Reviews

31

Followers

4

Following

4

Βιβλία

2

Reviews

31

Followers

4

Following

4

Αγαπημένα βιβλία

2

ReviewsΕνα μικρο βημα για τον ανθρωπο ενα μεγαλο για την ανθρωποτητα

Δε θα μάθουμε πολλά για τον άνθρωπο Νηλ Άρμστρονγκ και τις διαπροσωπικές του σχέσεις, αντιθέτως θα μάθουμε πάρα πολλά με σχολαστική λεπτομέρεια για τον αστροναύτη Αρμστρονγκ.

0Συγκλονιστικό

Ένα μυθιστόρημα ύμνος στη μητρική αγάπη που οι σκοτεινές πλευρές του αποτελούν πραγματική γροθιά στο στομάχι.

0Άκρως συγκινητικό

η ιστορία δυο γλυκύτατων εφήβων που παρά τις δυσκολίες που τους έχει επιφυλάξει η μοίρα, διασκεδάζουν, ερωτεύονται, ανησυχούν όπως όλοι οι έφηβοι. Ίσως το πιο συγκινητικό βιβλίο που έχω διαβάσει.

0Ανατροπή στην ανατροπή

Δε θυμάμαι να έχει περάσει ξανά βιβλίο με τόσες ανατροπές από τα χέρια μου. Το βιβλίο τα καταφέρνει εξαιρετικά τόσο στο δικαστικό κομμάτι του όσο και στο οικογενειακό. Άριστα 10.

0Αμείλικτο

Ακόμη ένα βιβλίο του King που έγινε πετυχημένη τηλεοπτική σειρά. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η σχέση που κατάφερε να χτίσει ο συγγραφέας ανάμεσα στους δυο κεντρικούς πρωταγωνιστές του,

1Ένα διαφορετικό αλλά γενναίο ψαράκι

Πολύ καλό βιβλίο που ο ήρωας του είναι διαφορετικός από όλα τα ψαράκια, μερικοί μάλιστα τον θεωρούν τεμπελάκο και ελαφρόμυαλο, αλλά μέσα από μια δυσκολία που κανένας δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει κατάφερε να αντιστρέψει την κατάσταση. Ιδανικό ανάγνωσμα για γονείς και εκπαιδευτικούς που θέλουν τα παιδιά τους να κατανοήσουν την έννοια της διαφορετικότητας.

0Κλασικός θησαυρός

Πολύ καλή προσαρμογή του κλασικού αυτού έργου ώστε να μπορούν να έρθουν σε επαφή μαζί του και παιδάκια μικρότερης ηλικίας.

0Σαλπιγκτή σάλπισε έφοδο, έ-φο-δο

Ένα από τα πιο ωραία βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά, εδώ η πένα του βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα προσφέροντας μας άφθονο γέλιο και περνώντας ταυτόχρονα ένα σημαντικό αντιπολεμικό μήνυμα.

0Μάθε μπαλίτσα

Βιβλίο ιδανικό για ποδοσφαιρόφιλους, καθώς ο κυρ-Νίκος μπορεί να θεωρούνταν μια από τις πιο καλτ φυσιογνωμίες του ελληνικού αθλητισμού όμως πάντα συμβόλιζε το αγνό ποδόσφαιρο και οι ατάκες όμως θα ακούγονται για πολλά χρόνια ακόμα.

0Ο μάγος

Ένα βιβλίο που απευθύνεται κυρίως σε οπαδούς του Ολυμπιακού. Τυπική βιογραφία ποδοσφαιριστή, με αναφορές στις σπουδαίες στιγμές του αθλητή και στις μεγάλες απογοητεύσεις της καριέρας του.

0Ιστορικές σταγόνες

Το βιβλίο είναι ακριβώς ότι δηλώνει ο τίτλος του, μικρές άγνωστες ιστορίες (2-4 σελίδες η καθεμία) από τη μελέτη του συγγραφέα στην παγκόσμια ιστορία. Διαβάζεται ευχάριστα.

0Τι πήγε λάθος στο Τσέρνομπιλ

Έχουν γραφτεί πολλά βιβλία για το Τσέρνομπιλ, αλλά το βιβλίο του νεαρού αυτού συγγραφέα πραγματικά ξεχωρίζει γιατί προσφέρει ακριβή περιγραφή των γεγονότων και δεν κουράζει τον αναγνώστη με δυσνόητες επιστημονικές ορολογίες.

1Για τους λάτρεις του ποδοσφαίρου

Στο βιβλίο αυτό, ο παλαίμαχος άσος αναφέρεται σε όλα τα θέματα που αφορούν την πλούσια καριέρα του. Την πορεία της ζωής του, τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, την Εθνική ομάδα, όλες τις δύσκολες και όμορφες στιγμές της τεράστιας διαδρομής του.

0Διαχρόνικη αξία

Σύνθετες έννοιες όπως δικτατορία, δημοκρατία, ελευθερία έκφρασης παρουσιάζονται με μια άκρως διασκεδαστική ιστορία στα παιδιά. Διαχρονική η αξία της Ντενεκεδούπολης.

0Δοντάκια καθαρά

Κατάφερε κατευθείαν να περάσει τη σημασία του να έχεις τα δόντια σου πάντα καθαρά. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

0Ευκαιρίες συμφιλίωσης με το χαμένο μας εαυτό

Ευχάριστη έκπληξη το συγκεκριμένο βιβλίο καθώς εκεί που περίμενα ένα βιβλίο με θρησκευτικά κλισέ βρήκα τελικά ένα βιβλίο και ένα συγγραφέα που έχει την ικανότητα να μιλάει στο κέντρο της ψυχής σου.

0Βρες με!

Πάρα πολύ καλό! Είχα περάσει πολλές ώρες με τη μικρή μου διαβάζοντας το!

0όμορφα στιχάκια γεμάτα νόημα

Από τις πιο όμορφες παιδικές σειρές βιβλίων. Άλλη μια διασκεδαστική ιστορία με νόημα γραμμένη σε στιχάκια τα οποία μπορεί εύκολα να απομνημονεύσει ένα παιδάκι. Αναζητείστε και τα υπόλοιπα της σειράς.

0Ιδανική επιλογή για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Όπως και τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς μια πολύ όμορφη ιστορία που τη συνοδεύει μια εξίσου ωραία εικονογράφηση. Ιδανική επιλογή για παιδιά προσχολικής ηλικίας.

0Η ζωή στο χακί

Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι 32 χρόνια μετά την πρώτη έκδοση του βιβλίου, με εξαίρεση τη διάρκεια της θητείας, λίγα είναι αυτά που έχουν αλλάξει στη ζωή ενός φαντάρο μέσα στο στρατόπεδο. Όσοι πήγαν στρατό θα ταυτιστούν με πολλές από τις ιστορίες. Όσοι δεν πήγαν θα μπορούσαν άνετα να το χρησιμοποιήσουν σαν εγχειρίδιο!

0Θεσσαλικές ιστορίες τρόμου

Περιέχει τόσο λεπτομερείς περιγραφές που δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι όλα αυτά είναι προϊόν μυθοπλασίας. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην το διαβάσεις σε μια μέρα.

0Διαβάστε την σκέψη των άλλων

Όταν τελειώσετε την ανάγνωση του θα νιώθετε ότι μπορείτε πλέον να κατανοήσετε πολύ καλύτερα από πριν τα συναισθήματα που προσπαθούν να εκφράσουν οι άλλοι μέσω του σώματός τους.

0Τσιπουροκατάσταση!

Δεν υπάρχει περίπτωση να επισκεφτείτε το Βόλο και να μην μπείτε στον πειρασμό να καθίσετε σε ένα από τα πολλά τσιπουράδικα της όμορφης αυτής πόλης. Για να μην πιαστείτε λοιπόν αδιάβαστοι, αυτό το εγχειρίδιο σας παρουσιάζει όλες αυτές τις μικρές λεπτομέρειες που κάνουν την εμπειρία σε ένα τσιπουράδικο αξέχαστη.

0Εμπρός να σώσουμε τον πλανήτη μας

Με την όμορφη του εικονογράφηση του και τα εύστοχα μηνύματα του καταφέρνει πολύ εύκολα και ευχάριστα να καλλιεργήσει οικολογική συνείδηση στους μικρούς αναγνώστες.

0Διδακτικό και ευχάριστο

Ένα βιβλίο ιστορίας που θα το ευχαριστηθούν όλοι, ακόμη και αυτοί που θεωρούν τα ιστορικά βιβλία κουραστικά.

0H ψυχολογία στην υπηρεσία της δίωξης εγκλήματος

Το βιβλίο στο οποίο βασίστηκε η αγαπημένη σειρά του Netflix, Mindhunter, είναι στην ουσία η αυτοβιογραφία του Τζον Ντάγκλας, του ανθρώπου που κατάφερε να εισάγει την ψυχολογία στην υπηρεσία της δίωξης εγκλήματος, με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Must για όλους τους λάτρεις της αστυνομικής λογοτεχνίας και όχι μόνο.

0Let the music play

Πλούσια εικονογράφηση και όμορφοι αφρικάνικοι ρυθμοί που θες να τους ακούσεις ξανά και ξανά!

0τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο

Οι μικροί αναγνώστες θα δουν ότι η καριέρα του Λίο Μέσι, του πλέον αναγνωρίσιμου αθλητή στον κόσμο, δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα καθώς πέρα από το ταλέντο χρειάζεται αρκετή προπόνηση για να κατακτήσεις την κορυφή.

0Δε φοβάμαι το σκοτάδι

Είναι σίγουρο ότι όσοι μικροί μας φίλοι διαβάσουν το βιβλίο θα κατανοήσουν ότι το σκοτάδι δεν είναι τελικά τόσο τρομακτικό όσο πιστεύουν, αντιθέτως κρύβει μέσα του πολλά όμορφα πράματα.

0Εξερευνώντας την αρχαιοτερη παραδοσιακή μουσική της Ευρώπης

Ο Κρίστοφερ Κινγκ, βραβευμένος με Γκράμι μουσικός παραγωγός και φανατικός συλλέκτης δίσκων, αγάπησε τόσο πολύ την ηπειρώτικη μουσική και τις παραδόσεις που τη συνοδεύουν που πλέον δηλώνει ότι σκοπεύει να μετακομίσει μόνιμα στα Ζαγοροχώρια. Αφορμή για αυτήν την απόφαση αποτέλεσε το "Ηπειρωτικό μοιρολόι" ένα μνημειώδες έργο, που δεν ασχολείται μόνο με τη μουσική, αλλά περιέχει αρκετές αναφορές στην ιστορία του τόπου, τα προϊόντα του, τη θρησκεία, τη φύση, και τους ανθρώπους,

1Ο γκουρού του αστυνομικού ρεπορτάζ

Ο Πάνος Σόμπολος δικαίως θεωρείται ο γκουρού του αστυνομικού ρεπορτάζ στη χώρα μας καθώς βρισκόταν πάντα στην πρώτη γραμμή για να καλύψει όλα τα συγκλονιστικά γεγονότα που μας είχαν καθηλώσει για μέρες στη μεγάλη οθόνη. Όλα τα στοιχεία που αγαπήσαμε από τα ρεπορτάζ του είναι παρών στο βιβλίο του προσφέροντας μας αυθεντική και χωρίς ίχνος υπερβολής καταγραφή των γεγονότων.

0