Reviews

11

Followers

1

Following

0

Βιβλία

11

Reviews

11

Followers

1

Following

0

Αγαπημένα βιβλία

11

Reviews

Τι μπορείς να κάνεις με μία ιδέαΤι μπορείς να κάνεις με μια ιδεα

Ένα παραμύθι που μας μαθαίνει πως μπορεί να γεννηθεί μια θαυμάσια ιδεα και πως μπορούμε να την αξιοποιήσουμε. Μια ιστορία μιας θαυμάσιας ιδεας και του παιδιού που της δίνει ζωη. Πώς μπορούμε τελικά να ξεδιπλώσουμε τις ιδέες μας και να τις δούμε να παίρνουν μορφή;

0

Η τέχνη της αγάπηςΗ τέχνη της αγάπης

Στην "Τέχνη της αγάπης" ο ψυχαναλυτής Erich Fromm κάνει έρευνα για όλες τις μορφές αγάπης διαπιστώνοντας πως οι περισσότεροι άνθρωποι μπροστά στην αγάπη χάνουν το θάρρος και την ωριμότητά τους. Αυτο το βιβλίο μας δείχνει πως η ουσία της αγάπης είναι η ανιδιοτέλεια κ μας εξηγεί πως η μοναδική απάντηση στο πρόβλημα της ανθρώπινης ύπαρξης είναι η αγάπη.

0

Η ψυχολογία με απλά λόγιαΨυχολογία με απλά λόγια

Το βιβλίο αυτό είναι γραμμένο με απλή γλώσσα προσφέροντας έτσι στον ειδικό και μη αναγνώστη να αντιληφθεί κάποια σπουδαία ερωτήματα περί νοημοσύνης,μνήμης ακόμα και συμμόρφωσης. Σε αυτό το βιβλίο αρχάριοι είτε προχωρημένοι μελετητές θα βρουν υλικό που θα πυροδοτήσει την περιέργειά τους.

0

ΚαλοσύνηΚαλοσύνη

Η "Καλοσύνη" είναι ένα αισιόδοξο παραμύθι με εξαιρετικές εικόνες το οποίο προσφέρει στους μικρούς αναγνώστες μας πολλές ιδέες και τρόπους ώστε να ανακαλύψουν ότι ο κόσμος μας είναι πολύ καλύτερος όταν προσφέρουμε,μοιραζόμαστε και βοηθάμε ο ένας τον άλλο!

0

Η μηχανή του νουΗ μηχανή του νου

Η μηχανή του νου είναι ένα βιβλίο που εξερευνά την ανθρώπινη σκέψη και αναλύει την συνθετική δουλειά που στηρίζεται στις νευροεπιστήμες όπως η νευρολογία και η ψυχιατρική. Με την ανάγνωση του βιβλίου οδηγούμαστε στην κατανόηση κάποιων περίπλοκων καταστάσεων όπως η τρέλα,η κατάθλιψη και η εξάρτηση. Ο Colin Blakemore εξετάζει την ανθρώπινη ύπαρξη και αναρωτιέται αν η ελευθερία της βούλησης είναι τελικά μια ψευδαίσθηση. Ένα βιβλίο οδηγός για τον αναγνώστη όπου τον βοηθάει να ανακαλύψει και να κατανοήσει τις νοητικές λειτουργίες της ανθρώπινης φύσης.

0

Μικρή πατρίδαΜικρή πατρίδα

Ο Goel Faye με αυτό το βιβλίο του μας αφήνει άφωνους! Μιλάει με μεγάλη ακρίβεια,δύναμη και τρυφερότητα για την παιδική ηλικία σε μια βασανισμένη πατρίδα από πόλεμο και εμφύλιο. Τελειώνοντας το βιβλίο νιώθουμε πως αποχωριζόμαστε ένα αγαπημένο πρόσωπο. Με αυτό το πρώτο του αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα ο Faye μπήκε αυτόματα στην παρέα των σπουδαίων συγγραφέων.

0

Σκηνές από τον βίο του Ματίας ΑλμοσίνοΣκηνές από τον βίο του Ματίας Αλμοσίνο

Πρόκειται για την ταξιδιωτική περιπλάνηση του γιατρού Ματίας Αλμοσίνο στην Ευρώπη του 17ου αιώνα. Είναι ένας οδοιπόρος μοναχικός,ένας άνθρωπος βαθιά πνευματικός.Ο Αλμοσίνο σαν άλλος Οδυσσέας,διασχίζει όλη την Ευρώπη: Βασιλεία, Βενετία, Άμστερνταμ, Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη και φτάνει μέχρι τη Μόσχα και το Άγιο Όρος.Μεσα από τις περιπέτειες του ήρωα ανακαλύπτουμε και εμείς τις αντιλήψεις των Ευρωπαίων της εποχής εκείνης σχετικά με την επιστήμη,τις τέχνες και τη θρησκεία. Μαθαίνουμε για μια εποχή όπου ανθίζει ο ορθολογισμός και η επιστήμη εις βάρος του σκότους και της άγνοιας που καλλιεργούσαν οι σκοταδιστές ανά τους αιώνες.

1

Τα βήματα του μεθυσμένουΤα βήματα του μεθυσμένου

Σε αυτό το βιβλίο ο Leonard Mlodinow μας δείχνει πως η τύχη μπορεί να μας αποκαλύψει πολλά για την καθημερινότητά μας αλλά και για το πώς δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε όσα βιώνουμε. Το συμπέρασμα είναι ότι αποδίδουμε επιτυχίες και αποτυχίες της ζωής σε αληθινές αιτίες ενώ στην πραγματικότητα επηρεάζονται από την τύχη. Μας υπενθυμίζει πως η ζωή είναι αρκετά προβλέψιμη,παράλληλα όμως μας ταξιδεύει στην τυχαιότητα!

0

Το θεώρημα του παπαγάλουΤο θεώρημα του παπαγάλου

Δεν είναι το διάβασμα ο μόνος τρόπος για να μάθει κανείς μαθηματικά!Αυτό μας δείχνει ο βιβλιοπώλης και η παρέα του οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πολύπλοκη ιστορία μυστηρίου όταν κληρονομούν μια βιβλιοθήκη επιστημονικών συγγραμμάτων. Ενα γοητευτικό βιβλίο με μια διασκέδαστικη μύηση στην επιστήμη των μαθηματικών.

0Το φανταστικό

Το "Φανταστικό" του μεγάλου φιλόσοφου δεν θα μπορούσε παρά να αποτελέσει μια ιδιαίτερη περιγραφή της ανθρώπινης συνείδησης. Μας παρακινεί για μία φιλοσοφική περισυλλογή ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό.

0

Το χρονικό του έρωταΤο χρονικό του ερωτα

Το δεύτερο βιβλίο του Αλαίν Ντε Μποττόν διαπραγματεύεται τον έρωτα και την αντοχή του στο χρόνο. Ως διαπρύσιος υποστηρικτής της φιλοσοφίας κ της ψυχολογίας ο συγγραφέας μας κάνει να αναρωτιόμαστε μήπως τα ρομαντικά μας όνειρα τελικά μας δυσκολεύουν και διερευνά τις πιθανές εναλλακτικές λύσεις.Μήπως ο έρωτας είναι τελικά μια δεξιότητα που χρειάζεται χρόνο, κόπο και συχνά πόνο για να την κατακτήσουμε;

0