Reviews

23

Followers

1

Following

0

Βιβλία

0

Reviews

23

Followers

1

Following

0

Αγαπημένα βιβλία

0

ReviewsΕξαιρετικά στοχαστικό!

Ένα αριστοτεχνικό διήγημα οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής φύσης που στοχεύει να καταδείξει όλα εκείνα που εγκλωβίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο και του στερούν το δικαίωμα της ελευθερίας. Το χρήμα είναι για τον Πεσόα η πηγή του κακού και των δεινών των σύγχρονων κοινωνιών που αναγκάζει τους ανθρώπους να ρυθμίζουν τη ζωή τους και τη συμπεριφορά τους με βάση την κοινωνική και οικονομική τους κατάσταση. Ο Πεσόα τοποθετεί την αναρχία στο κέντρο του διηγήματός του για να τη συνδέσει με την επανάσταση του ατόμου απέναντι σε μια κοινωνία που τον καταπιέζει. Στοχαστικό και ευανάγνωστο!!!!

0Ο έρωτας ως κινούν ακίνητο είναι η μεγαλύτερη δύναμη που κάνει τη γη να γυρίζει..!

Μια εξαιρετική ιστορία για την αγάπη και τον έρωτα, για τις προσδοκίες των ανθρώπων και την ελπίδα που γεννά η προσμονή του έρωτα, του ανολοκλήρωτου έρωτα, ο οποίος ως κινούν ακίνητο κινεί τις ζωές των ανθρώπων και υποκινεί τις συμπεριφορές τους. Θα σας συνεπάρει η λιτότητα του ύφους και το γεμάτο ποιητικές εκφράσεις λεξιλόγιο, μέσα στο πλαίσιο του μαγικού ρεαλισμού που διαπνέει το βιβλίο. Ένα ανάγνωσμα που δεν πρέπει να λείπει από καμιά βιβλιοθήκη!

0Must-read!

Ο Μάρκες στο λογοτεχνικό αυτό αριστούργημα αφηγείται τη σκληρή ιστορία της Λατινικής Αμερικής μέσα από το ξεδίπλωμα της ζωής της οικογένειας Μπουενδία. Μια ρεαλιστική απεικόνιση των σκληρών συνθηκών της ζωή με τις οποίες έρχονται πάντα αντιμέτωποι οι άνθρωποι που θα συγκινήσει βαθιά τον αναγνώστη, παράλληλα όμως θα αποτελέσει μια διδαχή για την υπομονή και την αγάπη στο ταξίδι προς το άγνωστο της μοίρας.

0Διαχρονικό αριστούργημα!!!!!

Μπορεί ο άνθρωπος να λυτρωθεί από τη συνείδησή του; Αυτό το ερώτημα πραγματεύεται το γνωστότερο έργο του Ρώσου δημιουργού , το οποίο αποτελεί ανάλυση της ανθρώπινης υπόστασης σε βάθος και όταν αγγίζει οριακές καταστάσεις, όπως η διάπραξη ενός εγκλήματος. Ο κεντρικός ήρωας Ρασκόλνικοφ, ωμός και ρεαλιστής όπως αποτυπώνεται , διαπράττει ένα απεχθές έγκλημα , θεωρώντας πως αυτό αποτελεί μια ιδεολογική έκφραση και όχι μια εγκληματική ενέργεια. Τα όρια της ηθικής του ατόμου ξεπερνιούνται και η ατομική συνείδηση παίρνει τον έλεγχο. Ο αναγνώστης συγκλονισμένος παρακολουθεί τα στάδια της τιμωρίας που βιώνει ο πρωταγωνιστής και φτάνει σε μια βαθιά, υπαρξιακή προσέγγιση της ανθρώπινης φύσης που δεν μπορεί να ξεφύγει από την αυτοτιμωρία της. Η πολυπλοκότητα της ανθρώπινης ψυχής , τα ανθρώπινα πάθη που την κυριεύουν και οι υπαρξιακές αγωνίες των προσώπων για τη φύση τους είναι βασικά μοτίβα πάνω στα οποία κινείται ο κεντρικός άξονας του βιβλίου. Ρεαλιστικό και ωμό, χωρίς καμία διάθεση ωραιοποίησης και λυρισμού θα σας αγγίξει από την αρχή μέχρι το τέλος!

0Μια αριστουργηματική μυθοπλασία!!

Μια μυθοπλασία για την ψυχανάλυση , σε μια εποχή όπου η επιστήμη της ψυχοθεραπείας ήταν υπό διαμόρφωση!Μια συνάντηση δύο αινιγματικών, αλλά συνάμα μεγαλειωδών προσωπικοτήτων που διαλέγονται μεταξύ τους και προσφέρουν στον αναγνώστη ολόκληρη την πορεία της ψυχανάλυσης και της φιλοσοφίας μέσα από την ματιά του Γιάλομ. Ένα εξαιρετικό έργο για τη φύση και την ουσία της ανθρώπινης υπόστασης!!

0Ένα συγκλονιστικό, κλασσικό έργο!

Μια συγκλονιστική ιστορία για την κυριαρχία των σαρκικών επιθυμιών και την αναζήτηση της ηδονής , που αποτελούσε χαρακτηριστικό γνώρισμα της εποχής του δημιουργού, αλλά και γνώρισμα των σύγχρονων κοινωνιών. Ο αγώνας του ατόμου να διατηρήσει την νεότητά του και να πάει κόντρα στους νόμους της φύσης μέσα από μια ναρκισσιστική στάση ζωής που έχει ως κύριο γνώρισμα την προβολή του αισθητικά ωραίου και την απόλαυση των ηδονών. Ένα αριστούργημα που μέσα στην ωμότητά του παραμένει άκρως διαχρονικό και διδακτικό!

0Λογοτεχνικό αριστούργημα!!!

Ένα ιστορικό, πολιτικό, κοινωνικό, θρησκευτικό μυθιστόρημα τόσο περίτεχνα δοσμένο μέσα από μια πλοκή νοημάτων και αλληλουχιών γεγονότων που συγκλονίζει και συναρπάζει. Ένα πλέγμα ιστοριών και προσώπων με κοινή σύνδεση που πραγματεύεται την ηθική των ατόμων , αλλά και τη σχέση του ατόμου με την κοινωνία και τη θρησκεία. Ο Ουγκώ στο έργο του αποτυπώνει παράλληλα τις επιπτώσεις του πολέμου και την αναγκαιότητα για την ύπαρξη ειρήνης, αλλά και την αιώνια επίδραση της αγάπης και του έρωτα στους ανθρώπους. Ένα πολύπλευρο έργο με προεκτάσεις που φτάνουν σε κάθε επίπεδο και που διαβάζοντάς το ο αναγνώστης λυτρώνεται και απελευθερώνεται.

0Μια ψυχογραφία προσώπων

Το κύκνειο άσμα του μεγάλου δημιουργού, που αποτελεί μια ψυχογραφία θυελλωδών μορφών , αφού τα κεντρικά πρόσωπα διακρίνονται από τεράστιες συναισθηματικές μεταβολές. Υπαρξισμός και μηδενισμός διεκδικούν παράλληλα τη θέση τους στο έργο μέσα από την παρουσίαση των χαρακτήρων που προβάλλονται. Πρέπει να διαβαστεί από όλους, ακριβώς επειδή μέσω της παρουσίασης των εσωτερικών γνωρισμάτων των χαρακτήρων κάθε ανθρώπινη ύπαρξη ανακαλύπτει στοιχεία της καραμαζοφικής φύσης!!

0Δεν υπάρχει πιο υψηλή αποστολή για τον άνθρωπο απο το να δώσει ανιδιοτελώς τον εαυτό του στους ανθρώ

"Σε μια εποχή παγκοσμιου ψεύδους το να λες την αλήθεια είναι μια πράξη επαναστατική".Η γνωστή ρήση του Όργουελ θα μπορούσε κάλλιστα να αναφέρεται στον χαρακτήρα του έργου του Ντοστογιέφσκι "Ο Ηλίθιος".Ο πρίγκιπας Μισκιν αποτελεί την ενσάρκωση της αθωότητας και της αγνότητας σε έναν σκληρό και αδυσώπητο κόσμο.Ο Ντοστογιέφσκι στον "Ηλίθιο" προβαλλει την αποδόμηση της κοινωνίας που ζει και εστιάζει στην ομορφιά,την πνευματική ανύψωση και την ενσάρκωση της τελειότητας που αποτελεί ο Μισκιν.Με έναν έντονο λυρισμο και χρησιμοποιώντας μια γλώσσα απλή και παραστατική μέσω των διαλόγων των προσώπων που συγκλονιζει τους αναγνώστες Ο Ντοστογιέφσκι παρουσιάζει έναν "επαναστατικό" χαρακτήρα που συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά του Χριστού.Η κοινωνία που ζει για τον λογο αυτο τον θέτει στο περιθώριο ,αδυνατώντας να συλλάβει τα γνωρίσματα αυτής της ιδιαίτερης φύσης και να τον εντάξει στους κόλπους της.Ο Μισκιν όμως αποδεικνύει ,όπως είχε πει ο ίδιος ο Ντοστογιέφσκι πως δεν υπάρχει πιο υψηλή αποστολή για τον άνθρωπο απο το να δώσει ανιδιοτελώς τον εαυτό του στους ανθρώπους.Ενα έργο συγκλονιστικό,βαθιά συγκινητικό που διαβάζεται απνευστί και εντυπώνεται μέσα στην ψυχή του αναγνώστη.

0Στην καρδιά του χειμώνα ανακάλυπτα πως φύλαγα μέσα μου ένα αήττητο καλοκαίρι.

Μια συλλογή δοκιμίων γραμμένων σε αυτό το λιτό και γοητευτικό ύφος του Καμύ που δεν μπορεί παρά να σε παρασύρει στις σελίδες της και να γίνεις κι εσύ κοινωνός του υπέροχου ταξιδιού που πλέκει. Ένα ξεδίπλωμα ιστορικών γεγονότων συνδυασμένων άρτια με εικόνες ταξιδιών στην Αλγερία και την Ευρώπη , όπου προσφέρεται στον αναγνώστη ένα εξαιρετικό, αισθητικό αποτέλεσμα.. Μέσα στο σκοτάδι και την παραφροσύνη που επικρατεί στον κόσμο ο Καμύ προβάλλει το δικό του φως και την αναμφισβήτητη διαπίστωση πως ο άνθρωπος αποτελεί τη μοναδική σπουδαιότητα που σηματοδοτεί το νόημα της ύπαρξης.

0Ανατριχιαστικό!!

Ένα σπαρακτικό αριστούργημα για τη βιαιότητα και τη φρικαλεότητα του πολέμου, όταν η ανθρώπινη ζωή εκμηδενίζεται. Η παρουσίαση του πολέμου μέσα από τα μάτια ενός αθώου παιδιού προκαλεί ρίγη συγκίνησης και μας διδάσκει πανανθρώπινες αξίες. Πρέπει να διαβαστεί από όλους!!

0Ένα εξαιρετικό, γοτθικό μυθιστόρημα.

Ο Matthew Lewis στο προκλητικό αυτό έργο του θίγει τον συντηρητισμό και τη θρησκοληψία της κοινωνίας της εποχής του. Ένα κορυφαίο βιβλίο στις σελίδες του οποίου ξεδιπλώνονται ανθρώπινα πάθη, αμαρτίες, σαρκικές επιθυμίες ιερωμένων ντυμένων με το φαινομενικό πέπλο της αγνότητας και όλα αυτά σε μια σκοτεινή ατμόσφαιρα που παρασύρει τους αναγνώστες σε ένα τρομακτικό ταξίδι.

2Εξαιρετικό!!

Ο Γκενασιά δημιουργεί ένα αθεράπευτα αισιόδοξο βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί από όλους! Με έναν υπέροχο τρόπο στις σελίδες του βιβλίου του ξετυλίγονται γεγονότα που σημάδεψαν την Ευρώπη του 20ου αι. και σκιαγραφώνται τα προφίλ των πρωταγωνιστών του. Επαναστάσεις, ιδανικά , έρωτες και ζητήματα προσωπικά έρχονται στο προσκήνιο και δημιουργούν την ατμόσφαιρα μιας εποχής , κάνοντας τον αναγνώστη να μην μπορεί να σταματήσει να το διαβάζει.

1Αριστουργηματικό!!!!!!!

Ο Ξένος του Καμύ αποτελεί ένα λογοτεχνικό αριστούργημα που περιέχει πολλαπλά μηνύματα για την ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης και τον καθωσπρεπισμό των σύγχρονων κοινωνιών. Προκλητικά ειλικρινής ο ήρωάς του , ο Μερσώ αδιαφορεί για τις τυπικότητες και προσεγγίζει την αλήθεια με τον δικό του τρόπο, οδηγούμενος σε μια μηδενιστική θεώρηση των πάντων. Ένα βιβλίο σταθμός στην παγκόσμια λογοτεχνία!!

0Must-read!

Στον δρόμο ο Κέρουακ ξετυλίγει ένα μαγικό ταξίδι στους αμερικάνικους δρόμους , παρουσιάζοντας παράλληλα τις επιθυμίες του ίδιου και των συνταξιδιωτών του ως εκπροσώπων της μεταπολεμικής, αμερικανικής νεολαίας. Ένα έργο που εμμέσως προκαλεί την αμερικάνικη κοινωνία, την απόλυτα δοσμένη στο american dream. Θα το λατρέψετε για το απλό και ωμό του γλωσσικό ύφος (χαρακτηριστικό της γενιάς των μπιτ) και γιατί αποτελεί μια ρεαλιστική απεικόνιση της αθλιότητας της κοινωνίας της Αμερικής εκείνης της εποχής.

0Ένα απλοικά γραμμένο βιβλίο για τον αγώνα της επιβίωσης!

Μια ιστορία ενός γέρου ψαρά, ο οποίος παλεύει να επιβιώσει περιγράφεται στο βιβλίο αυτό από τον Χέμινγουει. Ένα αλληγορικό έργο για τον αγώνα των ανθρώπων για επιβίωση , ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες, την επιμονή και την αδιάκοπη προσπάθεια. Αξίζει να διαβαστεί από όλους , καθώς περνά πολλαπλά μηνύματα για τη δύναμη του ανθρώπου στην προσπάθειά του να τα βάλει με την ίδια τη φύση.

0Ένα κλασσικό έργο- αριστούργημα!

Ο Κάφκα δημιουργεί έναν κόσμο χαοτικό στο μυθιστόρημά του αυτό, παρουσιάζοντας τον άνθρωπο ως γρανάζι ενός κρατικού μηχανισμού που συνεχώς τον καταπίνει μη αφήνοντάς του τα περιθώρια να δράσει ή να σκεφτεί. Τα όρια ανάμεσα στην λογική και το παράλογο ξεπερνούνται και η ανθρώπινη σκέψη εγκλωβίζεται σε αυτό το δίχως τέλος παράλογο σύστημα. Ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα που αξίζει να διαβαστεί από τον καθένα για τον αγώνα του σύγχρονου ανθρώπου να επιβιώσει σε ένα σύστημα που τον απομυζεί.

0Ένα απλό και όμορφο βιβλίο που σε κάνει να σκέφτεσαι με διαφορετικό τρόπο!

Ο Μπουκάι ως ψυχολόγος γνωρίζει με ποιο τρόπο μπορεί να απευθυνθεί στο κοινό, προσπαθώντας να μας διδάξει πώς να συμπεριφερόμαστε και πώς να σκεπτόμαστε. Ένα όμορφο, καλογραμμένο βιβλίο με πολλαπλά μηνύματα που μπορεί να διαβάσει και να κατανοήσει ο καθένας.

0Εξαιρετικό!

Ο Κάφκα μέσα από την ιστορία του Γκρέγκορ Σάμσα κατορθώνει να αποτυπώσει τον κοινωνικό αποκλεισμό όταν ο άνθρωπος παύει να καθορίζεται από τις επιταγές της μάζας. Όταν η σκέψη ελευθερώνεται και αλλάζει, η κοινωνία -προφανώς επιθυμώντας να αποβάλλει ο,τιδήποτε διαφορετικό- στιγματίζει, στηλιτεύει και περιθωριοποιεί οδηγώντας το άτομο στην ατομική (και κατ' επέκταση κοινωνική )ανυπαρξία.

1Ένα παραμύθι που το διαβάζεις μικρός και το κατανοείς μεγάλος!

Μια υπέροχη ιστορία για τη δύναμη της αγάπης και της φιλίας , αλλά και για τις αξίες που καθορίζουν τη ζωή μας. Ένα βιβλίο που σε κάνει να βλέπεις τον κόσμο με διαφορετικό τρόπο και να κατανοείς ότι η ουσία της ζωής βρίσκεται σε όλες εκείνες τις στιγμές που έχεις μοιραστεί με άλλους. Η αγάπη και ο χρόνος που αφιερώνουμε σε αυτή δίνει νόημα στις στιγμές μας.

0Ένα κλασσικό, δυστοπικό μυθιστόρημα

Η γλώσσα του Όργουελ σε αυτό το απόλυτα δυστοπικό μυθιστόρημα είναι απλή και καθηλωτική. Ο Όργουελ δημιουργεί μια δυστοπία για να εκφράσει τους βαθύτερους φόβους του για τη δημιουργία μιας ελεγχόμενης κοινωνίας όπου τα πάντα είναι κατευθυνόμενα και η ελευθερία έχει καταπατηθεί. Ένα διαχρονικό έργο για τον έλεγχο των ανθρώπινων συνειδήσεων και τον εγκλωβισμό του ανθρώπου σε ένα δαιδαλώδες και ελεγχόμενο σύστημα από το οποίο δεν μπορεί να ξεφύγει.

0Ένα κλασσικό λογοτεχνικό έργο

Ένα υπέροχο μυθιστόρημα που καταφέρεται ενάντια σε όλα εκείνα που χωρίζουν τους ανθρώπους σε κατηγορίες. Ένα μανιφέστο ανθρωπιάς που διδάσκει την αγάπη απέναντι στον άνθρωπο ανεξαρτήτως χρώματος,φυλής, κοινωνικής ή οικονομικής κατάστασης και τη δικαιοσύνη. Μια γροθιά απέναντι στο μίσος και τον ρατσισμό.

0Μια εξαιρετική αλληγορία

Ένα εξαιρετικό, αλληγορικό βιβλίο για τη διαφθορά της πολιτικής εξουσίας και την κεφαλαιοκρατία με άμεσο επακόλουθο τον παραγκωνισμό των αναγκών του απλού λαού και την εκμετάλλευσή του. Τα συναισθήματα που σου προκαλεί ανάμεικτα:οργή, θυμός και ανάγκη να αλλάξει αυτός ο κόσμος που από τα γεννοφάσκια του παραμένει ίδιος.

0