Reviews

21

Followers

0

Following

0

Βιβλία

0

Reviews

21

Followers

0

Following

0

Αγαπημένα βιβλία

0

Reviews

PatriotΈνα πολλά υποσχόμενο ντεμπούτο !!

Η σημερινή Αθήνα, μετανάστες, αγωνίες και ζωή στη κόψη του ξυραφιού, η νύχτα τα μαγαζιά της, οι εργαζόμενοι σε αυτά και οι νονοί της,οι εκβιασμοί και η αγωνία για ένα καλύτερο μέλλον, πυρετώδης αφήγηση σε νυχτερινούς ρυθμούς, το σκυλάδικο και οι άνθρωποι του και όλα αυτά σε 86 σελίδες και από έναν νέο και σε ηλικία συγγραφέα.. Έκπληξη, ευχάριστη έκπληξη..

0

Ο άνθρωπος που αγαπούσε τα σκυλιάΤο ατομικό και το συλλογικό ή πως η ιστορία διαμορφώνεται..

Ο γνωστός Παδούρα, πάντοτε διαβασμένος με λεπτομέρειες για το θέμα του, εδώ μας αφηγείται την συναρπαστική ιστορία του Λέον Τρότσκι και του δήμιου του Ραμόν Μερκαντέρ. Όσο και αν η κατάληξη είναι γνωστή από την αρχή, ο μάστορας στο είδος του Παδούρα, με τις αναπόφευκτες για τέτοιου όγκου μυθιστόρημα, "κοιλιές", κρατά τον ρυθμό. Μια σε βάθος "εξερεύνηση" του Ισπανικού εμφύλιου πολέμου και τις ταραχώδους ζωής ενός από τις σημαίες της Οκτωβριανής επανάστασης. Νομίζω πως για όσους ενδιαφέρονται και για την ιστορία του 20ου αιώνα είναι μια πολλή καλή επιλογή.

0

Η σκιά του κυβερνήτηΙωάννης Καποδίστρας. Αγαπημένος αλλά και τόσο μισητός.

Η ζωή του πρώτου κυβερνήτη της χώρας έχει αποτελέσει και στο παρελθόν θέμα και της λογοτεχνίας. Μπροστά μας όμως έχουμε μια από τις πιο άρτιες προσπάθειες τόσο από λογοτεχνικής όσο και από ιστορικής ματιάς. Ο Άρης Σφακιανάκης φτιάχνει έναν καμβά πυρετώδους αφήγησης που κράτα τον αναγνώστη με ενδιαφέρον μέχρι το τραγικό τέλος του Καποδίστρια, φωτίζοντας πλευρές της προσωπικής άλλα και της πολιτικής του ζωής. Ο Πέτρος Σκοτεινός, κατάσκοπος και σωματοφύλακας του Κυβερνήτη δίνει μια ζωντανή περιγραφή των πρώτων χρόνων της σύγχρονης ελληνικής δημοκρατίας.

3

Κόμης ΜοντεχρίστοςΟ πρώτος σούπερ ήρωας της δυτικής λογοτεχνίας !!!

Μια επιμελημένη έκδοση (πλήρης) από τις πάντα προσεγμένες εκδόσεις Gutenberg. Παρά τις 2.000 σελίδες κυλάει σαν δροσερό ρυάκι και μας αφήνει να συμπάσχουμε με τη, δύσκολη ομολογουμένως, μοίρα του Νταντέ. Η αδικία και η εξοντωτική τιμωρία που του επιβάλλεται μας φέρνει από την αρχή στο πλευρό του. Ακόμα και όταν μετά την μυθιστορηματική (sic) απόδραση του και την εκδίκηση που το ραδιούργο μυαλό του εξ υφαίνει, ο αναγνώστης εξακολουθεί να ταυτίζεται απόλυτα με τον ήρωα. Ακόμα και στις τελευταίες σελίδες, γιατί τελικά, όλα εδώ θα μείνουν ο Κόμης Μοντεχρίστο παραμένει από τους πιο αγαπημένους ήρωες όλης της λογοτεχνίας. Να σημειώσουμε την άρτια και σύγχρονη μετάφραση η οποία δεν θα μπορούσε να αποφύγει τη χρησιμοποίηση των απολύτως απαραιτήτων παραπομπών. Και κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για την επιμέλεια ενός τόσο ογκώδους μυθιστορήματος : σε πάνω από 2.000 σελίδες υπάρχει μόνο ένα λάθος, πάλι μπράβο. Απαραίτητο σε κάθε βιβλιοθήκη. Ας το δούμε και παρακαταθήκη για αυτούς που θα τη χρησιμοποιήσουν στο μέλλον.

0

Τίποτα δε χάνεταιΗ θετική έκπληξη της χρονιάς

Για τους φίλους του κοινωνικού noir μυθιστορήματος η ευχάριστη έκπληξη της χρονιάς. Νεύρο στην αφήγηση,, πρώτο πρόσωπο και παράλληλες ιστορίες που τελικά είναι μια. σε κρατά σε εγρήγορση μέχρι την τελευταία σελίδα και φέρνει το παραδοσιακό ευρωπαϊκό μυθιστόρημα σε μια άλλη διάσταση. Στα συν η στρωτή, με σωστά ελληνικά μετάφραση.

0

ΓκιακΙδιαίτερο

Μια ξεχωριστή περίπτωση στη ελληνική λογοτεχνία τα τελευταία χρόνια. Όμορφη γλώσσα, ιδιαίτερη πλοκή με αγάπη στην παράδοση και τα ήθη και έθιμα τς ελληνικής επαρχίας.

0

Το κορίτσι της ντροπήςΠολύ Καλό

Σε αυτό της το μυθιστόρημα η συγγραφέας,καταπιάνεται με την φρίκη του πολέμου και τις παράπλευρες απώλειες του.Με ευαισθησία ,αλλά και σκληρότητα αγγίζει θέματα ταμπού που πονάνε καθώς βρίσκουν λύτρωση μέσα από την αλήθεια και την αγάπη.Ένα βιβλίο αντιπολεμικό ,με πλοκή ,λόγο και ιστορία που ρέει μέχρι το τέλος.

0

Ο Γερμανός γιατρόςΠολύ Καλό

Σε αυτό της το μυθιστόρημα η Σόφη Θεοδωρίδου,μέσα από τη μυθοπλασία,μας παρουσιάζει τα αποκρουστικά ιστορικά γεγονότα της Γερμανικής κατοχής.Με άρτια δόμηση χαρακτήρων,μέσα από διαλόγους με στοχασμό,για τα μεγάλα ζητήματα της ζωής,του πολέμου,των προκαταλήψεων,μας δίνει πλοκή,συναίσθημα και περιγραφή εικόνων,της εποχής.Ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα,που μέσα από την φρίκη του πολέμου και την απώλεια ,αναδεικνύει τον άνθρωπο και το μεγαλείο του.

0

Στην άκρη του βράχουΥπέροχο!

Η πολυαγαπημένη Αλκυόνη Παπαδάκη και σε αυτό της το μυθιστόρημα μας δίνει τροφή για σκέψη και καταπιάνεται με θέματα που απασχολούν τον άνθρωπο για τις σχέσεις,τη ζωή,τον θάνατο.Με το δυνατό ψυχογράφημα των ηρώων της και τον λυρικό τρόπο γραφής της,μας δείχνει το μεγαλείο του ανθρώπου,που φτάνει στην Άκρη του Βράχου...

0

Στον οίκο των ψεμμάτωνΚοινωνικό αστυνομικό μυθιστόρημα

Ο Ίαν Ράνκιν σε αυτό το αστυνομικό μυθιστόρημα,με ήρωα τον επιθεωρητή Ρέμπους, μας κάνει να αναρωτιόμαστε για την δικαιοσύνη εκτός νόμου.Με την εξέλιξη δύο παράλληλων υποθέσεων ασκεί κοινωνική κριτική και θέτει το ερώτημα,αν το νόμιμο είναι και το ηθικό.Ένα ανατρεπτικό μυθιστόρημα που θα σας καθηλώσει.

0

Το αηδόνιΣυγκινητικό!

Ένα καταπληκτικό αντιπολεμικό μυθιστόρημα.Μέσα από την εφηβική ορμή της ηρωίδας και την αγάπη της για την πατρίδα,η συγγραφέας γράφει για τον ρόλο των γυναικών στην αντίσταση του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.Συγκινητικό,με ένταση και ανατροπές.Ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί!

0

Τα τάπερ της ΑλίκηςΑπολαυστικό!

Η Έλενα Ακρίτα με την απολαυστική της γραφή,μας αφηγείται την ζωή τριών γυναικών .Νοσταλγικό,με καυστικό χιούμορ,έντονους χαρακτήρες και παραθέτοντας γεγονότα που σημάδεψαν την Αθηναϊκή κοινωνία,γράφει ένα μυθιστόρημα που θα σας συνεπάρει και θα σας ταξιδέψει...

0

Συναξάρια της μικρής πατρίδαςΕξαιρετικό ιστορικό μυθιστόρημα

Στο τελευταίο μέρος της τριλογίας οι ζωές των ηρωίδων συνδέονται και συνεχίζουν να δίνουν την μάχη τους στον Μακεδονικό Αγώνα.Μέσα από την σκληρότητα της εποχής,τις αντιξοότητες και τις απώλειες βάζουν το λιθαράκι τους,για την υπεράσπιση της πατρίδας της καρδιάς τους,την Μακεδονία.

0

Λιανοκέρια της μικρής ΠατρίδαςΑγώνας γυναικών

Στο δεύτερο βιβλίο η Αρετή απαρνιέται την εύπορη οικογένειά της,για να επιστρέψει στα χωριά της Μακεδονίας,ως δασκάλα και για να βρεί την μικρή Βάσιλκα.Η Φωτεινή στην Θεσσαλονίκη δίνει τον αγώνα της ως νοσοκόμα και πληροφοριοδότρια.Ο συγγραφέας μέσα από την ιστορική του έρευνα και την ζωή των ηρώων του,μας κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον.

0

Γυναίκες της μικρής πατρίδαςΕξαιρετικό ιστορικό μυθιστόρημα

Ο συγγραφέας στο πρώτο βιβλίο της τριλογίας ,μας συστήνει τις δύο ηρωίδες του και παραθέτει τα γεγονότα που τις κάνουν να αποφασίσουν να πάρουν μέρος στον Μακεδονικό Αγώνα,Με πλοκή που ρέει και άρτιους χαρακτήρες,ο συγγραφέας μας παρουσιάζει με αριστοτεχνικό τρόπο την ιστορία της Μακεδονίας.

0

Η ιστορία της χαμένης κόρηςΥπέροχο!

Στο τελευταίο μέρος της τετραλογίας, η Λίλα βρίσκει τον χώρο της στον επιχειρηματικό κόσμο και η Έλενα επιστρέφει στη γενέτειρά της,μετά από μια επιτυχημένη καριέρα και κυνηγώντας τον παιδικό της έρωτα.Η Φερράντε γράφει με μαεστρία,γρήγορη πλοκή,εμβαθύνει στην ψυχοσύνθεση των ηρώων και εξυμνεί την γυναίκα!

0

Αυτοί που φεύγουν κι αυτοί που μένουνΥπέροχο!

Στο τρίτο μέρος της τετραλογίας,η ζωή των ηρωίδων έχει αλλάξει ριζικά.Οι δύο φίλες,γυναίκες πια, προσπαθούν να βρούν το χώρο τους ,μέσα σε μια κοινωνία που φαίνεται να αλλάζει...

0

Το νέο όνομαΥπέροχο!

Στο δεύτερο βιβλίο της τετραλογίας,η συγγραφέας μας δείχνει την ζωή της παντρεμένης πια Λίλας και την συνέχεια των σπουδών της ΄Ελενας,Όλοι οι χαρακτήρες αλλάζουν,αφού οι κοινωνικές ανισότητες συνεχίζουν να υπάρχουν και οι ηρωίδες ζητούν να απεγκλωβιστούν από τη γειτονιά τους,καθώς η φιλία τους δοκιμάζεται συνεχώς...

0

Η υπέροχη φίλη μουΥπέροχο!

Στο πρώτο μέρος της τετραλογίας της Νάπολης η Φερράντε μας περιγράφει την φιλία που αναπτύσσεται ανάμεσα σε δύο κορίτσια, καθώς και τη ζωή τους, μέσα από τις κοινωνικές ανισότητες της γειτονιάς τους, στην εποχή του 1950.Η ροή και οι ολοκληρωμένοι χαρακτήρες μας δίνουν ένα αριστούργημα που πρέπει να διαβαστεί!

0

Οι ΑλεξανδρινέςΠολύ Καλό

Η ηρωίδα του μυθιστορήματος είναι μια νεαρή γυναίκα που η ζωή της έχει βαλτώσει.Με ρίζες από την Αλεξάνδρεια ακολουθεί τον μέντορα της σε μια αρχαιολογική ανασκαφή στην Αίγυπτο.Μέσα από την μυστικιστική Χώρα του Νείλου και την αναδρομή στην κοσμοπολίτικη Αλεξάνδρεια,βρίσκει τον έρωτα,πετυχαίνει τους στόχους της, μαθαίνει μυστικά για την οικογένειά της και τελικά απελευθερώνεται από τα δεσμά του παρελθόντος.

0

Φλόγα και άνεμος«Τί θα ήταν η ζωή χωρίς την αγάπη μας;»

Στο νέο του μυθιστόρημα ο Στέφανος Δάνδολος,αναφέρεται στο τριήμερο ανάμεσα στον θάνατο και την κηδεία του Γ.Παπανδρέου.Η τελευταία συζυγός του Κυβέλη καλείται να πάρει μια ιστορική απόφαση.Ο συγγραφέας,μέσα από την αναδρομή στον ερωτά τους και τα ιστορικά γεγονότα της εποχής πλέκει αριστοτεχνικά παράλληλες ιστορίες.Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα,ύμνος στον έρωτα και την ελευθερία.

0