Reviews

15

Followers

1

Following

0

Βιβλία

0

Reviews

15

Followers

1

Following

0

Αγαπημένα βιβλία

0

Reviews

Οι τελευταίες ΑμαζόνεςΈνα συναρπαστικό έπος

Ένα συγκλονιστικο έπος που οι σκηνές που περιγράφει είναι γεμάτες πόλεμο, βία, εκδίκηση αλλά και έρωτα. Η φαντασία του συγγραφέα μας οδηγεί βήμα το βήμα στον άγνωστο κόσμο των Αμαζονων, στις συνήθειες τους, στα ηθη τους και στον τρόπο ζωής τους. Από τη μια, η ανάγκη τους για επιβίωση τους οπλιζει με χαρακτηριστικά πολεμιστων και τις κάνει αηττητες, ενώ από την άλλη η ευαισθησία θα τις οδηγήσει στον έρωτα και θα τις καταστήσει ευαλωτες.

0

Άνεμοι πολέμουΗ ακρατη φιλοδοξία

Για μια ακόμη φορά ο συγγραφέας μας μεταφέρει στον αρχαίο κόσμο με μια αυθεντικοτητα που μας δίνει την ψευδαίσθηση ότι είμαστε παρόντες και παρακολουθουμε εκ του συνεγγυς όλα τα γεγονότα. Μια κρίσιμη καμπη στην ιστορία της Αθήνας, ένας εμφύλιος πόλεμος που θα την καθορίσει και μια υπερβολική φιλοδοξία που θα την καταστρέψει. Αυτή η ακρατη φιλοδοξία χαρακτηρίζει και τον πρωταγωνιστή αυτής της εποχής, τον Αλκιβιαδη, του οποίου η ζωή είναι αλληλενδετα δεμένη με την τύχη της πόλης του και η αλαζονεία του θα οδηγήσει και τον ίδιο και την Αθήνα τελικά στην πτώση και την καταστροφή.

0

Οι πύλες της φωτιάςΗ ζωντανή εμπειρία

Η συγκλονιστική μάχη των Θερμοπυλών δοσμενη μέσα από μια καθηλωτικη διήγηση. Ένα ιστορικό γεγονός που αφηγείται ο συγγραφέας σαν να ήταν παρών το 480 π. Χ., ένας από τους γενναιους πολεμιστές και μας μεταφέρει εκεί, στο πεδίο της μάχης, μαζί του. Μια εκπληκτική μύηση στο χώρο των στενων, στο χρόνο της μάχης και στον τρόπο ζωής και ιδιοσυγκρασιας των Σπαρτιατων, του τελειοτερου πεζικου στρατού της σρχαιοτητας. Περιγραφονται σκηνές συγκλονιστικες, που θυμίζουν ομηρικες περιγραφες και κρατούν ζωντανό και αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία σελίδα.

0

Οι γέφυρες του ΜάντισονΌταν μιλάει η καρδιά

Δύο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι, ερχόμενοι από το δικό του κόσμο ο καθένας, συναντιούνται σε μια στιγμή και ο κόσμος τους γίνεται ένας κι ενιαίος. Μια ρομαντική και δυνατή ιστορία αγάπης που συγκινεί βαθιά. Η συνάντηση αυτή θα σφραγισει για πάντα τη ζωή τους. Ένα βιβλίο που το "ρουφάς", δεν το διαβάζεις απλά.

0

Σκηνές από τον βίο του Ματίας ΑλμοσίνοΣκηνές από μια ζωή

Σκηνές από τη ζωή ενός πολίτη του κόσμου που μας οδηγεί από τη Θεσσαλονίκη στο Χανδακα και από την Αγγλία στην Πετρούπολη των Τσαρων. Μια μαγευτική και περιπετειωδη περιήγηση σε ποικιλα έθνη, διαφορετικούς πολιτισμους και καινοτόμες ιδέες. Ένα "καμινι" όπου αναδευονται η θρησκεία, η επιστήμη και η επιστήμη και δημιουργούν ένα χρονικό συναρπαστικό.

2

Κουστούμι στο χώμαΗ βεντέτα

Το θέμα αρκετά γνωστό, η βεντετα στη λατρεμένη Κρήτη, αλλά η διαπραγμάτευση του θέματος από τη συγγραφέα εντελώς ιδιαίτερη, απολαυστική και σχεδόν ποιητική. Δύο ξαδέρφια, εχθροί και αντίπαλοι στην ίδια βεντέτα, με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά και εξωτερικά αλλά κυρίως εσωτερικά και αλλιωτικη ιδιοσυγκρασια. Ο ένας στην Αμερική χρόνια μορφωμενος,,πολιτισμενος, ο άλλος αμορφωτος, αγριος στην οψη και στους τροπους. Τους χωρίζει η δολοφονία του πατέρα του Κυριάκου του 'αμερικανου' από τον Κυριάκο της Κρήτης. Θα τους ενώσει διακριτικά το χλωμό φως του φεγγαριού και ο ζεστός αφηγηματικός τρόπος της συγγραφέα. Η γοητευτική τεχνική της συγγραφέα, η καθαρότητα των λέξεων και των νοημάτων και η δεμένη πλοκή οδηγεί σε μια εξαιρετική αναγνωστική εμπειρία.

0

Λίγες και μία νύχτεςΠολυεπιπεδο

Το μυθιστόρημα ζει και αναπνέει στην πολυπολιτισμική, ενδιαφέρουσα και ακμαζουσα Θεσσαλονίκη. Στις αρχές του του εικοστου αιώνα η Ιστορία συναντά τη μυθοπλασια, παράλληλα με τις ατομικές ιστορίες των ηρώων και μας οδηγούν σε μια καταπληκτική ατμόσφαιρα. Το μυθιστόρημα διατρεχει τον εικοστο αιώνα και πλεκει τις ζωές του Λευτέρη και της Μιρζας και έναν δυνατό έρωτα. Ο Λευτέρης ζει πολλές ζωές, σε πολλές πόλεις, μεταμορφωμενος κάθε φορά για να καταλήξει να διηγείται τη ζωή του, με τη μέθοδο του εγκιβωτισμου, στο νεαρό συγγραφέα Ορέστη, ο οποίος και τη γράφει. Δύο επίπεδα λοιπόν, ο Λευτέρης διηγείται και ταυτόχρονα σχολιάζει τα γεγονότα της ίδιας του της ζωής. Και πολλαπλά επίπεδα στα οποία αναφέρονται γνωστά πρόσωπα, όπως ο Ζαχαρωφ και ο Γιουγκερμαν. Απόλαυση η ανάγνωση του!!!

0

Καβαφικοί φόνοιΣβηστά κεριά

Στη λατρεμένη πόλη του Καβάφη μας μεταφέρει το μυθιστόρημα, που είναι γεμάτο από μυστηριώδεις, αλλεπαλληλους φονους, που καλούνται να εξυχνιάσουν δύο αλλοκοτοι όσο και διαμετρικα αντίθετοι συνεργάτες, που η όλη προσπάθεια θα τους φέρει πολύ κοντά. Με motto το ποίημα του Καβάφη ' κεριά' οι δύο συνεργάτες προσπαθούν να εξυχνιάσουν τα μυστικά μιας ιδιότυπης λεσχης, που θα τους οδηγήσουν στη λυση του μυστηρίου και την ανακάλυψη του δολοφόνου. Η διακριτική σκιά του αγαπημένου ποιητή μας συντροφευει σε όλες τις σελίδες του μυθιστορηματος, είτε μέσω των ποιημάτων του είτε μέσω των ηρώων που τον λατρεύουν.

0

Λιανοκέρια της μικρής ΠατρίδαςΗ κάθαρση

Ο αγώνας συνεχίζεται στο τρίτο βιβλίο της σειράς αμείωτος και αδυσώπητος. Γυναίκες με ατσάλωμένες ψυχές, μικρά και άγουρα παιδιά, μεγαλωμένα μέσα στο φόβο, τον κίνδυνο και τις κακουχίες, που όμως δεν τα κάμπτουν,αλλά αντίθετα τα ατσαλώνουν και τα δυναμώνουν, βοηθούν όπως μπορούν τον αγώνα. Οι απώλειες είναι πολύ οδυνηρές, χάνονται πολυαγαπημένα πρόσωπα, ζουν αβίωτες συνθήκες οι πρωταγωνιστές, όμως μαζεύουν το κουράγιο τους και συνεχίζουν τον άγριο πόλεμο, μέχρι να ρθει η κάθαρση και η πολυπόθητη ελευθερία!!!

0

Συναξάρια της μικρής πατρίδαςΗ θυσία

Η θυσία όλων των ηρώων σε έναν αγώνα μέχρις εσχατων. Μικρά παιδιά με ατσάλωμένες ψυχές, με υψηλό φρονημα, με ενεργή εθνική συνείδηση τα δίνουν όλα, ακόμη και την ίδια τους την πολύτιμη ζωή. Από την άλλη, γενναιοι Έλληνες αξιωματικοί, που θυσιάζουν την άνετη ζωή τους για να αγωνιστούν για τη σκλάβα πατρίδα, τη Μακεδονία και να γίνει η θυσία της ζωής τους το έναυσμα για την κινητοποίηση και άλλων αγωνιστών.

0

Γυναίκες της μικρής πατρίδαςΟ αγώνας

Ένα οδοιπορικό για τον αδυσώπητο αγώνα στη σκλαβωμενη γη της Μακεδονίας από ανθρώπους καθημερινους αλλά συναμα ήρωες που προσφέρουν τα παντα, ακόμη και την ίδια τη ζωή τους, για την ελευθερία και για μια αξιοπρεπή ζωή. Άνθρωποι ντόπιοι που υποφέρουν τα πανδεινα από διπλό εχθρό, Τούρκους και κυρίως Βουλγαρους, αλλά και ελεύθεροι Έλληνες με ενεργή εθνική συνείδηση, θα ενωθουν για να δώσουν από κοινού τον αγώνα τους.

0

Ο μικρός πρίγκιπαςΗ ουσία είναι αόρατη στα μάτια!!!

Ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα για όλους. Διαβάζεται από όλες τις ηλικίες, από 7-77 χρονών, όπως λέει και το ίδιο το βιβλίο. Όμως με άλλη ματιά το διαβάζεις στα 7 και άλλη στα 77!!! Ένα ασυνήθιστο αλλά φιλοσοφημένο παιδί που αναστατώνει όλους όσους συναντά με τις εξαιρετικές και βαθύστοχαστες φράσεις του. Ένα ποιητικό κείμενο αν και... πεζό!!!

0

Η φάρμα των ζώωνΗ αλληγορια

Η αλληγορική επανάσταση των ζώων εναντίον του ανθρώπου - αφέντη. Τα εξαιρετικά όπλα της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας από τη μια, αλλά και η δυνατότητα της διαμόρφωσης μιας νέας κοινωνίας από την άλλη, κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον σε όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης. Οι πολιτικές και κοινωνικές προεκτάσεις που δίνει ο συγγραφέας και η έμμεση αναφορά σε σύγχρονα του γεγονότα δημιουργούν μία πρωτόγνωρη ατμόσφαιρα.

0

1984Ο ευνουχισμός της σκέψης

Ο απόλυτος έλεγχος στη σκέψη και στις συνειδησεις. Ένα προφητικό όσο και τρομακτικό για τις κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις του βιβλίο. Ο πλήρης ευνουχισμός της σκέψης, το σπουδαιότερο όπλο του ανθρώπου. Σήμερα το 1984 είναι παρόν, ένα ανατριχιαστικό παρόν, με την κάμερα να είναι πανταχού παρούσα και να ελέγχει κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής.

1

Ο αλχημιστήςΕξωτικό ταξίδι

Ο Σαντιαγκο,δηλαδή ο άνθρωπος, ξεκινάει ένα μακρινό ταξίδι για την εύρεση ενός θησαυρου, όπως πιστεύει, αλλά ουσιαστικά για την αναζήτηση του προσωπικού του μυθου. Το ταξίδι θα του χαρίσει τόσες πλούσιες εμπειριες και θα τον οδηγήσει στην αυτογνωσία που είναι το ζητούμενο για κάθε άνθρωπο. Το μυστήριο και ο μυστικισμος, η γνώση και η εμπειρία δημιουργούν μία πρωτόγνωρη ατμόσφαιρα. Άλλωστε σημασία έχει το ταξίδι, όπως λέει και ο ποιητής.

0