόσο, είναι πλούσια σε ανατροπές, καλλιεργώντας μυστήριο και αγωνία για το πως οι φαινομενικά διαφορετικές ιστορίες θα συνδεθούν στο τέλος μεταξύ τους.

0

Γυάλινος κόσμοςΈνα βιβλίο που σε κάνει να δεις τη ζωή με άλλο μάτι

Εμπνευσμένος από τη δική του οικογένεια ο Τεννεσσή Ουϊλλιαμς έχει φιλοτεχνήσει ένα αριστούργημα με πρωταγωνιστές που εκπροσωπούν επάξια τις αντιλήψεις της εποχής του. Είναι ένα βιβλίο που σε κάνει να το αγαπήσεις, με χαρακτήρες ολοκληρωμένους και αληθινούς, καλοδουλεμένο, πλούσιο σε νοήματα, ικανό να δημιουργήσει ανάμεικτα συναισθήματα.

0

Η δηλητηριώδης ζώνηΈνα δηλητηριώδες νέφος θα σπείρει το θάνατο στη Γη

Ο καθηγητής Τσάλεντζερ προβλέπει ότι ένα δηλητηριώδες νέφος θα κατακλύσει την ατμόσφαιρα, απειλώντας να εξαφανίσει κάθε μορφή ζωής. Κλεισμένοι σ' ένα δωμάτιο με σφραγισμένα παράθυρα και μοναδικό σύμμαχο λίγες φιάλες οξυγόνου, πέντε άνθρωποι θα βλέπουν τον κόσμο να καταστρέφεται, μεγάλες φωτιές να ξεσπούν κι άλλους ανθρώπους να πεθαίνουν επιτόπου. Πρόκειται για ένα αρκετά ενδιαφέρον διήγημα που κρατά σε αγωνία τον αναγνώστη έως την τελευταία στιγμή. Στο βιβλίο, επίσης, περιέχεται "Η φρίκη των αιθέρων", ένα σύντομο αλλά απολαυστικό διήγημα τρόμου, που μας μεταφέρει στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας όπου άγνωστοι κίνδυνοι παραμονεύουν τολμηρούς πιλότους.

0

Ο Σηματωρός"Κάποιος κίνδυνος επικρέμαται κάπου στη Γραμμή"

Η περιέργεια και ο φόβος του Ντίκενς για τα τρένα αποτυπώνονται άρτια μέσα στις σελίδες αυτού του αριστουργήματος. Το βιβλίο ταξιδεύει τον αναγνώστη σ' ένα μέρος μυστηριώδες όπου η αγωνία και η έκπληξη πρωταγωνιστούν καθιστώντας το σε μία από τις καλύτερες ιστορίες φαντασμάτων.

0

Η πλημμύραΡεαλιστικό και επίκαιρο

Στο υπέροχο αυτό βιβλίο, ο Εμίλ Ζολά αποδεικνύει το πόσο ασήμαντος είναι ο άνθρωπος μπροστά στις δυνάμεις της φύσης καθώς και το πως η ζωή και η μοίρα του μπορεί ν' αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Παρ'ότι το διήγημα είναι σύντομο, η συνεχής ροή κορυφώνει την αγωνία του αναγνώστη κάνοντάς τον να συμπάσχει με το δράμα των πρωταγωνιστών.

0

Η τέχνη της λεπίδαςΑπολαυστικό και καλογραμμένο

Ο Φράνκ Μπέγκμπι έχει πλέον ξεκινήσει μια νέα κι ευτυχισμένη ζωή στην Καλιφόρνια, όταν μία μέρα θα λάβει ένα μήνυμα που θα τον αναστατώσει ξυπνώντας του μνήμες από το μακρινό βρώμικο παρελθόν του στη Σκωτία. Θα βγει άραγε αλώβητος από αυτή τη δοκιμασία ή θα επιστρέψει στον παλιό βίαιο εαυτό του; Ο τρόπος γραφής του Welsh είναι μεστός και ζωηρός, με μία έξυπνη και καθηλωτική πλοκή που σε κάνει να μην μπορείς να αποχωριστείς ούτε λεπτό το βιβλίο.

0

ΠορνόΤο τρένο της ζωής κινδυνεύει να εκτροχιαστεί ξανά

Το βιβλίο είναι η συνέχεια του Trainspotting δείχνοντάς μας τις ζωές των πρωταγωνιστών 10 χρόνια μετά. Και στο μυθιστόρημα αυτό ο τρόπος γραφής του Welsh είναι ωμός και ρεαλιστικός, τονίζοντας το πόσο χαμηλά μπορεί να φτάσει κάποιος προκειμένου να κερδίσει χρήματα και να γίνει δημοφιλής.

0

Ανεμοδαρμένα ύψηΑπό τα πιο όμορφα ρομαντικά μυθιστορήματα

Το υπέροχο αυτό βιβλίο της Έμιλι Μπροντέ παρουσιάζει τον έρωτα της Κάθριν και του Χίθκλιφ, ένα έρωτα βαθύ, καταστροφικό όμως ανεκπλήρωτο ανάμεσα σε δύο ανθρώπους από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις. Ο τρόπος γραφής της Μπροντέ σε μαγεύει, οι περιγραφές της είναι τόσο παραστατικές που σε κάνουν κομμάτι του βιβλίου. Η πλοκή είναι πολυδιάστατη αφού δεν πρόκειται απλά για μία κλασσική ιστορία αγάπης, αλλά μέσω αυτής η συγγραφέας αποκαλύπτει ελαττώματα του ταξικού συστήματος της εποχής της, το ρατσισμό απέναντι σε οτιδήποτε διαφορετικό και το θεσμό του γάμου ως μια απλή οικονομική συμφωνία.

1

Η αυλή μαςΑπολαυστικό κι ανάλαφρο

Η Μαρία Ιορδανίδου στο διήγημά της αυτό παρουσιάζει τη ζωή της σ' ένα διαμέρισμα τη δεκαετία του '80. Περιγράφει, επίσης, την καθημερινότητα των γειτόνων της, τις συνήθειες και τους διαφορετικούς τους χαρακτήρες. Αναπολεί τη ζωή της στην Κωνσταντινούπολη, τη γιαγιά της τη Λωξάντρα, όπως επίσης και τα δύσκολα χρόνια στην Κατοχή. Με τον ανάλαφρο και παραστατικό της τρόπο γραφής δείχνει το πως έχουν πλέον αλλάξει τα πράγματα και το πόσο πολύ έχουν αποξενωθεί μεταξύ τους οι άνθρωποι παρά το γεγονός ότι η ζωή τους έχει διευκολυνθεί.

0

Υπερηφάνεια και προκατάληψηΈνα από τα καλύτερα έργα της αγγλικής λογοτεχνίας

Η συγγραφέας μας παρουσιάζει την καθημερινότητα της οικογένειας Μπένετ, όπου η μητέρα προσπαθεί να παντρέψει την πρωτότοκη κόρη της με ένα πλούσιο νέο, τον Μπίνγκλεϊ, που μόλις έχει εγκατασταθεί στην περιοχή τους. Το ειδύλλιο αυτό θα σαμποτάρουν τόσο η οικογένειά του, όσο και ο περήφανος φίλος του, κύριος Ντάρσυ, λόγω διαφορετικού κοινωνικού υπόβαθρου. Η άποψή του,όμως, θ' αλλάξει ριζικά όταν ερωτευτεί τη δεύτερη κόρη των Μπένετ, τη δυναμική κι ανεξάρτητη Ελίζαμπεθ. Η Τζέην Ώστεν μας δείχνει πως καμία κοινωνική διαφορά δεν είναι άλυτη, αρκεί οι άνθρωποι να αποβάλλουν προκαταλήψεις και κατάλοιπα του παρελθόντος. Τέλος, αξίζει να εστιάσει κανείς στον προσεκτικά δομημένο χαρακτήρα της Ελίζαμπεθ. Είναι μία γυναίκα χειραφετημένη, που προσπαθεί να αποβάλλει τα κοινωνικά πρότυπα της εποχής της, να ορίσει η ίδια το μέλλον της, να εκφράσει την άποψή της χωρίς να κατακριθεί βάσει του φύλου της.

1

TrainspottingChoose life. Choose a job. Choose a career.

Με φόντο το υπέροχο Εδιμβούργο, ο Irvine Welsh μας συστήνει την παρέα 4 φίλων, του Renton, του Sickboy, του Begbie και του Spud, ανθρώπων του περιθωρίου που προσπαθούν να ισορροπήσουν μεταξύ ζωής και θανάτου. Χρησιμοποιώντας γλώσσα ωμή και προκλητική θίγει ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της εποχής μας, τα ναρκωτικά κι επιπλέον μέσα από τους προβληματισμούς και τις σκέψεις των πρωταγωνιστών του παρουσιάζει τη ζοφερή πραγματικότητα του κοινωνικού περιθωρίου

0

ΠαραπλάνησηΠαραπλάνηση, ανατροπές και μυστήριο

Ο τίτλος του βιβλίου εκπροσωπεί επάξια την κατάσταση στην οποία θα βρεθεί τόσο ο αναγνώστης όσο και κάποιοι εκ των πρωταγωνιστών. Η αστυνόμος Τρύπη και η ομάδα της στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής θα προσπαθήσουν να εξιχνιάσουν μια σειρά από βάναυσες δολοφονίες. Τα στοιχεία, όμως, που ολοένα θα προκύπτουν θα τους οδηγούν συνεχώς σ' έναν φαύλο κύκλο. Ο Γρηγόρης Αζαριάδης έχει συνθέσει ένα μυθιστόρημα ανατρεπτικό, μυστηριώδες και καθηλωτικό, με μικρές δόσεις χιούμορ και γλαφυρότητα στις περιγραφές του, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον αναγνώστη να βιώνει την ιστορία σαν να πρωταγωνιστεί ο ίδιος.

0

Η Πριγκιπέσα ΙζαμπώΈνα από τα σημαντικότερα ελληνικά μυθιστορήματα

Η Πριγκιπέσα Ιζαμπώ είναι ένα από τα πιο κλασικά επικά μυθιστορήματα. Κεντρικός ήρωας του έργου είναι ο Νικηφόρος Σγουρός, ο οποίος ενώ αρχικά παρουσιάζεται ως ασήμαντος και υποτιμημένος, καταφέρνει μέσα από δύσκολες καταστάσεις να γίνει αξιοπρεπής, να επαναστατήσει και να καταλάβει την αξία της ελευθερίας. Μέσα στο βιβλίο παρουσιάζονται σημαντικές πληροφορίες για την Ελλάδα την περίοδο της Φραγκοκρατίας, ηρωικές περιπέτειες, ίντριγκες, καθώς κι ένας μεγάλος ανεκπλήρωτος έρωτας. Ο τρόπος γραφής του Τερζάκη είναι πολύ προσεγμένος, μεστός, χρησιμοποιεί ουκ ολίγες μεσαιωνικές λέξεις, αναπλάθοντας ζωηρά μία τόσο διαφορετική εποχή.

0

Η φάρμα των ζώωνΔιαχρονικό

Ένα διαχρονικό μυθιστόρημα το οποίο μέσα από την αλληγορική ιστορία σε μία φάρμα με ζώα, παρουσιάζει με εύστοχο τρόπο, αλλά και με χιούμορ, το πως η εξουσία μπορεί να φθείρει τον άνθρωπο.

0

Νύχτες Τρόμου - 2η ΈκδοσηΠεριπετειώδες

Ο Dean Koontz είναι από εκείνους τους συγγραφείς που καταφέρνουν μέσα από τα διηγήματά τους να βγάζουν συναισθήματα έντασης και αγωνίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το "Νύχτες Τρόμου". Αρχικά, περιγράφει τη ζωή τριών διαφορετικών ανθρώπων, που όταν στη συνέχεια ξετυλίγει το κουβάρι και αποκαλύπτει το πως συνδέονται μεταξύ τους, ξεκινά ένα ταξίδι περιπέτειας, φόβου και δράσης. Υπάρχουν σημεία μέσα στο βιβλίο, και ειδικά προς το τέλος, όπου σοκάρει τόσο με τις περιγραφές όσο και με τις αποκαλύψεις που γίνονται. Παρουσιάζει την καθημερινότητα των ηρώων του χωρίς να "φλυαρεί" , ενώ σε πολλά μέρη υπάρχουν και αρκετές "λογοτεχνικές πινελιές".

0

ΠαλέρμοΕυχάριστο και ανατρεπτικό

Το Παλέρμο αποτελεί ένα αρκετά πρωτότυπο αστυνομικό μυθιστόρημα. Όπως και στο Κιχ, ο συγγραφέας χρησιμοποιεί ποιήματα και θεατρικούς διαλόγους, προσδίδοντας έτσι μια πιο κινηματογραφική ατμόσφαιρα στο έργο του. Επίσης, υπάρχουν αρκετές αναφορές στην ελληνική μυθολογία, την αστρολογία, τη θρησκεία, όπως και αναλύσεις όσον αφορά την ψυχολογία και τη γλώσσα του σώματος. Τέλος, έχει σκιαγραφήσει πολύ προσεκτικά τους χαρακτήρες των πρωταγωνιστών του, καθώς μέσω των διαλόγων τους, αισθάνονται, σκέφτονται και δρουν δίνοντας την εντύπωση στον αναγνώστη ότι τους έχει μπροστά του.

0

Η σοδειά του κακούΑνατρεπτικό και αγωνιώδες

Αποτελεί το τρίτο κατά σειρά βιβλίο με πρωταγωνιστές τον Κόρμοραν Στράϊκ και τη βοηθό του, Ρόμπιν Έλακοτ. Η Ρόμπιν θ' ανακαλύψει ένα πακέτο, όπου περιέχει ένα γυναικείο πόδι. Το γεγονός αυτό θα τη σοκάρει, όμως δε θα συμβεί το ίδιο και με τον Στράϊκ, ο οποίος γνωρίζει ήδη 4 άτομα, από το παρελθόν του, που θα μπορούσαν να ευθύνονται γι αυτό. Ο συγγραφέας συνοψίζει το νόημα του κάθε κεφαλαίου σε στίχους από κομμάτια των Blue Oyster Cult. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος με τον οποίο έχει σκιαγραφήσει το προφίλ του δολοφόνου, τον τρόπο σκέψης του, τα συναισθήματά του, όπως επίσης αποκαλύπτει και τις κρυφές πτυχές της ζωής των 2 πρωταγωνιστών. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα, ανατρεπτικό και μυστηριώδες, όπου κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι και την τελευταία σελίδα.

0

Ο πίνακας της ΦλάνδραςΕυχάριστο

Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά έργα του Ρεβέρτε. Η πρωταγωνίστρια θα αναλάβει τη συντήρηση ενός πίνακα του 15ου αιώνα, στον οποίο ο δημιουργός του "κρύβει" ένα μυστικό μέσα σε μια σκακιστική παρτίδα. Μαζί μ' ένα φίλο της, αντικιέρ, θα ζητήσουν τη βοήθεια ενός σκακιστή, ανακαλύπτοντας όχι μόνο το μυστήριο του πίνακα αυτού, αλλά και τον άγνωστο δολοφόνο, ο οποίος μιμούμενος τον τρόπο που κινούνται τα πιόνια στη σκακιέρα, σκοτώνει ανθρώπους στο παρόν. Αν και σε κάποια σημεία ο συγγραφέας φλυαρεί άσκοπα, ωστόσο είναι ένα καλογραμμένο μυθιστόρημα, με μία πρωτότυπη πλοκή, αφού παίζοντας σκάκι οι πρωταγωνιστές θα οδηγηθούν στα χνάρια του δολοφόνου.

0

Το γεράκι της ΜάλταςΚαταπληκτικό βιβλίο

Ένα από τα πιο συναρπαστικά νουάρ μυθιστορήματα που γράφτηκαν ποτέ. Ο πρωταγωνιστής, Σαμ Σπέϊντ, είναι ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ με αρκετά ριψοκίνδυνο τρόπο ζωής και σκληρό χαρακτήρα, ο οποίος θα προσπαθήσει να βρει την άκρη του νήματος σε μια υπόθεση που όσο την ψάχνει γίνεται ολοένα πιο περίπλοκη και μυστηριώδης. Ο συγγραφέας έχει φιλοτεχνήσει ένα μυθιστόρημα με έντονη δράση, ανατροπές σωστά υπολογισμένες, αποτυπώνοντας παράλληλα το διεφθαρμένο πρόσωπο της αμερικανικής κοινωνίας του '30.

0