Reviews

9

Followers

6

Following

4

Βιβλία

0

Reviews

9

Followers

6

Following

4

Αγαπημένα βιβλία

0

Reviews

1984Διαχρονικό

Αν και γραμμένο το 1949, το 1984 καταφέρνει να ξεπερνάει τα όρια του χρόνου. Είναι ένα διαχρονικό ανάγνωσμα που προοικονομεί καθεστώτα και καιρούς, που ο Όργουελ δεν πρόλαβε να ζήσει. Το δυστοπικό περιβάλλον του 1984, πλέον, φαίνεται γνώριμο και καθημερινό.

0

Little Women and Other Novels (Barnes & Noble Collectible Editions)Little Women

Ξανα-επισκέφθηκα τις Μικρές Κυρίες λόγω της σύγχρονης μεταφοράς του βιβλίου στον κινηματογράφο, απο μια από τις αγαπημένες μου σκηνοθέτιδες. Το βιβλίο είναι μια γλυκόπικρη καταγραφή της ζωής, των αδελφών Μάρτς. Όλες πολυ διαφορετικές, με ποικίλες πτυχές γεμάτες όνειρα και φιλοδοξίες. Όλες έχουν τον δικό τους σκοπό στον κόσμο και παρά τις διαφορές τους και τις δυσκολίες που επιφέρει ο εμφύλιος πόλεμος στις Η.Π.Α στην οικογένεια τους, αυτές παραμένουν δεμένες. Αψηφώντας κανόνες και καλούπια, οι αδερφές Μάρτς —ειδικότερα η Τζο ( η τρανή συγγραφέας), είναι ένα μικρό δείγμα της πολυδιάστατης φύσης του γυναικείου φύλου.

0

Yes PleaseYes, Please

Από τις αγαπημένες μου Αμερικανίδες κωμικούς. Στην συγκεκριμένη αυτοβιογραφία μιλάει για την ζωή της στην Βοστώνη, τα comedy clubs στο Σικάγο, την κατάκτηση του ονείρο στην Νεα Υόρκη με την πολυετή συμμετοχή στο ιστορικό SNL, αλλά και τις δυσκολίες που φέρνει η μητρότητα, ακόμα και ένα διαζύγιο. Είναι φωτεινό, ξεκαρδιστκό και συγκινητικό, όπως και η ίδια

0

Sharp Objects. TV Tie-InSharp Objects

Εξαιρετικά γεμάτο από σασπενς και «άγχος». Ζωγραφίζει υπέροχα, τις επιπτώσεις του να μεγαλώνεις σε μια νοσηρή οικογένεια και ένα τοξικό περιβάλλον.

0

If Beale Street Could TalkIf Beale Street Could Talk Review

Ο James Baldwin ήταν σίγουρα ένας αριστουργηματικός συγγραφέας. Στο συγκεκριμένο βιβλίο εκτός από την ανιδιοτελή αγάπη, θίγει και το θέμα του συστηματικού ρατσισμού ενάντια στους Μαύρους ανθρώπους στην Αμερική. Αναφέρεται σε ένα σύστημα το οποίο είναι εξ ολοκλήρου βασισμένο στον πόνο που προκαλεί η άδικη φυλάκιση Μαύρων πολιτών —ενα φαινόμενο που συναντάται μέχρι και σήμερα στις ΗΠΑ.

0

My Year of Rest and RelaxationMy Year Of Rest and Relaxation Review

Το “My Year Of Rest and Relaxation” είναι το αγαπημένο μου βιβλίο αυτής της χρονιάς. Αναφέρεται στην ζωή, μιας πλούσιας Νιουγιορκέζας, η οποία παρατάει την καλοπέραση της ζωής και βυθίζεται — κυριολεκτικά— στο λήθαργο. Είναι ενα βιβλίο το οποίο δίνει μια τελείως διαφορετική σκοπιά στην ψυχολογία μιας γυναίκας και της ζωής της.

0

Ο γλάρος Ιωνάθαν ΛίβινγκστονΟ Γλάρος Ιώναθαν Λίβινγκστον Review

Ο Γλάρος Ιωναθαν Λίβινγκστόν, είναι ένα βιβλίο το οποίο δεν πρέπει να λείπει από την βιβλιοθήκη κανενός. Πρόκειται για την ιστορία ενός γλάρου, που παρά τις μεγάλες διαφορές που έχει με τους άλλους γλάρους, καταφέρνει μέσα από την επιμονή να κάνει μεγάλα και τρανά πράγματα. Το συγκεκριμένο βιβλίο αν και μικρό, μιλάει για την ζωή αλλά και την σημασία που έχουν τα όνειρα μας και αυτά που θέλουμε να κατορθώσουμε.

0

Να με φωνάζεις με τ' όνομά σουΝα με φωνάζεις με τ’όνομα σου Review

Εκτός από το ειδυλλιακό φόντο της Βόρειας Ιταλίας, το βιβλίο του Άντρε Άσιμαν σε μεταφέρει στα ευαίσθητα χρόνια της εφηβίας — που είναι γεμάτα από ερωτήσεις και ανακαλύψεις. Το συγκεκριμένο βιβλίο, αναφέρεται στην αγάπη δυο νέων και στην ανακάλυψη της σεξουαλικότητας και ότι αυτή, φέρνει μαζί της. Είναι συγκινητικό, χαρούμενο και όμορφο.

1

Κανονικοί άνθρωποιΚανονικοί Άνθρωποι Review

Το δεύτερο βιβλίο της Σάλει Ρούνει, φαίνεται και πάλι να καταγράφει την καθημερινότητα και τις ιδιοσυγκρασίες των ανθρώπων. Αυτή τη φορά, μέσα από τις ευαισθησίες που γεννούνται από μια μακροχρόνια φιλία και αγάπη. Είναι σίγουρα ένα πολύ ζεστό και ρομαντικό βιβλίο, το οποίο διαδραμματίζεται στην κρύα Ιρλανδία, και το όμορφο της τοπίο.

0