Reviews

160

Followers

5

Following

4

Βιβλία

154

Reviews

160

Followers

5

Following

4

Αγαπημένα βιβλία

154

Reviews

Historia de La Literatura EspanolaΙστορία της Ισπανικής λογοτεχνίας

Το βιβλίο αυτό φιλοδοξεί να αποτελέσει μια συλλογή για τον σπουδαστή της ισπανικής λογοτεχνίας και τον απλό αναγνώστη. Σε αυτήν την περίπτωση, η "Ιστορία της Ισπανικής Λογοτεχνίας" κάνει ακριβώς αυτό: διαγράφει την πορεία της ιστορίας της ισπανικής λογοτεχνίας από τα θεμέλια της μέχρι το Μεσαίωνα, το Μπαρόκ, την Αναγέννηση, το Διαφωτισμό και τις υπόλοιπες περιόδους. Ένα από τα κλασσικά!

0

Τα ψάρια παίζουν θέατροΤα ψάρια παίζουν θέατρο

Όταν η κυρία στο σχολείο αναθέτει σε συγκεκριμενα ψαράκια θεατρικούς ρόλους για να ανεβάσουν μια παράσταση τοτε... αρχίζουν τα δύσκολα αφού κάποια ψαράκια δυσανασχετούν... Ένα βιβλίο για την αξία της συμμετοχής αλλά και τις έννοιες της διαφορετικότητας και των ρόλων στη ζωή. Εκπαιδευτικό & χαριτωμένο!

0

Νίτσε: 99 μαθήματα καθημερινής φιλοσοφίαςΝίτσε και καθημερινότητα

Αρκετά εκλαϊκευμένο για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν κυρίως μια επιδερμική σχέση με τη φιλοσοφία του Νίτσε. Η σειρά αυτή αποσκοπεί στην πιο κατανοητή προσέγγιση των βασικών σημείων στο νιτσεικο στοχασμό παράλληλα με την καθημερινότητα.

0

Spanish Female Writers and the Freethinking Press, 1879-1926Spanish Female Writers

Στην μελέτη αυτή η Christine Arkinstall οριοθετεί το χώρο δράσης των γυναικών ακτιβιστών και συγγραφέων και ουσιαστικά μάς υπογραμμίζει ότι ο γυναικείος στοχασμος ουδέποτε εξαφανίστηκε από την Ισπανική ιστορική και λογοτεχνική σκέψη στα τέλη του 19ουκαι 20ού αιώνα. Ενδιαφέρον πόνημα.

0

Η συναισθηματική νοημοσύνη στο χώρο της εργασίαςΕργασία και συναισθηματική αγωγή

Το βιβλίο αυτό προβάλλει το ζήτημα της αναγκαιότητας ανάπτυξης δεξιοτήτων στον εργασιακό τομέα με έμφαση τις διαπροσωπικές σχέσεις και τη συναισθηματική αγωγή των συναδέλφων. Εξαιρετικά ενδιαφέρον με μεθοδικότητα στα παραδείγματα σε κάθε κεφάλαιο.

0

Το βιβλίο του HyggeΤο βιβλίο του Hygge

Στο βιβλίο αυτό ο αναγνώστης εισάγεται σε μια διαφορετική φιλοσοφίας "απόλαυσης" της ζωής και της καθημερινότητας όπου παράγοντας-κλειδί αποτελεί η απόλαυση του "είναι" μέσα σε κάθε δραστηριότητα. Μια όμορφη εναλλακτική πρόταση.

0

Η συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιώνΣυναισθηματική Νοημοσύνη

Ένα βιβλίο μεθοδικό όπου ο συγγραφέας παντρεύει το παράδειγμα με τη θεωρία, γενικώς που το καθιστά ένα εγχειρίδιο εύληπτο στην κατανόηση ποικίλων καταστάσεων. Ταυτόχρονα προτείνει σε διάφορες περιπτώσεις τη δέουσα διαχείριση και αντιμετώπιση μιας προβληματικής συμπεριφοράς ή περίπτωση ανάπτυξης και βελτίωσης των παιδικών συναισθημάτων. Αξίζει!

0

MilkmanWhen love comes down to politics...

An extraordinary fine writing novel. In this well written book Anna Burns combines history, politics in Ireland, social psychology and pathology, interpersonal dynamics within a stretched love story although sometimes it turns from dark to funny. A great choice for book to read.

0

Έτσι μίλησεν ο ΖαρατούστραΈτσι μίλησεν ο Ζαρατούστρα

Ίσως ένα βιβλίο των βιβλίων, μία στάση ζωής αλλά και μία ματιά του φιλοσοφείν πολύ βαθιά που, αν ο άνθρωπος μπορεί να ειπώθει πως σημειώνει κάποια πρόοδο εξελικτικά σε αυτόν τον κόσμο, αυτή συντείνει στη σκέψη του Νίτσε. Βαθύτατα φιλοσοφικό, δύσκολο κατ' εμέ. Όμοιό του δεν υπάρχει και είναι από αυτά που σε κάνουν να γυρίσεις σελίδα.... Must read. Η συγκεκριμένη έκδοση από τις κλασσικές!

0

Τσάι στη ΣαχάραΟ ερωτισμός συναντάει τον υπαρξισμό

Μία ιστορία έρωτα, αγάπης, αναζήτησης της σεξουαλικότητας αλλά και μίας ιστορίας για το πεπερασμενο της ζωής και την αξία κάθε στιγμής. Δυνατό με αρκετή ένταση υπαρξισμού!

0

The Nickel BoysThe Nickel Boys

Ένα βιβλίο το οποίο όποιος το διαβάσει νιώθει στο πετσί του τα φυλετικά στερεότυπα και τη ρατσιστική αντίληψη που όταν εκτρέφονται δηλητηριάζουν μία ολόκληρη κοινωνία και χώρα. Βασισμένο σε μία αληθινή ιστορία της δεκαετάς του 60 στην Αμερική. Συγκλονίζουν οι περιγραφές και τα προφίλ των ηρώων.

0

Ο Ρένος και η ντίσκοΛίγη δόση από Τραβόλτα!

Ο φίλος μας ο Ρένος μαθαίνει την ντίσκο μουσική, κινήσεις, φιγούρες και πολλά ακόμη στο Μανχάτταν. Φυσικά και τον περιμένει ο τελικός διαγωνισμός χορού. Άραγε θα τα καταφέρει; Εξαιρετικό και γουστόζικο!

0

Ο Ρένος και η ροκ (Μουσικό βιβλίο)Let it Rock!

Μουσικό βιβλίο με γεύση από Λονδίνο όπου ο φίλος μας ο Ρένος προσπαθεί να φτιάξει μια μπάντα γνωρίζοντας νέους φίλους και φυσικά τη ροκ μουσική. Οι μικροί μας αναγνώστες πατώντας τα ειδικά σημεία με τα δαχτυλάκια θα μάθουν όργανα που σχετίζονται με τη ροκ μουσική αλλά και θα ακούσουν ωραίες μελωδίες. Από τα πιο ωραία της σειράς!

0

Από τον Μονταίνιο στον ΜονταίνιοΔιαλέξεις

Σε αυτές τι διαλέξεις ο Λέβι Στραους από τον Μονταίνιο προβάλλει την καταστροφική ανθρώπινη παρέμβαση και την ανάγκη τον 16ο αιώνα να προστατευθούν οι πληθυσμοί απέναντι στον άγριο υλισμό που διαβρώνει την ανθρώπινη κοινωνία και εν τέλει την ίδια τη φύση του ανθρώπου. Εξαιρετικό βιβλίο!

0

Πολιτική ανυπακοήΠολιτική ανυπακοή

Στο βιβλίο αυτό ο Θορώ απονομιμοποιεί την κρατική ισχύ και τονίζει τη θέση ότι οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι στους νόμους του κράτους μόνο όταν υπάρχει σεβασμός στη συνείδηση των πολιτών εκ μέρους των τελευταίων. Διαφορετικά είναι νομιμοποιημένη κάθε μορφή πολιτικής ανυπακοής. Ρηξικέλευθο!

0

ΠΕΡΙ ΜΟΝΑΡΧΙΑΣ ΔΑΝΤΗΣ ΑΛΙΓΚΕΡΙΠερί Μοναρχίας...ο λόγος

Μία συγκλονιστική πραγματεία της Αναγέννησης όπου ο Δάντης προσπαθεί να επιβεβαιώσει τον οικουμενικό χαρακτήρα της βασιλικής εξουσίας μέσω της οποίας πραγματώνεται η θεική βασιλεία επί της Γης. Εκπλήσσει η αριστοτελική μέθοδος με την οποία οδηγείται για τα συμπεράσματά του. Ένα μοναδικό βιβλίο για όσους ασχολούνται με την πολιτική θεολογία στην Αναγέννηση και στη Δύση!

0

Τριστάνος και ΙζόλδηΕρωτικό Ιπποτικό μυθιστόρημα

Ένα από τα λίγα ερωτικά ιπποτικά μυθιστορήματα που συγκινεί για τη μοίρα του έρωτα και της αγάπης δύο νέων και την τελική μεταστροφή σε τραγωδία. Ρομαντισμός εις το έπακρον με ωραίες εικόνες της φύσης ενός των ποιητικότερων θρύλων του Μεσαίωνα.

0

Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάταςΔιδακτικό

Σε αυτό το βιβλίο ο Dahl μας δίνει ό,τι πιο αντιπροσωπευτικότερο υπάρχει σχετικά με τις διδαχές του μέσα από ένα παραμύθι. Ένα βιβλίο το οποίο διδάσκει τις συμπεριφορές των παιδιών οι οποίες μέσα από την κακομαθησιά τους και από την αγνόηση των συμβουλών του κου. Willy Wonka οδηγούνται σε απίστευτες περιπέτειες... Αυτά παθαίνει όποιος δεν ακούει...! Ένα βιβλίο με πολλή... σοκολάτα αλλά και διδακτικότητα για τις πραγματικές αξίες στη ζωή. Αρκετά επιμελημένη και η έκδοση.

0

Το καπλάνι της βιτρίναςΈνα βιβλίο του καλοκαιριού

Δύο κορίτσια, η Μέλια και η Μυρτώ, σε ένα νησί του Αιγαίου στα μέσα της δεκαετίας του 30' και οι διακοπές με τους φίλους και τις φίλες τους διανθίζονται από τις μαγικές ιστορίες που τους διηγείται ο ξαδερφός τους από την Αθήνα.... τα υπόλοιπα πρέπει να τα διαβάσετε διότι είναι εξαίσια ιστορία. Μαγικό βιβλίο των παιδικών μας χρόνων! Κλασσικό.

0

Το θεώρημα του παπαγάλουΤο θεώρημα του παπαγάλου

Αν και σε πολλά σημεία πρέπει να είσαι εξοικειωμένος με τα μαθηματικά, έχει πολύ ενδιαφέρον. Είναι ελκυστικό και αρκετά έξυπνο! Μία λογοτεχνική περιπλάνηση στον μαγικό κόσμο της ιστορίας των μαθηματικών.

0

Είμαστε αστρόσκονηΕίμαστε αστρόσκονη

Με αυτό το βιβλίο αντιλαμβάνεσαι την ασημαντότητα της ανθρώπινης ύπαρξης αλλά και το δέος τους σύμπαντος. Εξαιρετικό βιβλίο από έναν εξαιρετικό επιστήμονα. Ενδιαφέρουσες οι νεότερες μελέτες για τη φύση του σύμπαντος.

0

Η εξέλιξη του μεσαιωνικού κόσμουΗ εξέλιξη του μεσαιωνικού κόσμου

Ένα βιβλίο για την κοινωνία, τη διακυβέρνηση και τη σκέψη στην Ευρώπη. Αποτελεί μια επίτομη και συνάμα περιεκτική επισκόπηση της μεσαιωνικής Ευρώπης. Καλογραμμένο με πολλές λεπτομέρειες πάνω στη διοίκηση, την οικονομία, τον πληθυσμό και το πόλεμο. Εξαιρετικό

0

Ψηλά τις καρδιέςΨηλά τις καρδιές

Ένα βιβλίο με φόντο την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Βιβλίο μέσα από την οικογενειακή ιστορία στηριζόμενο σε μαρτυρίες. Κυρίως αποτυπώνεται η Ιστορία ενός ολόκληρου έθνους και ο αφηγητής περιγράφει τόπους, πάθη, περιπέτειες και ζωές ανθρώπων. Ο διχασμός απέναντι στους υποστηρικτές και του πολέμιους του κομμουνιστικού καθεστώτος.

0

ΣεροτονίνηΗ "δύναμη" της σεροτονίνης

Όταν το πρωτοδιαβάσεις αισθάνεσαι μούδιασμα αφού παρουσιάζεται η ματαιοδοξία ενος ανθρώπου ο οποίος δεν ελπίζει τίποτε από τη ζωή του. Πολυδύναμοι προβληματισμοί αλλά όχι ξεκάθαρο νόημα ή μήνυμα στάσης. Τελικά το συναίσθημα ή οι κοινωνικοί περιορισμοί ενισχύουν το φόβο που πνίγει τις ανθρώπινες σχέσεις; Ένα βιβλίο που σου αφήνει ένα αίσθημα προβληματισμού.

1

Γιατί πρέπει να διαβάζουμε Χάνα ΆρεντVita Activa

H Χάνα Άρεντ με την διεισδυτική σκέψη της μας βοηθά να προσεγγιζουμε δυσκολίες της εποχής μας και μέσα από αυτή την προσέγγιση να διαλύουμε κάθε αμφισημία. Εξουσία, βία, αλήθεια από τα κύρια θέματα αυτού του βιβλίου.

0

Οι λέξειςΥπαρξισμός

Με το βιβλίο αυτό ο Σαρτρ κέρδισε το Νομπελ το οποίο και απέρριψε. Με υλικό αυτοβιογραφικό προσπαθεί να αποδείξει πώς το υπαρξιακό σκέλος αποτυπώνεται μέσα από τις λέξεις. Ο υπαρξισμός στα δυνατά του.

0

Η λέσχη των αθεράπευτα αισιόδοξωνΗ λέσχη των αθεράπευτα αισιόδοξων

Μία αληθινή ιστορία η οποία υπόσχεται στον αναγνώστη την αποτύπωση όλων των σημαντικών γεγονότων του 20ού αιώνα να παιρνούν ως ενα φιλμ ιστορικό μέσα από τις ζωές των ηρώων. Βιβλίο με απόηχο την πνοή των νεανικών επαναστάσεων. Ευκολοδιάβαστο.

0

Ημερήσια διάταξηΥπενθύμιση...

Βιβλίο εν μέρει ιστορικό αλλά με μια διαφορετική γραφή διανθισμένη με κάποιες λογοτεχνικές πινελιές. Η ιστορία είναι μια διαρκής υπενθύμιση. Αυτό μας διδάσκει αυτό το βιβλίο.

0

ΚονγκόΚονγκό

Η ιστορική περιγραφή και η αποτύπωση των γεγονότων της αφρικανικής δυναστείας του Κονγκό δοσμένη με λογοτεχνική ενάργεια. Αναπαραστατικό, εστιασμένο αυστηρά στον αποικιοκρατικο χαρακτήρα που ασκήθηκε στην Αφρική από την "πολιτισμένη" Δύση. Αξίζει!

0

A Gentleman in MoscowΣυναρπαστική κατασκοπεία

To A Gentleman in Moscow είναι μια καταπληκτική ιστορία γιατί καταφέρνει να είναι λίγο από όλα. Υπάρχει το φανταστικό, ο ρομαντισμός, η πολιτική, η κατασκοπεία και η ποίηση. Το βιβλίο είναι μια τεχνικά ιστορική μυθοπλασία, αλλά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί θρίλερ ή ιστορία αγάπης. Από τα πιο συναρπαστικά βιβλία αγωνίας και κατασκοπείας.

0

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφιαΌταν σκοτώνουν τα κοτσύφια

Έργο στην ιστορία της λογοτεχνίας για το πιο επίκαιρο ζήτημα και θέμα των ημερών μας, τον ρατσισμό. Από μόνο του αποτελεί μια πεζογραφική "ανάλυση" μιας εποχής. Το μεταεπίπεδο του κειμένου όμως ηχεί ζωντανό στη συγκίνηση, στην πρόσληψη του υπέρτατου μηνύματος, αυτό της κατάργησης των στερεοτύπων. Ρεαλιστικό.

0

Πατέρες και γιοιΠατέρες και γιοι

Μια ιστορία για την εφηβεία, τονν έρωτα, τον μηδενισμό. Οι ζωές των ηρώων κρίνονται από τις επιλογές τους....ενώ στηλιτεύονται οι αλλαγές στη ρωσική κοινωνία. Διαμάντι! Διαβάστε το!

0

Έγκλημα και τιμωρίαΧωρίς έγκλημα δεν υπάρχει τιμωρία

Τελικά ο Ρασκόλνικοφ είναι μία μορφή χαρακτηριστική που "πεθαίνει" για να "αναστηθεί", ένα δίπτυχο θύτη και θύματος. Δεν υπάρχουν λόγια για το βιβλίο αυτό. Σε μιά έκδοση που τη θεωρώ καλύτερη εσωτερικά και εξωτερικά από πολλές άλλες.

0

LolitaLolita

Καλογραμμένο αλλά και με focus στον αντιήρωα. Διαβάζουμε την ιστορία από τον ίδιο το θύτη και βλέπουμε τα γεγονότα μέσα τη δική του οπτική γωνία. Εξαιρετικό!

0

ΓυναίκεςΓυναίκες...

Σαρκαστική γλώσσα, σαδομαζό instict, ωμός, γουρούνι. Με ένα τέτοιο κλιμακωτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο Μπουκόφσκι στο συγκεκριμένο βιβλίο. Και όμως... αυτή είναι και η γοητεία του... Αν διαβάσεις αυτό το βιβλίο θες και τα υπόλοιπα. Classic vibe!

0

Μόμπι Ντικ ή Η ΦάλαιναΜνημείο λογοτεχνικό

Ένα βιβλίο από τα λίγα στην παγκόσμια λογοτεχνία που είναι γεμάτο συμβολισμούς με το ατού του οι μεταφορές και οι αλληγορίες. Αριστοτεχνική γλώσσα με την απόδοση του Χριστοδούλου να υπερέχει έναντι άλλων. Εννοείται ότι του αφήνουμε χώρο συγκεκριμένο για την βιβλιοοθήκη μας!

0

Ο γέρος και η θάλασσαΔιδακτικό

Αξιοπρέπεια και νίκη είναι οι λέξεις κλειδιά αυτού του βιβλίου το οποίο αποτελεί και έναν ηθικό κώδικα ζωής. Τέλειο!

0

Και έβρασαν οι ιπποπόταμοι στις γούρνες τουςThe Beat Generation

Οι Μπαροουζ-Κερουακ στα καλύτερά τους και της beat λογοτεχνίας. Ένα βιβλίο που στηλιτεύει τον συντηρητισμό με τα αδιέξοδα που πνίγουν τους ανθρώπους σε ένα παρηκμασμένο κόσμο στον οποίο ζούν. Υπέροχο!

0

Πατρική κληρονομιάΠατρική κληρονομιά

Αυτοβιογραφικό βιβλίο του Φιλιπ Ροθ. Κωμική ιστορία για τη σχέση πατέρα και γιου. Εδώ περιγράφει τις τελευταίες ημέρες μαζί με το παιδί του. Συμπονετικό με μια ισχυρή δόση της αθωώτητας της σχέσης αυτής.

0

Ιστορίες από το ΔεκαήμερονΖήτω η Αναγέννηση!

Είχα δει πρώτα την ταινία του Παζολίνι η οποία με έκανε να γελάσω αλλά και να προβληματιστώ μέσα από την γλυκόπικρη και χωρίς ταμπού σαρκαστική εκδοχή των ιστοριών του Βοκακίου. Μετά έπιασα αυτό το βιβλίο και ανασχημάτισα την εικόνα πιο ολοκληρωμένα στο μυαλό μου. Το βιβλίο αυτό ένα από τα σημαντικά της Αναγέννησης που σαρκάζει μέσα από τις ιστορίες των καθωςπρεπισμό και τονίζει την παραδοξολογική ματιά του βίου των ανθρώπων.

0

Στον κήπο του Επίκουρου: αφήνοντας πίσω τον τρόμο του θανάτουΟ ρόλος του θανάτου

Πραγματεία για την απώλεια ζωής, τη σημασία της ύπαρξης, αλλά εν τέλει βλέπει με αισιοδοξία το ζητούμενο, δηλαδή το ρόλο του θανάτου μέσα από μια ψυχαναλυτική προσέγγιση η οποία και είναι τελικά ψυχοθεραπευτική.

0

Η προϊστορία του σεξΗ προϊστορία του σεξ

Αρκετά εδιαφέρον βιβλίο με πολλές λεπτομέρειες και πληροφορίες, τόσο ιατρικές όσο και εγκυκλοπαιδικές που ικανοποιούν όλους τους αναγνώστες και ειδικευμένους μελετητές. Το υλικό διανείμεται τόσο ιστορικά όσο και πολιτισμικά.

0

Η πόλη των φιλοσόφωνΜελέτη για την Αθήνα

Βιβλίο το οποίο επεξεργάζεται πλήθος πληροφοριών και μαρτυριών για την Αθήνα της Ύστερης Αρχαιότητας επλουτισμένο με αρχαιολογικά ευρύματα. Από βιβλία ιστορικού περιεχομένου που αξίζει να υπάρχουν στις βιβλιοθήκες κάθε ερευνητή και μη.

0

Ο πολιτισμός της μεσαιωνικής ΔύσηςΜεγαλοπρεπές!

Χωρίς τη συμβολή του Le Goff με το εν λόγω εγχειρίδιο λίγα θα γνωρίζαμε για τον πολιτισμό, την στρατιωτική, πολιτική, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη την περίοδο των Μέσων Χρόνων. Βιβλίο αναντικατάστατο.

0

Η γέννηση της βασίλισσας του σκακιούΤο πιο δυνατό πιόνι

Το βιβλίο καταπιάνεται με το πώς γεννήθηκε η ¨"σκακιστική" ύπαρξη της βασίλισσας στο γνωστό παιχνίδι μέσα από πολλαπλές ιστορικές αναφορές. Σε πολλά σημεία σε εκπλήσσουν οι πληροφορίες που ενδεχομένως δεν είχες ποτέ φανταστεί. Εξαιρετικό και ενδιαφέρον!

0

Το χρώμα του φεγγαριού«... Η ζωή είναι όμορφη, παλικάρι μου, μόνο όταν τη ζεις»

Μαγευτική γραφή. Ένα απο τα χαρακτηριστικά της αποτυπώματα ως συγγραφέας η Αλκυόνη Παπαδάκη μας ταξιδεύει σε μία ιστορία χωρίς εκκρεμότητες στην πλοκή, με χαρακτήρες άρτιους και ρεαλιστικούς αλλά με ένα ιδιαίτερο λυρικό τόνο. Αξίζει για μία πρώτη γνωριμία με τη γραφή της.

0

Να βλέπεις στον έρωταΨυχολογία ερωτική

Ένα μυθιστόρημα ερωτικής σκέψης για τις ερωτικές σχέσεις των ζευγαριών.

0

Τι βρήκε η Αλίκη μέσα στον καθρέφτηΤι πράγματι βρήκε εκεί η Αλίκη;

Συνέχεια της γνωστής ιστορίας μας. Συνδυάζονται μοναδικά η φαντασία, το κωμικό, η παρωδία, το λογοπαίγνιο και η "παράλογη" λογική. Εξαιρετικό!

0

Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτωνΠολλή καλή version!

Η συγκεκριμένη σειρά έχει αποδώσει ένα κείμενο ευχάριστο που ανακινεί στη φαντασία όλες τις εικόνες του γνωστού μύθου και εισάγει στην περιπέτεια τα παιδιά χωρίς να υστερεί του αρχικού κειμένου. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

0

Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτωνΠολλή καλή version!

Η συγκεκριμένη σειρά έχει αποδώσει ένα κείμενο ευχάριστο που ανακινεί στη φαντασία όλες τις εικόνες του γνωστού μύθου και εισάγει στην περιπέτεια τα παιδιά χωρίς να υστερεί του αρχικού κειμένου. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

0

Η εποχή της υποκρισίαςNoir Μάρκαρης όπως πάντα

Άλλο ένα μυθιστόρημα του Μάρκαρη στο ίδιο λαιτ μοτιβ που μας έχει συνηθίσει. Ο αστυνομικό του ήρωας Κώστας Χαρίτος καλείται να ξεσκεπάσει μυστηριώδεις φόνους οι οποίοι αλληλοκαλύπτονται στη σκιά της δολοφονίας ενός επιχειρηματία. Ωραία γραφή.

0

Έρως ο γλυκόπικροςΓια τη σημασία του Έρωτα

Η Αν Κάρσον σε αυτό το δοκίμιο ανατέμνει το παράδοξο του έρωτα στην αρχαία ελληνική σκέψη. Ξεκινά από τη λυρική ποίηση και την τραγωδία και φθάνει μέχρι τη φιλοσοφία για να φωτίσει ολόπλευρα την όψη του έρωτα με οξυδέρκεια και φιλολογική εμβρίθεια.

0

Η δίκηΗ δίκη

Η αδυναμία του ανθρώπου μπροστά στην εξουσία. ¨Ενας κόσμος όπου κατηγορείσαι χωρίς να ξέρεις το γιατί. Η αδυναμία του ανθρώπου μπροστά στον παντοδύναμο κρατικό μηχανισμό. Ένα βιβλίο και ένα έργο με πολλαπλές ερμηνείες.

0

Η παράδοση της αναγέννησηςΦιλοσοφία

Βιβλίο στο οποίο παρουσιάζεται η επίδραση της υστεροβυζαντινής παράδοσης και διανόησης στη Δύση από Έλληνες λογίους αλλά και ο πολιτισμικός διάλογος μεταξυ Βυζαντίου και Δυτικής Ρώμης σε πιο κλειστά πεδία όπως η Φιλοσοφία.

0

Η μεγάλη χίμαιραΗ μεγάλη χίμαιρα

Ένα βιβλίο ύμνος στον έρωτα με εξαιρετική γραφή και ορμή. Αρκετά περιγραφικό, ενώ δεν λείπουν οι εντάσεις με γλαφυρό και λυρικό ύφος. Υπαινικτικό ο λόγος σε αρκετά σημεία. Ένα κλασσικό του Καραγάτση.

0

Η μεγάλη χίμαιραΗ μεγάλη χίμαιρα

Ένα βιβλίο ύμνος στον έρωτα με εξαιρετική γραφή και ορμή. Αρκετά περιγραφικό, ενώ δεν λείπουν οι εντάσεις με γλαφυρό και λυρικό ύφος. Υπαινικτικό ο λόγος σε αρκετά σημεία. Ένα κλασσικό του Καραγάτση.

0

Θεωρία του πολέμουΘεωρία του πολέμου

Κλασσικό και μεθοδικό. Γεωπολιτική μελέτη και θεωρία του πολέμου όσο λίγες. Ο Παναγιώτης Κονδύλης μέσα από αυτό το βιβλίο αποδεικνύεται για άλλη μια φορά προφητικός. Το επίμετρο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις με εξαιρετικό ενδιαφέρον!

0

Η τέχνη του πολέμουΘεωρία του πολέμου

Μαζί με τη θεωρία του πολέμου του Clausewitz ένα από τα πιο κλασσικα κείμενα της θεωρίας του πολέμου. Περιεκτικό, αρχαίο κινέζικο βιβλίο όπου η "πολεμική" του εφαρμόζεται σε πολλά πεδία. Must-read!

0

Αιολική γηΝοσταλγία

Αφήγηση με όμορφα μηνύματα και ήθος, αγαπημένο βιβλίο των παιδικών χρόνων. Μια νοσταλγική διάθεση για τον παιδικό ερωτισμό, ένας ύμνος στο κάλλος της φύσης. Απαραίτητο σε κάθε βιβλιοθήκη

0

Νάρκισσος και ΧρυσόστομοςΔύο κόσμοι

Δύο κόσμοι. Δύο διαφορετικές πλευρές που συνθέτουν στον Έσσε τα δίπολα έρως-θάνατος, ομορφιά-ασχήμια, δικαιοσύνη-αδικία, ειρήνη-σφαγή σε ένα αρμονικό συνταίριασμα. Βαθυστόχαστο στα χνάρια του βροχοποιού. Στα must-read!

0

Η μάστιγα της ΑσίαςΜικρασιατική καταστροφή

Ένα βιβλίο, μια συγκλονιστική μαρτυρία για τις σφαγές που συνόδευσαν την καταστροφή της Σμύρνης. Ο κόμπος στον λαιμό δεν φεύγει από καμία σελίδα και σε σφίγγει. Πραγματικές μαρτυρίες που δεν πρέπει να λησμονηθούν.

0

Τέσσερις ποντικοί στην Άγρια ΔύσηΞεκαρδιστικό γουέστερν!

Εδώ ο Τσερονιμο τρέχει από ράντζο σε ράντζο για να κερδίσει τους αγώνες αλλά και για να ξελασπώσει από τις γκάφες ως συνήθως τον ξάδερφο του Τράπολα! Θα γελάσετε με την ψυχή σας!

0

Αυτοπροσωπογραφία του λευκούΜια διαφορετική συλλογή

Η αυτοπροσωπογραφία του λευκού του Χάρη Βλαβιανού αντιπροσώπευει μια ποίηση χαμηλότονη, όχι όμως λιγότερο δραστική. Σε συναρπάζει η ποικιλία στη σύνθεση με ένα λαιτ μοτιβ που επανέρχεται συνεχώς σε κάθε ποίημα: το πρόσωπο στον καθρέφτη και η ατέρμονη αλλά σίγουρη αγωνία να αντικρίσεις την πραγματικότητα όσο κι αν αυτό πάρει.

0

Η φιλοσοφία στο μπουντουάρΦιλοσοφία αλλιώς!

Η πραγματική του χάρη συγκαταλέγεται στους ηδονικούς τρόπους αντίληψης της πραγματικότητας που για τον Ντε Σαντ αποτελεί το κεκτημένο ανάμεσα σε μια καταπιεσμένη ηθική, αστικής ψευδο δήθεν κοπής. Ακραίο αλλά και αυθεντικό.

0

Rediscovering HomerHomerism and origins of Έπος

A classic book to read for those they catch up with more relevant aspects of homerism and poetry elements on 8 B.C. century.

0

The Spy Who Loved MeThe Spy who loved me

A gorgeous classic ...a clear plot..all you think is that Ian Fleming's instict reveals the form of a Bond's mystery written without any funny moments althought he does. A great one!

0

Εγκλήματα γένους θηλυκού στην ΕλλάδαΓια γερά στομάχια

Βιβλίο για γερά στομάχια. Η έκδοση με τα εγκλήματα γένους θηλυκού σαφώς πιο σκληροπυρηνική από το προηγούμενο του. Περιγραφές με πάσα λεπτομέρεια και με κινηματογραφικό Focus. Αξίζει αλλά με μέτρο...δεν είναι για χόρταση!

0

Αγωγή και πολιτική στον ΡουσσώΡουσσό αγωγή και πολιτική

Σε αυτό το βιβλίο εξετάζεται η σύνδεση των πολιτικών όρων μιας Δημοκρατικής Πολιτείας με την ηθική και η συγγραφέας ανακαλύπτει το πώς ο Ρουσσό εισάγει το «διαφωτισμένο συναίσθημα» ως αναγκαίο συμπλήρωμα του δικαίου. Ένα δύσκολο βιβλίο λόγω εννοιών αλλά συνάμα πολύπλευρο.

0

Ecce homo - Ίδε ο άνθρωποςΚεραυνός!

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Σε ένα από τα λίγα όπου ο Νίτσε είναι πραγματικός... κεραυνός! Ο κατηγορητικός του τόνος σε διαλύει και σε συνθλίβει!

0

Ακόμα και οι καουμπόισσες μελαγχολούνΑνατρεπτικό!

Τελικά οι μεγάλοι αντίχειρες δεν είναι και τόσο πρόβλημα...! Άλλη μια ιστορία όπου ο ριζοσπαστικός Τομ Ρόμπινς αξιοποιεί ένα μειονέκτημα και σαρώνει στο δρόμο του κάθε είδους... πλεονεκτήματα. Διαβάστε το προτού τύχει να δείτε την ταινία.

0

Τεχνητή νοημοσύνη και άνθρωπος - μια απόπειρα κατανόησης της εποχής μαςΤεχνητή νοημοσύνη

Το βιβλίο καταπιάνεται με τις ραγδαίες επίπτωσης της τεχνητής νοημοσύνης στη ζωή μας τα χρόνια που έρχονται αλλά και την επίδραση στη ηθική του ανθρώπινου βίου. Σπουδαίο βιβλίο στη ροή των εξελίξεων αλλά και με τα διλήμματα που θέτει. Αξίζει να το διαβάσετε!

0

Η συναισθηματική νοημοσύνηΧρήσιμο βιβλίο

Ένα βιβλίο αρκετά κατατοπιστικό και επιμορφωτικό στον τομέα της συναισθηματικής νοημοσύνης. Σε εισάγει στο κλίμα μέσα από χαρακτηριστικά παραδείγματα και περιπτώσεις. Ιδιαίτερα χρήσιμο για νέους γονείς.

0

Τα ψάθινα καπέλαΚαλοκαιρινό διαχρονικό ανάγνωσμα

Δεν υπάρχει πιστεύω νέος ή νέα που να μην έχει διαβάσει έστω και κάποιες σελίδες από αυτό το έξοχο βιβλίο των παιδικών μας χρόνων. Μυρίζει καλοκαίρι κάθε του σελίδα!

0

Ο Τζερόνιμο επιστρέφει στο σχολείο!Σχολικός Τζερόνιμο

Χαλαρή ιστοριούλα με τον αγαπημένο μας ήρωα. Η περιπέτεια ικανή να βάλει τα μικρά παιδιά σε ένα πιο light κλίμα πριν χτυπήσει το σχολικό κουδούνι.

0

Ετοιμάσου να γίνεις μεζεδάκι, Τζερόνιμο!Γατοποντικομπελάδες

Ξεκαρδιστικοί γατοποντικομπελάδες! Σε αυτό το βιβλίο ο Τζερόνιμο θα μπλέξει για τα καλά! Απαραίτητο στη συλλογή!

0

Οι ΆραβεςΟι Άραβες

Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι θα αποκτούσα μια συνολική εικόνα του αραβικού κόσμου, της ιστορίας αλλά και της συμβολής του στον κόσμο όταν το πρωτοέπιασα στα χέρια μου. Προσωπικά αξίζει να υπάρχει σε κάθε βιβλιοθήκη. Ιστορική έρευνα.

0

Η κατάκτηση της Ελλάδας από τους ΡωμαίουςΗ κατάκτηση της Ελλάδας από τους Ρωμαίους

Ενδελεχής παρουσίαση των γνωστών γεγονότων της ρωμαϊκής κατάκτησης της Ελλάδας σε μια πρόσφατη μελέτη του ιστορικού Waterfield. Αρκετά συνοπτικό σε ορισμένα σημεία. Ωστόσο το διακρίνει η ανανεωμένη μάτια των γεγονότων.

0

Η παρακμή και η πτώση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίαςΗ Ρώμη και η παρακμή της

Μεγαλειώδες και μνημειώδες! Σε μια αρκετά ώριμη έκδοση.

0

Πεζογράφοι της Λατινικής ΑμερικήςΛατινοαμερικανική λογοτεχνία

Ένα βιβλίο εισαγωγή για όποιον θέλει να πάρει μια γεύση των ρευμάτων της λογοτεχνίας στην Λατινική Αμερική με χαρακτηριστικούς εκπροσώπους.

0

Το πείραμα της Λατινικής ΑμερικήςΤο πείραμα της Λατινικής Αμερικής

Ενδιαφέρον ιδίως σε ό,τι σχετίζεται με την άνοδο του Ούγο Τσάβες και την αριστερή στροφή στα πράγματα ολόκληρης της Λατινικής Αμερικής. Αξιοσημείωτη η προσέγγιση του λεγομένου κινήματος του "ποπουλισμου".

0

Εισαγωγή στη λατινική διπλωματικήΑρκετά εξειδικευμένο

Απευθύνεται σε όσους εντρυφούν στην Λατινική γλώσσα, σε μεταπτυχιακούς φοιτητές στην κατεύθυνση της Λατινικής καθώς και στους λάτρεις των λατινικών γραμμάτων. Αρκετά κατατοπιστικό και εξειδικευμένο.

0

Οδηγός αναστροφής των ελληνικών κειμένων σε λατινικάΕξάσκηση

Ένα βιβλίο αρκετά κατατοπιστικό με τη σύνταξη της Λατινικής. Συμβάλλει μέσω των ασκήσεων στο αντίστροφο και των παραδειγμάτων στην ορθή κατανόηση και διαχείριση της δομής της Λατινικής. Αρκετά χρήσιμο για πρωτοετείς!

0

ΠοιήματαΚική Δημουλά

Μία συλλογή ποιημάτων με τις πιο σημαντικές συλλογές της ποιήτριας. Ένα βιβλίο με το οποίο δεν θέλει ποτε να τελειώνει ο χρόνος διαβάσματος του. Μία βαθυστόχαστη συλλογή μέσα στο "λίγο του κόσμου".

0

Υπερδιέγερση"Ναρκωτικό" Γ' Ράιχ

Ένα βιβλίο που όταν το διαβάσεις αντιλαμβάνεσαι συγκλονιστικά στοιχεία για τη δράση και το στήσιμο όλου αυτού του "παντοδύναμου" μηχανισμού. Ενδιαφέρουσα στοιχεία και πληροφορίες για την όλη δράση.

0

Το δώρο της παπλωματούςΤα πλούτη δεν φέρνουν την ευτυχία

Ένα παραμύθι που ανταποκρίνεται στην παιδική ψυχολογία και στην αγωγή του παιδιού για τις αξίες, την προτεραιότητα και την πραγματική ευτυχία η οποία δεν κρύβεται στο χρήμα. Ένα διδακτικό και καλογραμμένο παραμύθι.

0

Θα σ' αγαπώ ό,τι κι αν γίνειΣτοργή και Αγάπη

Όταν διαβάσει κάποιος τις πρώτες σειρές νιώθει συγκίνηση και απύθμενη αγάπη για το παιδί του. Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό το βιβλίο.

0

Ο Μικρός ΠρίγκηπαςΟ Μικρός Πρίγκηπας

Ένα must-read και συνάμα must-have βιβλίο που έχει συνοδεύσει χιλιάδες μικρά και μεγάλα παιδιά με τα βαθιά νοήματα που θέτει. Αρκετά καλή και η συγκεκριμένη έκδοση.

0

Ο φόβος μπροστά στην ελευθερίαΟ φόβος μπροστά στην ελευθερία

Επίκαιρο αλλά και προφητικό αφού ο συγγραφέας αναλύει τις αλλαγές στην οικονομική και κοινωνική οργάνωση, την υπέρμετρη δύναμη του κεφαλαίου και τις συνιστώσες οι οποίες διαμορφώνουν τον κοινωνικο κομφορμισμό. Έξοχο!

0

Η δίκη του ΣωκράτηΣωκράτης

Όσες φορές και αν διαβάσει κάποιος το βιβλίο αυτό, τόσες φορές γεννιέται μέσα του το δίλημμα του ορθού και του εσφαλμένου σε σχέση με την καταδίκη του Σωκράτη. Μια αρκετά καλή έκδοση του κειμένου σε μετάφραση.

2

Ψυχολογία των μαζώνΜεγάλο βιβλίο

Ο χαρακτηρισμος μεγάλο βιβλίο έχει να κάνει με την εμβάθυνση και την κλίμακα ανάλυσης της ψυχολογίας της μάζας συλλήβδην ως κοινωνικό ορμέμφυτο προϊόν. Αξεπέραστο.

2

Ο Hegel και η κατανοητική σκέψη (πρώτος τόμος)Hegel

O Χέγκελ σε αυτό το βιβλίο προσπαθεί να θεμελιώσει τη λογική εξέλιξη της συνείδησης στην κριτική άρνηση αποδοχής συμβατικά της αναλήθειας του κοινού νου ως απόλυτης αλήθειας. Από τα βιβλία εισαγωγής στην κατανόηση του εγελιανού συτσήματος.

0

Η παρακμή της ΔύσηςΑκμή και παρακμή

Ένα βιβλίο για το οποίο έχουν γραφτεί πολλά διότι ο Σπένγκλερ προσεγγίζει την μοιραία πορεία της ιστορίας χωρίς συμβιβασμούς. Οι αλήθειες του προκαλούν πόνο σε αυτό το βιβλίο. Ακμή και παρακμή. Οφείλετε να το διαβάσετε!

0

Ένας επικίνδυνος νουςΚαρλ Σμιτ

Στο βιβλίο αυτό εξετάζεται η επίδραση που άσκησε ο Καρλ Σμιτ τόσο στην δεξιά προσέγγιση του πολιτικού συστήματος όσο και στην επιρροή στα κόμματα της αριστεράς εκ πρώτης όψεως παράδοξο. Πολιτική θεωρία και πράξη ενός νομικού ογκόλιθου.

0

Είδωλα του ΜακιαβέλλιΜακιαβελλισμός

¨Έξοχο βιβλίο στο οποίο ο συγγραφέας εξετάζει το πώς πλάστηκε ο όρος "μακιαβελλικός" ενώ αποτυπώνει την επίδραση του Μακιαβελλισμού στη Γαλλία μετά το 1580 αλλά και όψεις του αντι-μακιαβελλισμού.

0

Η έννοια του πολιτικούΝομική σκέψη και καινοτομία

Από τα κλασσικά κείμενα της Νομικής και Πολιτικής σκέψης το οποίο και ταυτίζεται με την πολιτική θεολογία και τις καινοτόμες προσεγγίσεις του Carl Schmitt για την θεωρία περί "έκτακτης ανάγκης". Βασικό στην βιβλιοθήκη κάθε αναγώστη πολιτικών κειμένων.

0

Ισχύς και απόφασηΈργο ρηξικέλευθο και δύσκολο

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις ένα τέτοιο πόνημα πάνω στον ντεσιζιονισμό. Μέσα από αυτή τη σύλληψη και προσέγγιση χαρακτηρίζεται όλη η φιλοσοφική θεώρηση του Παναγιώτη Κονδύλη. Δύσκολο βιβλίο αλλά όταν το ξεκλειδώσεις έχει γνωρίσει πολλά... 10 με τόνο!

0

Συντηρητισμός. Ιστορικό περιεχόμενο και παρακμήΣυντηρητισμός

Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί μια τομή στα γράμματα καθώς ο Παναγιώτης Κονδύλης συμβάλλει στο να αποδώσει τις ιστορικές γραμμές διαμόρφωσης του συντηρητισμού σε ένα περιβάλλον πολύ πριν τη γνωστή αντιπαράθεση απολυταρχισμού και φιλελευθερισμού την περίοδο της Γαλλικής Επανάστασης, στοιχείο που αποδέχεται το ευρύ κοινό . Ωστόσο, και δυστυχώς, το εν λόγω βιβλίο διακρίνεται για πολλές μεταφραστικές αστοχίες από το πρωτότυπο γερμανικό.

0

Το δέμαΈνα διαφορετικό θρίλερ

Σίγουρα όταν πρωτοδιαβάσαμε το συγκεκριμένο βιβλίο μας άφησε με καλές εντυπώσεις. Ωστόσο σε ορισμένα σημεία του βιβλίου θεωρώ υπάρχει μία υπόγεια αίσθηση εντυπωσιασμού στη γραφή γεγονός που του στερεί σε ένα βαθμό την απόλυτη αυθεντικότητα. Σε γενικές γραμμές καλό.

0

Ρωμαϊκή ιστορίαΚλασσικό

Ευσυνοπτο αλλά πλήρες και αρκετά κατανοητό. Στα συν οι πίνακες με τις χρονολογίες και το φωτογραφικό υλικό του.

0

Αρχαία ελληνική ιστορίαΑξίζει

Ευσυνοπτο και κλασσικό. Η προσέγγιση του Ulrich φανερώνει το κύρος και την αδιαμφισβήτητη υπέροχη του γερμανικού πρωτείου στα κλασσικά γράμματα. Καλύτερο αν και επίτομο σε σχέση με υπόλοιπα. Αναμφίβολα στην βιβλιοθήκη μας!

0

Τα γράμματα στην ΠάολαΜια διαφορετική εκδοχή;

Αν και η παλαιότερη βιβλιογραφία στηρίζει πλήρως τα όσα αναφέρονται στο συγκεκριμένο εγχειρίδιο η απορία παραμένει στο τι νέο ακριβώς προσδίδει ο Μαυτογορδατος στην επιστημονική έρευνα. Μια μάλλον χλιαρή αντιμετώπιση του όλου ζητήματος για να υποστηριχθεί μια "προσωπική" επίθεση στο πρόσωπο του βασιλιά Κωνσταντίνου. Αντιγραφή και σε καμιά περίπτωση κάτι φρέσκο στην επιστημονική έρευνα.

0

Ο ηγεμόναςΚλασσικό

Τι θα μπορούσε να γράφει για αυτό το πόνημα της Αναγέννησης. Άλλαξε την πολιτική θεωρία και διαχώρισε την ηθική από την έννοια του πολιτικού. Σε μια απόδοση διαφορετική αλλά περίτεχνη.

0

Θαυμαστός καινούργιος κόσμοςBrave New World!

Δυστοπικό, κρίνοντας την μαζική δημοκρατία και τα δεινά της. Η στιγμή της κρατικής παρέμβασης και του ελέγχου της ανθρωπότητας. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο ζοφερή αναπαράσταση αυτής της κατάστασης. Τέλειο!

0

Εικονικό φωςΕικονικό Φως

Μαζί το Νευρομάντη το Εικονικό Φως αριστουργηματικά μάς παρουσιάζει ένα μέλλον ολότελα δυστοπικό αλλά και γνώριμο σε βαθμό που σε προβληματίζει. Αρκετές αναφορές σε φουτουριστικές εκδοχές και στοιχεία μηχανών. Το διαβάζουμε απνευστί!

0

Ο βροχοποιός. Ο εξομολογητής. Ινδική βιογραφία.Ο Βροχοποιός

Εδώ μιλάμε για τον Έσσε και αυτό σημαίνει το πάντρεμα του μυστικισμού της Ανατολής και του ορθολογισμού της Δύσης. Στον Βροχοποιό μαζι με τον Εξομολογητή και την Ινδική Βιογραφία ο Έσσε καταφέρνει να δημιουργήσει ένα φιλοσοφικό αριστούργημα βαθιά γνώσης.

0

ΤρυποκάρυδοςΤρυποκάρυδος

Δεν χρειάζονται συστάσεις. Ένα από τα αγαπημένα μου και γενικότερα αυτά που σου βγάζουν ένα Σαρδόνιο γέλιο σαρκασμού του κόσμου που ζούμε. Ο Ρομπινς φροντίζει πάντα να ανακατεύει καθετί γνωστό από την ιστορία με την πλοκή του τόσο επιτυχημένα. Must-Read!

1

UbikΣε συγκλονίζει!

Μία δυστοπική ιστορία με την οποία ο Φίλιπ Ντικ μας έχει συνηθίσει. Μια μεταφυσική κωμωδία η οποία σαρκάζει την πραγματικότητα ως ψευδαίσθηση σε ένα κόσμο κοιωνικής εκμετάλλευσης. Πολύ καλογραμμένο με απίστευτο plot.

1

Η εκδίκηση του τυπογράφουΗ εκδίκηση του τυπογράφου

Ένα νησί, πέντε ιστορίες σε διαφορετική εποχή, άνθρωποι απλοί καθημερινοί. Σε μια κλειστή κοινωνία όπου σχεδόν τίποτα δεν μπορεί να μείνει ποτέ κρυφό, άνθρωποι και σχέσεις μπερδεύονται, εξελίσσονται ...όχι πάντα με τον τρόπο που θα ήθελαν. Όμως η ζωή προχωράει..."Περασμένα-ξεχασμένα..."

0

Becoming: Η δική μου ιστορίαΜισέλ Ομπάμα

Η βιογραφία μιας "γυναίκας της διπλανής πόρτας" που έζησε την απόλυτη προβολή και δημοσιότητα ως Πρώτη Κυρία της Αμερικής και κατάφερε να ισορροπήσει τη σχέση της οικογένειάς της, με την απαιτητική ζωή στον Λευκό Οίκο, χωρίς να χάσει την ταυτότητα της.

0

Η Δούκισσα της ΠλακεντίαςΈνα αποκαλύπτικό ιστορικό μυθιστόρημα

Η ιστορία μιας γυναίκας με πάθος, μιας αμφιλεγόμενης προσωπικότητας που έζησε μια ζωή χωρίς συμβιβασμούς, με τη δύναμη και το κύρος να επεμβαίνει σε γεγονότα καθοριστικά για την εξέλιξη της Ελλαδας. Μια άγνωστη στους περισσότερους ιστορία αγάπης που ξετυλίγεται με φόντο την Νέα Αθήνα, μετά την ελληνική επανάσταση.

0

Το λουλούδι του χιονιού και η μυστική βεντάλιαΜυθιστόρημα ψυχικής δύναμης

Δύο γυναίκες δένονται με φιλία από μικρές. Στην Κίνα με τα ήθη και τις παραδόσεις να παίζουν αποφασιστικό ρόλο στην προσωπική επιλογή της γυναίκας το μυθιστόρημα αυτό αποτελεί έναν ύμνο στην αξία της φιλίας μεταξύ γυναικών. Αρκετά ενδιαφέρον.

0

Στο φτερό του δελφινιούΣτο φτερό του δελφινιού

Μία ιστορία θρίλερ από ένα αεροπορικό δυστύχημα με μοναδικούς επιζώντες ενα ζευγάρι όπου βρίσκουν καταφύγιο σε ένα νησί στον Ειρηνικό. Περιπετειώδες.

0

Το χρυσάφι της ΖόγιαςΑληθινή ιστορία

Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί αληθινή ιστορία μιας ρωσίδας ζωγράφου. Φόντο το σοβιετικό καθεστώς αλλά και ο ερωτικός τρόπος της ηρωίδας να πασχίζει να σαγηνεύσει τους άντρες. Ωστόσο καταλήγει να είναι μια τραγική ιστορία έρωτα. Αρκετά συναρπαστικό

0

Ένας αργός άνθρωποςΚαταπληκτικό μυθιστόρημα

Βαθύτατα αληθινή ιστορία για την αξία και τη δύναμη της ανθρωπιάς, του έρωτα και της θνητότητας. Διαβάζεται με αγωνία και με συγκίνηση.

0

Το στοιχειωμένο μοναστήριΚινεζικό αστυνομικό

Με ήρωα τον Δικαστή Τι ο Robert Van Gulik μας μεταφέρει σε ένα σκηνικό με αδικήματα του μακρινού παρελθόντος μέσα σε συνομωσίες και ραδιουργίες. Θα το χαρακτήριζα ως το Όνομα του Ρόδου της Ανατολής!

0

Το σχέδιο με τις ιτιέςΚινεζική αστυνομική δράση

Ο δικαστής Τι, ο ήρωας της σειράς του Robert Van Gulik επιστρατεύει τις ικανότητες του για να διελευκάνει ένα μυστήριο με τρεις δολοφονίες φαινομενικά ασύνδετες μετακύ τους. Χωρίς καθυστερήσεις, με πλοκή που ενώνει τα γεγονότα σε ένα κεντρικό άξονα αγωνίας. Αρκετά καλό!

0

Οι τρεις χήρεςΚοινωνικό μυθιστόρημα

Το βιβλίο αυτο της Ντόρας Γιαννακοπούλου περιγράφει την πραγματικότητα όπως είναι με τις ακραίες καταστάσεις, τη φιλία που δοκιμάζεται και την κοινή μοίρα. Ζωντανές προσωπογραφίες, έντονο ψυχογραφικό κλίμα, άνεση γραφής. Εξαίσιο.

0

ΚατηγορώΣυγκλονιστικό

Τι να πει κανείς για αυτο το μυθιστόρημα... Η ιστορία με την προμελετημένη καταδίκη του αθώου Ντρέυφους συγκλόνισε μια ολόκληρη Γαλλία. Το "κατηγορώ" μπαίνει πάντα στα χείλη όποιου νιώθει μπλεγμένος από το διαφθαρμένο σύστημα το οποίο μπροστά στην εξιλέωσή του σε κρίνει ένοχο χωρίς ελαφρυντικά. Απαραίτητο σε κάθε βιβλιοθήκη.

0

Το ρεπερτόριο της άνοιξηςΜυστήριο

Σε αυτό το βιβλίο ο Γιώργος Μανιώτης μας εισάγει σε ένα κόσμο μυστηρίου, υπόπτων και δολοφονιών αναμεμειγμένο με την θεατρική κριτική αλλά και την τρομοκρατία. Ένα θρίλερ του είδους του αρκετά συναρπαστικό.

0

ΜαλλούσαΜαλλούσα

Ιστορία ερωτική με τα αναίτια βήματα του έρωτα και της απιστίας να αναζητούν λύτρωση στο κουρασμένο εγώ της κάθε γυναίκας. Καλή γραφή με αρκετή ψυχογραφία.

0

Ο εραστής της λαίδης ΤσάτερλιΟ εραστής της λαίδης Τσάτερλι

Έργο συυγραφικής ιδιοφυΐας. Εργατική τάξη, αριστοκρατία, πουριτανισμός και ήθη της εποχής παρουσιάζονται μπροστά στο συγγραγικό καθρέφτη του Λώρενς. Συγκινούν και προβληματίζουν συνάμα.

0

Ο Φάουστ του ΓκαίτεΟ Φάουστ του Γκαίτε

Έδω δεν μπορούν να λεχθούν περισσσότερα στην προσέγγιση του Θεοδωρακόπουλου στον Γκαίτε. Βιβλίο απαράμιλλης αισθητικότητας και ποιότητας! Η ελληνική διανόηση στο μεγαλείο της! Μεγαλοπρεπές!

0

ΦρανκεστάινΈνας σύγχρονος Προμηθέας

Ένα θρίλερ, μια ιστορία μυστηρίου και ένας μύθος που προειδοποιεί για τους κινδύνους της επιστήμης και που σε κάνει να αγωνιείς σε κάθε σελίδα. Από τα αγαπημένα. Πρέπει να το διαβάσεις!

0

Οι περιπέτειες του Χακ ΦινΚλασσικά αγαπημένα

Στο βιβλίο αυτό περιγράφονται οι περιπέτειες ενός λευκού εφήβου (Χακ Φιν), φίλου του Τομ Σόγερ, κατώτερης κοινωνικής τάξης που ξεφεύγει από το σπίτι του για να απαλλαγεί από το μέθυσο πατέρα του. Κατά τον Χέμινγουεϊ το μυθιστόρημα αυτό αποτελεί τη βάση τη αμερικανικής λογοτεχνίας.

0

Το 17931793... σαν παραμύθι

Μεγαλειώδες όπως και "Οι Άθλιοι". Ο Hugo πραγματεύεται και σε αυτό το βιβλίο παγκόσμια και διαχρονικά θέματα σαν πρόγευση μιας επανάστασης που είναι προ των πυλών με γεγονότα όχι τόσο γνωστά σε μας. Εκπληκτικό βιβλίο...

0

Ο σατανάς με την πλερέζαΟ σατανάς με την πλερέζα

Οι κηδείες τελικά είναι θανατηφόρες. Η Αγκάθα Κρίστι παίρνει τον Σατανά και τον εντάσσει σε ένα διαφορετικό κηνύγι όπου δεν ξέρεις ανά πάσα στιγμή αν ο δολοφόνος και ο Σατανάς ταυτίζονται.

0

Το παλτό. Το ημερολόγιο ενός τρελού.Τεράστιος Γκόγκολ

Μία κριτική μέσα από ένα ημερολόγιο διήγημα, που σίγουρα σε εισάγει σε έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης και που σε μερικά σημεία δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις, να σκεφτείς ή να αμφισβητήσεις κάποια πράγματα. Η έκδοση μαζί με το παλτό γλωσσικά ανανεωμένη. Προτείνεται ανεπιφύλακτα.

0

Δε λες κουβένταΜην "πεις" κουβέντα...!

Ντοκουμέντα με αληθινό προσωπείο. Ένα βιβλίο όπου ο διαρκής εσωτερικός μονόλογος πρωτοστατεί. Περίτεχνο αλλά και ένα παιχνίδι σωτηρίας του "άλλου". Αξίζει να του δώσεις προσοχή.

0

Kink MotelKink...Μotel

Ένα αφήγημα εκτεταμένο με τις πάμπολες όψεις τη σεξουαλικότητας όπως τις βιώνει η μεταναστεύουσα ηρωίδα Αλίκη στην περίοδο της Ελληνικής οικονομικης κρίσης. Ολλανδία, μοτελς, εφήμερα, οίκοι ανοχής δοσμένες με ρεαλισμό αγκαλιάζοντας την ανθρώπινη φύση όπως και αν είναι.

0

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναιΗ απογύμνωση της ιδεολογικής βαρύτητας

Θρυλικό αριστούργημα. Αναμνήσεις από την δεκαετία του 80΄ που όταν το αγόρασα στον απόηχο των μεγάλων ιδεών και των ανυπόφορων πολέμων που ζούσαμε φάνταζε κάπως δονκιχωτικό. Διαχρονικό και για λίγους τελικά... Σπάει τις δομές.

1

Η ερωτική αναισθησία των αχινώνΗ ερωτική αναισθησία των αχινών

Αποδίδει με θαλασσινούς όρους την ανδρική σκληράδα. Τρυφερή αφήγηση. Φανερώνει την ανάγκη των ανδρών για το ευαίσθητο ερωτικό άγγιγμα. Μια εναλλακτική ερμηνεία της αρεννωπότητας. Καλογραμμένο και ονειρικό.

0

Η ερωτική αναισθησία των αχινώνΗ ερωτική αναισθησία των αχινών

Αποδίδει με θαλασσινούς όρους την ανδρική σκληράδα. Τρυφερή αφήγηση. Φανερώνει την ανάγκη των ανδρών για το ευαίσθητο ερωτικό άγγιγμα. Μια εναλλακτική ερμηνεία της αρεννωπότητας. Καλογραμμένο και ονειρικό.

0

Οι περιπέτειες του Τομ ΣόγιερΚλασσικό παιδικό

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις το παραμύθι των παραμυθιών των παιδικών μας χρόνων. Σε μια έκδοση ανανεωμένη με πολλή αναπαραστατική εικονογράφηση για όλους τους παιδικούς μας φίλους. Για α' ανάγνωσμα της ιστορίας συνιστάται δεόντως!

0

Το κορίτσι με τα πορτοκάλιαΤο κορίτσι με τα πορτοκάλια

Ενδιαφέρον και στοχαστικό. Ωστόσο οι ρυθμοί του χρόνου αφήγησης με αρκετές επαναλήψεις μπορεί να κουράσουν. Γνώσεις του γράφοντος περί αστρονομίας, θεολογίας, ανθρώπινων σχέσεων. Ωστόζο αξίζει αυτό το φιλοσοφικό ταξίδι...

0

Οι αόρατες πόλειςΦαντασιακό και όμως αληθινό

Συνειρμοί δια μέσου διαλόγου μεταξύ του Μάρκο Πόλο και του Μεγάλου Χαν. Ένα βιβλίο που, όταν το διαβάσεις, το θυμάσαι για πάντα. Εξαιρετικό και με αναστοχασμούς της ζωής και του σκοπού της.

0

Αμάντα το κορίτσι της γηςΑμάντα, Το κορίτσι της Γης

Το πρώτο του Ρομπινς αλλά απολαυστικό το οποίο σε οδηγεί σε απρόσμενες σκέψεις. Θρησκεία και άλλα θέματα για τα παιδιά της δεκαετίας των 60΄s.

0

Η φάρμα των ζώωνΌσο η φύση του ανθρώπου θα μένει ως έχει...

Απίστευτα αλληγορικό μιας που η φύση του ανθρώπου όσο μένει το ίδιο, με τον ίδιο τρόπο θα συμπεριφέρεται πάντα. Το ίδιο προσπαθεί να μας μεταφέρει αλληγορικά με τα ζώα για να αποδείξει ότι η νέα εξουσία είναι χειρότερη από την προηγουμένη. Στα Must-read των βιβλιοθηκών κάθε βιβλιοφάγου.

0

Επιστολές για τον ΣεζάνΕπιστολές για τον Σεζάν

Στηρίζεται σε προσωπικές διαδρομές με την παρηγορητική νότα του Ρίλκε στο διάλογό του με τον Σεζαν. Η αφήγηση σε α΄πρόσωπο μετατρέπει το βιβλίο σε έντονα ποιητικό αν και αληθινό.

0

Milo Manara's GulliveraΤα ταξίδια του Γκιούλιβερ...αλλιώς

Η ιστορία ακολουθεί τον ίδιο ρυθμό με τα Ταξίδια του Γκιούλιβερ. Υπάρχουν μικρές ανατροπές σε κάθε στοιχείο της ιστορίας, αλλά συνολικά είναι μια γρήγορη ανάγνωση. Ακόμα και με το ερωτικό στοιχείο, υπάρχει μια αίσθηση χαράς στην ιστορία. Χωρίς τις ικανότητες του Μανάρα ως αφηγητή και τη λεπτομέρειά του ως καλλιτέχνη θα ήταν απλώς φθηνό πορνό. Εξαιρετική απόδοση!

0

Οι ΒοργίεςΒοργίες και Νεποτισμός

Αποτελεί ένα εξαιρετικό Graphic novel όπου συγκεντρώνει για πρώτη φορά την Τριλογία των Χοδορόφσκυ και Μανάρα: Αίμα για τον Πάπα, Εξουσία και Aιμομιξία και Οι φλόγες της κόλασης. Εξαιρετική έκδοση. Προσθέτω ότι το συγκεκριμένο βιβλίο κέρδισε το βραβείο του COMICDOM CON ATHENS ως "H Καλύτερη έκδοση μεταφρασμένου κόμικ για το 2012". Τα ήθη της δυναστείας και η παρακμή του παπισμού σε όλο τους το μεγαλείο. Οι αναγνώστες θα κερδίσουν μάλλον, παρά θα χάσουν.

0

Ο χρυσός γάιδαρος ή oι μεταμορφώσειςΑυτοβιογραφία και μυθοπλασία

Αν και το συγκεκριμένο έργο του Lucius Apuleius Madaurensis (ελληνιστί Απουλήιος) αποτελεί εν μέρει αυτοβιογραφία στο 11ο Βιβλίο των "Μεταμορφώσεων" του, το όλο θέμα σκανδαλίζει: ευτράπελη, αφήγηση επεισοδίου, όπου ο μεταμορφωμένος σε γάιδαρο Λούκιος συνευρίσκεται ερωτικά με την Ματρώνα από την Κόρινθο. Συνιστάται η ανάγνωσή του χωρίς ταμπού. Θα πρόσθετα ως μοτο την εναρκτήρια φράση των Μεταμορφώσεων του: Και στο εγγυώμαι, φίλε µου, πως δε θα πλήξεις...

0

Ο 13ος επιβάτηςΚλασσικό αστυνομικό

Τελικά σε αυτό το noir με πρωταγωνιστή τον αστυνόμο Μπέκα η υπόθεση του άνδρα με το λευκό κουστούμι με μπερδεύει όσες φορές και αν το διαβάζω. Οι εκδοχές σου φαίνονται πολλές. Ο Γιάννης Μαρης στα καλύτερά του. Έχεις την αίσθηση οτι παρακολουθείς ελληνικό αστυνομικό ασπρόμαυρο της δεκαετίας του 60΄. Το προτείνω ανεπιφύλακτα.

0

Το κλειδωμένο δωμάτιοΚλειδωμένα συναισθήματα

Όπως και στη "Γυάλινη Πόλη" έτσι και εδώ στο τρίτο βιβλίο της "Τριλογίας της Νέας Υόρκης" ο Πολ Όστερ δημιουργεί την άνοδο και την πτώση του ήρωά του σε ένα crescendo προσπάθειας, μίσους και εν τέλει τρέλας στην αναζήτηση ενός φίλου χωρίς, όμως, αυτό να αποτελεί αυτοσκοπό. Απλά τέλειο. Το προτείνω ως τα must-read της αμερικανικής λογοτεχνίας.

0

Γυάλινη πόληΓυάλινη Πόλη

Η "Γυάλινη Πόλη" είναι το πρώτο βιβλίο της τριλογίας της Νέα Υόρκης που έκανε διάσημο το συγγραφέα Πολ Όστερ. Αστυνομική ιστορία η οποία ξεκινά με ένα πολύ δυνατό plot και σταδιακά εξελίσσεται σε μία υπόθεση μυστηρίου του εσωτερικού κόσμου του ήρωα.... Συνιστάται με κλειστά μάτια!

0

Η περίεργη υπόθεση του γιγάντιου καλαμαριούΗ περίεργη υπόθεση του γιγάντιου καλαμαριού

Σε αυτήν την περιπέτεια ο Τζερόνιμο Στίλτον καλείται να αντιμετωπίσει χιλιάδες μπλε καβούρια τα οποία έχουν κατακλύσει την Ποντικούπολη. Τι κρύβεται όμως πίσω από αυτή την παράξενη επίθεση; Σε όποιον αρέσουν τα θαλασσινά ποντικομυστήρια η υπόθεση του γιγάντιου καλαμαριού θα σας συγκινήσει καθώς η αξία της φιλίας αναδεικνύεται μέσα από αυτή την ιστορία.

0

Μια εξωγήινη για τον κυβερνήτη ΣτιλτόνιξΕξωγήινη ιστορία αγάπης

Ο Τζερόνιμο Στίλτον με ένα διαστημόπλοιο σε σχήμα φέτας τυριού ταξιδεύει στο διάστημα και μπλέκει σε... ποντικοερωτικούς μπελάδες! Θα επιστρέψει όμως από το μακρινό πλανήτη; Αστείο με πολλές πολλές γκάφες...αγάπης. Το προτείνω ως ένα από τα καλύτερα της σειράς "Κοσμοποντικοί".

0

Ο Τζερόνιμο κάτι μαγειρεύειΚαλά μαγειρέματα και καλά ξεμπερδέματα!

Ο ήρωάς μας, Τζερόνιμο Στίλτον, είναι αναγκασμένος να πάρει μέρος σε ένα διαγωνισμό Σούπερ Μαγείρων και μαζί να εξυχνιάσει μία μυστηριώδη συσκευή....μαγειρικής! Ωραία ιστορία που διαβάζεται μονορούφι! Το tip...περιέχει και συνταγές που σε κάνουν να αναδείξεις και εσύ το μαγειρικό σου ταπεραμέντο! Αστείο και διασκεδαστικό για μικρούς και μεγάλους..σεφ!

0

Ο μικρός δράκος Καρύδας: Ο μυστηριώδης ναόςΜυστηριώδης Ναός

Σε αυτό το βιβλίο ο μικρός δράκος Καρύδας καλείται να σώσει τον κόσμο ο οποίος σύντομα θα καταστραφεί όπως μια προφητεία προμηνύει. Η λύση όμως βρίσκεται σε έναν μυστηριώδη ναό.... Περιπετειώδες!

0

Ο μικρός δράκος Καρύδας: Περιπέτεια στο διάστημαΔιαστημικός Καρύδας

Κομήτες, UFO και μια χαριτωμένη περιπέτεια σε αστρικούς χώρους που μετατρέπουν τον Καρύδα και την παρέα του για τα καλά...σε εξωγηίνους! Αρκετά αστείο.

0

ΝευρομάντηςΝευρωτικό ηλεκτροσόκ

Για μένα ίσως ο "Νευρομάντης" του William Gibson συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 5-6 βιβλία που διαμόρφωσαν την έννοια της επιστημονικής φαντασίας στο λογοτεχνικό στερέωμα. Πανκ νουβέλα υψηλής τεχνολογίας, όχι απλώς διαφορετικό, αλλά ένα φαντασιακό Matrix πριν το Matrix. Οι συστάσεις περιττεύουν.

0

Austerity MeasuresAusterity Measuring.... the crisis of values

A very special subject of being a thinking "Man" during the period of financial crisis in Greece. The inner feeling search and the multifaceted view of the reality is been expressed through Greek New Poetry instincts. This book will gain its value afterwards to be a classical one in how people have seen the real crisis of values then and now. Must-read!

0

Ο μικρός δράκος Καρύδας: Ταξίδι στην ΠροϊστορίαΠίσω στο χρόνο!

Ο μικρός δράκος Καρύδας και οι φίλοι του ταξιδεύουν στην Προϊστορία για να ανακαλύψουν από πού κατάγονται και ποιοι είναι οι πρόγονοί τους. Μαζί τους ένα απρόσμενος και διασκεδαστικός φίλος, ο Κλόνκ, θα τους ξεναγήσει σε προϊστορικά...μπλεξίματα! Κρατήστε τις κοιλιές σας και ετοιμάστε τη χρονομηχανή!

0

Ο μικρός δράκος Καρύδας: Ο μαύρος ιππότηςΕτοιμαστείτε για ...κονταρομαχία!

Σε αυτό το βιβλίο της σειράς ο μικρός δράκος Καρύδας καλείται να αποδείξει το...ιπποτικό του αίμα για να βγάλει μέσα από τη δρακοπαγίδα τον θείο του Ίνγκμαρ. Όμως ο Μαύρος Ιππότης είναι σκληρόκαρδος! Ή μήπως όχι; Αστείο και Ιπποτικό. Διαβάζεται από μικρούς και μεγάλους...ιππότες!

0

Ο μικρός δράκος ΚαρύδαςΚαρύδας εναντίον Φαραώ

Μαζί με το διάσημο καθηγητή Σαμπινιόν ο μικρός δράκος Καρύδας θα πέσει σε σοβαρά μπλεξίματα προσπαθώντας να ανακαλύψει μια αίθουσα γεμάτη θησαυρούς αλλά και... ληστές! Ποιος όμως στο τέλος θα ανακαλύψει τον πραγματικό θησαυρό; Συναρπαστικό....απλά τέλειο!!!

0

Ο μικρός δράκος ΚαρύδαςΧαμένη Ατλαντίδα

Ποιός από όλους μας δεν έχει φαντασθεί αυτή την πολυαναφερόμενη στον Τίμαιο του Πλάτωνα Χαμένη Ατλαντίδα; Ε να λοιπόν που ήρθε η ώρα της παρέας του μικρού δράκου Καρύδα να την ανακαλύψει...! Σε κρατάει σε αγωνία και περιπέτεια έως το τέλος. Ο Ίνγκο Ζίνγκερ μας παρουσιάζει ένα από τα καλύτερά του.

0

Ο μικρός δράκος Καρύδας: Εκδρομή με το σχολείοΕκδρομή με το σχολείο

Ο Καρύδας δεν έχει πολλή όρεξη για σχολείο και μάθημα και σκαρφίζεται ένα κάρο αφορμές για να ανακατέψει τον δάσκαλό του, κ. Μπρόκολο, σε νέες επιστημονικές αναζητήσεις μέσα από μια εκδρομή. Αστείο και σχολικό!

0

Ο μικρός δράκος Καρύδας - Περιπέτεια στους ΙνδιάνουςΆγρια Μέλισσα, Πρωινό πουλί και Καρύδας!

Το συγκεκριμένο της σειράς σε κάνει να έρθεις πιο κοντά στις περιπέτειες της Ινδιάνας ηρωίδας και φίλης του Καρύδα, της Ματίλντας και του Όσκαρ, "Άγριας Μέλισσας". Αμερική, κυνήγι βουβαλιών αλλά και.... μπλεξίματα. Διασκεδαστικό!

0

Ο στοιχειωμένος πύργος-ο μικρός δράκος καρύδαςΚαρύδας εναντίον...Φαντασμάτων

Αν σου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο ο Καρύδας διαχειρίζεται τις διάφορες περιπέτειές του, τότε αυτή θα την λατρέψεις! Σκοτεινοί πύργοι, πορτραίτα με βλέμματα που σε παρακολουθούν και απρόοπτα..φαντασμαγορικά! Από τα πιο καλογραμμένα της σειράς!

0

Νεκρές ψυχέςΌσο η φύση του ανθρώπου μένει η ίδια...

Στο αριστούργημα αυτό ο Gogol σαρκάζει αστούς και τσιφλικάδες μέσα στην απύθμενη υποκρισία της Ρωσικής κοινωνίας. Πολύ άνετα ό,τι περιγράφει θα γινόταν και στο σήμερα. Στα must-read κάθε σοβαρού αναγνώστη και ανθρώπου!

0

Κλικ - Εκτός ελέγχου!Αυστηρώς ακατάλληλο για τους...συντηρητικούς αναγνώστες!

Αν και θυμίζει συλλογή από ιστορίες, ο Μίλο Μανάρα δείχνει με τρόπο σκανδαλώδη πώς αλλιώς μπορεί να μιλήσει κανείς για την ιδέα του έρωτα, σε αντίθεση με το προκείμενο παίγνιο του θανάτου. Αυστηρώς ακάλληλο για ...συντηρητικούς αναγνώστες!

0

ΜάνηΜάνη, Patrick Leigh-Fermor

Βιβλίο το οποίο αποτελεί "καταφύγιο" συγγραφικό του μεγάλου Patrick Leigh-Fermor. Με μια γλαφυρή γλώσσα παρουσιάζει συνήθειες, ήθη, έθιμα, τόπους, χωριά, την γεωγραφία και το ιδιαίτερο στοιχείο της Μάνης: τα μανιάτικα μοιρολόγια. Προσεγγίζει τη σχέση της αρχαιοελληνικής παράδοσης και των στοιχείων του μύθου μέσα στη χριστιανική πίστη, συνήθειες και εργασίες των καθημερινών ανθρώπων της επαρχίας όπως ο τρύγος, το λιομάζωμα σε έναν κόσμο μάλλον απρόσμενα χαμένο για το σήμερα.

0

The Colossus of MaroussiThe Colossus of Maroussi

Σε αυτό το βιβλίο ο Henry Miller συνδυάζει τον περιηγητισμό με την καταγραφή του πνεύματος και της ζεστασιάς των Ελλήνων μέσω ενός ταξιδίου κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου από την Αθήνα στην Κρήτη. Μέσα από το βιβλίο αυτό ο Miller αφουγκράζεται την καρδιά των Ελλήνων. Η Επίδαυρος, οι Μυκήνες, οι Δελφοί, η Κρήτη είναι όλα εδώ. Ένα ανάγνωσμα απαραίτητο που σε ταξιδεύει όπως και οι διακοπές σου...

0

Η μυθολογία των ΕλλήνωνΗ μυθολογία των Ελλήνων!

Με το βιβλίο αυτό ο αναγνώστης και ο εντρυφών του μίτου κάθε μύθου αποζημιώνεται πλήρως και εξακολουθητικά πάνω στην αρχαία ελληνική μυθολογία. Ο Κερενυϊ παρουσιάζει κάθε ιστορία μέσα από πλείστες παραλλαγές με σημεία αναφοράς τον τόπο και το χρόνο. Αυτή η πρακτική αποδεικνύει ότι η μυθολογία ξεφεύγει από τα δεσμά μιας μονοσημαντότητας. Το συνιστώ σε όσους αποζητούν μια πολυπρισματική γνώση των μύθων. Ένα πλήρες και κλασσικό εγχειρίδιο!

1