Reviews

24

Followers

7

Following

18

Βιβλία

1

Reviews

24

Followers

7

Following

18

Αγαπημένα βιβλία

1

Reviews

Το παιχνίδι των ψεμάτωνΤο παιχνίδι των ψεμάτων

Τέσσερις φίλες από το γυμνάσιο, τώρα στα τριάντα τους, ξανασμίγουν μετά από την υπόσχεση που είχαν δώσει, καθώς ένα τρομερό κοινό μυστικό απειλεί να αναδυθεί και να καταστρέψει την ειρηνική ζωή τους. Αλλά αυτό που νόμιζαν ότι ήταν κοινό μυστικό αποδεικνύεται ψέμα, καθώς κάποια δεν λέει την αλήθεια. Το παιχνίδι των ψεμάτων αν και είναι αρκετά καλογραμμένο, δε θα έλεγα πως με ικανοποίησε ιδιαίτερα. Του έλειπε το γνήσιο ενδιαφέρον, αυτό που θα με κρατούσε προσηλωμένη στην ανάγνωση, και έπιασα τον εαυτό μου να βαριέται συχνά πυκνά. Πράγμα όμως που ίσως και να οφείλεται στο ότι ήταν προβλέψιμο, τουλάχιστον από πολύ νωρίς για μένα.

0

Η αλυσίδαΗ αλυσίδα

Η Ρέιτσελ αφήνει την κόρη της στη στάση του λεωφορείου και φεύγει για τη δουλειά της, όμως δέχεται ένα τηλεφώνημα από έναν άγνωστο αριθμό όπου μια γυναίκα θα την πληροφορήσει ότι η κόρη της βρίσκεται δεμένη και φιμωμένη στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου της. , Ο μόνος τρόπος για να την ξαναδεί είναι να απαγάγει και η ίδια ένα άλλο παιδί. Καπώ έτσι η Ρέιτσελ γίνεται μέρος της ΑΛΥΣΙΔΑΣ, μιας τρομακτικής οργάνωσης που μετατρέπει τους γονείς από θύματα σε θύτες. Μια ενδιαφέρουσα ιδέα που ξεκίνησε πολύ δυνατά, προκαλώντας αγωνία. Αυτό στην αρχή, γιατί όσο συνεχιζόταν το βιβλίο, τόσο περισσότερο οι κύριοι χαρακτήρες συνέχιζαν να κάνουν κύκλους, τους ίδιους κύκλους, στον ίδιο χώρο, πράγμα που του αφαιρούσε το ενδιαφέρον και σε κούραζε. Το τέλος θα έλεγα πως ήταν αρκετά ικανοποιητικό.

0

Η κρύπτη των ΚαπουτσίνωνΗ κρύπτη των καπουτσίνων

Σε μια μεταπολεμική Βιέννη που μαστίζεται από οικονομική κρίση, όπου οι παλιές οικογένειες έχουν χάσει όλα τα προνόμιά τους, ο Τρόττα προσπαθεί να αναβιώσει έναν προβληματικό γάμο και να συμβιβαστεί με τη σκληρή και περίπλοκη κοινωνική πραγματικότητα της Βιέννης, καθώς εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια της ναζιστικής ωμότητας που καταφθάνει απειλητικά. Η ιστορία τελειώνει με την ημέρα που το γερμανικό Ράιχ καταλαμβάνει τμήματα της Αυστρίας. Λεπτομερές, ασφυκτικό και ενίοτε μελαγχολικό και ασαφές, θα έλεγα ότι είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται περισσότερο για τις περιγραφές και το γενικό υπόβαθρο της εποχής του, παρά για την πλοκή του.

0

ΛάννυΛάννυ

Για αρχή, στο βιβλίο αποτυπώνεται η εικόνα μιας σύγχρονης οικογένειας που ζει σε ένα γραφικό, πολύ παλιό, αγγλικό χωριό που έχει μακρά ιστορία μυθολογίας. Το πνεύμα του γερο-Άκανθου που στοιχειώνει τον τόπο. Και ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι απορρίπτουν τις ιστορίες ως φανταστικές, υπάρχει μια ηλικιωμένη κυρία που μιλά για αυτόν ως μια κακόβουλη παρουσία που πρέπει να φοβόμαστε.... Και κάπως έτσι περνάμε στον κόσμο του παραμυθιού, της σκέψης πίσω από τη σκέψη, των κόσμων πίσω από τον κόσμο, της ζωής διαμέσου ζωών. Πολύ ιδιαίτερο.

0

Ο άνεμος κουβάριΟ άνεμος κουβάρι

Δυνατό και βίαιο μέσα στην πολυπλοκότητα του έρωτα και της ορμής που ορίζει τη φύση των ανθρώπων, ίσως λίγο περισσότερο των γυναικών, Με συγκίνησε με τον ίδιο τρόπο που με παρέσυρε, χωρίς όρια και χρόνο για επιμέρους σκέψεις.

0

ΤσιχλόφουσκαΤσιχλόφουσκα

Σταθερή η συγγραφέας στην ποιότητα και το ύφος γραφής, μας δίνει ένα καλογραμμένο θρίλερ, που ομως θα έλεγα πως πάσχει εν μέρει από τα ίδια τα υλικά του. Όχι δεν είναι άσχημα τα υλικά, αλλά υπερβολικά πολλά. Είναι αδύνατον να τα προσθέτεις όλα και να μπορείς να τα αναπτύξεις όλα άρτια και με το ίδιο ενδιαφέρον. Παραμένει μια ενδιαφέρουσα ιδέα που σίγουρα σε αφήνει με έντονα συναισθήματα.

0Άντρες;

Αρκετά διαδεδαστικό. Διαβάζεται εύκολα και προσπερνας το ίδιο εύκολα τις όποιες αδυναμίες του

0

Χιονισμένος ΜάηςΧιονισμένος Μάης

Θα έλεγα πως είναι ένα ρομαντικό μυθιστόρημα αγωνίας, που είχε καλές προοπτικές να γίνει δυνατό και αγωνιώδες, όμως μου φάνηκε υπερβολικά επιτηδευμένο ώστε να αποκτήσει ακριβώς αυτά τα στοιχεία.. Η Sarah Jio γράφει καλά και μια ιστορία για ένα εξαφανισμένο παιδί είναι πάντα συναρπαστική. Ωστόσο, το βιβλίο έχει πάρα πολλές ευτυχείς συμπτώσεις και το τέλος μοιάζει περισσότερο με ταινία της Disney παρά με πραγματική ζωή. Παρόλα αυτά, οι λάτρεις του "έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα" μάλλον θα το λατρέψουν.

0

Το σκισμένο τούλιΣκισμένο τούλι

Δεν ήταν αυτό που περίμενα, τουλάχιστον στο επίπεδο που πίστευα πως θα κινούνταν. Στα συν η καλή και παραστατική γραφή της κ, Ακρίτα.

1

ΟλίβιαΟλίβια

Ασφαλώς όλα για τους ανθρώπους είναι, όχι όμως όλα σε έναν... Αν είναι το πρώτο βιβλιο της συγγραφέως που ανοίγετε, πιστεύω πως θα σας αρέσει αρκετά, παρόλες τις υπερβολές και τις απανωτές συμπτώσεις. Αν όμως έχετε διαβάσει κι αλλα βιβλία της, μάλλον θα πάρετε μια δόση από τα ίδια και αυτό δεν ξερω κατα πόσο θα σας αρέσει. Εμένα πάντως με χάλασε.

0

Η ερωμένη των φάρωνΗ ερωμένη των φάρων

Διαφορετικό από άλλα έργα της συγγραφέως, όχι όμως ανάλογα ενδιαφέρον και άρτιο νοηματικά, τουλάχιστον για μένα. Το βρήκα αρκετά άνισο ως όρος την αφήγηση, σε σημείο που με κούρασε η μονόπλευρη θεώρηση της ιστορίας.

0

Ολική έκλειψη καρδιάςΟλική έκλειψη καρδιάς

Αν δεν έβριθε τόσης άσκοπης φλυαρίας και αναφορές των αναφορών, επεξηγήσεις των επεξηγήσεων και παραπομπές των παραπομπών, ίσως και να μου άρεσε περισσότερο. Ωραίο μεν το κλίμα της εποχής εκείνης, έξυπνο το στόρι, πλην όμως με κούρασε και με έκανε να βαρεθώ αρκετά.

1Μη μου λες αντίο

Θέλετε κλισέ; Έχει. Θέλετε love story? Έχει κι απ' αυτό. Θέλετε γρήγορη και εύπεπτη γραφή; Ω, ναι, θα βρείτε άφθονη. Σαφώς και είναι ό,τι πρέπει για χαλαρές ώρες δίπλα στο κύμα, με τον ήλιο να χτυπά από το πλάι και το παγωτό να στάζει στην άμμο. Όμως μη ζητάτε κάτι περισσότερο. PS. Την σειρά δεν την είδα ποτέ, αλλά μου είπαν πως απείχε αρκετά από το βιβλίο.

0Ο άγγελος που έχασε τον δρόμο

Τον Δεκέμβριο του 2008, ο Άγγελος, μαζί με χιλιάδες συμμαθητές του, κατέβηκε στους δρόμους της Αθήνας για να απαντήσουν στη βαρβαρότητα των αστυνομικών, στην υποκρισία των πολιτικών, στο αδιάφορο πρόσωπο της κοινωνίας που αργοπεθαίνει. Τον Φεβρουάριο του 2012, τις μέρες που εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κατεβαίνουν οργισμένοι στους δρόμους απέναντι στα μνημόνια, οι γονείς του Άγγελου ακούνε εμβρόντητοι στο δελτίο των οκτώ πως το παιδί τους καταζητείται ως ληστής τραπεζών και επικίνδυνος τρομοκράτης... Αρκετά κοινότυπο, χωρίς να καταφέρνει να αποφύγει τα κλισέ, λίγο ντοκιμαντεριστικο, βαρύ και έντονα δραματικό κατά τόπους, λίγο συμβουλευτικό, όμως εύκολο και γρήγορο στην ανάγνωση.

0

Ευτυχισμένη ζωήΕυτυχισμένη ζωή

Ένα μικρό χωριό στην Ιταλία γεμάτο δάση, ένα απίστευτα ζεστο και αποπνικτικό καλοκαίρι, ένα αγόρι δεκαέξι χρόνων που ζει σ’ ένα απομονωμένο σπίτι την συνηθισμένη ζωή του, μέχρι τη μέρα που η Άννα επιστρέφει στο χωριό και τον σπρώχνει στην ενηλικίωση. Και τότε τα πάντα αλλάζουν. Ο πατέρας του απολύεται, ένα αγόρι δολοφονείται κι ένα κορίτσι ανεβαίνει σ’ ένα φορτηγάκι και εξαφανίζεται στο σκοτεινό δάσος… Δεν μου ταίριαξε... Το θέμα δυνατό, η ατμόσφαιρα στημένη με προσοχή, η γραφή καλή, αλλά... δεν. Μάλλον είμαστε κάπως μακριά με την συγγραφέα και δεν καταφέραμε να συναντηθούμε πουθενά.

0

Μένουμε σπίτιΜένουμε σπίτι

Αξιοπρεπής δουλειά που δένει όμορφα και κρατά αρκετά το ενδιαφέρον.

1Τι θυμάσαι απ' τον θάνατό σου

Μια καλογραμμένη ιστορία από έναν ενδιαφέροντα ως προς τη γραφή και τη σκέψη συγγραφέα. Το κοινωνικό μήνυμα ηχηρό, αλλά σαν μυθιστόρημα δεν ήταν κάτι που θα με απογείωνε ή που ήθελα να κρατήσω. Αξιοπρεπής δουλειά, αλλά τίποτε περισσότερο.

1

Φαρενάιτ 451Απαραίτητο

Με άφησε εντελώς εξαντλημένη, ν' αναρωτιέμαι για την πορεία του κόσμου και μέχρι ποιου σημείου μπορεί να φτάσει η εξαθλίωση του πνεύματος και ο φόβος της γνώσης.

1

Η δίκηΕξαιρετικό

Αριστούργημα, από κάθε πλευρά.

0

Να με φωνάζεις με τ' όνομά σουΑρκετά καλό

Γλυκόπικρο, συγκινητικό και τρυφερό. Όχι ιδιαίτερα δυνατό, όμως περνάς όμορφα μαζί του.

0

Λίγη ζωήΌχι, από μένα

Δεν ήξερα αν ήθελα να κλάψω ή να γελάσω... Έκανα και τα δύο... Έκλαψα από τα γέλια. Ψεύτικο, δεν με έπεισε ούτε στο παραμικρό σημείο.

2

ΚίρκηΚαλό

Μου άρεσε. Όχι με απόλυτο και συγκλονιστικό τρόπο, όμως το βρήκα αρκετά καλό.

1

Το στρίψιμο της βίδαςΥπέροχο

Αχ, πόσο θα ήθελα να μην το είχα διαβάσει ακόμη έτσι ώστε να το ανακαλύψω αυτήν τη στιγμή. Εάν ανήκετε στους τελευταίους, σπεύσετε.

1

ΜακμπέθΥπέροχο!

Σαίξπηρ... Αυτό τα λέει όλα. Κι αν έχει μείνει κάτι ακόμη για να ειπωθεί, σίγουρα θα το βρείτε ανοιγοντας αυτό το μοναδικό έργο.

0