Reviews

67

Followers

11

Following

41

Βιβλία

19

Reviews

67

Followers

11

Following

41

Αγαπημένα βιβλία

19

ReviewsΥπέροχο!

Ήταν ωραίο παιδί... Την πρώτη μέρα που γεννήθηκε Σκύψανε τα βουνά της Θράκης να φανεί Στους ώμους της στεριάς το στάρι που αναγάλλιαζε Σκύψανε τα βουνά της Θράκης και το φτύσανε Μια στο κεφάλι Μια στον κόρφο Μια μες στο κλάμα του....

0Ιδιαίτερο

Κάπου χάθηκα, κάπου μπερδεύτηκα, κάπου κουράστηκα, σε σημείο να μην μπορώ να αποφασίσω αν τελικά μου άρεσε ή όχι. Ακόμη το διαπραγματεύομαι με τον εαυτό μου.... Όχι κακό, σίγουρα όμως ιδιαίτερο.

0Απολαυστικό!

Κάθε φορά που φέρνω στο μυαλό μου τις ιστορίες του, ένα χαμόγελο διαγράφεται στα χείλη μου, πέρα ως πέρα. Αστείο, διασκεδαστικό, απολαυστικό.

3Ένα υπέροχο αντισυμβατικό παραμύθι

Ο πάντα αργοπορημένος λευκός λαγός που γιορτάζει τα όχι γενέθλιά του, η γάτα που μπορεί να εξαφανίζεται αφήνοντας μόνο το χαμόγελό της, η βασίλισσα να φωνάζει "κόψτε τους τα κεφάλια" η Αλίκη που γίνεται γίγαντας ή νάνος με μαγικά μανιτάρια ή φίλτρα κλεισμένα σε μπουκαλάκια... Χωρίς καμιά συνοχή, κανένα δέσιμο του πριν, του μετά, των χαρακτήρων... Άναρχο, χωρίς νόμους και κανόνες, χωρίς διδάγματα και παραδείγματα προς μίμηση, ένα αντισυμβατικό παραμύθι που μαγεύει μικρούς και μεγάλους.

2Υπέροχο

Πόσο σκληρό και συγκλονιστικό, πάντα σε σχέση με τη θέση, την πορεία και τις επιθυμίες της γυναίκας διαμέσου του χρόνου, παράλληλα με τις εκούσιες επιλογές της στην σύγχρονη ζωή. Υπέροχο βιβλίου, που θα σας ταξιδέψει σε μια άλλη εποχή, θα σας θυμώσει, θα σας γεμίσει θλίψη, θα σας συγκινήσει.

0Θα σε ξενυχτήσει!

Ένας παράξενος δικηγόρος που αδυνατεί να αποτρέψει την αυτοκτονία μιας νεαρής γυναίκας, και γι' αυτό στέκεται ακλόνητος φύλακας άγγελος και προστάτης στο πλευρό μιας άλλης, η οποία αναρρώνει από ένα φριχτό ατύχημα. Ίσως ως εξιλέωση για την προηγούμενη αδυναμία του, ίσως γιατί δεν μπορεί να έχει καμιά από τις δύο, ίσως γιατί έτσι του επιτάσσει η συνείδηση και η παράξενη φύση του... Όχι, δεν είναι ένα συνηθισμένο ερωτικό μυθιστόρημα, αλλά ένα δυνατό, καλογραμμένο, προσεγμένο και στιβαρά δομημένο θρίλερ, που περνά με φυσικότητα από τη ζωή στον θάνατο, ξανά στη ζωή, για να καταλήξει στον θάνατο και πάλι, λες κι όλη αυτή η διαδικασία είναι μια απλή διαδρομή αστικού λεωφορείου. Θα σε θυμώσει απίστευτα, θα σου σμπαραλιάσει τα νεύρα, θα σε κάνει να ξενυχτήσεις για να δεις τι άλλο μπορεί να συμβαίνει παρακάτω. Εξαιρετικό σε κάθε λεπτομέρεια, σημαντική ή ασήμαντη.

9Τρυφερό

Ω, θεέ μου, το λατρεύω αυτό! Το διαβάζω ανελλιπώς κάθε Χριστούγεννα, πλάι στο δέντρο, είτε βρίσκονται κοντά τα παιδιά μου, είτε όχι (τώρα που μεγάλωσαν πια), κάπως σαν τα κάλαντα που πρέπει ν' ακούγονται εκείνη τη μέρα. Πόσο τρυφερό και γλυκό!

1Διασκεδαστικό

Απίστευτα διασκεδαστικό! Σε κάποιες στιγμές θα συναντήσετε τον άλλο εαυτό σας, αυτόν που μεταμορφώνεται μπροστά στα ράφια των βιβλίων, όπως ο αλκοολικός μπροστά στα ράφια μιας κάβας, και ζητά να τα δοκιμάσει όλα, αδιαφορώντας για τη φασαρία, την αναστάτωση ή την ιλαρότητα που θα προκαλέσει....

2Υπέροχο και σκοτεινό

Η ζωή, ο θάνατος, το τίμημα που πρέπει να πληρώσεις και για τα δύο, χωριστά ή σε συνάρτηση, πασπαλισμενα με σκοτεινό τρόμο, δομημένα σε αγχωτική ατμόσφαιρα, διαποτισμένα από ηθικά και προσωπικά διλήμματα. Ένα εξαιρετικό βιβλίο από τον άνθρωπο που γνωρίζει πολύ καλά τον τρόπο να σε φέρνει στα όριά σου και μετά να σε τραβά με βία ακόμη πιο πέρα.

0Εξαιρετικό

Πολύ καλό! Από τα βιβλία που νομίζεις πως ξέρεις την υπόθεση, πως μπορείς να μαντέψεις του χαρακτήρες, να προβλέψεις τα γεγονότα. Λάθος! Σε εκπλήσσει και σε κρατά σφιχτά δεμένο μέσα στην πυκνή γραφή του, εντείνοντας κάθε λεπτό την αγωνία σου.

0Πολύ καλό

Χωρίς ιδιαίτερα πρωτότυπη υπόθεση, καθώς πολλές φορές έχουμε δει το σενάριο σε μεταμεσονύκτιες ταινίες τρόμου, η συγγραφέας καταφέρνει να δημιουργήσει ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ, να παίξει με μαεστρία με το μυαλό μας και να εντείνει την αγωνία μας. Κι όλα αυτά μέσα από την ενδιαφέρουσα αφήγηση της ηρωίδας που, κλεισμένη στη φυλακή, περιμένει να δικαστεί για φόνο. Πολύ καλό.

0Πολύ καλό

Πολύ καλό. Απόλαυσα την ατμόσφαιρα που δημιούργησε η συγγραφέας, δομημένη πάνω στην πραγματική ζωή της Αγκάθα Κρίστι, δοσμένη με όμορφη γραφή, καλαισθησία και προσεγμένη σε κάθε λεπτομέρεια. Αξίζει.

4Καλό

Από τα όχι και τόσο γνωστά βιβλία του Κινγκ, όμως πατάει σε μια δυνατή ιστορία και φυσικά στον μοναδικό τρόπο του συγγραφέα να την φέρνει κομμάτι-κομμάτι μπροστά σου, κρατώντας αμείωτη την ένταση και την αγωνία

0Πολύ καλό

Υπέροχο!!! Από τα πιο έξυπνα κι όμορφα βιβλία επιστημονικής φαντασίας.

0Καλό

Κοφτερός λόγος, αντισυμβατική ματιά, δολοφονικό χιούμορ, απολαυστικό αποτέλεσμα. Το προτείνω.

0Πολύ καλό

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πώς πρόκειται για ένα εξαιρετικό βιβλίο, αυτό όμως δεν το καθιστά κι εύκολο ή ευχάριστο. Κάπως δαιδαλώδες, μπερδεμένο και φλύαρο, σε βαθμό που ίσως κουράσει αρκετούς, απαιτεί χρόνο και συγκέντρωση μέχρι να αποδώσει τους καρπούς του.

0Υπέροχο

Είναι τέρας το δημιούργημα; Είναι ανάλγητος κι ανήθικος ο δημιουργός; Ποιος ο ένοχος και ποιος ο αθώος; Διλήμματα που ακολουθούν τον άνθρωπο από την απαρχή της ζωής. Εξαιρετικός ο τρόπος που εκτυλίσσεται η ιστορίας μπροστά μας.

0Εξαιρετικό

Στοιχειώδες, αγαπητέ μου Γουάτσον... (Αξεπέραστος ανά τις εποχές, πολύ πιο μπροστά από κάθε άλλο μιμητή του)

3Άσπρο και μαύρο

Το καλό και το κακό κι ο τρόπος που μπορείς να κάνεις τον άλλο να το συνειδητοποιήσει. Δεν είναι όλα άσπρα ή μαύρα. Ή, μάλλον, ακόμη και να είναι, εσύ είσαι αυτός που θα επιλέξει το χρώμα για να το περάσει πάνω από τον καμβά των εκάστοτε συμφερόντων του.

1Καλό

Αρκετά καλό και ενδιαφέρον.

1Ξεχωριστό και υπέροχο

Τι θα μπορούσες να πεις γι' αυτό το βιβλίο; Πρόκειται για ένα απαράμιλλο και κλασικό έργο, που σου μαθαίνει πως ζωή δεν είναι μόνο αυτό που αντιλαμβάνεσαι τις αισθήσεις, αλλά κυρίως η αιτία και το υλικό που δημιουργεί τα όνειρα. Ξεχωριστό και υπέροχο!

2Απολαυστικό

Για όλα τα παιδιά. Μικρά και μεγάλα...

0Πολύ καλό

Διασκεδαστικό και αστείο, πρωτότυπο και δροσερό, όσο και ο εκατονταετής ήρωάς του. Απολαυστικότατο.

1Καλοκαιρινό

Η Ρόζαμουντ Πίλτσερ είναι υπέροχη. Ανάλαφρη, καλοκαιρινή, ίσως και φθινοπωρινή, εκεί που η μελαγχολία του χρόνου που φεύγει έρχεται να συναντήσει τον ενθουσιασμό της ζωής που περιμένει... Νομίζω πως τα βιβλία της αποτελούν τα ιδανικότερα αναγνώσματα των διακοπών.

0Ένα ακόμη βιβλίο

Καλογραμμένο θρίλερ, αλλά μου είχε δημιουργήσει μεγαλύτερες προσδοκίες, οι οποίες έμειναν απλά προσδοκίες. Καλό για τους φαν του είδους, αδιάφορο για εκείνους που ζητούν κάτι παραπάνω και αυθεντικό.

0Ονειρικό

"Το να ζεις μόνο δεν είναι αρκετό..." Το να ονειρεύεσαι, είναι κάτι παραπάνω. Το να δημιουργείς μέσα από το όνειρο, τα πάντα.

0Απαιτητικό

Αρκετά καλό. Σε μεταφέρει στο κλίμα και την ατμόσφαιρα της συγκεκριμένης εποχής, μέσα από την ιδιαίτερη γραφή του Τζόις. Λίγο καταθλιπτικό, λίγο σκοτεινό και μίζερο μέσα στις σκέψεις και τα συναισθήματα που κυριαρχούν, όμως βαθιά καινοτόμο ως προς τον τρόπο αφήγησης κι εσωτερικού μονολόγου των πρωταγωνιστών, που είναι περισσότερο σκιώδεις παρουσίες στο προσκήνιο,, αλλά βροντερά φαντάσματα επιθυμιών και απρόσιτων ονείρων στο πίσω μέρος της σκηνής.

0Καλό

Μικρές ιστορίες, μεγάλα συμπεράσματα, βαθιά νοήματα. (Μεγαλώσαμε, δεν κλαίμε πια... Μονάχα όταν βρέχει...) Αρκετά καλό.

1Απαιτητικό

Πολυεπίπεδο, δύσκολο, βαθιά εσωτερικό όσο κι απρόσιτο. Πρωτότυπος ο τρόπος ανάγνωσης που σου προτείνεται, όποιον κι αν ακολουθήσεις όμως, φρόντισε να είσαι σίγουρος πως θέλεις να το κάνεις κι όχι να το ξεκινήσεις γιατί πρέπει. Και να είσαι εκεί. Κάθε στιγμή. Κάθε απειροελάχιστη στιγμή.

1Άρωμα καλής λογοτεχνίας

Πόσο, πόσο, πόσο υπέροχο! Με το "περήφανια και προκατάληψη" να κρατά τα σκήπτρα, το "λογική κι ευαισθησία" είναι το δεύτερο κατά σειρά μυθιστόρημα της Όστιν που αναζητώ για να ξαναδιαβάζω ανά τακτά χρονικά διαστήματα, έτσι, για να θυμάμαι την αίσθηση που σου αφήνει η καλή ρομαντική λογοτεχνία. Εξαιρετική γραφή, χαρακτήρες με βάθος και υπόσταση, γεγονότα που καθορίζουν το είναι και το φαίνεσθαι, το παρελθόν και, κυρίως, το μέλλον.

0Υπέροχο

Αν σου αρέσει ο Κινγκ, διάβασέ το. Αν όχι, διάβασέ το και πάλι. Αν σου αρέσει η επιστημονική φαντασία, τα θρίλερ, το δυστοπικό μυθιστόρημα, διάβασέ το. Όπως και να έχει, διάβασέ το...

1Παρέα με τη γιαγιά

Πολύ ενδιαφέρουσα κι αξιόλογη δουλειά. Αξίζει.

0Αιχμηρό

Αιχμηρό, σκληρό, καθηλωτικό. Σίγουρα αξίζει του χρόνου που θα του διαθέσετε.

0Πολύ καλό

Νομίζω πως είναι το βιβλίο του που μου αρέσει περισσότερο απ' όλα. Λίγο χαώδες και μπερδεμένο στην αρχή, αν καταφέρεις να κρατηθείς και να μη χαθείς, θα βάλει το μυαλό σου σε παράξενα μονοπάτια, ασύλληπτες θεωρείς, απίστευτες εικόνες. Υπέροχο!

0Έχει δίκιο...

Σε κάνεις να θέλεις να δοκιμάσεις κι εσύ... Τώρα, το αν θα έχεις αποτέλεσμα πάνω στους αλλούς δεν το ξέρω, (☺️) εσένα όμως σου αφήνει μια νότα αισιοδοξίας σχετικά με τις δυνατότητές σου και σε συνεπαίρνει.

0Ένα ακόμη βιβλίο

Ένα ακόμη βιβλίο, που σίγουρα θα ξεχάσω γρήγορα. Όχι ως προς την υπόθεση, που θα τη χαρακτήριζα μάλλον έξυπνη κι ενδιαφέρουσα, αλλά κυρίως ως προς τη γραφή, τις περιγραφές, τον τρόπο που εκτυλίσσονταν τα γεγονότα.

0Must - read

Ένας έρωτας τόσο απελπισμένος όσο και καταδικασμένος... Υπέροχες οι λέξεις που διάβασα πιο κάτω, και περιγράφουν με ακρίβεια την υπόθεση του βιβλίου, καθώς και τα συναισθήματα που θα δημιουργήσει μέσα μας. Άριστη γραφή, καλή μετάφραση, προσεγμένη επιμέλεια.

0Ένα ακόμη βιβλίο

Δεν νομίζω πως έδεσε ιδιαίτερα μαζί μου. Μάλλον είμαστε κάπως ασύμβατοι. Καλή γραφή, πλοκή που ρέει και δεν κουράζει, όμως τίποτε παραπάνω.

0Πολύ καλό

Ένα καλογραμμένο αστυνομικό μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται στα κατοχικά χρόνια, μας δίνει ιστορικά στοιχεία για το δραματικό εκείνο διάστημα, μας μεταφέρει αυτούσιο το κλίμα της εποχής, διαμέσου μιας εξαιρετικά στημένης πλοκής, καθώς και ζωντανών και προσεγμένων περιγραφών. Αξίζει.

0Ένα ακόμη βιβλίο

Εντάξει, δεν ήταν κακό ως βιβλίο, ήταν όμως πολύ υπερβολικό και τραβηγμένο ως πραγματική ιστορία - αν είναι, όπως ισχυρίζεται...

3Καταπληκτικό!

Δένεται ασφυκτικά πάνω σου, φυλακίζει τη σκέψη σου, σε γεμίζει φόβο για τον άνθρωπο έξω από σένα, μα περισσότερο για τον άνθρωπο μέσα σου... Από τα καλύτερα του Fallada. Διαβάστε το, οπωσδήποτε.

0Πραγματικό αριστούργημα

Από τα πιο καλογραμμένα κι ενδιαφέροντα βιβλίο της Άτγουντ. Σκοτεινό, κλειστοφοβικό, δυσοίωνο, καθηλωτικό. Αγαπώ πολλά από τα βιβλία της. Αυτό, το ξεχωρίζω (όμως μόνο αυτό, όχι τη συνέχειά του, που βρήκα πολύ κατώτερη των ικανοτήτων και του ταλέντου της).

1Καλό.

Αρκετοί καλό. Η συγγραφέας, μέσα από τη μαγευτικής γραφή της, σου ανοίγει ένα παράθυρο προς κάποιον άλλο κόσμο, Άγνωστο, διαφορετικό, γοητευτικό, όμως ταυτόχρονα τόσο σκληρό, όσο και η ίδια η ζωή στις αντίξοες πολικές συνθήκες, όσο και τα ίδια τα συναισθήματα που ταλανίζουν τα πρόσωπα της οικογένειας που ξεδιπλώνει μπροστά μας την δραματική ιστορία της.

0Υπέροχο

Αξίζει κάθε λεπτό σας. Αξίζει!

0Άριστο

Εξαιρετικό, με ό,τι περικλείει αυτή η λέξη.

0Καλό

Αρκετά καλή ιδέα, ενδιαφέρουσας υπόθεση, καλή γραφή. Κάπως με χάλασα οι χαρακτήρες, όχι όμως σε βαθμό που να μην επιθυμώ να το τελειώσω. Γενικά διαβαζόταν άνετα.

1Καλό

Από τις εμπνευσμένες και ξεχωριστές στιγμές του μαιτρ του είδους. Πολύ καλό.

0Καλό

Από τα δυνατά θρίλερ που διάβασα τελευταία. Καλό.

1Μέτριο

Εδώ κάπου έχασα τον Κινγκ που ήξερα, αλλά με αρκετά ενοχλητικό και κάπως δυσάρεστο τρόπο...

1Καλό

Πολύ καλό. Σκοτεινό, αγωνιώδες, συναρπαστικό.

0Πολύ καλό

Ένα πολύ ατμοσφαιρικό και ενδιαφέρον με βιβλίο. Καταφέρνει να σε συγκλονίσει και να αλλάξει κάπως τον τρόπο που σκέφτεσαι, καθώς κι όλα αυτά που έχεις παγιωμένα στο μυαλό σου.

2Καλό

Αρκετά καλή κι αυτή η προσπάθεια της συγγραφέως. Αν και σε κάποιαν σημεία έφυγες από την υπόθεση και σε κέρδισαν οι περιγραφές του νησιού, σε γενικές γραμμές ήταν καλό.

0Πολύ καλό

Λατρεύω τον Σιμενόν. Κι αυτό είναι από τα καλά του βιβλία.

0Απολαυστικό!

Έχω όλη τη σειρά. Χρόνια τώρα. Και τη διαβάσω, ανελλιπώς. ☺️

0Καλό

Καλό, προς πολύ καλό.

0Καλό

Καλό. Ανάλαφρο και ρομαντικό, με αέρα άνοιξης να ξεφεύγει από τις σελίδες του.

1Μέτριο

Δεν με κέρδισε, δεν με έπεισε. Μάλλον με θύμωσε. Μέτριο.

0Μέτριο

Μέτριο κι αρκετά φλύαρο. Δεν με κράτησε.

1Καλό

Καλό, γέρνοντας επικίνδυνα (

0Πολύ καλό

Υπόθεση δοσμένη με αριστοτεχνικό και ιστορικά τεκμηριωμένο τρόπο. Πολύ καλό.

0Αριστούργημα

Αξίζει και με το παραπάνω τον ανώτερο χαρακτηρισμό. Αποτελεί πραγματικά διαμάντι της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

0Μέτρια εντύπωση

Όχι από τα καλύτερά της. Βαρέθηκα αρκετά και στο τέλος γύριζα βιαστικά τις σελίδες, απλώς για να φτάσω στο τέλος. Μέτριο.

0Καλό

Καθώς η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης, ο Νταν Μπράουν φροντίζει να ξαναπερνάμε πολλές φορές το μάθημά μας. Μέτριο στην υπόθεση, καλό στην γραφή.

0Καλό

Λίγο φλύαρο κι αυτό του στερεί πόντους. Καλό, παρόλα αυτά.

0Μέτριο

Μέτριο, απλώς.

1Αρκετά καλό

Αρκετά καλό, περισσότερο από όσο περιμένεις ίσως.

2Καλό

Μέτριο, που γέρνει περισσότερο προς το καλό.

1