Reviews

49

Followers

11

Following

36

Βιβλία

17

Reviews

49

Followers

11

Following

36

Αγαπημένα βιβλία

17

Reviews

Ο δήμιος του έρωταΟ δήμιος του έρωτα

Με χαρισματική γραφή και υπέροχο τρόπο, ο Γιάλομ βρίσκει τον τρόπο να σε βάλει μέσα στο υποσυνείδητό σου, χρησιμοποιώντας πραγματικές περιπτώσεις ασθενών του. Δεν γίνεται να μην ταυτιστείς με αρκετούς, να μη θυμώσεις, να μην αναστενάξεις με ανακούφιση στο τέλος, που είναι απλώς ένα βιβλίο κι όχι μια ενδοσκόπηση στα σκοτεινά βάθη της δικής σου ψυχής.

0

The subtle art of not giving a f*ckΗ ευγενής τέχνη...

Στοχεύοντας σε ό,τι μπορεί να σου δώσει χαρά και ικανοποίηση, μπορεί να μη γίνεις καλύτερος άνθρωπος, όμως σίγουρα θα γίνεις ευτυχέστερος και πιο ισορροπημένος. Ένα βιβλίο αυτογνωσίας λίγο διαφορετικό από όσα έχουμε διαβάσει μέχρι τώρα. Αρκετά καλό, σαφές και ρεαλιστικό. (Νισάφι πια με τόση αγάπη προς τον πλησίον, κόντρα σ' ένα σύμπαν που ποτέ δεν ακούει, καθώς η ανταποδοτικότητα σε μια μεταγενέστερη ζωή είναι κάτι ασαφές, αόριστο κι αβέβαιο)

0

Σκέφτομαι να βάλω ένα τέλοςΣκέφτομαι να βάλω ένα τέλος

Αρκετά καλό, με προεκτάσεις που αποτελούν τροφή για σκέψη, αλλά πατάει χαλαρά πάνω στον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σε κρατάει μακριά καθ'όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης. Καλό, αλλά δε θα ήθελα να το ξαναδιαβάσω, τουλάχιστον σύντομα.

0

Girl, Woman, OtherΚορίτσι, γυναίκα...

Δεν θα έλεγα πως ξεχωρίζει, αλλά πώς είναι πραγματικά ξεχωριστό. Δεν διαφέρει από τα άλλα, είναι διαφορετικό με έναν μοναδικό τρόπο, ατόφιο, γνήσιο, ρεαλιστικό. Εξαιρετική και η ιδιαίτερη γραφή.

0

Επτά ψέματαΕπτά ψέματα

Ένα διαφορετικό βιβλίο, ένα καλοστημένο ψυχολογικό θρίλερ που σε κρατά σε αγωνία και σε κάνει να αναρωτιέσαι για πολλά πράγματα, ακόμη και στον ίδιο σου τον εαυτό. Καλή και ρέουσα και η γραφή της συγγραφέως.

0

Το βασίλειοΤο βασίλειο

Οι άνθρωποι πίσω από κλειστές πόρτες, σε μια κλειστή κοινωνία, που δεν κρίνει αλλά αφήνει τον χρόνο κριτή και τιμωρό. Δεν ήταν ένα καθαρά αστυνομικό βιβλίο, όποιοι το πάρουν μ' αυτή την προοπτική, μάλλον θα απογοητευτούν, αλλά ένα σφιχτό και καλοδομημένο δράμα, που αναμφισβήτητα βγάζει προς τα έξω το μοναδικό συγγραφικό ταλέντο του Νέσμπο. Πολύ καλό!

2

Αναφορά στον ΓκρέκοΥπέροχο

Υπέροχο να γνωρίζεις τον συγγραφέα μέσα από τα μάτια του ίδιου του συγγραφέα. Εξαιρετικός Καζαντζάκης, με τον μοναδικό τρόπο που έχει να κάνει κομμάτι σου κάθε ήρωα, κάθε χαρακτήρα, τώρα και τον ίδιο...

0

Οι διαθήκεςΚαλό

Άτγουντ είναι. Θα διάβαζα οτιδήποτε έγραφε. Το παρόν ίσως δεν είναι τόσο καλό όσο το η άλλη Γκρέις ή το τυφλός δολοφόνος, όμως, Άτγουντ είναι, που να πάρει... Και μενού εστιατορίου να έγραφε, πάλι ενδιαφέρον θα το έκανε...

1

Tιρκουάζ........

Ναι μεν, αλλά δεν... Με αυτό θέλω να πω ότι ήταν αρκετά καλογραμμένο, όμως στα ίδια πρότυπα που έχουμε δει κατ' επανάληψιν τα τελευταία χρόνια από την συγγραφέα. Έτσι, διαβάζεται χωρίς κόπο, αλλά ταυτόχρονα φεύγει σχεδόν αμέσως από πάνω σου, χωρίς κόπο και τύψεις, επίσης. (Θα ήθελα να δω κάτι διαφορετικό από την, ομολογουμένως, πολύ καλή κι ανθεκτική πένα της κ.Ζαΐρη).

5

Ο εκατοντάχρονος που πήδηξε από το παράθυρο και εξαφανίστηκεΥπέροχο

Έξυπνο, διασκεδαστικό, απολαυστικό! Με λίγα λόγια, περνάς υπέροχα μαζί του.

0

Ο διπλός θάνατος της Κριστίν ΦολςΚαλό

Εξαιρετική δουλειά πάνω στα πρόσωπα και τους χαρακτήρες. Αξίζει προσοχής και χρόνου.

2

Ο μαιτρ της Δευτέρας ΠαρουσίαςΠολύ καλό

Απολαυστικό, αναπάντεχο, υποβλητικό ψυχολογικό θρίλερ. Ανακαλύψτε το.

0

V for VendettaΔιαβάστε το

Σίγουρα θα είδατε την ταινία... Διαβάστε το βιβλίο. Τώρα!

0

Τώρα να δούμε εσείς τι θα κάνετε"Ιδιώνυμο"

Αν καμιά φορά με πιάσεις να λέω ψέματα -σταμάτα να σου πω μη βιάζεσαι και μελες ψεύτρα. Είναι τώρα που δεν μπορώ να ξεχωρίσω πια και μπερδεύω πού σταματάει τ’ όνειρο και πού αρχίζει η αλήθεια. Πάει Αυτό ήταν Χάθηκε η ζωή μου, φίλε μέσα σε κίτρινους ανθρώπους βρόμικα τζάμια κι ανιστόρητους συμβιβασμούς...

0

Άκου, Ανθρωπάκο!Εξαιρετικό

Επίκαιρο, από τη στιγμή που ρίχτηκε στο χαρτί η πρώτη του λέξη, μέχρι και σήμερα, και μάλλον, δυστυχώς, θα συνεχίσει να είναι... Στα απαραίτητα προς ανάγνωση...

1

Οι κόρες του νερούΠολύ καλό

Στο γνωστό υψηλό και προσεγμένο ύφος και στυλ της συγγραφέως, παντρεύει την ποιότητα με ιστορικά και προσωπικά -των ηρώων- στοιχεία, πάντα με εξαιρετική γραφή κι ενδιαφέρουσα πλοκή. Πολύ καλή δουλειά!

0

Σήμα κινδύνουΠολύ καλό

Ένα βιβλίο ορόσημο μιας εποχής και ταυτόχρονα καμπανάκι αφύπνισης για τις μεταγενέστερες. Προτείνεται.

0

Η ξηρασίαΚαλό!

Πολύ καλό. Ξεχωριστό και ιδιαίτερο, σε βάζει δυνατά μέσα στον κόσμο της συγγραφέως και σε κρατά εκεί να βιώνεις την αγωνία και τον φόβο, μέχρι το τέλος.

1

Ο καλός γιοςΚάλο

Αρκετά καλό κι ενδιαφέρον.

0

ΠολιτείαΥπέροχο

Κλασικό; Διαχρονικό; Επίκαιρο; Απαραίτητο...

0

Το μαργαριτάριΠολύ καλό

Είναι απίστευτο πώς κάτι "ασήμαντο" που βαδιζει την αξία του μόνο και μόνο στην απληστία και την ψεύτικη αναγκη που σου δημιουργει η κατοχη του, μπορεί να αλλάξει τους ανθρώπους, τον κόσμο σου κι εσένα τον ίδιο. Από τις όμορφες στιγμές του Στάινμπεκ.

1

Άσε με να φύγω μητέραΠολύ καλό

Σκληρό, ανθρώπινο, αδυσώπητο, καθηλωτικό... Υπέροχο.

0

Ο αναρχικός τραπεζίτηςΠολύ καλό

Βαθύ, εσωτερικό, στοχαστικό. Υπέροχο!

0

Η μεταμόρφωσηΥπέροχο

Απίστευτο δοκίμιο πάνω στη διαφορετικότητα και την αντίληψη του καθενός, καθώς και τις αντιδράσεις των άλλων, εκείνων που περιμένουν πάντα απέναντι για να μας κρίνουν.

2

Παραμύθι χωρίς όνομαΑγαπημένο

Υπέροχο κι αγαπημένο. Από τα βιβλία που κάθε παιδί πρέπει να διαβάσει και κάθε μεγάλος να δωρήσει σε παιδιά.

0

Το χρονικό μιας μοιχείας και άλλες ιστορίεςΠόλυ καλό

Καλογραμμένο κι εξαιρετικά ενδιαφέρον, διαφωτίζει κάθε ενδιαφερόμενο πάνω στην ψυχολογία και τις σκέψεις των γυναικών. Ωραίο!

0

Ο γλύπτης και η Κοιμωμένη τουΠολύ καλό

Υπέροχο! Διαφωτιστικό πάνω στη ζωή και τις διαταραχές του μεγάλου γλύπτη, ενδιαφέρον, συγκινητικό. Το προτείνω.

0

Η δολοφονημένη εξαδέλφηΚαλό

Από τα ενδιαφέροντα και μυστηριώδη βιβλία, που παίζουν με το μυαλό σου. Πολύ καλό!

0

Το δάσος της μνήμηςΚαλό

Αρκετά καλό. Σκοτεινό, μυστηριώδες, ενδιαφέρον. Μου άρεσε.

0

Εκατό χρόνια μοναξιάΥπέροχο!

Υπέροχο ταξίδι στην μοναξιά του μεγάλου, ολόκληρων γενεών. Ένα βιβλίο εγωιστικό, που απαιτεί από σένα να βρίσκεσαι μαζί του κάθε λεπτό, σε κάθε σελίδα και λέξη. Η ανταμοιβή όμως που σου επιφυλάσσει, είναι μεγαλειώδης. Υπέροχο!!!

1

Όσα αγαπήσεις θα ναι ξέναΔροσερό

Διαβάζεται άνετα κι ευχάριστα στην παραλία, σου κράτα σκιά από τον ήλιο και δροσιά με τις γλαφυρές και ζωντανές εικόνες του, αλλά δεν έχει τίποτε περισσότερο να σου αφήσει. (Ομολογώ πως δεν ήταν και από τις πιο επιτυχημένες επιλογές μου το φετινό καλοκαίρι)

0

ΣταχτόνεροΚαλό

Καλογραμμένο κι ενδιαφέρον. Από τα αξιόλογα βιβλία της εποχής.

2

Το στρίψιμο της βίδαςΙδιαίτερο

Ιδιαίτερο, σκοτεινό, ανατριχιαστικό. Πρέπει να διαβαστεί.

0

Λίγη ζωήΑδιάφορο

Αδιάφορο κι εκβιαστικά συγκινητικό. Δεν με άγγιξε.

1

Το άρωμαΜυρωδιά ονείρου

Το ανοίγεις, διαβάζεις, σηκώνεις το κεφάλι, κλείνεις τα μάτια κι αρχίζεις να πειραματίζεσαι και να δοκιμάζεις τον εαυτό σου. Πώς μυρίζει άραγε το κρύσταλλο; Και τα φτερά της πεταλούδας; Οι αχτίδες του ήλιου γύρω σου και το καθάριο νερό; Και η αγάπη; Αυτή τι άρωμα αφήνει; Η επιθυμία; Το όνειρο; Ένα μαγικό βιβλίο που διευρύνει πολύ τη σκέψη και τη θεώρηση της πραγματικότητας

1

Το άρωμαΜυρωδιά ονείρου

Το ανοίγεις, διαβάζεις, σηκώνεις το κεφάλι, κλείνεις τα μάτια κι αρχίζεις να πειραματίζεσαι και να δοκιμάζεις τον εαυτό σου. Πώς μυρίζει άραγε το κρύσταλλο; Και τα φτερά της πεταλούδας; Οι αχτίδες του ήλιου γύρω σου και το καθάριο νερό; Και η αγάπη; Αυτή τι άρωμα αφήνει; Η επιθυμία; Το όνειρο; Ένα μαγικό βιβλίο που διευρύνει πολύ τη σκέψη και τη θεώρηση της πραγματικότητας

1

Ανατολικά της Εδέμ (Δεμένο)Αξεπέραστο

Νομίζω το καλύτερο έργο του σπουδαίου συγγραφέα, ίσως ένα από τα καλύτερα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Αξίζει να διαβαστεί ξανά και ξανά.

0

Η επιστροφή του ιππότη με τη σκουριασμένη πανοπλίαΚαλό

Αρκετά καλό, όμως ίσως δεν ήταν απαραίτητη η συνέχεια. Καλύτερα να είχαμε μείνει στο πρώτο βιβλίο...

1

Η δίκηΕθιστικό

Δύσκολοι κι απαιτητικό, όμως εθιστικό σε απίστευτο βαθμό. Θα μείνει να δουλεύει μέσα σας με μοναδικό τρόπο. Τολμήστε το, όσο κι αν το φοβάστε.

0

22/11/63Ωραίο

Από τα ωραία και καλογραμμένα μυθιστορήματα του βασιλιά, αν κι όχι τόσο δημοφιλές όσο άλλα. Διαβάζεται απνευστί...

2

Κίτρινο υποβρύχιοΕυχάριστο

Πολύ καλή κι αξιόλογη αξιοποίηση αρχειακού -κι όχι μόνο- υλικού, δοσμένου με ενδιαφέρον και χιούμορ. Διαβάζεται άνετα κι ευχάριστα.

0

ΛωξάντραΚλασικό οικογενειακός ανάγνωσμα

Πόσες μυρωδιές, πόσα αρώματα, πόσες αναμνήσεις! Αγαπημένο βιβλίο, που διαβάζεις μια φορά, αλλά το κουβαλάς πάντα μέσα σου, με κάθε λεπτομέρεια και λεπτή συναισθηματική απόχρωση. Υπέροχο!

0

Η αυτοβιογραφία της Άλις ΤόκλαςΚαλό, αλλά μόνο αυτό...

Ποτέ δεν ήταν από τις αγαπημένες μου η Στάιν. Κι ενώ αναμφισβήτητα διαθέτει μια αξιοθαύμαστη και ισχυρή πένα, η γραφή της πάντα έβγαζε μια πικρία και μια αδιόρατη υπεροψία, προκαλώντας μου δυσφορία. Φυσικά αυτό είναι αποκλειστικά η εντελώς προσωπική μου άποψη. Και το παρόν έργο δεν αποτέλεσε εξαίρεση... Δυστυχώς...

0

For Whom The Bell TollsΑριστούργημα.

Υπέροχο! Ένα πραγματικό διαμάντι της παγκόσμιας λογοτεχνίας, που πάντα έχει να σου πει κάτι, ανεξαρτήτως εποχής και χρόνου.

0

Η γυναίκα με τα κόκκινα μαλλιάΚαλό

Όμορφο, ζωντανό, γλαφυρό, ενδιαφέρον. Τι άλλο να περιμένει κανείς από τον συγκεκριμένο συγγραφέα, ο οποίος ακόμη και το πιο ασήμαντο γεγονός καταφέρνει να του δώσει ιδιαίτερο νόημα...

0

ΠυγολαμπίδεςΚαλό

Βαθιά τρυφερό και ανθρώπινα οικείο, διαβάζεται άνετα κι αβίαστα και σου αφήνει μια νοσταλγική αίσθηση για όλα όσα δεν κράτησες, γι' αυτά που ξέχασες, για κείνα που προσπέρασες. Σίγουρα θα σας συγκινήσει.

1

Το φωτάκιΕξαιρετικό

Υπέροχο. Ένα ταξίδι στο φως και το σκοτάδι, μια εσωτερική αναζήτηση της ισορροπίας, μια απίστευτη βυθομετρήση του ίδιου του εαυτού μας.

1

Το χρονικό ενός πολυταξιδεμένου γάτουΚαλό

Εξαιρετικά ενδιαφέρον, που σε κάνει να το αγαπήσεις σελίδα-σελίδα.

0

The Great GatsbyΑριστούργημα

Υπέροχο. Βυθίζεσαι στον κόσμο και τη ζωή που ξετυλίγονται μπροστά σου, μέχρι του σημείου να ενσωματώνεσαι και να αφομοιώνεσαι στις σελίδες του.

0

Gulliver's TravelsΑγαπημένο

Από τα πιο αγαπημένα παιδικά βιβλία, που σε ταξιδεύουν σε μοναδικούς και παράξενους κόσμους

0