Reviews

7

Followers

1

Following

0

Βιβλία

0

Reviews

7

Followers

1

Following

0

Αγαπημένα βιβλία

0

Reviews

Κόντο η καμηλοπάρδαληΔιαφορετικότητα!

Κοντός λαιμός και μακριά, πιτσιλωτή ουρά! Ο συνδυασμός αυτών των χαρακτηριστικών καθιστά τον φίλο μας Κόντο μια ιδιαίτερη παρουσία στον ζωολογικό κήπο. Με όπλα το πείσμα του, τη θέληση, την ευρηματικότητα, αλλά και την πίστη στον εαυτό του μετέτρεψε αυτό που μέχρι τότε θεωρούσε αδυναμία στη μεγαλύτερη δύναμη. Ο Άγγελος Ραυτόπουλος με αυτήν την ευφυή και ταυτόχρονα γλυκιά ιστορία περνάει στα παιδιά το μήνυμα της αποδοχής και αγάπης του διαφορετικού εαυτού μας!

0

Τα παπούτσια των άλλωνIf i were in your shoes...

Η μικρή Ματού παραδίδει μαθήματα ενσυναίσθησης και μάλιστα με τεράστια επιτυχία! Πριν να έχουμε το οποιοδήποτε αρνητικό συναίσθημα απέναντι σε κάποιον ας αναλογιστούμε λίγο πως νιώθει κι εκείνος! Ας μπούμε στα παπούτσια του...ας έρθουμε στη θέση του ! Ιδιαίτερη εικονογράφηση. If I were in your shoes, I 'd read this.

0

Το μικρό αγόρι και τα 4 αβγάΠεριπετειώδες και συνάμα διδακτικό !

Στο μικρό αγόρι της ιστορίας ανατίθεται να βρει 4 διαφορετικά αβγουλάκια• διαφορετικά στην εξωτερική τους εμφάνιση. Αφού μας συνεπάρει μαζί του στην περιπετειώδη αυτή αναζήτηση, τα καταφέρνει. Ένα λάθος, όμως, και οδηγείται στο να σπάσει τα αβγά λίγο πριν την ολοκλήρωση της αποστολής. Ακριβώς στο σημείο αυτό ανακαλύπτει πόσο ίδια είναι στο περιεχόμενό τους -ΑΣΠΡΑΔΙ ΚΑΙ ΚΡΟΚΟΣ- Ένας πολύ όμορφος τρόπος για να διδαχθούν οι μικροί αναγνώστες ότι: i) οι άνθρωποι διαφέρουν εξωτερικά, ωστόσο, στη σύσταση είναι ίδιοι και κατ'επέκταση γίνεται αντιληπτό ότι είναι ίσοι. ii) όταν κάνουμε ένα λάθος πάντα κάτι μαθαίνουμε από αυτό. Περιέχει αντιρατσιστικά και ουμανιστικά μηνύματα, δίνοντας βαρύτητα στην ανθρώπινη ύπαρξη !

0

Χαριστική βιβλιοθήκηΌ, τι διαβάζουμε μας χαρίζεται !

Ένα μοναδικό βιβλίο που έχει ολοφάνερο σκοπό να εμφυσήσει στα παιδιά την αγάπη για τα βιβλία. Κάθε εξώφυλλο που ανοίγουμε καθιστά την αφετηρία ενός μαγευτικού ταξιδιού φαντασίας, περιπέτειας και ατέλειωτης χαράς. Μπαίνουμε σε σκέψεις, αποκτούμε νέες εμπειρίες, συναναστρεφόμαστε με διαφορετικούς χαρακτήρες, άλλοτε υπαρκτούς και άλλοτε όχι, ίσως ταυτιστούμε μαζί τους ίσως και όχι. Κάποιους τους κρατάμε για φίλους. Η «ψυχή» του βιβλίου μας χαρίζεται απλόχερα και θα μας ακολουθεί, άσχετα με το που θα καταλήξει το άψυχο χαρτί. Must-read για κάθε παιδί !

0

Η τύχη του ΦάουστοΤύχη ή ατυχία ;

Ένα παραμύθι που θίγει την άκρατη επιθυμία του ανθρώπου να κυριαρχεί στη φύση, καθώς και την λανθασμένη πεποίθηση ότι όλα του ανήκουν. Η κυνική συμπεριφορά του πρωταγωνιστή Φάουστο τον οδηγεί σε ένα όχι και τόσο αίσιο τέλος... Αποκλειστικά για μεγαλύτερες ηλικίες μιας και το τέλος είναι αρκετά σκληρό για να το συλλάβει το παιδικό μυαλό! Καταπληκτική εικονογράφηση ωστόσο.

0

Το αγγελάκι που έλαμψε ξανάΠολύ τρυφερό παιδικό βιβλίο!

Μέσα από τις υπέροχες εικόνες αυτού του παραμυθιού ξεπηδάνε έννοιες, όπως η φιλία, η αισιοδοξία και η χαρά. Διδάσκεται στους μικρούς μας φίλους και υπενθυμίζεται στους μεγαλύτερους, ότι η λάμψη που εκπέμπουμε πηγάζει από την εσωτερική μας ομορφιά και ενισχύεται από τον κατάλληλο περίγυρο. Το παραμύθι αυτό είναι "φωτεινή" απόδειξη ότι η χαρά μπορεί να αποτελεί επιλογή και βρίσκεται στα μικρά πράγματα, όπως το παιχνίδι με φίλους...

0

Σκέφτομαι να βάλω ένα τέλοςΑπογειωτικό twist!

Σε αυτό το ψυχολογικό θρίλερ αποτυπώνεται η αξία της συντροφικότητας με έναν ιδιαίτερα αντιρροπιστικό τρόπο. Ο Ίαν Ριντ δίνει έμφαση στα όρια της μοναξιάς και στο φόβο που απορρέει από την μακροχρόνια επικράτεια της. Μήπως όλα είναι θέμα επιλογών και ισορροπιών που οφείλουμε να κρατάμε ?! Μέσα στο στροβιλισμό της αγωνίας και του τρόμου αναδύονται φιλοσοφίες για την ανθρώπινη ψυχή και το νου. Η ανατροπή των τελευταίων σελίδων υπογραμμίζει τις φιλοσοφίες αυτές και αφήνει ικανοποιημένο τον αναγνώστη!

1