Reviews

20

Followers

2

Following

1

Βιβλία

0

Reviews

20

Followers

2

Following

1

Αγαπημένα βιβλία

0

Reviews

Φονικό στην μεγάλη εκκλησίαΦονικό, μαθηματικά και βυζαντινή ιστορία!

Ο συγγραφέας καταφέρνει να σε μεταφέρει σε μια άλλη εποχή και να σε πηγαινοφέρνει Κωνσταντινούπολη-Αθήνα από σελίδα σε σελίδα! Βασιζόμενος στη μυθοπλασία αλλά και τα σκάνδαλα του Βυζαντίου κατορθώνει να πλέξει μια ενδιαφέρουσα ιστορία, έχοντας σαν αρχή το ιστορικό πλαίσιο. Ο έρωτας, τα οικογενειακά μυστικά και φυσικά τα μαθηματικά θα δώσουν στο τέλος την απάντηση για την δολοφονία και για τους ενόχους.

0

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφιαΑγαπημένο!

<<Σκοτώστε όσες κίσσες θέλετε, αν μπορείτε να τις πετύχετε, αλλά να θυμάστε ότι είναι αμαρτία να σκοτώνεις τα κοτσύφια>>. Συγκινητικό και πάντα επίκαιρο το βιβλίο, ανατριχιαστικό σε κάποια σημεία, και συνάμα αστείο με τις ιστορίες της παρέας των παιδιών. Το έχω διαβάσει τρεις φορές και θα το ξαναδιαβάσω!

0

Τι ωραίο πλιάτσικο!Μια φωνή εναντίον του φιλελευθερισμού

Οι πρωταγωνιστές του έχουν κάτι ανθρώπινο και συνάμα αγγίζουν τα όρια του απίστευτου — αυτό είναι και το παιχνίδι του Κόου στο οποίο μπλέκει τον αναγνώστη. Η φωνή του συγγραφέα ενάντια στην βρετανική νεοφιλελεύθερη εποχή του 1980 και οι ιστορίες γύρω από τα διαλυμένα δημόσια νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας και τη σαθρότητα του πολιτικού συστήματος λειτουργούν αφυπνιστικά. Ο Τζόναθαν Κόουλ ξέρει να κερδίζει τον αναγνώστη με τον ωμό ρεαλισμό και το χιούμορ του!

0

21 μαθήματα για τον 21ο αιώναΙστορικό κειμήλιο

Στο συγκεκριμένο βιβλίο ο Harari καλείτε να μιλήσει για το παρόν και για πιο σύγχρονα ζητήματα. Προσπαθεί να δώσει απαντήσεις, πραγματεύεται θέματα τόσο κοινωνικά και ηθικά όσο τεχνολογικοεπιστιμονικά χρησιμοποιώντας πάντα ως άξονες τα δύο προηγούμενα βιβλία του — Sapiens και Homo Deus. Αυτό που το κάνει πραγματικά ενδιαφέρον είναι πως στο τέλος του βιβλίου ο αναγνώστης καλείται να απαντήσει σε ένα κρίσιμο ερώτημα: Πόσο και με ποια μέσα αλλοιώνεται η εξέλιξη της ανθρώπινης ύπαρξης;

0

Το άρωμα του ονείρουΈνα ανορθόδοξο ταξίδι στο χρόνο!

Αποτελεί έναν συνδιασμό πλοκής, χιούμορ και βαθύτερων νοημάτων καθώς κατορθώνει να μιλήσει για θέματα θρησκείας, αθανασίας και ανθρωπίνων σχέσεων. Ένα μυθιστόρημα χαρακτήρων με γλαφυρές περιγραφές και πρωταγωνιστές που ανήκουν τόσο στη σφαίρα της φαντασίας του Τ.Ρόμπινς όσο και στην πραγματική ζωή — άλλωστε πάντα τα συνδιάζει. Ιστορίες που ενώνονται μεταξύ τους για να συμπληρώσουν ένα παζλ. Ένα παζλ που θα ολοκληρωθεί σήμερα στις 21:00, ώρα Παρισιού.

0

Τίποτα δε χάνεταιΑνεπανόρθωτα άδικο;

Μια ιστορία αρκετά κοντά στα ελληνικά δεδομένα καθώς θυμίζει κάτι από το κοντινό μας παρελθόν και την υπόθεση του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ένα κοινωνικό-νουάρ μυθιστόρημα για την αστυνομική βία και την κατάχρηση εξουσίας που σου δημιουργεί οργή για κάθε συστημικό μηχανισμό. Η πρωτοπρόσωπη γραφή σε οδηγεί σε βιωματική ανάγνωση του βιβλίο το οποίο ακολουθεί ένα συγκεκριμένο μοτίβο περί δικαιοσύνης και αδικίας.

0

ΚισμέτΗ επιθυμία είναι η σημαντικότερη ανθρώπινη συνθήκη

<<Οι άνθρωποι είναι τρομερά απομακρυσμένοι ο ένας από τον άλλον. Και πιο απομακρυσμένοι είναι όσοι αγαπιούνται>>, είναι το μότο του συγγραφέα με το οποίο πορεύεται σε κάθε ξεχωριστή ιστορία έρωτα που διηγείται σε αυτό το βιβλίο. Η ύπαρξη του τρίτου προσώπου σε κάθε σχέση είναι ο κοινός τόπος για να θεμελιώσει τα κείμενά του. Αυτό που αγάπησα στο <<Κισμέτ>> είναι η γλυκόπικρη γεύση στο τελος. Είναι γεγονός πως ο Ρίλκε έχει έναν μαγικό τρόπο να ανυψώνει τη γυναικεία φύση!

0

Τη νύχτα, όλα τα αίματα είναι μαύραΠώς απαλλάσεσαι από τους εσωτερικούς σου δαίμονες;

Αυτό το βιβλίο μας χαρίζει κάτι παραπάνω από την ιστορία του Αλφά που χάνει τον αδελφικό του φίλο, Μαντέμα Ντιοπ. Μας χαρίζει μια μεγαλόφωνη αλήθεια για τον Μεγάλο Πόλεμο και τη <<Μαύρη Δύναμη>>. Μια αλήθεια για τις φυλετικές διακρίσεις και τον βιολογικό ντετερμινισμό. Η μουσικότητα αυτού του βιβλίου σε παρασύρει και σου προσφέρει κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης στιγμές έντασης, συγκίνησης, αμηχανίας ακόμα και γέλιου.

0

Το κουαρτέτο του ΧάρλεμΚάτι παραπάνω από τη σάγκα μιας οικογένειας

Η ζωτικότητα του μυθιστορήματος αποθεώνεται μέσω των αισθήσεων και του αυτοσχεδιασμού που χαρακτηρίζει την αφροαμερικανική λογοτεχνία. Οξυδερκής, όπως πάντα, ο Μπόλντουιν αναμειγνύει την πορεία μιας οικογένειας και την άνθιση της γκόσπελ μουσικής με φόντο την μεταπολεμική Αμερική.

0

Ο ελληνικός 20ός αιώναςΟ ρυθμός στον θόρυβο των γεγονότων

Ο Αντώνης Λιάκος, επιλέγοντας για ορόσημα του βιβλίου τους Βαλκανικούς πολέμους μέχρι το ξέσπασμα της κρίσης, καταφέρνει να συμπεριλάβει αφενός την έντονη βία και αφετέρου την κοινωνική ανάπτυξη και την τεχνολογική εξέλιξη της χώρας. Απαραίτητο εργαλείο για μια ματιά στη σύγχρονη ιστορία!

0

Η λέσχη των αθεράπευτα αισιόδοξωνΑισιοδοξία ή προδοσία;

Ακολουθώντας τα βήματα του Jonathan Coe, ο Jean-Michel Guenassia, συνθέτει τα κομμάτια ενός αλλόκοτου παζλ ανθρώπων και μας μιλά για την εποχή του ροκ-εν-ρολ και του Πολέμου της Αλγερίας, καταφέρνοντας να συνδιάστει με εξαιρετική μαεστρία τις δύο αυτές εκ διαμέτρου αντίθετες θεματικές. Ένα βιβλίο που καταφέρνει να μας μυίσει στον κόσμο της υψηλής λογοτεχνίας.

0

Ο εκατοντάχρονος που πήδηξε από το παράθυρο και εξαφανίστηκεΕλπιδοφόρα σάτιρα!

Οι περιπέτειες και το ταξίδι του αυθόρμητου αλλά ευρυματικού ήρωα, Άλαν Κάρλσον, μας παρουσιάζουν ταυτόχρονα την ιστορία των νεανικών του χρόνων, όπου με μια ειρωνική και απολιτίκ διάθεση αποδομούν τις κλειστές κοινωνικοπολιτικές έννοιες ανατρέποντας το σύστημα αξιών του 20ου αιώνα.

0

Τα δεδουλευμέναΕξαιρετικό

Μία εξαιρετική συλλογή διηγημάτων που καταφέρνει να θεμελιώσει θεματικές όπως: η παιδική ηλικία, ο έρωτας, ο χωρισμός, η μοναξιά και η νοσταλγία. Δεν μπορώ να μην ξεχωρίσω το <<Πάλι κεντάει ο στρατηγός>> που αποτελεί μια αποδομημένη παράλληλη καθημερινότητα, δοσμένη με ειρωνική διάθεση από έναν από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς των ημερών μας.

0

Dog ManΚυνικά αστείο

Ένα από τα σπουδαιότερα βιβλία-κόμικ για <<σκυλοκέφαλους>> αστυνομικούς που γράφτηκε ποτέ. Ο σκυλάνθρωπος, μια νέα ράτσα δικαιοσύνης, κυκλοφορεί στην πόλη και προκαλεί το γέλιο με τη δράση του. Μπαίνεις εύκολα στον κόσμο του και γελάς!

0

ΚαλοσύνηKind

Φανταστείτε έναν κόσμο που όλοι είναι καλοί. Πώς μπορούμε να τον κάνουμε να υπάρξει; Ερωτήματα και απαντήσεις για τους μικρούς φίλους και μια γενικότερη σκέψη στο πλαίσιο της καθημερινής συμπεριφοράς. Η ζωηρή εικονογράφηση, έργο 38 διαφορετικών καλλιτεχνών, και η αλληγορία του ζωικού βασιλείου αντικατοπτρίζουν μια ανθρώπινη πραγματικότητα όπως την ονειρεύεται κάθε παιδί και όχι μόνο!

0

Η θάλασσα είδεΗ θάλασσα θα φέρει!

Ένα παραμύθι που διδάσκει την αξία της υπομονής και της επιμονής, το δέσιμο με τα αντικείμενα και τη φύση. Μια ρομαντική και ευαίσθητη ιστορία που αγγίζει τις ψυχές μικρών και μεγάλων.

0

ΤρυποκάρυδοςΟ έρωτας είναι ο ύστατος παράνομος.

Έχεις μια ευκαιρία να αντιληφθείς τη διαφορά του παράνομου από τον κακοποιό. Αφήσου στα χέρια του Τομ Ρόμπινς και ετοιμάσου για ένα ανορθόδοξο ταξίδι. Έχει τον ιδιαίτερα γλυκό, κάποτε σατιρικό και κυρίως χαοτικό του τρόπο να σε κάνει να κατανοείς τα ακατανόητα. Τον Τρυποκάρυδο τον θυμάμαι πάντα σαν μια γλυκιά ανάμνηση και τη Λη-Τσέρι σαν το κορίτσι που ωρήμασε μέσα μου.

0

Συζητήσεις με φίλουςΑν δεν σε επηρεάσει, σίγουρα θα σου δώσει τροφή για σκέψη!

Πολλά υποσχόμενη η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας. Η γραφή της χαρακτηρίζεται από αμεσότητα για αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι οικεία και να βιώνεις τους διαλόγους σαν πραγματικές <<Συζητήσεις με φίλους>>!

1

Το χρονικό του έρωταΠώς ζούμε τη ζωή μας;

Ο Ντε Μποττόν σε οδηγεί σε μια πορεία σκέψης για τη μοίρα του έρωτα όπως τον έχεις βιώσει, θα τον βιώσεις ή θα ήθελες να τον είχες βιώσει. Ο Ραμπί και η Κέρστεν σε παίρνουν από το χέρι στο πολύ προσωπικό τους ταξίδι και εσύ δε μπορείς να μην τους ακολουθήσεις γιατί έχεις ήδη εμπλακεί στην ιστορία τους, αισθάνεσαι μέρος της και θες να ανακαλύψεις που θα καταλήξει!

0

Με τις μέλισσες ή με τους λύκουςΤεκμήριο!

Δεν έχω ιδέα από δικηγορικές αγορεύσεις και όμως το βιβλίο με κράτησε μέχρι την τελευταία σελίδα. Ανατριχιαστικό. Δε θα μπορούσαμε να έχουμε στα χέρια μας κάτι πιο εμπεριστατωμένο με τη συγκεκριμένη θεματική. Ένα μεγάλο μέρος της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας χάρη στον κύριο Θ.Καμπαγιάννη.

0