Reviews

91

Followers

42

Following

16

Βιβλία

16

Reviews

91

Followers

42

Following

16

Αγαπημένα βιβλία

16

Reviews

Σκοτεινά πρόσωπαΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Τα ΣΚΟΤΕΙΝΆ ΠΡΌΣΩΠΑ του Λουκά ΚΑΤΣΏΝΗ είναι ένα βιβλίο που με κέρδισε από τις πρώτες του σελίδες.      Ένα καταπληκτικό και εξαιρετικά διατυπωμένο αστυνομικό θρίλερ που θα σε καθηλώσει ! Από τις πρώτες του σελίδες θα κερδίσει και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη .     Η πλοκή του είναι πλούσια και πολυδιάστατη , γεμάτη δράση  και ανατροπές . Οι περιγραφές  αρκετά ρεαλιστικές, που θα χαθείς μέσα στις εικόνες που ζωγραφίζει ο συγγραφέας με την πένα του .  Όσο για τους χαρακτήρες που πρωταγωνιστούν  είναι άρτια δομημένοι και θα ταυτιστείς μαζί τους .     Δεν νομίζω να έχω διαβάσει κάποιο άλλο αντίστοιχο βιβλίο από  Έλληνα συγγραφέα. Εάν δεν έβλεπα στο εξώφυλλο το όνομα ΛΟΎΚΑΣ ΚΑΤΣΏΝΗΣ , θα στοιχημάτιζα  ότι είναι δημιούργημα κάποιου ξένου καταξιωμένου συγγραφέα γιατί είναι τόσο καλοδουλεμένο από όλες τις απόψεις.      Κάτι άλλο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι ο συγγραφέας κάνει κάποια σχόλια κοινωνικού περιεχομένου που τα βρήκα όλα πετυχημένα και εύστοχα!!!! Εγκεφαλικά συμβαδίζουμε....     Εγκλήματα,  δολοφονίες, μετανάστες διεθνής τρομοκρατία , διεφθαρμένοι αστυνομικοί ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία και η αστυνομία με τη βοήθεια ξένων πρακτόρων προσπαθει να επαναφέρει την τάξη. Ένα απολαυστικό μυθιστόρημα που θα το πρότεινα με κλειστά μάτια.      Είναι ένα βιβλίο γεμάτο μυστήριο που θα σε ταξιδέψει στα άδυτα της διαφοράς και της σήψης που επικρατεί στα ανώτατα κλιμάκια της ηγεσίας των κρατικών λειτουργών... ΣΤΑ ✅ ➕ Πλούσιο και χορταστικό βιβλίο . ➕ Ευανάγνωστο με μικρά κεφάλαια ! ➕ Η αγωνία και οι ανατροπές θα σε κρατήσουν σε εγρήγορση μέχρι το τέλος . ➕ Ενδιαφέρουσα πρωτότυπη και πολυεπίπεδη πλοκή , που κόβει την ανάσα. ➕➕➕

0

Αγάπη και ξενιτιάΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Ξενιτιά και αγάπη .... ένα μυθιστόρημα του Θοδωρή Καλλιφατίδη με ένα θέμα που αγαπάει και έχει απασχολήσει έντονα το συγγραφέα σε πολλά συγγραφικά του έργα.     Το βιβλίο θα μεταφέρει τον αναγνώστη στο παρελθόν συγκεκριμένα στη δεκαετία του '60 , όπου εκείνη την εποχή η Ελλάδα έδιωχνε τα παιδιά της μακρυά σε άλλα μέρη και άλλους τόπους .... τα εξόριζε χωρίς τύψεις και δισταγμό .      Εκεί στην ξενιτιά το μόνο φάρμακο για να κλείσουν τις πληγές τους ήταν η ΑΓΆΠΗ η οποία άλλοτε βοηθούσε και άλλοτε έκανε τα πράγματα χειρότερα .      Έτσι και στο βιβλίο αυτό ο ήρωας ερωτεύεται ή μάλλον τυφλώνεται από έρωτα αλλά με το λάθος άτομο , διότι η γυναίκα που του έχει "πάρει" τα μυαλά είναι παντρεμένη.     Ένας απαγορευμένος έρωτας γεννιέται , η ελπίδα διάχυτη παντού , θα καταφέρει να νικήσει ή θα σβήσει στην αυλαία της παράστασης ....; Θα το μάθεις στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου !!!!     Μια ιστορία αγάπης που αν και με κούρασε η εμμονή του πρωταγωνιστή έβγαζε έναν ρομαντισμό μιας άλλης εποχής. ΣΤΑ ✅ ➕ Ένα πολύ καλά δομημένο βιβλίο που η ιστορία του θα σε ταξιδέψει . ➕ Ο συγγραφέας αφηγείται τα γεγονότα με μια φυσικότητα,  δημιουργώντας "ζωντανές εικόνες. ➕ Ευανάγνωστο ➕ Λάτρεψα τις δευτερεύουσες ιστορίες που αναπτύσσονται στο βιβλίο .  ΣΤΑ ❌ ➖ .... Μειον στον κυριο Καλλιφατίδη ; Ποτέ !!!

0

ΤρελαντώνηςΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Ενα καταπληκτικο βιβλιο που πρέπει να διαβασουν όλα τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι!!!!!! Σκανδάλιες, παιδική ανεμελιά σε πρώτο πλάνο !!!!! Απλά τέλειο!!!!

0

Σώσε μεΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Γνωρίζοντας το ταλέντο του συγγραφέα ΔΗΜΉΤΡΗ ΣΙΜΟΥ από  τα προηγούμενα βιβλία του , περίμενα πως και πως να διαβάσω το νέο του βιβλίο " ΣΩΣΕ ΜΕ " ,     Από τις πρώτες σελίδες καταλαβαίνεις  ότι κρατάς στα χέρια σου ένα διαμάντι! Ένα αστυνομικό - ψυχολογικό θρίλερ που θα ζήλευαν πολλοί καταξιωμένοι ξένοι συγγραφείς     Η αγωνία θα είναι στο κατακόρυφο από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα. εμένα με καθήλωσε και είμαι σίγουρος ότι το ίδιο  θα συμβεί και σε κάθε αναγνώστη.     Άρτια δομημένο τόσο σε επίπεδο πλοκής όσο και στο χτίσιμο των  χαρακτήρων που πρωταγωνιστούν .    Ένα παζλ  φτιαγμένο με κομμάτια από το  παρελθόν  τα οποία ενώνονται με  κομμάτια από το παρόν  για να συνθέσουν την  τελική εικόνα  που θα έχει το παζλ στο μέλλον.       Η συγγραφική αμεσότητας, τα μικρά κεφάλαια, η έξυπνη εναλλαγή των προσώπων και η πλούσια πλοκή  δίνει  στο βιβλίο μία δυναμική  και το εκτοξεύει σε εξέχουσα  θέση στο πάνθεον του ελληνικού αστυνομικού  μυθιστορήματος .     Ο συγγραφέας αγγίζει ευαίσθητα αλλά και διαστροφικά θέματα τα οποία  χειρίζεται αριστοτεχνικά. Επιπλέον  εισχωρεί στη γυναικεία ψυχοσύνθεση  αλλά και στον γυναικείο τρόπο σκέψεις με άρτια προσέγγιση.    Όλοι  κάποια στιγμή είτε φωναχτά  είτε βουβά φωνάζουμε ΣΏΣΕ ΜΕ ... όσο πιο νωρίς μας ακούσουν,  τόσο πιο αναίμακτα και γρήγορα θα μας σώσουν... όσο πιο αργά τόσο πιο δύσκολα και δολοφονικά.....     Θα έρθει η λύτρωση που κάποιοι αναζητούν ; .... θα το μάθεις μόνο εάν διαβάσεις το βιβλίο ....   ΣΤΑ ✅ ➕ Θαμμένα μυστικά που έρχονται στην επιφάνεια θα σε σοκάρουν και θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον σου Πολλές ανατροπές που θα σε αφήσουν κάθε φορά με το στόμα ανοιχτό . ➕ Καλογραμμένο και έξυπνα δομημένο. ➕ Ευανάγνωστο ➕ Πρωτότυπη πλοκή και εξέλιξη της ιστοριας . ΣΤΑ ❌ ➖ Άσε τα μείον ..... διάβασε το γρήγορα. STORY⬅️ Τρεις αδερφές ετοιμάζονται να επιστρέψουν στο χωριό που μένει η μητέρα τους με αφορμή το μνημόσυνο του πατέρα τους.

0

Η ένοικοςΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

  Άλλο ένα δυνατό αστυνομικό μυθιστόρημα από τις @dioptrabooks είναι Η ΈΝΟΙΚΟΣ . Το μυστήριο και η αγωνία θα γίνουν οι φίλοι σου και θα σε ακολουθούν μέχρι τη λύση του.     Ένα ανατριχιαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα που ξεκινά δυναμικά και η συγγραφέας καταφέρνει να κρατήσει αυτή τη δυναμική , μέχρι το τέλος του βιβλίου.     Η ιστορία του είναι εντυπωσιακή και θα σε κερδίσει από τις πρώτες κιόλας σελίδες . Μπερδεύει την πραγματικότητα με τη φαντασία τόσο αριστοτεχνικά ώστε  οι επιθεωρητές ακροβατούν σε τεντωμένο σκοινί ψάχνοντας το δολοφόνο .       Όσο και αν προσπαθούσα να μαντέψω το δολοφόνο, ήταν δύσκολο γιατί η συγγραφέας φέρνει νέα στοιχεία σε κάθε κεφάλαιο  και σε μπερδεύει ακόμη περισσότερο.     Στοιχηματίζω πως κανένας δεν θα μπορέσει να σκεφτεί την τελική έκβαση της ιστορίας,  είναι τόσο καλά κρυμμένη που θα το μάθεις όταν πρέπει...δηλαδή στο τέλος του βιβλίου!     Η αλήθεια κρύβεται καλά πίσω από πολλά μυστικά και ψέματα,  ο αναγνώστης για να φτάσει στην αλήθεια θα πρέπει να ταξιδέψει μέσα από τις 448 σελίδες απόλυτης αγωνίας και τρόμου !         ΣΤΑ ✅ ➕ Η γρήγορη αφήγηση σε συνδυασμό τους χαρακτήρες του βιβλίου και του σκηνικού , θα σε κάνει να το διαβάσεις απνευστί  . ➕ Η συγγραφέας είναι αρκετά περιγραφική και σου δημιουργεί εικόνες.  ➕ Ανατρεπτικό και μη προβλέψιμο. ΣΤΑ ❌ ➖ ...δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι!!!

0

Μαθήματα νεκροψίας (Eπανέκδοση)ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Τι να πώ για αυτό το υπέροχα "διαστροφικά" τρελό βιβλίο .... απλά οτι συγγραφέας του είναι ο FITZEK , αυτό τα λέει όλα !!! Οι "Ανατριχιαστικές" περιγραφές που δίνουν ζωή στο βιβλίο και η σφιχτοδεμενη πλοκή του , θα σε κάνουν να μη θες να αφήσεις το βιβλίο απο τα χέρια σου . Σασπένς και πολλές ανατροπές  θα σε κρατήσουν σε αγωνία μεχρι το τέλος . Ένα καθαρόαιμο ψυχολογικό θρίλερ που  ξεκινάει δυναμικά απο την πρώτη α . Αρκετά περιγραφικό που οι λεπτομέρειές του , απογειώνουν το βιβλίο και το κατατάσουν σε ένα απο τα αγαπημένα μου . Θεωρώ πως είναι από τα πιο καλά βιβλια του συγγραφέα !!!! ΣΤΑ ✅ ➕  Συναρπαστικό σε σημείο που σε καθηλώνει . ➕  Πλούσια και ανατρεπτική πλοκή . ➕  Κινηματογραφικό , που λόγω των λεπτομερειών στην αφήγηση του δημιουργεί εικόνες στο μυαλό μας . ➕  Κρατά την αδρεναλίνη στα ύψη . ΣΤΑ ❌ ➖  Τον τίτλο του βιβλίου τον θεωρώ μακάβριο και σε παραπέμπει σε κάποιο εγχειρίδιο σχετικό με νεκροψία , με αποτέλεσμα να λειτουργεί αποτρεπτικά σε κάποιον που θα θελήσει να το διαβάσει . Μην δώστε σημασία στον τίτλο .... απλά διαβάστετο !!!!

0

Οι διακοπέςΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Οι Διακοπές φέτος ξεκίνησαν λίγο νωρίς για μένα.... και κατά τη διάρκεια τους έζησα το απόλυτο θριλερ .     Τα μυστικά , η ίντριγκα και το  σασπένς έγιναν οι σύντροφοι και η παρέα μου σε αυτό το ταξίδι. Είναι ένα βιβλίο που μέσα του έχει φωλιάσει το μυστηριο . Δεν θα μπορείς να καταλάβεις ποιά είναι η αλήθεια και ποιο το ψέμα. Ο συγγραφέας ανοίγει πολλά μέτωπα και κρατάει τον αναγνώστη του , σε αναμμένα κάρβουνα. Η πλοκή είναι σαν ένα μεγάλο παζλ τα κομμάτια του οποίου ο συγγραφέας ενώνει με μαεστρία χωρίς να αφήνει αναπάντητα ερωτήματα. Έτσι σιγά σιγά τα κομμάτια θα πάρουν τη θέση τους , το παζλ θα συμπληρωθεί και η αποκάλυψη της αλήθειας θα αφήσει τον αναγνώστη με το στόμα ανοιχτό αφου όσες υποθέσεις και να κάνεις..... το τέλος δεν θα μπορέσεις να το φανταστείς!!!! Χαίρομαι γιατί είχα καιρό να διαβάσω ένα βιβλίο με τόσο άψογη και καθηλωτική πλοκή και καταπληκτικό τέλος! Άραγε τέσσερις οικογένειες, τέσσερεις φίλες πόσα μυστικά μπορούν να κρύβουν ; και πως μπορούν να συμβιώσουν έστω για μια εβδομάδα με αυτά να τους βασανίζουν ; ΣΤΑ ✅ ➕ Η μία ανατροπή διαδέχεται την άλλη και συ βρίσκεσαι συνέχεια στο κόκκινο . ➕ Ευανάγνωστο ➕ Η ιστορία ειναι πρωτότυπη και καλογραμμένη ➕ Δεν θα μπορέσεις να μαντέψεις το λόγο για τον οποίο γίνονται όλα, παρά μόνο τη στιγμή που θα το αποφασίσει να το κάνει ο συγγραφέας. ΣΤΑ ❌ ➖ Κάποιες φορές ήθελα να χαστουκίσω τη πρωταγωνίστρια .....

1

Η ΠΟΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Ενα βιβλίο κυριολεκτικά σαν λαβυρινθος ,  ενοιωσα σαν την αραχνουλα σε παιχνίδι arcade . Ξεκίνησα να διαβάζω και χάθηκα μέσα στα δρομάκια του και όσο και αν έψαχνα να βρω την έξοδο τόσο πιο πολύ μακρυά από αυτή βρισκόμουν.    Ένα ακόμα ευφυές μυθιστόρημα που κινείται στο ίδιο μοτίβο με το προηγούμενο βιβλίο του συγγγραφέα "Η ΛΕΞΗ ΕΙΝΑΙ ΦΟΝΟΣ" . Έχει πολλά,  μα πάρα πολλά στοιχεία Σερλοκ Χολμς . Ο Horowitz έχει δημιουργήσει το δικό του ήρωα,  το δικό του Σερλοκ Χολμς που με την ιδιαίτερη προσωπικότητα του θα αφήσει σίγουρα ανεξίτηλο το σημάδι του στην αστυνομική λογοτεχνία  .    Είναι έξυπνο, γρήγορο , διασκεδαστικό και συνάμα τα πάντα καλύπτονται από ένα πέπλο μυστηρίου.     Την πλοκή θα την χαρακτήριζα άκρως ανατρεπτική. Δύο ιστορίες που περιπλέκονται και είναι αυτό το μπέρδεμα που οδηγεί τον αναγνώστη στη λύση του μυστηρίου .    Ένα ιδιαίτερο βιβλιο για ψαγμένους αναγνώστες! ΣΤΑ ✅ ➕ Έξυπνο και ευφυέστατο βιβλιο . ➕ Διαβάζεται γρήγορα.  ➕ Ιδιαίτερη και κινηματογραφική πλοκή. ➕ Αρκετό μυστηριο , που όσο και αν προσπαθείς να λύσεις δεν θα μπορέσεις,  παρά μόνο όταν αποφασίσει ο συγγραφέας. ➕ Για τους λάτρεις του αστυνομικού στα βιβλία του HOROWITZ θα βρουν το δάσκαλο τους . ΣΤΑ  ❌ ➖ Βάζω ένα μείον,  στο γεγονός ότι συγγραφέας αναφέρει πολλές ονομασίες τοποθεσιών του Λονδίνου .

0

Στο Μάτι του πυρόςΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Όλοι συνένοχοι σε ένα έγκλημα. Ο συγγραφέας Παναγιώτης Φουράκης αποκαλύπτει την υποκρισία και το ψέμα όλων όσων έχουν εμπλακεί σε αυτή την τραγωδία που συντελέστηκε στο Μάτι Αττικής και δεν χαρίζεται σε κανέναν.    Εκανε κάτι που δεν έχει κάνει κανείς .... Κατέγραψε την καταστροφή και τις δύσκολες εκείνες ώρες μέσα από τα μάτια των πρωταγωνιστών της . Εξιστορεί τη ζωή των ανθρώπων αυτών  οι οποίοι βιωσαν μια κόλαση  γιατί από αυτά που διάβασα η περιοχή είχε μετατραπεί σε κόλαση , τι έκαναν μέσα στον πανικό για σωθούν,  να σώσουν τις ζωές τους , τη γυναίκα τους , τα παιδιά τους , τα εγγόνια τους .    Η γραφή είναι τόσο άμεση που  ξεκινώντας να διαβάζεις μεταφέρεται νοερα και εσύ εκεί,  δίπλα στους ανθρώπους που έζησαν τη φρίκη,  έτοιμασου να τη ζήσεις και συ , να μάθεις και να νοιώσεις τι πραγματικά έγινε εκείνη τη μέρα .     Εγώ συγκλονίστηκα , κάθε σελίδα ξυπνούσε και ένα διαφορετικό συναίσθημα . Μετά από αυτό το βιβλίο θα δεις τα πράγματα με διαφορετικό ΜΑΤΙ...     Τα ΜΜΕ μας μετέφεραν κάποιες ιστορίες , ο συγγραφέας όμως εμβαθύνει και περιγράφει πολύ παραστατικά το πριν και μετά και δημιουργεί μια ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ιστορία,  γιατί ο Σήφης,  ο Χαρίλαος,  η Δήμητρα,  τα παιδιά τους και τα εγγονια τους δεν ήταν μια απλή ιστορία του λεπτού από κάποιο δελτίο ειδήσεων αλλα ήταν ανθρώπινη ιστορία, μια ιστορία ζωής  και αξίζει να μάθουμε γι αυτούς τους ανθρώπους. ΣΤΑ ✅ ➕ Με καθήλωσε. ➕ Διαβάζετε απνευστι. ➕ Θα μαθεις πραγματα που δεν άκουσες απο κανένα δελτιο ειδησεων ή εκπομπή . ➕ Θα σου ξυπνήσει συναισθηματα . ΣΤΑ ❌ ➖ Στα μείον θα είσαι εσύ αναγνώστη αν δεν το διαβάσεις...

0

Ο φόνος είναι χρήμαΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει τα βιβλία του συγγραφέα Πέτρου Μαρκαρη είναι ο ρεαλισμός.  Έτσι και σε αυτό το βιβλίο έχουμε ενα αστυνομικό μυθιστόρημα που είναι τόσο ρεαλιστικό από την πλοκή μέχρι και τους ίδιους τους πρωταγωνιστές ετσι το βιβλίο αποκτά ζωή και ο αναγνώστης ζει μέσα σε αυτό .     Τι σχέση μπορεί να έχει η οικία του ποιητή Ναπολέοντα ΛΑΠΑΘΙΩΤΗ , ένας Κινέζος και ένας  Σαουδαραβας επενδυτής,  το AIRBNB και ένα κίνημα των φτωχών; Κι όμως όλα αυτά υφαίνουν την πλοκή του βιβλίου αυτού.      Ο συγγραφέας όπως σε όλα του τα βιβλία,  έτσι και σε αυτό για την ολοκλήρωση του κρατάει μόνο τα απολύτως απαραίτητα στοιχεία που χρειάζονται για να δημιουργήσει την ιστορία του . Λεπτομέρειες και περιττές φανφάρες πάνε στον καλάθι των αχρήστων! Έτσι ο αναγνώστης έχει να κάνει με ένα βιβλίο με σφιχτοδεμένη πλοκή με τα άκρως απαραιτητα στοιχεία!     Στους ήρωες θα δεις το πρόσωπο του πατέρα σου, της μάνας σου , της αδερφής σου ... , θα ταυτιστείς μαζί τους και θα ζήσεις την αγωνία και το σασπένς του αστυνομικού μυστηρίου που ταλανίζει τον Αστυνόμο Χαρίτο .    ΣΤΑ ✅ ➕ Σε κάθε βιβλίο , έτσι και σε αυτο πιάνει τον παλμό της σύγχρονης κοινωνίας και αναδεικνύει τα προβλήματα της . Εστιάζει σε αυτά και φορώντας τους το πανωφόρι της μυθοπλασίας και μας τα προσφέρει για σκέψη και στοχασμό . ➕ Κλασσική αξία! ➕ Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μαρκαρης , γνωστός στο Ευρωπαϊκό κοινό και όχι τόσο στο ελληνικό,  θεωρείται ένας από τους 10 ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΝΙΚΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ . ➕ ΣΤΑ ❌ ➖ Εάν είχα πεθερά την κυρα Αδριανή και την είχα μέσα στο σπίτι μου κάθε μέρα θα χώριζα :-) . Πέρα από την πλάκα σε ένα καταξιωμένο συγγραφέα τέτοιου βεληνεκούς δεν μπορώ να βάλω κανένα μείον!

0

Μετά το τέλοςΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

  Μετά από τρία ψυχολογικά θρίλερ η CLARE MACKINTOSH επιστρέφει με ένα τελείως διαφορετικό είδος βιβλίου.    Το ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ αφορά το προσωπικό δράμα που έζησε η συγγραφέας πριν 10 χρόνια και της άλλαξε τη ζωή για πάντα. Τι θα είχε συμβεί ΑΝ είχε επιλέξει διαφορετικά; Αυτό το ερώτημα αναλύεται σ' αυτό το βιβλίο .      Η ζωή πολλές φορές μας φέρνει μπροστά σε τέτοια  σταυροδρόμια και καλουμαστε να επιλέξουμε την ορθή διαδρομή. Αν πήραμε τη σωστή απόφαση φαίνεται εκ του αποτελέσματος. Αν όχι κάποιοι από μας πιθανόν να αναλογιστούμε τι θα είχε γίνει στην αντίθετη περίπτωση.     Με αυτό το βιβλίο η Clare Mackintosh  μας επιτρέπει να δούμε ταυτόχρονα τη διαδρομή και  τις συνέπειες της Α και της Β επιλογής μιας κατάστασης .     Στη ζωή δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε και τις δυο εναλλακτικές διαδρομές που βρίσκονται μπροστά μας . Με ΤΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ όμως μπορούμε να το κάνουμε !!!!     Στο βιβλίο αυτό έχουμε ένα πρόβλημα και δυο διαφορετικές οπτικές γωνιες , από οποια πλευρα και αν το δεις το πρόβλημα θα είναι εκεί και θα σε περιμένει και σαν "βουνο" που υψώνεται ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές φαίνεται τόσο ανυπέρβλητο,  μπορεί να μην υποχωρήσει αλλα θα πρέπει να μάθουν να το ανεβαίνουν,  θα συναντηθούν στην κορυφή και θα κοιτάζουν πίσω τους τη διαδρομή που έκαναν και θα τους φαίνεται αδύνατο αλλα θα έχουν φτάσει φτάσει κάπως εκεί.     ....όμως όλα θα είναι διαφορετικά....    Ένα βαθιά συγκινητικό βιβλίο που θα αγγίξει και τον πιο σκληρό αναγνώστη! ΣΤΑ ✅ ➕ Το θέμα του είναι συγκλονιστικό και θα σε διχάσει. ➕ Βλέπουμε τα ίδια γεγονότα από διαφορετικές οπτικές γωνίες- απο τα μάτια κάθε πρωταγωνιστή ξεχωριστά και αποκτά ενδιαφέρον   ➕ Τα διλήμματα που παρουσιάζονται στο βιβλιο θα σε βασανίσουν και θα σε βάλουν σε σκέψη.  ➕ Η ιδιαίτερη γραφή της MACKINTOSH !!! ΣΤΑ ❌ ➖ Εάν ήταν 100 σελίδες λιγοτερο , δεν θα έγραφα κανένα μείον!!!

0

Ανάμεσα σε ηλίθιουςΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ...

0

Διάφανη ψυχήΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Η συγγραφέας @anastasiakorinthiou με τη ΔΙΑΦΑΝΗ ΨΥΧΗ , θα μπεί σπίτι μας αλλα πριν εισέλθει θα τραβήξει τον μανδύα της υποκρισίας που φοράμε θα μείνουμε γυμνοί και τότε πλησιάζοντας στον καθρέφτη θα αναρωτηθούμε  θα σοκαριστούμε και θα γεννηθούν χιλιάδες ερωτήματα για το είδωλο που βλέπει ο καθένας καθρέφτη του .    Ετοιμάσου να δεις τις καταστάσεις , τους ανθρώπους , τι σχέσεις σου , τα συναισθήματα σου , τη ζωή σου όλη από μια άλλη οπτική γωνία και πιθανόν θα αντικρίσεις έναν άλλο άνθρωπο τόσο άγνωστο που θα σε σοκάρει. Έτσι και στο βιβλίο ΔΙΑΦΑΝΉ ΨΥΧΉ , θα δεις την ωραία στολισμένη βιτρίνα των πρωταγωνιστών που ο καθένας έχει φτιάξει για τα μάτια των γύρων του  θα δεις όμως και την αποδομηση της προσωπικότητας τους στο βάθος που είναι καλά κρυμμένη,  εκεί που η μοναξιά κάνει πάρτι και καρφώνει κάθε μέρα τα νύχια της όσο πιο βαθιά μπορεί μέσα στο δέρμα σου και ψάχνει να στραγγαλίσει την καρδιά σου.     Κάπου εκεί στη διαδρομή των σελίδων σίγουρα θα δεις τον εαυτό σου , γι'αυτό φορα τη ζώνη ασφαλείας καθώς διαβάζεις για να μην τρανταχτεις απότομα.    Ενας ιός , μια πανδημία και το αποτέλεσμα αυτών η καραντίνα , κάτι τυχαίο ; ή απλά ένα τέχνασμα της ζωής για να σεβαστούμε τις ρυτίδες από χαμόγελα και δάκρυα; Μήπως αυτό που ζούμε τώρα είναι ένα μήνυμα ;      Διαβάζοντας το βιβλίο εύχομαι σε κάθε αναγνώστρια να βρει τον τρόπο να εξαλείψει ή έστω να μειώσει τον πόνο στην πλάτη της από το βάρος που της έχουν βάλει,  στην αρχή μια σάκα σχολείου,  μετά ένα backpack και τέλος ένα μάρσιπο γεμάτο ενοχές και ευθύνες....(αγαπημένη μου παράγραφος από το βιβλίο). ΣΤΑ ✅ ➕ Τόσα πολλά μηνύματα σε ένα βιβλίο... ➕ Επίκαιρο ➕ Κάτσε αναπαυτικά στον καναπέ σου και ετοιμάσου για 369 σελίδες ψυχανάλυσης,  το μόνο σίγουρο όταν κλείσεις το οπισθόφυλλο θα είσαι ελαφρύτερος κατά πολλά προβλήματα που σε βασάνιζαν... ➕ Διάβασε το , η δεξιοτέχνης συγγραφέας  με τις οξυδερκείς παρατηρήσεις της θα σε εντυπωσιάσουν. ➕ Θα σκέφτεσαι  για μέρες αυτά που διάβασες και θα πάρεις ένα καλό μάθημα για να βρεις τρόπους να αντιμετωπίσεις πολλά από τα εμφανή ή όχι προβληματα που σε βασανίζουν.

0

Το κλειδίBookEat

  Η RUTH WARE επέστρεψε με ένα κινηματογραφικό βιβλίο,  που όλοι θα λατρέψετε.      Ένα light κατά τη γνώμη μου θριλερ , που θα το διαβάσουν όλοι οι αναγνώστες ευχάριστα!     Μια απομονωμένη κατοικία,  μια οικογένεια,  μια νέα νταντά.... Τι συμβαινει  σ αυτό το σπίτι; Ποιος δεν θέλει τη νέα νταντά ; Τι είναι αυτοί οι θόρυβοι που ακούγονται ; Όλα αυτά τα ερωτήματα θα απαντηθούν από τη συγγραφέα αργά και βασανιστικά, έτσι η αγωνία σου θα είναι συνέχεια στο κόκκινο και δεν θα θες να αφήσεις το βιβλίο από τα χέρια σου .     Μέχρι την τελευταία σελίδα του, δεν θα ξέρεις τι συμβαίνει , θα βρίσκεσαι καθ'όλη τη διάρκεια του διαβάσματος με ένα μάλλον, ίσως πιθανόν, με πολλά  ερωτηματικά τα οποία η συγγραφέας θα ξεδιαλύνει σιγά σιγά !    Είναι από τα βιβλια που θα ήθελα να τα δω στη μεγάλη οθόνη!!!!! ΣΤΑ ✅ ➕ Ευανάγνωστο . ➕ Η πλοκή είναι σφιχτοδεμένη , χωρίς κανένα κενό. ➕ Ανατρεπτικό μέχρι την τελευταία του σελίδα στην κυριολεξία . ➕ Ειναι θρίλερ,  όμως δεν είναι παρά πολύ τρομακτικό,  έτσι  διαβάζεται ευχάριστα ακόμα και από αυτούς που δεν τους αρέσει αυτό το είδος βιβλίων. ΣΤΑ ❌ ➖ Η ιστορία δεν μου φάνηκε πρωτότυπη

1

ΤσιχλόφουσκαΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Η Ειρήνη ΒΑΡΔΑΚΗ  , φοράει τα γάντια του μποξ και με προσόν την ταχύτητα και την έκρηξη μας επιτίθεται με jab σπάσιμο αριστερά και αριστερό Hook και μας βγάζει νοκ άουτ,  κατακτώντας επάξια τον τίτλο στο βάθρο των Best Sellers .      Όλοι έχουμε φτιάξει μια τσιχλόφουσκα και ζούμε μέσα σε αυτή,  αγνοώντας για το τι υπάρχει απέξω . Η συγγραφέας έρχεται και σπάει την τσιχλόφουσκα αφήνοντας το βασιλιά γυμνό και εμάς σοκαρισμένους.       Η Τσιχλόφουσκα είναι ένα βιβλίο που θα πρέπει να μπεί σε κάθε σπίτι και να διαβαστεί από κάθε γονιό , παιδί και από κάθε ονειροπαρμένο και εθισμένο στα like των social .     Διάβασε το με δική σου ευθύνη και κοίταξε να έχεις στην κατάψυξη μια παγοκύστη γιατί τα χαστούκια που θα φας θα είναι πολλά.      Τα θέματα που αγγίζει η συγγραφέας είναι τόσο επίκαιρα που ίσως πολλοί  αδιαφορούμε ,  δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν ή εάν υπάρχουν είναι τόσο μακρυά απο εμάς αλλά να είστε σίγουροι είναι μέσα στο ίδιο μας το σπίτι.  Γι'αυτό σταματήστε να εθελοτυφλείτε και να στρουθοκαμιλίζετε , κοιτάξε τον εαυτό σου στον καθρέφτη,  το παιδί σας στα μάτια,  τον σύζυγό σας στην καρδιά.      Λάτρεψα αυτό το βιβλίο γιατί τάραξε το συναισθηματικό μου κόσμο,  με θύμωσε,  με στεναχώρησε,  με έκανε όμως να νοιαζομαι περισσότερο και να αγαπάω τον πλησίον μου . ΘΑ ΣΕ ΜΆΘΕΙ..... ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣ , μόνο έτσι θα λύσεις όλα σου τα προβληματα ..... ΣΤΑ ✅ ➕ Διαβάζεται απνευστί. ➕ Αγγίζει σύγχρονα και επίκαιρα θέματα και τα παρουσιάζει με δεξιοτεχνία. ➕ Ανατρεπτικότατο , θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό. ➕ Θα ξυπνήσει μέσα σου συναισθήματα που ίσως είχαν μπει στον πάγο. ➕ Από τα καλύτερα βιβλια για το 2020 που έχω διαβάσει.  ➕ Απευθύνεται σε όλους , άντρες και γυναίκες (μην σας ξεγελά το εξώφυλλο) ΣΤΑ ❌ ➖ Άσε τα μείον και πηγαινε να το διαβάσεις γρήγορα.

0

ΕβόραΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

    Η ΕΒΟΡΑ είνα ένα ταξίδι.... ένα ταξίδι για να γνωρίσεις τα δικά σου ΘΕΛΩ , το δικό σου ΕΓΩ .      Εάν δεν νοιώθεις ώριμος μέσα σου , εάν δεν έχεις νοιώσει τι σημαίνει αγάπη και εάν δεν τα έχεις βρει με τον ίδιο σου τον εαυτό καλύτερα να μην διαβάσεις αυτό το βιβλίο.... δεν θα καταλάβεις το βαθύτερο νόημα του και δεν θα αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές της καρδιά σου .     Διαβάζοντας τη μεταφέρεσαι στον καναπέ ενός ψυχολόγου όπου οι 350 σελίδες της θα σου προσφέρουν μια πολυεπίπεδη ψυχανάλυση που θα απαλύνει την ψυχή σου και θα δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα που ίσως βασανίζουν το μυαλό σου .     Σχεδόν σε κάθε σελίδα υπάρχουν πολύτιμες συμβουλές και αναφορές σε καταστάσεις με κάποιες από τις οποίες σίγουρα θα ταυτιστείς, με άλλες θα προβληματιστείς και πολύ πιθανόν να βρεις απαντήσεις σε ερωτήματα που σε απασχολούν. Με την Εβορα αποκαλύπτεις και αποκαλύπτεσαι . Η ΕΒΟΡΑ δεν είναι ένα μυθιστόρημα....ειναι βαθιά ενδοσκόπηση στον κόσμο της ψυχής μας .     Κάθε σελίδα που θα γυρίζεις και ένα νέο συναίσθημα θα ξυπνά μέσα σου . Θα νοιώσεις την αγάπη,  την απώλεια,  την οργή και το μισος που κρύβουν μέσα τους οι άνθρωποι.      Η ΕΒΟΡΑ θα σε μάθει : .... να χαμογελάς,  γιατί το χαμόγελο σου ομορφαίνει εσένα και τον κόσμο γύρω σου . ....να αγαπάς πιο πολύ,  πιο δυνατά,  πιο αληθινά.  ...να ξεκλέβεις περισσότερες ώρες για τον εαυτό σου  και για όσους αγαπάς. ....θα σε μάθει να λες ΣΕ ΑΓΑΠΩ . ΣΤΑ ✅ ➕ Έξυπνη πλοκή , ο συγγραφέας δίνει υπόσταση και ζωή στη φύση ... ➕ Οι χαρακτήρες του βιβλίου θα σε κερδίσουν θετικά αλλα και κάποιοι αρνητικά. ➕ Ευανάγνωστο. ➕ Περναει τόσα,  μα τόσα μήνυματα στον αναγνώστη, που ακόμα και ένα μήνα ψυχανάλυσης να κάνεις δεν φτάνει!!!! ➕ Η φύση και η σημασία της στην ανθρώπινη υπαρξη ειναι σε πρώτο πλάνο , κάτι που δεν το βλέπουμε πλέον στα βιβλία . ΣΤΑ ❌ ➖ Εάν ψάχνεις μείον,  πας

1

Το σμήνοςΑριστουργημα

Το βιβλίο αυτό το λάτρεψα!!!!! Αν και το έχω διαβάσει Χρόνια πριν , σας παροτρύνω να το διαβάσετε!!!! Οικολογική καταστροφή, κλιματική αλλαγή σε παγκόσμιο επίπεδο, σημεία στον πλανήτη που καταστρέφονται. Αν και μεγάλο βιβλίο 1200 περίπου σελίδες σας εγγυώμαι ότι δεν θα το βαρεθείτε καθόλου και θα το αγαπήσετε!!!!!

0

The Chestnut ManΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

  Ο Καστανάνθρωπος  είναι ένα χορταστικό μυθιστόρημα που απ' όπου και αν το "πιάσεις"  θα αισθανθείς τη δυναμική της πλοκής και την καλοδουλεμένη δομή του .    Η δυναμική της επιτυχίας αυτού του βιβλίου είναι ότι καθηλώνει τον αναγνώστη από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα.   Έτσι οι χτύποι της καρδιάς σου για 650 σελίδες θα χτυπούν στους ρυθμούς του Καστανάνθρωπου .     Ο συγγραφέας δημιουργεί ολοκληρωμένες και τόσο ζωντανές εικόνες που δίνει τη δυνατότητα στον αναγνώστη να πάρει μια θέση δίπλα στους πρωταγωνιστές του βιβλίου και να ζήσει την αγωνία και τον τρόμο σε πρώτο πλάνο .     Η κινηματογραφική ροή και εξέλιξη της ιστορίας θα κρατήσει το ενδιαφέρον και την αγωνία του αναγνώστη σε υψηλά επίπεδα.     Οι χαρακτήρες του βιβλίου είναι άρτια δομημένοι και ο συγγραφέας έχει σκιαγραφήσει τα προφίλ τους με δεξιοτεχνία .    Τέλος αυτό το αστυνομικό θριλερ το λάτρεψα για τις ανατροπές του , που δεν σε αφήνουν να βαρεθείς καθόλου αλλα και να προβλέψεις το τέλος του .     ΣΤΑ ✅ ➕ Αποτελείται από μικρά κεφάλαια που κάνουν το διάβασμα πιο εύκολο. ➕ Είναι αρκετά ατμοσφαιρικό και θα πλημμυρισει το σώμα σου με αδρεναλίνη. ➕ Ανατρεπτικό και μη προβλέψιμο. ➕ Ευανάγνωστο ➕ Αρκετά σκοτεινό που προκαλεί τρόμο. ΣΤΑ ❌ ➖ Δεν βρήκα κάτι.

0

OffshoreΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Καθαρόαιμο αστυνομικό μυθιστόρημα που θα πρέπει να το εντάξουμε στα κλασσικά του είδους του !!!! Όλη η σειρά είναι καταπληκτική και όποιος αγαπάει την αστυνομική λογοτεχνια θα πρέπει να το διαβάσει

0

Κώδικας Da VinciΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Ένα βιβλίο που διαβάζεται με κομμένη την ανάσα. Είναι απο τα καλύτερα του συγγραφέα. Αξίζει να το διαβάσεις!!!!

0

Α μπε μπα μπλομΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Α μπε μπα μπλομ έπαιξα και εγώ για να δώ εάν θα διαβάσω αυτό το βιβλίο και ευτυχώς έτυχε το .... ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ . Εδώ θα γνωρίσεις την επιθεωρήτρια Έλεν Γκρέις που θα την λατρέψεις απο την πρώτη στιγμή . Γρήγορη και άμεση γραφή , πολλές ανατροπές και δυνατή πλοκή θα κρατήσουν το ενδιαφέρον σου αμείωτο και την αγωνία σου στο ζενίθ . Αρκετά κινηματογραφικό ίσως παίζει ρόλο στο ότι το θέμα που πραγματεύται το βιβλιό θα σου θυμήσει κάποια ταινία ;-) . Με εντυπωσίασε θετικά και το προτεινω ανεπιφύλακτα σε όσους τους αρέσουν τα αστυνομικά θρίλερ . Πιστέυω πως είναι μια πολλά υποσχόμενη σειρά βιβλίων .... ΣΤΑ ✅ ➕ Κινείται σε γρήγορους ρυθμους . ➕ Καταιγιστικές ανατροπές . ➕ Διαβάζεται εύκολα και ευχάριστα . ➕ Πλούσια και τεκμηριωμένη πλοκή . ➕ Οι σκηνές είναι περιγραφικές και καμιά φορά ανατριχιαστηκές . ΣΤΑ ❌ ➖  Ο τίτλος.... τίτλος vs περιεχόμενο , σημειώστε 2 !!!

0

Ένας ξένος στο σπίτιΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Αποτέλεσε για μένα μία ευχάριστη έκπλήξη , απόλαυσα πάρα πολύ αυτό το απρόσμενα επιτυχημένο ψυχολογικό θρίλερ . Με κράτησε σε αγωνία μέχρι το τέλος , το οποίο και με δικαίωσε για την επιλογή μου να το διαβάσω . Έντονο σασπένς , συνεχείς ανατροπές και μια βατή πλοκή συντάσουν την επιτυχία του . Θα μπορούσε να δημιουργήσει περισσότερη ένταση που απαιτείται για ένα ψυχολογικό θρίλερ , χωρίς να σημαίνει αυτό δεν ήταν αρκετή αυτή που είχε . Ίσως ήθελε η συγγραφέας να αποφύγει τις υπερβολές και να το κάνει πιο ρεαλιστικό και τα κατάφερε . Η σταδιακή αποκάλυψη της σκιαγράφησης των χαρακτήρων και των μυστικών τους στα "συν" του βιβλιου ! ΣΤΑ ✅ ➕ Αγωνία και ένταση μέχρι το τέλος . ➕ Περίτεχνα δουλεμένες ανατροπές και ωραία πλοκή . ➕ Παίζει με το μυαλό του αναγνώστη . ➕ Ευκολοδιάβαστο . ΣΤΑ ❌ ➖ Θα το χαρακτήριζα μονοεπίπεδο με βατή πλοκή .

0

Η μονάδαΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Η Μονάδα είναι το πολυδιαφημισμένο αστυνομικό μυθιστόρημα που δεν μπορώ να πω ότι του άξιζε τόσο . Μια ιστορία απληστίας και βίας, ανισότητας και φυλετικών διακρίσεων, εγκλήματος και αδικίας, αντιποίνων και λύτρωσης, που αποκαλύπτει τις φαινομενικά ανυπέρβλητες εντάσεις ανάμεσα στην αστυνομία και στις συμμορίες που λιμένονται την Νέα Υόρκη . Θέλω να πιστεύω πως τα γεγονότα που διαδραματίζονται στο βιβλίο είναι πολύ μακρύα απο την πραγματικότητα . Συμμορίες , επίορκοι αστυνομικοι και δικαστικοί όλοι στο ίδιο καζάνι με θύματα αθώα γυναικόπαιδα . Αρκετή δράση , έντονη πλοκή με πολλές ανατροπές θα σε καθηλώσουν μέχρι το τέλος . Τόσο δυνατό που αναμένεται και η κινηματογραφική του μεταφορά . ΣΤΑ ✅ ➕ Καταιγιστική δράση που σε καθηλώνει . ➕ Σου ανοίγει την πόρτα για να ρίξεις μια ματιά σε μια άλλη όψη της καθημερινότητας . ➕ Αγωνία και ανατροπές στο σύνολο του βιβλίου . ΣΤΑ ❌ ➖  Αρκετά ονόματα , πολλές συμμορίες που κάποιες φορές μπορεί να χάσεις την μπάλα .

0

13ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

580 σελιδες αποτελουν αυτο το διαμαντι των αψεγάδιαστων 4c !!! Ένα αναπάντεχα υπέροχο βιβλίο που απο την πρώτη του σελίδα μέχρι και την τελευταία , θα το λατρέψεις . Χωρίς βαρετές λεπτομέρειες και περιτές πληροφορίες , τα γεγονότα και η πλοκή του βιβλίου , θα σε κερδίσουν και θα σε ανταμείψουν για το χρόνο που αφιέρωσες να το διαβάσεις . Πρωτότυπη και πανέξυπνη ιστορία , αγωνία , δράση , ανατροπές , καλά δομημένοι χαρακτήρες συνθέτουν την επιτυχία του βιβλίου . Αξίζει να το διαβάσεις ...... είναι εξαιρετικό - καταπληκτικό - φανταστικό. ΣΤΑ ✅ ➕ Καθόλου βαρετό . ➕ Διαβάζεται απνεύστι . ➕ Σε κράτα σε αγωνία μέχρι το τέλος . ➕ Θαυμάσια πλοκή . ➕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ . ΣΤΑ ❌ ➖Λιγο ... βιαστικό τέλος . *(Δεν αφήνει όμως κενά)

0

Το χρυσό κλουβίΑριστουργημα

Παίρνεις αυτό το βιβλίο στα χέρια σου , ανοίγεις την πρώτη σελίδα .... και αυτό είναι , δεν μπορείς να σταματησείς να διαβάζεις . Μία καταπληκτίκη πλοκή όπου σε συνδυασμό με την εξαίσια γραφή της συγγραφέα εκτοξεύουν το βιβλίο πολύ ψηλά . Οι ανατροπές πέφτουν βροχή με την τελευταία και καλυτερη να πέφτει σαν κεραυνός αφήνοντας σε άφωνο . Το βιβλίο απευθείνεται πρωτίστως στο γυναικείο κοινό . Η πρωταγωνίστρια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως σύμβολο του φεμινισμού και θα δώσει μαθήματα θάρρους σε γυναίκες που φοβούνται να υψώσουν το ανάστημα τους . Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα μυθηστόρημα που έχει σκοπό να αφυπνίσει το γυναικείο πληθυσμό . Η πλοκή κινείται σε πολλές διαφορετικές χρονικές περιόδους, με τις συνεχείς εναλλαγές να επιτείνουν την αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι .... ΣΤΑ ✅ ➕ Καταιγισμός ανατροπών που σε κρατούν σε αγωνία . ➕ Περνά μηνύματα και δίνει δύναμη και θάρρος στις γυναίκες ...ΝΑ ΤΟΛΜΟΥΝ . ➕ Καλή και έξυπνη πλοκή ➕ Ο τρόπος γραφής σου διατηρεί το ενδιαφέρον . ΣΤΑ ❌ ➖ Παρατήρησα κάποια μικρά κενά όσον αφορά την εξέλιξη των επιμέρους ιστοριών

1

Το πείραμαΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

....ένα... γιατί , γιατί να χρειαστεί να γράψω αυτή την κριτική . Πείτε μου οτι αυτό το βιβλίο δεν το χει γράψει ο FITZEK . Έχοντας διαβάσει τα προηγούμενα βιβλία του , τον κατατάσω στους κορυφαίους και αγαπημένους μου συγγραφείς και έχοντας τον πήχη πολύ ψηλά δεν πίστευα πως θα ερχόταν "Το Πειραμα" να τον ρίξει . Μία "φλατ" και βατή ιστορία όπου την πρώτη και αντικειμενικά καλή ανατροπή την βλέπουμε 30 σελίδες πριν το τέλος του βιβλίου . Σαν πλοκή είναι ωραία , διαβάζεται ευχάριστα και σε κρατά σε αγωνία αλλά μέχρι εκεί . Σίγουρα το πείραμα αυτό ήταν μια κακή στιγμή του FITZEK . ΣΤΑ ✅ ➕ Μικρό και ευκολοδιάβαστο . ➕ Κινηματογραφικό ΣΤΑ ❌ ➖ Ολο το βιβλίο βασίζεται σε μία και μοναδική ανατροπή . ➖ Παραπλανητική η περίληψη του οπισθόφυλλου .... ➖ Η επεξηγηματική σύνοψη της υπόθεσης του βιβλίου στις τελευταίες σελίδες , "μπάζει" αρκετά και θεωρώ πως είναι απίθανο να έγιναν έτσι τα γεγονότα όπως μας τα παρουσιάζουν . ➖ Θα μπόρουσες άνετα να παρομοιάσεις τον πρωταγωνιστή ως χαρακτήρα ταινίας MARVEL , μιας και δεν τον πτοεί τίποτα σωματικά . Έαν ήμουν στη θέση του απο την αρχή του βιβλίου θα ήμουν στην εντατική :)

0

Το κορίτσι και η νύχταΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Διαβάζοντας τον τίτλο του , δεν μπορω να πω οτι μου κέντρισε το ενδιαφέρον , ευτυχώς όμως , ξεκίνησα να το διαβάζω και εντυπωσίαστηκα με την ιστορία του και με τη σειρά μου σας προτείνω να το διαβάσετε και 'σείς αυτό το διαμαντάκι

0

Επτά μείον έναΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Απο τις πρώτες του σελίδες καταλαβαίνεις οτι έχεις ένα δυνατό και εξαιρετικό βιβλίο . Η δράση είναι καταιγιστική και θα σε κρατήσει σε αγωνία μέχρι το τέλος . Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται σου ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη και εξάπτει την φαντασία σου . Εάν και η γράφη του ήταν πολύ καλή , μπορώ να πω ότι καθώς διάβαζα το βιβλίο με κούρασε λίγο . Η κυριότερη ανατροπή εμφανίζεται περίπου στο μέσον του βιβλίου , όπου όλα όσα γνωρίζει ο αναγνώστης αντιστρέφονται και γίνεται δυσδιάκριτο ποιος τελικά είναι ο κυνηγός και ποιος ο θύτης . Έαν έχεις αδυναμία στο Νέσμπο , αυτό το βιβλίο θα σου αρέσει διότι το στύλ της γραφής μοιάζει αρκετά .

0

Σε είδαΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που θα σε καθηλώσει, θα σε αναστατώσει και θα σε κάνει να αναρωτηθείς για την πραγματικότητα γύρω σου . Ένα έξυπνο βιβλίο που από την πρώτη έως την τελευταία του σελίδα θα σε κρατήσει σε αγωνία . Το θέμα που πραγματεύεται είναι ανατριχιαστικό και θα σε βάλει σε σκέψεις για το πόσο εκτεθημένοι είμαστε στην καθημερινότητα μας . Πολλές ανατροπές και συνεχόμενη δράση θα σου κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον και δεν θα θές να σταματήσεις να διαβάζεις . Εξυπνο και σύγχρονο όπου η κεντρική ιδέα του βιβλίου θα σε κάνει να αλλάξεις δρομολόγιο στην καθημερινότητα σου . ΣΤΑ ✅ ➕  Καταιγιστική δράση . ➕  Γρήγορη εξέλιξη και αμεσότητα . ➕  Ενδιαφέρουσα υπόθεση που θα σε καθηλώσει . ➕ Περιεκτικό χώρις ανούσιες λεπτομέρειες . ΣΤΑ ❌ ➖ .... δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι

0

Άγρια φύσηΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Μετά την ξηρασία , ήρθαν οι βροχές και σειρά να πρωταγωνιστήσει η άγρια φύση στο νέο βιβλίο της JANE HARPER . Πάρα πολύ ωραίο βιβλίο αλλά.... όχι τόσο καλό όσο το περιμένα σε σχέση με το πρώτο και σε σχέση με την διαφήμιση που έχει δεχτεί . Ωραία ιστορία που σε κρατά σε αγωνία αλλά χωρίς ιδιαίτερες ανατροπές . Μία εξαφάνιση που καταλαβαίνεις πως θα καταλήξει και ποιοί ευθύνονται . Ένα μυστήριο δημιουργείται όπου η ανθρώπινη συμπεριφορά αλλά και ψυχολογία των πρωταγωνιστών θα ξεδιπλωθεί και θα ξεγυμνώσει τους πραγματικούς χαρακτήρες τους . Αξίζει να το διαβάσεις και να γνωρίσεις την εξαίσια γραφή της συγγραφέα . ΣΤΑ ✅ ➕ Ευκολοδιάβαστο . ➕ Αγωνία και σασπένς μέχρι το τέλος . ➕ Ωραία πλοκή . ➕ Επιτυχημένος ο τρόπος των παράλληλα χρονικών γεγονότων ανα κεφάλαιο . ΣΤΑ ❌ ➖ Δεν κατάφερε επιτυχώς να αναπτύξει τον χαρακτήρα του πρωταγωνιστή Φαλ . ➖ Προσπάθησε να δημιουργήσει κάποιες ανατροπές για να σε παραπλανήσει αλλά ανεπιτυχώς . Προσωπικά δεν πείστηκα

0

Το φιλί του δράκουΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Ηταν το 1ο βιβλίο της κ. Δημουλιδου που διάβασα και μου έμεινε αξέχαστο!!!!! Πολύ ωραία καιν"δυνατη" πλοκή!!! Εάν θες να διαβάσεις κάτι συγκλονιστικό αυτό είναι το βιβλίο σου !!!!

0

Ο γλάρος Ιωνάθαν ΛίβινγκστονΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Ένα απίστευτα πολύ καλό βιβλίο!!!! Πρέπει όλοι να το διαβάσουν!!!! Τα διδάγματα του θα σε βοηθήσουν να δεις τον κοσμος διαφορετικά. Σε αυτή τη νέα έκδοση , έχει ενσωματωθεί το 4 κεφάλαιο, που δεν υπαρχει σε καμία άλλη έκδοση!!!

0

Το δέμαΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Για ακόμα μια φορά ο FITZEK μας καθηλώνει ! Θα σου κρατήσει το ενδιαφέρον αμείωτο και δεν θα θές να αφήσεις το βιβλίο απο τα χέρια σου . Πολλές ανατροπές που δεν θα σε αφήσουν να χαλαρώσεις και δεν θα θές να κλείσεις το βιβλίο . Εφυέστατο όπως και τα υπόλοιπα βιβλία του συγγραφέα . Άρτια δομημένο και καθαρόαιμο ψυχολογικό θρίλερ που θα το λατρέψεις . Διαβάζοντας το ένα αίσθημα αβεβαιότητας θα φωλιάσει μέσα σου , η φαντασία σου θα οργιάσει και θα χάσεις τα όρια της λογικής και του μυαλού σου , καθώς το ένα κεφάλαιο αναιρεί το άλλο ! ΣΤΑ ✅ ➕ Τρομερή πλοκή και ανατρεπτικό τέλος . ➕ Ωραία γραφή . ➕ Ευκολοδιάβαστο . ➕ Καθηλωτικό και αγωνιώδες . ΣΤΑ ❌ ➖ Η τελική εξέλιξη σαν να γράφτηκε γρήγορα . ➖ Κάποια μέρη στην πλοκή του βιβλίου τα θεωρώ περριτά . ➡️STORY⬅️ Τους τελευταίους μήνες, μετά το απαίσιο

0

Ο πρόεδρος αγνοείται (σκληρό εξώφυλλο)ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Ξεκίνησα να το διαβάζω και αισθάνθηκα πως εάν έκλεινα τα μάτια μου,  ήταν σαν να έβλεπα ταινία δράσης και περιπέτειας αμερικάνικης παραγωγής .  Ο μέτρ των αστυνομικών θρίλερ JAMES PATTERSON μαζί με τον πρώην Πρόεδρο των Η.Π.Α. BILL CLINTON κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα αριστούργημα και η συνεργασία τους μπορεί να θεωρηθεί κάτι παραπάνω απο πετυχημένη . Ένα ιντριγκαδόρικο συγγραφικό πολιτικό και αστυνομικό θρίλερ που σε κρατά σε αγωνία μέχρι τις τελευταίες του σελίδες . Τρομοκρατία στον κυβερνοχώρο , ISIS , κατασκοπεία , προδοσία , φόβος συνυφαίνουν την πλοκή του βιβλίου . Θα σε εντρυφήσει για λίγο στα άδυτα του Λευκού οίκου και θα ζήσεις τις 3 πιο τρομακτικές μέρες στην ιστορία της αμερικανικής Προεδρίας . ΣΤΑ ✅ ➕  Η πλοκή είναι καταιγιστική . ➕  Άφθονες ανατροπές . ➕  Ευκολοδιάβαστο . ➕  Αρκετά κινηματογραφικό και ρεαλιστικό . ΣΤΑ ❌ ➖  Δεν μπόρω να σκεφτώ κάτι .... :)

0

Η αρπαγή της Άνι ΘόρνΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Αν σου αρέσει ο STEPHEN KING , σίγουρα θα σου αρέσει αυτό το βιβλίο . Ένα ψυχολογικό θρίλερ με ανατριχιαστική πλοκή δια χειρός CJ TUDOR (Ο άνθρωπος κιμωλία ) . Απο την εισαγωγή του θα καταλάβεις οτι έχεις στα χέρια σου ένα βιβλίο με μακάβρια ιστορία που θα σου εκτοξεύσει την αδρεναλίνη . Η σκιαγράφιση των χαρακτήρων αποτελεί δυνατό σημείο . Μικρά κεφάλαια , παράλληλες ιστορίες , όπου εκεί που νομίζεις οτι ξέρεις πλέον τι έχει συμβεί , το επόμενο κεφάλαιο σου αλλάζει γνώμη . ΣΤΑ ✅ ➕  Δυνατή συγγραφική τρέλα . ➕  Θίγονται σημαντικά θέματα , όπως ο εκφοβισμός . ➕  Ολοκληρωμένοι χαρακτήρες όπου ξεδιπώνονται και εξελίσονται όσο προχωρά η ιστορία . ΣΤΑ ❌ ➖  Έχει υιοθετήσει αρκετά στοιχεία απο τον STEPHEN KING . ➖  Αναμενόμενο τέλος , χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις .

0

Η κουκουβάγιαΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Ο Χόλγκερ Μούνκ και η συνεργάτης του Μία σε μια νέα περιπέτεια που θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό . Ένα καλογραμμένο αστυνομικό μυθιστόρημα , μία ζοφερή ιστορία και ένα ειδεχθές έγκλημα που δεν θα σε αφήσουν καθόλου να βαρεθείς . Σφιχτοδεμένη πλοκή , χωρίς πολλες και ανούσιες λεπτομέρειες θα σε κρατήσουν σε αγωνία μέχρι το τέλος . Ανεβάζει με γεωμετρική πρόοδο την αδρεναλίνη στα ύψη καθώς πλησιάζεις προς το τέλος . Η πολυμορφία των πιθανών δολοφόνων θα τεντώσει τα νεύρα σου και δεν θα σε αφήσει να ησυχάσεις . Ένα εξαιρετικό βιβλίο για τους λάτρεις του σκανδιναβικού νουάρ . ΣΤΑ ✅ ➕  Καταπληκτική πλοκή . ➕  Άξιο για αναγνώστες με γερά νεύρα . ➕  Διαβάζεται εύκολα . ➕  Δεν θα σε κουράσει με περιττές λεπτομέρειες . ➕  Θα σε καθηλώσει απο την πρώτη του σελίδα . ΣΤΑ ❌ ➖ ......

1

Μπροστά στα μάτια τουςΔεν τρελαθηκα

...προσπαθώ να μην ξεκινήσω γράφοντας κάτι αρνητικό αλλά δεν μπορώ . Η πλοκή δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδιαβάσει πριν. Η εξαφάνιση ενός μικρού παιδιού «παίζει» πολύ στην αστυνομική λογοτεχνία απλά εδώ η συγγραφέας κατά τη γνώμη μου δεν καταφέρνει να σου περάσει την αγωνία και το μυστήριο της υπόθεσης . Δεν έχει "χτίσει" δυνατούς χαρακτήρες (του επιθεωρητή αλλά και των υπόπτων ) . Δεν δόθηκε χρόνος στην σκιαγράφηση των ηρώων . Οι αναδρομές στο χρονικό διάστημα που προηγήθηκε της εξαφάνισης μου προκάλεσαν σύγχυση και δεν κατάφεραν να κάνουν περισσότερο ζωντανή και παραστατική την αφήγηση . Το τέλος αν και ανατρεπτικότατο με απογοήτευσε .... αρκετά μακριά απο το να είναι αληθινό . ΣΤΑ ✅ ➕  Ωραία ιστορία που σε κρατά σε αγωνία . ➕ Αρκετές και συνεχόμενες ανατροπές με κορυφαία και καλύτερη την τελευταία . ➕ Καλοδουλεμένη πλοκή ΣΤΑ ❌ ➖  Την παρουσία των social media ( twitter - facebook ) στην πλοκή την βρήκα βαρετή . ➖ Οι ανακρίσεις που αποδίδονταν με μορφή διαλόγου . ➖ Δεν υπήρχαν κεφάλαια για να ξεχωρίζουν οι διάφορες ενότητες του βιβλίου . Ετσι απο παράγραφο σε παράγραφο άλλαζες θέμα και ένα μπέρδεμα το παθαίνεις

0

Οι καταρράκτεςΚλασική αξια

IAN RANKIN , ο βασιλιάς του αστυνομικού ! Η πλοκή των βιβλίου είναι έξυπνη , έχει πολλές ανατροπές και σου κρατά καλά το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Ο επιθεωρητής Ρέμπους αν και αντιήρωας θα σε κερδίσει , όπως και οι υπόλοιποι καλοδουλεμένοι χαρακτήρες του βιβλίο , οι οποίοι είναι κάλα δομημένοι με ξεχωριστή προσωπικότητα ο καθένας . Κλασικό και καθαρόαιμο αστυνομικό μυθιστόρημα συνιφασμένο με τα κοινωνικά προβλήματα του Εδιμβούργου που αναδεικνύει ο συγγραφέας .

0

Μαθήματα νεκροψίαςΥπεροχο

Τι να πώ για αυτό το υπέροχα "διαστροφικά" τρελό βιβλίο .... απλά οτι συγγραφέας του είναι ο FITZEK , αυτό τα λέει όλα !!! Ανατριχιαστικές περιγραφές , ωραία πλοκή , σασπένς και πολλές ανατροπές  θα σε κρατήσουν σε αγωνία μεχρι το τέλος . Ένα καθαρόαιμο αστυνομικό θρίλερ που  ξεκινάει δυναμικά απο την πρώτη του σελίδα και παραμένει έτσι μέχρι την τελευταία του . Αρκετά περιγραφικό που οι λεπτομέρειές του , απογειώνουν το βιβλίο και το κατατάσουν σε ένα απο τα αγαπημένα μου . ΣΤΑ ✅ ➕  Συναρπαστικό σε σημείο που σε καθηλώνει . ➕  Πλούσια και ανατρεπτική πλοκή . ➕  Κινηματογραφικό , που λόγω των λεπτομερειών στην αφήγηση του δημιουργεί παραστατικές εικόνες στο μυαλό μας . ➕  Κρατά την αδρεναλίνη στα ύψη . ΣΤΑ ❌ ➖  Τον τίτλο του βιβλίου τον θεωρώ μακάβριο και σε παραπέμπει σε κάποιο ενχειρίδιο σχετικό με νεκροψία , με αποτέλεσμα να λειτουργεί αποτρεπτικά σε κάποιον που θα θελήσει να το διαβάσει . Μην δώστε σημασία στον τίτλο , δεν έχει καμία σχέση με το περιεχόμενο .... απλά διαβάστετο !!!!

0

Φονικό μονοπάτιΔεν τρελαθηκα

Όλοι μιλάνε για αυτό το νέο βιβλίο χαρακτηρίζοντας το ως αστυνομικό , έγω δεν θα το χαρακτήριζα έτσι . Θεωρώ πως είναι ένα μυθιστόρημα που η κεντρική του ιδέα βασίζεται στην δημοσιογραφική έρευνα της πρωταγωνίστριας . Αγγίζει ευαίσθητα και σύγχρονα θέματα της σημερινής κοινωνίας μας . Μετανάστευση , πρόσφυγες , κέντρα κράτησης , εξαθλιωμένοι άνθρωποι , όλα αυτα συνθέτουν την πλοκή αυτού του βιβλίου ..........ως εδώ όλα καλά......αλλά μέτα προστίθονται στην πλοκή πειράματα , εταιρείες , χάκερ , δολοφονίες κλπ και χάνεται η μπάλα . Από τη μέση και μετά αλλάζει ύφος και γυρίζει την ιστορία και την πλοκή 180°μοίρες , το οποίο δεν μου άρεσε τόσο πολύ . ΣΤΑ ✅ ➕  Συναρπαστική και δραματική ιστορία . ➕  Αναφέρεται κ δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί στον καθένα μας γύρω απο το μεταναστευτικό . ➕  Αγγίζει σημαντικά κοινωνικά ζητήματα . ➕  Ευκολοδιάβαστο . ΣΤΑ ❌ ➖  Ξεφεύγει απο την κεντρική του ιδέα και περιπλέκεται χωρίς λόγο . ➖  Απότομο και όχι ευχάριστο τέλος . ➖ Η ιστορία κλείνει απαντώντας στα καίρια ερωτήματα επιγραμματικά , χώρις πειστικές ή αληθοφανείς εξηγήσεις . ➖  Με ενόχλησε η μικρή γραμματοσειρά που έχει χρησιμοποιήθει στην εκτύπωση του βιβλίου

0

Το κορίτσι του τρένουΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Ένα πολύ ωραίο βιβλίο που αξίζει να διαβάσεις , ωραίο θέμα , καλή αφήγηση και πρωτότυπη πλοκή . Εάν είσαι λάτρης του καλού αστυνομικού βάλε αυτό το βιβλίο στην λίστα σου . Το επίτευγμα του συγγραφέα να αφηγούνται την ιστορία όλες οι πρωταγωνίστριες είναι πάρα πολύ έξυπνο. Αρκετό σασπένς και γρήγορη ροή των γεγονότων που δεν μπορείς να αφήσεις το βιβλίο απο τα χέρια σου .

0

Τσέρνομπιλ: Ένα χρονικό του μέλλοντοςΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Πίστευα πως γνώριζα αρκετά πράγματα για το Τσερνόμπιλ , διαβάζοντας όμως το βιβλίο κατάλαβα ότι δεν ήξερα σχεδόν τίποτα ... Μέσα απο αυτό το βιβλίο έμαθα και κατανόησα τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν εκείνες τις δύσκολες ώρες . Πολιτικοί , πράκτορες , εργαζόμενοι , απλός κόσμος , όλοι εμπλεκόμενοι σε μια παράνοια . Η σκληρή αλήθεια αποτυπώνεται με ρεαλιστικό τρόπο και σου δημιουργεί ένα αίσθημα στεναχώριας που φωλιάζει μέσα σου και γεννά ερωτήματα και θυμό . Ένα βιβλίο που πέρα απο την ιστορία ,  αποτυπώνει και καταγράφει συναισθήματα . Ένα ιστορικά πολύτιμο βιβλίο που πρέπει να διαβάσουν όλοι . ΣΤΑ ✅ ➕  Δυνατό και βαθιά συγκινητικό . ➕  Ιστορικά επιμορφωτικό . ➕  Σε ταρακουνά συναισθηματικά . ➕  Αρκετά καλογραμμένο . ➕ ...απλά συγκλονηστικό ... ΣΤΑ ❌ ➖....

0

Το προηγούμενο κορίτσιΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Όποιος θέλει κάτι έξυπνο αυτό το βιβλίο θα τον αποζημειώσει ! Το συνιστώ ανεπιφύλακτα είναι ευκολοδιάβαστο και θα σου κρατήσει το ενδιαφέρον ως την τελευταία του σελίδα ! Είναι ένα πολύ καλό ψυχολογικό θρίλερ με έξυπνη πλοκή και τη μεγάλη ανατροπή να έρχεται στο τέλος..... Εάν και η ιστορία αυτού του βιβλίου στην αρχή με παραξένεψε και μου δημιούργησε ερωτήματα , για το εάν συμβαίνουν αυτά στην πραγματικότητα στο τέλος με κέρδισε ... εξάλλου Αγγλία είναι αυτή !!! Η πλοκή του και οι ανατροπές του θα σε κρατήσουν σε εγρήγορση . Ένα ψυχολογικό - κινηματογραφικό  θρίλερ που θα σε καθηλώσει και θα σε κάνει να αγαπήσεις τον ΝΤΙΛΕΙΝΙ . ΣΤΑ ✅ ➕  Έξυπνα δομημένο . ➕  Σε καθηλώνει και δεν σε κουράζει καθόλου . ➕ Πρωτότυπη υπόθεση με πολλές ανατροπές . ➕  Πετυχημένη εναλλαγή μεταξύ παρόντος και παρελθόντος . ➕  Η υπόθεση του βιβλίου κλείνει καταπληκτικά ! ΣΤΑ ❌ ➖  Δεν θα μπορέσεις να ταυτιστείς με τους ήρωες

0

Πίστεψε μεΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Ένα γήγορο , δυνατο και αρκετά κινηματογραφικό βιβλίο . Μπορείς να ξεχωρήσεις την αλήθεια από το ψέμα ? Δοκίμασε να διαβάσεις το ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ για να το επιβεβαιώσεις στον εαυτό σου . Οι ανατροπές είναι τόσες πολλές που όταν γίνεται κάτι σε μία σελίδα στην επόμενη αναιρείται από κάτι άλλο !!! Το τέλος του είναι τελείως απρόβλεπτο και δεν θα μπορέσεις με τίποτα να το προβλέψεις ! Μια καλοστημένη υπόθεση με θύμα και θύτη , αλλά ... ποιός είναι ποιός ; ΣΤΑ ✅ ➕  Καταπληκτική γραφή . ➕  Καλοδουλεμένοι χαρακτήρες . ➕  Εκπληκτική και ανατρεπτική υπόθεση. ➕  Καθηλωτικό και αγωνιώδες . ΣΤΑ ❌ ➖  Αναφερέται σε κάποιες ίσως ανούσιες λεπτομέρειες που κούραζουν

0

Η ξηρασίαΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Δεν το χεις διαβασει ακομα ; Ένα καθαρόαιμο αστυνομικό μυθιστόρημα προερχόμενο από τα βάθη της Αυστραλίας . Ατμοσφαιρικό με γρήγορη πλοκή και καταιγιστικό ρυθμό , που σε κρατά σε αγωνία μέχρι το τέλος . Η γραφή της JANE HARPER αψεγάδιαστη , δεν θα σε κουράσει καθόλου . Η συγγραφέας αποτυπώνει αριστουργηματικά την ξηρασία που διέπει κάθε τομέα της καθημερινότητας των κατοίκων της Κιβάρα . Απελπισία , ψυχολογική κατάρευση , μαρασμός . Ένα σκοτεινό μυθιστόρημα που μας παρουσιάζει μια συγκλονιστική ιστορία με κοινωνικές προεκτάσεις . Ανταγωνίζεται στα ίσια το σκανδιναβικό νουάρ και παιρνει κεφάλι . ΣΤΑ ✅ ➕  Γρήγορη πλοκή ➕  Καταιγιστική δράση ➕  Ανατρεπτικότατο ➕  Απλά συγκλονιστικό ... διαβασέ το ! ΣΤΑ ❌ ➖  χμ ... δεν εχω κατι να αναφέρω

0

Κρυμμένη στο χώμαΜε κουρασε

Ένα ανάλαφρο και ευχάριστο βιβλιο , με ωραία αλλά "ξαναπαιγμένη"  ιστορία . Μία αστυνομική ιστορία που περιστρέφεται γύρω από μια παλαιότερη εξαφάνιση, που χρόνια μετά αποδεικνύεται πως είναι έγκλημα . Σε όλες τις σελίδες του βιβλίου επικρατεί ένα μυστήριο , που όσο φτάνεις στο τέλος του , δεν λέει να ξεδιαλύνει . Είναι ένα καθαρόαιμο αστυνομικό μυθιστόρημα , που το σύνολο του κορμού του , βασίζεται στις αλλεπάλληλες ανακριτικές πράξεις του επιθεωρητή κ των αρχιφυλάκων . ΣΤΑ ✅ ➕ Λιτή αφήγηση που εντείνει το μυστήριο . ➕ Συμπαθητικοί χαρακτήρες . ➕ Οι ανατροπές και το μυστήριο θα σε ενθουσιάσουν . ➕ Διαβάζεται ευχάριστα . ΣΤΑ ❌ ➖ Η χρονική διαφορά μεταξύ του εγκλήματος και του σήμερα είναι 30 χρόνια .... Εγώ δεν θυμάμαι τι έφαγα χθές , χώρις να έχω μαστουρώσει και μεθύσει , αντιθέτως οι πρωταγωνισες εάν και μεθυσμένοι και μαστουρωμένοι θυμούνται με λεπτομέρειες τι έκαναν πριν 30 χρόνια ...

0

Εφιάλτης στην ΑριζόναΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Το βιβλίο αυτό είναι σκέτος εφιάλτης.... Εάν θές η αδρεναλίνη σου να χτυπήσει κόκκινο και οι αισθήσεις σου να βρίσκονται σε συναγερμό κάθε δευτερόλεπτο , το βιβλίο αυτό είναι είναι ότι πρέπει . Μου θύμησε αρκετά κινηματογραφική ταινία 80's - 90's ( μην το εκλάβετε αυτό αρνητικά ). Είναι ένα έντονο θρίλερ που θα τρέμεις απο τα νεύρα σου !  Άπο τις πρώτες κιόλας σελίδες του , σε βάζει στο κλίμα και ανυπομονείς για τη συνέχεια . Εάν είσαι γυναίκα και συγκεκριμένα μάνα .... θα ταυτιστείς με την πρωταγωνίστρια και θα δείς τα όρια στα οποία μπορείς να φτάσεις για να σώσεις τα παιδία σου . Είναι ένα αψεγάδιαστο καλά στημένο θρίλερ που πολύ θα το ήθελα και σε ταινία !!! ΣΤΑ ✅ ➕  Είναι αδιάκοπα αγωνιώδες . ➕  Αρκετά σόκαριστικο . ➕  Είναι γρήγορο , ευκολοδιάβαστο και σου τράβα την προσοχή απο τις πρώτες σελίδες του . ΣΤΑ ❌ ➖ Ο ρόλος της Τζένιφερ Μίτσελ , αφήνει κενά όσον αφορά τις έρευνές της και τον τρόπο που κινειται

0

Παγωμένος άγγελοςΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Ο SAMUEL BJORK ήρθε για να μείνει .... Ένα βιβλίο που σε καθηλώνει απο την πρώτη του σελίδα , ξεκινά παρα πολύ δυναμικά και σε κράτα σε ένταση μέχρι το τέλος . Εξαιρετικό σε όλα του . Πλοκή , μυστήριο , ήρωες όλα δεμένα μεταξύ τους σωστά. Απ'τα καλύτερα αστυνομικά που έχω διαβάσει . Η ένταση και η αγωνία στην κορυφή. Το δε τέλος πιο ανατρεπτικό από ποτέ. Ένα ενδιαφέρον αστυνομικό θρίλερ που  καθώς γυρίζεις τις σελίδες του αναδεικνύεται η πολυεπίπεδη πλοκή και η μεγαλοφυής λύση του μυστηρίου , όπου σαν αναγνώστης δεν θα μπορείς να μαντέψεις . ΣΤΑ ✅ ➕ Η γραφή του είναι αρκετά κινηματογραφική . ➕ Η πλοκή αλλάζει τόσο γρηγορα που εκεί που πιστέυεις οτι έχεις βρεί τη λύση ... φτού και απο την αρχή ! ➕ Αξιόλογοι και συναρπαστικοί χαρακτήρες !!! Μia , is the best ! ➕ Έξυπνο , πρωτότυπο και σοκαριστικό . ➕ Εύκολο στην ανάγνωση . ➕ Είναι ένα άριστα δομημένο αστυνομικό μυθιστόρημα που αξίζει να το διαβάσεις . ΣΤΑ ❌ ➖ Σε μερικά σημεία πλατιάζει και γίνεται λίγο κουραστικό . ➖ Υπήρχαν κάποια μικρά κενά στην ιστορία, μηδαμινά αλλά ίσως να έκαναν την διαφορά στο να γίνει τέλειο

0

ΦορμόληΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Θες κάτι πρωτότυπο ; τότε ξεκίνα να διαβάσεις την Φορμόλη !!! Έβλεπα και άκουγα παντού για αυτό το βιβλίο πολλά θετίκα αλλά και πολλά αρνητικά σχόλια ... Άρα είτε θα αγπαπήσεις τον ARNALDUR  INDRIDASON , είτε θα τον μισήσεις .Εγώ τελικά τον αγάπησα ! Μια συνταρακτική υπόθεση που για να βρείς το δολοφόνο θα πρέπει να συδέσεις τα ασύνδετα . Αρκετό σασπένς που χτυπάει κοκκινο και σε κρατά σε αγωνία . ΣΤΑ ✅ ➕ Έξυπνη πλοκή ➕ Ιδιαίτερες ανατροπές ➕ Έχει γρήγορο ρυθμό και δεν σε κουράζει . ➕ Ένα καθηλωτικό θρίλερ, πειστικό, άριστα δομημένο, καυστικό, συγκινητικό και ευφυές. ΣΤΑ ❌ ➖ Δύσκολα ονόματα που προσπαθώντας να τα διαβάσεις χάνεις τον ειρμό της σκέψης σου .

0

Ο άνθρωπος κιμωλίαΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Μια παρέα παιδιών , αρκετό 1986 , πολλα στοιχεία STEPHEN KING και μια ιστορία που θα σου κρατήσει το ενδιαφέρον αμείωτο . Τα κεφάλαια του βιβλίου εξελίσσονται εναλλάξ -από το 1986 μεταφερόμαστε στο 2016 και το αντίστροφο. Αυτή η εναλλαγή διατηρεί αμείωτο το αναγνωστικό ενδιαφέρον, αφού το κάθε κεφάλαιο τελειώνει σε μια σημαντική για την πλοκή στιγμή, και πρέπει να περιμένεις λίγες σελίδες έως ότου μάθεις τη συνέχεια. Η αφήγηση είναι τόσο γρήγορη και καταιγιστική, που ο αναγνώστης δεν προλαβαίνει να βαρεθεί λεπτό . Είναι ένα αξιοπρεπέστατο θρίλερ , με δυνατές στιγμές και συναρπαστική αφήγηση .

0

Η λέξη είναι φόνοςΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Εάν " Οι φόνοι της κίσσας " σε εντυπωσίασαν , " Ή λέξη είναι φόνος " θα σε μαγέψει . Ένας Horowitz σε τρελά κέφια , που με μαεστρία συνθέτει ένα τρελό σκηνικό , που δεν θα θές να αφήσεις το βιβλιο του , απο τα χέρια σου . Με ευφυέστατο τρόπο παντρέυει την πραγματικότητα με την μυθοπλασία και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό . ΣΤΑ ✅ ➕ Η ανάμειξη της πραγματικής ζωής και της φαντασίας λειτουργεί εξαιρετικά . ➕ Είναι ένα καλοφτιαγμένο αστυνομικό μυστύριο γεμάτο ανατροπές . ➕ Σε κρατά σε αγωνία μέχρι το τέλος . ➕ Εάν και σου δίνει αρκετά στοιχεία είναι αδύνατον να καταλήξεις στο δολοφόνο . ➕ Πρωτότυπο και έξυπνο . ➕  Γρήγορο με πλούσια πλοκή . ΣΤΑ ❌ ➖  Διαβασέτο γρήγορα γιατι δεν έχει ❌

0

Ο κλεφτης των τατουάζΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Ενα πολύ ωραίο αστυνομικό μυθιστόρημα με πολύ τατουάζ !!! Αρκετά περιγραφικό και παραστατικό όπου η συγγραφέας σε βάζει μέσα στην σκήνη που σου περιγράφει . Όσο διαβάζεις τόσο η αγωνία και η αδρεναλίνη ανεβαίνει . Η Alison Belsham δεν θα σε ζαλίσει με περιττές λεπτομέρειες μόνο και μόνο για να γεμίσει σελίδες ... ΣΤΑ ✅ ➕ Καταιγιστική δράση . ➕ Γρήγορος ρυθμος . ➕ Συμπαθείς χαρακτήρες ➕ Σκοτεινό με έντονες περιγραφές (αντέχεις?) . ➕ Καλογραμμένο και ευκολοδιάβαστο . ΣΤΑ ❌ ➖ Αρκετά σκλήρο στις περιγραφές ... εάν αυτό σου αρεσει τότε θεωρησέτο ➕ :)

0

Οι φόνοι της κίσσαςΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Εξαιρετικό βιβλίο , καλογραμμένο , ευκολοδιάβαστο και αρκετά ενδιαφέρον . Για τους λάτρεις του αστυνομικού , στύλ  Agatha Christie , οι φόνοι της κίσσας θα τους ανταμείψει . Θυμίζει αρκέτα παλιό κλασσικό αστυνομικό μυθιστόρημα και δεν μεονεκτεί σε τίποτα . Το παράξενο του βιβλιού είναι οτι είναι ενα μυθιστόρημα μέσα σε ένα άλλο μυθιστόρημα , δηλαδη 2 σε 1 ! Η αγωνία κυριαρχεί μέχρι τις τελευταιές σελίδες του , όπου όλοι φαινομενικά θεωρούνται ύποπτοι . ΣΤΑ ✅ ➕ Έξυπνη η τεχνική του εγκιβωτισμού που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας. ➕ Ο τρόπος που έχει "χτιστεί" το βιβλίο είναι πανέξυπνος και ευρυματικός . ➕ Θυμίζει Agatha Christie !!! ➕ Δίνει την ευκαιρία στον αναγνώστη να εμπλακεί , να σκεφτεί , να αναρωτηθεί για το ποιός είναι ο ύποπτος . ➕ Υπάρχει και ελληνικό στοιχείο στο βιβλίο !!! ΣΤΑ ❌ ➖ Κάποια σημεία θα μπορούσαν να λείπουν , για να μην κουραστεί ο αναγνώστης

0

Η θεραπείαΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Η θεραπεία του Fitzek κατέβαλε μια περίοπτη θέση στο top ten των αγαπημένων μου βιβλίων !!! Ενας εξαίσιος Fitzek ,ένα "αρρωστημένο θρίλερ , ένα εξιέπαινο βιβλίο . Είναι τόσο εθιστικό που δεν θα το αφήνεις απο τα χέρια σου....καλό ξενύχτι :) ! Ενα ψυχολογικό θρίλερ απο τα λίγα που αξίζει να το διαβάσεις !!!

0

Blue MondayΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Blue Monday !!! Ένα απο τα αγαπήμενα μου βιβλία ! Λατρεψα ή μαλλον ερωτεύτηκα την πρωταγωνιστρια των 8 βιβλίων Φρίντα Κλάιν ! Ένα βιβλίο που δεν κουράζει καθόλου τον αναγνώστη , ειναι γρήγορο , λιτό και η ισορροπημένη ροή του δεν σε αφήνει να το αφήσεις απο τα χέρια σου . Η ιστορία του θα σε εντυπωσιάσει και θα την αγαπήσεις όπως κ τους άψογα δομημένα  χαρακτήρες του βιβλίου . ΣΤΑ ✅ ➕ Πολύ ωραία πλοκή που σε κρατα σε αγωνία σε ολη τη διάρκεια που εξελίσσεται η ιστορία . ➕ Ανατρεπτικό . ➕ Δεν σε κουράζει καθόλου . ➕ Η γραφή του είναι απλή και κατανοητή . ➕ Ένα άρτιο αστυνομικό - ψυχολογικό θρίλερ . ΣΤΑ ❌ ➖  Σε κάποια σημεία γίνεται αρκετά περιγραφικό , δεν θα το έλεγα όμως και αρνητικό αυτό , απλά το έβαλα στα μείον γιατι έπρεπε να βάλω και εδώ κάτι :)

2

Η Χαμένη Πόλη του Θεού ΠιθήκουΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Εάν σου αρέσει η εξερεύνηση , τότε το βιβλίο αυτο είναι για σένα ! Ο συγγραφέας αναφέρεται σε πραγματικά περιστατικά τα οποία αποδίδονται στον αναγνώστη τόσο ρεαλιστικά που ζείς και 'συ τη δράση μαζί με τους πρωταγωνιστές του . Ένας χαμένος πολιτισμός , μια ομάδα ...."εξερευνητών?" , ενα τροπικό δάσος κ μια χώρα υπο κατάρρευση συνθέτουν το σκηνικό του βιβλίου . ΣΤΑ ✅ ➕Καθηλωτικό . ➕Συναρπαστικό γεμάτο περιπέτεια και δράση . ➕Αρκετό μυστήριο ➕Αληθινή ιστορία ΣΤΑ ❌ ➖Πλατιάζει σε κάποια σημεία . ➖Αρκετές σελίδες χωρίς λόγο ύπαρξης (ευτυχώς στο τέλος) που αναφέρονται αναλυτικά σε θέματα οχι τόσο σχετικά με το θέμα του βιβλίου. πχ στο θέμα ανάρρωσης απο ασθένειες των πρωταγωνιστών

0

Στο δάσοςΛίγο κουραστικο

Άκουσα και διάβασα τόσα πολλά γι' αυτο το βιβλίο που ανυπομονούσα να ξεκινήσω να το διαβασώ .... Όσο ανυπομονούσα να το ξεκινήσω άλλο τόσο ανυπομονούσα και να τελειώσει .... Ωραία ιστορία , ώραίο ανατρεπτικό τέλος αλλά η φλυαρία της συγγραφέα ηταν αυτη που κυριαρχούσε . Θεώρω ότι ο τίτλος "ΤΟ ΔΑΣΟΣ"  είναι λίγο παραπλανητικός γιατί δάσος , δεν "πολυείδαμε" . ΣΤΑ ✅ ➕ Ενδιαφέρον και ώραια πλοκή ➕ Πανέξυπνο και ευφυέστατο τελός . ➕ Ανατρεπτικό . ΣΤΑ ❌ ➖ Φλυαρία , φλυαρία ,φλυαρία χωρις λόγο. ➖Αφήνει αναπάντητα κάποια ερωτήματα . ➖ Αργή πλοκή ➖  Με κούρασαν τα πόλλα και άσχετα θέματα που μας παρουσιάζει η συγγραφέας

1

Σ' άφησαΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Ενα απο τα αγαπημενα μου βιβλια που οταν ξεκινησα να το διαβαζω δεν μπορουσα να σταματησω . Συγκλονιστικο βιβλιο οπου οι ανατροπες και οι αποκαλυψεις ερχονται με καταιγιστικο ρυθμο . Κυριαρχο στοιχειο του βιβλιου ειναι το συναισθημα και το γεγονος οτι θα σε κανει να πεις στον ευατο σου...προσεχε .... "Για οποιδηποτε θεμα υπαρχουν δυο οψεις" γι' αυτο μην βιαστεις να κρινεις .... ΣΤΑ ✅ ➕Οι ανατροπες και ο γρηγορος ρυθμος σε βυθιζουν μεσα στο βιβλιο. ➕Καλογραμμενο ➕Ανατρεπτικο θριλερ ➕Βαθια συναισθηματικο ➕Διδακτικο...(μην κρινεις , χωρις να ξερεις) ➕ Η ιστορια του θα χαρακτει στο μυαλο σου κ δεν θα την ξεχασεις ποτε.... ΣΤΑ ❌ ➖....χμμμμ... το διαβασα πολυ γρηγορα :)

0

Ο ψιθυριστήςΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Ειναι ενα καλο βιβλιο που ξεκιναει παρα πολυ δυνατα , σε πλημυριζει με φοβο κ σε κραταει σε αγωνια μεχρι ..... ενος σημειου . Ειναι συναρπαστικο , τρομακτικο , σκοτεινο αλλα ταυτοχρονα συγκινητικο ευαισθητο και κοινωνικο .... που προσπαθει να τα παντρεψει ολα αυτα πετυχαινοντας το με επιτυχια , κρατώντας την ευαισθητη ισορροπια μεταξυ τους !!! ΣΤΑ ✅ ➕ Ευκολοδιαβαστο ➕Γρηγορο και τρομακτικο ➕θριλερ με ολη τη σημασια της λεξης ➕Αρκετα κοινωνικα μηνυματα ➕Εναλλαγες συναισθηματων (τρομου , αγαπης , φοβου , ελπιδας , λυπης , χαρας) ΣΤΑ ❌ ➖Θα μπορουσε να γινει ακομα πιο τρομακτικο ➖ελλειψη αναλυτικης κ εκτενους περιγραφης "καποιων" σκηνων

2

Η παγωμένη πριγκίπισσαΔεν τρελαθηκα

Η παγωμένη πριγκίπισσα βρίσκεται νεκρή ... η λύση του μυστηρίου της δολοφονίας της , θα μπορούσε να αρκεστεί σε 200 σελίδες , μέχρι τις 500 που έχει το βιβλίο μένουν 300 ,όπου σε αυτές ξεδιπλώνονται οι διαπροσωπικές σχέσεις των πρωταγωνιστών . Το καλό είναι ότι η συγγραφέας τα παντρεύει με πολύ επιτυχία και τα εχει κάνει ένα σωμα . Εάν τις λεπτομέρειες του βιβλίου τις παρομοίαζα με κάποιο καιρικό φαινόμενο , ε τότε θα ήταν τυφώνας κατηγορίας 5 . Μας βομβαρδίζει με πολλές , μα πολλες ανούσιες λεπτομέρειες που δεν χρειάζονταν . (Δεν με ενδιαφέρει τι θα φάνε και πως το μαγειρεύουν ) . Κάποια στιγμή(ες) εκνευρίστηκα διότι ξεκίνησα να διαβάζω ένα αστυνομικό μυθιστόρημα και ήθελα να δώ ποιός είναι ο δολοφόνος όμως αυτό καθυστερούσε αρκετά γιατί μέσα σε αυτό το βιβλίο ξεδιπλώνονται οι ζωές των πρωταγωνιστων και μη , με ωραίο αλλα αργό και βασανιστικό τρόπο . ΔΕΝ είναι άσχημο βιβλίο απλά ασχολείται με πολλά θέματα πέρα του θανάτου της "παγωμένης πριγκίπισσας"!!! ΣΤΑ ✅ ➕ Αρκέτα καλοδουλεμένη πλοκή . ➕ Απρόσμενο τέλος . ➕ Σε βάζει μέσα στην ιστορία , σου δημιουργεί εικόνες και συναισθηματα . ΣΤΑ ❌ ➖ Δίνει πολύ βάρος στο ρομάντζο και υπερβάλει . ➖ Δίνει πολύ βάρος στο παρελθόν των δευτερεύοντων χαρακτήρων . ➖ Δεν σε κρατά σε αγωνία κατα τη διάρκεια της ανάγνωσης

1

Ξέχασέ μεΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Πριν ξεκινήσω ... θα υποκλιθώ στην Clare Mackintosh γι' αυτό το βιβλίο . Έχοντας διαβάσει το "ΣΕ ΑΦΗΣΑ" και το "ΣΕ ΕΙΔΑ" είχα εντυπωσιαστεί , τώρα ήρθε η ώρα της υπόκλισης . Διαβάζοντας κάποιος την περίληψη του περιεχομένου του οπισθόφυλλου , θα πει {εντάξει και τι έγινε; Ποιό είναι το θέμα; } ...και όμως έχει πολύ "ζουμί" η υπόθεση , πολλές ανατροπές και η αγωνία κορυφώνεται όσο διαβάζεις τις σελίδες . Οι περιγραφές και η πρωτοπρόσωπη αφήγηση θα σε ταξιδέψουν και θα σε βάλουν μέσα στην ιστορία του βιβλίου και θα ζήσεις και 'σύ την ένταση κ τις φοβερές ανατροπές . Ένα εξαίσιο ψυχολογικό-αστυνομικό θρίλερ που πρέπει να διαβάσεις !!!! ΣΤΑ ✅ ➕ Διαβάζεται γρήγορα και ευχάριστα . ➕ Θα κρατήσει το ενδιαφέρον σου μέχρι το τέλος . ➕ Έχει φοβέρες ανατροπές , αρκετή δράση και αγωνία . ➕ Αναιρείς συνέχεια την άποψη σου για το ποιός είναι ο δολοφόνος . ΣΤΑ ❌ ➖ Για να μην κάνω σπόιλ , θα πώ απλά πως με ξένησαν λίγο οι διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ των πρωταγωνιστών ....δεν μπορώ να το αναλύσω άλλο , συγνώμη

0

Ο βάλτος των χαμένων ψυχώνΜυστηριου

Ο βάλτος των χαμένων ψυχών και κάπου εκεί χάθηκα και γώ ! Εκεί που η αστυνομική λογοτεχνία συναντά το μεταφυσικό θρίλερ και προσπαθούν να συνυπάρξουν κάτω απο την ίδια σκέπη , χωρίς να τα καταφέρνουν αρκετά καλά . Αρκετά ατμοσφαιρικό με ωραίες περιγραφές που σου δημιουργούν ωραίες είκονες και ένα μυστήριο που πλανάται κ σε βασανίζει μέχρι το τέλος . Άραγε υπάρχει κάτι μεταφυσικό σύμφωνα με τις τοπικές παραδόσεις ή μήπως όχι .... μήπως κάποιος εκμεταλλεύται όλα αυτά . Το συγγραφικό ντεμπούτο της SUSANNE JANSSON , αφήνει πολλές προσδοκίες για τα επόμενα βιβλία . ΣΤΑ ✅ ➕ Αρκετό σασπένς και μυστήριο . ➕ Καλογραμμένη αφήγηση . ➕ Μυστήριο γύρω απο τους νεκρούς που βρίσκονται στον βάλτο . ΣΤΑ ❌ ➖  Δεν ξεδιπλώνονται επαρκώς οι χαρακτήρες των πρωταγωνιστών  του βιβλίου . ➖ Με κούρασε λιγο .

1

Το αγόρι στο χιόνιΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Ο Παγωμένος άγγελός και η Κουκουβάγια , αποτέλεσαν θετικούς οιωνούς για το αποτέλεσμα του 3ου βιβλίου του BJORK " ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ" Το αφηγηματικό ύφος και σε αυτό το βιβλίο του συγγραφέα θα το απογειώσει . Σκληρό , σκοτεινό και αρκετά ατμοσφαιρικό αστυνομικό μυθιστόρημα που οι πρωταγωνιστές του παλεύουν με παλιούς δαίμονες,  από το μακρινό παρελθόν τους αλλά και με νέους . Τις εντυπώσεις θα κλέψει για ακόμα μια φορά η πρωταγωνίστρια "Μια" που προσπαθεί να διαχειριστεί τον ίδιο της ταραχώδη  εαυτό. Αξίζει να το διαβάσεις,  ειδικά εάν έχεις διαβάσει τα 2 προηγούμενα . Μπορώ να πω όμως με βεβαιότητα ότι σε σχέση με τα προηγούμενα είναι πιο "αδυναμο" . Κάτι του έλλειπε.... Ίσως η μεγάλη δυναμική των προηγούμενων το επισκιάζουν. ΣΤΑ ✅ ➕ Δυνατή και άριστα χτισμένη πλοκή . ➕ Θα σε κρατήσει σε αγωνία μέχρι το τέλος. ➕  Δομεί δεξιοτέχνικα τους χαρακτήρες είτε είναι πρωταγωνιστές,  είτε όχι . ➕ Ευκολοδιάβαστο και ενδιαφέρον. ΣΤΑ ❌ ➖ Δεν το θεωρώ τόσο δυνατό και σκληρό όσο μας έχει συνηθίσει ο συγγραφέας με τα προηγούμενα βιβλία του

0

ΜαριονέτεςΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Ένα βιβλίο με μια ενδιαφέρουσα , φρικτή και απόκοσμη πλοκή , που θα σου κρατήσει το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος . Ξεκινάει πάρα πολυ δυναμικά , αναφέροντας ανατριχιαστικές λεπτομέρειες και χρησιμοποιώντας ρεαλιστικά αποτρόπαιες περιγραφές που θα κρατήσουν το ενδιαφέρον σου αμείωτο. Καθώς προχωρούσα την ανάγνωση ένοιωσα σε κάποια σημεία να υπάρχει καμπή με αρνητικό πρόσημο ... (έκανε κοιλιά) , αρκετές σελίδες αφιερώθηκαν στην προετοιμασία για την έρευνα της υπόθεσης του βιβλίου και επέφεραν κούραση και παρατεταμένη αναμονή. Από τη στιγμή όμως που καταλαβαίνεις τι κρύβεται πίσω από τις δολοφονίες και προς τα που πηγαίνει η πλοκή της ιστορίας, αποκτά και πάλι το χαμένο ενδιαφερον του . Ουάσινγκτον Πόου, Στέφανι Φλίν, Βάν Ζάιλ , Κίλιαν Ρίντ ... αν και πρωταγωνιστές μου φάνηκαν αδιάφοροι, κατά τη γνώμη μου ο συγγραφέας έδωσε περισσότερο βάρος στην ιστορία και όχι στους ήρωες του , αντιθέτως ή Ματίλντα ( Τίλι ) Μπράντσο κέρδισε για μένα τον πρωταγωνιστικό ρόλο και μια θέση στην καρδιά μου !!! ΣΤΑ ✅ ➕ Ζοφερή πλοκή. ➕ Εάν και χρησιμοποιεί την πεπατημένη οδό, διαφοροποιείται και αποκτά τη δική του προσωπική σφραγίδα. ➕ Τρομακτικό και σκληρό , δίχως αναστολές στις λεπτομέρειες και τις περιγραφές. ➕ Κέρδισε το βραβείο GOLD DAGGER αστυνομικού μυθιστορήματος 2019 . ΣΤΑ ❌ ➖ Σε κάποιο σημείο με κούρασε. ➖ Δεν δόθηκε βάρος στην ανάπτυξη των χαρακτήρων (στο τέλος...ήταν αργα...) ➖ Αφήνει ένα αναπάντητο ερώτημα στις τελευταίες σελίδες

1

Η θέση 7ΑΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Ένας εξαιρετικός συγγραφέας , μάστερ στο είδος του , επιστρέφει με την "ΘΕΣΗ 7Α" ! Ένα καλογραμμένο και ευφυές αστυνομικό μυθιστόρημα που σου κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία του σελίδα . Παρόλο τις εναλλαγές της αφήγησης μεταξύ των ηρώων δεν θα σε κουράσει καθόλου αντιθέτως θα σε εντυπωσιάσει . Οι χαρακτήρες του βιβλίου είναι αρκετά καλά δομημένοι και σε συνδυασμό με την καταπληκτική πλοκή εκτινάσουν το βιβλίο πολύ ψηλά. Οι ανατροπές είναι πάρα πολλές και εκεί που δεν τις περιμένεις! Ο Sebastian Fitzek είναι πραγματικά εγγύηση  και πρέπει να διαβάσεις οποσδήποτε τα βιβλία του !!! ΣΤΑ ✅ ➕ Γρήγορη , έξυπνη και ανατρεπτική  πλοκή ➕  Καταιγιστική ροή που σε κρατά σε αγωνία . ➕  Καλογραμμένο κ ευκολοδίαβαστο ➕  Η αγωνία κ το άγχος που σου μεταφέρονται σε κάνει να ζείς μέσα στο ιδιο το βιβλίο ! ΣΤΑ ❌ ➖ Το τέλος μου φάνηκε λίγο γρήγορο ...

1

Γυναίκες χωρίς έλεοςΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Δεν θα πω ότι διάβασα ένα καθαροαιμο αστυνομικό - crime μυθιστόρημα.... Περισσότερο μου φάνηκε σαν μια 《καμουφλαρισμένη》 προώθηση του κινήματος #meToo . Έχω την εντύπωση ότι η συγγραφέας έχει αποκτήσει "εμμονές" και πως έχει χάσει τον συγγραφικό δρόμο της στο όνομα του φεμινισμού. Συμφωνώ με αυτά που πιστεύει η CAMILA LACKBERG και τα επικροτώ  αλλά έχει κόψει το νήμα και έχει χάσει τα όρια και τις ισορροπίες μεταξύ των δύο ιδιοτήτων της , αυτή της συγγραφέα και αυτή της φεμινίστριας . Όσον αφορά το βιβλίο αποτελείται από 3 ωραίες και συνάμα καταστροφικές ιστορίες γυναικών , όπου στο τελος έντεχνα παντρεύονται , παράγοντας ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα. Κατά τη γνώμη μου εάν είχε δώσει ζωή και χρόνο στην πλοκή της ιστορίας ώστε να αποτελέσει ένα βιβλίο των 500 σελίδων το αποτέλεσμα θα ήταν εκθαμβωτικό . Η πλοκή του μου άρεσε πάρα πολύ . Ήταν έξυπνο , γρήγορο και εύστοχο! ΔΙΆΒΑΣΕ ΤΟ ... μόνο και μόνο που θα ταράξει τον συναισθηματικό σου κόσμο αξίζει !!! ΣΤΑ ✅ ➕  3 ολέθριοι γάμοι , 3 ιστορίες εκδίκησης (3σε1)!!! ➕  Ευκολοδιάβαστο ➕  Υπέροχ γραφή χωρίς φανφάρες και περιττές λεπτομέρειες . ➕ Περνά πολλά μηνύματα στις γυναίκες αλλά και στους άνδρες ➕  Θα δώσει δύναμη σε γυναίκες που θα ταυτιστούν με τις ηρωίδες του βιβλίου. ΣΤΑ ❌ ➖  Πάρα πολύ μικρό :-( . ➖  Μετά το ΧΡΥΣΟ ΚΛΟΥΒΙ , περίμενα κάτι αντίστοιχα καλό , σαν γενική ιδέα ΕΙΝΑΙ ,σαν τελικό αποτέλεσμα όχι...

3

ΜολύνθηκεςΠερίεργη εμπειρια

Πρώτη φορά διάβασα ένα διαδραστικό βιβλίο και το διασκέδασα , άσχετα με το ότι όλες οι επιλογές μου με οδηγούσαν στο θάνατο. :-) . Δεν κατάφερα να επιβιώσω ούτε μια φορά . Ξεκινάς να διαβάζεις και στο τέλος κάθε κεφαλαίου έχεις 3 επιλογές,  ανάλογα με την επιλογή που θα κάνεις πας στην αντίστοιχη σελίδα που σου λέει ... Έτσι κάθε φορά μια νέα ιστορία εξελίσσεται με πρωταγωνιστή εσένα. Μια πρωτότυπη ιδέα που θα το διασκεδάσεις,  είναι σαν ένα παιχνίδι. Δεν είναι ένα βιβλίο που θα το διαβάσεις από την αρχή μέχρι το τέλος , το τέλος ίσως έρθει πριν προλάβεις να διαβάσεις το 1/6 του βιβλίου. ΣΤΑ ✅ ➕ Διασκεδαστικό βιβλίο είναι σαν παιχνίδι. ➕ Απλή γραφή και ευκολοδιάβαστο . ➕  Εάν σου αρέσουν οι ιστορίες με ζόμπι βάλτο στα συν , εάν όχι ⬇️ στα πλην ! ➕  Μπορείς να το διαβάσεις όσες φορές θες , κάθε φορά θα είσαι αντιμέτωπος με μια νέα ιστορία. ΣΤΑ ❌ ➖  Θα βαρεθείς πολύ γρήγορα από το επαναλαμβανόμενο μοτίβο των ιστοριών και γρήγορα θα πάρει μια μόνιμη θέση στο πάνθεον της βιβλιοθήκης σου. *Γι'αυτό θα διαβάζεις 1-2 ιστορίες κάθε φορά. ➖  Εάν δεν είχε τις σκηνές αιματοχυσίας θα το είχα κατατάξει στα παιδικά 15+ . ➖  Δεν ήταν τρομακτικό

0

Η σιωπηλή ασθενήςΤελειο

Είχα πάρα πολύ καιρό να πιάσω ένα βιβλίο στα χέρια μου και να μην θέλω να το αφήσω . Μέχρι το τέλος σε κρατάει με κομμένη  την ανάσα κ δεν μπορείς να σταματήσεις να το διαβάζεις. Ένα ψυχολογικό θρίλερ γεμάτο ανατροπές . Ένα πανέξυπνο βιβλίο που το προτείνω ανεπιφύλακτα . Όσο το διάβαζα τόσο μεγάλωνε και ο εθισμός μου απέναντι του , η δυναμική της πλοκής του , θα σε καθηλώσει και η αγωνία σου θα "πιασει" κόκκινο . Ένα τέλος ... αριστουργηματικό . Θα ομολογήσω,  ότι λίγο πριν το τέλος του υπέθεσα πως πραγματικά θα τελείωνε το βιβλίο ... και έμεινα με το στόμα ανοιχτό στη σκέψη .... Και είπα στον εαυτό μου... 《εάν τελειώσει έτσι , θα το κατατάξω στα κορυφαία βιβλία ,  εάν όχι θα γράψω εγώ ένα παρόμοιο βιβλίο με αυτό το τέλος 》... Αποτέλεσμα: με πρόλαβε ο  ALEX MICHAELIDES !!! ΣΤΑ ✅ ➕  Περιτεχνη κ ενδιαφερουσα πλοκη ➕  Γρηγορο κ ευκολοδιαβαστο ➕  Ανατρεπτικο ➕  Εξυπνο σεναριο ➕  Η πρωτοπρόσωπη αφηγηση ένα ακόμα συν ! ΣΤΑ ❌ ➖ ........δεν εχω κατι :-)

0

ΛύτρωσηΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

BULLYING ... Ένα σοβαρό κοινωνικό φαινόμενο με απίστευτα τρομερές επιπτώσεις σε αυτούς που το δέχονται αλλά και σε αυτούς που το πραγματοποιούν. Η συγγραφέας προσπαθεί να αναδείξει την εύρεση της ΛΥΤΡΩΣΗΣ των θυτών και των θυμάτων μέσα από μια σκοτεινή ιστορία μυστηρίου τοσο περίπλοκη και καθηλωτική που θα σε κρατήσει σε αγωνία καθώς το διαβάζεις . Σύγχρονο και επίκαιρο μιας και ο βασικός σκελετός της πλοκής βασίζεται στη χρήση των κοινωνικών μέσων δικτύωσης ( SNAPCHAT , FACEBOOK κλπ) από τους ήρωες . Έτσι λειτουργεί διττά στο μεν νεανικό κοινό τους παρουσιάζει ένα γνώριμο σκληρό σκηνικό της σημερινής πραγματικοτητας και στο δε ενήλικο κοινό τους φανερώνει το πόσο αρνητικά μπορούν να λειτουργήσουν αυτα και να καταστρέψουν ψυχολογικά και σωματικά ένα παιδί . Η πλοκή του βιβλίου είναι ωραία αλλά νομίζω πως έχει αρκετά κενά που δεν καταφέρνει η συγγραφέας να τα καλύψει ή μάλλον τα καλύπτει πρόχειρα . Μέχρι το τέλος δεν μπορείς να καταλάβεις ποιος κρύβεται πίσω από όλες αυτές τις δολοφονίες και σπας το κεφάλι σου για το τι μέλλει γενέσθαι,  έως εδώ όλα καλα , ομως στις τελευταίες σελίδες σου σερβίρεται μια "σουπα" , όλα τα "υλικα" μέσα ανακατεμένα και αυτό ήταν.  Θα προτιμούσα ένα διαφορετικό τέλος πιο απλό και πειστικό..... ΣΤΑ ✅ ➕  Άκρως κατατοπιστικό προς τους γονείς , τους οποίους θα αφυπνίσει  για το πώς μπορούν να λειτουργήσουν τα SOCIAL MEDIA στα παιδιά. ➕  Μας παρουσιάζει τη σκοτεινή πλευρά καποιων παιδιών στο σχολείο και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί. ➕  Ανατριχιαστικό,  σκοτεινό και διεστραμμένο που θα σε κρατήσει σε αγωνία. ΣΤΑ ❌ ➖  Από το όνομα της συγγραφέα ( Σιγκουρδαρντότιρ ) , καταλαβαίνεις τι ονόματα θα συναντήσεις μέσα στο βιβλίο...σκέτος γλωσσοδέτης

0

Στην παγίδα του χρόνουΚουραστικο

Μετά από αυτό το βιβλίο που διάβασα εχω την πεποίθηση , πως πλέον όλοι έχουν τη δυνατότητα να εκδόσουν ένα εν δυνάμει δικό τους βιβλίο που έχουν στο μυαλό τους και θελουν να γράψουν. Είχα την εντύπωση ότι θα διάβαζα ένα αστυνομικό- θρίλερ μυθιστόρημα.... αλλά  τα πράγματα δεν ηταν έτσι όπως τα υπολόγιζα!!!! Με βασάνισε και με κούρασε οικτρά.... Την πλοκή την βρήκα μεταφυσικά αισχρή.... Αυτό που με στεναχώρησε είναι ότι ενώ ήθελα να διαβάσω πολύ το βιβλίο "Το τελευταίο αίνιγμα" της ίδιας συγγραφέα , επειδή είχα ακούσει πολύ καλές κριτικές ,  μάλλον θα μείνει και θα ξεχαστεί σε μια γωνιά της βιβλιοθήκης μου γιατί δεν θέλω να περάσω το ίδιο αναγνωστικό μαρτύριο. Κουράστηκα με τις αμέτρητες αναφορες  σε εταιρείες,  ονόματα,  βιβλία άλλων τρίτων ( Candillac Escalade , Beatles , Netflix , Coors , Eisenhower SteveMadden κλπ κλπ κλπ ) . Θα μείνω με την απορία.... Πώς εκδόθηκε ένα τέτοιο βιβλίο.... ; ΣΤΑ ✅ ➕ .... ΣΤΑ ❌ ➖  Δεν θέλω να γράψω αλλά γι'αυτό το βιβλίο... απλά δεν μου άρεσε,  δεν το βρήκα ενδιαφέρον... Δεν ήταν του γούστου μου .....

0

Σκοτεινή ύληΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Ξεκίνησα να διαβάζω το βιβλίο και ξαφνικά χάθηκα μέσα σε αυτό και ταξίδεψα και γω μαζί του . Με απορρόφησε και με εξαφάνησε μέσα στη ΣΚΟΤΕΙΝΗ του ΥΛΗ ! Είναι ένα βιβλίο επιστημονικής φαντασίας τόσο καλογραμμένο που θα το λατρέψουν οι μεν λάτρεις του είδους αλλά και οι haters του ! Έχω την εντύπωση πως η πλοκή του και η καταγραφή των γεγονότων που διαδραματίζονται , χωρίς υπερβολές και άγνωστες θεωρίες προς το αναγνωστικό κοινό τοποθετούν το βιβλίο στα κορυφαία του είδους του . Σαν ψυχολογικό θρίλερ το θεωρώ εξαιρετικό είναι γρήγορο και καθηλωτικό και δεν θα θες να το αφήσεις από τα χέρια σου . Θα σε προβληματίσει,  θα σε τρομάξει και θα σε συγκινήσει . Ο συγγραφέας παίζει με τις άπειρες δυνατότητες που μπορεί να πάρει η ζωή του πρωταγωνιστη ανάλογα με τις επιλογές του ..... Εάν διαβάσεις αυτό το βιβλίο , σίγουρα θα σου μείνει στο μυαλό και θα σου αφήσει το δικό του σημάδι και θα σε βάζει σε σκέψεις και μετά το τέλος του . ΣΤΑ ✅ ➕  Έξυπνη και γρήγορη πλοκή. ➕  Καλά δομημένοι και συμπαθείς χαρακτήρες. ➕  Καλογραμμένο και ευκολοδιάβαστο . ➕  Πολυεπίπεδο θρίλερ - επιστημονικής φαντασίας με άφθονες ψυχολογικές πτυχωσεις . ➕  Η ομοδιηγητικη αφήγηση του . ΣΤΑ ❌ ➖  Δεν έχω κάτι!!

1

Το μίσοςΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Τόσο μίσος σε ένα βιβλίο σπάνια βλέπεις . Εδώ ο συγγραφέας ξεδιπλώνει και μας παρουσιάζει το μίσος που μπορεί να κρύβει ένας άνθρωπος και τα σκοτεινά μονοπάτια που μπορεί να τον οδηγήσει... ποτισμένα με αίμα αλλά και τη σπίθα που χρειάζεται για να το πυροδοτήσει. Δολοφονίες και απαγωγές συνθέτουν το σκηνικό της πλοκής αυτού του βιβλίου , η οποία με ρεαλιστικό τρόπο και απλή γραφή κλιμακώνεται απρόβλεπτα αγγίζοντας το κόκκινο της αγωνίας σου . Οι συνεχείς ανατροπές μέχρι και τις τελευταίες σελίδες του , όπου ο συγγραφέας κάνει στροφή 180° μοιρών και σε αφήνει άναυδο αλλά και η σκληρότητα των γεγονότων που διαδραματίζονται θα σε κάνουν να μην μπορείς να αφήσεις το βιβλίο από τα χέρια σου . Το μόνο που βρήκα λίγο υπερβολικό ήταν κάποιες μικρες παράλληλες ιστορίες αλλά και λεπτομέρειες που αναφέρονταν.Εάν δεν υπήρχαν θα έβαζα 10 με τόνο! Επίσης η πληθώρα ονομάτων μου δημιούργησε κάποια σύγχυση .

0

Ασημένιος δρόμοςΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Τι αρνητικό θα μπορούσα να γράψω για αυτό το βιβλίο , μετά από τις διθυραμβικές κριτικές και τα βραβεία που έχει λάβει. ● "Γυάλινο Κλειδί" 2019 (Βραβείο για τα καλύτερο σκανδιναβικό αστυνομικό μυθιστόρημα) . ● Το "Βραβείο της Σουηδικής Ακαδημίας Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας" 2018 . ● Το "Βραβείο για το βιβλίο της χρονιάς στη Σουηδία" 2019 . Μπορώ να πώ , πως το 2020 ξεκίνησε πολύ δυναμικά από αναγνωστικής πλευράς με αυτό το βιβλιο και ελπίζω να είναι το ίδιο εξαίσια και τα υπόλοιπα βιβλια που θα διαβάσω!!!! Σε αυτό το βιβλίο έρχεσαι αντιμέτωπος  με την αγάπη , την απώλεια , την ελπίδα , την απόγνωση και την ψυχική αντοχή που ταλανίζουν τον πρωταγωνιστή . Θα νοιώσεις την αστείρευτη δύναμη του πατρικού ενστίκτου αλλά και την παράνοια που γεννάται από την απόγνωση και την απελπισία που οδηγούμαστε κάποιες φορές όταν κάποιος δικός μας άνθρωπος κινδυνεύει. Ένα βιβλίο που διαβάζεται απνευστί. Γρήγορο χωρίς περιττές λεπτομέρειες και χωρίς κανένα ίχνος ακατάσχετης  φλυαρίας. Ένα ψυχολογικό θρίλερ που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον σου από τις πρώτες σελίδες και θα κρατήσει την αγωνία σου σε υψηλά επίπεδα. Εγώ προσωπικά το απόλαυσα και σας το προτείνω. ΣΤΑ ✅ ➕ Ένταση και αγωνία στο ζενίθ . ➕ Άριστη μετάφραση . ➕ Υπέροχη και συγκροτημένη γραφή . ➕ Δυνατή πλοκή . ΣΤΑ ❌ ➖ Ένα πιο δυναμικό εξώφυλλο αλλά και περισσότερη διαφήμιση θα είχαν λειτουργήσει θετικά στο να το διαβάσω από τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του ! Ας είναι καλά η κοπέλα του #dioptrabooks που μου

0

Σκελετοί στο κελάριΚλασσικός Rankin

Ο IAN RANKIN ξεθάβει τους σκελετούς μεταφορικά και κυριολεκτικά και δημιουργεί ένα μυστήριο που θα σας στοιχειώσει μέχρι την τελευταία του σελίδα. Σκελετοί,  πτώματα ,  τιμές ακινήτων , ξεναγήσεις τουριστών ,  παντρεύονται με μαεστρία από τον μέτρ του είδους και σε συνδυασμό με τον ένα και μοναδικό Ρέμπους (επιθεωρητής πρωταγωνιστής του βιβλίου) , ο οποίος δεν θα υποκύψει στον πόλεμο των συναδέλφων του , ολοκληρώνεται  το πάζλ της ιστορίας. Και σε αυτό το βιβλίο του ο συγγραφέας  παράλληλα με την αστυνομική πλοκή , θίγει διαφορά πολιτικά και κοινωνικά θέματα που μαστίζουν την εποχή μας με αριστοτεχνικό τρόπο. Ο ρατσισμός,  οι πρόσφυγες , η εκμετάλλευση είναι οι σκελετοί που θέλουμε να κρύψουμε στα κελάρια μας . ΣΤΑ ✅ ➕ Σφιχτοδεμένη πλοκή , χωρίς παραλήψεις . ➕  Καλογραμμένο με ρεαλιστικούς διαλόγους. ➕ Σκοτεινό όπου θα κρατήσει το ενδιαφέρον σου και θα σε κρατήσει στο κόκκινο. ➕ Στα συν η ξενάγηση στο Εδιμβούργο!!! ➕ Άριστα δομημένοι χαρακτήρες. ΣΤΑ ❌ ➖ Είναι λίγο βαρύ και ιδιαίτερο βιβλίο,  όπως τα περισσότερα...αν όχι όλα ...του συγγραφέα. Αυτό ίσως να μην ενθουσιάσει κάποιους!!!

0

Tuesday's GoneΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ

Μετά την Δευτέρα ήρθε η Τρίτη η οποία είναι φανταστική ! Όπως και το πρώτο βιβλίο , έτσι και αυτό είναι πάρα πολύ καλό . Εάν αγάπησες την Φρίντα Κλάιν , εδώ θα την γνωρίσεις καλύτερα και θα την λατρέψεις!!! ...Εγώ την ερωτεύτηκα :-) . Εξαίσιο ψυχολογικό - αστυνομικό θρίλερ που θα σου ανεβάσει την αδρεναλίνη . Διαφορετική πλοκή αλλα με εξίσου την ίδια ένταση και αγωνία με το πρώτο βιβλίο . Κάθε κεφάλαιο και ένα στοιχείο, το οποίο θα συμπληρώνει το πάζλ της πλοκής της ιστορίας,  έτσι δεν θα θες να σταματήσεις να διαβάζεις. Τέλεια και αρμονική σύνδεση μεταξύ των δύο βιβλίων . Είναι στο ίδιο επίπεδο με το BLUE MONDAY , εύφανταστο , εξαιρετικά ανατρεπτικό που σε κρατά σε αγωνία . ΣΤΑ ✅ ➕  Εξαιρετική γραφή . ➕  Ωραίο και ανατρεπτικό φινάλε . ➕  Πολυεπίπεδο και πολυδιάστατο . ➕  Αγωνία και σασπένς στα ύψη . ΣΤΑ ❌ ➖  Κάποιες φορές υπερβάλλει με τις λεπτομερείς περιγραφές

0

Tuesday's GoneΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ

Μετά την Δευτέρα ήρθε η Τρίτη η οποία είναι φανταστική ! Όπως και το πρώτο βιβλίο , έτσι και αυτό είναι πάρα πολύ καλό . Εάν αγάπησες την Φρίντα Κλάιν , εδώ θα την γνωρίσεις καλύτερα και θα την λατρέψεις!!! ...Εγώ την ερωτεύτηκα :-) . Εξαίσιο ψυχολογικό - αστυνομικό θρίλερ που θα σου ανεβάσει την αδρεναλίνη . Διαφορετική πλοκή αλλα με εξίσου την ίδια ένταση και αγωνία με το πρώτο βιβλίο . Κάθε κεφάλαιο και ένα στοιχείο, το οποίο θα συμπληρώνει το πάζλ της πλοκής της ιστορίας,  έτσι δεν θα θες να σταματήσεις να διαβάζεις. Τέλεια και αρμονική σύνδεση μεταξύ των δύο βιβλίων . Είναι στο ίδιο επίπεδο με το BLUE MONDAY , εύφανταστο , εξαιρετικά ανατρεπτικό που σε κρατά σε αγωνία . ΣΤΑ ✅ ➕  Εξαιρετική γραφή . ➕  Ωραίο και ανατρεπτικό φινάλε . ➕  Πολυεπίπεδο και πολυδιάστατο . ➕  Αγωνία και σασπένς στα ύψη . ΣΤΑ ❌ ➖  Κάποιες φορές υπερβάλλει με τις λεπτομερείς περιγραφές

0

Η γυναίκα στην καμπίνα 10Δώστου μια ευκαιρια

Μια ωραία και ενδιαφέρουσα πλοκή όπου η συγγραφέας την έχει πασπαλισει με μπόλικη δόση φλυαρίας . Σε κράτα σε αγωνία,  θες να δεις τι θα γίνει στις επόμενες σελίδες αλλά η RUTH WARE σου βάζει αρκετές τρικλοποδιές , σε σημείο που άρχισα να πιστεύω ότι ήθελε να σαμποτάρει το ίδιο της δημιούργημα. Παρόλα αυτά η δυναμική και μυστηριώδης πλοκή του με έκανε κάθε φορά να "σηκώνομαι" και να συνεχίζω το διάβασμα , γιατί ήθελα να δω τι θα γίνει στο τέλος και που θα κατέληγε αυτή η αινιγματική ιστορία! Ένα ψυχολογικό θρίλερ που αρχίζει να αποκτά ενδιαφέρον μετά τις πρώτες 80-100 σελίδες του . Έχει ένταση και αρκετό μυστηριο όπου θα ξυπνήσει το αίσθημα του φόβου και της αναμονής του αναγνώστη. Θα σε διχάσει και δεν θα ξέρεις τι είναι πραγματικό και τι όχι . Είναι άραγε ψυχικά καλά η πρωταγωνίστρια ? Αυτό θα το μάθεις απο τη συγγραφέα τη στιγμή που θα θελήσει αυτή να στο πει .... Μέχρι τότε θα είσαι σε διχασμό! ΣΤΑ ✅ ➕ Ωραία πλοκή,  που θα θες να δεις που θα καταλήξει όλο αυτό ! ➕ Συγκλονιστικές οι εξελίξεις στις τελευταίες του σελίδες. ΣΤΑ ❌ ➖  Υπερβάλλει στις περιγραφές αγγίζοντας την φλυαρία. ➖ Κάποιες στιγμές με κούρασε . ➖ Η υστερία της πρωταγωνίστριας τη βρήκα εκνευριστική

0

Τοξικά μάτιαΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Το βιβλιο "ΤΟΞΙΚΑ ΜΑΤΙΑ" μπορώ να το παρομοιάσω σαν ένα σπίρτο που αντί για φώσφορο στην κεφαλή του έχει εξώθερμες χημικές αντιδράσεις και περιμένει το χερι συγγραφέα να το φέρει σε τριβή με την ειδική επιφάνεια σκόνης γυαλιού του σπιρτόκουτου . Έτσι δεν θα έχουμε μια απλή φλόγα αλλά ένα πυροτέχνημα ,  εντυπωσιακό όσο και η πλοκή της ιστορίας . Την αρχή την βρήκα χλιαρή και θεώρησα ότι το τέλος του θα ήταν αναμενόμενο , όμως όσο προχωρούσα την ανάγνωση τόσο το κουβάρι της ιστορίας περιπλεκόταν και σαν τον Θησέα έψαχνα να βρω μάταια την άκρη του μίτου . Ο συγγραφέας ανοίγει πολλά ζητήματα,  δημιουργεί πολλά ερωτήματα και περιπλέκει πολύ κόσμο  και στο τέλος σαν νομπελίστας χημικος με περίτεχνο τρόπο δημιουργεί το χημικό δεσμό της πλοκής του βιβλίου. Ο συγγραφέας ρίχνει στη σκακιέρα  Πολιτική αλλά και πολιτικούς , οικολογία , κοινωνία , εγκλήματα και επιχειρηματικότητα και δημιουργεί στον αναγνώστη έντονο προβληματισμό και γεννά ερωτήματα , που σε κάνουν να νοιώθεις αγγελούδι μπροστά στα τεκταινόμενα . ΣΤΑ ✅ ➕ Πλούσια πλοκή που θα κρατήσει το ενδιαφέρον σου. ➕ Δυνατές ανατροπές,  εκεί που δεν το περιμένεις. ➕ Η αγωνία από τη μέση του βιβλίου και μετά ανεβαίνει κατακόρυφα. ➕ Απλός και ρεαλιστικός τρόπος γραφής . ΣΤΑ ❌ ➖ Με κούρασαν λίγο τα όνειρα του πρωταγωνιστή και οι παρομοιώσεις που αναφέρονταν . ➖ Από ένα νέο σε ηλικία συγγραφέα,  δεν μπορώ να αποδεχτώ "κλισε" επαναλαμβανόμενες εκφράσεις τύπου "Πότε θα παντρευτείς; , πότε θα βρεις γυναίκα; ..."να βρεί κάνα θηλυκό".)

0

Ο χορός των νεκρώνΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Η τρίτη ιστορία του Άντερς Οικονομίδη επάξια τον τοποθετεί στο πάνθεον των επιθεωρητών της νουάρ λογοτεχνίας. Ενας Γιαννίσης Βαγγέλης πιο ώριμος,  πιο συγκροτημένος καταφέρνει για ακόμα μια φορά να μας ενθουσιάσει. Ο συγγραφέας βασίζει την πλοκή του βιβλίου του σε ενα λεπτό και ευαίσθητο θέμα , αυτό της παιδεραστίας και σαν νευροχειρουργός χρησιμοποιεί την πένα του με απόλυτη δεξιοτεχνία και ακρίβεια ,παρουσιάζοντας το με σεβασμό απέναντι στον αναγνώστη αλλα συγχρόνως κρατώντας το ενδιαφέρον του αμείωτο... Η εγχείρησις πέτυχε,  ο ασθενής θα ζήσει!!!! Χωρίς περιττές λεπτομέρειες , χωρις περιττούς χαρακτηρισμούς και ελλείψει περιγραφικών σκηνών καταφέρνει να αποδώσει στο μέγιστο το συναίσθημα , το μυστήριο και το σκοτεινό κλίμα του βιβλίου. Δίνει περισσότερο βάρος στους χαρακτήρες του βιβλίου ,  γνωρίζουμε καλύτερα τον Άντερς και μας κάνει να συμπάσχουμε με το δραμα του . ΣΤΑ ✅ ➕  Οικογενειακά μυστικά του πρωταγωνιστή έρχονται στην επιφάνεια και η πλοκή του βιβλίου αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον. ➕ Η γραφή του συγγραφέα πυροδοτεί την αγωνία του αναγνώστη . ➕ Δομεί δίνοντας χώρο και χρόνο στις προσωπικότητες των δευτεραγωνιστών . ➕ Μυστήριο,  αγωνία και ανατροπές στο κόκκινο. ΣΤΑ ❌ ➖Δεν θα έλεγα ότι υπάρχουν αρνητικά σημεία .... Προσωπικά στενοχωρήθηκα για την εξέλιξη του χαρακτήρα ενός πρωταγωνιστή που αγαπούσα........

0

Η πυραμίδα της οργήςΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Η Πυραμίδα της οργης μου άνοιξε την πόρτα στο κοινωνικό δραματικό μυθιστόρημα. Ο συγγραφέας Μένιος Σακελλαρόπουλος φοράει τα γάντια του μπόξ και σαν άλλος Μάικ Τάισον αποτελειώνει τον αναγνώστη του , με ενα χτύπημα jab απευθείας στο στομάχι. Σκληρό , δυνατό και σοκαριστικό που θα αγγίξει συναισθηματικά και την λευκή Βασίλισσα του χιονιού. Ενα μυθιστόρημα τόσο επίκαιρο που θα μας βάλει σε σκέψεις και θα αναθεωρήσουμε αρκετά πράγματα που είχαμε πράξει ή πρόκειται να πράξουμε (αγαθοεργίες) και σκέψεις που είχαμε κάνει αλλα και που θα κάνουμε, πάνω στο θέμα της ελληνικής οικονομικής κρίσης και των αποτελεσμάτων της στους συνανθρώπους μας . Η οικονομική κρίση της χωρας μας παρουσιάζεται σε αυτό το βιβλίο με τον καλύτερο αλλά και με ανθρώπινο τρόπο που μπορούσε να γίνει . Οι πρωταγωνιστές,  απλοί άνθρωποι της διπλανης πόρτας ή ακομα και του ίδιου μας του σπιτιού. Άνθρωποι που ψυχορραγούν , στα πρόθυρα του γκρεμού,  που πλέον έχουν χάσει τα πάντα και το μόνο που προσπαθούν να κρατήσουν με νύχια και με δόντια είναι η αξιοπρέπεια τους .... μάταια όμως.... και αυτή κάποιοι πολιτικοί και επιχειρηματίες  θέλουν να την ποδοπατήσουν .... ΣΤΑ ✅ ➕  Επίκαιρο , έντονο και σοκαριστικό . ➕  Θα σε καθηλώσει από την 1η του σελίδα . ➕ Η "ελπιδα" πεθαίνει παντα τελευταία,  έτσι κ δω την αισθάνεσαι σε όλες τις σελίδες του βιβλίου. ➕ Η παρουσίαση όλων των ονομάτων που πρωταγωνιστούν στην 1η σελίδα του βιβλίου ήταν για μενα ενα μεγάλο ΣΥΝ , με βοηθησε στην ανάγνωση.*Ας ακολουθήσουν και άλλοι αυτό το τρίκ. ➕ Ευκολοδιάβαστο , απλή και συνάμα πλούσια γραφή. ➕  Άριστα στις γνώσεις του συγγραφέα,  οποίο θέμα και αν αγγιξε (αστυνομίας, ιατρικής κλπ) , ήταν πλήρως ενημερωμένος. ΣΤΑ ❌ ➖ Το μόνο αδύναμο σημείο που βρηκα ήταν ο τρόπος που καποιος , καποια στιγμή εκλεψε κάτι , για να το χρησιμοποιήσει...το βρήκα απλό και όχι πειστικό. (No spoiler)

0

Ο τρόφιμοςΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Ο τρόμος επιστρέφει από το μέτρ του είδους SEBASTIAN FITZEK και ήρθε για να  σε στοιχειώσει . Ενα ψυχολογικό θρίλερ γεμάτο μυστήριο και ανατροπές , όπου μέχρι το τέλος θα σε κάνει να νοιώσεις και 'συ σαν τρόφιμος ψυχιατρείου , που δεν θα ξέρεις τι είναι αληθινό και τι ψεύτικο.... Ένας γιός που εξαφανίζεται,  ένας πατέρας έτοιμος να ρισκάρει τα πάντα για να τον βρεί , άραγε που μπορεί να τον οδηγήσει το πατρογονικό του ένστικτο για να ξετυλίξει το κουβάρι της αλήθειας? Ολα αυτά θα τα ανακαλύψετε γυρίζοντας σελίδα σελίδα τον "ΤΡΟΦΙΜΟ" . Το θέμα μπορεί να σας φανεί τετριμμένο και επαναλαμβανόμενο  αλλά δεν είναι έτσι στην πραγματικότητα , διότι η πένα του Fitzek λειτουργεί σαν τον ραβδί του David Copperfield και με μαγικό τρόπο μετατρέπει την πλοκή του βιβλίου σε κάτι πρωτότυπο και μοναδικό. Οι ανατροπές δίνουν ρεσιτάλ με κορυφαία και καλύτερη,  κερδίζοντας το στέμμα της Βασίλισσας,  την τελευταία,  όπου θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό. ΣΤΑ ✅ ➕  Απλή και κατανοητή γραφή,  που κάνει το βιβλίο ευκολοδιάβαστο . ➕ Γρήγορο και κινηματογραφικό με πρωτότυπη πλοκή. ➕ Μυστήριο , αγωνία μέχρι την τελευταία στιγμή. ➕ Ανατροπές και πολλές προτάσεις που θα σε κάνουν να αναρωτιέσαι (τι εννοεί ο "ποιητής"?) ➕ Εαν σου αρέσει ο FITZEK , αυτό είναι το βιβλίο σου . ΣΤΑ ❌ ➖ Το έχω βάλει και σε κάποιο αλλο βιβλίο(ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ) στα πλην ,έτσι και δω θα δηλώσω ευθαρσώς ότι εάν ήμουν ο πρωταγωνιστής θα ήμουν στην εντατική από τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ....

1

Ο καλός γιοςΧμμμ!!!!

Πηρα το βιβλίο στα χέρια μου και ξεκίνησα να το διαβάζω... Έκλεισα τα μάτια και βρέθηκα στο φουαγιέ ενός θεάτρου , πήρα το πρόγραμμα της παράστασης και ενα νεράκι και κατευθύνθηκα στην θεατρική αίθουσα,  σειρά 3 , θέση 8 . Το είδος της παράστασης , μονόλογος. Εάν σου αρέσουν οι μονόλογοι τότε είναι το βιβλίο σου . Η συγγραφέας μας αποδεικνύει ότι ο άνθρωπος δεν είναι ούτε καλος ,ούτε κακός απλά είναι γεννημένος για να επιβιώνει , έτσι κι ενας ψυχοπαθής θα κάνει τα παντα για να επιβιώσει , θα τα καταφέρει όμως σαν καλός γιός ...? Εδώ έχουμε μια πρωτοπρόσωπη αφήγηση από τον πρωταγωνιστή πασπαλισμένη με λίγα ίχνη διαλόγου, όπου μας παραθέτει τις σκέψεις του , τις οποίες προσπαθεί να βάλει σε μια σειρά για να φτάσει στη λύση του μυστηρίου. Μετά από ένα συμβάν που θα πρωταγωνιστήσει ο ίδιος , θα ξεδιπλώσει σε 388 σελιδες όλη του τη ζωή , από την παιδική του ηλικία μέχρι σήμερα , πανω σε εναν αιματοβαμμένο καμβά για να καταλήξει κάπου... που ; . Την απάντηση για το ποιος είναι ο δολοφονος την έχουμε από τις πρώτες σελίδες άρα μας μένει εάν θα μπορέσει να επιβιώσει ή όχι από το αποτέλεσμα των πράξεων του . Περίμενα μέχρι το τέλος για να με εντυπωσιάσει και να με καθηλώσει ( λέξεις από το οπισθόφυλλο) αλλά μάταια,  καμία ανατροπή και καμία έκπληξη . Για να είμαι δίκαιος στο τέλος έχουμε την ανατροπή που απαιτείται να υπάρχει σε κάθε βιβλίο.... Θα επιβιώσει ή όχι; αυτό θα το μάθεις όταν διαβάσεις το βιβλίο! ΣΤΑ ✅ ➕ Γενικα έχει ωραία πλοκή που εξελίσσεται διαστροφικά όμορφα. ➕ Η συγγραφέας ζωγραφίζει στο μυαλό μας τις σκηνές που μας περιγράφει. ΣΤΑ ❌ ➖ Με κούρασαν οι πολλές λεπτομέρειες από το παρελθόν του πρωταγωνιστή. ➖ Περίμενα μια χειροβομβίδα-ανατροπή στο τέλος, που να τα τινάξει ολα στον αέρα αλλα δεν ήρθε ποτέ,  ίσως έχω καλομάθει από τον Fitzek . ➖ Σε μονόδρομο εξελίσσεται η κορύφωση της πλοκής

1

Σημαδεμένη ΠέμπτηΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ

Ξημερώνει Πέμπτη,  μια νέα μέρα ξεκινά με πολλά κρυμμένα μυστικά,  ίντριγκα , πολλή αγωνία και ένα σκληρό θέμα που στιγματίζει την ψυχή των μικρών παιδιών. Η Φρίντα Κλάιν έχει μείνει μόνη της , έχει ανοίξει το παλιό ξεχασμένο σεντούκι από το πατάρι και έχει αδειάσει στο πάτωμα ολα τα κομμάτια του πάζλ της ανατριχιαστικής αλήθειας που θα της φανερώσουν τα μυστικά του παρελθόντος  που χειραγωγούν και διαμορφώνουν το παρόν. Πρόσωπα από το παρελθόν , παλιοί φίλοι  και γνωστοί αλλά και η ίδια η μάνα της θα έχουν τις δικές τους σελίδες αφιερωμένες σε αυτό το βιβλίο , όπου ο καθένας τους θα βάλει το λιθαράκι του είτε για να βγεί η αλήθεια του μυστηρίου στην επιφάνεια , είτε για να την κρύψουν σε πιο σκοτεινά μέρη . Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα διαταράξουν την ψυχική ηρεμία της Φρίντα . Μαθαίνουμε περισσότερα για την προσωπικότητα της πρωταγωνίστριας αλλά και για τους υπόλοιπους χαρακτήρες που πλαισιώνουν τη ζωή της . Εξελίσσονται όλοι με φοβερή δεξιοτεχνία από τους συγγραφείς και γίνονται αναπόσπαστο κομμάτι του βιβλίου. Η Πέμπτη είναι μια δυνατή ιστορία που θα κρατήσει το ενδιαφέρον και του πιο απαιτητικού αναγνώστη. ΣΤΑ ✅ ➕ Μια ιστορία που θα σε καθηλώσει. ➕ Αγωνία και αναπάντεχες ανατροπές που δεν αφήνουν τον αναγνώστη να κλείσει το βιβλίο . ➕ Εαν η Φριντα ήταν η γή , τότε ο ψυχοπαθης Ντιν Ριβ είναι το φεγγάρι. Αυτος ο τρόπος κίνησης του με εντυπωσιάζει. ➕ Ο μεγάλος βαθμός δυσκολίας που βάζουν στον αναγνώστη για την εύρεση του δράστη. ΣΤΑ ❌ ➖ Με ξένισε η συμπεριφορά της Φρίντα απεναντι στον Σάντι

0

Οργισμένη ΠαρασκευήΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ

Θυελλώδεις βοριάδες , χιονοπτώσεις στα ορεινά και καταιγίδες στα πεδινά προμηνύουν οτι θα έχουμε μια Οργισμένη Παρασκευή , μια Παρασκευή πιο ψυχρή και πιο σκληρή σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες. Μια έξυπνη πλοκή που θα καθηλώσει και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη και θα τον αφήσει άφωνο . Σ' αυτό το βιβλίο η πρωταγωνίστρια Φρίντα Κλάιν δεν συνεργάζεται με την αστυνομία για την εύρεση κάποιου δράστη αλλα η ίδια είναι ο δράστης που αναζητεί η αστυνομία . Το σοκαριστικό της υπόθεσης είναι ότι το θύμα που βρέθηκε να επιπλέει στον ποταμό Τάμεση δεν είναι κάποιος άγνωστος στους αναγνώστες και στη Φρίντα Κλάιν αλλά δυστυχώς κάποιο οικείο και γνωστό πρόσωπο . Σημαντικό ρόλο και σε αυτό το βιβλίο παίζουν οι φίλοι της πρωταγωνίστριας .Εαν σε ένα ανθρώπινο σωμα η Φριντα είναι το κεφάλι , τότε οι φίλοι της αποτελουν το υπόλοιπο σώμα . Έτσι για να λειτουργήσει και να ολοκληρωθεί το βιβλίο έχει την ανάγκη ύπαρξης όλων αυτών των χαρακτήρων όπου το συγγραφικό δίδυμο NICCI FRENCH τους έχει σκιαγραφήσει με απόλυτη δεξιοτεχνία,  όπως η γιαγια λεπτοκεντάει το εργόχειρο της . ΣΤΑ ✅ ➕ Καθηλωτικη πλοκή γεμάτη ένταση. ➕ Σε πρώτο πλάνο είναι οι κινήσεις της Φρίντα Κλάιν και σε δεύτερο αυτές της αστυνομίας. ➕ Η σειρά εξελίσσεται αριστοτεχνικα και θα σε κάνει να τη λατρέψεις ΣΤΑ ❌ ➖  Οι συγγραφείς σκότωσαν κάποιο από τους δευτεραγωνιστές και δεν μας έδωσαν τις απαραίτητες σελιδες να θρηνήσουμε.  Του φέρθηκαν σαν να ηταν κάποιος άγνωστος

0

Μικρές φωτιές παντούΑπλά... τελειο

Ξεκινώντας να διαβάζω το βιβλίο μια απορία μου γεννήθηκε .... Γιατι δεν το είχα διαβάσει τόσο καιρό αυτό το διαμάντι; Μικρές φωτιές.... ξεσπούν παντού , ακόμα και στα καλύτερα σπίτια. Όσο τις αφήνεις να καίνε και δεν κάνεις κάτι για να τις σβήσεις , αυτές κακοφορμίζουν σαν τις πληγές που δεν τις θεραπεύεις αλλά και αν τις σκεπάσεις με μια πυρίμαχη κουβέρτα για να μην μεγαλώσουν και μετατραπούν σε πυρκαγιά, τότε οι μολύνσεις και τα μικρόβια παραμένουν μέσα στην πληγή και έστω αν παρέμβει ο καλύτερος πλαστικός χειρουργός για να κρύψει το σημάδι απο τα ράμματα της πληγής , αυτή και πάλι θα εφορμίση και θα πυορροήσει με οδυνηρά αποτελέσματα. Ενα βιβλίο 485 σελίδων που άνετα η συγγραφέας θα μπορούσε να αγγίξει τις 1000 και εμείς να είμαστε κατά 515 σελιδες πιο ευτυχισμένοι. Το απόλαυσα και το ευχαριστήθηκα στο μέγιστο βαθμό.  Ήταν αρκετά καλογραμμένο , με μια πλούσια πλοκή που γεννούν μέσα σου ερωτήματα και σε βάζει να σκεφτείς ποιο είναι το καλό και ποιο το κακό και στο τέλος να μην μπορείς ούτε εσύ να ξεχωρίσεις ποιο είναι ποιο . Καταπιάνεται με πολλά θέματα , όπως το ακανθώδες θέμα της υιοθεσίας,  το δυσκολο ρόλο του γονέα μεσα στο σπίτι αλλά και εκτός αυτού ,  το σεξ ανηλίκων , το  θέμα της παρένθετης μητέρας και αυτό των αμβλώσεων. Η συγγραφέας χωρίς να φοράει παρωπίδες αγκαλιάζει επιδερμικά  όλα αυτά τα θέματα και αφού τα γαλουχήσει με στοργή και περίσσια αγάπη μας τα προσφέρει για φιλοσοφική σκέψη  και συλλογισμό. Οι χαρακτήρες του βιβλίου είναι τόσο δυναμικοί και ξεχωριστοί συνάμα που ο αναγνώστης σίγουρα θα ταυτιστεί μαζί τους . Η συγγραφέας ζωγραφίζει σε λευκό καμβά τους πρωταγωνιστές της και ο πίνακας εκτίθεται στο Μουσείο του Λούβρου. Είναι έργο τέχνης. Στο τέλος μας αφήνει ορθάνοιχτη την πόρτα της επιστροφής της με νέες ιστορίες αλλά και τη συνέχεια της πολυτάραχης ζωής των ηρώων της . Ανυπομονώ . ΣΤΑ ✅ ➕ Ευανάγνωστο,  όπως θα έλεγε και η φίλη μου η Τζόρτζια ! ➕ Η συγγραφέας ανατέμνει με δεξιοτεχνία το μικρόκοσμο της αμερικάνικης κοινωνίας. ➕ Διαβάζοντας θα σκοντάψεις σε μια  πληθώρα ηθικών διλημμάτων που θα σε προβληματίσουν. ➕ Καλοδουλεμένη και στέρεα  δομημένη πλοκή. ΣΤΑ ❌ ➖ Το τέλος ήρθε κάπως γρήγορα

2

Μια νύχτα ακόμηΕξαισιο

Ένα βιβλίο....μια φράση 《ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΜΕΝΗ ΣΤΑ "ΠΡΕΠΕΙ" ΚΑΙ ΣΤΑ "ΜΗ , ΒΟΛΕΥΤΗΚΑ ΣΕ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ.》 Από τις πρώτες σελίδες του βιβλίου που διάβασα , μάταια προσπαθούσα να λύσω τον κόμπο που είχε δεθεί το στομάχι μου. Σε κάθε σελίδα που γύριζα,  ένα αόρατο χέρι τράβαγε τις άκρες του και αυτός έσφιγγε όλο και περισσότερο . Μακάρι όλοι να διάβαζαν αυτό το βιβλίο και να υιοθετούσαν το βαθύ νόημα που προσφέρει... Έτσι θα δώσει έστω λίγη  δύναμη σε αυτούς και όπως γράφει ο συγγραφέας 《Να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου και να γίνω ο γιατρός της ψυχής μου 》. Θα χώριζα το βιβλίο σε τρία μέρη,  το δραματικό , το ερωτικό  και τέλος το λυτρωτικό . Ξεκινά πολύ δυναμικά,  είναι σαν ο συγγραφέας να σε πετάει στη μέση του ωκεανού δίνοντας σου ένα τρύπιο σωσίβιο και το τραγικό , εσύ να μην ξέρεις κολύμπι . Έτσι το σωσίβιο λειτουργεί βασανίστηκα και όχι διασωστικά , καθυστερώντας την επερχόμενη λύτρωση σου . Στη συνέχεια του βιβλίου μας κατακλύζει με χιλιάδες εικόνες από την Ιταλία όπου ταξιδεύει τον αναγνώστη στους κρυφούς θησαυρούς της επαρχίας της και του χαρίζει απλόχερα  μια πληθώρα συναισθημάτων με επικρατέστερο αυτό της αγάπης η οποία υπερ νικά τη θλίψη και το δράμα . Με μάγεψε με τις περιγραφές του και σίγουρα θα κάνω στο μέλλον και 'γω το ίδιο ταξίδι. Αν και το βιβλίο είναι αρκετά συγκινητικό ο συγγραφέας με μαγικό τρόπο δεν αφήνει τον αναγνώστη του να παρασυρθεί από τη θλίψη , την κατάλληλη στιγμή του προσφέρει αγάπη και ελπίδα,  ανακουφίζοντας τον και δεν τον αφήνει να πονά. Το τέλος... απλά υπέροχο , χωρίς περιττές λεπτομέρειες και υπερβολές, κλείνει τόσο κομψά και λιτά αλλά ταυτόχρονα τόσο χορταστικά που θα ικανοποιήσει και τον πιο δύσκολο  αναγνώστη. ΣΤΑ ✅ ➕ Τόσα ανάμικτα συναισθήματα σε ένα βιβλίο δεν έχω νοιώσει. ➕ Τόσα πολλα "μηνύματα", δεν έχω ξαναδεί. ➕ Σίγουρα θα αγαπήσεις τον εαυτό σου παραπάνω και θα δίνεις περισσότερη σημασία στις μικρές χαρές της ζωής. ➕ Η πένα του συγγραφέα θα αγγίξει την ψυχή σου . ➕ Θα μπορούσα να βάλω πολλά,  μα πάρα πολλά ➕ .Διάβασε το και θα καταλάβεις. ΣΤΑ ❌ ➖ ...

3

Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου ΦεγγαριούΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Ο συγγραφέας βάζει μέσα στο μπλέντερ ένα αστυνομικό μυστήριο,  μια αληθινή ιστορία εγκλήματος,  πολλά ιστορικά γεγονότα , ένα δικαστικό μαραθώνιο και το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία αυτού του εξαιρετικού βιβλίου που αναφέρεται στην μεγαλύτερη συνομωσία στην ιστορία της Αμερικής. Αφου η γνώση είναι πλούτος , τότε με το κλείσιμο του οπισθόφυλλου ένοιωσα πιο πλούσιος . Γνώρισα μια περίοδο της αμερικανικής ιστορίας που την αγνοούσα και πότε έως τώρα δεν είχα ξαναδιαβάσει ή έστω ξανακούσει ... Ποιοί ήταν οι Οσέιτζ ; Ποιοι ήταν οι πιο πλούσιοι πολίτες στον κόσμο? Τι απέγιναν οι ιθαγενείς ? Ποια περίοδος ονομάστηκε "η βασιλεία του τρόμου"; Πως δημιουργήθηκε το FBI ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται σε αυτό το βιβλίο. Ένα αστυνομικό μυστήριο που κρατούσε χρόνια και κανένας δεν μπορούσε να λύσει , θα σε κρατήσει σε αγωνία , θα διεγείρει τις αισθήσεις σου και δεν θα θες να κλείσεις το βιβλίο μέχρι να μάθεις ποιος είναι ο δολοφονος τόσων πολλών αθώων ψυχών. Ποια είναι άραγε η κινητήριος δύναμη που ωθεί κάποιον στο έγκλημα? Την απάντηση θα την έχεις εαν διαβάσεις αυτό το βιβλίο. 100 χρόνια έχουν περάσει από τότε και ακόμα και τώρα βγαίνουν στην επιφάνεια μυστικά που είχαν θαφτεί πολύ καλά. Τόση είναι η θέληση και δίψα των απόγονων για να λάμψει η αλήθεια. ΣΤΑ ✅ ➕ Μόνο και μόνο που πρόκειται για αληθινή ιστορία αξίζει να πάρει ένα σύν ! ➕ Η μαγεία του να διαβάζεις και ανάμεσα στις λέξεις να βλέπεις φωτογραφίες των ανθρώπων που αναφέρονται στο βιβλίο αλλά και των τοποθεσιών που ζούσαν, το βιβλίο αποκτά "σώμα" και οι εικόνες ολοκληρώνουν το νοερό σου ταξίδι. ➕ Νοιώθω πιο πλούσιος σε ιστορικές γνώσεις που αγνοούσα. ➕ Μόνο το ότι ανέλαβε ο σκηνοθέτης Μαρτιν Σκορσέζε να μεταφέρει το βιβλίο στη μεγάλη οθόνη,  μάρτυρα την σπουδαιότητα του. ΣΤΑ ❌ ➖ Περιέχει αρκετά ονόματα και ίσως λίγο να χαθείς . Βέβαια εαν δώσεις την ανάλογη προσοχή δεν θα χεις πρόβλημα

0

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφιαΥπεροχο

Ένα βιβλίο που ήρθε να μας διδάξει την αγάπη, την συμπόνια αλλα και την τόλμη μέσα από τα μάτια δύο παιδιών, του Τζεμ ενός προστατευτικού και περίεργου έφηβου αλλά και της ασυμβίβαστης Σκάουτ που αρνείται να μπει στα καλούπια της εποχής της. Μέικομπ Αλαμπάμα, 1930. Ο Άττικους, δικηγόρος και πατέρας δύο παιδιών που αγωνίζεται να τα μεγαλώσει με τις αξίες της ηθικής και της αλήθειας, έρχεται αντιμέτωπος με ένα δίλλημα που θα αλλάξει όχι μόνο την δική του ζωή αλλά και την ζωή της μκρής κοινωνίας που ζει με την οικογένεια του. Παρά τις κοινωνικές πιέσεις, αναλαμβάνει την υπέρασπιση ενός μαύρου εργάτη που κατηγορείται για ένα έγκλημα. Είναι σωστό το ένστικτο του Άττικου; Θα καταφέρει να βρεί την αλήθεια και να ακουστεί; Η Harper Lee θα μας φέρει αντιμέτωπους με σκληρές πραγματικότητες όπως την δύναμη του όχλου απέναντι στο διαφορετικό, πως ο φόβος και τα στερεότυπα μπορούν να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη αλλά και τι κομμάτι του εαυτού μας, είμαστε ικανοί να θυσιάσουμε για να μην αλλάξουμε όσα μας πρόσταξαν οι προηγούμενες γενιές. ΣΤΑ ✅ ➕ Δυνατό μυθιστόρημα - Δεν μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου ➕  Θα σε προβληματίσει και θα σε κάνει να νοιώσεις και να βιώσεις κάθε σελίδα ➕ Γρήγορη πλοκή, δεν κουράζει ΣΤΑ ❌ Στα μείον πραγματικά δεν μπορώ να βάλω κάτι

3

Χαμένο προφίλΜε κουρασε

...Άφατο  βιβλίο... Όσο προσπαθούσα να το πλησιάσω,  να το αγγίξω,  να το νοιώσω , να το αισθανθώ τόσο το έχανα. Λές και ήμασταν μέρος του βιβλίου του Στίβεν Κινγκ "Η ΟΜΊΧΛΗ" . Μεταξύ μας συνεχώς μεσολαβούσε αυτή άλλες φορές πυκνή  και άλλες αραιή μας κρατούσε σε απόσταση και ο ένας μια έβρισκε και μια έχανε τον άλλο. Σε γενικές γραμμές είχε μια ωραία πλοκή αλλα πολλά πράγματα σε συνδυασμό μεταξύ τους , την έστηναν στον τοίχο και τη δολοφονούσαν . Κάτι δεν πάει καλά με τη μετάφραση , προτάσεις που δεν έβγαζαν νόημα , όσες φορές και αν τις διάβαζα. Ο πρωταγωνιστής με την ερωμένη του μέχρι το τελος μιλάνε μεταξύ τους στον πληθυντικό... γιατί αραγε; Άκομψες φράσεις τύπου 《"Άγγιξα τον μαστό" ή " ...ύψωσε ένα γόνατο και αμόλησε μια πορδή" 》μου δημιουργούσαν αποστροφή. Θεωρώ πως η γραφή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί "λογοτεχνική" . Σε γενικές γραμμές έχει μια ωραία και έξυπνη ιστορία η οποία όμως δεν φέρνει την άνοιξη. Δεν είναι ένα καθαρόαιμο αστυνομικό βιβλίο , μιας και ακροβατεί ανάμεσα στο νουάρ , στο κοινωνικό αλλα και στο ερωτικό μυθιστόρημα και η αλήθεια είναι ότι τα καταφέρνει καλά. ΣΤΑ ✅ ➕ Συνδυασμός νουάρ και κοινωνικού μυθιστορήματος. ➕ Ωραία πλοκή. ΣΤΑ ❌ ➖ Η μετάφραση του . ➖ Η παραπομπή σε υποσημείωση κειμένου (*) , δεν ήταν στην κάτω μεριά της σελίδας για άμεση αναγνωση αλλα στο τέλος του βιβλίου όπου έπρεπε να πάς να το αναζητήσεις... ➖ Ο συγγραφέας τρέφεται από αυταπάτες και υπερβολές σε κάποια σημεία της ιστορίας που σε γενικές γραμμές στην πραγματικότητα δεν έχουν λόγο ύπαρξης

0

Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδεςΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Εάν θες... Η καρδιά σου να σκιρτίσει ... Η ψυχή σου να πετάξει .... Το μυαλό σου να ταξιδέψει .... Τότε  πιάσε στα χέρια σου το βιβλίο "ΕΚΕΊ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΆΝΕ ΟΙ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ" και ξεκίνα το διάβασμα. Όσα βραβεία και αν κερδίσει θα είναι τόσο λίγα μπροστά σε αυτό το συγγραφικό έργο. Δεν θα σας γράψω πολλά,  το μόνο που θα σας πω είναι ότι πρέπει να το διαβάσετε.

4

Η Βιβλιοθηκάριος του ΆουσβιτςΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που θα κερδίσει τον αναγνώστη  από την πρώτη του σελίδα. Είναι βασισμένο στην αληθινή ιστορία της Ντίτα Κράους . Αυτό που με μάγεψε σε αυτό το βιβλίο είναι το πόσο αριστουργηματικά ο συγγραφέας πέτυχε τη συρραφή  της μυθοπλασίας με τα πραγματικά πρόσωπα και γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Άουσβιτς. Το βιβλίο καταφέρνει να σου δημιουργήσει εικόνες  τόσο ζωντανές που θα χαραχτούν στη μνήμη σου για πάντα. Στρατόπεδα συγκέντρωσης,  εξαθλίωση,  πείνα,  ένας μαραθώνιος αγώνας δρόμου για να κρατηθούν οι άνθρωποι στη ζωή. Ίσως να πρόκειται και για την περιγραφή της ίδιας της κόλασης.... Η φρίκη βρίσκεται στο απόγειο της δόξας της και μεσα από αυτό το βιβλίο θα μάθεις για τις εκτελέσεις,  τα βασανιστήρια,  τα πειράματα και γενικότερα την τρέλα που είχε κυριεύσει  το 3ο Ράιχ. Μέσα σε όλα αυτά όμως το βιβλίο μας διδάσκει ότι η ελπίδα είναι αυτή που μπορεί να δώσει τροφή στον πεινασμένο και θάρρος στο δειλό και με πολύ αγάπη μπορεί το φως της να μεγαλώσει μέχρι να σβήσει το σκοτάδι του κακού. Έτσι και η βιβλιοθηκάριος , όπου με την  αγάπη της για τα βιβλια μεταμορφώθηκε σε λαμπαδηδρόμο και με τα λιγοστά βιβλια ανά χείρας μετάδωσε το φως της ελπίδας σε χιλιάδες ανθρώπους. Η πρωταγωνίστρια ψάχνει μέσα στη λάσπη που πνίγει το στρατόπεδο του Άουσβιτς να βρει την αλήθεια,  θα την βρει άραγε ή θα την καταπιεί μια για πάντα η  λάσπη? ΣΤΑ ✅ ➕ Αναφέρονται και οι ιστορίες επιβίωσης και αλλων υπαρκτών προσώπων πέρα της βιβλιοθηκάριου . Έτσι έχουμε μια πλούσια πλοκή. ➕ Θα σε κρατησει " άγρυπνο " και δεν θα σε κουράσει καθόλου. ➕ Η τριτοπρόσωπη αφήγηση θα σε μεταφέρει και 'σενα στο Άουσβιτς. ➕ Η αναφορά σε ένα κοριτσάκι την Άννα Φρανκ , που ζούσε και αυτή στο κολαστήριο. ➕ Λάτρεψα τις τελευταίες σελίδες του .... Δεν θέλω να κάνω σποιλ (Εάν θες να μάθεις,  στείλε μου inbox!) ΣΤΑ ❌ ➖ Ίσως για πολλούς να είναι συν , για μένα η αναφορά σε ήρωες άλλων βιβλίων ήταν η αφορμή να βάλω ένα πλην

1

ΑΜΑΡΟΚΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Πρώτη φορά εχω ξεκινήσει και εχω γράψει τη γνώμη μου για ενα βιβλίο πριν καλά καλά το τελειώσω.... Εχω μείνει φοβερά έκπληκτος με την εξέλιξη της γραφής του συγγραφέα, τόσες πετυχημένες παρομοιώσεις αλλά και τόσο ωραίες περιγραφικές εικόνες δεν έχω ξαναδεί να συνυπάρχουν σε ένα βιβλίο. Με το ΑΜΑΡΟΚ ο Γιαννίσης Βαγγέλης είναι σαν να έδωσε πανελλήνιες και να έπιασε την Ιατρική Αθηνών . Διαβάζοντας το βιβλίο πριν ακόμα το τελειώσω με ταλανίζει μια μεγάλη απορία... Πως θα καταφέρει ο συγγραφέας να γράψει στο μέλλον κάτι καλύτερο από το άριστο .... Ενα αστυνομικό μυθιστόρημα με πάρα πολύ ωραία , δυνατή και πλούσια πλοκή που δεν θα θες να το αφήσεις από τα χέρια σου . Με την αγωνία στα ύψη και με τις ανατροπές να πέφτουν βροχή , το ΑΜΑΡΟΚ κέρδισε μια θέση στο top των καλύτερων βιβλίων που έχω διαβάσει. Σφιχτοδεμένη πλοκή, χωρίς ίχνος περιττών λεπτομερειών που το τέλος του θα σε εκπλήξει και θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό. ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ που αγάπησα: Το μικρό διαμέρισμα μύριζε αλκοόλ, κλεισούρα και αμμωνία. Ή γνώριμη οσμή ήταν παρούσα στα σπίτια όπου κυριαρχούσε η δυστυχία και η χαρά είχε πεταχτεί από το παράθυρο και αργοπέθαινε στην άσφαλτο, έξω.... ΣΤΑ ✅ ➕ Καλογραμμένο και ευανάγνωστο. ➕ Πάμπλουτο σαν τον Έσκομπαρ σε περιγραφές και παρομοιώσεις. Σε ταξιδεύει με τις εικόνες που δημιουργεί. ➕ Πλούσια πλοκή με έξυπνες και απρόβλεπτες ανατροπές. ➕ Οι πρωταγωνιστές εξελίσσονται και είναι στα καλύτερα τους . ➕ Διαβασε το ..... ΣΤΑ ❌ Δεν τολμώ να βάλω ➖

0