Reviews

40

Followers

12

Following

9

Βιβλία

18

Reviews

40

Followers

12

Following

9

Αγαπημένα βιβλία

18

Reviews

Πούστευε και μη ερεύνα......και μη ερεύνα

Το πνευματώδες και κοφτερό μυαλό του Πανούση κρύβεται πίσω από κάθε λέξη των βιβλίων του, που είναι ξεκαρδιστικά χρονογραφήματα της εποχής μας. Όταν διαβάζεις τα έντυπα έργα του, είναι σαν να τον ακούς. Κυρίως όμως ξεθάβει από μέσα μας όλα τα «γιατί» μιας κοινωνίας που χτίστηκε πάνω στα σκουπίδια των πολιτικών συμφερόντων.

0

Το αλάτι της ζωήςΤο αλάτι της ζωής

Δικαίως ψηφίστηκε ως πιο αισιόδοξο βιβλίο για την χρονιά που εκδόθηκε. Διαβάζετε σε λίγη ώρα και σε ακολουθεί για πάντα.

0Οι σημειώσεις του καθρέφτη

Ο Πωλ Βαλερύ με τον ασύγκριτο συλλογισμό του, σε αυτό του, το βιβλίο, μας ταξιδεύει στην ανθρώπινη φύση και στις διαφορετικές πτυχές της. Πόσα «εγώ» υπάρχουν μέσα μας? Πόσες φορές προσπαθούμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στο πνεύμα μας και την καρδιά μας? Εξαιρετικό.

0

Ούτε το όνομά μουΟύτε το όνομά μου

Μια σπάνια βιογραφική καταγραφή των τρομακτικών γεγονότων της γενοκτονίας των Ποντίων. Συγκλονιστικό!!!

0Πολιτεία του Πλάτωνα

Ένα από τα σημαντικότερα έργα ηθικής και πολιτικής σκέψης του δυτικού πολιτισμού. Αν δεν υπήρχε αυτή η έκδοση του καθηγητή Σκουτερόπουλου ίσως και να μην είχα καταφέρει να το μελετήσω.

0

Ροζέ ντε ΦλορΡοζέ ντε Φλορ

Ένα ιπποτικό μυθιστόρημα για την ζωή του ντε Φλορ, που ήταν διαδοχικά ναΐτης Ιππότης, κουρσάρος, ναύαρχος της Σικελίας, και αργότερα Μέγας δούκας και Καίσαρας της Ρωμαϊκής (Βυζαντινής) αυτοκρατορίας. Γεμάτη περιπέτεια η πολυτάραχη ζωή του, ζωντανεύει από την πένα του Κυριαζή σε αυτό του το βιβλίο, σκιαγραφώντας παράλληλα μια πτυχή του σκοτεινού μεσαίωνα.

0

ΓαλήνηΓαλήνη

Στη "Γαλήνη" ο Βενέζης αφηγείται την ιστορία κάποιων προσφύγων από την Μικρασία, που έρχονται να εγκατασταθούν, στην τότε, έρημη γη της Αναβύσσου. Ξανά φτιάχνουν την ζωή τους από το μηδέν σε μια άγονη για εκείνη την εποχή περιοχή, που κανένας δημόσιος δρόμος δε βγάζει σ' εκείνο το μέρος. Οι μοναδικές περιγραφές του συγγραφέα σου φέρνουν εικόνες ντοκιμαντέρ και σε ταξιδεύουν στον χρόνο, σχεδον 100χρόνια πρίν, σε μια Αττική πολύ διαφορετική, απο αυτή που όλοι μας έχουμε ζήσει.

0

Ματωμένα χώματαΜατωμένα χώματα

Ένα συγκλονιστικό βιβλίο με καταπληκτικές περίγραφες, για την θηριωδία που διαπράχθηκε στα μικρασιατικά παράλια. Ένα μυθιστόρημα σταθμός της σύγχρονης ιστορίας από τα στόματα των ανθρώπων που κατάφεραν και επιβίωσαν. Ένα μυθιστορηματικό ντοκουμεντο.

0

Η μυθολογία των ΕλλήνωνΗ μυθολογία των Ελλήνων

Μια εκδοση που δεν πρέπει να λυπει απο καμία βιβλιοθήκη, καθώς πολλές φορες θα χρειαστεί να ανατρέξει κανεις, για να θυμήθεί ή να πάρει στοιχεία για την μαγευτική μας μυθολογία!!

0

Τα βήματα του μεθυσμένουΤα βήματα του μεθυσμένου

Σ’ αυτό το βιβλίο, ο Leonard Mlodinow μας δείχνει πώς η τύχη και οι πιθανότητες αποκαλύπτουν πολλά για την καθημερινή μας ζωή. Μας προσφέρει ένα ταξίδι στην τυχαιότητα, αλλά και έναν καινούργιο τρόπο αντίληψης του κόσμου, που μοιάζει πολύ με τα ασταθή βήματα ενός μεθυσμένου.

0Ζ

Ένα μυθιστόρημα-ντοκουμέντο για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη που γράφτηκε σχεδόν παράλληλά με τις δίκες που ακολουθήσαν. Στο εξαιρετικό αυτό μυθιστόρημα του, ο Βασιλικός προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει το αποτρόπαιο γεγονός και σκιαγραφεί καταπληκτικά την εποχή του 60 της σύγχρονής Ελλάδας.

0

Στη διαπασώνΣτη διαπασών

Το Στη διαπασών είναι ένα εφηβικό μυθιστόρημα. Μιλά γι’ αυτούς που αισθάνονται νικητές, ενώ οι άλλοι τούς θεωρούν χαμένους, ή γι’ αυτούς που βλέπουν τον εαυτό τους σαν χαμένους, αλλά θέλουν να γίνουν νικητές. Πάντα ο Παπαθεοδώρου στα βιβλία του, ακολουθεί, τους ρυθμούς των νέων της εποχής μας.

0

Στο ΔρόμοΣτο Δρόμο

Σ’ ένα περιπετειώδες ταξίδι με τέσσερις διαδοχικές διαδρομές, ο Κέρουακ μας ξετυλίγει τις ανάγκες και τις επιθυμίες των νέων στην μεταπολεμική Αμερική. Ένα βιβλίο σταθμός για τους νέους του 1957 οπού εκδόθηκε, αλλά και για εμάς που γνωρίζουμε σημαντικές προσωπικότητες και κοινωνικά ρεύματα της εποχής. Ασταμάτητη γραφή, ωμότητα, βία και κυνισμός, διακατέχει όλο το μυθιστόρημα εκφράζοντας την προσπάθεια του πρωταγωνιστή για αδιάκοπη φυγή.

0

Το ξύλινο τείχοςΤο ξύλινο τείχος

Ένα συγκλονιστικό ιστορικό μυθιστόρημα για τους αρχαίους χρόνους και την αέναη προσπάθεια επιβίωσης του ανθρώπου έναντι ενός πολυάριθμου κατακτητή. Μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, η συγγραφέας μας ταξιδεύει στην Σπάρτη, στη μάχη του Μαραθώνα, στη μάχη των Θερμοπυλών, στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας και ζούμε μαζί της τα δύσκολα αυτά ιστορικά γεγονότα.

0

Στον κήπο με τα θηρίαΣτον κήπο με τα θηρία

Πολύ ωραία αφήγηση για την ζωή στο Βερολίνο πριν την έναρξη του Β παγκόσμιου πολέμου. Μέσα από τα μάτια του Αμερικάνου πρέσβη, βλέπουμε ένα προπολεμικό Βερολίνο γεμάτο από πολιτιστικά δρόμενα και έντονη την ναζιστική προπαγάνδα που θα κατάληξη γρήγορα σε ένα έντονο ξέσπασμα βίας. Τα ανεπανόρθωτα εγκλήματα του καθεστώτος θα μας οδηγήσουν…..στον κήπο με τα θηρία και ο τρόμος θα κυριεύσει.

0

Πώς να μιλάτε στα παιδιά σας ώστε να σας ακούν και πώς να τα ακούτε ώστε να σας μιλούνΠώς να μιλάτε στα παιδιά σας

Άλλο ένα εγχειρίδιο αυτοβελτίωσης για γονείς που ενδιαφέρονται πραγματικά για την επικοινωνία που χρειάζονται τα παιδιά μέσα στην πρώτη μικρή κοινωνία, την οικογένεια τους. Αξίζει να διαθέσει κάνεις κάθε μέρα, 30 λεπτά, ώστε να διαβάσει ένα – ένα, τα βήματα και τα παραδείγματα που μας δίνει, αυτό το βιβλίο. Θα μάθουμε να ακούμε περισσότερο, να μιλάμε λιγότερο, για να αποκτήσουμε, έναν πιο παραγωγικό διάλογο με τα παιδιά μας. Θα μάθουμε να εκφράζουμε τα συναισθήματα μας, χωρίς πληγώνουμε, ώστε να δημιουργηθεί ένα ειλικρινές και ισορροπημένο περιβάλλον. Θα μάθουμε τα παιδιά μας, να τολμούν να μιλούν.

0

Ο γέρος και ο κύριος ΣμιθΟ γέρος και ο κύριος Σμιθ

Ένα βιβλίο για τον αέναο αγώνα του καλού και του κακού, με κύριους πρωταγωνιστές τον θεό και τον διάβολο. Με την μοναδική βρετανική, φλεγματική, γραφή του, ο Πίτερ Ουστίνοφ, δημιουργεί ένα αντισυμβατικό διάλογο με πολύ χιούμορ!!

0

Νίτσε- 99 μαθήματα καθημερινής φιλοσοφίαςΝίτσε: 99 μαθήματα καθημερινής φιλοσοφίας

Ένα σύντομο και απλοϊκό εγχειρίδιο ζωής βασισμένο στην φιλοσοφία του Νίτσε. Αν δεν έχουμε σκοπό να εντρυφήσουμε στον αξεπέραστο διανοούμενο, είναι μια καλή πρώτη επαφή για των αναγνώστη. Άλλωστε η φιλοσοφία του είναι διαχρονική και απαραίτητή για την καθημερινότητα μας.

0

Μικρή φιλοσοφία του έρωταΜικρή φιλοσοφία του έρωτα

Ένας από τους νεότερους φιλοσόφους της εποχής μας ο De Botton μας ταξιδεύει, μέσα από την σχέση ενός άντρα και μιας γυναίκας, μιλώντας πάντα σε πρώτο πρόσωπό, σε φιλοσοφικές διαδρομές για το αέναο ερώτημα του έρωτα. Αξίζει να διαβαστεί.

0

Σάββατο βράδυ στην άκρη της πόληςΣάββατο βράδυ στην άκρη της πόλης

Ένα βιβλίο γεμάτο νεανικά όνειρα και προσδοκίες. Η Νέα Υόρκη μέσα από τα μάτια ενός νεαρού ανθρώπου που θα ζήσει σε μια φτωχογειτονιά της και θα προσπαθήσει να γευτεί την μεγαλούπολη όσο πιο πολύ μπορεί. Φιλίες πρόσκαιρες, έρωτες και ακραίες καταστάσεις. Πολύ ωραία αφήγηση χωρίς η συγγραφέας να επεμβαίνει.

1

Η ακολουθία της ΟξφόρδηςΗ ακολουθία της Οξφόρδης

Ένας δολοφόνος με μαθηματικό μοτίβο. Ποιος θα βρει την μαθηματική ακολουθία των φόνων? Υπέροχη ατμόσφαιρα και πρωτότυπη πλοκή.

0

Το άρωμα του ονείρουΤο άρωμα του ονείρου

Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβαστεί από όλος μας, καθώς η πρωτότυπη γραφή του Τομ Ρόμπινς με το ιδιαίτερο χιούμορ του και με τους ιδιαίτερους πάντα χαρακτήρες του, είναι ένας μοναδικός συνδυασμός για να ταξιδέψεις σε μια περιπέτεια με πολλές υπαρξιακές αναφορές. Αξίζει να διαβαστεί και στην αγγλική έκδοση.

0

Η τελευταία διάλεξηΗ τελευταία διάλεξη

Ένα βιβλίο που δίνει σημασία στο τι έχει πραγματικά σημασία στη ζωή, και στο πόσο σημαντικό είναι στο να μην μεμψιμοιρούμε. Να κοιτάμε τα προβλήματα κατάματα και να χαιρόμαστε την ζωή μας. Λυτρωτικό!!

0

Σκέψου έναν αριθμόΣκέψου έναν αριθμό

Πολύ έξυπνη πλοκή! Μέχρι να το τελειώσεις τα δεδομένα αλλάζουν διαρκώς, κρατώντας τον αναγνώστη σε αμείωτο ενδιαφέρον.

0

Ο κόσμος της ΣοφίαςΟ κόσμος της Σοφίας

Ένα περιπετειώδες παραμύθι, που απευθύνεται σε όλους, άλλα και σε όσους θέλουν να έχουν μια πρώτη προσέγγιση στα φιλοσοφικά μονοπάτια της ανθρωπότητας.

0

Τι ωραίο πλιάτσικο!Τι ωραίο....βιβλίο

Ένα βιβλίο που διαδραματίζεται στην Θατσερική περίοδο της Αγγλίας με την απαράμιλλή συγγραφική πένα του Κόου. Αυτό το σαρκαστικό χιούμορ που διακατέχει όλο το βιβλίο μιλώντας για την σφετεριστική ολιγαρχία, ήταν ο λόγος που ακολουθώ των συγγραφέα και σε όλα τα μετέπειτα έργα του. Αξίζει να διαβαστεί.

0

Σύντομες απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματαΣύντομες απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα

Ο τίτλος του είναι αντιπροσωπευτικότατος. Σύντομες απαντήσεις σε ερωτήματα που σίγουρα μας έχουν απασχολήσει. Οι απλές απαντήσεις αυτού του ιδιαίτερου επιστήμονα της εποχής μας, είναι συναρπαστικές.

0

Το θεώρημα του παπαγάλουΤο θεώρημα του παπαγάλου

Ένα μυθιστόρημα μυστηρίου, με μαθηματικό περιεχόμενο, που μπορεί να σε κάνει να τα λατρέψεις. Η απλότητα της γραφής σε κερδίζει, από τις πρώτες σελίδες και σε καθηλώνει. Ένα βιβλίο κατάλληλο και για έφηβους αναγνώστες.

0

Το δώρο της παπλωματούςΤο δώρο της παπλωματούς

Καταπληκτικό παραμύθι! Με βασικά υπαρξιακά μηνύματα και υπέροχη εικονογράφηση. Από τα αγαπημένα μας!!!

0

Στην καρδιά των συναισθημάτων του παιδιούFilliozat Isabelle

Ένα απαραίτητο βιβλίο για μελλοντικούς ή και νέους γονείς. Η Filliozat διδάσκει μαθήματα απλότητας στην ανατροφή των παιδιών μας, χωρίς ενοχές! Απολαύστε το …. Ή μάλλον απολαύστε τα παιδιά σας!!!

0

Χαρταετοί πάνω απ' την πόληΧαρταετοί πάνω απ' την πόλη

Ένα παράθυρο στο Αφγανιστάν ανοίγει αυτό το βιβλίο, ξετυλίγοντας μέσα από τα μάτια του πρωταγωνιστή την σκληρότητα του πολέμου και τις τρομακτικές του επιπτώσεις.

0

Ιστορία χωρίς τέλοςΙστορία χωρίς τέλος

Μία υπέροχη περιπέτεια φαντασίας, για έφηβους και μεγαλύτερους αναγνώστες, που θέλουν να ζήσουν ένα μοναδικό ταξίδι με πολλές φιλοσοφικές προεκτάσεις. Η δίχρωμη εκτύπωση και η εικονογράφηση είναι απαραίτητα εργαλεία, της μαγικής αυτής διαδρομής!!

0

Μόνος στο ΒερολίνοΜόνος στο Βερολίνο

Αριστοτεχνική περιγραφή, της καθημερινής ζωής των Γερμανών πολιτών, και της αντίστασης που πρόβαλαν στον ναζισμό «απλοί» καθημερινοί άνθρωποι, που θυσίασαν την ζωή τους στον πόλεμο εναντίον του φασισμού.

0

Η πτώσηΑριστούργημα

Ένας υπέροχος μονόλογος με ανθρωποκεντρική προσέγγιση στις επιλογές και τις αποφάσεις που μας στοιχειώνουν. Εξαιρετικό!!!

0

Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμοΠόλεμος

Μία πολύ ωραία προσέγγιση, για την έννοια πόλεμος, για νεαρους αναγνώστες. Οι είκονογράφιση φοβερή!!

0

Μαρίνα Θεατρίνα - Ο διευθυντής του σχολείου εξαφανίστηκεΤα συμμαθητάκια

Ενα ευχάριστο παιδικό βιβλίο για ηλικίες 7-9 ετών. Η Μαρίνα είναι ένας φαντασιόπληκτος χαρακτήρας που μπλέκει πάντα σε περιπέτειες, γιατι απλά έτσι βρίσκει την ζωή πιο ενδιαφέρουσα!

0

Το κουμπί που κρύωνεΈνα κουμπι, που ψάχνει!! Τι υπέροχο παραμύθι για να ζεστάνει τις καρδίες μας και να δείξει στα παιδιά μας, πόσο όμορφο είναι να βρίσκουμε αυτό που μας ταιρίαζει.

0

Παβ ο φάλτσος τζίτζικας και η περιπέτεια με τα τυφλά μυρμήγκιαΠαβ

Είναι ένα πρωτότυπο βιβλίο για παιδιά 5-8 ετών. Ένα υπέροχο παραμύθι για το ακατόρθωτο, και τα όνειρα μας που δεν πρέπει να τα εγκαταλέιπουμε ποτέ!!!

0

Η Ισιδώρα Μοντ έχει γενέθλιαΗ Ισιδώρα Μοντ έχει γενέθλια

Ενας μοναδικός χαρακτήρας, η Ισιδώρα, μεγαλώνει σε μια πολύ ιδιαίτερη οικογένεια!!! Αυτό όμως είναι και το "ατού" της. Αρέσει πολύ σε κορίτσια 6- 8 ετων

0

Ο ραφτάκος των λέξεωνYobooks

Ένα βιβλίο απαραίτητο, για την προσχολική και πρωτοσχολικη ηλικία!!! Η αγάπη και η καλοσύνη κερδίζει, πάντα!!!!

0