Reviews

16

Followers

7

Following

9

Βιβλία

1

Reviews

16

Followers

7

Following

9

Αγαπημένα βιβλία

1

Reviews

Το σκισμένο τούλιΣκισμένο τούλι

Δεν ήταν αυτό που περίμενα, τουλάχιστον στο επίπεδο που πίστευα πως θα κινούνταν. Στα συν η καλή και παραστατική γραφή της κ, Ακρίτα.

1

ΟλίβιαΟλίβια

Ασφαλώς όλα για τους ανθρώπους είναι, όχι όμως όλα σε έναν... Αν είναι το πρώτο βιβλιο της συγγραφέως που ανοίγετε, πιστεύω πως θα σας αρέσει αρκετά, παρόλες τις υπερβολές και τις απανωτές συμπτώσεις. Αν όμως έχετε διαβάσει κι αλλα βιβλία της, μάλλον θα πάρετε μια δόση από τα ίδια και αυτό δεν ξερω κατα πόσο θα σας αρέσει. Εμένα πάντως με χάλασε.

0

Η ερωμένη των φάρωνΗ ερωμένη των φάρων

Διαφορετικό από άλλα έργα της συγγραφέως, όχι όμως ανάλογα ενδιαφέρον και άρτιο νοηματικά, τουλάχιστον για μένα. Το βρήκα αρκετά άνισο ως όρος την αφήγηση, σε σημείο που με κούρασε η μονόπλευρη θεώρηση της ιστορίας.

0

Ολική έκλειψη καρδιάςΟλική έκλειψη καρδιάς

Αν δεν έβριθε τόσης άσκοπης φλυαρίας και αναφορές των αναφορών, επεξηγήσεις των επεξηγήσεων και παραπομπές των παραπομπών, ίσως και να μου άρεσε περισσότερο. Ωραίο μεν το κλίμα της εποχής εκείνης, έξυπνο το στόρι, πλην όμως με κούρασε και με έκανε να βαρεθώ αρκετά.

1

Μη μου λες αντίοΜη μου λες αντίο

Θέλετε κλισέ; Έχει. Θέλετε love story? Έχει κι απ' αυτό. Θέλετε γρήγορη και εύπεπτη γραφή; Ω, ναι, θα βρείτε άφθονη. Σαφώς και είναι ό,τι πρέπει για χαλαρές ώρες δίπλα στο κύμα, με τον ήλιο να χτυπά από το πλάι και το παγωτό να στάζει στην άμμο. Όμως μη ζητάτε κάτι περισσότερο. PS. Την σειρά δεν την είδα ποτέ, αλλά μου είπαν πως απείχε αρκετά από το βιβλίο.

0

Ο Άγγελος που έχασε τον δρόμο για τον παράδεισοΟ άγγελος που έχασε τον δρόμο

Τον Δεκέμβριο του 2008, ο Άγγελος, μαζί με χιλιάδες συμμαθητές του, κατέβηκε στους δρόμους της Αθήνας για να απαντήσουν στη βαρβαρότητα των αστυνομικών, στην υποκρισία των πολιτικών, στο αδιάφορο πρόσωπο της κοινωνίας που αργοπεθαίνει. Τον Φεβρουάριο του 2012, τις μέρες που εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κατεβαίνουν οργισμένοι στους δρόμους απέναντι στα μνημόνια, οι γονείς του Άγγελου ακούνε εμβρόντητοι στο δελτίο των οκτώ πως το παιδί τους καταζητείται ως ληστής τραπεζών και επικίνδυνος τρομοκράτης... Αρκετά κοινότυπο, χωρίς να καταφέρνει να αποφύγει τα κλισέ, λίγο ντοκιμαντεριστικο, βαρύ και έντονα δραματικό κατά τόπους, λίγο συμβουλευτικό, όμως εύκολο και γρήγορο στην ανάγνωση.

0

Ευτυχισμένη ζωήΕυτυχισμένη ζωή

Ένα μικρό χωριό στην Ιταλία γεμάτο δάση, ένα απίστευτα ζεστο και αποπνικτικό καλοκαίρι, ένα αγόρι δεκαέξι χρόνων που ζει σ’ ένα απομονωμένο σπίτι την συνηθισμένη ζωή του, μέχρι τη μέρα που η Άννα επιστρέφει στο χωριό και τον σπρώχνει στην ενηλικίωση. Και τότε τα πάντα αλλάζουν. Ο πατέρας του απολύεται, ένα αγόρι δολοφονείται κι ένα κορίτσι ανεβαίνει σ’ ένα φορτηγάκι και εξαφανίζεται στο σκοτεινό δάσος… Δεν μου ταίριαξε... Το θέμα δυνατό, η ατμόσφαιρα στημένη με προσοχή, η γραφή καλή, αλλά... δεν. Μάλλον είμαστε κάπως μακριά με την συγγραφέα και δεν καταφέραμε να συναντηθούμε πουθενά.

0

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!Μένουμε σπίτι

Αξιοπρεπής δουλειά που δένει όμορφα και κρατά αρκετά το ενδιαφέρον.

1

Τι θυμάσαι από το θάνατό σουΤι θυμάσαι απ' τον θάνατό σου

Μια καλογραμμένη ιστορία από έναν ενδιαφέροντα ως προς τη γραφή και τη σκέψη συγγραφέα. Το κοινωνικό μήνυμα ηχηρό, αλλά σαν μυθιστόρημα δεν ήταν κάτι που θα με απογείωνε ή που ήθελα να κρατήσω. Αξιοπρεπής δουλειά, αλλά τίποτε περισσότερο.

1

Φαρενάιτ 451Απαραίτητο

Με άφησε εντελώς εξαντλημένη, ν' αναρωτιέμαι για την πορεία του κόσμου και μέχρι ποιου σημείου μπορεί να φτάσει η εξαθλίωση του πνεύματος και ο φόβος της γνώσης.

1

Η δίκηΕξαιρετικό

Αριστούργημα, από κάθε πλευρά.

0

Να με φωνάζεις με τ' όνομά σουΑρκετά καλό

Γλυκόπικρο, συγκινητικό και τρυφερό. Όχι ιδιαίτερα δυνατό, όμως περνάς όμορφα μαζί του.

0

Λίγη ζωήΌχι, από μένα

Δεν ήξερα αν ήθελα να κλάψω ή να γελάσω... Έκανα και τα δύο... Έκλαψα από τα γέλια. Ψεύτικο, δεν με έπεισε ούτε στο παραμικρό σημείο.

2

ΚίρκηΚαλό

Μου άρεσε. Όχι με απόλυτο και συγκλονιστικό τρόπο, όμως το βρήκα αρκετά καλό.

1

Το στρίψιμο της βίδαςΥπέροχο

Αχ, πόσο θα ήθελα να μην το είχα διαβάσει ακόμη έτσι ώστε να το ανακαλύψω αυτήν τη στιγμή. Εάν ανήκετε στους τελευταίους, σπεύσετε.

1

ΜακμπέθΥπέροχο!

Σαίξπηρ... Αυτό τα λέει όλα. Κι αν έχει μείνει κάτι ακόμη για να ειπωθεί, σίγουρα θα το βρείτε ανοιγοντας αυτό το μοναδικό έργο.

0