Reviews

171

Followers

14

Following

4

Βιβλία

0

Reviews

171

Followers

14

Following

4

Αγαπημένα βιβλία

0

ReviewsΈνα κορίτσι στο Άουσβιτς

Το ημερολόγιο ενός κοριτσιού που αναγκάστηκε από το Άουσβιτς να ταξιδέψει με την οικογένειά της έως της Βαρσοβία και από εκεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Αν και δεν είναι αληθινή ιστορία, είναι πολύ θλιβερες οι κακουχίες που έζησαν κάτω από τη σκιά των ναζί, η αίσθηση του αποχωρισμου από τους γονείς είναι επίσης έντονη. Το βιβλίο μας μαθαίνει πως να κρατάμε την ελπίδα ζωντανή παρα τις αντιξοότητες και στο τέλος του μας δίνει και μια δόση ιστορίας οπότε συνδυάζεται και το non fiction στοιχείο.

1Ο μαύρος πύργος I

Κλασικός ατμοσφαιρικός και ωμός King. Ένα επικό ταξίδι στην αναζήτηση του Μαύρου Πύργου. Περιγραφές που βαδίζουν μεταξύ ρεαλισμού και φαντασίας. Μια εις βάθος ανασκόπηση της ψυχοσύνθεσης των χαρακτήρων. Σε πολλά σημεία από τον κόσμο της έντονης δράσης δημιουργούνται ξαφνικά βυθίσματα σε έναν σκοτεινότερο κόσμο δημιουργώντας μια καθηλωτική εναλλαγή. Είναι από τα έργα που ή κάποιος θα τα αγαπήσει ή θα τα απορρίψει λόγω της αντιφατικότητάς τους. - "Πέρα απ'οσα ο άνθρωπος μπορεί να νιώσει. Μια στάλα κόλαση, κι από αλλόκοτο μια δόση"

0Η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους

Ο άνθρωπος από το τότε στο τώρα. Ολη η εξελικτική του πορεία μέσα από σύντομα κεφάλαια. Είναι εντυπωσιακό πως σε πολλά χαρακτηριστικά έχουν επέλθει αλλαγή όχι μόνο από εσωτερικούς αλλά και από εξωτερικούς παράγοντες. Ποιοι παράγοντες επιδρούν στο πως εξελίσσεται ο σύγχρονος άνθρωπος; Με απλή, κατανοητή γραφή όλη η γραμμική πορεία του ανθρώπινου είδους.

0Η Ισιδώρα Μοντ πηγαίνει στο σχολείο

Πρωτότυπη ιστοριούλα που μιλά κατά βάση για την αποδοχή της διαφορετικότητας. Η Ισιδώρα είναι μισή βρυκόλακας και μισή νεράιδα, πρέπει να επιλέξει σε ποιο σχολείο θα πάει αλλά συναντάει όλο αναποδιές! Χιούμορ και τέλεια εικονογράφηση!

0Η επιστροφή του ιππότη με τη σκουριασμένη πανοπλία

Ο ιππότης έχοντας αποχωριστει την "πανοπλία" του επιστρέφει άλλος άνθρωπος πίσω στη γυναίκα του. Όμως, όσα κι αν ξεπέρασε μόνος του κάνοντας τον εαυτό του καλύτερο, τώρα αλλά τόσα έχει να ξεπεράσει ως ζευγάρι και εκείνος και εκείνη. Δίνουν τη δική τους ιπποτικη μάχη με τις ψευδαισθησεις, την αμφιβολία και το φόβο. Αρκετά συμπαθητικό βιβλίο, αλλά το πρώτο ήταν πολύ καλύτερο.

1Ένας οδηγός του σύμπαντος

Ενα ταξίδι από και προς τον πλανήτη μας έως τον πυρήνα του. Ξεχωρίζει η αισθητική του βιβλίου με ωραίο εξώφυλλο και εικονογράφηση. Στα συν του βιβλίου και ο εύληπτος τρόπος με τον οποίο εξηγεί το κάθε θέμα.

0Τα βασικά στοιχεία

Ένας οδηγός με ευσύνοπτα κεφάλαια, αναλύει μεταξύ άλλων και τη "μεγάλη έκρηξη μικροσκοπικής ιδομορφιας" από την οποία δημιουργήθηκε ο κόσμος. Εξηγεί με απλά λόγια και το νόημα του είναι κατανοητοά χωρίς να προαπαιτουνται γνώσεις.

0Ξένος σε ξένη χώρα

Ένα βραβευμένο βιβλίο επιστημονικής φαντασίας για τους φανατικούς του είδους. Ο νέος Μεσσίας έρχεται από τον Αρη για να δημιουργησει μια νέα θρησκεία. Αρκετά πυκνογραμμενο με μεγάλες περιγραφές.

0Ιστορία της ελληνικής φιλοσοφίας

Ένα σύγγραμμα το οποίο προτείνεται για φοιτητές Φιλοσοφικών σχολών, καθηγητές αλλά και για το ευρύ κοινό που θέλει να μάθει για την ελληνική φιλοσοφία και το πως αυτή εξελίχθηκε από τους προσωκρατικούς έως και σήμερα.

0Οι απαρχές της δυτικής επιστήμης

Ενα πρωτότυπο σύγγραμμα για τη δόμηση της επιστήμης από την αρχαιότητα έως το Μεσαίωνα. Ιατρική, φιλοσοφία, φυσική και άλλων τομέων επιτεύγματα της γνώσης και η επίδρασή τους στους πολιτισμούς. Προτείνεται για σπουδαστές φιλοσοφίας αλλά και ευρύτερων κλάδων καθώς καταπιάνεται με διάφορους από αυτούς.

0Βιώματα Μακεδονικού Ζητήματος

Η συμβολή της πόλης του Δοξάτου υπό τις τρεις βουλγαρικές κατοχες και το Μακεδονικό Ζήτημα ειδομένο από την οπτική γωνία ανθρώπων της Ανατολικης Μακεδονίας.

0Κοντά στον ουρανό Β Τόμος

Το δεύτερο μέρος του "Κοντά στον ουρανό", εξίσου καθηλωτικό με το πρωτο. Ένα θρίλερ με φιλοσοφικές προεκτάσεις και έναν αλληγορικό επίλογο περί δημιουργού και παρασίτου, πλάστη και εξαρτώμενου.

0Ψηλά στον ουρανό Τόμος Α

Το μεγαλόπνοο αρχιτεκτονικό σχέδιο του Ροαρκ διαφαίνεται απο την αρχή. Τον συγκινεί η θέα των βράχων και του γρανίτη που είναι σαν να αγγίζουν τον ουρανό. Ο πρύτανης ανακοπτει αυτή του την ιδιαίτερη ροπή αλλά εκείνος "Ήταν έτοιμος να κάνει μεγάλα πράγματα, υπέροχα πράγματα, αξεπέραστα στην... ε, ναι... στην αρχιτεκτονική."

0Ο Ατλας επαναστάτησε: Η ταυτότητα

Το τρίτο και τελευταίο μέρος της τριλογίας της Άϋν Ραντ. Ένα θρίλερ με φιλοσοφικές, ανατρεπτικές προεκτάσεις με έναν στόχο, την αναγέννηση του ανθρώπινου είδους.

0Η δίκη

Η τελευταία συνειδητοποίηση του Γιόζεφ θα μπορούσε να είναι μια διαχρονική συνειδητοποίηση του κάθε ανθρώπου μπροστά στα εκάστοτε Κατηγορώ που υπόκειται. Αμφιταλαντευόμενος από συνήγορο σε συνήγορο, από ερωτική κλίνη σε ερωτική κλίνη, ζει μια χαοτική δίνη, ανήμπορος να παρέμβει. Ένα αναπάντητο "Γιατί;" πλανάται στον αέρα και θα εξακολουθεί να πλανάται όσο αυτο το έργο θα διαβάζεται από τον κάθε αναγνώστη.

0Περι της ουσίας του γέλιου και γενικά περί του κωμικού στις πλαστικές τέχνες

Ένα δοκίμιο για το γελιο, τη σκοτεινή αυτή παρορμηση του ανθρώπου. Ο Baudelaire, διαχωρίζει το κωμικό σε ενδειγματικό και απόλυτο (ανώτερο κωμικό). Σε διάφορες χώρες παρατηρείται το ένα ή το άλλο είδος και δίνονται σχετικά παραδείγματα. Επίσης, παρατίθενται τα χαρακτηριστικά του απόλυτου κωμικού.

0Ο ιππότης με τη σκουριασμενη πανοπλια

Μια αλληγορία η οποία μπορεί να ερμηνευθεί διαφορετικά αναλόγως την φάση της ζωής στην οποία θα τη διαβάσουμε. Έχει όλα τα στοιχεία ενός παραμυθιού, μάγους, δράκους, πουλιά που μιλούν και κάστρα, τρία κάστρα - σταθμούς. Στόχος η κατάκτηση των κάστρων, η κατάκτηση της αυτογνωσίας.

0Η μαύρη τουλίπα

Ο Κορνήλιος καταπιάνεται με την δημιουργία της μαύρης τουλίπας. Χωρις να φταίει τον φυλακιζουν αλλά εκεί γνωρίζει τη Ρόζα και ερωτεύονται. Μια κλασική, ρομαντική ιστορία, γραμμένη για παιδιά. Μίλα για την αξία της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της αγάπης.

0Το αλάτι της ζωής

Η ανθρωπολόγος F. Heritier θέτει το εξής ερώτημα : "Τι θα σας έλειπε περισσότερο, αν ήταν να χαθεί για πάντα από τη ζωή σας; ". Παρόλο που παραθέτει, στη μεγαλύτερη έκταση του βιβλίου, έναν εκτενή κατάλογο βιωμένων αισθήσεων εστιάζει στη δημιουργική φαντασία τους. Δηλαδή, δεν αποσκοπεί στην απλή παράθεση, αλλά στο να αφυπνίσει μέσω αυτής την ικανότητα επίγνωσης των βιωμάτων η οποία είναι εγγενής στον κάθε άνθρωπο. Με άλλα λόγια, δεν έχει νόημα τίποτα αν δεν διυλιστεί από τις αισθήσεις και αν δεν γίνει εν τέλει ορθή ανάμνηση η οποία αν χαθεί για πάντα δεν θα μπορέσουμε να ζήσουμε χωρίς αυτή. Ανετα, αφού το διαβάσει κανείς, μπορεί να εθιστεί με την ερώτηση της συγγραφέως και να αρχίσει να την θέτει στην παρέα, κάτι σαν παιχνίδι. Πολύ ωραία ιδέα για δώρο αυτό το βιβλίο σε κάποιο αγαπημένο πρόσωπο!

0Άννα Φρανκ

Μια συγκινητική μαρτυρία από το ημερολόγιο ενός κοριτσιού, το οποίο κυνηγηθηκε μαζί με την οικογένειά του από τους ναζί. Εξομολογητικος τόνος, προσωπικό ύφος σου μιλάει με ευθύτητα, σε ταράζει.

0Το εγχειρίδιο του καλού μάνατζερ

Συμβουλές σωστής δράσης από έναν στοχαστή που έχει εντρυφήσει στα πολιτικά δρώμενα της εποχής του και όντας και ο ίδιος διπλωμάτης. Αποφθέγματα με διαχρονικη ισχύ, μια ωφελιμιστική διάνοια.

0Γράμματα σ'ενα νέο ποιητή

Κατά τον R. M. Rilke "Η κριτική είναι το χειρότερο μέσο για να αγγίξεις ένα έργο τέχνης" και "ένα έργο τέχνης είναι άξιο μόνο σαν ξεπηδαει από μιαν ανάγκη". Μέσα από τα γράμματα του συγγραφέα αποπνεονται οι ιδέες του για την Ποιητική (από τους τρόπους σύλληψης, επεξεργασίας και εν τέλει δημιουργίας)καθώς και για την στάση του εκάστοτε δημιουργού απέναντι στη Ποίηση.

0Γράμματα σε μια νεαρή φίλη

Στη φιλοσοφία του Κρισναμούρτι η επίγνωση του κάθε τι είναι το κομβικό σημείο για την ορθή βίωση της ζωής. Κάθε γράμμα που στέλνει στην νεαρή φίλη του, αφορμαται από ένα καθημερινό περιστατικό που σχετίζεται με τη φύση, η οποία φαίνεται να αποτελεί πηγή έμπνευσης γι αυτόν. Η εσωτερική πληρότητα δεν γκρεμίζεται, όπως υπογραμμίζει, γιατί είναι φτιαγμένη από το νου. Ο νους πρέπει να εξεγείρεται και με παρατηρητικοτητα αλλά ευελιξία να οδηγεται στην επιγνωση των σκέψεων του και όταν φτάσει σε αυτό το σημείο πρέπει να μη βαλτώσει, αλλά να τις αφήσει να πετάξουν μακριά, γιατί έτσι θα είναι ελεύθερος.

0Walpurgis night

Από την ακινησία στη κίνηση, από τη θύελλα που μαίνεται στη απόλυτη σιωπή της Φύσης, ο κεντρικός χαρακτήρας νιώθει μέχρι και την καρδιά του να σταματά, πρόκειται για μια μαγική καθηλωση του χρόνου . Και έπειτα ξανά στη κίνηση, ο άνεμος διαρριγνύει τα σύννεφα, ο ήχος του λύκου επιστρέφει και μια δέσμη του σεληνόφωτος του αποκαλύπτει του που βρίσκεται. Η καρδιά του κοντεύει να σπάσει και τα στοιχεία της Φύσης αλλά και τα στοιχειά του παραφυσικού ρίχνονται σε έναν μακάβριο χορό. Οι απότομες αυτές εναλλαγές σε κρατούν να διαβάζεις αποσβολωμένος. Στα θετικά του βιβλίου, αναμφίβολα, είναι και η υπέροχη αισθητική του (επιλογές χρωμάτων και εικονογράφηση).

0"Μερικές φορές υποφέρει κανείς τόσο για να έχει το δικαίωμα να μην πει ποτέ : Είμαι υπερβολικά ευτυχ

Απο τη σειρά Public Classics, με υπέροχο εξώφυλλο. Μια ρομαντική ιστορία με κεντρικούς χαρακτήρες τον Κορνήλιο και τη Ρόζα. Ο πρώτος ασχολείται με τη καλλιέργεια τουλίπας, αλλά οι συγκυρίες τον οδηγούν στη φυλακή. Στο κελί όμως ανθίζει ο έρωτας του με τη Ρόζα! Ένα κλασικό έργο για την αγάπη, την έχθρα και το φθόνο, με όμορφους διαλόγους και απλή, λιτή γραφή.

0Το χατίρι του δράκου

Ο βιβλιοφάγος μάγος, στις 12 το βράδυ κάνει μια ευχή στο φεγγάρι και εκείνο του εκπληρώνει ένα χατίρι....με τέρατα, θηρία, τον Κέρβερο το Φοίνικα και άλλα τέτοια μυστηριώδη όντα. Όμως, όλα ήρθαν στη βιβλιοθήκη του δράκου για καλο σκοπό. Ποιος άραγε να είναι αυτός; Ένα παραμύθι από τη σειρά "Μικρές Καληνύχτες", με στόχο να προάγει την αγάπη για τα βιβλία και τη δύναμη της φιλίας.

0Πως ξέρω ότι έχω συνείδηση; Έχω συνείδηση ότι έχω συνείδηση; Είναι ποτέ δυνατόν;

Τροφή για σκέψη! Συλλογή αποφθεγμάτων του Pessoa για τη ζωή, το θεό, τη φύση, τις σκέψεις, την τέχνη κ.α. Για όσους δεν αφήνουν τις σκέψεις να ησυχάζουν ποτέ!

0Το κλεμμένο γράμμα

Μια υψίστης σημαντικότητας επιστολή εκλάπη απο τον υπουργό Ντ., ο αστυνόμος Γκ. αδυνατώντας να το εντοπίσει, ζήτα τη βοήθεια του οξυδερκη Ντυπέν, υποστηρικτή της επαγωγικής συλλογιστικής. Η αφήγηση διακόπτεται συνεχώς για την ανάλυση ιδεών που ο Ντυπέν έχει κατά νου και ετσι αυτό λειτουργώντας ως επιβράδυνση απέναντι στη λύση του μυστηρίου εντείνει την αγωνία του αναγνώστη. Εν τέλει η λύση εντοπίζεται στο οφαλμοφανές...

0Το μυστήριο της Μαρί Ροζέ

Ενα ειδεχθές έγκλημα και ένας εκκεντρικός ντετέκτιβ, ο Ντυπέν που προσπαθεί μέσω της αναλυτικής του σκέψης να το εξιχνιασει. Πρόκειται για τον πρώτο ντετέκτιβ στην ιστορία της αστυνομικής λογοτεχνίας και έτσι κάθε λάτρης της οφειλει να τον γνωρίσει!

0Οι φόνοι στην οδό Μοργκ

Ένα αξιοπερίεργο συμβάν επί της οδού Μοργκ. Δύο πτώματα, στο δωμάτιο ανάποδογυρισμένα έπιπλα, όλες οι πύλες εξόδου κλειδωμένες από την εσωτερική πλευρά και ο κανένας δολοφόνος εντός. Εσύ μπορείς να λύσεις το μυστήριο; Ακολουθούν αλλά δύο...

0Καληνύχτα, αρκουδάκι!

Βρες τους φίλους της αρκούδας με το μαγικό φακό! Ένα από τα ωραιότερα βιβλία της κατηγορίας 0-3 ετών. Βοηθά στο συντονισμό κίνησης χεριών και όρασης

0Κάτι πρωτότυπο!

Το λιοντάρι θέλει να πει καληνύχτα στους φίλους του, αλλά πρώτα πρεπει να τους εντοπίσει με το μαγικό φακό!Ένα βιβλίο λεπτής κινητικότητας - γνώσεων που προτείνεται για παιδιά από 0-3 ετών.

0Rock on!

Συνήθως αν αγοράσεις ένα από όλη τη σειρά, μετά θες να τα αγοράσεις όλα! Μια πρώτη επαφή με ήχους των ντραμς, ηλεκτρικής κιθάρας, μπάσου κ. α. για τους μελλοντικούς rock stars!

0Μικρά κορίτσια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ

Aπο τη σειρά "Μικρά κορίτσια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ", ένα βιβλίο γνώσεων με υπέροχη εικονογράφηση και ομοιοκατάληκτο στίχο που εντυπώνεται πιο εύκολα στο μυαλό των μικρών μας φίλων.

0Η τελική αναμέτρηση

Η τελική αναμέτρηση με τον τρομερό Βολντεμορτ. Το τέλος του υπέροχου μαγικού ταξιδιού μας αφήνει με μια γλυκόπικρη αίσθηση. Ένα αριστούργημα εφηβικής (ή και όχι μόνο) επιστημονικής φαντασίας!

0Η αρχή

Ο Χαρρυ λαμβάνει μια επιστολή που λέει ότι έχει μια θέση στο Χόγκουαρτς, με σκοπό να εκπαιδευτεί στη μαγεία!!! Κάπως έτσι ξεκινά η ένα μαγικό ταξίδι περιπέτειας που όλοι αγκαλιασαμε στα παδικα μας χρόνια και που μπορούμε να πρότεινουμε σε όποιον του αρέσουν οι ιστορίες φαντασίας! Το πρώτο μέρος μιας σειράς βιβλίων που όμοιά της, δύσκολα μπορεί να υπάρξει ξανά!

0Για μια νύχτα αγάπης

Το σκοτεινό παραμύθι ενός αρρωστημένου πόθου. Ένα μέγαρο υπό το λυκόφως, καστανιές που αναδίδουν μια οσμή θανάτου, μια κόρη με δέρμα λευκό και χείλη κατακόκκινα σαν να διψούν για αίμα, ένας νέος δέσμιος της ερωτικής ορμής του και ένα πτώμα. Αυτός είναι ο καμβάς πάνω στον οποίο ζωγραφίζεται η εμποτισμένη με λυρισμό πλοκή του έργου. - <<... στα μεγάλα παιδικά της ματιά είχε σβήσει κάθε φλόγα. Στη θέση των δύο μικρών καθρεφτών στους οποίους βλέπει κανείς να αντανακλάται η ψυχή μιας μικρής κόρης, η Τερέζα είχε δύο σκοτεινές τρύπες, μαύρες σαν μελάνι, όπου ήταν αδύνατο να διαβάσει κανείς τίποτε >>.

1H επιστροφή

Mια απλή, λιτή νοηματικά ιστορία επαναπατρισμού του κοσμογυρισμένου Σλοτεμπεργκ στην πατρίδα του. Οι συντοπίτες του αντιδρούν στις νέες συνήθειες, εκφράσεις, αντιλήψεις και την ελευθεριάζουσα γλώσσα του επιχειρηματία. Ένα από τα λιγότερα γνωστά εργα του Hesse για τους λάτρεις του συγγραφέα.

0Το καλοκαίρι

Ένα ταξίδι μεταξύ χωρών και πολιτισμών, μεταξύ ιστορία και μύθου. Μια συλλογή δοκιμίων με στόχο να σωθεί το φως και το πνεύμα του ανθρώπου, ενάντια σε μεμψιμοιρες αρετές, με αρκετό κόπο, με άρνηση φανατισμού, με τη παραδοχή της ανθρώπινης άγνοιάς μας, με δημιουργικότητα και ενάντια σε κάθε ακαμψία.

0Ο ξένος

Στον Ξένο υπογραμμίζεται ο κοινωνικός αντικομφορμισμός μέσω της σθεναρής, μέχρι τέλους (κυριολεκτικά) προσήλωσης στην προσωπική Αλήθεια. Όσο κι αν ο Μερσώ φλερτάρει με την ιδέα να υποκύψει με μια αίτηση χάριτος στους δικαστές, καμία βούληση, ούτε η ανώτερη θεϊκή ούτε η πηγαία ανθρώπινη δεν τον οδηγεί σε συμβιβασμό. Η μετάνοια δεν έχει σκοπιμότητα στην γρήγορη μετακύληση από το σήμερα στο αύριο και από την ύπαρξη στο θάνατο. Η συναισθηματική αναισθησία προσβάλλει αναπόδραστα τον οργανισμό όλων, ακόμη και όσων για παράδειγμα, έβγαλαν την τελική ετυμηγορία και τον κατηγόρησαν για έλλειψη συναισθηματισμού, επιδεικνύουν ακράδαντα τη δική τους έλλειψη συναισθηματισμού, γίνονται οι ίδιοι Ξένοι απέναντι στο Εγώ τους.

0Aνόητα γυναικεία μυθιστορήματα

Υψηλή φρασεολογία, διάλογοι ηθικού και θρησκευτικού διδακτισμού, μια κοπια χαρακτήρων εκλεπτυσμένων (συμ)μετοχων της υψηλής κοινωνία, υπέρτατη οξυνοια κ.α.χαρακτηριστικα απαριθμεί η G. Elliot στο βιβλίο της με μια δυνατή δόση κυνισμού προς αυτά τα μυθιστορηματα για γυναίκες.

0H τέχνη του να έχεις πάντα δίκιο

Ενας φιλόσοφος με τέτοια εριστική γραφή δεν θα μπορούσε να μην έχει γράψει ένα δοκίμιο σαν αυτό. Ως εφαλτήριο, φυσικά, στα τεχνάσματα που προτείνει για την κατακεραύνωση των θέσεων του αντιπάλου δεν είναι η αντικειμενική αλήθεια. Άλλωστε σε όλο το πρώτο μέρος το ξεκαθαρίζει αυτό, η διαλεκτική αφορά στη συλλογή, συστηματοποίηση και έκθεση τεχνασμάτων. Η αντικειμενική αλήθεια αποτελεί περιεχόμενο της λογικής και όχι της διαλεκτικής. Ολοκληρώνοντας την ανάγνωση μένεις με μια αίσθηση μουδιάσματος και απορίας για το πόση ευστροφία μπορεί να απαιτεί στην πράξη μια τέτοια αντιπαράθεση και πόσο εφικτή είναι η επιλογή των καταλληλότερων τεχνασμάτων εν τη ρυμή του λόγου.

0Περί ανάγνωσης και βιβλίων

Μια συλλογή αποσπασμάτων των περί των βιβλίων απόψεων του συγγραφέα. Ο αναστοχασμός είναι ο κύριος παράγοντας για την κατανόηση ενός βιβλίου αλλιώς οδηγούμαστε σε πνευματική παράλυση. Επιπλέον αναφορές στις ιδιότητες που χρειάζεται κανείς για να συγγράφει, τη στάση που πρέπει να κρατά απέναντι στην εμπορευματοποιηση των βιβλίων και την ήρεμη δύναμη της φιλοσοφίας. Οι συνεχείς παραπομπές καθιστούν την κατανόηση του βιβλίου απαιτητική και οι παρομοιώσεις και μεταφορές τονίζουν ακόμη περισσότερο τον δηκτικό λόγο του συγγραφέα.

0Μια σκάλα για τον παράδεισο... των αστεριών

Κανείς δεν πρέπει να υποτιμά τον φαινομενικά αδύναμο! Με την αλληλοβοήθεια μπορεί κανείς να φτάσει το στόχο του, όπως το αστεράκι του παραμυθιού. Ένα συν στο βιβλίο, οι συμβουλές για εκπαιδευτικούς που παρέχει στο τέλος.

0Το ποίημα του R. Kipling είναι μια προτροπή για να οδηγηθεί κανείς στο ιδεώδες του Ανθρώπου και στην κατάκτηση του Όλου. Σε κλιμακωτή σειρά ο ποιητής παραθέτει όλες τις προϋποθέσεις γι'αυτό το στόχο. Διαβάζοντάς το σε διακατέχει μια σωκρατική αύρα περί γνώθι σαυτόν και σε κάνει να αναλογίζεσαι. Δεν τολμώ να παραθέσω αυτολεξεί ούτε έναν από τους στίχους - αν και με εντυπωσίασαν πολλοί - γιατί αξίζει να διαβαστεί από την αρχή μέχρι το τέλος και να δωθεί ίση βαρύτητα σε όλους έναν προς έναν!

0Ο αρκουδος, το πιάνο, ο σκύλος και το βιολί

Ο Έκτορας είναι σπουδαίος βιολιστής, ο Ουγκώ, ο σκύλος του έχει ένα κρυφό ταλέντο στη μουσική που σύντομα θα τον κάνει καταξιωμένο σταρ. Η μικρή αυτή ιστορία μας διδάσκει για δύο αναλλοιωτες αξίες της ζωής, τη φιλία και τη μουσική!

0Ο αρκουδος και το πιάνο

Ο αρκούδος πηγαίνει στην πόλη, γίνεται περίφημος πιανίστας αλλά αναγκάζεται να αφήσει πίσω τους αγαπημένους του φίλους. Ένα παραμύθι που μιλάει για τη δύναμη της φιλίας, την αξία του να επιτυγχάνεις και να το μοιράζεσαι με τους αγαπημένους σου αλλά και την αγάπη για μουσική! Για επίδοξους μελλοντικούς μουσικούς..

0Oι τεμπέλικες σκέψεις ενός τεμπέλη

Μια πραγματεία που δύναται να σε κάνει να αναθεωρήσεις τον ορισμό της τεμπελιάς και όχι μόνο. Ο Jerome αφορμώντας από διαφορετικές πτυχές της ζωής και συναισθήματα, με χιούμορ και ρεουσα γραφή σχολιάζει, επικρίνει, συμβουλεύει. Είχες σκεφτεί ποτέ πως μπορείς να κάνεις ό, τι θέλεις έναν δήθεν μη κόλακα συγχαίρωντάς τον απλά για την έλλειψη ματαιοδοξίας του; Ότι η εντιμότητα ίσως είναι η υψηλότερη μορφή ματαιοδοξίας; Στα θετικά του βιβλίου προσθέτω ακόμη και το τελευταίο κεφάλαιό του σχετικά με τη μνήμη για τις εικόνες που σου δημιουργεί.

1Περπατώντας

Ένα δοκίμιο που μιλά για την απελευθερωτική αξία του να περπατά κανείς ακολουθώντας τη βελόνα της εσωτερικής του πυξίδας που θα τον οδηγήσει κοντά στο ένστικτό του, κοντά στη Φύση. Όπως στη λογοτεχνία μας συναρπάζει το ανημερο έτσι και ο Thoreau, υποστηρίζει ότι "Η ελπίδα και το μέλλον, βρίσκεται στους αδιαπέραστους, τρεμουλιαστούς βάλτους". Ο πολιτισμός μας φθηρει, τα οικήματα λειτουργούν ως ανθρωποπαγίδες που στεγάζουν τον παχυδερμισμό του σύγχρονου ανθρώπου. Το κείμενο είναι γεμάτο παραπομπές απο έργα ανθρώπων των τεχνών και μαρτυρίες περιηγητών, αλλά οι σημειώσεις στο τελευταίο μέρος του βιβλίου είναι διασαφηνιστικές για τον αναγνώστη.

0The book of tea

Μια κούπα τσάι διεκδικεί παγκόσμιο κύρος. Ανατολή και Δύση μέσω του Τεϊσμού προσπαθούν να βρουν αμοιβαία παρηγοριά υπό τους ήχους μιας τσαγιέρας που βράζει. Mια αντιπαραβολή και γεφύρωση ανατολικής-δυτικής συμπεριφοράς και κουλτούρας. Οι τάσεις αισθητικής στους χώρους τεϊοποσίας, η τελετουργία που ακολουθείται με θρησκευτική ευλάβεια και η επιλογή για τον στολισμό λουλουδιών στους χώρους αυτούς υπό την προϋπόθεση συγκεκριμένων αρχών.

0Tο εγκώμιο της σκιάς

Στο έργο αναπτύσσεται η αισθητική αντίληψη της ομορφιάς στις ιαπωνικές τέχνες. Δυστυχώς, αν και του έδωσα δύο ευκαιρίες δεν κατάφερα ποτέ να το ολοκληρώσω καθώς μου φάνηκε ανιαρό, ότι δεν είχε να μου προσφέρει κάτι.

0Winter is coming

Αν και με πρόλαβε η σειρά, διαβάζοντας το βιβλίο ήταν σαν να γνώριζα τους ήρωες ξανά από την αρχή. Θα το πρότεινα σε κάποιον (αν υπάρχει!) που δεν έχει δει τη σειρά έτσι ώστε να δει την αίγλη του να ξεδιπλώνεται αργότερα σε αυτήν.

0Το προηγούμενο κορίτσι

Ενδιαφέρουσα πλοκή, σε κρατάει σε εγρήγορση καθώς τρέχει σε δύο χρόνους αλλά η πλοκή εν τέλει δεν κορυφώνεται τόσο ώστε να σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Συμπαθητικό, ψυχολογικο θρίλερ.

0Στα μυστικά του βάλτου

Τα δύο αγόρια,Αποστόλης και Γιωβαν, βοηθούν κατά τον μακεδονικό αγώνα την απελευθέρωση του Βάλτου. Ένα κλασικό μυθιστόρημα που προσπαθεί να ενσταλάξει το αίσθημα της φιλοπατρίας και να διδάξει ένα κομμάτι της ιστορίας στους αναγνώστες του.

0Η ανάπτυξη του ανθρώπου

Περιγράφονται διεξοδικά οι διεργασίες που συντελούνται σε κάθε φάση της ανάπτυξης του ανθρώπου από την αρχή έως το τέλος της ζωής σε αντίθεση με άλλα συγγράματα που εστιάζουν στην παιδική ηλικία. Προτείνεται σε φοιτητές, εκπαιδευτικούς, ερευνητές και όσους ασχολούνται με την αναπτυξιακή ψυλοχογια.

0Τα ψηλά βουνά

Το πρώτο σχολικό αναγνωστικό που κυκλοφόρησε. Μια ομάδα φίλων έρχεται κοντά στη φύση, βλέπουν πως είναι να ζει κανείς μέσα σε μια καλύβα, εξοικειώνονται με ασχολίες όπως το γνέψιμο της ρόκας αλλά η κυριότερη ενασχόλησή τους είναι η διδασκαλία της γλώσσας στον Λάμπρο. Βγάζει μια αίγλη παλιομοδίτικου (βάζοντας θετικό πρόσημο στον όρο αυτό).

0Παραμύθι χωρίς όνομα

Πολιτικό ή αλληγορικό παραμύθι με πρωταγωνιστές - σύμβολα. Παντοτε διαχρονικό και αγαπημένο αναγνωσμα της εφηβικής ηλικίας.

1Μάγκας

Ολες οι περιπέτειες μέσα από τα μάτια του Μάγκα, γεμάτες ζαβολιές, παρανοήσεις, σκανταλιές και αγάπη. Πολύ όμορφη πινελιά σε αυτό το διαχρονικό έργο είναι και οι ιστορικές λεπτομέρειες που ενέχει.

0Ο τρελαντώνης

Κλασικό μυθιστόρημα της Δέλτα γραμμένο εξιστορώντας κατορθωματα του αδερφού της. Γεμάτο σκανταλιές, ζημιές και μια νοσταλγική διάθεση για τα παιδικά μας χρόνια!

0Ένα παιδί από βιβλία

Το κορίτσι είναι φτιαγμένο από βιβλία και θα μας πει μια ιστορία για τη δύναμη που έχουν όλα τα βιβλία για εμάς τους αναγνώστες. Μέσα απο τις λέξεις τους μας ταξιδεύουν, φωτίζουν το δρόμο μας, μας κάνουν να φανταζόμαστε, να νικάμε τους φόβους μας και να εκφράζουμε δυνατά τις σκέψεις μας. Η αξία των βιβλίων μέσα σε λίγες γραμμούλες και υπέροχη εικονογράφηση!

0Μικρομέγας

Ο Μικρομέγας ταξιδεύει στον Κρόνο και από εκεί με έναν κάτοικο του Κρόνου ταξιδεύουν στη Γη. Φαινομενικά τα ανθρωπάρια που συναντούν, λόγω μεγέθους, τα υποτιμούν, τα θεωρούν όντα χωρίς νόηση και συναισθήματα, μια <<μυρμηγκοφωλιά γελοίων>>. Η παρέα ανθρώπων όμως αποτελείται από επιστήμονες, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να καταρρίψουν τους ισχυρισμούς των μεγαλόσωμων ταξιδιωτών μέσα από έναν αξιοσημείωτο διάλογο. Εντυπωσιακό έργο με ηθικά διδάγματα, θα μπορούσε να διαβαστεί σε όλες τις ηλικίες!

0Ο ραφτακος των λεξεων

Μια ιστορία που μιλά για την αξία των λέξεων, για τη δύναμή τους να αγκαλιάσουν τον άλλο και να τον ζεστάνουν όπως τα πουλόβερ του ραφτακου ή από την άλλη η απουσία τους, η σιωπή, να πληγωσουν τον άλλο όπως έκαναν όσοι ξέχασαν το ραφτακό. Μια πολύ πρωτότυπη ιδέα δοσμένη με τη μορφή παραμυθιού!

0H φωτιά

"Με πάνω από μείον πενήντα βαθμούς κάτω από το μηδέν καλύτερα να μην ταξίδευε κανείς μόνος του" αυτή τη συμβουλή έδωσε ο γέροντας από το Σαλφερ Κρικ την οποία και παράκουσε ο ταξιδιώτης. Εμπιστευόμενος τις δυνάμεις του και κόντρα στη παντοδυναμία της φύσης. Όλα αλλάζουν όμως οταν ξυπνά το ένστικτο της επιβίωσης..

0Ο γλωσσολόγος ήταν σχεδόν τέλειος

Ξεκίνησα να το διαβάζω καθώς φαντάστηκα θα συνδύαζε παράλληλα με το μυστήριο εξιχνίασης των φόνων και πινελιές γλωσσολογικής φύσεως. Παρ'ολα αυτά με απογοήτευσε. Η πλοκή δεν σε συνεπαίρνει και ταυτόχρονα οι διάλογοι είναι πληκτικοί.

0Η κουκουβάγια

Μια σκηνή φόνου γεμάτη άγρια θεατρικότητα, ένα νέο κορίτσι έχει δολοφονηθεί και έχει τοποθετηθεί σε ένα στρώμα από φτερά κουκουβάγιας. Φοράει μια ξανθιά περούκα και έχει ένα λουλούδι στο στόμα. Οι δύο ιδιαίτεροι ντετέκτιβ του S. Bjork επιλύουν το αποτρόπαιο έγκλημα. Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα για γερά στομάχια.

0Ο αναρχικός τραπεζίτης

Πώς κάθε τι επίκτητο επηρεάζει την ελευθερία του ανθρώπου; Άραγε οι κοινωνικές συμβάσεις, ό, τι επικαθίσταται στη φυσική πραγματικότητα, τα κατά συνθήκη ψεύδη, όπως λ.χ. τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις, τα καθήκοντα που ανακύπτουν μέσα από τον αστικό τρόπο ζωής, πόσο υποδηλώνουν τον ανθρώπινο νου; Μια σύντομη αλλά μεστή σε νόημα ιστορία δύο συνδιαλεγομένων. Τα ηνία του διαλόγου αναλαμβάνει ο τραπεζίτης και ο δεύτερος παίζει το ρόλο του ακροατή που θέτει στοχευμένα ερωτήματα. Ο αναγνώστης καλείται να λάβει αυτον ακριβώς το ρόλο. Αφού διαβάζει το κείμενο, να στοχαστεί το περιεχόμενό του και να βγει σίγουρα κερδισμένος από αυτό.

0Tο αγόρι στο χιόνι

Για ακόμη μια φορά ο Bjork στήνει ένα σκηνικό στο τόπο της δολοφονίας σαν να ήταν βγαλμένο από μακάβριο πίνακα τέχνης. Μια δολοφονημένη μπαλαρίνα επιπλέει στο νερό και ένα αγόρι που φορά στο κεφάλι κέρατα ελαφιού. Οι συνήθεις ντετέκτιβ Μία και Μουνκ βρίσκονται σε αδιέξοδο όπως και οι αναγνώστες θα βρεθούν στην αναζήτηση του θύτη.

0Παγωμένος άγγελος

Μια ανατριχιαστική σκηνή φόνου, θύματα μικρά παιδιά και οι δύο κυνηγημένοι από τους δαίμονές τους ντετέκτιβ στην εξιχνίαση αυτού του σκοτεινού παζλ. Πέρα από ελάχιστα σημεία που η ροή της αφήγησης βαλτώνει σε σύνολο η δράση κινείται σε ταχύτατους ρυθμούς. Αν είσαι λάτρης του αστυνομικου μυθιστορήματος σίγουρα πρέπει να έχεις διαβάσει Bjork!

0Κρυμμένη στο χώμα

Υπόθεση κλασικού αστυνομικού μυθιστορήματος με πλοκή που δημιουργει αγωνία, κυλάει ομαλά χωρίς να σε κουράζει αλλα ούτε και να θέτει το βιβλίο στις πρώτες επιλογές σου.

0Η μνήμη των σωμάτων

Αρκετά σκοτεινό και ατμοσφαιρικό, με παραστατικές περιγραφές που αγγίζουν τα όρια του μακάβριου σε ορισμένες στιγμές. Ωστόσο, έχασε σε δυναμική η διεξοδική ανάλυση κατ' εμέ δευτερευοντων στοιχείων.

0Ιδανικοί αυτόχειρες

Η επανεμφάνιση του επιθεωρητή Σαλγάδο. Η πλοκή τυλίγεται γύρω από μια αυτοκτονία και την εξαφάνιση της πρώην γυναίκας του επιθεωρητή και κινείται έτσι σε δύο επίπεδα. Παρ'ολα αυτά δεν δημιουργεί στον αναγνώστη πολλή αγωνία και ένταση.

0Έγκλημα στη Βαρκελώνη

Δεν με ενθουσίασε αν και υπάρχει η προσπάθεια δημιουργίας μιας ωραίας πλοκής. Φάνηκε χρήσιμο ως προς το ότι γνωρίζει κανείς τον επιθεωρητή Σαλγάδο και γίνεται μια ομαλότερη μετάβαση στο δεύτερο βιβλίο του συγγραφέα.

0Προσανατολισμοί κλινικής ψυχολογίας

Κάνοντας μια ανάγνωση το βιογραφικό της συγγραφέα αυτομάτως θέλεις να βάλεις 10! Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, είναι ο τρόπος προσέγγισης διαφόρων θεωριών της κλινικής ψυχολογίας, με μέτρο και όσο το δυνατόν πιο αγκιστρωμενη στο σήμερα. Είναι σαφώς ένα δύσκολο, "βαρύ" εννοιολογικά βιβλίο, γι αυτό και αφορά οσους ανήκουν στον χώρο της Ψυχολογίας.

0Θεωρίες προσωπικότητας

Το περιεχόμενο του βιβλίου είναι ομώνυμο του τίτλου του. Παραθέτει όλες τις θεωρίες που έχουν προκύψει για τη δόμηση της προσωπικότητας καθώς και τις βάσεις που θεμελιωνεται αυτό το σταθερό σχήμα συμπεριφοράς. Μεταξύ των θεωριών βρίσκεται και η φροϋδική, σήμα κατατεθέν του συνόλου των θεωριών. Είναι, πραγματικά, ένα πολύ αξιόλογο βιβλίο!

0Μέθοδοι έρευνας στην ψυχολογία και τη γνωστική νευροεπιστήμη

Ένα βιβλίο που στοχεύει στην εξοικείωση με τον τρόπο διεξαγωγής μιας επιστημονικής έρευνας και πειραμάτων, την ανάλυση δεδομένων, τη δειγματολήψια κ.α. Επίσης αναλύει το πως συσχετίζεται η μάθηση και η μνήμη με τις εγκεφαλικές λειτουργίες, με τρόπο κατανοητό και ευληπτο και για όσους δεν ασχολούνται αυστηρά με τον τομέα της Ψυχολογίας.

0Η λησμονημένη επανάσταση

Η επιστήμη δεν γεννήθηκε από το μηδέν στο σύγχρονο κόσμο. Υπήρξε στην αρχαιότητα έσβησε για να ξαναγεννηθεί τον 18ο αι. Πρόκειται για μια μελέτη και αναφορά στους σημαντικότερους σταθμούς της επιστήμης. Ενδείκνυται για σπουδαστές της Ιστορίας των Επιστημών.

0Για συγκεκριμένο κοινό

Οι εικαστικές τέχνες από τη μεταβυζαντινή περίοδο έως το σήμερα (1993 όπου και εκδόθηκε). Ένας "οδηγός μελέτης" με αναλυτικές περιγραφές, αναφορά στις επιδράσεις και στις βιογραφίες σπουδαίων καλλιτεχνών. Ιδανικο για σπουδαστές και μελετητές της λαογραφικής μας παράδοσης

0Η ανάπτυξη των παιδιών-Α Τόμος

Αναλύεται όλο το ευρύ φάσμα της ανάπτυξης από τον τοκετό έως και τη βρεφική ηλικία του παιδιού. Σκοπός είναι η κατανόηση των αναπτυξιακών αλλαγών που συμβαίνουν μέσα σε αυτούς του μήνες και πως αυτές θα παίξουν ρόλο στην ενήλικη ζωή του ανθρώπου. Η ανάλυση των σταδίων είναι διεξοδική, σου δίνει να καταλάβεις κατατοπιστικά κάθε εβδομάδα που διανύει το βρέφος τι είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται και τι όχι και πως οι γύρω παράγοντες μπορούν να μεταβάλλουν την σύνολη διαδικασία.

0Η ανάπτυξη των παιδιών

Μια πραγματεία για την εγκυμοσύνη, τον τοκετό τη βρεφική ηλικία καθώς και τη γνωστική - ψυχοκοινωνική ανάπτυξη κατά τη νηπιακή και μέση παιδική ηλικία. Πιάνει δηλαδή ένα ευρύ φάσμα της αναπτυξιακής ψυχολογίας του παιδιού μέχρι την ηλικία της εφηβείας. Δίνει πολύ αναλυτικές πληροφορίες για τα γνωστικά αναπτυξιακά στάδια που επιτελούνται καθως και το κατά πόσο πολιτισμικές και κοινωνικές μεταβλητές τα επηρεάζουν. Δεν βάζω 10 αστεράκια μόνο και μόνο για το δύσχρηστο του όγκου του και του βάρους του κατά τα άλλα είναι άριστο! (προτιμούσα την προηγούμενη έκδοση που χωριζόταν σε δύο τόμους)

0Πολιτισμός και εθνογραφία

Η εθνογραφία με τις επιτόπιες ανθρωπολογικές έρευνες είναι από μόνη της μια ενδιαφέρουσα επιστήμη. Το βιβλίο αυτό μελετά το ποσό επηρεάζουν ο πολιτισμός και η κοινωνία την εξέλιξη και την τοποθέτηση της εθνογραφίας. Μπορεί έτσι, να φανεί χρήσιμο για τους φοιτητές της ανθρωπολογίας και της εθνογραφίας.

0Νέοι, σεξ και ΜΜΕ

Μια σπάνια βάση δεδομένων για τους ερευνητές που ασχολούνται με την επιρροή των ΜΜΕ στους νέους. Μπορεί να μην αφορά σε εγχώρια ποσοστά, αλλά μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική πηγή πληροφοριών για όσους καταπιανονται με αυτού του είδους τη θεματική.

0Εκπαίδευση και κοινωνικές ανισότητες

Μια μελέτη που ερευνά τη γενική ανοδική τάση των εισαγωγών στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε πιο υπόβαθρο χτίζεται η επιλογή της εκπαιδευτικής επιλογής των εισακτέων καθώς και τις κοινωνικές ανισότητες που διαιωνιζονται πριν κατά και μετά τις επιλογές αυτές. Ένα βοηθητικό εγχειρίδιο για όσους ασχολούνται με το χώρο της εκπαίδευσης ή και συναφή επιστημονικά πεδία.

0Κοινωνική ψυχολογία

Πέρα από το θεωρητικό κομμάτι, μέσα από παραδείγματα καθημερινά, μπορεί κανείς να κατανοήσει καλύτερα το κομμάτι της κοινωνικής συμπεριφοράς και πως το κοινωνικό γίγνεσθαι επηρεάζει τις διαπροσωπικές μας επιλογές. Ενας κοινωνικά ευαίσθητος νους μπορεί να βοηθηθεί ώστε να οξυνθεί περισσοτερο η ικανότητα του στη παρατήρηση. Γενικότερα, εάν υπάρχει ήδη ένα σχετικό ερέθισμα, ανοίγονται νέοι ορίζοντες κοινωνικής βίωσης ακόμα και των πιο καθημερινών και απλών διαδικασιών.

0Ψυχολογία του λόγου και της γλώσσας

Εξαιρετικό βοήθημα για όσους ασχολούνται με την ψυχολογία και τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι έρχονται συχνά αντιμέτωποι με φαινόμενα παθολογίας της γλώσσας.

0-

Τελευταίο όλων των σχετικών βιβλίων και αυτό από την οπτική γωνία του πρωταγωνιστή. Παρέχει πολλές πληροφορίες για τον πρωταγωνιστή και την προσωπικότητά του καθώς και πολλά μυστικά του σκοτεινού του παρελθόντος. Ένα ακόμη άνευ ουσίας ανάγνωσμα.

0-

Επαναλαμβανεται όλη η τριλογία από την οπτική γωνία του Γκρευ. Επομένως δεν υπάρχει κάποια ανατρεπτικότητα και όλα είναι προβλέψιμα.

0-

Θα μπορούσε να είχε τελειώσει η ιστορία στο προηγούμενο βιβλίο. Σε αυτό οι ρολόι των χαρακτήρων κατά κάποιο τρόπο αντιστρεφονται και έρχονται να προστεθούν κουραστικες, μεγάλες, περιγραφές.

0-

Εδώ υπάρχει μια προσπάθεια να δημιουργηθεί περισσότερη πλοκή μέσα από τις περιπέτειες και το πισωγύρισμα της Ανασταζια αλλά το αποτέλεσμα είναι και πάλι κουραστικό με σκηνές που επαναλαμβανονται και ένα αναμενόμενο happy end.

0-

Η Aναστάζια γνωρίζει και ερωτεύεται τον εξουσιαστή αλλά και τον γιαολαφταειτοπαρελθονμου κύριο Γκρευ. Δεν μπορώ να καταλάβω πως για κάποιους αποτελεί πηγή ρομαντισμού ένα τέτοιο ανάγνωσμα, δεν θέλω ούτε καν να σκέφτομαι σε τι προσανατολισμό μπορεί αυτό να οδηγήσει αν πέσει στα χέρια μιας ή ενός εφήβου και τελος δεν μπορώ να αντιληφθώ το πως έγινε best seller.

1Before

Aν έχεις διαβάσει τα βιβλία της εφηβικής σειράς, ήρθε η ώρα να διαβάσεις και το τι έγινε πριν να ξεκινήσουν όλα! Αφορά τη γνωριμία της Τέσα και του Χάρντιν, το πως εκείνος την έζησε και δίνεται φωνή και σε άλλα πρόσωπα.

0Τώρα και μετά για πάντα μαζί

Η ηρεμία στη σχέση της Τέσα και του Χάρντιν αποκαθίσταται. Όμως τα πράγματα πλέον παίρνουν άλλη τροπή για εκείνη, για το πως βλέπει τα πράγματα και για το τι επιλογές θα κάνει στο μέλλον. Ένα ακόμη καλό βιβλίο της Anna Todd!

0Μετά την πτώση

Το τρίτο μέρος της σειράς βιβλίων της Anna Todd. Αρκετά ικανοποιητικό όσο αφορά την πλοκή του αλλά υστερεί σε σχέση με τα προηγούμενα δύο καθώς θα περίμενε κανείς να εκφράζονται αρκετά πιο έντονα τα συναισθήματα των χαρακτήρων.

0After

Eνα βιβλίο (η αρχή της σειράς βιβλίων της Anna Todd) το οποίο απευθύνεται κυρίως σε εφήβους. Δεν ανταποκρίνεται ιδιαίτερα στην πραγματικότητα όμως είναι ένα ρομαντικό μυθιστόρημα με ενδιαφέροντες χαρακτήρες και συνεχώς συμβαίνουν αναπάντεχα γεγονότα τα οποία κρατούν το ενδιαφέρον του αναγνώστη αμείωτο.

0Μετά τη σύγκρουση

Σαν είδος αποτελεί την περιγραφή ενός εφηβικού έρωτα με την διαφορά ότι τα γεγονότα είναι πιο ρεαλιστικά και ανταποκρίνονται περισσότερο στην πραγματικότητα εν συγκρίσει με το πρωτο μέρος (After)

0Ο τρομερός εχθρός

Καμία φορά "Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτά που κάποτε απορριπταμε". Λόγω φόβου, συνήθως, απορριπτουμε τον άλλο ή ακόμα και κάποια πτυχή του εαυτού μας την οποία θεωρούμε προβληματική. Αν αγκαλιαζαμε όμως το ξένο, το ό, τι μας φοβίζει θα χτιζαμε "παλάτια" ειλικρίνειας, εμπιστοσύνης, συγχώρεσης και φιλίας.

0Όνειρα

Διαβάζοντας Κάφκα σε καταλαμβάνει μια ακατανίκητη έλξη να αναλύσεις εις βάθος τα έργα του. Με αυτό το βιβλίο το οποίο περιλαμβάνει αποσπάσματα από τα Ημερολόγια και τις επιστολές του, παρουσιάζονται τα όνειρά του. Έτσι, ίσως, παρουσιάζεται στον αναγνώστη η ευκαιρία ναι διεισδύσει στο υποσυνείδητο του συγγραφέα και να αναζητήσει τις πήγες της δημιουργικής του γραφής.

1Οι περιπέτειες του Τομ Σογιερ

Ο αλητήριος μα καλόκαρδος νέος "ταράζει" τα νερά του ποταμού Μισισιπή στον οποίο ζει κοντά, με τις σκανταλιές που μπλέκονται αυτός και η δραστήρια παρέα του. Ένα ταξίδι ενηλικίωσης που διαβάζεται από μικρούς και μεγάλους!

0Μεγάλες προσδοκίες

Ο νεαρός Πιπ κυνηγά τις φιλοδοξίες του. Κάθε χαρακτήρας που συναντά στο διάβα του αντιπροσωπεύει το καλό, το κακό και όλες τις ενδιάμεσες αποχρώσεις τους. Κάθε περιπέτεια στην οποία εμπλέκεται χρωματίζεται με δράμα ή χιούμορ. Μια μικρογραφία της πολύπτυχης κοινωνίας ξεδιπλώνεται στις σελίδες του κλασικού αυτού αριστουργήματος.

3Χελώνες στο άπειρο

Ενα ανάγνωσμα γεμάτο νεανικές ανησυχίες, μυστήριο και ωραία δόμηση χαρακτήρων.

0Συνδεδεμένοι

Οι συγγραφείς μέσα από αυτό το βιβλίο προσφέρουν την δυνατότητα να κατανοησουμε πως κάθε μέλος ενός ευρύτερου κοινωνικού δικτύου μπορεί να προκαλέσει εμμεση επίδραση μέσα από πράξεις ή σκέψεις, σε ανθρώπους πέρα από τον κύκλο γνωριμιών του. Μεσα από την συναρπαστική διήγηση ιστοριών, παρουσιάζεται μια διαφορετικη ματιά για την ανθρώπινη ύπαρξη.

0Ο χιονάνθρωπος

Σε λευκό φόντο ο ιδιόρρυθμος Χάρι Χόλε αναζητά τον ένοχο μιας σειράς φόνων. Αγωνία, πλοκή με συνέχεια που δεν κουράζει και εικόνες που σε ταξιδεύουν.

0Η νυχτερίδα

Ο...εκκεντρικός αστυνόμος Χάρι Χόλε μας συστήνεται! Ένα συμπαθητικό αστυνομικό ανάγνωσμα με θέμα την εξιχνίαση μιας σειράς φόνων και κάποιες ιστορικές πινελιές.

1Η μεταμόρφωση

Μεταξύ ρεαλισμού και αλληγορίας, μεταξύ πραγματικού και συμβολικού αυτά είναι τα επίπεδα που κινείται το συγκεκριμένο βιβλίο. Στο επίκεντρο της πλοκής μια καινοφανής μεταμόρφωση του Gregor σε κατσαρίδα (;), μέσα από την οπτική γωνία της οποίας κινείται η κυρίως αφήγηση. Αν σταθείς σε μια πρώτη, επιφανειακή προσέγγιση μοιάζει με ιστορία τρόμου με λεπτομερείς, ανατριχιαστικές περιγραφές . Αν όμως πέρα από το επιφανειακό ακολουθήσεις τη βαθύτερη συλλογιστική πορεία του έργου, σύντομα θα καταλάβεις πως τα κρυμμένα νοήματα είναι παραπάνω από όσα θα περίμενε κανείς λόγω της μικρής του έκτασης. Άλλωστε το να στραφείς περα από το επιφανειακό επιδιώκει ο συγγραφέας, να δεις πως όλα κοστολογούνται και βάσει κόστους ή προσφοράς ζυγίζονται στις διαπροσωπικές σχέσεις.

1H άλλη Γκρεϊς

Ένα μυθιστόρημα εποχής βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα. Η Γκρέις καταδικαζεται για συνεργεία σε δύο φόνους και ο ψυχίατρος Τζέρομι αναλαμβάνει να ξεσκεπάσει τις μνήμες της οι οποίες φαίνονται καλά σκεπασμένες υπό την υπόνοια της αμνησίας. Αινιγματική είναι η έκφραση κάποιας φίλης της,πριν πεθάνει "Εγώ μπορεί να πεθάνω σύντομα. Μα εσύ θα είσαι ακόμη ζωντανή". Μπορεί κανείς να είναι όντως ζωντανός αν και ανελευθερος τόσο σωματικά όσο και ψυχικά;

0Life down here is just a strange illusion

Ξεκίνησα το αναγνωστικό εγχείρημα να διαβάσω Fitzek με τη Θεραπεία και ενόσω ταξίδευα. Χωρίς προϊδεασμούς. Μέχρι να φτάσω στον προορισμό μου είχα τελειώσει και το βιβλίο! Ωραία σύλληψη πλοκής, πολλή ένταση, μικρά κεφάλαια, εις βάθος ανάλυση των χαρακτήρων, λιτή γραφή, απλά νοήματα. Εκ των υστέρων, έχοντας διαβάσει όλα του τα βιβλία διαπίστωσα πως το συγκεκριμένο έχει, ίσως, τις πιο ακραίες και βίαιες σκηνές δίνοντάς του μια πιο σκοτεινή ατμόσφαιρα σε σχέση με τα άλλα! Ξεκινήστε το!

0Η θέση 7Α

Ξεκίνησα να το διαβάζω με προσμονή όμως δυστυχώς με απογοήτευσε. Σίγουρα περιλαμβάνει όλα τα μαγικά "φίλτρα" που χρησιμοποιεί ο Fitzek κάθε φορά και μας κάνει να μη σταματάμε εάν δεν εμφανιστούν οι τίτλοι τέλους, όμως το αποτέλεσμα απέτυχε. Ίσως έφταιξε η υπερανάλυση σε κάποια σημεία του βιβλίου και κάποια λογικά άλματα στο δέσιμο της πλοκής.

0Το όνομα του ρόδου

Ένα πολυεπίπεδο και πολυπρισματικό μυθιστόρημα. Με φιλοσοφικό, ιστορικό καθώς και θεολογικό υπόβαθρο. Οι δαιδαλώδεις περιγραφές του, μεταφέρουν μια μεσαιωνική αύρα στο εδώ και στο τώρα, όποτε και αν αυτό διαβαστεί. Οι διάλογοι των χαρακτήρων, εμφιλοχωρούν σε βαθύτατες ηθικόφιλοσοφικές αναζητήσεις. Μια μοναδική λογοτεχνική εμπειρία - ταξίδι που δεν θα απογοητεύσει κανέναν αναγνώστη.

0Έγκλημα και τιμωρία

Σε μια κοινωνία που τα πάντα μένουν ατιμώρητα, ο ταπεινής καταγωγής Ρασκολνικωφ, δημιουργεί μια δική του κοσμοθεωρία: οι άνθρωποι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, τους απλούς και τους Υπεράνθρωπους. Οι δεύτεροι "εκλεκτοί", έχουν έρθει στον κόσμο για να τον προάγουν γι'αυτό και κάθε έγκλημά τους δεν πρέπει να τιμωρείται. Εκείνος ανήκει σε αυτή τη κατηγορία και μετά τη δολοφονία δύο προσώπων, η τιμωρία του, πέρα από τις κοινές που επιβάλλονται από τον πειθαρχικό κώδικα, είναι βαθύτερη. Ακολουθεί μια πορεία παραληρηματικής αποσύνδεσης από τον εαυτό του, μια ψυχολογική αποδιοργάνωση. Πρόκειται για ένα αστυνομικό-ψυχογραφικό-φιλοσοφικό μυθιστόρημα που στο τέλος του θα θεωρείς τους χαρακτήρες οικεία πρόσωπα και οι ιδέες του θα στροβιλίζονται για καιρό στο μυαλό σου.

0Το πείραμα

Τρεις γυναίκες έρμαια του Ψυχοθραύστη. Ένα πείραμα που παίζει τόσο με το μυαλό των συμμετεχόντων όσο και με των αναγνωστών. Ένα κινηματογραφικά γραμμένο θριλερ που κινείται σε δύο χρόνους. Άραγε μήπως και εσύ ως αναγνώστης είσαι μέρος του πειράματος;

0Το μυστικό της γέφυρας

Ένας ιερέας γίνεται αυτόπτης μάρτυρας της πτώσης της διάσημης γέφυρας του Σαν Λούις Ρε. Το βιβλίο μελετά την έννοια της ύπαρξης και του θανάτου.

0Το κτίσμα

Ενα αινιγματικό βιβλίο το οποίο αναφέρεται στη σχέση δημιουργού-δημιουργηματος και πως αυτή ποικίλλει βάσει διαφόρων εξωτερικών ή εσωτερικών παραγόντων. Το συναίσθημα της γαλήνης της δημιουργίας τρέπεται, κατόπιν αυτοπαρατήρησης, σε δράμα της αβεβαιότητας. Όλα δοσμένα από την οπτική γωνία ενός ζώου-αφηγητή με τη μορφή μονολόγου. Ένα βιβλίο που σε ωθεί να το μελετήσεις εις βάθος.

0Φαρενάιτ 451 - Ο κόσμος της λεξιλογικής παράνοιας

Το δυστοπικό μυθιστόρημα με τίτλο τη θερμοκρασία στην οποία το χαρτί των βιβλίων πιάνει φωτιά και καίγεται, μιλά ακριβώς γι'αυτό, για την καύση των βιβλίων ως απότοκο της υπερεξάπλωσης των μίντια (ή και των "οθονών τοίχου" κατά τον συγγραφέα) και της υποδούλωσης της ελευθερίας της σκέψης των ανθρώπων. Η λογοκρισία επιβάλλει την καύση των βιβλίων, ΌΛΩΝ των βιβλίων! Υπάρχουν πυρονόμοι για το σκοπό αυτό και ο κεντρικός χαρακτήρας είναι ένας από αυτούς. Τρομερά ιδιοφυές και διαχρονικό, κλασικό έργο επιστημονικής φαντασίας. Το διακατέχει μια λεξιλογική παράνοια, βρίθει μεταφορών και εικόνων καθώς και αναφορών σε διάφορα άλλα διάσημα, συγγραφικά έργα (η κατανόηση του δευτέρου μέρους απαιτεί αρκετή αναζήτηση). Γενικότερα είναι ένα βιβλίο απαιτητικό οπότε σας προ(σ)καλώ να το διαβάσετε!!

2Ο κυνηγός του σκότους

Το βιβλίο περιλαμβάνει και το περίφημο "Το κάλεσμα του Κθούλου", το σήμα κατατεθέν του λαβκραφτικού κόσμου. Το σίγουρο είναι πως μετά την ανάγνωση του συγκεκριμένου βιβλίου δεν θα σας περάσει ποτέ ξανά απαρατήρητος ένας ήχος πίσω από τους τοίχους ή ενας θόρυβος μέσα στο σκοτάδι..

1Τα βουνά της τρέλας

Με εμπνευστή του τον Ρ. Ο. Τσειμπερς (ο βασιλιάς με τα κίτρινα), ο Lovecraft ανήγαγε τη Λογοτεχνία του Φανταστικού, σε ανώτερο επίπεδο. Δημιούργησε το ζοφερό Κόσμο του Κθούλου ο οποίος μετακυλά στα περισσότερα εκ των έργων του. Τρόμος, μακάβριο, σκοτάδι,είναι τα χαρακτηριστικά που διέπουν τις ιστορίες του.

0Σκακιστική Νουβέλα

Δεν διαβάζεται τυχαία από τον πρώτο χρόνο δημοσίευσής του και ένα χρόνο μετά το θάνατο του S. Zweig. Θίγει το πρόβλημα της μονομανιάς και του πνευματικού εγκλεισμού στο οποίο κινδυνεύει να βαλτώσει ο νους είτε λόγω υπεροψίας είτε λόγω εμμονικών τάσεων.

0Πίστεψέ με

Μια γυναίκα δόλωμα μοίχων συζύγων και μια δολοφονημένη σύζυγος. Ένα βιβλίο που διαβάζεται απνευστί με ωραία πλοκή, με ήρωες που σκιαγραφούνται λεπτομερώς και με τέλος απρόσμενο. Ίσως σε κάποια σημεία η αφήγηση κάνει "κοιλια" και κάπως κουράζει, αλλά αξίζει να του δώσει κανείς μια ευκαιρία.

0Eνταξει, λέμε!

Το έχει στρώσει από χιόνι για τα καλά! Ο κύριος Παπιος χαρωπός συνεχίζει να μπαίνει μέσα στα πόδια του κυρίου Αρκούδου! Θέλει να βγουν για παιχνίδια στο χιόνι! Μια ακόμη ξεκαρδιστική ιστορία!

0Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια

Διαχρονικό με αντιρατσιστικη πνοή και κοινωνικό μηνυμα, την αποστασιοποιηση από τις στερεότυπες αντιλήψεις.

0Ο αλχημιστής

Ένα αλληγορικό, διδακτικό παραμύθι Ένα ταξίδι του πρωταγωνιστή με προορισμό τα όνειρά του και την επίτευξή τους. Ιδανικό για νεαρές ηλικίες.

0Oσοι αγαπιούνται

Η συγγραφέας πλέκει την εξιστόρηση του μύθου γύρω από την νεότερη ελληνική ιστορία. Ένα συγκινητικό, καθηλωτικό μυθιστορήμα που μιλά για τη δύναμη της αγάπης πάρα τις όποιες αντιξοότητες.

0Η συνέχεια της Λάμψης

Αν σου άρεσε η Λάμψη δεν πρέπει να χάσεις τον Δόκτωρ Υπνο που αποτελεί κατά κάποιο τρόπο την συνέχεια της. Συνεχείς ανατροπές και αγωνία σε ένα από τα καλύτερα μυθιστορηματα του Κινγκ

0Το νησί

Μυθοπλασία εμποτισμένη με δόσεις ιστορίας. Ένα ανατριχιαστικό ταξίδι στη Σπιναλόγκα με εξαιρετική πλοκή και άρτια δομημένους χαρακτήρες. Αν και το διάβασα σε μικρότερη ηλικία με ταξίδεψε και με δίδαξε μέσα από τα πραγματικά γεγονότα που παρουσιάζει.

0Το άρωμα

Ο κεντρικός χαρακτήρας διαπράττει μια σειρά φόνων με απώτερο σκοπό να βρει το τέλειο άρωμα. Ενα σκοτεινό, μεθυστικό βιβλίο που χτίζεται πάνω στο δίπολο της εμμονής και της διαστροφής.

0Αριστούργημα

Η φιλοσοφία του αντικειμενισμου της Αυν Ραντ δοσμένη σε ένα φανταστικό μυθιστόρημα. "Η αντίφαση" είναι το πρώτο μέρος της τριλογίας "Ο Άτλας Επαναστάτησε" και παραμένει ακόμα και στις μέρες μας πιο σύγχρονο από ποτέ!

0Το Σιλμαρίλλιον

Ο φανταστικός κόσμος του Τολκιν οικοδομείται. Ένα αριστούργημα που σε εισάγει στην απαρχή της Μέσης Γης και σε κάνει να εθιστείς με τον συγγραφέα. Από τα ωραιότερα βιβλία που έχω διαβάσει!

0Χομπιτ

Ο μάγος Γκανταλφ και μια ομάδα νάνων ξεσηκώνουν το μικρούλι Χόμπιτ ωστε να κλέψουν όλοι μαζί το θησαυρό του Δράκου. Ένα χορταστικό παραμύθι. Η απαρχή του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

0Η επιστροφή του βασιλιά

Το τελευταίο μέρος της Τριλογίας. Ένα τελος αντάξιο του έπους του Άρχοντα το Δαχτυλιδιών. Ο Τολκιν καταφέρνει και ξύπνα τη φαντασία του κάθε αναγνώστη με τις περιγραφές του και το παραμυθιακό στοιχείο οδηγεί σε ένα μαγικό ταξίδι!

0Οι δύο πύργοι

Το δεύτερο μέρος της Τριλογίας του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Το μαγικό ταξίδι προς τη καταστροφή του πανίσχυρου Δαχτυλιδιού συνεχίζεται. Το Κακό παραμονεύει ενώ η ομάδα έχει χωριστεί λόγω των επιθέσεων των ορκς και όλα δείχνουν ακόμη πιο δύσκολα. Αγαπημένοι χαρακτήρες ο Αραγκορν και ο Λεγκολας!!

0H συντροφιά του δαχτυλιδιού

Ένα έργο τέχνης με τεράστια εικονοπλαστική δύναμη! Ο συγγραφέας πλάθει έναν ολόκληρο φανταστικό κόσμο σαν πραγματικό. Το ταξίδι για την καταστροφή του πανίσχυρου Δαχτυλιδιού ξεκινά!

0Το αίμα των ξωτικών

Μια από τις περιπέτειες του Γητευτή Γκεραλντ. Μυστηριώδες και μαγικό. Ιδανικο για τους φαν των ιστοριών με ξωτικά, δαίμονες και τέρατα.

0Το σπαθί του πεπρωμένου

Μια από τις περιπέτειες - αποστολές του Γκεραλντ της Ριβια. Δαιμονικές οντότητες και τέρατα δεν μπορούν να σταθούν εμπόδιο στην ακατανίκητη δύναμη του Γητευτή. Ομορφες περιγραφές που σε ταξιδεύουν σε ένα κόσμο γεμάτο μαγεία!

0Η τελευταία ευχή

Κεντρικός ήρωας ο Γητευτής Γκεραλτ, ενας μάγος, πολεμιστής και γύρω του πολλοί και ωραίοι χαρακτήρες (ιδίως ηρωίδες)! Ένα μυθιστόρημα φαντασίας με μεγάλη απήχηση, απλή γραφή και διάχυτη μαγεία!

0Το καφενείο στην άκρη του κόσμου

Ένα βιβλίο τροφή για σκέψη, ένα έναυσμα για να αρχίσεις να σκέφτεσαι ξανά: "Ποιο είναι το νόημα της ζωής;"

0Το δέμα

Μια πρώτη γνωριμία με τον συγγραφέα του ψυχολογικου θρίλερ. Απλή, κινηματογραφική γραφή με αμείωτο σασπένς από την αρχή έως το τέλος! Ευχάριστα κλειστοφοβικό για το γυναικείο (και μη) κοινό.

0O αλυσοδεμένος ελέφαντας

Ένα παραμύθι που σου μαθαίνει ποτέ να μην τα παρατάς. Πίσω από τόσες λίγες λέξεις περνιεται ένα τόσο δυνατό μήνυμα που μακάρι όλοι μας να ακολουθούμε!

0Το βιβλιοπωλείο των σκιών

Ένα ατμοσφαιρικό βιβλίο. Με καλοδουλεμένο λεξιλόγιο και ωραία δομή. Ένα βιβλίο μέσα στα βιβλία! Ο, τι καλύτερο για τους βιβλιόφιλους..

0Eσύ

Ο Τζο ερωτεύεται παράφορα τη Μπεκ. Αλλά ΟΧΙ, δεν είναι ένα συνηθισμένο love story. Τα νήματα κινούν οι εμμονές του Τζο. Στα θετικά, πέραν της φοβερής πλοκής, βάζω το ότι το ειδύλλιο ξεκινά στο χώρο ενός βιβλιοπωλείου. Πιστεύω πολλοί bookfriends θα με καταλάβετε!

0Εισαγωγή στην ερμηνεία των ονείρων

Ο Jung ερμηνεύει την εμφάνιση των Αρχέτυπων μέσα στα όνειρα και το πως αυτά "συνομιλούν" στο ασυνείδητο και κατ'επεκταση στη ψυχολογία του ατόμου.

0Όνειρα παιδιών

Παράλληλα με την ερμηνεία των ονείρων του Freud, ο Jung, (συχνά με αντιτιθεμενες ως προς τον πρώτο απόψεις) παρατηρεί και δίνει τις δικές του ερμηνείες του υποσυνείδητου.

0Τέσσερα αρχέτυπα

Τα τέσσερα αρχέτυπα που αναλύουν το συλλογικό ασύνειδο της ανθρωπότητας και η ερμηνεία τους από το G. C. Jung.

0Γύρνα σπίτι, λέμε!

Δύο χαρακτήρες. Ένας φοβερός διάλογος. Μια ξεκαρδιστική ιστορία!

0Καληνύχτα, λέμε!

Ένας πεισματάρης αρκούδος και ένας ακόμη πιο πεισματάρης Παπιος, στέκεται εμπόδιο σε κάτι πολύ σημαντικό, στο οτι ο κύριος αρκούδος θέλει να... κοιμηθεί! Τέλεια εικονογράφηση και ένας ξεκαρδιστικός διάλογος μεταξύ των δύο χαρακτήρων!

0Ο αχυρώνας φλέγεται

Ένα έργο της παγκόσμιας κλασικής λογοτεχνίας. Θίγει θέματα όπως αυτό της ενηλικίωσης και του ρατσισμού όπως αυτά ανακυπτουν υπό το πρίσμα μιας πατριαρχικης κοινωνίας. Ιδιαίτερος μακροπεριοδος λογος που σε ιντριγκάρει ως προς τα νοήματα και τη βαθύτερη κατανόησή του.

0Αγώνες πείνας

Ένας συνδυασμός δράσης και φαντασίας και μια καλή μεταφορά στο κινηματογράφο!οι ήρωες σου μεταφέρουν την αγωνία της επιβίωσης!

1Λυκόφως

Θνητοί, βρυκόλακες, λυκάνθρωποι και... ένας έρωτας ανθίζει. Ο, τι χρειάζεται ένα καλό, εφηβικό ανάγνωσμα!

0Tο ημερολόγιο ενός δαίμονα

Σκοτεινός με περιγραφές που κόβουν την ανάσα και παίζουν με τα όρια σου!

0Το δέντρο που έδινε

Ενα συγκινητικό παραμύθι που υμνεί την ανιδιοτέλεια! Ακόμα και η έκτασή και η λιτότητά του, αποδεικνύουν ότι δίνοντας κάτι τόσο μικρό με την έννοια της ωφελιμιστικής προσφοράς, ο δέκτης μπορεί να αποκομίσει τόσα πολλά!

0Άγρια φύση

Θέλοντας και μη, όταν ένας νέος συγγραφέας κάνει ένα δυνατό ντεμπούτο, το αναγνωστικό κοινό είναι σε επαγρύπνηση και περιμένει το ίδιο αποτέλεσμα και στο επόμενό του βιβλίο. Δυστυχώς, μετά τη "Ξηρασία", το αποτέλεσμα εδώ ήταν απογοητευτικό. Προσωπικά μου φάνηκε ένα κουραστικό ανάγνωσμα.

0Η ξηρασία

Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με eco-fiction προεκτάσεις. Το παρόν έρχεται αντιμέτωπο με το παρελθόν. Το μυθιστόρημα κινείται σε δύο χρόνους, οι χαρακτήρες είναι αληθοφανείς και σε ωθούν στην ταύτιση με τα όσα βιώνουν ή σκέφτονται. Η απόλυτη ξηρασία δημιουργεί μια αποπνικτική ατμόσφαιρα και κρούει το καμπανάκι του κινδύνου στο περιβαλοντικά ευαισθητοποιημένο κοινό. Υπάρχουν κάποιες σκηνές τόσο περιγραφικές και βίαιες που εγγράφονται ανεξίτηλα στο μυαλό σου, κάτι το οποίο θεωρείται επιτυχία για έναν συγγραφέα. Αξίζει, λοιπόν, να το διαβάσει κανείς!

0Περί τυφλότητος

Ο ιός της τύφλωσης ξεσπά και ο ένας μετά τον άλλο, χωρίς επιστημονική ή άλλη εξήγηση χάνουν το φως τους, απρόσμενα, ακαριαία. Οι άνθρωποι αυτοί αποτελούν κίνδυνο για τους υπόλοιπους, εκκριζώνονται βίαια από τα σπίτια τους και τίθενται σε καραντίνα αβοήθητοι. Που μπορεί να φτάσει ο καθένας για τη σωτηρία του; Ένας συγγραφέας με εριστικό, δηκτικό, κυνικό τρόπο γραφής. Χαρακτήρες προσεκτικά διαλεγμένοι και πλοκή με αρχή - μέση - τέλος, χωρίς περιττολογικές εξάρσεις.

0Συναισθηματική νοημοσύνη

Ένα χρήσιμο και βατό εγχειρίδιο είτε για όσους η θεματική έχει να κάνει με το επιστημονικό τους αντικείμενο είτε για αυτούς που θέλουν να έλθουν σε μια εξοικείωση με αυτή.

0Θαυμαστός καινούριος κόσμος

Ενα δυστοπικό, αντριχιαστικό βιβλίο. Ενα μέλλον γενετικά, τεχνολογικά, προκατασκευασμενο. Οι άνθρωποι ζουν ανελεύθερα, οι κλίσεις, οι διαθέσεις, ολόκληρο το <<ειναι>> τους, είναι προκαθορισμενα. Πρόκειται για ένα βιβλίο φαντασίας που σε βάζει σε σκέψεις και σε κάνει να ασφυκτιείς.

0Η μηχανή του χρόνου

Μια ευφάνταστη ανακάλυψη, μια ομάδα ανθρώπων που πρέπει να πειστούν για την ύπαρξη της. Μια μηχανή που σε μεταφέρει σε εικόνες του μέλλοντος που ξεφεύγουν από το τετριμμένο. Ο κόσμος σε μαρασμό λόγω πλήρης ανάπτυξης (όσο οξύμωρο και αν ακούγεται!) Ένα παραμύθι φαντασίας που σε ταξιδεύει!

0Ο πόλεμος των κόσμων

Αν και λίγο έξω από τα νερά μου, δεν μετάνιωσα που του έδωσα μια ευκαιρία. Δικαίως θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους του είδους του!

0Ο αόρατος άνθρωπος

Αν ανατρέχαμε πίσω στο χρόνο, στις απαρχές των ιστοριών επιστημονικής φαντασίας, η ιστορία ενός αοράτου ανθρώπου θα ήταν κάτι που θα φάνταζε στα μάτια μας κάτι εντελώς πρωτοποριακό. Υπό αυτή τη σκοπιά και βάσει της δομής και της πλοκής του έργου μπορώ να πω ότι εντυπωσιαστηκα. Μοιάζει σαν ένα παραμύθι επιστημονικής φαντασίας! Σύγχρονη ή και διαχρονικη νότα του έργου, η ανθρώπινη απληστία.

0Ο τρόφιμος

Κλασικός ανατρεπτικός Fitzek. Μια ευφυής πλοκή και ένας ψυχολογικός κλοιός που συνεχώς στενεύει συμπαρασύροντας μαζί του και τον αναγνώστη. Απλό, κατανοητό ύφος και κινηματογραφική γραφή. Όλα εκτυλίσσονται σαν να τα βλέπεις μπροστά σου και με το τέλος του βιβλίου "τα έχεις δει όλα" !

1Αψεγάδιαστο

Πρώτη φορά, ίσως, η σιωπή είναι τόσο σαγηνευτικά φλύαρη! Νομίζω το καλύτερο ψυχολογικό θρίλερ που έχω διαβάσει μέχρι στιγμής. Πλοκή περίτεχνα δομημένη με την ένταση να διαχέεται σε όλη της την έκταση. Όλη η αρχιτεκτονική δομή του βιβλίου σε καθηλώνει, δεν μπορείς να σταματήσεις να διαβάζεις ενώ παράλληλα κάνει την φαντασία να οργιάζει και την αγωνία να ανεβαίνει στα ύψη! Άρτια δομημένοι χαρακτήρες, πολυεπίπεδη αφήγηση με αναδρομές και πολλοί πολλοί ύποπτοι! Ένα τέλος απρόσμενο και συνταρακτικό!

1Ένας ξένος στο σπίτι

Αν και φαν του είδους των ψυχολογικών θρίλερ, το συγκεκριμένο με απογοήτευσε. Απλοί διάλογοι και περιγραφές καθώς και πλοκή χωρίς κορύφωση η οποία αγγίζει τα όρια του βαρετού.

1Ο πατέρας του <<μακάβριου>>

Ιστορίες γεμάτες υποβλητική ατμόσφαιρα και λυρισμό. Ο R. W. Chambers, πατέρας της λογοτεχνίας του τρόμου και του φανταστικού, που ενέπνευσε αργότερα τον H. P. Lovecraft, δεν πρέπει να λείπει από τα ράφια των φίλων του είδους. Συγκρίνοντάς τον με μεταγενέστερους συγγραφείς, η γλώσσα του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "απαρχαιωμένη" ή πιο απλοϊκή. Ο ίδιος όμως έθεσε τις βάσεις και ένα ολόκληρο λογοτεχνικό ρεύμα του οφείλει πολλά.

0Nevermore

Μια γνωριμία με τον συγγραφέα του αλλόκοτου διανθισμένη με μικροεισαγωγές που επιτελούν αυτό το σκοπό. Ένα βιβλίο επιμελώς δομημένο σε ενότητες (Τρόμος, Φανταστικό, Μυστήριο, Περιπέτεια, Επιστημονική Φαντασία, Σάτιρα και τέλος το Κοράκι). Ο τρόπος γραφής του E. A. Poe σε αγγίζει και σε καθηλώνει. Εισβάλλει με τρόπο εφιαλτικό στις πιο σκοτεινές γωνίες του μυαλού του αναγνώστη!

0Διδαχή ζωής

Ένα κείμενο γεμάτο ηθικά διδάγματα και αξίες, γραμμένο με τη μορφή παραμυθιού. Προτείνεται για παιδιά αλλά όσα εξιστορεί (πρέπει να) αγγίζουν όσους έχουν περπατήσει περισσότερο στη ζωή και να αποτελούν πυξίδα πορείας γι'αυτους!

0Αστυνομικό για παιδιά

Καλώς ήρθατε ξανά στο μαγικό Πιτσι Πιτσου! Ο αστυνόμος Μπλε πρέπει να διασφαλίσει την ασφάλεια των γλυκών πιτσιμπουινιών! Προσδεθείτε για ένα ταξίδι χιούμορ και διασκέδασης!!

0Η Τριλογία της Αθήνας (μέρος 2ο)

Ο αστυνόμος Χάρης Κόκκινος ξαναχτυπά! Η πολυτάλαντη Ευτυχία Γιαννάκη, συνεχίζει το ταξίδι της στην Τριλογία της Αθήνας. Αφήγηση που συναρπάζει, καλοδουλεμένο λεξιλόγιο και δυνατή πλοκή! Πλέον η ελληνική αστυνομική λογοτεχνία δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη σκανδιναβική!

0Η Τριλογία της Αθήνας (μέρος 1ο)

Ο αστυνόμος Χάρης Κόκκινος, με την πολυτάραχη ζωή του, εξιχνιάζει τη δολοφονία γνωστού σκηνοθέτη. Μια ομάδα που ο κάθε ήρωας έχει κάτι να πει. Μια εισαγωγή στη ξεσηκωτικη Τριλογία της Αθήνας. (Βραβείο Public 2017 για το καλύτερο Ελληνικό Μυθιστόρημα)

0Η Τριλογία της Αθήνας (μέρος 3ο)

Μια πόλη στο μικροσκόπιο και όλες οι αλήθειες της στο φως! Πολυεπίπεδη και πολυπρισματική αφήγηση που σε συναρπάζει και σε κρατά σε συνεχή εγρήγορση!

0Για μικρούς ντετέκτιβ

Μετά τον αστυνόμο Κόκκινο των βιβλίων για ενήλικες της Ε. Γιαννάκη, έρχεται δυναμικά ο αστυνόμος Μπλε να ξεκαθαρίσει την υπόθεση μυστηρίου, με πολύ πολύ χιούμορ!

0Αγωνιώδες

Αφήγηση με ισχυρή εικονοπλαστική δύναμη. Ακραία δολοφονημένα θύματα αναζητούν το θύτη τους. Αναδρομές φέρνουν στην επιφάνεια αλήθειες άρρηκτα συνδεδεμένες με το σήμερα, εντείνοντας το σασπένς των αναγνωστών!

0Ψυχογραφικό μυθιστόρημα

Κλασικά ανατρεπτικός συγγραφέας. Αφήγηση με εγκιβωτισμούς που σε κρατά σε εγρήγορση σε όλη της την έκταση. Ενα πολυσέλιδο βιβλίο - λαβύρινθος, που ήρθε για να μείνει αρκετό καιρό συντροφιά.

0Κάτι σαν ψυχογράφημα

Το εκπληκτικό είναι οι εικόνες εσωτερικής πάλης με την οποία έρχεται αντιμέτωπος ο κεντρικός ήρωας απο τη στιγμή που αντικρίζει τη δολοφονημένη μητέρα του μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, καθιστώντας τον πρόσωπο τραγικό. Όλα υποδηλώνουν ότι εκείνος το έκανε. Είναι ικανός να έχει διαπράξει κάτι τόσο βίαιο; Το "Εγώ" γίνεται ο χειρότερος εχθρός. Όλα περιπλέκονται και τα κενά μνήμης λειτουργούν καταφατικά προς αυτό το σκοπό. Ένα βιβλίο με διαφορετική εστίαση από τα συνηθισμένα του είδους του.

1Ατμοσφαιρικό θρίλερ

Ήχοι αγγελικών φωνών και στίχοι του "Ελέησόν με" γραμμένοι με αίμα στους τοίχους των τόπων του εγκλήματος που δημιουργούν μια υποβλητική ατμόσφαιρα. Αναδρομές στο παρελθόν που προσδίδουν ιστορικο-πολιτικες προεκτάσεις στο βιβλίο. Πλοκή που συναρπάζει. Ένας συγγραφέας που δεν σε απογοητεύει ποτέ!

0Τίποτε δεν αξίζει όσο μια ανατροπή...

Ο αστυνόμος Στεφάν Κορσό στο βάθρο της επίλυσης μιας σειράς φόνων και στο παρασκήνιο συνυφασμένος ο κόσμος της βίας, της διαστροφής και αυτός της τέχνης σε μια δίνη ωμότητας και ανατρεπτικότητας. Σαγηνευτικά αποπνικτικό!

1