Reviews

8

Followers

0

Following

0

Βιβλία

0

Reviews

8

Followers

0

Following

0

Αγαπημένα βιβλία

0

Reviews

Μικρές φωτιές παντούΒαθύ σε δεύτερη ανάγνωση

Σε αυτήν την καθημερινότητητα που μας καταναλώνει, είναι δύσκολο να βρεις ανθρώπους που μπορούν να σηκώσουν το κεφάλι τους από το χαραγμένο μονοπάτι τους για να δουν κάτι άλλο από το δικό τους «τέλειο σύμπαν» κι αυτό είναι κάτι που αυτό το βιβλίο εξετάζει. Πραγματεύεται τη μητρότητα και όλα τα απρόβλεπτα συναισθήματα που μπορεί να βιώσει μια μητέρα με διαφορετικούς τρόπους και πώς μια η μια ζωή ρέει μεσα στην άλλη. Στην αρχή είχε αργό ρυθμό, αλλά μετά από λίγες σελίδες δεν μπορείς να το αφήσεις.

0

Η άλλη σταχτοπούταΠοιά θα μπορύσε να ήταν η συνέχεια της Σταχτοπούτας;

Ποιος δεν θέλει να μάθει τι συνέβη στη συνέχεια στο παραμύθι της Σταχτοπούτας; Αυτό το βιβλίο αφορά ακριβώς αυτό. Μια εκδοχή για το πώς θα συνεχίσει η ιστορία κι είναι υπέροχη! Αυτό το σκοτεινό παραμύθι επικεντρώνεται στην Ιζαμπέλ που είναι η μικρότερη από τις άσχημες αδελφές και αποδεικνύεται ότι δεν την γνωρίζαμε καθόλου, ούτε τη μεγαλύτερη αδελφή της επίσης. Σε έναν κόσμο όπου η μοίρα είναι υπαρκτό πρόσωπο, ποιος θα τολμούσε να αλλάξει το χαραγμένο μονοπάτι της; Αλλά υπάρχει πάντα η πιθανότητα κι αυτό είναι το μυστικό. Η ιστορία είναι ένας χορός για μαχητές που δεν παραδίδουν τα όπλα τους κι επίσης έχουν τη δύναμη να συγχωρούν.

0

Η κλέφτρα των βιβλίωνΣυγκλονιστικό

Μετά την ολοκλήρωση αυτού του βιβλίου έμεινα να στοχάζομαι για μια στιγμή. Σκέφτηκα ότι το μόνο σίγουρο πράγμα που θα συμβεί στη ζωή μας είναι ο θάνατος. Κι ο θάνατος είναι ο αφηγητής αυτής της ιστορίας και είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα συγγραφική προσέγγιση θα έλεγα. Έπρεπε να ξεπεράσω κάποια βαθιά συναισθήματα και να κολυμπήσω ανάμεσα σε γραμμές με δάκρυα και χαρά από σελίδα σε σελίδα. Αν μπορούσα να περιγράψω αυτήν την ιστορία, θα έλεγα μάλλον ότι είναι γλυκιά στο στόμα αλλά πολύ πικρή για να την καταπιείς. Μπορεί ένα βιβλίο να γίνει η τελευταία μας λύση σε φρικτές στιγμές; Πιστεύω ότι μπορεί. Μπορεί επίσης να αλλάξει έναν μικρό κόσμο όπως το μυαλό μας ή έναν μεγάλο σαν τον πλανήτη Γη. Αυτά κι άλλα πολλά πραγματεύεται ο Zusak σ'αυτό το βιβλίο. Η αλήθεια είναι πως αυτή η ιστορία σε στοιχειώνει για μια ζωή...

0

The Brothers KaramazovΑριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας

Το κύκνειο άσμα του Ντοστογιέφσκι δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης της γραφής του. Το έργο Αδελφοί Κραμάζοφ γράφτηκε ως παρακαταθήκη στην παγκόσμια λογοτεχνία στην πιο εκστατική στιγμή του συγγραφέα. Τα τρία αδέρφια αντιπρωσοπεύουν ο καθένας και μια κατηγορία ανθρώπων που προσπαθούν να διαχειριστούν τοσο τον εσωτερικό τους κόσμο όσο και τους γύρο τους. Ως αρχιτέκτονας της ψυχολογικής ανάλυσης των χαρακτήρων του, μας παρουσιάζει τη δική του οπτική για την εννοια του κακού στον κόσμο. Ένα απο τα βιβλία που πρέπει κανείς να διαβάσει στη ζωή του.

0

Οι επτά θάνατοι της Έβελιν ΧαρντκάστλΜυστηριώδες διασκεδαστικό

Ξεκινώντας το βιβλίο ο αναγνώστης δεν μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει κι ούτε πρόκειται να καταλάβει παρά μόνο λίγο πριν το τέλος. Έχει έναν διασκεδαστικό και παράξενο τρόπο να μας διηγηθεί τους επτά θανάτους της Έβελιν και πρέπει να ομολογήσω πως δεν έχω ξαναδιαβάσει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν. Διαθέτει μια ζεστή ατμόσφαιρα μυστηρίου κι αν είσαι λάτρης της Άγκαθα Κρίστι πρέπει να το διαβάσεις!

0

ΠυγολαμπίδεςΤόσο συγκινητικό!

Η Τάλη και η Κέιτ είναι δύο φίλες αχώριστες. Η μία είναι ο χαρακτήρας οδοστρωτήρας ενώ η άλλη κάνει συνεχώς πίσω γιατί λυπάται τη φίλη της για τα δύσκολα παιδικά κι εφηβικά της χρόνια. Στη πορεία συμβαίνουν πολλά και στις δύο αλλά ένα συγκεκριμένο γεγονός βάζει τη φιλία τους σε δοκιμασία. Η γραφή της Hannah και σε αυτό το μυθιστόρημα είναι εξαιρετική! Εστιάζει στους χαρακτήρες αφήνοντας το περιβάλλον θολό, πετυχαίνοντας να δημιουργεί ένα χείμμαρο συναισθημάτων στον αναγνώστη. Επίσης επισημαίνεται η εξέλιξη της γυναίκας τις τελευταίες δεκαετίες κι αυτό του δίνει ένα φεμινιστικό χαρακτήρα που βρήκα ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Μια απο τις αγαπημένες μου συγγραφείς του είδους.

0

InfernoΜοναδικό!

Ο Dawn Brown είναι από τους λίγους συγγραφείς που άπαξ και διαβάσεις ένα από τα βιβλία του, πρέπει να τα διαβάσεις όλα! Ένα φοβερό μυστηριώδες βιβλίο, το Inferno σε καθηλώνει από τις πρώτες σελίδες. Διαβάζοντάς το δεν σας κρύβω ότι με έκανε να θέλω να επισκεφτώ τη Φλορεντία το συντομότερο... Τόσο ζωντανό στις περιγραφές του, όσο και εξαιρετικά ενδιαφέρον για τις πληροφορίες που παρέχει στον αναγνώστη. Επίσης έχει τον μυστικιστικό αέρα που λατρεύω να βρίσκω στα βιβλία μυστηρίου.

0

Η άλλη γυναίκαΌ,τι ψάχνεις σε ένα ψυχολογικο θρίλερ!

H άλλη γυναίκα των E. G. Scott είναι ένα από τα καλύτερα ψυχολογικά θρίλερ που διάβασα φέτος! Διαβάζεται μονορούφι όπως όλα τα καλά βιβλία του είδους. Σε μπερδεύει ώστε να μην μπορείς να αντιληφθείς ακριβώς τι συμβαίνει, με τα σύνορα μεταξύ παρόντος παρελθόντος και μέλλοντος να είναι δυσδιάκριτα. Ιδανικό για όσους ενθουσιάστηκαν με το βιβλίο Η γυναίκα στο παράθυρο, καθώς έχει το ίδιο vibe.

0