Reviews

108

Followers

5

Following

4

Βιβλία

3

Reviews

108

Followers

5

Following

4

Αγαπημένα βιβλία

3

Reviews

Αγαπώ, ρήμα αμετάβατοαγαπώ

Ένα βιβλίο γραμμένο το 1920 που σε ταξιδεύει στο Σάο Πάουλο της Βραζιλίας. Η αλήθεια είναι πως περίμενα το βιβλίο αυτό να με κερδίσει από την αρχή, αλλά δυστυχώς δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις. Οι πολλές πληροφορίες στην αρχή και στο τέλος περισσότερο κουράζουν, παρά διευκολύνουν την ανάγνωση. Το θέμα σαφώς την τότε εποχή ήταν κάτι που θα προκαλούσε αναστάτωση σε μια οικογένεια όμως στη σημερινή εποχή θεωρείται ξεπερασμένο. Αν προσπεράσεις τις πρώτες σελίδες με τις σημειώσεις μπορείς να το απολαύσεις το βιβλίο.

0

ΘαύμαΘαύμσ

Ένα πολύ δυνατό βιβλίο γεμάτο συναισθήματα που σε κατακλύζουν. Το βιβλίο αυτό πρέπει να διαβαστεί από όλους καθώς μέσα από τις σελίδες του ξεπηδούν όλες οι αλήθειες για τη ζωή και το πως αντιμετωπίζουμε τους γύρω μας. Ο August είναι ένα θαύμα και μας καλεί να γνωρίσουμε τον κόσμο του!

0

Μαύρο ρόδομαύρο ρόδο

Ένα βιβλίο για την αγάπη μεταξύ δύο νέων ανθρώπων. Εκείνη καλόγρια, και εκείνος ένας ατίθασος νεαρός. Διαβάζεται εύκολα και σε παρασύρει στην αγάπη.

0

Ο άγγελος της ερήμουένας άγγελος

Ένα βιβλίο για μια γυναίκα που έκανε τα πάντα προκειμένου να φέρει σε άλλες μανάδες τα παιδιά τους που είχαν απαχθεί από τους πατεράδες τους. Δύο κόσμοι, δύο κουλτούρες διαφορετικές με έναν κοινό παρονομαστή, την αγάπη της μάνας. Αληθινές ιστορίες για γυναίκες που έχασαν τα παιδιά τους και τα βρήκαν με την βοήθεια της Donya. Το μόνο αρνητικό πως κάποιες λεπτομέρειες κουράζουν, αλλά σε γενικές γραμμές κυλάει εύκολα και σε κρατά σε αγωνία.

0

Σκισμένο ψαθάκισκισμένο ψαθάκι

Το είχα διαβάσει πριν χρόνια και το αγόρασα ξανά στην νέα του έκδοση.! Τα συναισθήματα ήταν ακριβώς τα ίδια. Η Αλκυόνη Παπαδάκη έχει έναν μοναδικό τρόπο να μιλάει απευθείας στην καρδιά, να ξύνει τις πληγές και ύστερα με έναν τρόπο να να απαλύνει τον πόνο με καθαρό που είναι βάλσαμο για τις ψυχές. Άνθρωποι της διπλανής πόρτας, άνθρωποι καθημερινοί με τα προβλήματα και τις αδυναμίες τους, που ζουν και ονειρεύονται. Τα λόγια από το ημερολόγιο της Ρόζυ χτυπούν αλύπητα την ψυχή και σε βάζουν σε σκέψη. Λόγια ζωής, λόγια γεμάτα αλήθεια που σε φτύνουν στο πρόσωπο και σε κάνουν να αναρωτηθείς τι είναι η ζωή;

0

Πουτάνες φόνισσεςΠουτάνες

Ένα βιβλίο με 13 διηγήματα σε σχέση με τον άνθρωπο, τις γυναίκες, τις σχέσεις, την απουσία, την μοναξιά. Το λάτρεψα αυτό το βιβλίο.

0

Η Κόρη του βασιλιά του βάλτουΓεμάτο ανατροπές

Ένα μυθιστόρημα γεμάτο ανατροπές που από την πρώτη σελίδα μέχρι και την τελευταία σε κρατά σε αγωνία. Με αφορμή ένα τραγικό περιστατικό πριν χρόνια η συγγραφέας ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας. Ένας άντρας απαγάγει μια 14χρονη κοπέλα την βιάζει και αποκτούν ένα κορίτσι το οποίο μεγαλώνουν μόνοι σε έναν βάλτο. Το παρελθόν είναι ακόμα εκεί και στοιχειώνει την ηρωίδα του βιβλίου, την κόρη του βασιλιά του βάλτου. Μια μάχη που θα έχει έναν μόνο νικητή.

0

Τα φτερωτά σανδάλιασανδάλια

Ένα βιβλίο πολύ μικρό σε έκταση, όμως με σπουδαία μηνύματα. Διαβάζεται σε λίγη ώρα και σαφώς πετυχαίνει τον σκοπό του που είναι στην κατηγορία εφηβικό βιβλίο. Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να διαβάζουν τέτοια βιβλία και να αφουγκράζονται τα προβλήματα των άλλων. Το μόνο αρνητικό οι λίγες σελίδες, θα ήθελα ακόμα τόσες.

0

Αδέλφιααδέλφια

Ένα βιβλίο για τη ζωή δύο αδέλφια τη δεκαετία του 50 και του 60. Είναι ένα βιβλίο που ενώ ξεκινάει δυναμικά στη συνέχεια χωλαίνει. Δεν υπάρχει κάποια κορύφωση, είναι ένα επίπεδο βιβλίο που κάποιες φορές κουράζει. Η υπόθεση του βιβλίου δεν με κράτησε. Στα θετικά η καλή γραφή και χρήση της γλώσσας.

0

Ακριβή μου ζωήΑκριβή μου ζωή

Ένα βιβλίο με πολλά και αρκετά μεγάλα διηγήματα. Κάποια είναι πολύ ωραία αλλά η γενική αίσθηση είναι πως κουράζει .Τα τελευταία ήταν θεωρώ τα καλύτερα, γεμάτα ευαισθησία και συναισθήματα.

0

Το καλοκαίρι που μεγάλωσαΤο καλοκαίρι που μεγάλωσα

Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσει κάθε νέος και νέα. Αν και ανήκει στην εφηβική λογοτεχνία άνετα διαβάζεται και από μεγαλύτερες ηλικίες. Η μικρή πρωταγωνίστρια βρίσκεται εγκλωβισμένη σε ένα σπίτι με έναν πατέρα που συχνά χτυπάει και φωνάζει. Όταν τα προβλήματα αρχίζουν να γιγαντώνονται η μικρή αναλαμβάνει δράση.

0

Ο άνθρωπος φωτιάΟ άνθρωπος φωτιά

Ένα από τα καλύτερα βιβλία που διάβασα φέτος και ίσως ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει ποτέ. Αν και το βιβλίο αυτό ανήκει στην εφηβική λογοτεχνία, πιστεύω πρέπει να διαβαστεί από όλους, μικρούς και μεγάλους. Θίγει πολλά θέματα και μιλά για αξίες ζωής. Διάβασα την νέα έκδοση του και το τέλος με τις εικονογραφημένες σελίδες το βρήκα πολύ ωραίο. Ένας 15χρονος μαθητής ζει τον εφιάλτη μια φωτιάς στο νησί του πάει για διακοπές και μέσα από τις σελίδες του βιβλίου ξετυλίγονται μυστικά και λάθη των μεγάλων. Ο άνθρωπος φωτιά είναι εκεί και απειλεί να κάψει τα πάντα, άραγε μπορεί κανείς να τον σταματήσει πριν να είναι αργά;

0

Τα όμορφα τοπία της κόλασηςΒιβλίο ψυχής

Ένα ακόμα βιβλίο της Αλκυόνη Παπαδάκη που ξεχειλίζει από συναισθήματα που σου γεμίζουν την ψυχή. Η γραφή της μιλάει απευθείας στην καρδιά, είναι σαν το κύμα που έρχεται και και σε χτυπά και εκεί που νομίζεις πως είσαι χωρίς ανάσα, το νερό φεύγει και σε γαληνεύει. Πέρα από κάθε δυσκολία υπάρχει και αυτό το φάρμακο που η Αλκυόνη ξέρει να το μοιράζει με σοφές δόσης που σου γαληνεύει την ψυχή. Μικρές ιστορίες ανθρώπων που οι ψυχές τους έζησαν τον πόνο και την απώλεια, αλλά βρήκαν το κουράγιο να συνεχίσουν να παλεύουν και να ζουν. Το διάβασα αμέσως και το προτείνω ανεπιφύλακτα! Περιμένω το επόμενο της.

0

Οι δίδυμες του πάγουΟι δίδυμες του πάγου

Ένα βιβλίο γεμάτο ανατροπές από την αρχή του μέχρι και το τέλος. Ο θάνατος χτυπά μια οικογένεια και ένα από τα δίδυμα κορίτσια πεθαίνει. Μια μάνα σύγχυση, ένας πατέρας απών-παρών, και το άλλο κορίτσι που έζησε σε κρίση ταυτότητας. Ένα γαϊτανάκι ευθυνών και μυστικά που βγαίνουν στο φως. Δεν μπορώ να πω πως είναι τόσο τρομαχτικό όσο αναφέρουν αλλά σίγουρα το τέλος και η σκηνή με τους καθρέφτες είναι πολύ δυνατή. Οι πρώτες σελίδες κουράζουν με τις τόσες πολλές λεπτομέρειες και περιγραφές.

0

Ξεχασμένα κορίτσιαξεχασμένα κορίτσια

Ένα δυνατό μυθιστόρημα γεμάτο αγωνία, φόνους, κρυμμένα μυστικά και μυαλά ανθρώπων που αδυνατούν να ξεχωρίσουν το καλό από το κακό. ένα κορίτσι βρίσκεται νεκρό κοντά σε μία λίμνη αλλά από τις έρευνες που γίνονται προκύπτει πως το θύμα είχε πεθάνει πριν χρόνια. Τα μυστικά αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια και όλοι θα πάρουν αυτό που τους αξίζει ή μήπως όχι;

0

Η πρόβαΗ Ανδρομάχη μάχεται

Ένα βιβλίο που διαβάζεται εύκολα χωρίς να κουράζει, με εξαίρεση την παρεμβολή με την παράλληλη ιστορία. Η Ανδρομάχη είναι ένας χαρακτήρας που παλεύει να ζήσει μια κανονική ζωή κόντρα σε αυτό που έχει ορίσει η κοινωνία. Περνά ωραία μηνύματα για την ζωή και τη θέση της γυναίκας και σε βάζει σε σκέψεις καταργώντας παγιωμένες αντιλήψεις παλαιοτέρων ετών. Αν και το διάβασα χειμώνα ενδείκνυται για καλοκαίρι αφού ο χρόνος της ιστορίας είναι το καλοκαίρι στην Κρήτη.

0

Ο καλόγεροςΓοτθικό μυθιστόρημα

Ένα καταπληκτικό μυθιστόρημα της κλασικής λογοτεχνίας. Έχει αγωνία, έχει love story, έχει εσωτερικές μάχες με τον εαυτό και αν και πολυσέλιδο δεν κουράζει καθόλου. Σκοτεινοί, τάφοι, επιβλητικά μοναστήρια, πόρτες κλειστές, άνθρωποι που πωλούν την ψυχή τους στον διάβολο, μοναχές και μοναχοί που ξεπερνούν τα όρια της θρησκείας και κάνουν άσχημα πράγματα. Ότι καλύτερο διάβασα μέχρι στιγμής και γενικά πιστεύω. Αξίζει να διαβαστεί από όλους. Τελικά πόσο σκοτάδι κρύβει κάποιος στην ψυχή του; Πόσο μπορείς να εμπιστευτείς κάποιον;

0

Έξοδος προς δύσμαςαναζήτηση της ευτυχίας

Ένα βιβλίο για τις ζωές των ανθρώπων που αναγκάζονται να φύγουν από την χώρα τους. Μια διαρκής αναζήτηση της ευτυχίας, ένας αγώνας επιβίωσης και ένας έρωτας που προσπαθεί να μείνει ζωντανός. Χάνει στην μετάφραση και σε κάποια μικρά ορθογραφικά στην επιμέλεια.

0

Λουλούδια πάνω από την κόλασηΘύτης ή θύμα;

Ένα πολύ δυνατό βιβλίο γεμάτο ανατροπές. Κρύο, χιόνι, κλειστά στόματα και ένας δολοφόνος που σπέρνει τον θάνατο. Ένα πείραμα από το παρελθόν που στοιχειώνει τις ζωές των ανθρώπων στο μέλλον. Θύτης ή θύμα; Ένα αστυνομικό θρίλερ με συνεχείς εναλλαγές που δεν κουράζουν. Το προτείνω ανεπιφύλαχτα!

0

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝΔυστυχώς

Δεν με ενθουσίασε αν και οι κριτικές ήταν πολύ καλές. Μια ωραία ιστορία με όμορφες περιγραφές για το βιβλιοπωλείο και τα βιβλία αλλά μέχρι εκεί. Το love story δεν σε συγκινεί ούτε σε κρατάει.

0

Ο ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλίαη δική μας πανοπλία

Ένα βιβλίο με βαθιά μηνύματα για την ζωή και το πως σκεφτόμαστε. Μέσα από τις περιπέτειες του ιππότη βλέπουμε πως σκεφτόμαστε και πως φυλακιζόμαστε στην δική μας πανοπλία χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους!

0

Οργήοργή

Ένα βιβλίο με πολύ δύσκολο θέμα, το θάνατο ενός κοριτσιού από παιδιά. Αν και στην αρχή ξεκινάει πολύ δυναμικά στην συνέχεια κάπου χωλαίνει με τις πολλές περιγραφές και με ένα τέλος που δεν έχει νόημα.

0

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!μέρες καραντίνας

Ένα βιβλίο με μικρά διηγήματα για την περίοδο της καραντίνας. Ιστορίες που όλοι ζήσαμε την περίοδο αυτή και μας συγκίνησαν και πλέον αποτελούν κομμάτι της ζωής μας.

2

Ευτυχισμένη ζωήευτυχισμένη ζώη

Ένα βιβλίο με πολύ ωραίο θέμα και δύσκολο, αλλά οι συχνές εναλλαγές κουράζουν.

0

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΑΝΤΙΟθα επέλεγες την αγάπη;

Το καλύτερο βιβλίο που έχω διαβάσει μέχρι στιγμής για φέτος. Μια δυνατή ιστορία αγάπης ανάμεσα σε 2 ανθρώπους που ζουν τον έρωτας τους ξέροντας πως έχει ημερομηνία λήξης. Το τέλος είναι πολύ συγκινητικό καθώς η αγάπη δεν έχει όρια και μένει στον χρόνο.

0

Ο Μαρξ και η κούκλαη "νεκρή" γλώσσα

Ένα βιβλίο για 2 πολιτισμούς, για 2 γλώσσες που η μία είναι νεκρή και ψάχνει τρόπο να βγει στην επιφάνεια. Ένα βιβλίο γεμάτο εικόνες και μια γραφή που συγκινεί. Ανθρώπινο, αληθινό, ζωντανό που σε κρατά από την πρώτη σελίδα μέχρι την τελευταία, καθώς η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας.

0

Η Παναγία των ΠαρισίωνΒίκτωρ Ουγκό

Ένα βιβλίο που με κούρασε πολύ καθώς οι τόσες πολλές περιγραφές κουράζουν και σε αποσπούν από την υπόθεση. Υπάρχουν σημεία στο βιβλίο που είναι καταπληκτικά και σε συγκινούν ή άλλοτε σε εξοργίζουν . Η ιστορία είναι διαφορετική από το παραμύθι που όλοι γνωρίζουμε. Δεν υπάρχει happy end μόνο θάνατος . Αν ήταν μικρότερο σε έκταση θα ήταν καταπληκτικό.

1

Ο Άγγελος που έχασε τον δρόμο για τον παράδεισοο άγγελος

Ένα βιβλίο για τα χρόνια της κρίσης και τις παγίδες που πέφτουν οι νέοι. Σαν θέμα δεν τραβάει καθώς δεν εχει κάτι να πει που δεν έχει ειπωθεί. Τ ο τέλος ήταν ωραίο και συγκινητικό. Διαβάζεται εύκολα πάντως .

0

Σε ακανόνιστο ρεύμαΜάχη μεταξύ ζωής και θανάτου

Ένα μικρό βιβλίο αλλά με βαθιά νοήματα για την ζωή και τον θάνατο. Μια αέναη μάχη μεταξύ ζωής και θανάτου. Διαβάζεται εύκολα και σου αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση όπως και η ζωή.

0

Τα αγόρια του Νικέλτα αγόρια

Ένα βιβλίο γροθιά στο στομάχι που δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Δυνατή πλοκή, χαρακτήρες άψογα σκιαγραφημένοι και το τέλος είναι ανατρεπτικό.

0

Τι θυμάσαι από το θάνατό σουτι θυμάσαι

Εξαιρετικό βιβλίο με σημαντικά κοινωνικά μηνύματα που πρέπει να διαβαστεί από όλους!

0

Μη μου λες αντίοΜη μου λες αντίο

Ένα βιβλίο με ιδιαίτερο θέμα αφού η αγάπη ενός μουσουλμάνου και μιας Χριστιανής φέρνουν συγκρούσεις στους γύρω τους. Δεν μοιάζει με την τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 καθώς πολλά είναι διαφορετικά στο βιβλίο. Ότι πρέπει για το καλοκαίρι καθώς το βιβλίο διαβάζεται εύκολα αν και στην αρχή οι πρώτες σελίδες κουράζουν. όλοι έχουμε ανάγκη να ζήσουμε το Love story. Η γραφή είναι απλή χωρίς να παρουσιάζει κάποιο λογοτεχνικό ενδιαφέρον και σε μεταφέρει στην δεκαετία του 90.

0

Και δεν έμεινε κανέναςαγκάθα

Η πρώτη επαφή με την Αγκάθα και το βιβλίο αυτό σε κρατάει από την πρώτη σελίδα μέχρι και την τελευταία. Δέκα άνθρωποι δέχονται μια πρόσκληση και βρίσκονται παγιδευμένοι σε ένα νησί. Ένας ένας πεθαίνει και όλοι ψάχνουν τον δολοφόνο ανάμεσα τους. Το τέλος ανατρεπτικό.

1

Βάναυση αγάπηβάναυση αγάπη

Ένα βιβλίο που αναφέρεται στις σχέση μάνας κόρης αι που ξεδιπλώνει τις ζωές τους αλλά και η απουσία του πατέρα σε πρώτο πλάνο. Το βιβλίο από την μέση και μετά αποκτά ενδιαφέρον και οι πολλές λεπτομέρειες κουράζουν στην περιγραφή ακόμα και του πιο απλού αντικειμένου. Η πρώτη επαφή με την συγγραφέα δεν με ενθουσίασε.

1

Άγριες Μέλισσεςάγριες μέλισσες

Ένα υπέροχο βιβλίο που ξεκινάει με την ζωή της Ελένης Σταμίρη και αρχίζει να ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής της. Όλοι οι πρωταγωνιστές της σειράς περνούν από τις σελίδες του βιβλίου και ζεις ξανά κάποιες σκηνές που έχεις δει στην τηλεόραση. Σεναριακά είναι άρτιο το αποτέλεσμα, στο βιβλίο όμως κάπου χωλαίνει. Από λογοτεχνικής άποψη δεν παρουσιάζει κάποιο ενδιαφέρον, είναι απλό και διαβάζεται εύκολα. Όλοι εμείς που αγαπάμε την σειρά σίγουρα μας ικανοποιεί που έχουμε και αυτό το βιβλίο σαν δώρο στις αναμνήσεις μας.

0

Ένας έρωταςένας έρωτας

Ένα βιβλίο μικρό σε έκταση αλλά μεγάλο σε σκέψεις. Η πρωταγωνίστρια αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στο σωστό και στο λάθος. Τελικά ο έρωτας πως ξεκινά; είναι πρόστυχος ; Μια πρόταση από τον γείτονα της θα μετατραπεί σε μια μάχη. Η μοναξιά και η απομόνωση σε πρώτο πλάνο σε ένα μικρό χωρίο.

0

Ο χειμώνας στη Λισσαβώναχειμώνας

Ένα όμορφο βιβλίο γεμάτο συναισθήματα. Δεν με ενθουσίασε τόσο η υπόθεση όσο η γραφή που ήταν λυρική, μαγική, γεμάτη εικόνες.

0

ΛάουραΛάουρα

Ένα βιβλίο που ενώ στην αρχή κουράζει με τον έρωτα τον 2 πρωταγωνιστών, της Λάουρα και του ξαδέρφου της Φρέντο, από την μέση και μετά αποκτά ενδιαφέρον και ξετυλίγονται οι δύο χαρακτήρες. Φυσικά το τέλος είναι ανατρεπτικό και λυτρωτικό, και για τον αναγνώστη αλλά και για την Λάουρα.

0

Σε είδασε είδα στο μετρό

Ένα καταπληκτικό βιβλίο με αγωνία από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα που δεν σε αφήνει να ησυχάσεις μέχρι να φτάσεις στο τέλος. Μια διαδρομή στο μετρό του Λονδίνου μπορεί να κρύβει παγίδες, κανείς δεν ξέρει ποιος κάθεται δίπλα του, ποιος σε παρακολουθεί, κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ο νεαρός που εσύ νομίζεις πως βγάζει selfie, αλλά αυτός φωτογραφίζει εσένα, εμένα. Αν φοβάσαι μην το διαβάσεις το βιβλίο αυτό.

0

Στο στήθος μέσα χάλκινη καρδιάΙλιάδα

Διαβάζοντας το βιβλίο αυτό ένιωθα πως ο συγγραφέας ήθελε να αποτυπώσει όλα τα γεγονότα που διαδραματίζονταν στην Ελλάδα πριν χρόνια και τα έβαλε όλα μαζί στο ίδιο τσουβάλι. Στην αρχή με τα περιστατικά βίας από αναρχικές ομάδες, το περιστατικό με τον Φύσσα αλλά και το μεταναστευτικό στο τέλος. Από τις πρώτες σελίδες κουράζει με τα αποσπάσματα από την Ιλιάδα, αλλά και από τους διαλόγους του δικαστηρίου. Το μόνο θετικό ήταν η προσωπική ιστορία του καθηγητή που θεωρώ θα έπρεπε να κατέχει μεγαλύτερο μέρος στο βιβλίο. Ήταν μια βαθιά συγκινητική ιστορία που θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερο χώρο μέσα στην εξέλιξη.

0

Όταν έφυγαν τ’ αγάλματααγάλματα

ΈΝΑ διαμάντι το συγκεκριμένο βιβλίο που αποτυπώνει με λιτό τρόπο την ζωή των πρωταγωνιστών μιας άλλης Αθήνας, της Αθήνας της δεκαετίας του 1940. Η πρωταγωνίστρια αλλά και οι υπόλοιποι χαρακτήρες του βιβλίου είναι δομημένοι με κάθε λεπτομέρεια όπως και τα αγάλματα. Δεν έχει ηλικία το συγκεκριμένο βιβλίο, μπορεί να διαβαστεί και από εφήβους αλλά και από μεγάλους. Το τέλος σου αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση, όπως άλλωστε συμβαίνει και στη ζωή. Μια τρυφερή ιστορία που θα αγγίξει τις καρδιές όλων.

0

Το κόκκινο σήμα του θάρρουςτο κόκκινο σήμα

Ένα βιβλίο δύσκολο και με πολλές λεπτομέρειες που κουράζουν. Βέβαια δείχνει την άλλη μεριά των ανθρώπων που δεν είναι ήρωες.

0

Οι ψυχές μας τη νύχταΜοναξιά

Ένα βαθιά συγκινητικό βιβλίο για την μοναξιά των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας. Δύο ξένοι έρχονται κοντά σπάζοντας τα στερεότυπα της κοινωνίας και ζουν την στιγμή, τους αρκεί μόνο να κρατούν ο ένας το χέρι του άλλου και να μιλούν τα βράδια. Όλοι αξίζουν την ευτυχία στην ζωή. Άραγε θα την βρουν ή τα εμπόδια που τους βάζουν θα τους κρατήσουν μακριά;

0

Δόκτωρ ΓκλαςΔόκτωρ Γκλας

Ένα βιβλίο γεμάτο συναισθήματα και δύσκολες αποφάσεις. Σε μα κοινωνία που δικάζει τις ζωές των άλλων ο γιατρός αποφασίζει να πατήσει τον όρκο της Ιατρικής και να βοηθήσει την γυναίκα του ιερέα. Είναι όμως αυτό που κάνει σωστό; Θα βρει την ευτυχία που αναζητά; Οι Ερινύες θα του χτυπήσουν την πόρτα; Αξίζει να διαβαστεί από όλους.

0

Η αρπαγή της Άνι Θόρνη αρπαγή

Ένα αρκετά καλό μυθιστόρημα γεμάτο ανατροπές που σε κρατά από την πρώτη σελίδα. Η εναλλαγή από το τώρα στο παρελθόν συμπληρώνει τα κομμάτια του πάζλ καθώς όλοι είναι ένοχοι και όλοι αθώοι. Το μόνο αρνητικό είναι πως στο τέλος αν και γεμάτο ανατροπές σου αφήνει κάποια κενά στην υπόθεση, όπως τι συνέβαινε πραγματικά στα ορυχεία.

0

Το τρίτο στεφάνιβιβλίο σταθμός

Ένα βιβλίο τολμηρό, ρεαλιστικό, γεμάτο εκπλήξεις, σοβαρές αποκαλύψεις για τις ζωές όλων. Η ζωή μέσα από τα μάτια της Νίνα και της κυρίας Εκάβης. Δυο γυναίκες τόσο ίδιες και τόσο διαφορετικές συνάμα με την κάθε μια να κουβαλά τους δικούς της σταυρούς. Παιδιά και οικογένεια σε πρώτο πλάνο, γάμοι πόλεμοι διαζύγια όλα μαζί σε ένα βιβλίο για τις ζωές των ανθρώπων της δεκαετίας του 40,50. Διαβάζεται εύκολα αν και σε κάποια σημεία οι λεπτομέρειες κουράζουν.

0

Έκπτωτος άγγελοςοι πληγές που δεν κλείνουν

Ένα βιβλίο δυνατό γεμάτο συναισθήματα που από την πρώτη σελίδα σε κρατούν . Ένα αρνητικό είναι η συχνή επανάληψη φράσεων και μερικές φορές προτάσεων που κουράζουν. Μια γροθιά στο στομάχι για τις επιπτώσεις που έχουν οι συμπεριφορές των μεγάλων στα παιδιά. Άραγε οι πληγές που τους δημιουργούν κλείνουν ποτέ; Η αγάπη μπορεί να γιατρέψει τις πληγές;

0

Πού πάμε, μπαμπάΚόντρα στην μοίρα

Ένα βιβλίο που μιλάει κατευθείαν στην καρδιά σου. Μια μαρτυρία ενός πατέρα που πάει κόντρα στην μοίρα, κόντρα στην ζωή. Ένα βιβλίο γεμάτο πόνο αλλά και ελπίδα συνάμα. Αληθινό, δεν προσπαθεί να σε συγκινήσει απλά καταθέτει την αλήθεια του, όσο σκληρή και αν είναι κάποιες φορές. Η ζωή ενός πατέρα που μεγαλώνει τα παιδιά του που γεννήθηκαν με αναπηρία. Πρέπει να το διαβάσουν όλοι!

0

ΕλέφανταςΣυλλογή διηγημάτων

Μια εξαιρετική συλλογή διηγημάτων για ανθρώπους του περιθωρίου ή άντρες με προβλήματα σχέσεων. Άνθρωποι της διπλανής πόρτας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στον γάμο τους ή στις σχέσεις τους με τους άλλους. Μικρό και ευκολοδιάβαστο!

0

Χωρίς Δίχτυ ΑσφαλείαςΣτα χρόνια της κρίσης

Ένα αρκετά καλό βιβλίο για τα χρόνια της οικονομικής κρίσης με γρήγορους ρυθμούς και με αφήγηση που δεν κουράζει και δεν επαναλαμβάνεται. Οι περιγραφές της δουλειάς της πρωταγωνίστριας είναι ρεαλιστικές λες και όντως δούλευε σε αντίστοιχες εταιρείες. Διαβάζεται εύκολα μέσα σε 2 μέρες.

0

ΦθινόπωροΦθινόπωρο

Μια πολύ μελαγχολική αλλά και συνάμα γλυκιά ιστορία για την δύναμη της φιλίας και την αληθινή αγάπη μεταξύ δυο ανθρώπων

0

Αχ, και να 'ξερα γράμματαΑχ, πάντα αυτό το αχ

ένα καταπληκτικό βιβλίο με αλήθειες ζωής. Μια οικογένεια με σωστά και λάθη σε μια εποχή που τα πράγματα ήταν δύσκολα. Το μόνο αρνητικό ήταν πολλές φορές επαναλάμβανε τα ίδια και τα ίδια και κούραζε πολύ. Ολόκληρες σελίδες τις είχες διαβάζει πιο πριν. Αν ήταν μικρότερο θα ήταν τέλειο. Το τέλος πρωτότυπο με την πρωταγωνίστρια να μιλάει και μετά τον θάνατο της !

0

Αντίο τώρα, τα λέμε αύριοΤο τέλος μια φιλίας

Ένα διαμάντι που σε κρατά από τις πρώτες σελίδες. Ένα βιβλίο ζωής για την ζωή και τις αποφάσεις που παίρνουμε. Ένα βιβλίο για την απώλεια, τα λάθη την φιλία.

1

Το προηγούμενο κορίτσιΑπογοήτευση

Η συνεχής εναλλαγή μία στην Έμα και μια στην Τζέιν με κούρασε πολύ και σκέφτηκα να το αφήσω. Πολλές πληροφορίες για το σπίτι που κουράζουν. Μέχρι την μέση είχα απελπιστεί για την αγορά του βιβλίου αυτού. Στο τέλος το σώζει κάπως με τις ανατροπές, αλλά σου μένει η προηγούμενη αίσθηση...

1

Σκοτεινός τόπος (Μεταίχμιο pocket)Το απόλυτο σκοτάδι

Η Gillian Flynn έχει έναν τρόπο να σε καθηλώνει με την γραφή της καθώς δημιουργεί χαρακτήρες με ελαττώματα αλλά και προτερήματα. Η Λίμπι Ντέι η πρωταγωνίστρια του βιβλίου θα φτάσει στην αλήθεια μέσα από ένα επίπονο ταξίδι στο παρελθόν. Τελικά τα λάθη των γονιών τα επωμίζονται τα παιδιά. Μπορεί από μία λάθος επιλογή να γίνει κάτι καλό;

1

Αιχμηρά αντικείμενα (Μεταίχμιο pocket)Όλοι ένοχοι και όλοι αθώοι!

Ένα βιβλίο γεμάτο ανατροπές που σε καθηλώνει με τον τρόπο γραφής της. Όλοι ένοχοι και όλοι αθώοι! Σε κάθε σελίδα και αγωνία, σαν μια χαρακιά στο σώμα μέχρι να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Το προτείνω ανεπιφύλακτα.

0

Το φθινόπωροΤο φθινόπωρο

Ένα βιβλίο που διαδραματίζεται στην Ρώμη και ο πρωταγωνιστής ένας άντρας άνω των 40 ετών που νιώθει πως πλήττει στον γάμο του και αναζητεί τον έρωτα στο πρόσωπο μιας κοπέλας που βρίσκει σε μια φωτογραφία. Βόλτες στην Ρώμη, ανεκπλήρωτοι έρωτες, τρέλες, αναζητήσεις σε εφήμερους έρωτες σε οίκους ανοχής, πρόσωπα που μοιάζουν ή όχι με την φωτογραφία που κρατά στα χέρια του, συνθέτουν την ιστορία του Lucca Ricci με φόντο το φθινόπωρο. Καταπληκτική γραφή, απλά όλο αυτό νιώθεις πως κάπου θα οδηγήσει και φτάνοντας στο τέλος καταλαβαίνεις μόνο.

0

Γάλα ΜαγνησίαςΓάλα μαγνησίας

Ένα βιβλίο γεμάτο εικόνες από μια άλλη εποχή όχι και τόσο μακρινή. Το βιβλίο κυλάει όμορφα και ευχάριστα και έχει και το στοιχείο της ανατροπής. Μια παρέα παιδιών που ζουν την ζωή τους σε ένα οικοτροφείο και όσα συμβαίνουν εκεί μέσα, όχι όλα ευχάριστα όπως άλλωστε και η ίδια η ζωή. Το τέλος είναι καταπληκτικό.

0

Η ζωή του ΠιΜόνος με μια Τίγρη

Ένα πολύ καλό βιβλίο γεμάτο δυνατά συναισθήματα και συμβολισμούς για την αξία της ζωής.

0

Ο θείος Πέτρος και η εικασία του ΓκόλντμπαχΜαθηματικά -Ζωή= 1-0

Πολύ καλό βιβλίο που σε κρατάει από την πρώτη κιόλας σελίδα. Το μόνο αρνητικό είναι που κάποιες φορές οι λεπτομέρειες στα Μαθηματικά κουράζουν τον αναγνώστη. Η ζωή του Πέτρου γεμάτη όνειρα και ελπίδα. Μια ζωή γεμάτη ανατροπές . Το τέλος ήταν θεωρώ το καλύτερο σημείο του βιβλίου! το προτείνω ανεπιφύλακτα.

0

Οι καρτ ποστάλΈνα ταξίδι στην Ελλαδα

Πρώτη φορά διάβασα την Χίσλοπ αν και την ήξερα από πριν λόγω του βιβλίου της το νησί. Το βιβλίο καρτ ποστάλ είναι ένα βιβλίο που μόλις το ανοίξεις δεν θα θέλεις να το αφήσεις από τα χέρια σου. Ένα τυχαίο γεγονός είναι η αφορμή για ένα ταξίδι στις ομορφιές της Ελλάδας μέσα από πολύ σύντομες ιστορίες ανθρώπων και περιστατικών.

0

Η τελευταία σκάλα του Τραμπ ΣτήμερΑρκετά καλό

Ωραία και λιτή γραφή σχεδόν ποιητική, αλλά κάπου σε κουράζει.

0

Της αγάπης θάλασσαΈνας αγώνας για την μόρφωση

Ένα αρκετά καλό βιβλίο που αναφέρεται στην σχέση κόρης πατέρας σε μια εποχή που η μόρφωση των κοριτσιών ήταν απαγορευτική. Η αγάπη όμως και η εξιλέωση έρχεται στο τέλος αφήνοντας μια γλυκιά αίσθησης αγάπης.

0

Κάθε Τρίτη με τον ΜόριΚάθε Τρίτη...

Αρκετά καλό αλλά πολύ βαρύ. Κάποιες περιγραφές με κούραζαν αλλά περνάει πολύ βαθιά και ωραία μηνύματα για την ζωή και τους ανθρώπους.

0

Το αγρίμιτο αγρίμι

Ένα είδος προσωπικού ημερολογίου με πολύ ωραίες περιγραφές και εικόνες από την ζωή στο βουνό, αλλά όλο αυτό κουράζει και δεν υπάρχει κάτι να σε κρατάει. είχα μεγαλύτερες προσδοκίες διαβάζοντας την περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου.

0

Οι εξαφανισμένοιΈνα ψυχολογικό θρίλερ

Aν και στην αρχή καταλαβαίνεις τι γίνεται, στο τέλος υπάρχει η ανατροπή και όντως πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ με κάποια στοιχεία κοινωνικού περιεχομένου περί βίας. Αρκετά καλό.

0

Σκακιστική νουβέλαΜια παρτίδα σκάκι

Καταπληκτικό βιβλίο που σε κρατάει από την αρχή μέχρι το τέλος. Δύο ιστορίες εξίσου δυνατές που σε καθηλώνουν. Η ιστορία του παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι στην αρχή και ύστερα η ιστορία ενός απλού ανθρώπου που έμαθε να παίζει σκάκι από ανάγκη για να μείνει ζωντανός όταν ήταν φυλακισμένος.

0

ΆναμπελΆναμπελ

Ένα αρκετά καλό βιβλίο που σε κρατάει από την πρώτη σελίδα μέχρι το τέλος. Δεν κουράζει καθόλου.Το μόνο αρνητικό είναι το τέλος. Δεν θα αποκαλύψω τι, αλλά το περίμενα διαφορετικό καθώς θα ήθελε να υπάρχει μια λύτρωση, μια δικαίωση...

0

Γράμμα στον πατέραένα γράμμα χωρίς παραλήπτη

Ένα γράμμα που ποτέ δεν έφτασε στον παραλήπτη για την ζωή του Κάφκα. Αν και σε κάποια σημεία είναι πολύ καλό μετά από κάποιο σημείο και μετά σε κουράζει. Η σχέση πατέρα και γιου σε πρώτο πλάνο με λάθη και από τις δυο πλευρές.

0

Σκότωσε ό,τι αγαπάςσκότωσε ότι αγαπάς

Αν και είχα ακούσει τα καλύτερα απογοητεύτηκα καθώς κουράζει και μόνο πλησιάζοντας στο τέλος αποκτά ενδιαφέρον και φυσικά το τέλος είναι πολύ καλό.

0

ΡέναΡένα

Αν και δεν μου αρέσει η γραφή του Κορτώ το συγκεκριμένο είναι πολύ καλό. Είναι ένα βιβλίο που είναι ξεκούραστο, ρέει εύκολα και σου κάνει μια αναδρομή σε γεγονότα από το παρελθόν. Είναι γραμμένο σε γλώσσα όπως μιλάει μια γυναίκα που δεν ξέρει γράμματα και βγάζει μια αλήθεια. Τελικά όλα είναι θέμα αγάπης.

0

Το χαμόγελο του δράκουΒιβλία που μιλούν στην ψυχή τα βιβλία της

Ένα ακόμα καταπληκτικό βιβλίο γεμάτο συναισθήματα και λόγια που αγγίζουν την καρδιά και την ψυχή! Τα βιβλία της δεν είναι απλές λέξεις σε μια σειρά, αλλά κάθαρση, μελωδία! δεν έβαλα 10 αστέρια γιατί δεν μου άρεσε η Κάσσω...

0

Μέρες δίχως τέλοςμέρες δίχως τέλος

Ένα βιβλίο γεμάτο συναισθήματα που εναλλάσσονται από την μια στιγμή στην άλλη και μας κάνει να σκεφτούμε τι είναι αυτό που τελικά μετράει πιο πολύ στην ζωή; Αν και οι σελίδες που αναφέρονται στους πολέμους είναι κουραστικές, η γραφή του sebastian barry δεν μπορεί να σε αφήσει ασυγκίνητο. Με γλώσσα απλή λέει πράγματα τόσο σημαντικά. Γιατί τελικά η αγάπη δεν έχει φύλο και δεν κοιτάει κοινωνική τάξη. Το συγκεγκριμένο απόσπασμα πόσο αληθινό; "Αυτή τη ζωή την καθημερινή, που ώρες ώρες τη φτύνουμε, σαν να τανε για πέταμα. Αλλά είναι ό,τι έχουμε και δεν έχουμε".

0

Το άρωματο άρωμα

Απογοητεύτηκα, ενώ είχα ακούσει μόνο θετικά σχόλια και η πλοκή ήταν ωραία κάπου το έχανε. Η αρχή πολύ δυνατή και σε κάνει να περιμένεις να περιμένεις πολλά, αλλά οι τόσες περιγραφές αρωμάτων και μυρωδιών σε κουράζουν. Και το τέλος επίσης αδιάφορο...

0

Το άρωματο άρωμα

Απογοητεύτηκα, ενώ είχα ακούσει μόνο θετικά σχόλια και η πλοκή ήταν ωραία κάπου το έχανε. Η αρχή πολύ δυνατή και σε κάνει να περιμένεις να περιμένεις πολλά, αλλά οι τόσες περιγραφές αρωμάτων και μυρωδιών σε κουράζουν. Και το τέλος επίσης αδιάφορο...

0

Έρωτας με την πρώτη ματιάκαλοκαιρινό ανάγνωσμα

Ένα βιβλίο χωρίς να έχει τίποτα ενδιαφέρον, αλλά για το καλοκαίρι αν θέλεις να περάσεις χαλαρά είναι ότι πρέπει καθώς ρέει γρήγορα. Μια οικογένεια στην δίνη του έρωτα, μάνα κόρη και γιαγιά ψάχνουν την αγάπη.

0

Το χαμένο νησίΕγώ ζητάω την αγάπη

Δυστυχώς είναι από τα βιβλία που ακούς από τους περισσότερους καταπληκτικά σχόλια και μπαίνεις στην διαδικασία να το αγοράσεις αλλά.... Πέρα από κάποια σημεία που ήταν πολύ καλά, όλο το άλλο δεν έχει καμία συνοχή... θα κρατήσω αυτό που μόνο μου άρεσε "Εγώ ζητάω την αγάπη...Εγώ ζητάω να σκορπίσω την ψυχή μου στους αντίθετους ανέμους, να φθαρώ στα αντίξοα ρεύματα. Εγώ γυρεύω να σπείρω τις αγωνίες μου για να θερίσω πικρίες. Εγώ θέλω τη στυφή χαρά που μόνο η συντριβή χαρίζει... Εγώ θέλω... Δεν ξέρω τι θέλω.."

0

Τίποτατίποτα

Αρκετά σκληρό που αγγίζει τα όρια της παράνοιας. από την μέση και μετά γίνεται πολύ δύσκολο στο διάβασμα λόγω όσων συμβαίνουν. μια παρέα παιδιών που ψάχνουν το νόημα και χάνουν όλα όσα είχαν. Μια δύσκολη προ εφηβεία επηρεασμένος από τις καλές κριτικές το μετάνιωσα που το αγόρασα

0

Όταν φιλούσαμε το ψωμίΌταν φιλούσαμε το ψωμί

Ενώ ξεκινάει πολύ δυναμικά στην συνέχεια οι πολλοί χαρακτήρες σε κουράζουν και σε μπερδεύουν. Κάποιες σκηνές σε ταξιδεύουν και σε συγκινούν. το τέλος πολύ ωραίο.

0

Δάφνις και Χλόηο έρωτας σε πρώτο πλάνο

Μία όμορφη ιστορία αγάπης από το παρελθόν, γεμάτο εικόνες από την Λέσβο.Μια ιστορία που τα έχει όλα

0

Το κορίτσι με τα πορτοκάλιαμια ιστορία αγάπης ή ιστορία ζωής;

Καταπληκτικό βιβλίο! Μια όμορφη ιστορία που σου αφήνει μια γλυκιά αίσθηση. Ένα παραμύθι για μεγάλους που σε συγκινεί από την αρχή μέχρι το τέλος.

0

Καλοκαιρινό ειδύλλιοκαλοκαιρινό

Ένα αρκετά καλογραμμένο βιβλίο αλλά όχι απόλυτα κατανοητό. Πολλές σκηνές που σε κουράζουν...

0

Η εκδίκηση έσταζε μέλιεκδίκηση με μέλι

Πολύ καλό βιβλίο που διαβάζεται εύκολα και σε κρατά σε αγωνία. Δύο γυναίκες η μία απέναντι από την άλλη όμως με έναν άντρα που τους ενώνει.

0

Ποιον αγαπάςποιον αγαπάς;

ένα πολύ ωραίο μυθιστόρημα για την δύναμη της αγάπης! διαβάζεται εύκολα και κάνει και αναφορές στην Αθήνα και τους Ολυμπιακούς αγώνες. Βέβαια το τέλος όμορφο αλλά απότομο!

0

Η πόλη και η σιωπήΒόλτα στην Αθήνα

Καταπληκτικό βιβλίο από την αρχή μέχρι το τέλος! Σε μια Αθήνα που καταρρέει και βουλιάζει στην κρίση υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που ελπίζουν για κάτι καλύτερο! ο Αργύρης Τρίκορφος ενώ μοιάζει με έναν συνηθισμένο Αθηναίο δεν είναι γιατί στις μεγάλες αποφάσεις που χρειάζεται να πάρει (οι οποίες δεν είναι και λίγες). βάζει πάντα μπροστά το καλό των άλλων! Το προτείνω σε όλους! Ο Τζαμιώτης πάλι κατάφερε να δημιουργήσει έναν χαρακτήρα κοντά σε όλους που σε κάνει να μην θες να αφήσεις το βιβλίο από τα χέρια σου.

0

Μάρτυς μου ο ΘεόςΟ Χρυσοβαλάντης της διπλανής πόρτας

Ένα βιβλίο που σε συγκινεί με την αλήθεια του και σε κάνει να σκεφτείς πολλά πράγματα στην ζωή σου. Ο ήρωας του χτυπημένος από την κρίση μοιάζει με τον κάθε έναν από εμάς, είναι σαν τον διπλανό μας που τον βλέπουμε καθημερινά, του μιλάμε, αλλά δεν ξέρουμε ή μάλλον δεν θέλουμε να ξέρουμε τι περνάει. Η κρίση στην οικονομία δεν είναι τίποτα μπροστά στην αδιαφορία που δείχνουμε. Ίσως φταίει πως είδα και το θεατρικό που παίζεται και μου άρεσε και για αυτό θεωρώ πως είναι ένα βιβλίο καταπληκτικό.

0

Ωκεανόςωκεανός

Ένα βιβλίο γεμάτο θάλασσα και ιστορίες ανθρώπων που ενώ η γραφή σε ταξιδεύει σε κάποια σημεία η τόση λεπτομέρεια σε κουράζει.

0

Μια ιστορία λυπητερήΣχέσεις ανθρώπων

Μια όμορφη ιστορία γεμάτη συναισθήματα! Δεν μπορούσα να φανταστώ χειρότερο πράγμα. Να ξεριζώνεις ένα αγκάθι για να μπορέσεις να μείνεις ζωντανός, και μετά να συνειδητοποιείς πως ναι μεν δεν νιώθεις πόνο χωρίς το αγκάθι, αλλά δεν νιώθεις ούτε την καρδιά σου… Πόσο αληθινά είναι αυτά τα λόγια; Πόσο δίκαιο έχει!

0

ΕΛΕΝΗ Η ΠΟΡΝΗΈνας άγγελος στην κόλαση

Ένα βιβλίο δύσκολο καθώς το θέμα που αναφέρει έχει να κάνει με την πορνεία και τον εξαναγκασμό των γυναικών. Σαν ιστορία αξίζει, σαν γραφή δεν έχει κάτι. Όμως διαβάζεται εύκολα καθώς νιώθεις σαν να μιλάει η Ελένη και σου λέει την ιστορία της. Οι άγγελοι υπάρχουν και στην κόλαση.

0

Ένα πεινασμένο στόμα (Συλλεκτική έκδοση)Ένα πεινασμένο στόμα

Το τέλος ήταν πολύ καλό με ανατροπή, αλλά όλο το υπόλοιπο κούραζε. Ένιωθα πως ο κεντρικός χαρακτήρας, ο φοιτητής δεν ήξερε τι ήθελε. Εκεί που πήγαινε να εξελιχθεί η ιστορία το έκοβε.

0

Πίσω από τους θάμνουςΚοινωνικός αποκλεισμός

Ένα βιβλίο ιδιαίτερο με σοβαρά κοινωνικά θέματα καθώς αναφέρεται στον κοινωνικό αποκλεισμό των ανθρώπων σε όλες τις ηλικίες. Η μικρή Κάσι νιώθει αποξενωμένη από τις φίλες της και έχει σαν αποτέλεσμα να μην πηγαίνει σχολείο και ο Γέρος έχει προβλήματα με την κοινωνία καθώς οι άλλοι δεν μπορούν να καταλάβουν τα όσα κάνει. Οι δυο τους θα βρεθούν τυχαία πίσω από τους θάμνους και θα βρουν ο ένας αυτό που λείπει από τον άλλον, ένα άτομο να τους ακούσει.

0

Ο άνθρωπος κιμωλίαΟ άνθρωπος κιμωλία

Καταπληκτικό βιβλίο που από την αρχή μέχρι το τέλος δεν μπορείς να βρεις τον δολοφόνο, όλοι φαίνονται ύποπτοι αλλά και αθώοι μαζί, ή μήπως όλοι έχουμε καποιες στιγμές τον καλό και τον κακό μας εαυτό; Το τελικό συμπέρασμα είναι να αμφισβητείς τα πάντα, να κοιτάς πάντα πίσω από το προφανές. Το προτείνω σε όλους, διαβάζεται με μια ανάσα αν και υπάρχουν στιγμές που σου κόβουν την ανάσα όταν η πραγματικότητα μπλέκεται με τα όνειρα. το τέλος πέρα από ανατρεπτικό εγώ το βρίσκω και συγκινητικό, ένα βιβλίο που τα έχει όλα.

0

Εμείς τα θηρίαΑνατρεπτικό τέλος

Ένα βιβλίο γεμάτο συναισθήματα! η ζωή μιας οικογένειας με τα προβλήματα και τις ανησυχίες και 3 αδέλφια που παίζουν, ζουν και μοιράζονται την ζωή. το τέλος ιδιαίτερο και ανατρεπτικό

0

Η δική μου ιστορίαΗ δική μου ιστορία

Ένα ψυχογράφημα γεμάτο ανατροπές. Ξαφνικά από θύμα γίνεσαι θύτης και όλα αλλάζουν στην ζωή σου. Μπορεί κάποιος να ζήσει μη έχοντας την αποδοχή των γονιών του; Μπορεί κάποιος να ζήσει ξέροντας πως από μια απερίσκεπτη πράξη του προξένησε τον θάνατο κάποιων αθώων ανθρώπων; Καταπληκτικό βιβλίο το διάβασα μέσα σε 2 ώρες το πολύ! γρήγορη πλοκή που δεν κουράζει.

0

ΟλομόναχοςΠατέρας -γιος

Ένα βιβλίο μικρό αλλά γεμάτο συναισθήματα. Η σχέση πατέρα γιου σε πρώτο πλάνο, μια σχέση που περνάει από 40 κύματα μέχρι να έρθει η στιγμή της εξιλέωσης. Στιγμές που χάθηκαν αφού τα μυστικά έμεναν καλά κρυμμένα και συζητήσεις που δεν έγιναν ποτέ μεγάλωναν και άλλο την απόσταση μεταξύ τους. Ποτέ κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι κρύβει ένας άνθρωπος μέσα του. Το τέλος σου αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση, αφού το μέλλον κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει, αυτό που έχει σημασία είναι να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη. Διαβάζεται αμέσως. Καταπληκτικό. Αληθινό όπως η ίδια η ζωή.

0

Αυτό που σου ανήκειΑυτό που σου ανήκει

Ενώ ξεκινάει πολύ δυναμικά και νιώθεις πως θα έχει μια ωραία συνέχεια ξαφνικά η ιστορία χωλαίνει. Θεωρώ πως έπρεπε να είχε σταματήσει στο πρώτο κεφάλαιο καθώς η συνέχεια ήταν απλά για να γεμίσουν οι σελίδες του βιβλίου. Παρόλα αυτά διαβάζεται εύκολα και σε κρατάει μέχρι ένα σημείο. Το τέλος αναμενόμενο σε αυτές τις ιστορίες.

0

Ο χορός των ψευδαισθήσεωνΈνας χορός είναι η ζωή

Το καλύτερο βιβλίο που διάβασα μέχρι στιγμής για φέτος. Αν και διστακτικός καθώς κάποια άλλα βιβλία του κ. Στεφανακη δεν με είχαν ενθουσιάσει είχα τις επιφυλάξεις μου. Τ ο βιβλίο αυτό από την αρχή σε κερδίζει με τον τρόπο γραφής του που ρέει πραγματικά ανεμπόδιστα και σε παρασύρει μέχρι το τέλος. Μια παρέα φίλων που ζει και σπουδάζει στην Αθήνα, ζει την ζωή της χορεύοντας. Διαβάζοντας το σε πιάνει νοσταλγία για τα δικά σου φοιτητικά χρόνια για τα στέκια στην Αθήνα που σε κάποια έχεις βρεθεί και γενικά ήταν γεμάτο γνώριμες εικόνες από την Αθήνα. Ένα βιβλίο γεμάτο αλήθειες για τις φιλίες και τους έρωτες που άλλοτε διαρκούν και άλλοτε όχι, έτσι είναι η ζωή εξάλλου. Πραγματικά αξίζει κάποιος να το διαβάσει!

0

Νουρ, γύρνα στον κόσμοΣχέση πατέρα κόρης

Γράμματα αγάπης από έναν πατέρα που συνεχίζει να ελπίζει πως η κόρη του θα καταλάβει το λάθος της και μια κόρη που πιστεύει την δική της αλήθεια. Μια ζωή που τρομάζει, μια αγάπη που πονά και στο τέλος όλα δείχνουν ακόμα πιο μαύρα, ακόμα πιο σκοτεινά γιατί αν τυχόν διαβείς τις πόρτες της κόλασης δεν υπάρχει γυρισμός. Όμορφα τέλος, αλλά όχι ευχάριστο.

0

Το άλλο μου ολόκληροΗμερολόγιο συναισθημάτων

Ένα αρκετά καλό βιβλίο γεμάτο αγάπη, πόνο και απώλεια. Κάποιες φορές ένιωθα πως με έπιανε ένα ψυχοπλάκωμα καθώς πρόκειται για αληθινή ιστορία.Αν κάποιος νιώθει χάλια μην το διαβάσει θα τον ρίξει και άλλο ψυχολογικά... Πόσα συναισθήματα μπορούν να χωρέσουν στις σελίδες ενός ημερολογίου;

0

Ψυχή Γραμμένηψυχή

Ένα βιβλίο που από τις πρώτες σελίδες σου μιλάει απευθείας στην καρδιά! Κάθε λέξη και ένα συναίσθημα που σου σφίγγει την καρδιά. Μια ιστορία αληθινής αγάπης μεταξύ γιαγιάς και εγγονού. Το προτείνω ανεπιφύλακτα.

0

Θαμμένοι στη σιωπήΘαμμένοι στη σιωπή

Ένα βιβλίο που από την μέση και μετά αποκτά ενδιαφέρον και το τέλος ανατρεπτικό. Όμως δεν σώζει την κατάσταση αυτό, καθώς οι πολλές λεπτομέρειες κουράζουν.

0

Τα ψάρια δεν κλείνουν τα μάτιαΈτσι είναι η ζωή

Καταπληκτικό βιβλίο γεμάτο συναισθήματα. Μια ζωή, ένα ταξίδι από την αρχή μέχρι το τέλος!

0

Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχταποιος σκότωσε τον σκύλο

Ένα καταπληκτικό βιβλίο γεμάτο ανατροπές! Μέσα από τα μάτια ενός έφηβου αυτιστικού παρακολουθούμε την ζωή του και όσα νιώθει και σκέφτεται. Με αφορμή τον θάνατο ενός σκύλου, το κουβάρι ξετυλίγεται και όλα τα μυστικά έρχονται στην επιφάνεια.

0

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφιαΌταν σκοτώνουν τα κοτσύφια

Ένα διαχρονικό βιβλίο που δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Μέσα από τα μάτια της μικρής Σκάουτ, μια 9χρονης, ξετυλίγεται ένας κόσμος γεμάτος διακρίσεις, φυλετικές και κοινωνικές στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ την περίοδο του 1929. Δεν σε κουράζει καθώς κάθε σελίδα είναι και μια περιπέτεια και η γραφή της Harper Lee σε οδηγεί σε σκέψεις για μια ζωή χωρίς διακρίσεις, χωρίς ρατσισμό.

0

Να με φωνάζεις με τ' όνομά σουΝα με φωνάζεις με τ' όνομα σου

Ένα βιβλίο γεμάτο αγάπη αληθινή που σε κάθε σελίδα ξεπηδούν αβίαστα όλα τα συναισθήματα που μπορεί να νιώσει κάποιος, αγάπη, νοσταλγία για όλα όσα χάνουμε, απελπισία για όταν θέλουμε κάτι που δεν μπορούμε να έχουμε, φόβο για το άγνωστο, απόγνωση, ανεμελιά για το καλοκαίρι που έρχεται και φεύγει τόσο γρήγορα. Μέσα από τη διαφορετικότητα προβάλλει την αγάπη που δεν έχει σύνορα ούτε στεγανά, δεν έχει χρώμα, φύλο, την αγάπη που όταν σου χτυπήσει την πόρτα δεν μπορείς παρά να της ανοίξεις και να την αφήσεις να σε παρασύρει στο δικό της ταξίδι. Καταπληκτικό βιβλίο που δεν σε κουράζει, μια επιστολή στην αγάπη που δεν σβήνει ποτέ όσα χρόνια και αν περάσουν. Ένα γλυκόπικρο ταξίδι ενηλικίωσης με οδηγό την αληθινή αγάπη.

0

Πέντε Στάσειςπέντε στάσεις μια ζωή

Ο Μάκης Τσίτας δημιουργεί έναν χαρακτήρα αληθινό και μια ιστορία που σε κάνει να σκεφτείς τι φταίει και οδηγούμαστε σε λάθος επιλογές και φυσικά γιατί δεν φεύγουμε, γιατί δεν βρίσκουμε την δύναμη να δραπετεύσουμε από τις λάθος μας επιλογές. Ο χαρακτήρας της Τασούλας είναι πολύ καλά δομημένος που νομίζεις πως την έχεις δίπλα σου και σου εξιστορεί την ιστορία της, χωρίς να σε κουράζει και φυσικά χωρίς να θέλεις να σταματήσει να μιλάει καθώς ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής της από τον γάμο της και μετά. Το διάβασα μέσα σε 45 λεπτά χωρίς να κουράζει και χωρίς να χαθεί τίποτα από την μαγεία της ανάγνωσης. Ανυπομονώ να δω το θεατρικό.

0

Αρμινούταδεν θα θες να το αφήσεις από τα χέρια σου

Ένα από τα καλύτερα βιβλία που διάβασα φέτος! Η ιστορία κυλάει όμορφα και σε συγκινεί από την πρώτη στιγμή καθώς ένα νεαρό κορίτσι αναγκάζεται να επιστρέψει πίσω στην οικογένεια της αφού η γυναίκα που την μεγάλωσε αποφάσισε να την αφήσει. Τα μυστικά ξετυλίγονται σιγά σιγά μέσα από την ζωή του κοριτσιού που αναγκάζεται να συμμορφωθεί με τις συνθήκες ζωής της νέας της οικογένειας. Τελικά ποιος είναι γονιός; Αυτός που σε φέρνει στον κόσμο ή αυτός που σε μεγαλώνει; Και αν είναι αυτός που σε μεγαλώνει και σε επιστρέφει πάλι πίσω, πως ζεις όταν σκέφτεσαι πως κανείς δεν σε θέλει;

0

Ένας γιοςκαταπληκτικό

Ένα αληθινά συγκινητικά όμορφο μυθιστόρημα για την αγάπη και την απώλεια. Μέσα από τις σελίδες του που ρέουν απαλά χωρίς να κουράζουν σου μεταδίδει μια γλυκιά μελαγχολία. Σε κάνει να σκεφτείς πως βλέπουν τα παιδιά τον κόσμο και πως μερικές φορές η αγάπη κάνει θαύματα, σε ξυπνάει από τον λήθαργο που πέφτεις όπως είχε βυθιστεί και ο μπαμπάς του 9 χρονου Γκίγκε. Μακάρι με μια μαγική λέξη να μπορούσαν τα πράγματα να ξαναγίνουν όπως ήταν πριν. ΣΟΥΠΕΡΚΑΛΙΦΡΑΤΖΙΛΙΣΤΙΚΕΞΠΙΑΛΙΝΤΟΣΙΟΥΣ!

1

Ίσως την επόμενη φοράΊσως την επόμενη φορά

Ένα πολύ όμορφο και καλογραμμένο βιβλίο που αποτυπώνει την πραγματικότητα των σχέσεων. Δύο άνθρωποι συναντιούνται τυχαία στο μετρό της Αθήνας και μια σχέση αρχίζει να αναπτύσσεται, όμως μια σειρά από γεγονότα αλλάζουν τα πάντα και ο Πέτρος και η Βασιλική δεν μπορούν να ακολουθήσουν την πορεία αυτή. Ίσως την επόμενη φορά να είναι πιο τυχεροί...

0