Reviews

49

Followers

4

Following

6

Βιβλία

3

Reviews

49

Followers

4

Following

6

Αγαπημένα βιβλία

3

Reviews

Το μυστικό της σαβάνας-

Σύντομη και τρυφερή ιστορία που μπλέκεται μέσα σε μια όμορφη και ζωντανή εικονογράφηση. Ελκυστικό κείμενο που συνοδεύεται από ήχους ζώων και της φύσης. Διδάσκει πως το να είσαι διαφορετικός δεν είναι κακό. Η αξία του καθενός είναι μέσα του.

0

Τικ και Τέλα- Ο καινούργιος φίλος-

Ένα ακόμα πολύ όμορφο βιβλίο της σειράς Τίκ και Τέλα του διάσημου εικονογράφου Άξελ Σέφλερ. Το βιβλίο θίγει το θέμα της φιλίας και της ζήλιας, καθώς δίνει λύσεις για να αλλάξουμε αυτό το συναίσθημα. Πόσες φορές τα μικρά παιδιά λένε τη φράση "Δεν με έχει φίλο. Δεν με παίζει.".... Πολύ συχνά, Το συγκεκριμένο παραμύθι είναι μια καλή ευκαιρία να ξεκινήσετε έναν διάλογο με το παιδί σας χωρίς να το μπερδέψετε.

0

Ένας αρκούδος μια φορά-

Μια τρυφερή ιστορία με αφορμή τα 20.000 παιχνίδια που δώρισε η ερευνήτρια Μαρία Αργυριάδη στο Μουσείο Μπενάκη. Πάνω από 240 παιχνίδια που εκτίθενται στο Μουσείο βρίσκουν τη θέση τους μέσα στις σελίδες του βιβλίου της Ελένης Γερουλάνου σε εικονογράφηση της Ίρις Σαμαρτζή.

0

Ο Αρκουδάκος μια μέρα μάστορας-

Αρέσουν στο μικρό σας τα εργαλεία; Σας έχει τρελάνει με τα κατσαβίδια; Τότε αυτό το βιβλίο με ήρωα τον γνωστό σε μικρούς και μεγάλους Αρκουδάκο θα σας λύσει τα χέρια. Ο Αρκουδάκος μας γίνεται για μια μέρα μάστορας και μας μαθαίνει μέσα από τις κινούμενες σελίδες τα εργαλεία που χρησιμοποιεί.

0

Μέλισσες-

Ό,τι πιο ξεχωριστό υπάρχει αυτή τη στιγμή στα ράφια των βιβλιοπωλείων. Ένα βιβλίο κόσμημα γεμάτο αρώματα, γλυκές γεύσεις μελιού και ιστορίες για τη ζωή αυτού του εντόμου. Με την υπέροχη εικονογράφηση του Piotr Socha δίνει έμφαση στην εικόνα και μαζί με τα υπέροχα κείμενά του μπορεί να ενταχθεί στην κατηγορία "επιστημονικά παιδικά βιβλία". Ελάτε να εξερευνήσουμε τον κόσμο τους... Μόνο προσοχή! Δεν πρέπει να τις αφήσουμε ποτέ απροστάτευτες.

0

Οι διαθήκες-

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον μυθιστόρημα, με κλιμακούμενη πλοκή και αγωνία, που σίγουρα διαφέρει αισθητά από την Ιστορία της θεραπαινίδας. Η δράση του βιβλίου μετατοπίζεται χρονικά 15 ολόκληρα έτη μετά από όσα συνέβησαν στο πρώτο βιβλίο. Ο αναγνώστης συναντά τρεις γυναικείες αφηγηματικές φωνές, οι δύο εκ των οποίων ανήκουν σε έφηβα κορίτσια. Η πρώτη ανήκει στην “Agnes” που μεγαλώνει μες στην πολιτεία της Γαλαάδ, η δεύτερη εφηβική φωνή ανήκει στην “Daisy” που μεγαλώνει στον έξω κόσμο, και η τρίτη αφηγηματική φωνή ανήκει στην “Aunt Lydia”, που κατέχει μία σημαίνουσα θέση στην κοινωνία της Γαλαάδ. Μέσα από τις ζωές των τριών πρωταγωνιστριών, η Atwood αναφέρεται στην εξουσιαστική δύναμη που έχει η γνώση, όχι τόσο η ακαδημαϊκή, όσο εκείνη η γνώση της αλήθειας και των μυστικών ενός ατόμου, στα χέρια ενός άλλου.

1

Το τελευταίο δαχτυλίδιΗ απόλυτη αγάπη.

Είναι αξιέπαινο πως ένας άνδρας συγγραφέας μπορεί να εστιάσει στη γυναικεία ψυχοσύνθεση και μάλιστα σε ένα τόσο λεπτό θέμα, όπως αυτό της παρένθετης μητέρας, που αποτελεί την κεντρική ιδέα του μυθιστορήματος. Χωρισμένο σε δύο μέρη, όπου στο πρώτο ο αναγνώστης γνωρίζει τους βασικούς χαρακτήρες και το δεύτερο ενταγμένο στο παρόν, εμφανίζει ερωτήματα τα οποία βασανίζουν μία από τις ηρωίδες. Πρόκειται για ένα κοινωνικό μυθιστόρημα το οποίο είναι βασισμένο σε δεδομένα της αληθινής ζωής. Γραμμένο με ρεαλισμό, αμεσότητα και ευαισθησία όσον αφορά την κεντρική του ιδέα και με ένα τέλος που προκαλεί συγκίνηση και λύτρωση.

0

Τα κορίτσια της Νέας ΥόρκηςΗ αυθεντική ανάγκη της κάθε γυναίκας να είναι ο εαυτός της.

Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα 654 σελίδων που παρακολουθεί την ιστορία και τις γειτονιές του Μανχάταν από τον 1940 εώς σήμερα. Εμφανίζει τους ανθρώπους και τις αξίες τους, τα κτίρια, τα καταστήματα, τα καφέ, που άλλαξαν με τον πόλεμο και την εξέλιξη. Όλα γκρεμίστηκαν και ξανά χτίστηκαν. Η ιστορία μιας χειραφετημένης, κοινωνικής γυναίκας που ακολουθεί έναν πλούσιο σε έρωτα, πόνο, θλίψη τρόπο ζωής. Μια ζωή τόσο γεμάτη όσο δέκα ζωές μαζί, η οποία ποτέ δεν έχασε το κουράγιο και την όρεξη για ευτυχία.

0

Λίγες και μία νύχτες-

Μέσα από αυτό το βιβλίο ο Ζουργός παρουσιάζει την ιστορία της Θεσσαλονίκης και συνθέτει το μυθιστόρημα της κατά τον 20ο αιώνα. Διακρίνονται σύνθετες αφηγηματικές τεχνικές, όμως σε πολλά σημεία η ιστορία φαίνεται να ξεπερνά την μυθοπλασία. Η εισαγωγή ιστορικών πληροφοριών ίσως να γίνεται εις βάρος του μυθιστορήματος, καθώς γίνεται αντιληπτό πως ο Ζουργός γοητεύεται πιο πολύ από την ιστορία της πόλης παρά από των ηρώων του.

0

Γράμμα από χρυσόΈνα γράμμα από ατόφιο χρυσάφι.

Η Λένα Μαντά για άλλη μια φορά σεργιανάει στα σοκάκια της Πόλης και αποτυπώνει μια ιστορία αγάπης που προκάλεσε αναταράξεις ανάμεσα σε δύο οικογένειες για περίπου έναν αιώνα. Συνδετικός κρίκος ένα "γράμμα από χρυσό", με ένα κρυμμένο "σ'αγαπώ". Με μια αρμονία ανάμεσα στο χθες και το σήμερα προβάλει την αστική κοινωνία και την λαϊκή συνοικία. Οι πρωταγωνιστές μέσα από τις πράξεις τους προβάλουν ήθη και έθιμα της εποχής, στερεότυπα, προκαταλήψεις και ηθικούς κανόνες. Μία από τις δυνατότερες στιγμές είναι η εξομολόγηση της Φένιας, η οποία θα σας κάνει να λυγίσετε.

0

Ταξίδι στη Βενετία-

Ένα μυθιστόρημα με πολλά στοιχεία ερωτισμού, όσο όμως προχωράνε οι σελίδες του ανακαλύπτουμε ένα κοινωνικό μυθιστόρημα, πυρήνας του οποίου είναι η γυναίκα. Σε αυτό το βιβλίο γνωρίζουμε τρεις γυναίκες τη Μάνια, την Ιφιγένεια και την Πηνελόπη τις οποίες συνδέει μια φιλία χρόνων καθώς μεγάλωσαν στην ίδια γειτονιά, με την καθεμιά να περνάει τα δικά της οικογενειακά δράματα. Δίπλα τους πάντα η Βενετία, μια μοναχική γυναίκα που μέσα από τις αφηγήσεις του παρελθόντος της "ταξιδεύει" τα κορίτσια σε άλλους τόπους κι εποχές, κάνοντάς τα να γνωρίσουν τα πολλαπλά πρόσωπα του έρωτα, της ζωής, των ανθρώπων, της φιλίας και, τελικά, να τους δώσει μαθήματα και κατευθύνσεις που θα καθορίσουν τη ζωή και το μέλλον τους.

0

Πού είναι ο κύριος Πειρατής"Και που είσαι εσύ;"

Μια ακόμη όμορφη σειρά, board book, με σκληρό, ανθεκτικό χαρτόνι, μεγάλη γραμματοσειρά και μικρά υφασμάτινα μέρη για απτικές διαδρομές. Το παιδί εξασκείται στον συντονισμό χεριού-ματιού καθώς ανακαλύπτει τα κρυμμένα ζωάκια και στο τέλος ανακαλύπτει έναν μαγικό καθρέφτη όπου θα δει τον εαυτό του στην ερώτηση "Και που είσαι εσύ;". Ιδανικά βιβλιαράκια για παιδιά λίγων μηνών εώς 24-30 μηνών.

0

Ο λύκος ζαχαρίας γιορτάζει τα γενέθλια τουΓιόρτασε κι εσύ μαζί με τον Ζαχαρία

Άλλη μια ιστορία με ήρωα τον γλυκό, τρυφερό και ανατρεπτικό λύκο Ζαχαρία, με πανέξυπνο κείμενο και υπέροχη εικονογράφηση. Μια ιστορία που αναφέρεται στη φιλία, τα γενέθλια και τις μικρές παρεξηγήσεις που λύνονται εύκολα.

0

Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να είναι πάντα πρώτοςΑγαπημένος λύκος Ζαχαρίας

Μια πολύ ενδιαφέρουσα παιδικών βιβλίων με πρωταγωνιστή τον λύκο Ζαχαρία. Κάθε βιβλίο της σειράς θίγει κάθε φορά, πίσω από μια όμορφη ιστορία, ένα σημαντικό ζήτημα συμπεριφοράς ή συναισθηματικής κατάστασης. Σε αυτό το βιβλίο ο Ζαχαρίας προβληματίζει με την συμπεριφορά του και δίνει ελπίδα με την αυτοκριτική του. Μια ιστορία για όσους θέλουν να είναι πάντα πρώτοι και οδύρονται στην ήττα. Για αυτούς που δεν έχουν καταλάβει ακόμα πως οι μεγαλύτερες ήττες, φέρνουν τις πιο όμορφες νίκες.

0

Ο Αρκουδάκος ταξιδεύει στο ΔιάστημαΕλάτε να εξερευνήσουμε το διάστημα!

Μια σειρά προσχολικών βιβλίων με ήρωα τον Αρκουδάκο που έχουν λατρέψει μικροί και μεγάλοι. Διαδραστικά βιβλία, καθώς το παιδί μπορεί να παίξει με τις σελίδες κουνώντας τες και να μην είναι απλός ακροατής, με χοντρό χαρτόνι και μικρό μέγεθος για να χωρούν στα μικρά χεράκια. Ιδανικά για ηλικίες 1 εώς 3 ετών.

0

Η δεύτερη ζωή σου ξεκινά όταν καταλάβεις πως έχεις μόνο μία«Η ευτυχία είναι δυνατή όταν ο άνθρωπος μπορεί να δει την ουσία των πραγμάτων».

Ένα εξαιρετικό, ευχάριστο βιβλίο το οποίο δίνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Μέσα από αυτό μας δίνεται η δυνατότητα να καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι τελικά η ζωή και πως όταν προχωράμε σε ριζικές αλλαγές οι μόνοι που μπορούμε να τα καταφέρουμε είμαστε εμείς οι ίδιοι. Μέσα από διάφορες τεχνικές η ζωή μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο και να αποκτήσει νέο νόημα.

0

Το χρυσό κλουβίΦλόγα εκδίκησης !

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα με ξεκάθαρο φεμινιστικό μήνυμα. Μια πρωταγωνίστρια που καταφέρνει μετά την απιστία του άντρα της να μεταμορφωθεί σε μια ισχυρή, έξυπνη προσωπικότητα και να εκδικηθεί όσους την πρόδωσαν. Οι συναισθηματικές συγκρούσεις που βιώνει είναι έντονες, βίαιες, σκληρές και καθώς το πιάτο της εκδίκησης είναι έτοιμο να σερβιριστεί, οι αποκαλύψεις θα τη συντρίψουν. Θα ξυπνήσουν μέσα της το έρεβος του παρελθόντος και θα την αναγκάσουν να μεταλλάξει τα αρχικά της πλάνα.  Ένα καθηλωτικό ψυχολογικό θρίλερ που σκιαγραφεί πολλές κρυφές πτυχές μιας γυναικείας ύπαρξης.

1

Η Έλενορ Όλιφαντ είναι απολύτως καλάΠρέπει όλοι να γνωρίσουμε την Έλενορ...

Η ιστορία της Έλενορ θα σας μείνει αξέχαστη. Ένα βιβλίο γεμάτο ζωή, αισιοδοξία και δύναμη που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ψυχοθεραπευτικό. Είναι από τα βιβλία που δεν θα σου τραβήξει αμέσως την προσοχή, όμως δεν θα πρέπει να το αφήσεις από τα χέρια σου. Η Έλενορ γνωρίζει καλά τους ανθρώπους, έστω κι αν δεν αφήνει τους ανθρώπους να γνωρίσουν καλά την ίδια. Γνωρίζει ότι δεν αποτελεί ένα συνηθισμένο δείγμα ανθρώπου, γι’ αυτό και προσπαθεί να κάνει πράγματα που κάνουν οι συνηθισμένοι άνθρωποι, να ντύνεται όπως ντύνονται αυτοί, προκειμένου να μην την προσέχουν. Και ενώ όλα φαίνεται ότι θα μπορούσαν και να πάνε καλά, υπάρχει ένα κρυμμένο μυστικό, ένα μυστικό που επηρεάζει τη ζωή της και αχνοφαίνεται ήδη από τις πρώτες σελίδες. Με εξαιρετική περιγραφή και χιούμορ κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον και σε παρασύρει μαζί του.

0

Ζωή σε Πόλεμο"Μπορεί να νομίζετε πως είμαι μικρή, όμως δεν είμαι πια... Κανείς δεν με άφησε να είμαι..."

Μια ανεξίτηλη βιωματική ιστορία η οποία σου ξυπνά όλα τα συναισθήματα. Με παραστατικές εικόνες και άψογες περιγραφές σε βάζει κατευθείαν στο κλίμα της εποχής, αλλά και στην ψυχο-συναισθηματική κατάσταση της πρωταγωνίστριας. Βιώνεις μαζί της κάθε στιγμή που διηγείται. Ένα ανατριχιαστικό βιβλίο που σκιαγραφεί τις δυσκολίες, τη μοναξιά, την απομόνωση, την προδοσία, την σκληρή εικόνα της εποχής. Και τελικά πως μια γυναίκα μόνη της με ένα παιδί καταφέρνει να χτίσει από το μηδέν μια ζωή και να κάνει τα όνειρα πραγματικότητα.

0

Ο κήπος του ΈβανΟ κύκλος της ζωής δεν αλλάζει, όμως…

Ένα παραμύθι με θέμα την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, αλλά και την αντιμετώπιση της. Ο συγγραφέας αναφέρεται ανοιχτά στον θάνατο και στα αρνητικά συναισθήματα που δημιουργούνται χωρίς να τα σκεπάζει. Ο ήρωας στην αρχή κλείνεται στον εαυτό του και με την πάροδο του χρόνου προσπαθεί να ξεφύγει από το σκοτάδι της απώλειας και να επανέλθει στο φως. Ένα ιδιαίτερα συγκινητικά φορτισμένο παραμύθι, με τον κύκλο των συναισθημάτων να μπαίνει σε σειρά και να βοηθά τον μικρό αναγνώστη να αναγνωρίζει τι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις και πως δεν θα πρέπει να νιώθει ενοχή για οποιοδήποτε αρνητικό συναίσθημα μπροστά στο θέμα της απώλειας.

0

Βάτραχος τρίκλωπαςΑν ο καθένας μας έκανε αυτό που του αναλογούσε πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος μας;

Ένα βιβλίο γεμάτο μηνύματα και ευκαιρίες για συζήτηση. Ο αναγνώστης μπορεί να εντρυφήσει σε διάφορα θέματα, όπως η μόλυνση του περιβάλλοντος, ο πλανήτης, η φιλία, η συλλογική προσπάθεια και άλλα τόσα θέματα. Μας υπενθυμίζει πως για να καταφέρουμε το οτιδήποτε πρέπει να είμαστε ενωμένοι, γιατί μόνος του ο καθένας δεν μπορεί να καταφέρει πολλά.

0

ImagineYou may say i'm a dreamer...

Ένα τραγούδι-ύμνος στην Ειρήνη από τον αγαπημένο Τζον Λένον που παίρνει τη μορφή παιδικού παραμυθιού, εμπνευσμένο από τους στίχους που δίνουν ελπίδα με πρωταγωνιστή ένα περιστέρι. Με πρόλογο της Γιόκο Όνο Λένον και σε συνεργασία με τη Διεθνής Αμνηστία υπενθυμίζει σε μικρούς και μεγάλους πως ο κόσμος θα ενωθεί μόνο αν κάνουμε την Ειρήνη πραγματικότητα. Μεταφρασμένο από τον ταλαντούχο Φοίβο Δεληβοριά, έχει πολλά να σου πει ανεξαρτήτως ηλικίας.

0

Το αστέρι της φιλίαςΗ φιλία δεν χρειάζεται μαγικά, είναι μόνη της κάτι μαγικό!

Μια τρυφερή ιστορία για μικρά παιδιά με πρωταγωνιστές τα ζωάκια του δάσους, που μιλάει για τη φιλία. Πολλές φορές ευχόμαστε δυνατά να βρούμε την αληθινή φιλία. Το βιβλίο μας διδάσκει πως πολλές φορές η πραγματική φιλία είναι δίπλα μας, αρκεί να ανοίξουμε την καρδιά και την αγκαλιά μας! Ένα βιβλίο με γλύκα, συναίσθημα και εικονογράφηση που "ντύνει" εξαιρετικά την ιστορία.

0

ΌλιβερΚάθε άνθρωπος γεννιέται ελεύθερος και ίσος προς τους άλλους.

Ένα βιβλίο που εξοικειώνει τα παιδιά με την διαφορετικότητα. Μια τρυφερή ιστορία που απευθύνεται σε όσους κάποια στιγμή στη ζωή τους ένιωσαν διαφορετικοί. Ο ήρωας της ιστορίας μας, ένιωθε πάντα διαφορετικός. Παρόλα αυτά απολάμβανε την μοναξιά του. Έφτιαχνε ιστορίες και φανταστικούς φίλους και απολάμβανε το παιχνίδι μαζί τους. Ώσπου, μια μέρα κυνηγώντας το μπαλάκι του, γνωρίζει την Ολίβια!

0Τότε όμως είναι που βρίσκουν ο ένας τον άλλο! Κι ήταν η πιο ωραία αγκαλιά!

Ένα διπλό, τρυφερό βιβλίο για πολύ μικρά παιδιά με δύο ιστορίες που συναντιούνται στη μέση. Ένας σκαντζόχοιρος και μια χελώνα είναι λυπημένοι και γυρεύουν μια αγκαλιά. Ζητούν από κάθε ζώο που συναντούν να τους κάνει τη χάρη, όμως κανένα δε θέλει να τους αγκαλιάσει και όλα βρίσκουν ευφάνταστες δικαιολογίες για να τους αποφύγουν! Ώσπου μια σοφή κουκουβάγια τούς εξηγεί τον λόγο: Ο σκαντζόχοιρος έχει αγκάθια, ενώ η χελώνα σκληρό καβούκι. Και τότε βρίσκουν ο ένας τον άλλον......

0

Σου λέω αντίο! σου λέω γεία!Λυπημένα "αντίο" και ευπρόσδεκτα "γεια" σημαδεύουν τη ζωή μας.

Μετά το "κουνελάκι άκουγε", η Doerrfeld δημιουργεί άλλο ένα τρυφερό εικονοβιβλίο, που, μέσα από την ιστορία της φιλίας της Στέλλας και του Φοίβου, μαθαίνει στα παιδιά και θυμίζει στους μεγάλους πως η ζωή έχει μικρούς και μεγάλους αποχωρισμούς, μικρές και μεγάλες μεταβάσεις, αλλά ταυτόχρονα έχει και νέες συναντήσεις και προκλήσεις, που συμπληρώνουν, λειαίνουν, γλυκαίνουν, μαλακώνουν τις απώλειες παντός είδους.

0Ένα βιβλίο που δεν έχει ηλικία αναφοράς..

Όποιος είναι ερωτευμένος δεν θα σκεφτεί τη τιμή και θα το κάνει δώρο, τουλάχιστον στον εαυτό του. Ένα θαυμάσιο βιβλίο, σε κείμενο και εικονογράφηση της Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ, η οποία για ακόμα μια φορά φτιάχνει ένα κομψοτέχνημα ντυμένο με χιούμορ και φαντασία. Μέσα από τις αποχρώσεις του κόκκινου και των μορφών θριαμβεύει ο έρωτας. Θα σας συγκινήσει η ιστορία του Ερνέστο και της Σαλώμης. Δίχως άλλο, “ο Ερνέστος είναι ερωτευμένος μαζί σου”, της είπε η μαμά της. Κι από τα πειράγματα του Ερνέστο και την δήλωση της μαμάς της Σαλώμης, ξετυλίγεται ένα γαϊτανάκι που ψηλαφεί τον έρωτα και τα χαρακτηριστικά του.

0

Το κουνελάκι άκουγεΜια αγκαλιά κρύβει τα πιο όμορφα λόγια..

Αν το συγκεκριμένο βιβλίο έπρεπε να μας διδάξει κάτι θα ήταν η παραχώρηση χώρου και χρόνου στον άλλον. Ένα εξαιρετικό βιβλίο ενσυναίσθησης. Ένα παραμύθι που μα διδάσκει πως πολλές φορές ο καλύτερος τρόπος να παρηγορήσουμε κάποιον είναι να κάτσουμε και να ακούσουμε όσα έχει να μας πει. Να του επιτρέψουμε να βιώσει και να εκφράσει τα συναισθήματα του. Ακόμα και αυτά που πιστεύουμε πως ίσως του κάνουν κακό.

0

Φίλοι στο λόφοΜα θα έρθει η στιγμή που το “οι τρεις τους” θα γίνει όσο μαγικό και το “οι δυο τους”.

Ένα συγκινητικό παραμύθι που θα δώσει την ευκαιρία σε γονείς και εκπαιδευτικούς να μιλήσουν στα παιδιά για την αξία της ανιδιοτελούς και γενναιόδωρης φιλίας. Πόσες φορές δεν φοβηθήκαμε εκείνο το τρίτο πρόσωπο που μπήκε ξαφνικά στη παρέα μας και σκεφτήκαμε πως θέλει να μας "κλέψει" τον φίλο μας; Ένα πολύ όμορφο βιβλίο, καλαίσθητο στο σύνολό του. Η εικονογράφηση του Benji Davies ακροβατεί μεταξύ σύγχρονου και κλασικού. Χαρίζει τη δική της πολύ όμορφη αίσθηση στην έκδοση.

0

Η θάλασσα είδεΟ χρόνος περνά, ο χρόνος πίσω δεν γυρνά. Κι ίσως ποτέ δεν είναι αργά…

Ένα βιβλίο που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Είναι τα λόγια και η ιστορία της Σοφίας και του αρκούδου, είναι η οδύσσεια του λούτρινου φίλου της που ταξιδεύει και την αναζητά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εικονογράφηση του παραμυθιού: Μέσω μιας πρωτότυπης δράσης με τον τίτλο Rijksstudio, το μουσείο Rijksmuseum στο Άμστερνταμ έδωσε πρόσβαση σε 125.000 εικόνες από τη συλλογή του για να χρησιμοποιηθούν και να επεξεργαστούν ελεύθερα από όλους. O Tom Percival, γοητεύτηκε από την ιδέα να σχεδιάσει κάτι καινούργιο συνδυάζοντας τη δική του εικονογράφηση με στοιχεία από κλασικούς πίνακες, κι έτσι εμπνεύστηκε τον κόσμο αυτού του βιβλίου, χρησιμοποιώντας έργα των Willem Roelofs, Aelbert Cuyp, Vincent van Gogh, Maurits van der Valk και Hendrik Willem Mesdag. Φιλία, οικογενειακά κειμήλια, ανεμελιά, απώλεια, θρήνος, ταξίδι, χρόνος, ενηλικίωση, επανένωση, ζωή. Πόσες έννοιες διαχειρίζεται δεξιοτεχνικά μέσα σε τόσο λίγες λέξεις ο Πέρσιβαλ! Ένα από τα δέκα κορυφαία βιβλία του 2019 ό,τι κι αν ακολουθήσει. Να το αποκτήσετε δίχως σκέψη.

0

Βρισκόμαστε εδώΚαλωσόρισες σ' αυτόν τον πλανήτη. Τον ονομάζουμε Γη.

Ένα πέπλο απέραντης ομορφιάς. Μια γνωριμία με τον πλανήτη μας και τη θέση του μέσα στο απέραντο σύμπαν και ταυτόχρονα με εμάς, τους ανθρώπους και τη θέση μας, τις ανάγκες μας, τη δραστηριότητά μας, τη ζωή μας, πάνω σ’ αυτόν. Με χρώματα ζεστά, αλλά και ψυχρά σε μοναδική ποικιλία αποχρώσεων, απόλυτα ταιριασμένα. Ένα βιβλίο που σίγουρα θα ξανά ανοίξεις για να μην ξεχάσεις: «Πώς να βρίσκεις το δρόμο σου κάθε φορά που χάνεσαι».

0

Μια μέρα"Κάποιες φορές, όταν κοιμάσαι, σε βλέπω που ονειρεύεσαι..."

Το ξεχωριστό ταξίδι μαμάς-κόρης μεταφέρεται με πιστή ακρίβεια, λιτό λόγο και εικονογράφηση που απορρίπτει την φλυαρία μέσα από την πένα της Άλισον ΜακΓκι στο βιβλίο της "Μια μέρα". το βιβλίο μοιάζει σαν γράμμα που αφήνει η μητέρα σαν δώρο ζωής στη κόρη της για να την συντροφεύει σε όλη της την πορεία από παιδί μέχρι την ενηλικίωση για να σκεφτεί στο τέλος "Είχε δίκιο η μαμά μου.." Μια ωδή στην αγάπη. Μια υπενθύμιση ότι η αγκαλιά της μαμάς είναι η πιο ζεστή.

0

Ο δεύτερος ουρανόςΔεν πρέπει να εγκαταλείπουμε ποτέ τα όνειρά μας.

Όταν ο Γκίλμπερτ κοίταξε μέσα από το αυγό του και είδε το φεγγάρι, τα αστέρια και τα πουλιά, κατάλαβε αμέσως πως ήθελε και κείνος να βρίσκεται εκεί, ψηλά στον ουρανό. Όμως τα πόδια του ήταν αδέξια και οι φτερούγες του μικρές. Προσπαθούσε να πετάξει, αλλά έπεφτε συνεχώς κάτω. Όταν πύκνωσαν τα πούπουλά του, πίστευε πως είχε έρθει η ώρα που θα τα κατάφερνε τελικά. Περπάτησε, φτερούγισε, αλλά γλίστρησε στον πάγο, σκόνταψε στα βράχια και έπεσε πάνω στην οικογένειά του που κοιμόταν. «Παράτα τα, Γκίλμπερτ! Πιγκουίνος είσαι, όχι χήνα!» του είπαν τότε οι θείοι του… Ένα βιβλίο που υμνεί την προσπάθεια, την επιμονή και την υπομονή για να πετύχεις τα όνειρα σου. Ο τίτλος βιβλίου είναι ο ιδανικότερος για να περιγράψει το ανατρεπτικό τέλος και να αφήσει στον αναγνώστη μια αίσθηση νοσταλγίας. Ο εικονογράφος καταφέρνει με τον σκανταλιάρη ήρωα του να μας παρασύρει κι εμάς στην ανεύρεση του δεύτερου ουρανού.

0

O μπαμπάς μουΈνα βιβλίο για το μαζί. Για το ζούμε και μεγαλώνουμε μαζί!

Ένα βιβλίο που διαβάζεται με όλες τις αισθήσεις: αγγίζουμε τις χαρακιές στον τοίχο που μετράνε το χρόνο, ακούμε τους ήχους των ψιθύρων τους, μυρίζουμε και γευόμαστε όλα εκείνα που μαγειρεύουν μαζί. Ένας μπαμπάς τόσο δυνατός που δεν φοβάται να χαμηλώσει το ανάστημα του και να έρθει στο ύψος της κόρης του. Δεν φοβάται να μικρύνει ώστε να χωρέσει το παιδί του στον ίδιο χώρο. Κυρίως, όμως, που δεν φοβάται να αφήσει στην άκρη τα στερεότυπα που θέλουν τους μπαμπάδες να μην μαγειρεύουν, να μην ξέρουν να ράβουν και γενικά να είναι αμέτοχος. Αλλά και το παιδί αγαπάει τον μπαμπά του. Είναι δίπλα του, τον βοηθάει και τον φροντίζει όταν το έχει ανάγκη. Ένα βιβλίο που αφορά τον δεσμό του παιδιού με τον μπαμπά του. Όταν υπάρχει καθαρή κι ανόθευτη αγάπη τότε κάθε μπαμπάς είναι υπερήρωας.

0

Μια καρδιάΜοναδικό

Μαμά-κόρη. Ένας μοναδικός δεσμός που εξυψώνεται μέσα από την πένα της Μαρίνας Γιώτη. Ένα βιβλίο μικρό, λιτό αλλά και πολύ δυνατό. Ένα βιβλίο φυλαχτό. Αφιερωμένο στην πραγματική και άνευ όρων αγάπη. Αυτή που μετριέται με τους χτύπους της καρδιάς. Τη μητρική!

1

Ταξίδι-

Ένα μοναχικό κορίτσι σχεδιάζει μια μαγική πόρτα στον τοίχο του δωματίου του και μέσα από αυτή δραπετεύει σε έναν κόσμο όπου το θαύμα, η περιπέτεια και ο κίνδυνος αφθονούν. Με το κόκκινο μολύβι στο χέρι, δημιουργεί ένα καράβι, ένα αερόστατο και ένα ιπτάμενο χαλί που την πηγαίνουν ένα ονειρικό ταξίδι προς μια αβέβαιη μοίρα. Όταν συλληφθεί από έναν απειλητικό αυτοκράτορα, μόνο μια πράξη τεράστιου θάρρους και καλοσύνης μπορεί να την ελευθερώσει. Θα καταφέρει άραγε να επιστρέψει στο σπίτι της και σε αυτό που ποθεί η καρδιά της; Ο συγγραφέας και εικονογράφος Aaron Becker υπογράφει το "Ταξίδι" το πρώτο βιβλίο μιας τριλογίας silent book. Ένα βιβλίο για όλες τις ηλικίες στο οποίο ο αναγνώστης προσθέτει την προσωπική του αφήγηση.

0-

Ο Ντάνκαν έχασε τα κραγιόνια του και εκείνα του στέλνουν καρτ ποστάλ για να τα βρει. Μα που είναι πια το βυσσινί; Και γιατί το τιρκουαζ χάθηκε σε μια σκοτεινή κρυψώνα; τι παράπονα έχει το καφέ; και πως το κόκκινο ηλεκτρίκ ταξίδεψε από την Γαλλία και τον Καναδά μέχρι τον καναπέ; Όλα έχουν ζήσει με τον Ντάνκαν τόσο ωραίες στιγμές μα πια νιώθουν κάπως ζαλισμένα και αποπροσανατολισμένα, φαγωμένα, ξεχασμένα. Άραγε θα τα βρει; Τι μυστήριο θα συμβεί; Το δεύτερο βιβλίο από τον κόσμο των κραγιονιών του Oliver Jeffers και του Drew Daywalt. Με χιούμορ, ταξιδιάρικη ατμόσφαιρα και ανατροπές. Μια ιστορία για τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα προσωπικά μας αντικείμενα κι ο σεβασμός, η ευγνωμοσύνη που οφείλουμε να δείχνουμε στα πράγματα που μας προσφέρονται απλόχερα.

0

Η μαμά είναι σαν σπίτι-

39 φράσεις που κρύβουν όλη τη τρυφερότητα, την αγάπη, τις δυνατότητες και ικανότητες μιας μαμάς! Η μαμά είναι γιατρός και φάρμακο μαζί... Η μαμά είναι κουκλοθέατρο και παραμύθι... Η μαμά είναι σαν νησί... Για όλα όσα είναι μια μαμά και για όλα όσα ονειρεύεται να γίνει για τα παιδιά της. Από το σκηνικό δε λείπει και ο μπαμπάς, που εμφανίζεται ως συνοδοιπόρος σε αυτό το μαγικό ταξίδι.

0

Τα δέντραΕξαιρετικό

Ένα βιβλίο με ποιήματα για γνωστά και άγνωστα δέντρα. Τα παιδιά μπορούν να μυηθούν σε έμμετρο στίχο και ποίηση. Δίνει στοιχεία γεωγραφίας που μπορούν να οδηγήσουν σε υπέροχες αναζητήσεις σε χάρτες. Όμορφη εικονογράφηση από την Μαρία Χαραλάμπους, που δένει απόλυτα με τους στίχους.

0

Τιρκουάζ-

Για ακόμα η πένα της Ζαϊρη βουτά στις ανθρώπινες σχέσεις και συγκεκριμένα στις σχέσεις ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά τους. Διδάσκει το πως η παιδική ηλικία, η σχέση με τους γονείς και τα βιώματα καθορίζουν το υπόλοιπο της ζωής μας. Πως ακόμα και τις πληγές του παρελθόντος πρέπει να βρίσκουμε τη δύναμη να τις επουλώνουμε, γιατί μόνο εμείς μπορούμε. Στην ιστορία μας τα βασικά πρόσωπα είναι τρεις γυναίκες, οι οποίες συνδέονται με συγγένεια εξ αίματος μεταξύ τους και ένας άντρας που συναντάει και τις τρεις τους, επεμβαίνοντας μοιραία στις ζωές τους. Είναι η Ερατώ, κακομαθημένη, δύστροπη, εγωίστρια, χωρίς καμία ομορφιά εξωτερική και εσωτερική. Η Κλέλια, ευγενική, προσγειωμένη, όμορφη, γλυκιά και δοτική. Η Μάιρα, ένας πραγματικά άγγελος επί γης, πανέμορφη εξωτερικά μα κυρίως εσωτερικά. Ο Στέφανος με πολλές πληγές από τα παιδικά του χρόνια, χωρίς κανένα ουσιαστικό πρότυπο οικογένειας, εγωιστής, πικρόχολος, σατανικός, χειριστικός. Ο καθένας ξεχωριστά έχει να παλέψει με τους δικούς του δαίμονες. Ένα τιρκουάζ δαχτυλίδι είναι ο κοινός παρονομαστής τους. Καθηλωτικό, διδακτικό, γεμάτο χρώματα, πόνο, χαρακιές, αλλά και πολύ αγάπη, κάθαρση, εξιλέωση, και πληθώρα συναισθημάτων. Η γραφή της όπως πάντα γλυκιά ποιητική πολλές φορές, γεμάτη μηνύματα και συναισθήματα

0

Νουρίν- Η νύχτα που φώτισε τη μέραΑριστούργημα

Ένα βιβλίο που μιλά για την διαφορετικότητα, την αδικία και τον κοινωνικό ρατσισμό. Ένα βιβλίο γεμάτο αγάπη, θυσίες αλλά και προδοσία. Ταξιδεύουμε μαζί από τη Σύρο, στην Αιθιοπία και την Αθήνα. Σκοπός του να μας διδάξει πως η αγάπη είναι ικανή να νικήσει τα πάντα. Πως η λαχτάρα να γίνεις γονιός και να προσφέρεις τα πάντα σε ένα πλασματάκι δεν σημαίνει απαραίτητα να είναι παιδί κοιλιάς, αλλά να είναι παιδί της αγάπης.

0

Μέση Αγγλία-

Η Μέση Αγγλία κλείνει την τριλογία 2 σπουδαίων μυθιστορημάτων του Coe, "της Λέσχης των Τιποτένιων" και του "Κλειστού Κύκλου". Η σύνδεση είναι χαλαρή και τα κυριότερα σημεία αναφέρονται στο βιβλίο από τον συγγραφέα. Το χρονικό πλαίσιο της ιστορίας, είναι 8 έτη, από το 2010 εώς το 2018 διατρέχοντας μέσα από τους χαρακτήρες του, σημαντικές στιγμές της ιστορίας της χώρας από την εθνική υπερηφάνεια των Ολυμπιακών αγώνων (2012), στον διχασμό του Brexit, μιας κρίσης που υπόβοσκε στον ψυχισμό του έθνους.

0

Φλόγα και άνεμοςΑληθινή ιστορία

Στο επίκεντρο του βιβλίου ένα μυθικό ζευγάρι, ο Γέρος της Δημοκρατίας και μια μεγάλη δόξα του ελληνικού θεάτρου. Ένας παράνομος έρωτας που ξεκινά το 1920 με όλους τους "οιωνούς" εναντίον του και σε εριστική αναλογία με πολιτικά πάθη, μίση, πολέμους, δικτατορίες, νίκες, ήττες και ανατροπές. Δύο ιστορικές συγκυρίες της σύγχρονης Ελλάδας: τη μακρά περίοδο της ζωής και πολιτικής τροχιάς του Γεωργίου Παπανδρέου. Και τις 4 ημέρες που περιβάλλουν την κηδεία του, στη δικτατορία των συνταγματαρχών. Ένα μαγικό ταξίδι στην Ελλάδα του 1920-1968 μέσα από την μαγική γραφή του Στέφανου Δάνδολου.

0

Η θέση 7ΑΣυγκλονιστικό

Συναρπαστικό από την αρχή ως το τέλος, με παράλληλες ιστορίες τρόμου, αγωνίας και ψυχικού εκφοβισμού που συνδέονται όλο και πιο συχνά φτάνοντας στο τέλος. Ποια είναι η μυστηριώδης φωνή στο τηλέφωνο; Ποιος κρύβεται πίσω από όλη αυτή τη σκευωρία και γιατί; Τι θέλει να αποδείξει στον κόσμο ο vegan απαγωγέας της κόρης του Κρούγκερ; Τι ρόλο παίζουν σε αυτή την περιπέτεια η μέθοδος του Προγνωστικού Ψυχολογικού Ελέγχου; Πως μπορεί το παρελθόν να επιστρέψει δριμύτερο και άκρως απειλητικό; Πως μπορείς να οδηγήσεις πίσω στην ψυχασθένεια κάποιον που κατάφερες να θεραπεύσεις;

0

Το χρονικό ενός πολυταξιδεμένου γάτουΕξαιρετικό

Ένα βιβλίο ύμνος στη φιλία και φιλία και στα στοργικά συναισθήματα απέναντι στα ζώα. Η συγγραφέας αναφέρει με συγκινητικό τρόπο τις σχέσεις των ανθρώπων με τα ζώα, αλλά και μεταξύ τους. Αποδίδει διδακτικά τις έννοιες αγάπη, φιλία, αλληλουποστήριξη με φόντο την ειλικρίνεια και την ανιδιοτέλεια. Γρήγορη πλοκή, με εναλλαγές α-γ προσώπου. Χωρίς λεπτομέρειες, με πλούσιους διαλόγους. Διαθέτει συγκινητικό τέλος, χωρίς όμως να του λείπει το χιούμορ. Το λεξιλόγιο είναι εξαιρετικό και αυτό το καθιστά εύκολο στην ανάγνωση από όλες τις ηλικίες.

0

Ιστορία χωρίς όνομα-

Σε αυτό το συγκινητικό μυθιστόρημα η ιστορία συναντά τον ανεκπλήρωτο έρωτα. Μνήμες, πάθος, απώλεια με φόντο μια ταραγμένη Ελλάδα και ένας φόρος τιμής στην σπουδαιότερη Ελληνίδα συγγραφέα.

0

Η αγαπημένη των Θεών-

Ένα βιβλίο που έχει όλα τα στοιχεία τρυφερότητας που χαρακτηρίζουν εκείνη και την πένα της. Μια ανθρώπινη ιστορία, που μοιράζεται ανάμεσα στο πόνο και το σκοτάδι., γιατί έτσι είναι η ζωή, μα και σε στιγμές που το φως και η αγάπη τα νικούν όλα, Μια νύχτα με καταιγίδα. Δύο γυναίκες. Δύο γεννήσεις. Το ένα σπιτικό γεμίζει με χαρά και το άλλο με πόνο. Το ίδιο βράδυ μια βάρκα με ένα μωρό φτάνει στη Δήλο. Η Άρτεμις , που έμελλε να γίνει η αγαπημένη των Θεών, να μεγαλώσει με απέραντη αγάπη, που η ίδια έδωσε απλόχερα στον τόπο που μεγάλωσε. Φτάνει, όμως, η ώρα που αυτός ο τόπος δεν της προσφέρει την ίδια ασφάλεια. Σκοτεινά μυστικά έρχονται στο φως, την ίδια ώρα που ένα μυστηριώδης άντρας έρχεται να ταράξει τη ζωή της και ένας φόνος που την αναγκάζει να παλέψει για αυτή.

0Φιλόδοξο

Το μεγαλύτερο μυθιστόρημα ενηλικίωσης που γράφτηκε ποτέ μας προσφέρει ο Auster καθώς διηγείται την ιστορία του Άρτσιμπαλ Φέργκιουσον από νεογέννητο μέχρι ενήλικα. Η ζωή του πρωταγωνιστή εκτυλίσσεται μέσα από τέσσερα πιθανά μονοπάτια ζωής: τέσσερις Φέργκιουσον που θα ζήσουν τέσσερις εντελώς διαφορετικές ζωές. Αναμφίβολα, ένα εκπληκτικά φιλόδοξο μυθιστόρημα.

0

Υπόθεση JacobΕξαιρετικό

Ένα δικαστικό-ψυχολογικό-κοινωνικό θρίλερ. Ένα καλογραμμένο μυθιστόρημα με γρήγορη πλοκή και έντονους προβληματισμούς που ακόμα και στο τέλος ηχούν. Βοστόνη. Ένας έφηβος δολοφονείται άγρια. Ο Άντριου Μπάρμπερ αναλαμβάνει την υπόθεση. Μια υπόθεση στην οποία θα αντιμετωπίσει ηθικά διλήμματα και με κάθε τίμημα θα προσπαθήσει να πείσει τους ενόρκους πως ο Τζέικομπ είναι αθώος.

0